Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,szép jó reggelt mindenkinekKép

Orsi,
Én is a 12. hétre, május vége körül terveztem hogy elmondom itt de a főnököm nyíltan rákérdezett a sok dokihoz való elkéretőzés miatt és himmegve hámmogva próbáltam ködösíteni de nagyon gyanús lehetek már neki. Úgyhoy lehet ma vagy a héten be kell vallanomKép Nincs persze semmi gond, ő is nagyon örül, nagyon családpárti és már rég mondogatja hogy szülnöm kellene, nem leszenk munkahelyi problémáim emiatt.

Én csak attól tartok kicsit hogy még lehet hogy úgy járok mint Szani vagy ilyesmi és akkor olyan kellemetlen lenne. Mondjátok nektek vannak ilyen gondolataitok? Mert bennem meg megfordul...

Dolgozni addig szeretnék ameddig lehet, de úgy gondolom hogy azért a nyolcadik hónap közepén legkésőbb elmegyek táppénzer. Lehet még egy hónappal korábban is. Sokban függ attól, hogy hogy fogom érezni magam. Ez nálam okt1 vagy nov1.

Puszi,
Évike
Évike

Évike!
Én is pont ezért nem szívesen mondogatom egyenlöre senkinek, mert egy kicsit én is félek. Bár úgy veszem észre, mintha a párom szép lassan beavatná a baráti körünket. Igaz tölem még senki sem kérdezett rá, de feltünöen segítökészek lettek a fiúk a környéken. Tegnap még az üres sörös rekeszt is kikapták a kezemböl. Asszem megkérdezem a párom, hogy ö pletykálkodik-e a hátam mögött, mert ha így megy tovább a nagyszülök tudják meg utoljára. Lehet, hogy ha túl leszek az elsö vizsgálaton beavatom öket, nehogy mástól tudják meg, mert az egy kicsit kellemetlen lenne.

Képzeljétek!
Most a héten kell mennünk üzemorvosi alkalmassági vizsgálatra. Állítólag csinálnak EKG-t, szemészetet és még egyéb vizsgálatokat. Szerintetek kiderülhet, hogy terhes vagyok?

Üdv,
Orsi
Orsi

Orsi,

Hát nálunk az a helyzet, hogy nagyjából tudja a szűkebb baráti és rokoni kör ami nem is olyan szűk.. Most meg épp megbeszélésre jövök ami után a főnököm rámkiabált a folyosón hagy van valami? Mit mondhattam volna... Bólintottam.. Erre nagy vigyorogva továbbállt, gondolom még a mai napon el kell mondanom az időpontokat.. Hát erről ennyit. Mindegy megmondom neki hogy bizalmasan kezelje ,mert még azért van kockázat. Ja és hogy ne terheljen le túlságosanKép Már legalább valamennyi előnyöm is származzon belőle, hogy ilyen korán kiderül...

Szerintem tényleg lehet, hogy már nálatok is többen tudják mint gondolodKép Mindenesetre tényleg tudakold meg, mert tényleg elég ciki ha a közeli rokonok valaki harmadiktól tudnák meg a nagy hírt...

Pussz és jó munkát, de ne dolgozzatok túl sokat...

Lara,
Te végig táppénzen vagy már?

Évike

Ui. A barna folyásom péntek óta szünetelKépIgaz ezerrel fogyasztom a kúpokat.
Évike

Orsi,szerintem azokból a vizsgálatokból,amit írtál,nem fog kiderülni.Viszont nagyon figyelj:ilyenkor általában elküldenek tüdoszurore is,ha nem voltál egy éven belül.Na,oda semmiképpen ne menj.Inkább mondd el,mi a helyzet.Az elso babával épp így jártam.

Mariann
Mariann

Sziasztok lanyok!!

Remelem a hetvegetek jol telt!

Szilvi,
Udv a korunkben es persze nagy nagy gratula!!

Orsi,
En augusztus vegeig dolgozom es elotte juliusban elmegyek egy hosszabb szabira. A fonokom tudja igy szamol.

Ildi,
A hasfestesrol irt velemenyedet olvastam, mint mar kiderult nem ertunk egyet, ezert nem folytatom.

Velunk a kovetkezok vannak:
Szombaton olyan hasfajasom volt, hogy ejszaka felkeltem, mert nem birtam aludni. A parom felebredt pedig nem is szoltam neki. Velem virrasztott 2tol 3ig. Utana lefekudtem, de nem aludtam jol. Ma felhivom a dokit, hogy ez miert van.
Ezen kivul kiderult, hogy Rh faktor osszeferhetetlensegunk van a parommal. Nem is tudtam, hogy negativ vagyok. Na mindegy, remeljuk nem lesz semmi gond.

Suly: valoszinuleg a hasfajas miatt megint fogytam, szoval most megint minusz 2kilonal vagyok, es holnap kezdjuk a 15hetet.

Legyetek jok
udv
PK
petrakovacs50

Sziasztok!
Visszatértem a szabadságról Kép.
Eddig csak olvasgattam, alig gyöztem, annyit írtatok Kép!
Évike!
Örülök, hogy minden rendben van, tényleg legyél optimista!
Húsvétkor mi is megejtettük a nagy családi bejelentéseket, alig akarták elhinni, mert sosem mondtuk, hogy már babát akarunk.
Egyébként holnap megyek dokihoz, már nagyon izgulok!
Ma reggel majdnem elájultam a metrón, szörnyü volt, épphogy csak le tudtam szállni. Pedig amíg otthon voltam, kutya bajom sem volt, lehet, hogy csak ez a hirtelen koránkelés és nem reggelizés ártott meg.
A hasam egyébként már határozottan gömbölyödik, a nadrágjaimmal nem is próbálkozom. De a súlyom még nem igazán változott.
Csatlakozom az aggodalmaskodókhoz, ezért is várom már nagyon a holnapi uh-t.
PK!
Én is vettem terheskrémet. Miért nem jó a mellbimbóra kenni? Ezt én még nem hallottam.
A munkahelyemen 1-2 hét múlva nem ártana bejelenteni, majd összeszedem az erömet és leülök a fönökömmel.
Bocs, ha hosszú voltam, de olyan régen tudtam jönni!

Eszter
eszter

Sziasztok lányok, szép jó napot mindenkinek!

Évike, szija! Örülök, hogy jól vagy, és már búcsút is intettél annak a vacak barnás bigyónak!

Mariann, szija! Kép Megnéztem a táblázatot, és szerintem a mi minyúr Babszemjankóink teljesen egyidõsek lehetnek. Szóval akkor nekem is kb. 12 mm-es lehet a petezsák...
Lányok, errõl jut eszembe: ha egy petezsák 12 mm-es, akkor mekkora benne az embrió??? A könyv szerint ebben az idõben az embrió 6 mm, ezek szerint a 12 mm-es "karikában" lebeg?

Szia Szani! Nagyon sajnálom, ami Veled történt!!! Én is emléxem rád, még a "ma megint megjött"-bõl... Ha nem esik nehezedre, írnál egy kicsit arról, hogy mi történt?

Velem nincs semmi különös, a jelek ugyanazok: cickófájás (egyszerûen nem tudok még hason feküdni sem), esti farkaséhség és aluszékonyság.

cuppp, Beja
Beja

Sziasztok!

Petra!
Az RH összeférhetetlenségtől ne félj, mert bár külön odafigyelést igényel, de nem veszélyes, főleg az első gyereknél. Nekem is az van, és nincsen semmi baj, a fiam teljesen egészséges, pedig ő pozitív lett.

BGabi
Bánhidi

Évike, Mariann!
Köszi a válaszokat. Tüdöszürésre tuti nem fogok elmenni, valamikor tavaly, nyár végén voltam utoljára. A barátnöm is javasolta, hogy menjek el, mielött terhes leszek, de akkor már késö volt Kép. Nem baj, most kimarad egy év.

Szerintetek mennyire fontos a napi egyszeri fött étel? Én eddig is jól elvoltam nélküle, de most kimondottan nehezemre esik, hogy ilyeneket egyek. Igyekszem sok zöldséget, gyümölcsöt enni, de csak nyersen bírom.

Bocsi a sok (talán kissé együgyü) kérdésért, de csak titeket tudlak velük zaklatni.

Orsi
Orsi

Gabi, koszi szepen a megnyugtato szavakat. Lenne par kerdesem. Az elso babanal ugy van, hogy rogton szules utan vert vesznek tole es megallapitjak a vercsoportjat? Ha negativ akkor nincs semmi, ha pozitiv akkor kapok valami szurit a masodik terhessegre elore? Mitol fugg, hogy a baba negativ vagy pozitiv lesz? Teljesen veletlen?

Koszi
PK
petrakovacs50

Sziasztok lányok! Mariann és Kinga! Leírom röviden ,hogy mi történt:Pár csepp barnás valamit vettem észre bementem,megvizsgáltak de a szívverést nem láttuk (ellötte 2 héttel jól látszott)azt javasolták pihenjek.Másnap erõs vérzés kezdõdõtt,és mûszeresen befejezték.( Amit tudok,hogy kissebb volt a kelleténélés megállt a fejlõdése!Kép Üdv.Szani
Szani

Eszter,azért nem a mellbimbót bármivel is kenegetni,mert felpuhul,felázik a bore.Ez a késobbi szoptatást negatívan befolyásolja.Ha jól emlékszem.

Beja,üdv. a BabszemjankódnakKép!

Mariann
Mariann

Szani,hidd el,kirázott a hideg isKépKépDe jól emlékszem,második baba lett volna,ugye?Kell szünetet tartanotok?Nagyon szorítok neked.Ez mostanában volt?Nem régen írtad a másik topicban,hogy 6 hetes vagy...Kép

Mariann
Mariann

Mariann! Ez pontosabban Ápr :7-én történt!Azt hogy kell-e szünetet tartani csak a kontrollon fogom megtudni.Igen második baba lett volna .(
Szani
Szani

SzaniKép Rettenetes lehetett Nektek... Mikor lesz a kontroll?

Beja
Beja

Eszter!
Én is úgy tudom, hogy azért nem szabad krémezni a mellbimbót, mert késöbb, szoptatásnál okoz majd gondot!

Szani, nagyon Kép, ami veled történt, de állítólag azok a babák mennek el ilyenkor, akiknél valamilyen fejlödési, kromoszóma rendellenesség volt. Legközelebb biztos sikerülni fog! Én is szorítok neked!

Orsi
Orsi

Sziasztok Lányok!

Na sikeresen tüléltem a vizsgálatot hüvelyi UH-t csinált és talált egy 12 mm-es petezsákot. Úgyhogy azt hiszem ideje lenne bejelentkeznem a táblázatba. Az adataim a következõk. 24 éves vagyok Budapesten élek. Az utolsó vérzésem március 6-án volt. Az elsõ babánk lesz és a második ciklusban sikerült összehozzni. Azt hiszem más adatra nincs szükség.
Mondjuk az orvos még mindig nem mondta biztosra ezért pénteken újra mennem kell. De én tudom, hogy terhes vagyok.
Puszi
indigo

Indigo!
Gratulálok, ez igazán jó hír Kép! Melyik kórházba jársz?
Szani!
Nagyon sajnálom. Ez az, amitöl itt szinte mindenki retteg. Csatlakozom Orsihoz, bár tudom, nehéz elfogadni, hogy a természet ilyen könyörtelen is tud lenni.
Eszter
eszter

Indigo, szija! Örülök a jó híreknekKépKép Az a barnás izéd van még? Vagy már elmúlt? Bocsánat, ha említetted valahol, de nem emléxem...

Beja
Beja

Indigó!
Gratulálok és üdvözöllek a táblázatban!

Lányok!
Végre bejelentkeztem dokihoz! Május elsején megyek hozzá, 18.45-re. Pont jó, mert nem kell dolgozni, így nem kell kétszer beutaznom Pécsre. Remélem sikerül elrángatnom a páromat is! Kicsit szabadkozott, hogy a hétre nem tud idöpontot adni, mert már sokan bejelentkeztek, mondtam neki, hogy nem sürgös a dolog, nincs semmilyen panaszom, csak úgy néz ki állapotos vagyok és ebben szeretném, ha megerösítene, egészen fellelkesült még a hangja is. Így elsöre szimpatikus volt, de még a jövö hétre marad a végsö következtetés.

Most egy kicsit dolgoznom kell, de még jövök! Lassan el kéne lógnom ebédelni is, mert kezdek émelyegni.

Orsi
Orsi

Indigó!Mit nem tud az orvosod???????

Mariann

(Nekem is 12mm-es petezsák volt péntekenKép)
Mariann

IndigóKép
GratulálokKép Ezek szerint az itteni kalkulátor alapján egyszerre jön el a nagy nap mindkettőnknekKép Nekem a doki még nem mondott konkrét időpontot.

Szani, én is csatlakozom az előttem szólókhoz , még hallani is szörnyű mi történt. De nagyon jó látni, hogy valamennyire túl bírtad tenni magad rajta. Ugye megírod, hogy mit mond adoki, hogy lehet e próbálozni vagy mennyit kell várni.
Tudod azért bennem is bennem van afélsz kicsit...

Évike
Évike

Orsi!
Én nem olyan régen voltam munkaalkalmasságin és nekem vérvétel volt, vizelet vizsgálat, EKG, szemészet és belgyógyászat.

Az evéssel én is úgy vagyok ahogy sokan közületek. A reggelit viszonylag gond nélkül meg tudom enni, de sem az ebédet sem a vacsorát nem kívánom, nem érzem éhesnek magam. Ezt azért nem olyan angyon bánom, mert az elmúlt 3 hétben nem mertem elmenni úszni és a mozgáshiánytól így is kövérnek érzem magam.

Nálunk még senki nem tud a babáról csak mi ketten és én is félek elmondani nehogy valami baj történjen vele, de úgy gondolom, hogy jobb lenne ha a szüleim tudnák és nem kínálgatnának folytan vörösborral, mert nem nagyon szeretek hazudni.
Én még a munkahelyemen sem szóltam semmit, de nem is gyanítják. Majd június közepe fele szeretném megmondani, mert akkor muszáj lesz.

Mindekinek nagyon szép napot kívánok
Ada
Ada

Orsi!

Kár, hogy nincs még terhes kiskönyved, mert ezt az üzemorvosi vizsgálatot ki is használhatnád, letudnál egy kötelezö vizsgálatot, amit a terhesség 12. hetéig meg kell csináltatni.

BGabi
Bánhidi

Lányok!

Szerintetek mi kell ahhoz,hogy a háziorvosom ki tudjon írni táppénzre a babával?Elég a nogyógyászati vizsgálat eredményét igazoló papír,vagy mindenképpen el kell elotte mennem terhesgondozásra is(kiskönyv,stb.)
Azért kérdezem,mert táppénzre szeretnék menni,de a fenének sincs kedve ilyen korán terhesgondozásra menni,mert akkor járhatok még annyit,de annyit...Azt meg utáltam.

Mariann
Mariann

Mariann!
Az én dokim azt mondta, csak az ö igazolása kell ahhoz, hogy a háziorvos táppénzre küldjön.
Egyébként a védönöt ö sem javasolta a 12. hétig felkeresni. Gondolom, majd holnap, ha megyek hozzá, már ad papírt a védönöhöz is.
Vér, vizelet és hasonló vizsgálatokra mikor kell mennem? Tartok töle, hogy még a héten elküld. Nem tudom, hogy adom be a munkahelyemen, ha délelött kell mennem. Lehet, hogy kénytelen leszek elmondani.

Eszter
eszter

Eszter,
Én múlt héten voltam laboron, általában reggel fél nyolcra kell menni. Én csak simán elkéreztőztem, hogy orvoshoz megyek, kicsit kések. Háromnegyed kilencre már bent voltam. Ha rákérdeztek volna miért, megmondtam volna, hogy sima labor, megnézetem a vérképemte. Ennyi. Szerintem ebből még nem következik egyenesen, hogy kismama vagy. Millió egy oka lehet.

Mariann,
Az én dokim is azt mondta hogy csak neki szóljak ha táppénzre akarok menni és ő megírja az igazolásat amit oda kell adni a háziorvosnak.

A védőnőtől engem is kiráz a hideg, állítóllag vanak eléggé kellemetlenkedők is. Sőt. Kár hogy nem lehet választani. Mindegy, de én biztos hogy addig húzom azt hogy elmenjek hozzá ameddig csak lehet.

Évike
Évike

Képzeljétek, már az autó illatosítót sem bírom (most dobtam ki a kocsiból), viszont nagy mázlim volt: elmentem, hogy vegyek gyümölcsöt (az éjszakai megébredésekre), és a szölö le volt árazva (30%-kal). Vettem is belöle egy jó adagot, de hazafelé lehet, hogy megint be kell mennem, mert ha így folytatom nem marad a páromnak. De ez legalább jól esik!

Mariann!
Szerintem ez nagyban függ a dokitól is. Én a múlt héten beszéltem a háziorvosommal (nem konkrétan e miatt kerestem fel, de ha már ott voltam): megemlítettem neki, hogy kb. 6 hetes terhes vagyok, és 12. hétnél elöbb nem szeretném, ha megtudnák a munkahelyemen, de van-e valamilyen mód arra, hogy ha rosszabbul lennék, akkor táppénzre vegyen. Nagyon kedves volt, és megnyugtatott, hogy bármikor nyugodtan keressem fel, ha pihenni akarok. Tölem nem kért semmilyen igazolást.

BGabi!
Mit gondolsz, ha elkérném az eredmények másolatát, azt felhasználhatnám?

Orsi
Orsi

Eszter,Évike,Orsi:KÖSZI!!!!!!

Jaj,de jó lenne,ha nem kellene még terhesgondozásra menni.
Nálunk ugyanis külön orvos tartja a terhesgondozást,de a védono is ott van,meg egy adminisztrátor.A doki,akihez körzet szerint tartoztam,rém mogorva pasi.Egyébként meg tiszta formaság volt az egész:Hogy vagyok?,vérnyomás,súlymérés,adatok beírása.
A barátnomnek magas lett a cukra a vizeletben(terhességi cukorbetegséget kapott,mint késobb kiderült),na,ezt például nem vették észre.
Egyébként meg azért van különösen rossz élményem,mert engem meg is vizsgált ez a doki(egy olyan nylon kesztyuvel,amit az otthon hajfestéshez adnak...),annak ellenére,hogy akinek fogadott orvosa van,azt nem "bolygatják".
Nyilván van olyan,akinek nincs,annak ennyi a vizsgálat.
Na,elég az hozzá,mindezt a 32.héten,tehát nem akkor látott eloször,minden eredményemen ott volt a dokim neve,stb.Gondolhatjátok,milyen ideges voltam.Utána annyit mondott:"Ja,van orvosa?Miért nem szólt?"
Csak azért,mert eszembe se jutott,hogy ez következik.A méh fundusát mindig megnézik ugyanis.Azt hittem,ennyi lesz.(Ekkor csak a hasamat nézi meg.)
Nem ennyi volt.
Úgyhogy ide csak akkor megyek,ha már muszáj.

Még egyszer köszi a válaszokat!

Mariann
Mariann

Sziasztok lányok!

Mindenkinek köszönöm az együttérzést!Engem is azzal vigasztalt a doki,hogy nem tudnak mit tenni,nem fejlõdött kellõképp,igy talán kicsit könnyebb elfogadnom. Puszi mindenkinek :Szani

Indigo!

Gratulálok a jó hírnek!!Kép Kép
Szani

Orsi!

Egy próbát megér! Azzal nem veszítesz semmit.
Gabi
Bánhidi

Lányok köszi a gratulációkat. Barna folyásom még mindig van de az orvosom nem írt fel semmit.
Amit kicsit furcsálottam.
Azt hiszem orvost kéne váltanom, mert még mindig úgy kezel mintha nem lennék terhes. Szerintetek ez helyes?
Kérdeztem arról is nincs e valamilyen más vizsgálat ami tényleg kimutatná, hogy terhes vagyok. Azt mondta az UH a legmegbízhatóbb, amivel én nem értek egyet. Nektek mi a véleményetek?
Szóval amiért még mindig nincs igazán meggyõzõdve arról, hogy terhes vagyok e vagy sem, nem írt fel semmi vitamint sem. Ezt is furcsálom egy kicsit.
Mert ugyebár folsavat jó lenne szedni. Szerintetek vegyek magamtól és kezdjem el szedni?
Hát ennyi.

Szani és is együttérzésemet szeretném kifejezni, amióta nekem is van ilyen barna folyásom én is ettõl félek. Éppen ezért nem értem az orvos hozzáállását, hogy miért nem teszünk ellene valamit, hátha segítene.

Na nem panaszkodom tovább puszi
indigo

Ja elfelejtettem megírni, hogy még nem tudom melyik kórházba fogok szülni, mert úgyebár az rvos ezt sem közölte, mivel nem biztos, hogy terhes vagyok.
De azt hiszem orvost fogok váltani és a Szent Imre kórházban akarok szülni.
Puszi
indigo

Indigo, nem nagyon szimpatikus a dokid, mit ne mondjak...Én a helyedben sürgõsen keresnék másikat... Így nem lehet fogalmazni, hogy "nem biztos", meg hasonlók... meg az, hogy úgy érzed, hogy nem kezel terhesként, egyáltalán nem jó!!! A folsavat igenis szedned kéne, mert GYERMEKET VÁRSZ... Indigo... próbálj más dokit keresni... Én sajnos a Szent Imrében nem vagyok járatos, de ha a MÁV megfelel, szólj... a saját orvosomat bátran merem ajánlani.
cupp, Beja
Beja

Sziasztok!!

Indigo,
Nagyon orulok a johirnek!!!!! Amugy Bejanak igaza van, folsavat szedni kell (bar en nagy folsav parti vagyok).

Ada,
Szerintem bird ki es ne mondd el a szuloknek. Tudom, hogy nehez, de hidd el jobb ez igy!!

PK
petrakovacs50

Indigo!
A folsavval kapcsolatban egyetértek Petrával, bár én Maternát szedek, abban is van böven. Mindenképpen érdemes szedned, nagyon fontos a nyitott gerinc megelözésére. (Én pedig köztudottan multivitamin-párti vagyok Kép.)
Mariann!
Elég szörnyü, amit a terhesgondozásról írtál. Ott mindig van orvos is vagy lehet, hogy csak a védönö foglalkozik az emberrel? Nem tudom, hogy müködik.

Eszter
eszter

Indigo! Nekem is UH-val állapitották meg a terhességet és semmi vitamint nem írtak fel.
Már bejelentkeztem védõnõhöz ,túl voltam az elsõ vizsgálatokon(vérkép)minden rendben.Igaz az elsõ babával sem szedtem semmit és minden rendben volt.
Mivel csak kezelés után tudok teherbe esni,csak ugy magamtól nem mertem semmit szedni.Nem tudom mi lenne a jobb.Szerintem ugy vannak a dokik vele,hogy 12 hétig bármi történhet.Addig a babaérdekében nem sokat tesznek.
Indigo!Szorítok neked ! Minden rendben lessz!!
Puszi: Szani
Szani

Eszter,nem tudom,máshol pontosan hogy van,de én hallottam márolyat is,ahol csak védono volt(de csak ha az orvos nem ért rá)

Puszi,Mariann
Mariann

Sziasztok!

Lányok, valaki felvetette, hogy nem jó a mellbimbót kenegetni. Nos, a helyzet az,hogy azért nem jó, mert felpuhul. Ez pedig azért nem jó, mert amikor elkezdesz szoptatni, akkor eleinte a baba rém hosszan szopik (tipikus a 40 perc) napjában sokszor (és ez így a jó), és ettõl a mellbimbó amúgy is felázásnak indul, és eleve ezzel kínlódnak ilyenkor sokan. Szóval ne legyen még puhább.

Indigo, nekem se tûnik valami nem tudom milyen profinak a dokid, UH-van nagyon korán egyértelmûen meg lehet állapítani a terhességet (ne tarts az UH-tól, nagyon jó és veszélytelen módszer, csak az kell, hogy aki csinálja az értsen is hozzá), meg a tesztekkel is, nem igazán értem, hogy mondhat a XXI. században egy doki olyat, hogy talán terhes vagy talán nem.

Szani: nagyon sajnálom. Persze, hogy emlékszünk rád (SOTE pláne), hiszem, hogy lesz még ott fotó az elsõ babád mellett! Fogd fel úgy, hogy ennek most így oka volt, így kellett legyen valamiért, az élet megkímélt egy esetleges késõbbi nehéz döntéstõl, hisz ilyenkor általában valami eleve nem stimmel. Borzasztó nehéz lehet most neked, de legfontosabb, hogy lelkileg átjuss az egészen!

Mariann, kiakadtam. Még mindig vannak olyan helyek, ahol terhesrendelésen doki vizsgál, holott nem hozzájársz. Rémes. Azt hiszem, ilyenkor nagyszájúnak érdemes lenni, hisz minden bizonnyal jogod van ezt elkerülni. Én 95-ben a saját dokimon kívül már csak védõnõhöz jártam, dokit terhesrendelésen nem is láttam, nem is volt, hisz a gyerekorvos mellett volt a védõnõ, és nem a nõgyógyászatnál.

Ildi
Pethes Ildikó

Sziasztok!

Szeretnék bejelentkezni hozzátok. Ma vagyok 9 hetes, Kismanó előre láthatólag nov.26-án fog születni. 28 éves vagyok, pécsi. Ciklust nem tudok mondani, ugyanis 4 évnyi próbálkozás után, lombikbébi program segítségével sikerült Kismanó.

Orsi! Kihez jársz dokihoz Pécsre?
Sziasztok
Katus
Katus27

Sziasztok Lányok!

Most szabin vagyok 3 napig, ezért nem tudtam délelott írogatni.
Ma voltam eloször terhesgondozáson, de nem történt semmi azon kívül, hogy csacsogtam röviden a dokival és beutaltak az összes vizsgálatra. Ezért holnap is várakozással fogom tölteni az egész délelottöm, nem leszek veletek.

Mariann! Nálunk a terhesgondozáson a saját dokim volt. O mondta két hete, hogy ma kell mennem eloször, elmondta, hogy hol rendel, úgyhogy nekem eszembe sem jutott az, hogy más doki legyen ott. Furcsállom a nálatok uralkodó rendszert.
A táppénzrol: engem a háziorvosom kiír, mert múltkor munkahelyi problémák kiborítottak, és sírva rohantam a háziorvoshoz, aki nagyon aranyos volt, és azt mondta, hogy jobb lenne, hogy ha a nogyógyi javasolná (írásban) de ha nem lehet, anélkül is otthon tud tartani. Azzal indokolta, hogy mostanában maximálisan támogatják a terheseket, egy percig ne aggódjak, bármikortól otthon tudok maradni.

Szilvi! Isten hozott közöttünk! Kép Jó egészséget kívánok nektek!

Orsi! Mariannak is említettem, hogy munkahelyi gondjaim vannak (bár most enyhültek), így hát én elég hamar, júniustól tervezem otthon maradni. De már májusban kivenném a szabim egy részét. Én is azt hittem, hogy hatalmas pocakkal fogok tolatni az íróasztalom mellett, de végül is nem így alakult. Meg hát kertes házban lakom, a telek is közel van, vagy egy csomó kutyánk, a ház sem kicsi, imádok olvasni, szóval lesz otthon mit csinálnom, azt hiszem.

Évike! Örülök, hogy jól vagy, azért vigyázz még magadra! Én is rettegek attól, ami Szanival történt, de szerintem ez nem ritka. Végülis beteg kisbabát szülni még annál is rosszabb. Kép

Orsi! Az üzemorvos szerintem el fogja nagyolni a vizsgálatokat, nem hiszem, hogy kiderül számára. Hacsak nem valami nagyon lelkis doki.

Szani! Sajnálom, ami veletek történt. Kép Én is csak azt tudom írni neked, hogy ha nem volt talán egészséges, így esetleg jobb volt. Azt hiszem, nagyon sokan rettegünk ettol. Mikor lehet legközelebb babátok?

Indigó! Örülök, hogy jobban vagy, de csatlakozom Bejához abban a kérdésben, hogy válts dokit.

Eszter! Holnap fogom elintézni a szükséges vizsgálatokat: vér, vizelet, EKG, körzeti orvos és fogorvos.

Évike! Azt hiszem, te kérdezted, hogy mikortól mondjuk el "országnak-világnak" a nagy hírt. Én a 3. hónap végére tervezem.

Húúúú, csak egy napig nem voltam, és most látom, mennyit írtam egy szuszra.

El is megyek, sokszor puszilok mindenkit, holnap este jövök: Laura
Laura

Katus! Bocsi, hogy kifelejtettelek, légy te is üdvözölve körünkben! Kép Hogy vagy? Milyen tüneteid vannak?

Puszi: Laura
Laura

Sziasztok,

Orsi, a futasrol: alkalmankent 30-45 percet es idojarastol/elfoglaltsagtol fuggoen, neha heti 4-5 alkalommal, neha pedig sajnos csak 1-2x. Ilyen heteken viszont csinalom otthon a terhes videot (nekem Kallai Ildiko kazettaja van meg, amit meg most is piskotanak tartok heti 4-5 tae-bo-s, aerobicos multammal, bar mar masok megnyugtattak, hogy idovel - poci meret novekedessel aranyosan - ezt is nehezebbnek erzem majd).

A munkahelyemen a terhessegemet csak a legkozelebbi kolleganoimnek es kozvetlen nagyfonokomnek jelentettem be a 12. het elott, hogy tudjanak majd tervezni, meg ok amugy is tudtak a terveimrol, nagyon joban vagyunk. Megkertem oket, hogy mindenki mas elott tartsak titokban. Ez igy is tortent addig, amig tappenzre nem mentem, a 4. honaptol. Anyukamek viszont tudtak az elso perctol, nekem igy volt jo es a ferjem is elmondta a sajat szuleinek az 1. honapban.

Mariann, DKriszta, eredendoen en is miskolci vagyok am, igaz hogy hetvegen Pesten, hetkozben meg Becsben lakunk. Ennek ellenere terhesgondozasra eddig minden honapban (eddig 4x v.5x?) Miskolcra jartam/ok vissza, mert hivatalos lakcimem ottani, plusz a cegem is ottani szekhelyu es a szuleim minden orvost ismernek a varosban, tehat sok a protkom. Mivel en mar a 4. honaptol tappenzre akartam menni, elmentem a (Semmelweis) SZTK-beli terhesgondozasra, mert ott irjak fel a tappenzes papirt havonta 1x es azt kell bekuldenem a munkahelyre. Nekem amugy van sajat kezelo orvosom, az o nevet felirtak a terhesgondozas kezdeten, es igy nem is nagyon bolygatnak a suly, vernyomas meresen, vizelet eredmenyeken es nemi burokracian tul, bar ha van barmi kerdesem, van egy nagyon kedves orvos is benn, tole megkerdezhetem.

Eszter, a mell kenesrol en meg az eddig elhangzottak mellett azt is olvastam es hallottam a vedonotol is, hogy a legujabb teoriak szerint a terhesseg kesobbi fazisaban a kenes = bimbo ingerles koraszulest is eloidezhet.

Indigo, vegyel Maternat/Elevitet/vagy magyar terhes vitamint siman a gyogyszertarban es kezdd el szedni, ezeket nem kell (es nem is lennenek hajlandoak) felir(at)ni, es bennuk van a terheseknek szukseges folsav is.

Sziasztok, tovabbi boldog kismamasagot!

Cili2
Cili2

Sziasztok!

Köszönöm a sok kedves gratulációt! Egyébként fél éve lakunk Érden, addig a XI. kerben laktunk. Nem tudom pontosan hogy hány hetes, napos terhes vagyok, mivel Lili születése óta még nem jött meg. Bár Lili is első próbálkozásra jött össze, gondolom most is így történhetett. Mivel tehát még nem jött meg és még szoptatok is, egy-két havonta vettünk egy tesztet. Április 3-án is, és legnagypbb meglepetésünkre volt rajta egy nagyon-nagyon halvány második csík. Másnap elkezdtem vérezni, görcsölni: orvoshoz mentünk, aki nem látott semit az UH-n, azt mondta valószínűleg nem tudott jól beágyazódni a baba, de azért két hét múlva csináljak egy újabb tesztet. Csináltam és fél perc múlva két erős csík volt rajta. El se akartuk hinniKép. Másnap újabb teszt,az is pozitív. Utána voltam orvosnál, és már nagyon jól látszódott a petezsák az UH-n. Szóval nekem nincs mihez számítani a 40 hetet, csak kb időpont ez a dec 7 (szerintem inkább dec közepe lesz). A baba fogamzástól számítva most a 6 hétben járhat, ami azt jelentené elvileg, hogy terhességi hétként a 8. hét körül. Május 9-én megyek újra UH-ra, és majd akkor pontosítok.

Védőnő: ha tehetném, kihagynám az életemből. Majd valamikor a 12. hét után elmegyek a kiskönyvemért,vagy felhívom, hogy jöjjön el ő, mert úgyse látta Lilit csak egyszer mióta ideköltöztünk, pedig elvileg hozzátartizunk, és nem hiszem, hogy Lili végig tudná ücsörögni azt az időt amíg kitölti a könyvemet (legalábbis amikor Lilivel voltam terhes ez majd másfél óra volt).

Indigó: én a Szent Imrében szültem, most is ott fogok, ha érdekel valami, írj.

Iszonyú hányingerem van, na meg hányok isKép De remélem hamarabb abbamarad mint Lilinél, mert vele még a szülés napján is hánytam.

Vitamin: én most is az Elevitet szedem.

Volna egy kérdésem is: mit tudtok arról, hogy a második baba rendszerint nagyobb lesz, mint az első? Ha ez igaz, akkor érdekes szülésem lesz..., Lili ugyanis 4200 gr és 58 cm volt, 37-es fejátmérővel.

Szilvi
Szilvi

Sziasztok!

Tegnap voltam a kardiológusnál. Csinált vérnyomásmérést, EKG-t, meghallgatott, és csinált egy szívultrahangot. Szerencsére mindent rendben talált, annyi, hogy kicsit gyorsabban müködik a szívem, mint kellene, de azt mondta, hogy ez lehet a terhesség miatt is.

Képzeljétek, a kisfiam ma 15 hónapos KépKépKépKép
A rossz része az az, hogy délelött viszem oltásra. KépKépKép

Egyébként én jól vagyok, nincsen semmi extra panaszom.

Sziasztok
BGabi

<pre>
Lara 1.c. 15 hét 2 n Szeged 25 év okt. 16. 1.b.
PK 2.c. 14 hét 1 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 8.c. 13 hét 3 n Budapest 25 év okt. 28. 1.b.
Helga 26.c. 11 hét 3 n Debrecen 22 év nov. 10. 1.b.
Eszter 2.c. 10 hét 4 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Katus sok 9 hét 1 n Pécs 28 év nov. 26. 1.b.
Viráganya 4.c. 8 hét 6 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Gabi 1.c. 8 hét 6 n Nyíregyháza 27 év nov. 28-29. 2.b.
Laura 8.c. 8 hét 5 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Beja 8.c. 8 hét 2 n Budapest 25 év dec. 3. 1.b.
Szilvi Budapest 25 év dec. 7. 2.b.
Niki 10.c. 7 hét 2 n Bp. (Érd) 27 év 1.b.
Kinga 1.c. 7 hét 1 n Maglód 33 év dec. 11. 4.b.
Évike 3.c. 7 hét 1 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Indigó 2.c. 7 hét 1 n Budapest 24 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 6 hét 4 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Orsi 8.c. 6 hét 3 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Ada 2.c. 5 hét 5 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
</pre>
Bánhidi

BGabi,az én kisfiam a múlt héten volt 15 hónaposKép,de én is ma akarom oltásra vinniKép.

Mariann
Mariann

Jó reggelt mindenkinek!

Szia Katus!
Nagyon örülök, hogy ránk találtál! Én mostanában kezdtem el dokit keresni, mert nem akartam Komlón szülni. Végül is tegnap bejelentkeztem Dr. Vizer Miklóshoz (Édesanyák útján dolgozik). Nagyon sok jót halottam róla mind itt az interneten, mind pedig a mostanában szült ismeröseimtöl is. Eredetileg Bédy Beatrixhoz akartam menni, de a múlt havi hüvelyi UH után teljesen elment a kedvem a Diskától (bár az alternativ lehetöségek mellette szóltak, de idén költöznek is). Te kihez jársz? Hogy érzed magad?

Laura!
Én is szeretnék minél elöbb otthon maradni, nem mintha nem szeretném a munkám, de mi a közeljövöben fogunk családi házba költözni, van egy vállalkozásunk is szóval én sem unatkoznék, és persze az sem utolsó szempont, hogy ez lesz az utolsó esélyem, amikor csak magamat kényeztethetem és pihenhetek, amennyi jól esik.

Cili2!
Én is heti 4-5 alkalommal járok futni (ha az idöjárás engedi, sajnos most már nem bírok a futó folyosón futni a szagok miatt), egyenlöre le szoktam futni a 8 km-t, de már nem megy egyszerre, és sokkal lasabban is futok, emiatt elhúzódik a futás 1 óra hosszára is. Nem bánnám, ha még egy jó darabig bírnám, mert elég sok gondom van a súlyommal.

Sziasztok!
Orsi

Orsi,mit értesz az alatt,hogy elég sok gondod van a súlyoddal?

Mariann
Mariann

Jó reggelt mindenkinek!
Szia Katus!
Örülök, hogy itt vagy, gyere minnél gyakrabban!

Gabi!
Gratulálok a "nagy" fiadhoz, szorítok az oltásnál.

Mariann!
Nektek is szorítok!

Mi ma megyünk dokihoz, már alig várom.

Laura!
Megértem, hogy nem akarsz tovább dolgozni, én úgy tervezem, maradok, amedig bírok, de eröltetni én sem akarom.

Mindenkinek köszi a sok jó tanácsot a krémezéssel kapcsolatban! Tegnap este már meg is fogadtam, bár azt hiszem, kicsit még messze van a szoptatás Kép.

Szép napot mindenkinek!

Eszter
eszter

Jó reggelt, lányok!

Katus, üdv. körünkben! Kép Gratulálok a picikéhez, ezek szerint Te egy élõ példa vagy arra, hogy a sok-sok évnyi próbálkozás után is megvan a gyümölcse a sok szenvedésnek, amit ki kell állni. Ha nem bánod, a "ma megint megjött" topicban, ha úgy adódik, példálóznék Veled, hogy lám-lám, ilyenek is vannakKépKép Kívánok Neked jó egészséget, könnyû szülést, és egy nagyon gyönyörü kisbabát!!! Egyébként jól vagy?

Szilvi, Neked is üdv. a fedélzeten! Ne haragudj, hogy tegnap nem vettem észre a bejelentkezésedet.

Remélem, mindenki jól van, nekem valahogy jól indul a napom, a fene tudja, miért, de olyan jó kedvem vanKép

cuppppppppantás Mindenkinek!
Beja
Beja

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?