Cső lányok!
Már megint olyan sokat írtatok!
Nóri, még gondolkodnom kell, hogy felveheted-e Petikét?
Kórházi tartózkodás: Én teljesen felvértezve mentem, mert Fanna, vagy Swen, már nem emlékszem nagyon panaszosan írt róla. Nekem is el akarták vinni a kicsinyemet, amikor levittek a gyerekágyra, de én nem engedtem, mondjuk nem is viselt meg annyira a szülés!
Nem akartam lezuhanyozni sem, mert arra már igazán nem volt lelki erőm, de aztán úgy hajnali egy órakor, csak betoltam az őrzőbe a gyerkőcöt, mire az egyik éjszakás nővér felhomályosított, hogy ilynekor már nincsen meleg víz. Én mondtam neki, hogy mindegy, de legalább egy kicsit lemosakszok. Hát.... elég hülyén nézett rám! Otthagytam aranyomat, úgy siettem, ahogy csak tudtam, és láss csodát még melegvíz is volt. Olyan jól esett. Én azon az éjszakán nem tudtam aludni, mert ahogy lecsuktam a szemem, egyből a szülést éltem át.
Amikor én szültem, olyan dög meleg volt, hogy csak pihegtünk egész nap. Én kivittem itatni a petikémet, de volt olyan csecsemős, aki nem engedte, hogy én itassam. Pipa is voltam, mert az egyik úgy beleöntötte a gyerekbe a vizet, hogy majdnem megfulladt. Én szépen kortyonként itattam, ő meg szinte beleöntött egy fél decit. Én is úgy tudom, nem cukrozzák már a vizet.
Szopizással kapcsolatban, azt is megfogadtam, nem hagyom bárki is beleszóljon. Az első nap még próbálkoztak tanácsot adni, de amikor mondtam, hogy harmadik, utánna már nem akart senki segíteni.
Mielőtt hazajöttünk, megvizsgálta a gyerekorvos és mivel még nem volt anyatejes kakija függőben tartottak minket, hozzáteszem, ha én nem kérem, hogy hőmérőzzék meg, akkor még most is ott lennénk!Na ez már így nem igaz, mert a kicsinyem minden hajnalban három pelust tesz tele egymás után!
na szóval, a főnővér mondja a doktornő kérdésére válaszolva, hogy tudtam-e szoptatni a két gyerkőcöt, hogy a lányom koraszülött volt, és nem volt vele tejem..... nekem meg csak kerekedett a szemem, és mondtam is, hogy nem volt koraszülött, csak 36 hétre született.
Én amúgy nagyon jól éreztem magam benn, volt aki meg is kérdezte, hogy ott dolgozom? Hi hi hi. De már nagyon vártam, hogy hazajöhessünk!
Katlina, képzeld a Cseh Marcsi, egy nagyon jó ismerősöm, mondhatom, barátnőm. Majd megmondom neki, hogy ,meg voltál vele elégedve. Úgylátszik Gyorgyi és ő egy páros, mint nálam Zoboki és Komáromi Kati. Tudom, nem Gyorgyinál szültél, de csak azért, mert éppen műtötték. Az egyik csajnak, akivel egy szobában feküdtem ők vezették le a szülést.
Na azt hiszem, mostanában keveset írtam, hát most bepótoltam!
Ja, azt elfelejtettem, hogy amikor Imikét szültem, kérdőívet kellett kitölteni önkéntes, anoním alapon, a kórházi ellátásról, mármint a gyerekágyi ellátás színvonaláról. Amúgy meg tényleg nem tudom, miért nincsen egységes szoptatási stratégia, miért mond mindenki mást?
Na most már megyek.....