Sziasztok!
Mivel du. nem lesz gépünk, így megpróbálok most írni, a sok nem-nem között.
Jól telt eddig a hét, Peti hétfőn megtanulta visszaberregni a kaját, de kopp-kopp, azon kívül csak egyszer csinálta…
Egész héten szinte minden nap pancsizott a dédiéknél, mit ne mondjak, élvezte. Igaz, a medencét lecserélte a tatám először egy fém, majd egy műanyag lavórra, esküszöm, jobban tetszett a fiamnak!
Mindenkinek köszi a dicséreteket!
Csajok, nálatok volt vihar este??? Itt hatalmas volt, nagyon fújt a szél, és az eső is esett, dörgött-villámlott. Hál’ Istennek, Peti nem félt, jobban zavarta az, hogy öcsém lehúzta a redőnyöket, és sötét lett. Most is értetlenül nézett, mert az összes redőny le van húzva, hogy most mi van.
Eddig nem mertem írni, de mostmár bizton állíthatom, hogy Peti „parancsszóra” le tud ülni. Ha viszek neki valamit, és mondom neki, hogy csücsöljön le, úgy ledobja a fenekét, hogy belezeng az épület.
Meteor, én meg tudlak érteni, csak nálunk nem külföld az úti cél, hanem valahol vidék. De egyébként az én férjem is dettó, csak ő nem hozza a haverjait, hanem megy a garázsba, vagy mit tudom én hova.
Miért nincs haja Panninak??? Hm…esetleg paróka?
Legalábbis Egyiptomban.
Nem lehet, hogy Panni inkább allergiás? Mert náluk olyan az orrváladék, mint a víz, ha már valami egyéb gond van, akkor „színes”. Nálunk most viszonylag jók az éjszakák, nem tudom, meddig. Mert ugye most itthon van a férjem, valszeg a jövő héten sem megy el, és ugye ő mindig kivenné a gyereket, ha sír, én nem. Na mindegy, majd megoldjuk valahogy.
A nyaralótokban van még nyárra szabad hely?
Reni, köszi a bizalmat!
Nálunk anyukám félti a gyereket, hogy a nagy ordításban egyszer visszajön a kajcsija, de eddig még nem volt ilyen, remélem, nem is lesz. Most ott tartunk, hogy kb. öt perc sírás után némi simivel visszaalszik, aztán egy kis csitt-csitt, és meg is nyugszik.
Fogacskáknak hajrá.
Jaj, hát nem irigyellek. Nekem szerencsém van, mert néha a férjem elviszi a gyereket, de nálunk azt is hatalmas vita előzi meg. Hétfőn is összebalhéztunk…mert épp „halaszthatatlan” dolga támadt ahelyett, hogy Petivel foglalkozott volna.
látod, gyerek mellett is meg lehet mindent csinálni! - - > na én falnak megyek az ilyen kijelentésekről. Ilyenkor mondanám a férjemnek, hogy ő is el tudna menni a gyerekkel erre-arra, mert ugye a gyerek mellett is lehet bármit csinálni.
Ne legyen lelkifurid a spagetti miatt, ha ízlett neki… Valamelyik nap Peti megette a tízóraiját, ami elég későn volt, és utána még kért az én ebédemből: hurka-kolbász kenyérrel. Így beevett egy fél szelet kenyeret, holott a tízóraija sem volt kevés.
Lreta, szupik a képek! Olyan gyorsan elszaladt az egy év, de gondolom, ezzel mindenki így van, nem?
Rászólás ügyében én is úgy vagyok, ahogy te. Ma mosogattam kint a konyhában, Peti mellettem sertepeltélt, így jó volt. Persze, mire befejeztem, Peti rátalált a zsíroslábasra, amibe beletette az egyik mancsát csuklóig, így moshattam le mosogatószerrel…
Ez a sátras dolog is jó, csak hely kell hozzá, amiből nálunk elég kevés van, viszont ebben a percben nagyon érdekes játék a harmonikaajtó.
Peti a dédiéknél szokta elbarikádozni magát, a mamám a szomszédos autósboltból viszi haza a kartondobozokat, és ha van nagy, abban nagyon jól elvan a fiam.
Tandika, én nem tudok tanácsot adni… Nálunk anyukám mindig vesz valamit Petinek valamit, tehát így ő konkrétan nem vett Peti szülinapjára semmit, de anyósom pénzt adott, mondván vegyünk a gyereknek, amire épp szükség van, meg ő havonta is tesz pénzt a babakötvényre. A dédik szintén pénzt adtak… Mert játékunk az van dögivel, ruha is, a pénzből meg veszek pl. pelust vagy popsitörlőt, mert arra tutira szükség van, és ahogy írtad, egyévesen szvsz nem sok mindent lehet kérni-kapni.
Egyébként én is úgy voltam vele terhesen, amit írtál, hogy mikor majd majd szétszakadt a fejem, igenis bevettem gyógyszert, mert én is éreztem, hogyha nem pihenem ki magam, az sem nekem, sem a gyerkőcnek nem tesz jót…szerintem egyébként ha szopizott volna Peti, akkor is bevettem volna, ha szükségét érzem.
Huh, nem irigyellek téged rokonék miatt. Mondjuk én is kaptam (és kapni is fogok, az 100% ) hasonló kérdéseket és kijelentéseket, de a magam higgadt módján leszereltem, akit kellett, és mivel nem sűrűn találkozunk, ezzel ki is merítettük a témát.
Altatás terén mi meg az utóbbi hónapokban kapattuk el Petit, vagyis anyukám meg a férjem, de most ahogy írtam, talán javulunk.
Hidd el, mennék én, nekem van segítségem, így talán elboldogulnánk. Vagy jönnének ide a gyerekek, aztán a mamáméknál nyitnánk egy komplett bölcsit.
JÓ NYARALÁST! Aztán tegyél ám fel sok-sok képet.
Nálunk apukám volt így a férjemmel, ahogy anyukád a te pároddal. Ha idejött, az volt a baj, ha én mentem el, akkor az. Biztosan féltett, de aztán rájött, hogy nincs oka rá.
Bénianya, nálunk Peti sosem aludt el az ágyában, egy hetet leszámítva valamikor régen, mert akkor meg csak ott volt a jó. És semmi baja nem volt ébredéskor, néha most próbálkozik, de aztán rájön, hogy tök felesleges. Szerintem marhaság ez az egész, mert később meg akármi lehet, szerintem mindenkinél előfordult már az, hogy elaludt egyféleképp, aztán félálomban átment valahova máshova, vagy teljesen megfordult, és mikor felriadt (nem felébredt!), akkor nézett, hogy most mi van. Na én inkább ehhez hasonlítanám, mert a környezet ugyanaz, legalábbis nálunk, mert közös a szobánk. De ha lenne külön szobája Petinek, akkor sem altatnám az ágyában (lehet megkövezni, de marha nehéz hajolva simizni), hanem lenne ott valami „altató alkalmatosság”, ahova én vagy aki altatja mellé tud feküdni.
azuram favonatot akar Beninek, de ez csupán az ő gyermekkori álma, igy ketten kapnak egyet, had játszanak - - > na nálunk is előfordulnak ilyenek, annyi különbséggel, hogy mikor én terhes voltam még Petivel, akkor vett a férjem egy távirányítós autót, hogy majd ezzel fog játszani a gyerek, aztán mondanom se kell, hogy ő játszott vele, Peti talán most kezdi élvezni, mert fél éve még megijedt a hangjától.
Peti jelenleg napi egyszer kap Chamomillát, egyelőre úgy látom, elég. És ő nyelv felett szopogatja el, vízben feloldva nem nyerő számára.
Remélem, Beninél mára rendeződtek a dolgok. Petinek ha beleiszik a koszos pancsivizébe, nem árt, szóval nem hiszem, hogy ez lehet a gond, inkább a túlevés és a meleg, így együtt.
Nekem nem macera lekicsinyíteni a képeket…
Szopihoz nem értek, de biztosan jó, hogy most szoktatod vissza cicire??? Mert ha vmi baja van, akkor a tejcsi is kijön belőle…nem?
Egyébként boldog hófordulót a fiadnak.
Úgy irigyellek, hogy Beni még „csak” feláll a kádban, Peti már mászna kifele belőle…kivi vagyok, mikor esik ki fejjel…
Gombi, nem félsz, hogy Julcsi lenyomja a torkán a ropit??? Én nem mertem még Petinek adni…vagyis nem egy egész szálat.
Na a fürdőből muszáj kicsukni Petit, mert a földön van lent egy csomó minden, amiket élvezettel dobál, stb., meg ott vannak leáztatva a ruhái, és valahogy nem örülnék, ha megkóstolná az áztatóvizet…így csak kukucskál befele a szellőzőn.
Most nézem, hogy a gyerekülésünk hasonló, csak a huzat más…
Egyébként dömperje Petinek is van, vagyis még enyém meg öcsémé volt, de jelenleg a garázsban pihizik, már lett mondva a férjemnek, hogy hozza haza, de eddig még nem sikerült neki…
Én is vágnék Peti „loknijaiból”, de anyukám nagyon tiltakozik ellene, így azt hiszem, kivárjuk ezzel a jövő nyarat, mert télen meg úgy sem árt, ha valami védi a fejét…habár nem gondolom, hogy addigra sűrűbb lesz, max. hosszabb.
Wawel, nem értem, hogy miért lenne ciki, ha tisztítószert kapsz??? Mi is elég sűrűn veszünk ilyet, vagy tusfürdőt unokatesóméknak vagy a keresztanyámnak, és nem azért, mert kosz van náluk, vagy épp büdösek.
Egyébként ha fényképezel, akkor jók a képek? Mert lehet, hogy csak a kijelző romlott el, attól még a „kukucskálójában” látod, amit kell, és talán nem kell megcsináltatni vagy újat venni…
Megérzés ügyében egyetértek. Mindig azt mondom, hogy könyvből elég nehéz gyereket nevelni… Kb. olyan, mint egy fiatal védőnő, aki könyvből tudja, hogy mi van, de ha már gáz van, akkor nála is ég a ház…
Építkezés ügyében mielőbbi megoldást kívánok!
Gabella, zabálnivaló ez az alvós kép Mesiről!!! Nálunk rég volt ilyen, hogy az álló járgányban aludjon el a fiatal úr… De tegnap annak ellenére, hogy dél tájban szokott fél órát aludni, a hazafele úton aludt be, és itthon tentizett vagy egy órát, és még ebéd után is horpasztott egy keveset.
Csúcs a cumis kép, amikor Emese veled van a képen, jól belenézett a fotómasinába!
Oriandy, szerintem nem az a baj, hogy utálja Dani az úszógumit, hanem furcsa neki… Próbálkozzatok! Aztán majd rájön, hogy milyen jó dolog.
A kórházat sajnálom, csak kibújik az a fránya fogacska.
Ez a csúszda, amit lejöttél Danival milyen? Vagy hol készült? Mert én is kipróbálnám, de nálunk szerintem nem engednék a „csúszdaőrök”.
A szökőkútpancsi Petinek is nyerő, valamelyik nap ki is próbálta, de arról a képek a másik gépen vannak, és nem is olyan jó minőségűek, mert telefonosak, de azért majd teszek fel belőle.
Juca, jesszusom…azért tényleg gáz egy anyától, hogy ilyet mond a saját lányára. Azt hiszem, én rendesen kiakadtam volna, ha a saját anyám közli velem, hogy azért nem leszek terhes, mert kövér vagyok…ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ.
Mári, dehogy felejtünk el benneteket! Igéző szemei vannak a fiadnak, ha lányom lenne, lecsapnánk rá.
Látom, a műszaki cikkek nálatok is veszélyben vannak.
Kitti, dobolás az nálunk is van, de én biztosra veszem, ha vennék neki felszerelést, azt másra használná. Tegnap pl. rajzoltunk…csak az a gáz, hogy a ceruzát, tollat hiába adom jól a kezébe, megfordítja, ha meg kitolok vele, és szándékosan fordítva adom a kezébe, akkor úgy hagyja. Bezzeg az ecsetet tegnap fürdés közben jól fogta meg, nem is fordítgatta, így lehet, hogy legközelebb festeni fogunk…
Na lépek, a fiatalságnak tízórai idő van.
Ági
Fürcsis videó:
http://s148.photobucket.com/albums/s24/ ... V07436.flv
Képek: