Szioka!!!
Szóval tényleg ne haragudj Mamy a rámenősségért...és sajnálom hogy nincs kert, viszont Báránynak van, nem????
Na jól van befejeztem. De azért vagyok ilyen mert már szeretnék veletek találkozni, de valami olyan helyet tényleg összehozhatunk ahol van valami hely a szülnek, gyereknek és egy csepp viz legalább a fejükre...(tőlem lehet egy park is egy kúttal, vagy ott ahol Zsutitáék voltak a múltkor, olyasmi. Akár viszek kismedencét meg meleg vizet is....
Zsutita! Engem érdekel a randi. Mi összeegyeztethetjük. Elég mobilis vagyok, mert mint a kisasszonyok fogom bevágom magam a kocsiba és megyek, hogy benzinre mennyit költök arról inkább...neee!!! Csak egy kicsit várni kell, amíg lesz költekezni pénzem egy kisebb beruházásra...mert ha elmegyek veled ilyen jó kis piacosdira akkor ha több jó cucc van akkor azonnal lecsapnék rá! De pénz nélkül nem megy. Ugyhogy én erre szívesen jelentkezem.
Én mint írtam tegnap elfelejtettem az oltást, de ma megyünk 6:30ra, megbeszéltük a dokinénivel, csórikám kettőt kap, a 18hósat, meg a második kullancsot. Mennyi sz@rt kell kapjanak drágáink, bár Zsebi szerencsére jól viseli...nagyjából.
Zsutita!!!
Én nem adnék neki sem tojást, sem cukrot, főleg nem tápszerben...mert ha főzelékbe kell cukor az más de azt is te döntöd el hogy teszel-e bele és milyet...amúgy ha sovány ha nem...miért kéne úgy kinéznie mint egy szumosnak???? Utálom az ilyen dokikat akik szétrobbantanák a gyereket úgy felhízlalják, Zsebi sem dagi(mondjuk ő sosem volt, a koraszül.miatt) de nekem pont jó. Sőt örülhetünk ha nem dagik, mert én tudom hogy milyen a dagiság...nem jó. Szerintem nyugodtan adjál neki te azt amit a te anyai szíved, eszed, és ösztönöd enged!!! Zsebinek 1éves kora után mindent adtam, csak ugye nem egyszerre, hanem fokozatosan, de amikor Bazsikorú volt már mindent kapott, kivéve a málna, eper...stb, de ma már mindent eszik kivéve a GOMBA!!! Én azzal várok 2-2,5éves koráig!!! Van választék még a gombán kívűl ugyhogy tudok neki mit enni adni. Tápit meg kb.9hós kora óta de már még előtte is, max csak én akartam beleerőszakolni mindenféle kakaóval, kávéval, de utálta. A tejet se szereti annyira, de rengetek sajtot, joghurtot eszik, a hús sem megy neki és gyümölcsfaló!!! Főleg cseresznye, meggy, dinnye, málna, eper, barack...a húsos leveses gyümiket szereti de az almát is csócsálja. Na szóval amíg te úgy érzed hogy kap a gyereked elég gyümit, zöldet, fehérjét...stb-t akkor hagyd a tápit. Ha azt vesszük hogy azért kellene még "igya" mert nincs amúgy elegendő vitamin akkor egy mai felnőttnek is fogyasztania kéne a neki megfelelő adagnyi tápit. Nem hiszem hogy van olyan ember aki pont annyit és akkor visz be a szervezetébe amikor kellene...Ugyhogy hagyd szerintem.
Legyen sokat napon(d-vit)egyen sok tejeset(vajas kenyér, joghurt, tej, hús, toi), én azért adom a zymaluort a fogai miatt, kalciumos védőtabletta, hogy véletlenül se "rohadjon" a foga, már bocs de annyi kisgyereket látok aki ha kinyitja a száját csak feketét látok benne. Meg van ilyen rózsaszín plusz zizz tabletta, szájban pezseg vagy mi na azt adom neki, de csak azért imádja, amúgy szerintem mindent beviszek neki, ami fontos...ja és ásv.vizet is adok neki(elvileg felnőtt napi ásv.megvannak benne) akkor minek is a tápi??? ekkora gyereknek már felesleges szerintem...az én dokim rám bizta mit mikor adok neki, csak mondta mit nem szabad, ha meg hülye vagyok adjam neki...szóval tőle gombát is adhatnék de figyelmeztetett hogy lehet belehal a gyerek...innentől én döntök, de ugye "hülye azért nem vagyok...."
Mondjuk hosszútávon ilyen esetben lehet orvost váltanék...mert lehet, én is megtartottam a mienket, mert most hogy elköltöztünk máshoz tartoznánk, na már voltam a másik 2gy.orvosnál is, helyettesítéskor...hát inkább köszi....
Na de most megyek...remélem kimerítő volt, de mondom Zsutita ez csakis a te döntésed, de hidd el sem előnye, sem hátránya nem lesz szerintem a tápi miatt. Ez pont olyan mint a szoptatás...ha nem adsz akkor hűha van mert így meg úgy, az a jó ha 2évesen is szopik, nahát az én gyerekem 3hóig szopizott de nem sokat akkor sem, és mégis itt van, kétlem hogy emiatt majd ha a vele egykorúakkal iskolába megy ő nem tudna felmászni a mászokára vagy éppen nem tanul meg majd olvasni...na bedugulok!!!