Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Ildi, köszi a cikket, éppen tegnap olvastam ue. a Kismamában.
Alvás témában kérdezném, hogy normális-e, hogy Csongi már 2 napja szinte alig aludt nappal. Kb. 3x egy fél órát. Az is igaz emellett, hogy este 8 körül már aludt, és egészen reggel 8-ig (kétszer szopizott közben, de szinte ki sem nyitotta a szemét).Hajnal 1-kor ébred, szinte órát lehetne állítani hozzá. Aztán eddig 4-kor, de két napja nem kelek fel hozzá rögtön, így kb. 5-ig kihúzza. Aztán jönnek a nyögések...Mikor fognak ezek elmúlni?
Cumi ügyben bevallom, hogy mi az elso napoktól kezdve alkalmazzuk. És Geri vigyázz, mert nagyon rászokott! Nem is lenne baj, de ha kiköpi utána kiabál és akkor menni kell visszaadni neki. Egyébként nagyon jól el van vele.
Ancsa! Tegnap Csongi ue. produkálta, mint a te fiad. De o még olyan furcsán is szopizott. Kérte állandóan, aztán alig evett, és utána meg mérgelodött. Azt se tudtam a végén, melyik cicibol etessem.
Évi
Évi (Évi)

Közben volt egy hasifájás roham. Szörnyu volt, két hetes kora óta nem volt ilyenben részem. Már azt hittem, hogy szerencsésen megússzuk. Hát nem.
Most végre elaludt. Felöltöztettem, és mivel esik az eso, kinyitottam rá az ablakot, be a hordozóba, ringattam egy kicsit, és most édesen alszik!!
Geri, a chat jó ötlet, remélem meg tudjuk valósítani! Én már vagy háromszor próbálkoztam esténként miután a férjem babázott, ill. Csongi elaludt, de 10-15 percnél tovább nem bírtam. Tudod a fáradság. Nekem kb.9 körül jó lenne. Mi 7-kor fürdetünk, aztán szopi, én fürdök, utána elvileg ráérek. Vagy napközben valamikor. Írjatok idopontot!
Most megyek mert vendégeket várok. Reménykedem, hogy Csongi nem "mutatkozik be". Olyan jó baba volt eddig!!!
Évi
Évi (Évi)

Sziasztok Lányok!

Dia!
Köszi az ötletet, de még csak 2 éves, nem hiszem hogy nála ezt már alkalmazni lehetni. Úgyhogy marad a koránkelés Kép. Megfigyeltem, hogy úgy ébred , ahogy kezd világosodni, mert télen aludt fél 8-ig is, viszont most hogy már korán világosodik 6 és 7 között ébred.

Évi!
Akkor fiaink nagyon egyformán "járnak". Tomi is igazából csak cumizgatott a cicin, de ha a cumit adtam a szájába az nem volt jó. Ma viszont eddig nagyon rendesen viselkedett. Kiraktam az udvarra és ott alszik már 11 óra óta. (Nálunk nem esik az eső). Egyébként ha az udvaron van, mindig sokkal jobban alszik, és ha ébren is van, nem kötekedik, mint bennt.

A chateléssel kapcsolatban az este 9 óra utáni időszak nekem is jó, de napközben csak 1 és 3 óra között tudok jönni, amikor a lányom is alszik.

Sziasztok!

Ancsa
Anyanyanya

Sziasztok Lányok!

Hát ezt muszály nektek elmesélnem. Mostanában kezdődnek nálunk a vendégjárások, és már tegnap is jöttek barátaink, így Panka du.2-től este 10-ig nem aludt, talán csak 30 percet. 10-re nagyon elfáradt, már a cicin elaludt. Tudjátok mikor kelt? Reggel 1/2 9-kor. Persze addig mi sem ébredtünk fel, de én megrémültem, hogy úristen, él-e még ez a gyerek, hogy egész éjjel nem evett.
Majdnem 12 órát aludt egyhuzamban.
Egyébként ha reggel fel is kel nem sír az ágyában, hanem nézelődik és várja, hogy valaki bemenjen hozzá. Onnan tudom, hogy ébren van, hogy gügyög a kedvenc babájának.
Ma is voltak vendégek és olyan aranyosan viselkedett ma is, mosolygott meg minden. Mondták is, hogy milyen nyugodt ez a baba. Nekünk meg lassan nem fér be a májunk a hasunkba.

Évi! Milyen volt nálatok a vendégség? Cumi ügyben mi éjszakára leszoktattuk róla, nappal meg kitámasztjuk a cumit a babájával, hogy ne tudja kiköpni és így alszik, nem kell hozzá rohangálnom, ha éppen dolgom van.

Chatelni én is este 10 után tudok jönni, etetés után.

Üdv: Pankamama
Pankamama

Sziasztok Lányok!
Kidölt a Kisherceg, így most ráérek írni. KépKépzeljétek, az utolsó hókupacok küzdenek az életükért... lassan itt is tavasz lesz már! És annyira boldogok vagyunk ezzel a kis legénnyel, hogy néha már úgy érzem, nem lehet fokozni. Hatalmasakat vigyorog, imádja a pelenkázó fölé aggatott origami madarakat, amiket neki csináltam, képes velük hosszas és komoly eszmecserére. Geri! Én is belevágtam a tornába, vettem egy kondibérletet, már csak el kell járni rendesen. Évi! Csongi aztán jó nagyot nött! Ügyes kis lurkó, Levi is kinötte már az elsö ruhakollekcióját, kicsit szomorúan de azért büszkén pakolgattam el az 56-os kis holmikat. Pankamama! Ez a 12 óra egyszerüen mesés! Remélem mi is megérjük!Jázmin-mama, Levi kakija is zöldes, idönként kifejezetten zöld, egy ideje meg sárga. Szerintem ez mind belefér, legalábbis az összes könyv szerint, amit megnéztem... Gyöngyi! Várunk, sok szerencsét a szüléssel! Biztos minden rendben lesz!
Szerintetek normális dolog, hogy Levi áttért megint a napközben max 3, de inkább 2,5 óránkénti kosztolásra? Már a 3-4 óráknál tartottunk... most meg a sok okos azt mondja, hogy "biztos nincs elég tejem" ettöl meg én falra mászok, mert szerintem igenis van, Levi 1 hónap alatt 5 centit nött, már majdnem 6 kilós, akkor mitöl hízna? Azért persze beleültették a bogarat a fülembe... lehetséges, hogy nem kap elég tejet? Persze hogy ilyen sürün eszik, nem robbannak szét a cicik a tejtöl, de ennyi idö alatt nem is hiszem, hogy kéne. Éjjel egyébként továbbra is jól és nagyokat alszik. Ti mit gondoltok?
Jó babázást mindenkinek!
Adri
KAdri

Sziasztok!
Kedves Adri, bocsi, de már rég üdvözölni akartalak!! Jó, hogy itt vagy Te is! Errol a "kevés a tejed" dologról már volt szó itt. Ne aggódj, ha nyugodt biztos nincs baj! Jól emlékszem, Ti laktok Svédo.-ba?
Pankamama, mint tegnap írtam, volt egy hasifájás roham. Na be voltam ijjedve, mivel egyedül voltam, és jöttek a vendégek. Megbeszéltem vele, hogy jó fiú lesz. És végig aludta a látogatást, pedig ott hangoskodtunk mellette. Szerencsére ha egyszer elalszik bármit lehet mellette csinálni, nem ébred fel. Ti külön szobába vagytok? Én is tervezem, hogy visszaköltözöm a helyemre. Azt várom, hogy állandósuljon valami rend az éjszaka, mert azt nem akarom, hogy kisírja a lelkét mire észreveszem. Te mióta alszol külön?
Ancsa, mi újság Tomival? Remélem nem utánzozta tegnap is Csongit!(hasifájás)
Jut eszembe, már kérdezni akartam, tud valaki valamit Somáról, hazaengedték már oket? És Enikorol? Olyan jó lenne tudni, mi van velük!
Geri, merre vagy? Hogy van Lili?
Szép napot.
Évi
Évi (Évi)

Adri! Olvasd el a Szoptatás topicot, pont a Te problémádról van szó!
Évi
Évi (Évi)

Helló Mindenki!

Tegnap kicsit őrültekháza volt, sok volt a program, így csak olvasni jöttem fel. Nálunk is vendégek voltak, este pesig hullán zuhantam az ágyba.

Chat: nekem is 9 után lenne jó, de inkább 1/2 10 körül. Még dumcsizunk róla.
Nálunk a fürcsi 3/4 9 körül van. Majd elkezdjük tologatni előrébb 5-5 percekkel, aztán megint visszaállunk a 7 órára. De mivel jön a nyár, nem nagyon szorgalmazom a korai fürcsit, mert anyukámék vidéken laknak, ill. házban és jó időben ott leszünk kint. Bár ott is van kád. Majd meglátjuk. (Jól eldumálgatok magammal)

Évi!

A cumi dolog a következő képpen zajlik: fürcsi után szopi, aztán irány be az ágyba. Addig, amíg jól elvan nincs cumi. Általában ilyenkor el is alszik. Aztán kelés kb. 1/2 óra múlva és akkor kezd el sírni. Akkor megkapja a cumit. Ez kiesik a szájából 4-5 alkalommal. Akkor reklamál, újra megkapja. Míg úgy 20-25 perc elteltével megnyugszik, kiköpi a cumit és elvan. Nem alszik el, nézelődik. Tegnap meg előtte hamarabb aludtunk el mint ő. Van egy bárányos párnánk, ami foszforeszkálós és, ha lekapcsoljuk a lámpát világít. De még éjjel is mikor felkelek megetetni. Pedig eltelik pár óra addigra. Persze csak nagyon halványan, de pont úgy, hogy lekösse, ha felkel. Tegnap este egyébként evett 9-kor és legközelebb 3 órakor!!!! Ez 6 óra szünet. Mivel nem alszik el rögtön a 9 órás szopi után, ezért nem tudok vele együtt lefeküdni. De tegnap is 1/2 11-kor már aludtam és egyhuzamban 4 és fél órát. Nagyon jó volt. Az 56-os méreteket sajna mi is kihíztuk ill. kinőttük. 62-es méretet már nem is hordunk, 68-as, 74-es a sláger. A pelenka nagyon sokat felfog a bodyból, azért kellenek ekkora méretek. Egyébként még az éjjeli sok alvásra visszatérve, észrevettem, ha este 3 órán belül 2 alkalommal kap enni a kicsi lányka, akkor bírja sokáig. Ezt fogom alkalmazni. De nem tunkolom bele, magától kéri:-)

Pankamama!

Milyen jó Neked. Már leírni is gyönyörűség!!! 12 ÓRA ALVÁS EGYHUZAMBAN. Az egyik ismerősünk lányzója 8 hetes korától ezt csinálta egyik napról a másikra. Gratula. Kívánom, hogy minden éjszakád hasonló legyen. Biztos, hogy kiegyensúlyozott a babucid. Vigyázz, hogy nehogy annyira feldagadjon a májad, hogy elnyomja a tüdődet, aztán megfulladj.. hi-hi-hi :-)))))) Még csak most megy a vendégsereg? Igaz nálunk se voltak még sokan. Hát jó lenne megúszni, de hatalmas a rokonság és a baráti kör is.

Adri!

Itt sincs túl meleg nehogy azt hidd. Igaz nem hógolyózunk,de ma sem volt több 12 foknál, csak, ha kisütött a nap. Pedig lassan május van. Tavaly ilyenkor 30 fok volt. Mindegy. Hazajössz a talákozóra júliusban? Azzal meg ne foglalkozz mit mondanak, ha látod, hogy a pici gyarapszik,l akkor nem kevés a tejcid. Aztán meg a mi napjaink sem egyformák, hol éhesebbek vagyunk, hol nem. Hát Levinek is lehetnek ilyen napjai.

Képzeljétek voltunk a Bababolygó kiállításon Bp-en. Annyi édes mütyür volt... És csomó akció. Jól be is vásároltam pelusból, meg Johnson törlőkendőből. Az utántöltő 500 Ft volt, az a vastagabb változat. Akcióban 750 a boltokban. Volt babamasszázs bemutató, kicsit részletesebben masszíroztak, mint a könyvben. És nagyon jó dolgokat mondtak a poci masszirozására és a kaki kicsalogatására. Meglátjuk. Mindenesetre azt ajánlják, hogy fürdés előtt masszírozzunk, hogy az olaj, amit nem szív be a bőr, ne tömítse el a pórusokat. És lehet bármilyen olajjal masszírozni, amire nem allergiás a pici. Még étolajjal is és max. 20 percig.

Puszi mindenkinek:

Geri
geri (geri)

Sziasztok Lányok!

Azért látszik kinek vannak nyugodt lurkói vagy gondos családtagjai. Hát nekünk akik mind ittvagyunk és tudunk élménybeszámolót tartani.

Adri! Mióta Panka ilyen sokat alszik egyfolytában éjszaka, azóta ő is visszatért nappal a 2-2,5 órás etetésekre. De gondolj bele, amit éjszaka kihagy azt nappal be kell pótólnia, hogy nőjön, gyarapodjon. És nappal már többet kell éberen tölteniük, amikor ismerkednek a külvilággal, mint írtad kacagnak, játszanak velünk és ezért is alszanak éjjel többet. Ez így van rendjén.
Amikor nekem mondják a " biztos nincs elég tejed " verziót, nekem is felmegy a vérnyomásom 220-ra. Együttérzek.

Geri! Hát azért ne gondold, hogy ez azóta is így van, a szokásos az az este 10-től reggel 5-ig alvás egyhuzamban, főleg amióta leszoktattuk az esti cumival történő elalvásra. Szopi után egyből ágyba rakom és utána ha sír, bemegyek megsimizem, mondom "nyugi itt az alvásidő, anya itt van a másik szobában, a babád itt van melletted vigyáz rád" Jó éjt! És ennyi, többet nem is kell visszamenni hozzá, alszik is. De én egész nap mindent megbeszélek vele, komolyan, mintha egy felnőttel beszélgetné, és ki is kérem az engedélyét egy-egy dologgal kapcsolatban. Lehet, hogy ez hülyén hangzik, de ezáltal mintha értené a dolgokat, lsd. az éjjeli alvást. Próbáld ki. És lehet, hogy 2 hét múlva az éjjeli cumiról is le tudod szoktatni. Ja, már fulladozok........
Igen a vendégek csak most kezdenek jönni, eddig kicsinek éreztem az ilyen megterheléshez a lányomat. De nekünk is vannak bőven.

Évi! Látod, hogy meg lehet a gyerekkel mindent beszélni? Gratula, ez a sikerélmény. Mi az első naptól kezdve külön szobában, külön ágyban alszunk, és működik. Eleinte cumival altattuk, 1 hete megtanítottuk egyedül aludni. Én bármilyen mélyen is alszom éjjel, az első nyöszörgésére kipattanak a szemeim. Nyugi, neked is ki fognak, ha külön költözöl mert ilyen az anyai ösztön. Panka első perctől fogva ezt szokta meg és ehhez mi tartjuk is magunkat bármi is legyen, persze csak éjszaka. A szobájában ég egy éjjeli lámpa, és körülötte van 2 plüss-figura, " akikkel" beszélget, ha még nem álmos, vagy reggel, ha korábban ébred, de még nem éhes.Ez az 5 órai etetés és a 9 órai között fordul elő. Várom a beszámolód, hogyan sikerült ez nálatok.

Kívánok mindenkinek nyugodt, csendes, napokat és sok alvást, meg sikert ahhoz amit el akar érni.

Pankamama

Sziasztok!

Pankamama!

Nagyon ügyesek vagytok, és igazad van, nagyon sok mindent megértenek, gondoljatok bele, már méhen belül is milyen jól reagálnak mindenre!

Adri!

Hülyeség! Tuti, hogy van elég tejed, ha a pici hízik! Ha nem lenne, nem hízna!!! NE HALLGASS SENKIRE, bízz az ösztöneidben, na meg a mérlegben.
Egyébként, ha már beáll a kereslet-kínálat, nem feszül a mell, mert csak annyit termel, amennyi a babának szükséges, ennek is nagy részét a szoptatás alatt! Tehát, két szoptatás között szinte alig van tej a ciciben. Amúgy meg tök normális, ha néha visszaáll a sűrűbb étkezésekre, mint már korábban is volt róla szó, van egy pár ugrás a gyerekek fejlődésében, ezek egyik napról a másikra következnek be, és a sűrűbb evés, mivel több táplálékot is igényelnek már, meg a nyűgösködés jellemzi. Nem szabad megijedni, és főleg, ne hallgass ilyenkor arra, aki azt mondja, jaj, szegény kicsi, biztos nem elég a tejed. Csak kérdezdd meeg őket, ők vajon hány hónapig szoptattak. Általában akkoriban a 3-4 hónap volt az átlag. Na, vajon miért?

Szóval, fel a fejjel, bízdd a kiskrapekre a dolgot, ő tudja mi kell neki!

Puszi:

Dia
Dia

Sziasztok!

Geri!

Az esti 3 órán belül két alkalommal etetés valóban igaz. Nálunk például teljesen mindegy hány óránként evett addig a kicsi, este hatkor, majd fürdés után nyolckor, s végül lefekvés előtt fél tízkor is kér enni, s így alszik reggel általában 5-ig. Azon szoktam mosolyogni, hogy olyan mintha elraktározná magában éjszakára, hogy reggelre visszaküldje a pelusba. Kép Így már hetek óta alszunk éjjel legalább 6 órát, ami sajnos nekem nem sok, de most mégis nagyon soknak érzem tudva, hogy lehetne akár kettő is.

Pankamama!

Az éjjeli alvásnak is vannak következményei. De én személy szerint boldogan vállalom a nappali gyakrabb etetést, az éjjeli huzamosabb alvásért cserébe. Gratulálok, hogy nektek is sikerült! Csak így tovább!
A külön altalátsról annyit, hogy nálunk igaz a mi szobánkban, de kezdettől fogva külön ágyban aludt a kicsi, sőt éjjelente még szopiztatni is inkább kiviszem a nappaliba, de nem a nagyágyban , nehogy ott aludjunk el. Egyenlőre nagyon nem szeretném, hogy velünk aludjon, félek, hogy egy rossz mozdulattal esetleg őt találnánk el. De eddig szerencsére szereti a kiságyát. Tegnap felszereltük neki a babakocsi csörgőt a kiságyra és nagyon élvezte. Annyira imádom nézni, ahogy felfedezi a világot. Kép

Dia!

Igazad van a gyermek tudja, hogy mi a jó neki, legfeljebb a felnőttek, mint mindent ezt is jobban akarják tudni, s ilyenkor jön a kétségbeesés. Pedig a legfontosabb, most már kezdek rájönni, hogy nyugodtak legyünk, s magabiztosak, különben a kicsi érzi, hogy valami gond van, s persze, hogy ideges lesz ő is.

További szép napot,
Mse
Mse

Sziasztok Kedves Friss anyukák!

Bocs, hogy megint idekontárkodom, de babakocsi ügyben kérnék segítséget. Nektek milyen van, és elégedettek vagytok e vele?

Köszi
Gyöngyi
Sulammit

Sziasztok Lányok!

Azt szeretném kérdezni, hogy használt-e valaki Epusiman nevu görcsoldó cseppet. Ezt ajánlotta most a dokino, de elfelejtettem megkérdezni, hogy hogyan kell használni. Az van ráírva, hogy csecsemoknek 25 csepp. Na de naponta, alkalmanként, hányszor összesen? Segítsetek..!
A különszoba dolgot hétvégén kipróbálom. Akkor legalább itthon lesz a férjem, lehet kísérletezgetni, legfeljebb nappal alszunk...De fo az optimizmus!
Mse! Ez az esti szopi dolog ismeros! Bár aggódtam egy kicsit, nem túl gyakori e a dolog, de ha másnál is így van, akkor biztos OK.
Képzeljétek, ma egész sokat gügyögött Csongi. Na azért még nem az igazi, de legalább próbálkozik.
Geri, tök jó, hogy el tudtatok menni a Bababolygóra!Biztos klaszz volt! A cumiról annyit, hogy mi inkább nappal alkalmazzuk, este nem kell neki. De mióta nagyon nézelodik azóta már nappal is kiköpi gyorsan.
Kíváncsi lennék, hogy miért olyan rövid egy nap? Hogy van az, hogy néha még a mosogatásra sincs idom...
Kellemes estét mindenkinek.
Évi
Évi (Évi)

Kedves lányok,

nagy örömmel láttam, hogy van egy ilyen topic is, mert néha olyan jó olvasni, hogy mások hogyan csinálják, mi minden történik velük, eleddig azonban csak olvasgatni volt idöm soraitokat, de mostanában 2 hónapos Lili lányom lazítani kezdett a pórázomon -értsd 3 óránként eszik-. Kipróbáltuk a lufit is, isteni volt annyira élvezte, mi meg elolvadtunk a gyönyorüségtöl, amikor néztük öt.Sajnos egy napig sem bírta a lufi. Megírnátok nekem, hogy a Mammutban hol lehet venni?
Ma kapta meg az első oltását 1 óra körül, azóta csak enni kelt fel, alszik, mint akit agyonütöttek. Aggódom, hogy ez normális-e,mert egyébként nem jellemzö rá a sok alvás. Valamelyikötök babája nem kapta még meg, mi a tapasztalatotok a lázzal kapcsolatban?

Mindenkinek éjszaka alvó babát.

Zsuzsa
zzss

Szia Lányok! Kép
Köszi mindenkinek a megnyugtató sorokat!Dia, igazad lehet abban is, hogy a legtöbb károgó tényleg nem szoptatott pár hónapnál többet. Eldöntöttem, hogy nem hagyom magam, akkor is elég a tejem, nem fogom tápszerrel tömni csak azért, hogy nappal ritkábban szopizzon. Különben is, én olyan szívesen elnézem közben, és élvezem, milyen finom illatú kis csemete.Évi, pocifájás? Levinek is majdnem minden nap fájdogál, de karban általában tök jól megnyugszik. Mi Finnországban lakunk, képzeljétek, ma 19 fok volt, az összes maradék hó elolvadt!!! Kép Geri, tegnap kipróbáltuk a masszázst olajjal fürdés elött, de ettöl meg olyan csúszós lett a csibe, hogy féltem, ki- és beemeléskor kicsúszik a kezemböl, így azt hiszem, kevés olajjal, de mégis inkább utána masszírozom. Pedig tényleg kevésbé éhes még fürdés elött. Képzeljétek, nálunk is az esti szopizás szinte másfél- kétóránként van, aztán 10 körül az utolsó, aztán 5ig szundi. Azt olvastam, hogy ilyenkor tényleg az éjszakára tankolnak a babák. Gyöngyi! Nekünk Graco kocsink van, olyan, ami teljesen vízszintbe fektethetö, lábzsákkal, szóval újszülött kortól használható. Én nagyon meg vagyok vele elégedve, tuti jó tolni, könnyen kanyarodik, egyhelyben is meg lehet vele fordulni, egykézzel is összecsukható, csak jót mondhatok róla! Újra ezt venném, ha most kéne döntenem.
Mindenkinek szép álmokat, kevés sírást!
Adri
KAdri

Évi!

Az Espumisan L-t nekünk úgy mondta a doki, hogy kétszer adjunk a babának egy nap, tehát 12-12 cseppet. De végül mi nem használtuk.
Egyébként nagyon dícsérik.
Szia
BGabi
Bánhidi

Kedves Évi,

Mi használjuk az Espumisan cseppet.A kislányom lO hetes és 3x25 cseppet kap naponta - a doktor bácsi javaslatára -a tápszerébe.
Amióta kapja,egyáltalán nincs esti sírás (azelőtt rendszeresen ment az esti üvöltés).

Hédi
Hédi

Sziasztok!

Zsuzsa!

A Mammutban a lufis a harmadik emeleten van a mozi mellett. Kb. 800 Ft-ba kerül egy, héliumos és olyan anyagból van, ami elég ellenálló és nemengedi ki túl gyorsan a gázt...

Az oltásról csak annyit, hogyha utána kapott Germicid-C nevű kúpot, abban van egy kis nyugtató, így ettől nagyon nagyokat alszanak. Amúgy is elég megviselő élmény nekik az oltás, meg az orvosi látogatás maga is, úgyhogy ne aggódj, ők a stresszt egy jókora szunyában vezetik még le általában. Mennyire igazuk van!!!

Gyöngyi!

Nekem is Gracom van, Ultima Travel System, azaz van egy hozzácsatolható babahordozó is, ami biztonsági gyermekülés, ringató és etetőszék egyben, imádom, a kocsi ugyanúgy, mint amit Adri leírt, egy helyben megfordul, egy kézzel összecsukható, nagy bevásárlókosár és kerekek, bolygósítható első kerekek, nagy fekvőfelület, vízszintestől teljesen felültethető, szóval mindent tud, amit tudnia kell. Ja, van hozzá lábzsák is és esővédő is...

Puszi nektek:

Dia
Dia

Sziasztok Lányok!

Már alig vártam, hogy újra itt legyek VELETEK.

Ma egy kicsit nyűgös napunk volt, de azért karban egészen jól elvolt a pindurkám.

Évi! Sok sikert a hétvégi projecthez, várom a beszámolót és légy is csak optimista. Egyébként az én lányom is este szinte óránként akar enni, de tény ő is alszik 10-től reggel 6-ig. ezek szerint tankol.

Zsuzsa! A lányom 10 hetes és amikor megkapta az oltást egész nap durmolt, láza viszont szerencsére nem volt utána. Azt mondják attól lehet majd lázuk, amit most fognak ezután kapni. Bárcsak tévednének.

Gyöngyi! Csatlakozva Adrihoz, nekünk is Graco babakocsink van. Nagyon praktikus, könnyen kezelhető, jó az autósülése is, jó lehet vele terepen menni a nagy kerekei miatt, és ami fontos, hogy nagyon könnyű, jól lehet cipelni.
/ Mi 2. emeleten lakunk, no lift. /

Dia! Köszi!

MSE! Mi is azért nem alszunk vele együtt, mert mindketten össze-vissza mocorgunk éjjel, mi van ha ráfekszünk véletlenül? Ez így viszont bejött, ő is így szokja meg és nekünk is kényelmes. Örülök, hogy már ti is alszotok 6 órát éjjel. Ugye milyen jó, hogy hajnali 2-kor nem kell kelni? Attól függetlenül, hogy imádom amikor szopizik a drága.

3 dolgot kérdeznék:

Pankának még mindig van naponta 1x, 2x széklete, ami néha elég híg és olyan nagy mennyiségű, hogy nyakig-kaki lesz belőle. Ez normális?

Ez utóbbi héten csak 10 dkg-ot hízott, ez normális?

Annyi nyála termelődik, hogy gyakran félrenyel, fuldoklik, kikerekedik a szeme, olyan rémisztő, mintha meg akarna fulladni. Másnak is van ilyen " élménye? "

Mindenkinek jó éjszakát: Üdv, Pankamama
Pankamama

Pankamama!

Kaki ügy: minden normális, nem minden anyatejes baba dugul be az 5. hét környékén...

Hízás: ameddig hízik, tök normális. Majd akkor aggódj, ha egyáltalán nem hízik, vagy fogy.

Nyál: Borinak úgy 6 hetes kora körül indult meg nagyon a nyála, meg üvöltött is nagyon, a doki azt mondtas, hogy vsz. a foggyökerek indultak meg, attól nyálzik és sír, mert nyomja a csontot... Szóval, türelem és nyugalom, ettől függetlenül még csak két fogunk van kint...Kép

Puszi:
Dia
Dia

Sziasztok!
Rég volt ilyen rossz éjszakánk! Napok óta az esti szopi után 5 órával ébredt Csongi. Erre éjszaka 4 óra múlva nyögdécselt, aztán visszaaludt, de egy óra múlva megint felébredt. Akkor szopiztunk, de két óra múlva megint nyögdécselt. Na ez enyhe kifejezés, megint zengett a szoba! Felvettem hátha büfiznie kell, simogattam, az tette be a kaput, hogy a hasára tettem vissza. Egybol kinyílt a szeme, újból szopiztunk. Adtam neki Espumisan-t hátha segít. Hát nem nagyon. Reggel fél nyolcig bírta az erolködést sírás nélkül, aztán megelégelte. De érdekes, mert amikor végre teljesen "felébredt" már nem is nyögött annyira. A lényeg, hogy alig aludtam.
Most meg volt egy nagy hasifájás. Legalább is azt hiszem az volt. Kicsit elszomorodtam, mert megállapítottam, hogy még mindig nem tudom melyi sírás mit jelent?!
Évi
Évi (Évi)

Gyöngyi! Nekem is GRACO van, olyan amihez van autósülés is. Annyival kiegészíteném a többieket, hogy télen nem lesz túl elonyös, mert szerintem szellos egy kicsit, és elég vékony a huzata. Egyébként tényleg nagyon könnyu, könnyen kezelheto.
Zsuzsa, mi még elotte vagyunk, majd írd le kérlek a tapasztalataidat, és gyere erre máskor is.
Pankamama! Ha ezek a hajnalok tényleg így folytatódnak, akkor tuti megyek a másik szobába. Ezeket a nyögéseket már nehezen viselem. Mivel közben igazából félig alszik, szerintem nekem is jobb lesz ha nem hallom olyan erosen. Aztán ha kellek végül úgy is jelzi.
Bevallom, én is fel szoktam venni Csongit, ha már nagyon nyugös. Egyrészt jó érzés, másrészt o is megnyugszik átlag tole. És szeret is kézben lenni, mert úgy nagyon klasszul tud minden felé nézelodni. Nagyon ügyesen tartja már a fejét, még fordigatja is közben.
Szép napot.
Évi
Évi (Évi)

Sziasztok Lányok!

Köszönöm a sok infót a kocsikról, most már könnyebb dönteni. Sokat segítettetek!

További jó babázást!

Sziasztok
Gyöngyi
Sulammit

Sziasztok!

Tegnap nem tudtam jönni, elég rossz napunk volt, kisfiam egész nap talán 3 órát aludt. De éjjel bepótolta, mert este 8-tól reggel 4-ig szunya volt.

Zsuzsa!
Szerintem az oltásban lehet valami amitől úgy alszanak a babák, mert amikor Tomi kapta Ö is egész nap és egész éjjel aludt, csak enni kelt fel. Láza sem volt töle. Nekünk is azt mondta a doktornénink, hogy ettöl nem szoktak belázasodni, úgyhogy én nem is adtam neki lázcsillapítót.

Pankamama!
A nyálzásra nekünk még a lányomnál mondta a dokinéni, hogy általában 6-8 hetes korban kezdenek müködni a nyálmirigyek, és ettől van ez az erős nyálzás. Nekünk el is múlt néhány napon belül, és amikor már tényleg a fogai kezdtek jönni, akkor lett újra erősebb.
A Di-Per-Te oltástól tényleg belázosadhatnak, mi biztonsági okokból, mindig ahogy hazaértünk a lánnyal kapott egy lázcsillapítót és soha nem volt láza. Tominál is ezt fogom csinálni, remélem Ö is megússza láz nélkül. Jövöhéten lenne aktuális az oltásunk, de az ünnep miatt egy héttel csúszni fog. Majd beszámolok róla, hogy ment.

Szerintetek létezne, hogy az időjárás ennyire befolyásolná ezeket a piciket? Én már nem tudom mire fogni a kisfiam nyügijét. Hasfájós eddig nem volt, talán háromszor volt olyan, hogy a hasa miatt kiabált, mostanra meg már ki kéne nönie (jövőhéten lesz 3 hónapos). Tegnap meg ma viszont olyan nyügös, éhesnek nem éhes, mert a cici nem kell neki, de ha leteszem a kezemből már ordít. Ma is talán 2 órát aludt eddig, fél órás felosztásokban. Talán ez az örült szél lenne az oka?

Ancsa
Anyanyanya

Drága Lányok!

Saját "gondok" másoknál. Már minden kérdésemre megadtátok a választ. Szerintem a szél az oka a nyűgösségnek Ancsa, a mi lánykánk is az.

Évi!

Ugyanez volt éjszaka. Aludt 6 órát egyhuzamban, aztán hajnali 4-től óránként kelt fel cicizni, és addig sem nagyon aludt, hanem inkább nyöszörgött. Aztán 8-tól újra aludtunk kisebb-nagyobb megszakításokkal 11-ig. Ilyenkor én is maradok vele mert, ha nem alszom ki magam legalébb egy kicsit, akkor nagyon nyűgös tudok lenni. Így meg, hogy nem kelek fel hulla fáradtan nagyon vidám vagyok. Főleg mikor felhúzom a redőnyt és látom, hogy hétágra süt a nap. Na ez fantasztikus. És holnap már szél sem lesz... Én is felveszem Lilit, ha nyűgös, miért hagynám sírni. De nálunk, ha a közelemben van bejön az is, ha berakom a hordozóba vagy a hintácskájába. A lényeg hogy lásson. Egyébként nem tudom ti észrevettétek-e ilyen kor körül, de nekem úgy tűnik, hogy nagyon nyílik a kis értelme. Már tudja, ha berakom a kiságyba és beindítom a forgós zenélőt, akkor otthagyom és nem vagyok a közelében. Régen 1 órát is elnézegette, mostmár jó ha 20 percig bírja. Addig nevetgél mosolyog neki, aztán nyűgös lesz. Akkor jön a hordozó. Aztán este a szopi után mikor lerakom és nem álmos, tudja, ha sír felveszem. A cumi sajna halálra ítélve, el sem fogadja, simán köpi ki. Nem biztos, hogy sajna, csak nem szeretem mikor sír. Ha felveszem rötyög, de nem szeretném, ha megszokná, hogy a kezemben alszik el. Így tegnap este a 1/2 8-as, 9-es 10-es szopi után a 1/2 11-esen aludt el. de úgy látom mások is vannak ugyanígy az esti szopival, így teljesen meg vagyok nyugodva. Egy aggodalmam van a kis bőre. Nagyon pöttyös az egész feje. Tudom már írtunk róla ebben a topicban, de nem nagyon van időm előkeresni. Ma jön a doktorbácsi és megmondja mi a teendő. A párom családjában sok a durván ekcémás (?) remélem nálunk nem ez lesz, bár nagy az esélye. A védőnők azt mondták, hogy igyekezzek betartani a 3 órát szopik között, mert a fehérjetartalom magas és az okozza. Mondani könnyű...

Sulammit!

Légyszives ne írjál olyat, hogy kontárkodsz, mert itt mindenkit nagyon szivesen olvasunk, többek között téged is. Nekem ABC Design kocsim van vmi német márka, ilyet ne vegyél. Nem rossz csak nagyon nehéz a kocsi alapban és kormányozni sem könnyű.

Pankamama:

Nálunk is sok a nyál, pedig fiatalabbak vagyunk. Olyan édesen csócsálja. Szerintem normális lehet. Hallgassunk Diára.

Adri!

Úgy látom nálatok előbb lesz tavasz, mint itt. Jó sétákat kívánok! Nálunk nagyrészt beissza a pici bőre az olajat, így nem csúszik annyira. Nálunk Apuci fogja fürdetés közben, így ez az élmény kimaradt. Ugye milyen jó ez a babamasszázs? Én nagyon élvezem a kis meztelen testét masszirozni. Olyan finom a bőre és a kis popsija meg a lábai... Csak csodálom olyankor...

Szia zzss!

Gyere gyakran, az én lányom is Lili, de még "csak" 6 hetes lesz holnap. Pedig most született.

Azt szerettem volna megkérdezni, hogy Ti szoktatok beszélni a picihez szoptatás közben? Vagy énekelni? Másik kérdés: a picinknek 3. napja fülzsíros s füle minden reggel, de elég sok van. Meg tudjátok mondani, hogy másnál is előfordult-e ez. ha megnyomjuk a fülét néha felsír, de gyakrabban van az, hogy nem is reagál rá. Ma megmutatom a dokibácsinak, de azért jó volna tudni, hogy más is volt-e már így.

Puszi, szélmentes napot mindenkinek és hosszú éjszakát:

Geri
geri (geri)

Kedves lányok,

köszönöm a lufit, hétvégén elmegyünk a Mammut felé. Most már a 3 óránkénti etetésbe belefér egy kicsi kiruccanás.

Az oltástól tényleg nem lázasodott be este 8-kor 37,2-öt mértem. Aludt mint a bunda reggelig, de ma bepótolta a fennlétet. Biztos a szél.

Etetés közben én csak simiztem az arcát és biztattam, ha lecsúszott a ciciről, pár napja megfigyeltem, hogy cicizés közben néz engem, akkor elkeztem hozzá beszélni, amire vigyorogni kezdett. Mindketten nagyon élveztük csak igy nem koncentrál az evésre. Bár azt hiszem, ha ilyeneket csinál, akkor már nem igazán éhes, csak az anyára vágyik.

Most mennem kell, mert fürdés idö van, most azzal próbálkozunk, hogy később fürdetünk -eddig fél nyolckor - hátha így késöbb kell, eddigi egyéni rekordja reggel 6 volt, arra ébredtem, hogy világos van és rohantam be hozzá -külön szobában alszunk, bár ez a panellakások méretét figyelembe véve, majdnem egy szobának számít - hogy biztos valami baja van.

Zsuzsa
zzss

Sziasztok!

Mi könnyen átvészeltük a Di-Per-Te-t. Amikor hazaértünk kapott egy kúpot és este mégegyet az doki javaslatára, igy láz nem volt. Nyál az nálunk is van rengeteg, már ott tartok, hogy partedlit kötök a nyakába, különben derékig nedves lesz pillanatok alatt.

Ancsa!

A kisgyerekek még nagyon érzékenyek az idojárásra, foként a frontokra és a vad szélre.
gallainemagdi (gallainema

Bocsika, de elfelejtettem aláirni. a chatelés elvonja a figyelmemet.

Sziasztok
Magdi

Sziasztok Lányok!

Köszönöm mindenkinek a kedves választ, megnyugtattatok. Akkor nyálzunk tovább.
Mi már 2 napja nem tudunk menni sétálni, mert a szél kifújja Pindurkámat a kocsiból, tényleg szellős ez a Graco.

Geri! A mi lányunk füle is tele van fülzsirral. A szélét esténként kiolajozzuk, de másnapra ugyanannyi van benne, de ez nem zavarhatja őket, mert a lányom forgatja a fejét a hang irányába.
Panka is tele van piros pöttyökkel és mindkét füle töve olyan mint a pergamen, mintha ki lenne száradva, hiába kenem bármivel. A védőnő szerint ez a tejtől van, és mert vékony a bőrük. Remélem.
A másik gebasz a nyaka. Kis tokás, tele hajlatokkal és nehéz megtörölni. Bepirosodik és ezért kennem kell valami jódod krémmel ami viszont befogja a rucik nyakát és ki sem lehet mosni. Másnak is van ilyen?

Én nem beszélek hozzá szopi közben, mert akkor vigyorog és kiesik a szájából. Simizni szoktam a kobakját. Képzeljétek nő a haja a feje tetején, olyan ari.

Mi máj. 8-án megyünk a Di-Per-Te-re. Majd beszámolok. Csütörtökön viszont csípő UH-ra kell mennem vele, mert kicsit kötött a csípője. Remélem minden OK. lesz.

Évi! A mi lányunk is nyög, de a másik szobából annyira nem hallatszik át. Próbáld meg.

Hát ez a nagy szél tényleg sírásra készteti a piciket.
Na megyek nézni a nagy pancsolást.
Mindenkinek hosszú éjszakát!

Pankamama

Kedves Pankamama!

Minden fürdés után jó alaposan töröld ki a nyakacskáját és szórd be jó alaposan hintőporral, akkor nem lesz piros. Nálunk is az volt és elmúlt. Jó nehéz megemelni a kis fejüket, de, ha tokás főleg kell neki szórni. Ügyes légy.

Puszi:

Geri
geri (geri)

Sziasztok!

Graco: Van olyan is, aminek zártabb a teteje, és vastagabb anyagból van, abból nem fújja a kicsit ki a szél...Kép

Pankamama! Én is a hintőporra szavazok, csak minden este jó alaposan mosdd ki utána a hurkákból, mert különben meg az fogja a bőrét irritálni.

Lányok, a szél és a frontváltozás még mindegyik babát megviseli, mindenkit vigasztalandó, még a 10 hónapos Bori is igencsak megszenvedi ezeket. De mondjuk ő biztos érzékeny is ezekre, mivel az egész család ilyenkor fejfájással küszködik...

Fülzsír: magában még biztosan nem jelent gondot, főleg mivel ugye, az ő fülüket még nem lehet úgy tisztitani, mint a mienkét, így magától ürül kifele, de azért, ha síros - még ha néha is -, amikor megnyomod a füle tövét, jobb megmutatni orvosnak...

Pöttyök: a mi doki nénink anno erre azt mondta, hogy a tej zsírtartalmától lehet, és magától elmúlik, nem kell aggódni miatta. Ugyanez később majd koszmót is okozhat.
A füle mögötti száraz bőrön is gyorsan keletkezhet koszmó, itt érdemes egy kis olajjal bekenni, várni egy kicsit, aztán kitörölni...

Szopizás közben tessék csak beszélni hozzájuk, meg énekelni, meg simizgetni, meg minden, imádják és hát ez az a része a napnak, ami tényleg csak kettőtötkről szól. Később meg olyan jó kis játékok lesznek szopizás közben, hogy csak na, Bori pl. cicivel a szájában szokott a leghangosabban gurgulázni, van, hogy a nevetéstől nem is tud már enni, de el nem engedné. Imádom!!!

Puszi nektek, a szeles napokra sok türelmet, amúgy meg boldog babázást.

Dia
Dia

Sziasztok!
Az ember azt hiszi, hogyha jó éjszakái vannak akkor mindig az is lesz. No, nekünk már a második éjszakánk volt kimeríto. De most mintha használt volna a görcsoldó csepp. Azért be vagyok ijjedve egy picit, mert az éjszaka már sírt is, eddig ilyen nem volt. Meg valahogy sírósabb lett napközben is mint eddig. Lehet, hogy ahogy nyílik az "értelme" egyre követelozobb lesz? Tisztára fel volt háborodva reggel, hogy o éhes, én meg képes vagyok pelust cserélni alatta!
A kiütések nálunk is vannak, eddig inkább az arcán, aztán az állán, tegnap meg már a fejborén vettem észre. De egyik nap itt van, másik nap ott.
A nyakán a pirosságot meg pont ma vettem észre. Ugye eddig nem nagyon volt hurka, most már van. Követem a tanácsokat, hintoporozom majd én is.
Ma gyönyöru ido van, nagy-nagy sétát tervezek. Remélem, hogy elmúlt a szél a mi kis lurkóink is nyugisabbak lesznek.
Sziasztok Évi
Évi (Évi)

Ja! Azt szerettem volna kérdezni (foként a velünk egyidosektol), hogy nálatok mi újság a vállukon lévo BCG oltással? A Csongié nagyon piros, ki van emelkedve, de még nem fakadt ki. Ha kifakad kell vele valamit csinálni? Lehet ezért is nyugösebb?
Köszike
Évi
Évi (Évi)

Évi!

Nagyon jó, hogy felvetetted a BCG-t, anno én pl. totál nem tudtam, hogy mi van ezzel, és amikor elkezdett duzzadni, szépen megijedtem. Valahogy minden könyv elfeledkezett róla. Szóval ez így totál normális, alapvetõen semmi teendõ vele, ha kifakad akkor ne nagyon áztasd( ne nagyon érje víz), legalábbis nekünk ezt mondták.
Ildi
Pethes Ildikó

Sziasztok Lányok!

Elmúlt a szél, és az én kisfiam egy angyallá változott. Ma egész délelőtt kinn aludt az udvaron, szinte meg se mozdult. Bár már ilyen jó idők maradnának.

Évi!
Ahogy Ildi is írta, teljesen normális jelenség, amit tapasztalsz a BCG-vel kapcsolatban. Nekünk is csak annyit mondtak, hogy ha kifakad akkor ne nagyon érje víz. Tominak a 9. hét környékén fakadt ki és néhány nap alatt magától gyógyult. Most már csak egy kis lila pukli van a helyén.
Nem tudom, hogy ettöl lehet-e nyügibb, Tomi nem volt az, dehát különbözöek vagyunk, lehet hogy Csongi emiatt nyüglödik.

Pankamama!
Mi is máj. 8-án megyünk oltásra, összehasonlíthatjuk majd a tapasztalatokat. Csípö UH-n mi már voltunk, azt mondták azzal minden rendben, de csináltak rutin hasi UH-t is és Tominak mindkét vesemedencéjét nagyobbnak találták. Csütörtökön megyünk majd a Bethezdába kivizsgálásra. Azzal vigasztalt a doktornő, hogy nagy százalékban ez 1 éves korra rendbejön, hát remélem is.
Erröl jut eszembe, a ti gyerköceiteknek mekkora a kutacsa? Mert Tomié már csak ujjbegynyi, ezért koponya UH-ra is elküldtek minket, bár én arra gyanakszom, hogy ez valami családi örökség lehet, mert a Timinek is 4 hónaposan be volt növe a kutacsa, és anyósom elmondása szerint a páromnak is. Szerintetek lehet örökletes? (Kinek is van gyerekorvos rokona?)

Geri!
Az én kisfiamnak is szinte mindennap tele a füle zsírral, de általában csak a külső része, én ezt egy tiszta pelenkával szoktam kitörölni fürdetés után. Úgy látszik ez élettani folyamat, végülis valahogy tisztulnia kell a fülüknek.

Ancsa
Anyanyanya

Sziasztok Lányok!

Mi ma hatalmas sétát tettünk amiben én szörnyen elfáradtam, de Panka jól elvolt.

Az én lányom ma 1,5 óránként cicizett, és kicsit nyűgösebb is volt, aludni meg alig aludt valamit, hát ezek a frontok.
Az Ő BCG-je sajna nem akar se pirosodni, se emelkedni, valszeg repeta lesz belőle, de a védőnéni azt mondta, ha bármi elkezdődne vele 70 %-os alkohollal lehet lemosni.

Geri! Akartam kérdezni, hogy milyen a C.C. videókazetta? Milyen gyakszik vannak rajta? Hány perces? Ugra-bugra van benne?

Ancsa! Kutacs ügyben még nem kérdeztük a nagyit, mert a miénk még eredeti nagyságú, ellenben minden szopi után behorpad. Ez nem furcsa?
A kivizsgálás meg jó dolog, hogy ki tudjanak zárni minden gebaszt. Nyugi nem lesz semmi baj.

Lányok!Ti meddig adjátok a Piciknek a K vitamint? Mi elég ellentétes véleményeket hallunk, érdekelne a tiétek is.

Évi! Nyugi, nálunk is változás állt be, mert az esti fektetés eddig hang nélkül ment, de pár napja fél órás sírás-nyugtatgatás előzi meg. Ez van. Kitartás!

Nyugis éjszakát!

Pankamama

Ancsa!

Én pont múltkor beszéltem a doki nénimmel a kutacsokról.Ő mesélte, hogy volt olyan családja ahol mind a két gyereknél minimális kutacs volt és az is hamar benőtt.Az első gyereknél megijedtek, de teljesen normálisan fejlődött, a második gyerek is ugyanezt produkálta elvégezték nála is az uh vizsgálatot és ott isminden rendben volt. Tehát a jelek szerint ez lehet örökletes családon belül és nem kell problámát jeleznie.

Bea
bea (bea)

Sziasztok!

BCG-vel kapcsolatban nekünk azt mondták, hogy ha kifakad, akkor a kising, vagy kombidressz elso oldalát is ki kell vasalni fertotlenités céljából.

Pankamama!

Nekünk a Miki 3 hónapos koráig adta a doki a K vitamint.Azt mondta, hogy utána már nem szükséges.

Puszi mindenkinek
Magdi

Bocsika, nem elso, hanem belso oldalát kell vasalni.

Magdi

Anyanyanya!

Nekünk is ez volt a poblémánk a második gyerekkel, túl gyorsan szükült össze a kutacsa.
Csináltak egy fej meg egy csukló rötgent, de nem találtak semmi eltérot. Ezután csak annyi teendom volt havonta mérnem kellett a fejkörfogatát és egy grafikonon vezetni. Van errol is egy olyan táblázat mint a súlyról és magasságról. A D vitamin maradt a napi egy csepp.
Probléma csak akkor van ha nem no a gyerek feje, mert nem fog elférni az agyszövet.

bigacsiga Kata
bigacsiga

Sziasztok!

Évi!

A BCG oltásról annyit tudok mondani, hogy nekem a kórházban azt mondták 6 hetesen kifakad de nem kell vele csinálni semmit, általában magától elmúlik. Aztán eljött a 6. hét s nem történt semmi. Már éppen kezdtem kétségbe esni, mikor jött a védőnéni, s megnyugtatott van még idő bőven, a lényeg, hogy 6 hónaposan látszódjon az oltás helye. Ha nagyon gennyezik lehet rá gézlapot rakni, de semmilyen különleges kezelést nem igényel.

Ancsa!

Nálunk a kutacs kezdettől fogva nagyon kicsi, szinte körömnyi. Mondták is hogy valószínűleg ezért jött ki olyan nehezen a feje. De senki semmilyen negatívumot nem mondtott rá, tehát én természetesnek vettem. Lehet, hogy rosszul?

Pankamama!

Érdekes amit a kutacs horpadásáról irsz. Eddig én úgy tudtam, hogy ez a kiszáradás jele, de szopi után mégsem lehet az!
K vitaminról éppen tegnap kérdeztem a doktornénit, anyatejes babáknál nálunk az a szokás, hogy a harmadik hétttől három hónapos korig kell adni heti egy ampullányit.

Változás nálunk is volt, de alig merem leírni, ugyanis nálunk éppen jó fele változtak a dolgok.
Anett két napja nem sír fürdésnél, helyette szinte szemez velem. Amíg a szemébe nézek és mosolyogva énekelek hozzá addig minden rendben, közben apuci akár fürdetheti is.
Az szinte már hab a tortán, hogy este tíztől /vagy szopin történő elalvás, vagy max. 5 perc ringatás után/ reggel kb. 6- ig alszik, majd fél óra kaja, kb. egy óra csendes nézelődés, apró büfiztetésekkel megszakítva, majd alvás 10-ig, fél 11-ig. Kép

Érdekes, hogy reggel még akár 5 óra is van két evés között, de a nap folyamán ez egyre csökken. Ti is tapasztaltatok ilyet?

Üdv, Mse
Mse

Sziasztok Lányok!

MSE! Köszi a választ, majd megkérdezem oltáson, hogy mi ez a kutacs dolog. A mi dokinénink azt mondta, hogy 6 hónapos koráig kell adni a K vitamint. Ki érti ezt?
Gratula Anetthez, örülök, hogy ilyen jól fejlődik és ilyen jó alvó. Fő az optimizmus és így is fog maradni.

Panka is hasonlóképp van, este 1/2 11-kor elalszik némi vigasztalás után és alszik reggel 6-ig, néha 1/2 8-ig. Akkor eszik vagy 200 g-ot és utána 10-ig játszik magában vagy alszik. Akkor ismét nagyobb mennyiséget eszik és utána már 2 óránként szopizik de akkor csak 60-80 g körül. Látod, ők még ösztönösen betartják azt a mondást, miszerint " reggelizz mint egy király........."
/Megje: nekem is így kellene /

Magdi! Köszi!

Pankamama

Sziasztok!

Hű, milyen jó Msenek és Pankamamának. Alszanak egész éjjel. Bezzeg mi... Na nem panaszkodom, mert tegnap meg azelőtt 9-kor elaludt és csak 2-3 óra körül ébredt. Ez átlag 5 óra alvás. Csakhogy nekem magamra idő azután jut, hogy őt lerakom. Ergo min. 1/2 11 mire lefekszem. Ma szándékozom korábban, így rövid leszek.

Pankamama!

A kazetta szuper, nem ugribugri. Ill. az első két rész nem az, a 3. már kicsit húzósabb, de azt még nem csináltam. Az első kettőt simán végig lehet csinálni, nagyon jó közérzetet biztosít és a kettő összesen 25 perc. Ici-pici ugri-bugri van benne. Kifejezetten friss anyukáknak ajánlják, nem egy Norbi kazetta. Bár az nem tudom milyen csak gondolom. Nálad van olyan, hogy a kislányod eljátszik 2 órát egyedül? Ez jó. Nálunk is volt ilyen, mostmár inkább iglnyli a társaságomat. Már 4-szer álltam neki vasalni és úgy főztem, hogy közben fogtam a picit. Nyűgös napja volt, alig aludt vmit. Nálunk viszont tegnap volt jó nap, egész nap sétáltunk. Jó volt. De ma megint szar idő volt. Most persze szundizik, remélem azért este is fog.

Egyébként imádom a kislányom és látom ahogy napról napra fejlődik és újakat nyújt. Olyan édes...

Bevallom őszintén pontosan fogalmam sincs hol van a kutacs. nekem nem is említett a dokim semmit vele kapcsolatban, azt sem tudom, hogy az én lánykámnak mekkora. Megspórolok magamnak egy sor idegeskedést. Sőt az oltás helyének kifakadásáról sem tudtam. Már én is felfedeztem, hogy piros a vállán az oltás helye és dudorodik, de nem tulajdonítottam különösebb jelentőséget neki. Ha itt nem olvasom biztos eszembe sem jut, hogy bármi lehet vele. Aztán pánikoltam volna, ha kifakad, hogy mit csináljak. De hála van egy pár egészségügyis a családban...
Ma egyébként 2,5 óránként ettünk azt is alig tudtam kibekkelni. Kis éhenkórász. Szerintem is gyakrabban kérnek enni, ha éjjel "sokat" alszanak. Sőt nekem a 2-3 órás felkelés után 2,5 óránként újra kér enni. Pankamama, te még mindig méred, hogy mennyit eszik? Én le sem tudom mérni úgy mocorog a pici Lili.
A K vitamint mi is szedjük. Megkóstoltátok? Hát nagyon rossz íze van, én anyatejjel keverem. Az én dokim azt mondta, hogy nincs különösebb jelentősége szerinte, de most ez a "divat".

Évi!

Én alapban nem cserélek pelust evés előtt, mert akkor csak nyűgösködés és sírás lenne a vége. Én két cici között pelusozok. Addig ülepszik a kaja a gyomrában és ő is pihen egy kicsit.

Puszi mindenkinek:

Geri

ui: nem tudok rövid lenni
geri (geri)

Sziasztok!
Valami oknál fogva Levi állandóan sírni kezd, amint a gép elé ülök... most is. jajaj, azért puszi mindenkinek!
Adri
KAdri

Sziasztok!
Tegnap mire elolvastam mindent már nem volt kedvem írogatni.
Végre 2 éjszaka és 2 nap után tegnap jó éj és nappalunk volt!!!Ma volt az elso nap, hogy 8-kor evett, fél 10-kor elaludt és csak hajnali 2-kor ébredt fel. Hátha nálunk is hosszabbodnak az idok, ugye Geri!
Képzeljétek, tegnap voltunk fényképésznél a kicsivel, mivel útlevelet kell neki csináltatni. Az apai nagyszülok Erdélyben laknak, és apósom sajnos nem igazán tud járni, tehát vinni kell majd a picit. Hordozóba vittük, természetesen az utolsó percben elaludt. Alig tudtuk felébreszteni. De annyira édesre sikerült!!! Aztán felvittük a régi munkahelyemre és büszkélkedtünk vele!
Ma ismét szép nap készülodik, mehetünk sétálni.Kár, hogy amíg o alszik, addig nekem gyalogolni kell...Néha én is úgy tudnék aludni.
Sziasztok Évi
Évi (Évi)

Folyt.
Geri, mi úgy csináljuk, hogy mikor hazajön apuci, felváltva eszünk, fürdünk, én készülodök, addig a másik játszik Csongival. Mert ilyenkor nagyon igényli, már nem marad meg a kiságyba. Így a fürdés, szopi után, vele együtt tudok menni aludni, vagy legalábbis már minden el van intézve körülöttem. Csak egy ötlet. Nálunk bevált.
K vitamin: Nekem két hetes korától kellett adnom, és most fogyott el a doboz. Nem írt fel másikat a dokinéni, lehet hogy elfelejtette?
Én nem is tudtam, hogy a D vitamint a kutacs miatt kell adni. Tényleg így van?
Jó hogy ennyien itt vagyunk, éppen olvastam a nyálképzodés beindulásáról, erre Csongi is elkezdte. Jó volt, hogy tudtam mi a helyzet.
Komolyan jobb ez a topic mint bármelyik Babakönyv!!!
Évi
Évi (Évi)

Sziasztok Lányok!

Tegnap este sem tudtam feljönni, ez volt a harmadik nap, hogy este 7 után nem enged fel a rendszer. Szórakozik velünk a szolgáltatónk.

Köszönöm mindenkinek a kutacsról írottakat. Voltunk koponya UH-n tegnap és megállapították, hogy teljesen normális minden Tomi fejében, tehát megnyugodtam. A veséjével kapcsolatban is egyelőre mindent rendben találtak, egy vizeletvizsgálatot kell csináltatnunk, de azt mondta a doki, hogyha ott minden rendben van, akkor nem bántja, mert a tágulaton kivül más tünete nincs, szépen fejlődik akkor minek kínozza fájdalmas vizsgálatokkal. Két hónap múlva kell mennünk újra UH-ra ahol ellenőrzik, hogy van-e még tágulat a vesemedencébe, és akkor kell hozzá is visszamenni. Remélem addigra minden rendbejön.

Évi!
A D-vitaminnak a kutacshoz csak annyi köze van, hogy ha túladagolja az ember, akkor hamarabb csontosodik össze, és ez probléma lehet. Egyébként a csontképzéshez szükséges, ha jól tudom.

K-vitamin, nálunk addig kell adni a babának amíg kizárólag szopik, mondván hogy az anyatejben nagyon kevés van belőle. De úgy látom ez teljesen változó, hogy kinek meddig adják.

Mse!
Ha a gyerekorvosotok nem aggódik Anett kutacsa miatt neked sem kell, mint már írtam a lányommal ugyanígy jártunk, hogy 4 hónaposan már be volt neki nőve és mégse küldtek vele sehová (akkoriban még másik dokink volt), sőt még egy csípővizsgálatra is úgy kellett kikönyörögni egy beutalót. Most meg a Tomit minden lehetséges szűrésre elküldik. Úgy látszik ez a dokinéni aggodalmasabb. Dehát inkább menjek el háromszor feleslegesen, mint egyszer ne és akkor derülne ki, hogy valami baj van.

Ancsa
Anyanyanya

Halihó mindenkinek!

Kicsi volt a forgalom, csak nem sétáltok??? Ilyen gyönyörű időben nem csodálom. Mi most értünk haza Bp-ről, kirándultunk egyet, megmutattam a volt kollégáimnak a picit. Sajna a főnököm nem volt ott nem látta. De a többiek halálra dicsérték. Nekem is kezd nőni a májam. Vásároltam is, de csak felsőket, a nadrágok sajna még szűkek (38-as), de nem keseredtem el, mert tornázom és fogok is. Remélem hamar távoznak a zsírpárnák. Meg szerintem a napi 2 óra séta is jót tesz. A pici tökéletesen viselkedett, itthon ettünk 10 órakor és legközelebb 1/2 3-kor a kocsiban. Addig szundizott, nekem meg nem kellet azon aggódnom, hogy hol szoptatom meg, pont mire végeztünk a nézelődéssel és vásárlással, a kocsi felé menet lett nagyon éhes. Ja, Ti észrevettétek, ha a picitek kakil, után nem sokkal éhesebb lesz? Ha nem kakil, akkor kibírja a 3 órát sőt néha még többet is, de, ha igen, akkor a 2 órát is alig. Biztos, ahogy kiürül a gyomrocskája.

Már tudom mi az a kutacs, pontosabban, hogy hol van. Aztán Anyukám is elmagyarázta, hogy mi a jelentősége. De mondta, hogy szerinte az anyukáknak nem fontos tudni, hogy miket mutat, mert az orvos úgyis szól, ha vmi gond van. Addig meg csak aggódás tárgya. Lili királylány arcocskája nagyon piros és ki van száradva, ma kaptunk egy homeopátiás cseppet rá. Az orvosunk nagyon híve a természetes gyógyászatnak. Nem bánom csak isemrje fel, ha vmi jelentősebb gond van. De úgysem lesz...
Hallottatok arról, hogy, ha a babuci túl sokat eszik túrós lesz a kakija? Lili baba 5,50 kiló 62-63 cm, nem tudom mennyi kaja a normális és a kakija sem túl szép.

Évi!

Én már beletörődtem, hogy éjjel kelni kell. Az utóbbi három éjjel nem bírta tovább 4 óránál és a szopik is 15-20 percesek. 6 körül pedig felkel nyöszörög aztán sír. Ki kell venni a kiságyból. Lehet, hogy nem is fogja átaludni az éjszakát még sokáig és akkor felesleges beleélnem magam. Az esti elalvások is periódusosak, hol hamar elalszik, hol pedig pátyolgatni kell.

Most búcsúzom, puszi mindenkinek. Ne felejtsétek el a hétfői chatelést. Már, ha jó mindenkinek.

Geri
geri (geri)

Geri!

A csecsemöknél úgy szokták számolni a szükséges ételmennyiséget, hogy a testsúlyát elosztják 6-tal. Ez a Ti esetetekben 917 g, amit még osztani kell az etetések számával. Én ezt egy kicsit soknak tartom, de az orvosok így mondták, én így etettem. És kb. ezt a mennyiséget fogadta el a fiam szívesen. De szoptatásnál ezt nehéz kiszámolni és betartani, úgyhogy annyit adjál Lilinek, amennyit kér. Ö érzi, hogy mennyire van szüksége.

Jó egészséget Nektek, és persze mindenkinek!

Sziasztok
BGabi
Bánhidi

Kedves Lányok,

létezik, hogy egy 9 hetes baba csak 1-2 órát, vagy még annyit sem alszik nappal?! A könyvek és általam irigyelt anyukák szerint még a fél napot át kéne, hogy aludják. A tegnapi napon agyongyötört. Egész elcsüggedtem, de olvastam, hogy ti is panaszkodtatok, biztos az idő.

Amikor fenn van, akkor pedig állandóan azt igényli, hogy foglalkozzam vele, ami ok, mert imádom és nincs annál nagyobb élvezet, mint figyelni a kis nyiladozó értelmét, de valamikor zuhanyoznom is kéne és a háztartásról még nem is beszéltem. Most is prünytyög, pedig megbeszéltem vele, hogy nektek írok. Mindenesetre én is fejlődöm, mert a suta bal kezemmel megtanultam profin enni,főzni, írni, telefonálni ... . CSak félek, hogy nem fog elmaradni maga, azért gondolom, ha már tud játszani, jobban elszórakoztatja magát egyedül is.
Na kipanaszkodtam magam, azt hiszem csak fáradt vagyok, de most jön a hosszú hétvége és együtt lesz a család úgy könnyebb.

jó éjszakát mindkinek
Zsuzsa
zzss

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?