2007.06.22 08:22
Szerző: farkasbogi
Sziasztok!
Na éjjel nem jöttem, mert buli volt.
Na kezdem az elején:
Ugye hétfőn reggel indultunk el, úgy terveztük, hogy megállunk a veszprémi állatkertnél, és úgy megyünk tovább Füredre.
Az út eleje rendben zajlott, eltekintve attól, hogy Lili a felébredéstől kezdve szekált minket, hisztizett, hogy menjünk már. Ezt még betudtuk annak, hogy izgatott a nyaralás miatt.
Odaértünk Veszprémbe, bementünk az állatkertbe, és siralmas látvány fogadott, majdnem kifordultam onnan. Nem éppen közönségcsalogató módon, a csimpánzok rögtön a jegyváltó épület mellett vannak, egy nagyon régi kifutóban, ami kicsi is, undorító is. Mellette egy nagy tábla, hogy ugye milyen szörnyű helyzetben vagyunk? Adjatok pénzt, hogy az új kifutónk mielőbb elkészüljön.
Aztán tovább haladva, az út bal oldalán egy rági, elhagyatott medence, benne zöld, undormány poshadt vízzel. Nem tudom ki lakhatott benne előtte, de nagyon gáz volt.
Aztán egy csomó üres kifutó, ja, meg szerszámokat támasztó munkások egy félig lebontott épület előtt.
Ahol láttunk állatot, az jó volt, voltak aranyosak, volt olyan, amit még nem láttunk, de összességében egy nagyon rossz élmény volt az állatkert maga. Ezt fűszerezte a dolog, hogy Lili rögtön a bejárattól kezdve hisztizett, hogy mikor megyünk már ki. Ha meglátott valami játékot, merthogy az állatkert tele volt bazárral, egyből kellett neki minden, mert pont a kedvenc meséjéből, az Eperkéből voltak mindenféle használati tárgyak, pl. iskolásoknak való készletek, amire egyenlőre semmi szükségünk, ráadásul épp előtte vettem neki egy tolltartót, mivel a színesceruzái állandóan szana-szét vannak.
Na ebédeltünk, aztán indultunk tovább, nagyon hamar oda is értünk, bejelentkeztünk, én kipakoltam, Ati meg Katica aludtak egyet, mi lementünk Lilivel a játszótérre.
Maga a szálloda jó volt (Hotel Annabella), a szobánk sajnos nyugati volt, vagyis hihetetlenül meleg volt, állt a levegő, de megpróbáltunk csak alvásidőben fent lenni. Szóval ott már jól indult a dolog. Mikor felébredtek a többiek, elmentünk a szálloda strandjára, Lili pánikolt a víztől, eleinte Katica is, de ő vagányabb. Azért elvoltak, nem volt gond. Aztán bementünk vacsizni. A vacsora szuper volt, svédasztalos, hideg-meleg, stb. Az innivalóért fizetni kellett külön, az árak horror voltak, de amúgy minden szuper volt. Csakhogy. Lili és Katica végig vagy hisztizett, vagy rohangált, zavarták a többieket. Mást sem csináltunk, csak fegyelmeztünk, és én nagyon rossz anyának éreztem magam. Ráadásul Atitól is megkaptam, hogy mindez azért van, mert otthon minden meg van nekik engedve!!!!!
Utána sétáltunk, aztán bementünk a szállodai Mini Disco-ba. Az én táncos, előadós, balettos gyerekeim úgy álltak ott, mint a kuka gyerekek, meg sem mozdultak!
Igaz, hogy német, spanyol, francia, angol zenék voltak, ismeretlenek a számukra, de ez nem volt eddig akadály. Felmentünk aludni a 100 fokos szobába, Lili kiütötte magát, mert nem aludt. Katica viszont éjfélig fent volt, hisztizett, sírt, azt akarta, hogy üljek ki vele az erkélyre. Aztán már apja nem bírta tovább, felvette és egy perc alatt elaltatta. Nem a gyerek hibája volt ez az egész, csak elég szörnyű élmény volt így kezdeni a nyaralást.
Második nap már jobb volt, a reggelinél vettünk el nekik etetőszéket, abban ültek, csakhogy enni nem voltak hajlandóak. Aztán lementünk a szálloda medencéjéhez, ott voltak animátorok, gyöngyfűzés volt a gyerekeknek, Katica fürdött, Lili félt, ebéd, aztán strand, vacsora, séta, disco, megint csak úgy álltak ott. Szerda is jól indult, aztán esti sétánál béreltünk egy 4 személyes kisautót, amit tekerni kellett. A gyerekek elöl ültek, mi tekertünk. Persze Lili is tekerni akarta, hiába mondtuk, hogy nem tudja. Hisztizett. Aztán odaültettem , hogy tekerjen. Mikor nem sikerült neki, akkor azért hisztizett. Na itt elszakadt a cérna nálam. Visszavittük a kisautót, találtunk ott gokartot, Lili tudta tekerni, boldog volt, de onnantól meg azzal szekált, hogy másodpercenként követelte, hogy béreljünk olyat neki. Mini discoban megint csak ácsorogtak, Katica azért jól érezte magát. Alvás megint olyan volt, mint előtte a két napon, már nem is volt furcsa. Tegnap viszonylag nyugisan indult a nap, csomagoltunk, aztán megjött Ati haverja, vele lementünk a partra, ott jól elvoltak. Hazafelé vettünk innivalót, gondoltam már semmi nem történhet, szépen felöltöztettem őket a hazamenős ruhába, tiszták voltak, szépek, erre Lili az összes innivalót a nyakába borította. Ez volt a másik cérnaszakadás.
Összességében az maradt meg mindegyikünkben, hogy veszekszünk a gyerekekkel, hogy égnek áll a hajam, hogy semmi pihenés (na mondjuk erre fel voltam készülve), hogy a gyerekek sem élvezték igazán (persze ezt nem tudhatom, mert ők azért biztos jobban érezték magukat mint mi).
Mondtam Atinak már kedden, hogy engedjük el magunkat, nem kell állandóan viselkedni, inkább a gyerekeknek legyen jó, próbáltuk is ehhez tartani magunkat, de baromi nehéz.
Szóval itthon még elvagyok ekkora gyerekekkel gond nélkül, de a nyaralás még korai volt így.
Majd jövőre is próbálkozunk, na meg a vízitúrára marhára kíváncsiak leszünk...
Puszi: Bogi