Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Az én lányom is nyögdécselt éjjelente, aztán jöttek jó nagy pukkantások is, mindig olyan jókat nevettünk rajta, hogy milyen kicsi és mégis felnőtteket megszégyenítő pukikra képes. Aztán jött az az időszak, hogy vagy felsír egy kicsit álmában, vagy lenevetgél...
Szóval, Évi, nem hiszem, hogy aggódnód kellene, ha komoly baja lenne, tutira felébredne...

Szia:

Dia
Dia

Helló Lányok!

Alakulnak a dolgok. Nagy nyögések, pukik, hangos nyöszörgések. Ez jó... Csukodt ajtó? Ez hol van Évi? A férjed is hallja a nappaliban a nyögéseket csukodt ajtó mellett? Az én párom már azt sem hallja meg, ha szopiztatok mellette, pedig Lili nagyon hangosan szopizik. Nyögdécsel és beszél közben és piheg. Olyan édes. Persze apukája már nagyon fáradt. Míg mi 10-ig alszunk reggel (én legalábbis, míg a pici mellettem nézelődik vagy ő is alszik) ő már 6-kor kel. És persze ugyanakkor fekszünk általában. Ma este a pici 2 alkalommal sírt, 1/2 10-kor adtam neki 2 óra után enni, aztán most aludt el sírva. Remélem ez már nem sokáig lesz így. Tudjátok a szívmegszakadás meg ilyenek. Pankamama te iszonyatosan mázlista vagy, remélem hamarosan cstlakozom. Felsírt a lányka és nagyon virgonc lett, pedig az előbb még hét méter mélyen aludt. Hogy mikre képesek ezek a gyerekek. Foglalkozás hiányos az tuti. De muszáj bírni idegekkel... Megsimogattam a hátát, de most várok.

Évi!

Milyen sokáig voltak a mamák nálad, nekem már a második hetem volt egyedül. De jól telt. Mivel nem vagyok az a reggel 6-kor kelek, robotolok tipus nem vagyok túlságosan fáradt sem. Mindenre van idő és a párom is sokat segít. Szerintem ne aggódj mindenre képes leszel egyedül is hiszen már több mint 1 hónapja együtt vagytok. A fotók édesek köszönöm, már én is csináltam frisseket, a gépbe is bekerül egyszer. Ma felvettük a sírását is, lássa majd nagykorában, hogy hogyan sírt. Egyszer még jókat fogunk kacagni ezen.

Pankamama!

Én is egyetértek azzal, hogy mond meg persze finoman. Nem lesz könnyű... Főleg, ha az anyuka maga is olyan, mint gyermeke...

Hosszú éjszakát midenkinek:

Geri
geri (geri)

Sziasztok!
Nagyon köszönöm a válaszokat nyögés ügyben. Bár bevallom azért nem nyugodtam meg tökéletesen. Tényleg iszonyú hangosan és folyamatosan csinálja. Felébreszteni nem merem, mert félek, hogy aztán még vissza sem alszik. Csak reménykedem, hogy "kinövi", mert tényleg szépen fejlodik, így nagy baja azért nem lehet. Nálunk az éjszakák még mindig szopizással telnek, de mivel "fel sem ébred", így türheto a dolog. Mi kb. 8-9 körül szoktunk kelni (én sem vagyok robotoló típus), csak Csongi a reggeli szopi után nyüszizni szokott kb. 1 órát, így az én szemembol kiveri az álmot. Bár hozzáteszem o este fél 10-kor maximum már alszik! És én is.
Érdekes, hogy ez a topic arról szól mi is történik hármunkkal-négyünkkel és mégis olyan jó ide jönni. Olvasni, hogy nálatok hogy telt a nappal-éjszaka!Van amikor lefekvés után azon gondolkodom, mit írjak másnap nektek. Nem semmi, ugye!

Sziasztok Évi
Évi (Évi)

Pankamama!
Teljesen egyetértek Ildivel! Fakanállal nevelni egy 3 éves gyermeket?! És vigyázz ne maradjon a két gyermek egyedül, mert ki tudja milyen agresszív hajlamai lehetnek a kisfiúnak. Szerintem beszélj az anyjával, és nyugodtan szólj rá ha bántani akarná Pankát!
Geri! Szerencsés vagyok a mamákkal csodálatos mind a ketto! Anyósommal is nagyon muködött a dolog. Ok Erdélyben laknak, így itt is aludt. Eloször tartottam a dologtól, de nagyon klassz volt és sokat segített. De azért már várom, hogy ketten legyünk, mégis más úgy. És be kell vallanom, kicsit elkényelmesedtem, mert azért hagytam, hagy babázzanak, így legalább tudtam intézni a dolgaimat. Bár már tanulok a babával közlekedni, vásárolni, érdekes hogy mennyi hülye lépcso, nehezen nyíló ajtó, és rengeteg autó van a városban!
Kellemes hétvégét, lányaitoknak sok locsolót, a fiúknak sok piros tojást! (Nálunk hétfon Csonginak még névnapjai is lesz ráadásul. Mit lehet venni egy 5 hetes babának?)
Évi
Évi (Évi)

Sziasztok,
Csak annyit, hogy nekem is ez az egyik kedvenc topicom (az ami a szules elott van mellett), pedig a mi kisfiunk csak augusztusban fog megszuletni. Olyan aranyosak vagytok, es a babak is, ahogy igy elkepzelem oket az irasaitok alapjan. Es ugy erzem, egy csomot tanulok mar most toletek.
Cili2
Cili2

Sziasztok Lányok!

Köszönöm a válaszokat, aranyosak vagytok, így fogok tenni. Ma már a másodi ilyen átalvós éjszakánk volt, ugyhogy reménykedem és Évi, Geri biztosan nálatol is így lesz. Képzeljétek, elkezdett nőni a haja. és olyan aranyosan gőgicsél és nevet, hogy meg kell zabálni. Minden nap felfedezünk valami újat.
Évi irigyellek, hogy már mersz egy ilyen pici babával járkálni a városban, pláne autóval. Én nem merek autózni vele, mert nem tudom, hogy viselné a babaülést és még csak 3 hónapja tanulok vezetni / bár jogsim már 10 éve van./Remélem előbb-utóbb belejövök.

Mindenkinek kellemes ünnepet és sok pihenést.

Üdv: Pankamama
Pankamama

Sziasztok Lányok!

Én már 2 hetes kora óta viszem a lánykát kocsiban erre-arra. Be az ülésbe, mire elindul a motor már alszik is. Szerintem jól érzi magát benne, nem kell aggódni. A sétáltatásnál nekem is problémát jelent a sok rossz járda és a sok lépcső, nem beszélve az autósokról, akik nem is ismerik az udvariasságot. (én mindig átengedem a gyalogosokat). A postára csak kisérettel tudok menni mert 8 lépcső van a kocsi pedig nem éppen könnyű a picit meg egyedül nem hagyom kint. Én félnék otthagyni, manapság olyan sok rosszat hall az ember. Tegnap este utoljára 1/2 12-kor volt szopi, aztán hajnalban 5 órakor. Ha ez így marad nagyon jó lesz. Hátulütő legközelebb 3/4 7-kor keltünk. Nem evett túl sokat 5-kor. Ma este azt a praktikát alkalmaztuk, hogy nem raktuk le szopi után közvetlenül, hanem hagytuk, hogy nézelődjön és kicsit játszottunk is vele. Most békésen alszik, elmaradt a szokásos esti sírás. Remélem megtaláltuk a módszert, ami neki is jó meg nekünk is.
Évi! Nagyon szuper dolog ám kettesben lenni, majd meglátod. Mindent akkor csinálsz amikor akarsz és nagyon fogod élvezni, hogy Te is képes vagy mindent megcsinálni egyedül. Tegnap rosszul írtam, csak 1 hete vagyunk egyedül, de nagyon jó hetünk volt. És ma vagyunk egy hónaposak. Szerintem vegyél a Csonginak egy kis bodyt, annak Te is örülsz meg ő is tudja használni. Vagy vmi szines állatot, amit tud nézni a kiságyában.

Sziasztok, kellemes húsvétot!!!

Geri
geri (geri)

Sziasztok!

Kellemes húsvétot mindenkinek!
Pankamama, Geri szuper lánykáitok vannak, reméljük tartósak maradnak ezek az átalvós éjszakák.
Én túl vagyok a műtéten, végül mégiscsak meg kellett csinálni. Viszont nem altattak, hanem spinális (remélem jól írtam) érzéstelenítéssel csinálták. Így műtét után két órával már szoptathattam is. Ráadásul az időzítés is jó volt, mert pont két szopi közé belefért minden. A kórházban háromszor szoptattam, így "csak" négy evés volt cumisüvegből. Szó nélkül elfogadta a cumisüveget, és olyan tündérien viselkedett, hogy a nagymamája, nagypapája sírva is fakadtak a meghatódottságtól. Azt mondták olyan volt, mintha tudta volna, hogy most jónak kell lennie.
A kórházban fejtem teljesen teli cicit, és kb. 5 perc alatt jött 120-130 ml. Itthon meg egy nap alatt jött össze ennyi, kb. negyed-fél órát szenvedtem minden szopi után, hogy 20-30 ml meglegyen. Pénteken pont akkorra értem haza mikor megéhezett, és rögtön elfogadta a cicit, azóta sincs semmi gond (ilyen szempontból), remélem a cumisüveget elfelejthetjük. Viszont a maradék fagyasztott tejet ki kellett önteni. Képzeljétek, mikor a hat hetes kontrollon voltam, a nődoki hüvelyfertőzést talált, és felírt egy gyógyszert. Azt mondta, hogy szoptatás alatt is lehet nyugodtan szedni (Dalacin C kapszula). Mielőtt bementem volna a kórházba feltűnt, hogy picit sűrűbben van széklete a picinek (napi kettő), és egy kicsit zöldesebb is. Mire kijöttem, már szinte óránként kakált, egyértelműen zöldet, darabosat, szóval csúnyát. A gyerekorvos megnézte a kakát és a gyereket, aki egyébként jókedvűen viselkedett, pocija nem fájt, mikor a dokibácsi megnyomkodta rámosolygott. Gyerekdoki szerint attól a kapszulától lehet, úgyhogy leálltam vele. Nagynehezen összeszenvedett tejcsi pedig a lefolyóban végezte. Kaptunk szirupot a hasmenésre, amitől viszont fekete lesz a kaki, úgyhogy most fogalmam sincs mikor fogom tudni, hogy már nincs gond. Kedden kell vinni székletmintát az ÁNTSZ-hez, azt mondta a gyerekdoki, hogy biztos ami biztos vizsgálják meg.
Fogalmam sincs mi mástól lehet, mindent megpróbáltunk végiggondolni. Cicin kívül mást nem kapott kórház előtt, amikor meg cumisüveget kapott, minden használat után kifőzték az egész cuccot. Cumit ritkán kap, de így is minden nap ki vannak főzve. Még a fogzásra is gondoltunk, mert már az első vizsgálat után (5 naposan) mondta a gyerekdoki, hogy dudorodik az ínye, és átlátszódik a foga. Azóta változás nincs, ugyanúgy látszik a foga, át még nem törte az ínyét, de rengeteget nyálzik és a cumit leginkább rágcsálja. Mostmár a kezét is betudja tenni a szájába tudatosan és azt is rágja. Szóval akár ez is lehet.
A két hónapos oltást el kell napolni egy héttel.
Viszont még az is gond, hogy az utolsó héten nem hízott semmit. Tegnap volt 8 hetes és 5.650 gr-ot mértünk. Szerdán voltunk tanácsadáson, és akkor is ennyit mértek. 4 kg-val született, tehát eddig 1 kg 65 dkg-át hízott, ami szerintem nem rossz, csakhát az utolsó héten nem volt hízás.
Remélem, hogy nincs komolyabb baj, de valahogy ezt elképzelni sem tudom, mivel olyan nyugodt, mosolygós, amikor nem alszik gőgicsél, nevet, magyaráz.
Na befejezem, lehet, hogy kicsit hosssúra sikeredtem.
Írjatok, olyan jó olvasni, hogy mi történik veletek.

Kati

ui: sok locsolót (már aki szereti)!
Csőre Katalin (cskati)

Szia Kati!

Már vártam, hogy jössz, mert sűrűn bocsánatot akartam kérni tőled a beigért, majd mégse megtett faxolás miatt, főnök ott volt, nem tudtam, de nem is ez a lényeg, bocsánat, bocsánat...

Örülök, hogy a műtét ilyen jól sikerült, és, hogy minden rendben volt, nemcsak veled, de a babával is.

Szerintem meg a hízás miatt ne aggódj, számold ki a havi átlagot, ha az jó, nincs semmi gáz, főleg, ha mosolygós és jókedvű is. Nem haladnak ám nyílegyenesen, néha letérnek a kijárt ösvényről, hogy a frászt hozhassák ránk...

Puszi Nektek és mihamarabbi teljes felépülést és mégegyszer bocs:

Dia
Dia

Szia Dia!
Nincs semmi gond fax miatt, látod végül jól alakult minden. Már ha az jó, hogy ki kellett önteni a tejecskét.
Frászt azt valóban hozza a kis aranyos. Ma reggel evés után szinte minden kijött belőle. Sugárban, de mosolyogva. Most megint nem tudom mi van, mert ugye a bukás, az bukás, de ha sugárban jön, akkor már hányás. Remélem csak az a gond, hogy jó nagyot aludt, a cicim már majd leszakadt, az ágyam tiszta tej volt, és túl mohón falta be a kaját. Ha ma még előfordul ez, akkor már biztos komolyabb a gond.
Jókívánságokat köszi, nektek is minden jót.
Kati
Csőre Katalin (cskati)

Sziasztok!

Kati, örülök, hogy ilyen jól alakult minden! Gondoltam ám rád!?
Ez a bukás dolog, most engem is idegesít. Ma megint minden szopi után bukott, és elég sokat!
Képzeljétek tegnap anyuéknál voltunk, Csongi volt persze a középpont. Szegény csak kapkodta a fejét, annyi ismeretlen ember volt, és annyira más volt minden mint otthon. Annyira elfáradt, hogy szopizni sem nagyon nyitotta ki a szemét, és elintézte az egészet 10 perc alatt!
Két problémám lenne, az egyik kérdés foként Gerinek szól. Azon tanakodtunk tegnap, hogy olyan "hülyén" fekszik a baba az autósülésben. Mintha meg lenne hajolva a háta. Te hogyan teszed bele? Tegyem inkább mózeskosárba. De hát az autósülést nekik találták ki. Lehet, hogy rosszul teszem bele?
A másik: Kezd elojönni az alergiám. Ez abból áll, hogy minden ébredéskor tüsszögnöm kell, és fújom az orrom. Na most ez az éjszakai szopiknál nem túl elonyös. Tud valaki valami módszert, amit szoptatás alatt is lehet alkalmazni?
Sziasztok Évi
Évi (Évi)

Sziasztok Lányok!

Kati! Nagyon örülök, hogy ilyen jól végződött minden. Az sajna, hogy a tejcsit ki kellett önteni, de ha ilyen jól belejöttél a fejésbe, akkor néha, mikor a gyerek sokat alszik és neked nagyon tele a cicid, akkor fejjél le belőle egy pár milit. Egyrészt lesz a hűtődben tartalék, másrészt nem tud a gyerkőc olyan mohón szopizni utána és talán akkor nem fog hányni. Ez nálunk is így van most, hogy átalussza az éjszakákat, reggelente annyira éhes, hogy 2 perc alatt megeszik 160 grammokat, utána meg nem bír helyrejönni pocakügyileg. / Neki a hasa megy, nem hány /De azért ha nem változna a dolog, hívd fel a gyerekdokit.

Évi! A mi lányunk is meghajlik a gyerekülésben, a lényeg, hogy fejnél passzoljon, állítólag ez nem kényelmetlen nekik és a hasukat sem nyomják hiába is tűnik nekünk úgy.
Sajna én is allergiás vagyok a pollenekre, és tavaly sem ehettem a gyógyszert a terhesség miatt és most sem. Én nem tudok mit mondani, mert a gyógyteáknak sem lehet tudni a hatását a gyerekre. Egy dolgot csinálhatsz, hogy Rhinocort aqua orrspray-t használhatsz ami enyhíti a tüsszögést, mondjuk csak az éjszakai szopikhoz. Az nekem is bejött mert nem szívódik fel az orrból, csak helyileg fejti ki a hatását.

Még mindig tartanak az átalvós éjszakák / ez most dicsekvés / és este már minden sírás nélkül magától elalszik a 10 órás szopi után. Remélem így marad, és nektek is ezt kívánom.

Pankamama

Szia Kati!

Szerintem még a hányás szerű bukás miatt sem kell aggódni, amíg jól van amúgy a baba, hízik, nem fogy, jókedvű, mosolyog, stb. Legalábbis nekem a védőnénim ezt mondta anno, amikor Borika is kiadta magából az összeset, amit bekajált addig. Azt mondta, hogy ez valószínüleg attól lehet, hogy csak úgy ömlik a tejem, és mikor nyel, nyeli vele a levegőt is, úgyhogy szoptassak úgy, hogy az első pár mohó korty után büfiztessek, aztán tíz perc múlva ismét, aztán a végén megint... Bejött. Pedig Borika is simán ellőtt akár 5-7 méterre is, csak úgy néztem...Kép)) Azt mondta, hogy a hányás/bukás után tegyem mellre megint, mivel nincs betegsége, csak mohón evett, és etessem meg megint. Így nem fog fogyni, és ha büfiztetem is, akkor benne is marad. Na, ebben is igaza lett.

Szóval, csak nyugi, a hasmenés sem gond, ha hízik, olyan változatos dolgokat képesek kidolgozni magukból egy nap leforgása alatt is akár, hogy csak szemed-szád eláll... Zöld, folyós, barna, nyákos, rendes, és megint valami furi, aztán egy-két napig nulla.... De nekem mindig azt mondták, és valahogy így is éreztem én is, hogy amíg a gyereken nem érzed azt, hogy gond van, addig minden oké.

Na, befejeztem, puszi nektek:

Dia
Dia

Sziasztok!

Bukás ügyben én is megnyugtatnák mindenkit, belefér, normális. Zöld kaki nekünk is volt, akkor amikor többet evett a fiam, mint amennyit a pocija bírt.
Allergiára Kalciummal próbálkoztatok már? Azt tuti lehet, csak kérdés hat-e.
Kati, örülök, hogy végül simán alakult a mûtét, a gyarapodás elmaradásának oka lehet az is, hogy azért a baba is érezte, hogy itt most valami más van. Egyébként meg tényleg több hétre kell nézni, egyszerûen az is lehet, hogy legutóbb teli has, kaki elõtt volt, most meg fordítva, és akkor már ugyanaz a gyarapodás is belefér.

Ildi
Pethes Ildikó

Sziasztok!

Akkor most én is dicsekszem (csak el ne szóljam magam), Csongi is átalussza az éjszakát, csak o úgy, hogy szopi közben is "alszik" és ha visszateszem alszik tovább. Így igaz, hogy fel kell kelnem, de összeszámoltam tegnap este 8 órát aludtam! Neki 8-kb.fél 10-ig van egy nyugös idoszaka, de utána, mint mondtam végig aludja az éjszakát. Akkor meg az a nyugi belefér szerintem! Ja, és éjszaka már van 2db 4órás szopi! Haladunk.
Pankamama, köszi a tippet alergia ügyben. Lehet recept nélkül is kapni?
Ildi, kalcium?! Az van itthon, de még ilyet nem hallottam.
Dia, valahogy én is így gondolkodom bukás ügyben. Ezért csak néha aggódom kicsit jobban, de már kezdek hozzáedzodni. Eloször nem mertem neki cicit adni bukás után, de pl. ma reggel is bukott, aztán kb.1 órán belül cicit kért. Adtam, és azóta jóízuen alszik.
Most ennyi. Köszönöm a tanácsokat.
Évi
Évi (Évi)

Évi!

Szénanáthás barátnõmmel volt, ha nálunk jött rá a dolog, kalciumos pezsgõtablettát tudtam ajánlani, kérte, mert hatott. Unokatesónál 4-5 éves kor körül itt voltak és pancsizás a napon után pöttyök jöttek, õk is kalciumot kértek. Nálunk az elsõ baba elsõ hónapjában meglevõ, már taglalt pöttyökre kalcium-sandoz pezsgõtablettát adtak, 93-ban (más kérdés, hogy végül nem használtam). Mostanában a pollenallergiás fiamnál kezdõdõ orrfolyásnál probálkozom, hátha elmúlik. MIndenesetre ártani biztos nem árt.
Gratulálok az éjjeletekhez, látod fog ez menni!
Ildi
Pethes Ildikó

Évi!

Autósülésről. A babáknak 2,5-3 hónapos korig, de főleg a Te babádnak, mivel picit kisebb, nem igazán használ az autósülés, megrogyik benne a gerince, ami nem túlzottan jó. Én ezt úgy küszöböltem ki, hogy megpakoltam az ülést mindenfélével, pl. kispléd, pelenka, így megemeltem teljesen vízszintesre. Közben mindig belepróbáltam a babát, lássam, hol csuklik még össze a háta. Mikor úgy gondoltam, hogy most jó, arra raktam rá az újszülött szűkítőt, beállítottam az öveket, és így használtam egészen addig, amíg elég erős nem lett ahhoz, hogy már tudja tartani magát. Így legalább biztonságosan, bekötve tudtuk vinni autóval is, és kíméltük a gerincét is, mivel végig fekvő helyzetben volt.

Sziasztok
BGabi
Bánhidi

Sziasztok Lányok!

Voltam minden nap errefelé, de nem volt időm írni csak olvasgatni. Azt örömmel olvasom, hogy Kati túl van a műtéten és minden jól alakul.

Évi! Örülök, hogy már nálatok is alakul a dolog, mostmár nem leszel fáradt mindig. Mióta mi beálltunk 5 óra alvásra én sem vagyok annyira fáradt. Hajrá.

Bánhidi!

Én személy szerint köszönöm, hogy leírtad a hordozóval kapcsolatos tapasztalataidat. Nekem is gondom, hogy a kislányom csuklik össze a hordozóban, de nem mertem kibélelni. Mostmár én is ezt fogom tenni, amit írtál. Köszi.

Ide írom a problémám, mert nem találtam azokat az Alvás topicokat. Estékkel vannak gondjaink. Megfürdetjük a picit este 7 órakor, 5-10 perc eltéréssel utána megszopik, aztán tennénk le aludni. Ez menne is, de 5 perc nem telik el már sír. Ha nem alszik el a cicin (ami nálunk nagyon ritka) akkor annyira felélénkül, hogy még 2 óra múlva sem nagyon akar aludni. Ha kint van velünk jól elvan, ha berakjuk a mózeskosarába, akkor sír, de keservesen. Nem akar aludni, kalimpál össze-vissza és annyira sír, hogy néha már levegőt is alig kap. Néha abbahagyja, aztán kezdi újra. Képes ezt megtenni 20-30 percen keresztül is. Aztán megsajnáljuk vagy volt alkalom arra is, hogy elaludt. Ha elalszik 9 óra körül fél óra múlva újra fent van és kezdődik minden előröl. Akkor szoktam neki cicit adni (az esti etetés után várok két órát általában) hátha éhes. Ez bejön, de mikor visszakerül a mózesba 5-10 perc múlva újra sír. Nem tudjuk, hogy miért, mert mikor végleg elalszik éjfél körül, akkor meg reggelig alszik és 5 órát átalszik és 9-ig általában szundizunk. Mondjuk nappal sem egy alvós típus az elejétől fogva, nagyon ritkán alszik max. 3-4 órát nappal. De kezdünk már kifáradni, főleg a párom, mert ő korán kel. Borzasztó hallgatni, ahogy sír és hiába hagyjuk nem hagyja abba. Ha megsimogatom a hátát, vagy beszélek hozzá az sem számít. Már arra is gondoltam, hogy történt vmi, ami miatt nem mer elaludni, vagy én már nem tudom, Szeretnék én is korán lefeküdni, de nem lehet, mert hiába alszik el több nem lesz fél óránál az alvása. Véglegesen meg kb. éjfélkor alszik el. És ez így van, ha aludt fürdés előtt és, ha nem aludt. Fürdessük később vagy mi legyen. Igyekszünk egy esti rituálét betartani, hogy legyen mihez kötnie a tudatot, hogy itt az alvás ideje, de nem jön be. Lehet, hogy sokat várunk még tőle, hisz 5 hetes. Segítsetek tanácsokkal, hogy mit csináljunk. Köszönöm előre is.

Az utóbbi napokban egyébként nyűgös napjaink voltak, nem tudom más tapasztalta-e. Megvolt az első komoly hasfájásunk vasárnap, szegény picur sírt nagyon. Alig tudtuk megvígasztalni. Reméljük nem sok ilyen lesz.

Állítólag holnap már sütni fog a nap, remélem, mert ez a borús idő szörnyű. Sziasztok, puszi mindenkinek:

Geri
geri (geri)

Sziasztok lányok!

Sajnos általában csak olvasni van időm, de most Geri sorait olvasva kissé magunkra ismertem ezért gyorsan megírom tapasztalatainkat. Nálunk az esti fürdés ismét fél nyolc körül van /volt egy rövid időszak mikor kipróbáltuk, hogy később fürdik, de a helyzet nem volt jobb, s nekem így kényelmesebb/, szóval fürdés előtt kb. fél órával már erős nyügi van. Majd fürdés után egy kis szopi. Megjegyzem előtte este 6-kor eszik kb. de nincs mit tenni 8-kor is kéri, még ha nappal 3 vagy 4 óránként is evett. Szopi után kezdődik az az időszak mikor csak kézben alszik. Ha letesszük sír, ha felvesszük alszik, ha betesszük a kiságyba 10 perc múlva sír megint, majd kézben egy perc alatt elalszik. Ezt tart este fél 10, 10-ig mikor újra eszik, s este 11-től már alszik is reggel fél hatig, vagy ünnepnapokon fél hétig.
Hogy ez miért van nem tudom, de már napok óta így megy.
Bár vasárnap a nagyszülőknél este 11 től másnap déli 13 óráig csak enni és tiszta pelusért kelt fel. Lehet hogy álompor volt a levegőben?? Akkor én is kérek belőle itthoni hsználatra! Kép

Mse
Mse

Geri!
Az áprilisi Kismamában van egy jó hosszú cikk az altatás körüli problémákról, szerintem nagyon érdekes és hasznos! Ha nincs meg, szívesen bedobom Neked!
Sok puszi, tartsatok ki: Viráganya

Ja, még egy. Virágnak két babakocsija is volt, az egyiket a szobájában tartottam, és amikor nagyon nyűgös volt, abban tologattam egy kicsit. Mindig bejött! És nem szokott hozzá, amikor nagyobb lett (két - három hónapos), simán elaludt a kiságyában. Még néhány praktika: a kicsik nagyon szeretik a monoton zajokat, mert az anyaméhre emlékeztetik őket. Volt, hogy bekapcsoltuk a porszívót, finoman zümmögött, Virág pedig békésen elaludt. A cicin nálam is mindig elszenderedett, én utána beletettem a cumit a szájába (meg lehet vetni érte, de Virágnak már a kórházban is adták, így nem tudtam mást tenni), semmi gond nem volt. Ami a legjobban bevált: volt egy altatódala, ezt kb. ötször kellett elénekelni nek, és egészen kétéves koráig megnyugtatta! De szerintem valami finom zenét is meg lehetne próbálni...adjatok rá walk - mant! Kép
Puszi: Viráganya
Viráganya

Sziasztok Lányok!

Kedves Geri!

Mint már valahol írtam mi is próbálkoztunk a 7 órás fürdetéssel vagy 2 napig, de nagyhalál volt utána ezért mi a következőt csináljuk.
Pankát du. 4-5 körül viszem levegőre ahol szendereg. 6 körül hazaérünk, és utána játszok vele, vagy karban van és beszélek neki. ja hatkor eszik is. Ez tart kb. 1/2 8-ig, mikor is elfárad és vagy az ölemben vagy az ágyában elalszik. A mi lányunk is cumis, de csak nappal, vagy cumival alszik az ágyában, ha az ölemben van akkor az egyik ujjamat szopja, amitől mindig megnyugszik.
8-9-ig alszik, 1/2 10-ig játszunk és apukája ekkor kezdi fürdetni. ekkor van a torna, uszkálás, babamasszázs, magyarán jól kifárasztjuk, 10-kor eszik és utána szundi. Most tanítottuk meg cumi nélkül aludni éjszaka. ez nekünk bevált. hiszen 10-tól alszik reggel 6-ig. Viszont ha 7-kor fürdettük akkor egyrészt nem aludt, másrészt hajnali 1-kor már éhes volt és akkor kelni szörnyű volt, és most nyáron pont 7 körül kezd sötétedni, amikor is az átáláls miatt amúgy sem tudnak aludni. Ha gondolod próbáljátok ki. A cumi meg nem olyan szörnyű dolog, hiszen mit árthat neki, ha nappal azzal alszik? mMiért kéne a cumiért bárkit is megvetni?

Évi! Csak receptre adják, de bármelyik doki felírhatja.

Lányok! Ti hogy szoptattok, hogy nem szakad le a derekatok és a vállatok, mert az enyém az 5 kilós lányomtól már igen.

Üdv:Pankamama
Pankamama

Sziasztok!
Hányás/bukás ügyben igazatok lett. Valóban nem kellett volna aggódni. A reggeli eset után nem fordult elő ma többször, valószínű a túl nagy mohóság volt az ok. Csakhát mikor más probléma is van, mindent felnagyít az ember.
Dia, Ildi, az a baj, hogy azóta nincs súlygyarapodás mióta megváltozott a kaki színe, állaga. Havi átlagban azért jó az érték, mert előtte rendesen gyarapodott.
Csak az első hetekben mértem minden evést, de most újra elkezdtem, és tulajdonképpen szerintem rendesen eszik. Azt nem tudom ugyan, hogy probléma-e, hogy ugyanannyikat eszik, mint 1 hetes korában (100-130 gr), de ránézésre semmi gond. Ugyanolyan mosolygós, jókedvű. Ma fürdés előtt 1 órán keresztül gagyarászott, nevetett, kurjongatott.
Holnap azért, ha nem esik az eső elsétálunk a doktorbácsihoz, ha esik doktorbácsi jön hozzánk. Menni tudok, csak ülni, meg hanyatt feküdni nem.
Évi, gratulálok Csongi éjszakai produkciójához. Úgy látszik mindenkinél alakul már a dolog. Én nem merem elmondani, hogy mi van nálunk, félek, hogy elkiabálnám. A nagyobbik lányom 2 éves koráig nem aludta át az éjszakát, szörnyű fárasztó volt. El sem hiszem, hogy másmilyen is lehet.
Az autósülésről pedig csak annyit, hogy az én kislányom imádja. Itthon abban szoktam ide-oda hurcolgatni pl. zuhanyzáskor viszem magammal (ha egyedül vagyok) stb. Én úgy látom rajta, hogy nem lehet kényelmetlen, elég egyenes benne a gerince. Az első hetekben jobban aludt benne, mint bárhol máshol.
A kalciumos pezsgőtablettáról én is hallottam, hogy jó az allergiára.
Geri, szerintem is jó ötlet amit Viráganya írt a monoton zajokról, meg altatódalról. Nálunk pl. most a nagylány sulijában a "börtön ablakában" a sláger, és elég sokszor énekelte el a hugának. Most úgy áll a helyzet, hogy ha nagyon sír, csak halkan a fülébe kell duruzsolni, és megnyugszik. Nem éppen altatódal, de végülis mindegy, a lényeg, hogy ismeri, és megszokta. Persze ez csak akkor jön be, ha nem az éhség miatt sír.
Nagyon együtt érzek veled, meg Mse-vel, meg minden anyukával aki hasonló gondokkal küzd, a nagyobbik lányommal én is megszenvedtem.
A Kismama cikkét érdemes elolvasni.
Kati
Csőre Katalin (cskati)

Kedves Geri,

Nem szoktam ebbe a topicba irogatni ugyan, de én is leirom a tapasztalataimat.
Nekem két kisfiam van, az elsö igazi "kétemberes" baba volt. Borzaszóan nehéz volt vele az elsö pár hét, állandóan sirt, persze sose tudtam éppen miért. Ráfogtam én is mindent a hasfájásra. Aztán valamikor a kimerülés határán, mivel se éjjelem, se nappalom nem volt, befektettem a saját ágyunka ( vessetek meg érte, majdnem minden szaklap ellenzi, bár a KIsmama emlitett cikkét nem olvastam ). Onnantól fogva megszüntek a problémák. Egyrészt tudott szopizni éjszaka anélkül, hogy túlságosan megébredt volna, én meg szinte észre sem vettem, mikor kelt. Sírni sem sirt, mert érezte a testközelségem, ami megnyugtatta őt. Mindketten kipihentebbek lettünk. A napközbeni alvásokat is úgy oldottam meg, hogy szopi közben elaltattam a kanapén, kimásztam mellöle (odatoltam a kiságyat, hogy véletlenül se essen le) és ö békésen aludt tovább. Igy ö is aludt valamennyit, én is pihentem. Éjszakák alatt már a kislámpát sem kellett feloltani, ö rátalált arra ami kellett neki. Kb. kétévesen már igényelte a külön alvást, nem szokott rá, hogy átjár a nagyágyba és végigalussza az éjszakákat. Persze azért elöfordul, hogy nálunk köt ki, de ritkán és ez engem egyáltalán nem zavar.
Nekünk ez jött be.
Szia

Bóbita
bóbita (bób

Sziasztok!

Geri!

Az együttalvás nálunk is bejött, bár így is sokszor felébredt éjjel, de egy idő után már nem ébredtem fel annyira, hogy emlékezzem rá, hányszor is szopizott éjjel. Mi két hete kezdtük visszaszoktatni a kiságyba és arra, hogy egyedül tudjon elaludni, amire többek között azért szántam el magam, mert mióta már gurul és mászik, többször leesett reggel az ágyról, nem ébredtem fel arra, hogy ott mászkál mellettem. Előtte melletün kaludt, és mindenféle trükköket bevetettünk az elalvásnál, volt ringatás, zene, ének, mese, gyertya, babahordozó, babakocsi, stb. Teljesen kifáradtam ezalatt a 10 hónap alatt, és eddig semmivel sem sikerült rábírni, hogy egyedül elaludjon a kiságyban és arra sem, hogy ne ébredjen fel 6-8 alkalommal. Totál kudarc volt, már azt is csináltam, hogy hagytam sírni. De 8 órán át bírta szusszal és még 3-szor el is hányta magát. Szóval, a végén megvettem az Aludj jól, gyermekemet, és két hete csináljuk. Ma már csak leteszem a kiságyba, megsimizem, adok egy puszit a buksijára, megfordul és alszik egyhuzamban reggelig. Nem mondom, hogy egy 5 hetes babánál ez fontos, de esetleg ahelyett, hogy hagyjátok sírni, csináljátok azt, amit a könyv módszerként is ismertet. Menjetek be hozzá bizonyos időközönként, első este csak 1 perc, 3 perc és utána mindig 5 perc, amíg el nem alszik. Bori kb. 20-30 perc után már nem is sírt, csak csendben várta, hogy bemenjek, ma meg már egy profihoz méltóan, csak leteszi a fejét és már alszik is. Második este már 3 perccel kezdesz, és úgy emeld 2 perccel 3 lépcsőben. Mivel a te babád még éjjel szopizik, éjjel ne csináld, gondolom, olyankor szinte rögtön el is alszik... De ha szeretnéd, és más nem jön be, egy próbát megér.
Én mondjuk imádtam azt, hogy mellettem szuszog, és hogy ott melegít a pici teste, de egyrészt mindig ki is túrt mind a 80 centijével, másrészt tényleg hajlamos volt nem figyelembe venni, hogy az ágynak van vége is... De amíg nem tanul meg a kisasszony mászni, addig lelkiismeretfurdalás nélkül aludj vele... Sőt, nyugodtabb is leszel, ha ott alszik melletted. Meg neki is egy plusz biztonságérzetet ad. Kiskoromban én is olyan szívesen bújtam a papám nagy, mackós ölelésébe egy-egy rossz álomból felriadva. Nincs ebben semmi rossz, sőt... Ha belegondolsz, hogy a kisállatok is együtt alszanak a mamájukkal, meg ugye a természeti népek, szóval, nem hiszem, hogy csak a civilizált gyerekeknek ne lehetne erre joguk. Ettől még nem kényeztetted el...

A döntés persze a tiéd. Mindkettőnek meg vannak az előnyei, és a hátrányai is.

De az is lehet, hogy csak arról van szó, amiről már annyi szó esett itt az előzőekben, vagyis a ritmus átállásáról... Te ismered a legjobban, próbáld meg megfigyelni. Az elalvás kötését bizonyos dologkhoz azért nagyon jól teszed, így később is könnyebb dolgotok lesz. Esetleg rakjatok be neki valami kis kabalát is...

Puszi nektek és jóccakát:

Dia
Dia

Sziasztok Lányok!
Elöször is: nagyon örülök az új topicnak, azaz nekem új, mert jó sokáig nem fértem babanethez, annyit babáztam itthon... Nagyon örülök, hogy jól vagytok és hogy a lurkók is ilyen szépen nönek. Az én kis Levi-Döncim is már 8 hetes komoly úriember. Mi is elég hasonló stílusban élünk, néha 4-5 óránként cicizik, néha meg 2.5-3. Viszont nagyon kezd bejönni ez az éjjeli durmolás, fél 11- 11 körül elalszik, 4-5 körül szopizik, aztán hajrá 7ig, esetleg 8ig. Ö is szokott nyöszörögni hajnalban, néha fel is sikít álmában. Lányok, ti hol altatjátok a babákat? Nálunk a kiságy a mi hálónkban van, egyszerüen nem merem átpakolni a saját szobájába, féltem, hogy valami baj történhet ha nem látom, hallom. Ti hogy vagytok ezzel? Ma azt mondta a védönö, szerinte most már nyugodtan pakoljuk a saját szobájába, hááát... Amúgy nagyot nött a csibe, 5630g és 60 cm volt a mai tanácsadáson, (3550g és 51cm-vel született) és Levi is nagyokat bukik mostanában, de úgy döntöttem, nem izgulok, amíg így fejlödik. Mindenkinek nyugis éjszakát kívánok, és tényleg jó itt rátok találni!
Adri a zordon északról és Levi-Döncike
KAdri

Sziaszok!

Képzeljétek el, húsvétra varrtam a picurnak egy nyusziruhát és egy tünemény volt benne. Elvittük anyosékhoz, meg egy két rokonhoz, így ténylegesen jött a húsvéti nyuszi. Ezzel mindenkit teljesen elvarázsoltunk. Ha a párom ráér, akkor majd feltesszük a honlapunkra is és Ti is megnézhetitek a "húsvéti nyuszit" Kép

Pankamama!

Én a fotelban szoptatok, és a fiamat úgy emelem fel a cicihez, hogy keresztbe teszem a lábam és akkor pont megfelelo a magasság. Egyébként mikor máshol szoptattam ( ülogarnitúrán) akkor alá raktam egy nagyobb díszpárnát és úgy is megfelelo magasságban volt. Az nem jó, ha a csak a karoddal tartod, mert abból lesz a jó kis hátfájás, mindenképpen alá kell támasztani valamivel.

Üdv:Magdi
gallainemagdi (gallainema

Sziasztok!

Nálam érdekes módon az jött be, hogy ültem a franciaágyon, ölemben (lábamon) a baba, egyik keze a hónom alatt, egyik karom alatta. Hátam rém görnyedt volt, de érdekes módon sose fájt (talán ahogy Magdi írta, nem tartottam súlyt, és azért). Nõvérem azt csinálja, karfás kanapén ül, ott meg tudja támasztani a kezét, a kanapé elé tesz egy sámlit, lába azon és akkor a baba neki is az ölében van, ráadásul még hátra is tud dõlni. Egyébként bíztatásképpen: a szopik ideje csökkenni fog, elõbb - utóbb (3-4 hó kb) eljut odáig az ember, hogy 5-10 perc alatt túl van rajta, annyit meg szinte bárhogy ki lehet bírni.

ALvás.Már sok minden elhangzott. MÉg egy tipp: ha úgy érzitek fürdés után felélénkül, akkor érdemes eleve így számolni, így csinálni a programot. Vagy akár a fürdés idejét reggelre tenni (valaki itt a neten írta). Azt hiszem, minden baba alszik annyit, amennyi kell neki, a gond akkor van, ha nem akkor alszik, amikor MI szeretnénk. Érdemes többféle menetrendet kipróbálni, igazodni a babához (már amennyire lehet). Nõvérem állítólag rádió mellett aludt, nekem rongyocskám volt, amivel símogattak. Az együttalvás meg azért jó, mert akinél beválik, az végigalussza azt is, amíg a baba szopik, szóval szinte a mama alhat többet (bár én ezt csak képzelem). Ja, és a legfõbb: 5 hetes korban nem szabad, nem érdemes elvárni a babától, hogy este 8-tól reggelig aludjon, kevés kivételtõl eltekintve nem fog! A sírni hagyom jellegû módszerek szerintem nagyobb babáknál érvényesek.

Ildi
Pethes Ildikó

Sziasztok,
nagyon jo olvasni titeket. Igaz en meg nem tartozom ide, a nagyobbal pedig mar ugye igen csak kinottuk a babanetet, de most lenne egy kerdesem hozzatok?
Hasznal valaki kozuletek sirasfigyelot (ez a neve egyaltalan?)?
Ha igen, mi a velemenyetek rola? Most koltozunk haza a nagy USA-bol es a baba remelem mar utban van vagy nem varat magara sokat, es szeretnek ilyen ketyeret vinni haza. Az ok egyszeru:van egy cicank es ez miatt gyakran kell majd csukva tartani a babaszoba ajtajat, a cicahoz pedig a lanyom ragaszkodik.

Tovabbi oromoket, es sok turelmet kivanok nektek ezekhez a picurkakhoz.

A fakanalrol csak annyit, hogy szerintem felhaborito hogy szulo hasznalhat ilyen eszkozt es az a szegeny kisgyerek meg vedekezni sem tud.
Altalaban nem vagyok elegedett magammal az anyaszerepben, de ezt olvasva mondhatom veres nelkul is tokeletes gyereket neveltem. Erre mondja a ferjem, hogy nagyszeru mami vagyok, hat...

pusszantas,

Sunflower
Sunflower

[color=#ff0000][b]

Részletek a Társalgó/Ismerjük meg egymást/Nyári babanetes találkozó topicban. Figyeljétek a helyszín miatt!

Pussz, Dorka

Ui: adjátok tovább minden babanetesnek
Dorka

Helló Lányok!

Jobb estét mindenkinek! Lánykánkkal történt vmi, mert egész este nagyon nyűgös. És ez így megy nap mint nap. Kezdek elbizonytalanodni...

Helló Adri!

Sokszor gondoltam rád, vajon mi lehet veletek ott a hidegben. Nézem az időjárást, arrafelé még hó van, vagy nem? Örülök, hogy jól vagytok a kezdeti nehézségek után és remélem minél gyakrabban fel fogsz bukanni errefelé. Mi egyébként együtt alszunk a lányunkkal egy szobában, ő a kiságyában.

Dorka!

OKES!!! MI OTT LESZÜNK A TALÁLKOZÓN!!!!!!!! BEÍRTAM A NAPTÁRBA!!

Dia és többiek!

Megvettem az Aludj jól gyermekem könyvet, de nem igazán újszülötteknek szól. Ill. újszülöttekről. Nagyjából azt csináltam eddig is, amit írt, egy-két új dolog volt benne, de változás az nincs. Sőt, most is sír a pici. Sőt már 3 napja, ha vízszintesbe teszem. A hordozóban szivesen elalszik vagy a cicin, de ágyban, hát nem is tudom. Ez még nappal belefér, de este szeretném, ha ott aludna. Kicseréltük a mózeskosarat kiságyra a szobánkban, attól várjuk a változást. Átraktuk a fürdést is este 9-re hátha jobb lesz. De lehet, hogy drasztikus volt a váltás időpontban 7-ről, 9-re. Nálunk fürdés után nem lehet babamasszázst csinálni, mert lánykánk ordít míg cicit nem kap. Nem tudom, hogy másoknál hogy van ez, de az utóbbi 1-2 hétben többet sír Lili, mint előtte, ez a korral jár? Vagy már tudja mik az igényei? Vagy egyszerűen csak rossz napjai vannak. Komolyan mondom kezdek bizonytalan lenni, hogy jól csinálom-e. Jó, ha hagyom sírni, jó, ha felveszem, jó, ha 1,5 óránként eszik, jó, ha... A másodiknál már könyebb lesz remélem.

Kedves Pankamama!

Nem tudom Ti hogyan csináljátok, de nálunk eleve kizárt, hogy ne legyen szopi este 6 és 10 óra között. Ebben az időszakban eszik a legtöbbször. Ez persze kizárja az esti babamasstázst is, mert teli pocakkal nem lehet csinálni. Pedig már úgy elkezdeném.

Viszont vettem egy hullahopp karikát azt mondják jó, ma csináltam 10 percet, elég fárasztó volt, de minden nap emelem az időt. Állítólag 40 perc naponta garantálja a szép lapos hasat. Reménykedem.

Mindenkinek szép estét, jó éjt:

Geri
geri (geri)

Geri, ne aggódj!

Nálunk ugyanez volt a program. Egészen kb.9 hónapos koráig sok volt a nyűgösködés. Azóta viszont (Kristóf most 11 hónapos) tündéri babává változott, aki szinte egész nap képes eljátszani a játékaival. Csak néha kell egy kis társaság. Enni azonban most is úgy eszik, mintha éheztetnénk. Én még most is szoptatom háromszor.
És mi is most kezdtük el a könyv alapján az ágyban altatást.
Szóval ne keseredj el, hanem fogd úgy fel, hogy a Te babád szeretigényesebb, mamásabb, bújósabb. Ha így fogod fel, akkor el tudod neki nézni, ha nem a szakkönyvek szerint szopik-alszik-szopik-alszik. Add meg neki, amit igényel. Hagyd, hogy veled legyen, veled aludjon, sokat szopizzon, amikor csak akar. Ezzel megalapozod a kötődést és a biztonságérzetét. Így könnyebb lesz később az elválasztás is. Most a köztetek lévő harmónia a legfontosabb a számára. Hidd el, nálunk is pont így volt. Éjjel csak odatartottam a cicimet, és már aludtam is tovább. Így nappal kipihentebb voltam és türelmesebb.
Szerintem a kulcsszó a feltétlen szeretet és elfogadás. Ők nem ismerik az okos felnőttek szakkönyveit, hogy hogyan is kéne élni az életet.
Szeressétek egymást, és minden idővel megoldódik!
Sokszor puszillak Benneteket. És tudd, hogy együtt érzek Veled. Kép Kép Kép
Dorka
Dorka

Geri!

Tényleg ne aggódj!!! Valószínüleg valami kis fejlődési dologról lehet szó, csinálj mindent úgy, ahogy az ösztöneid diktálják...
A könyvet elég később felhasználni, ha nagyobb korában esetleg gond lenne... Csak azért hoztam fel, mert vannak benne számodra is hasznosítható részletek. Egyébként az benne a fantasztikus, hogy tök evidens dolgokat ír, csak így egyben hihetetlenül hatásos... De még nem egy 5 hetes babának.
Ha szeretnéd a kiságyban altatni, esetleg tedd magad mellé a kiságyat, ha megoldható, le is veheted a melletted lévő rácsot és szintbe rakhatod a matracát a tiétekhez. Így együtt és mégis külön aludhattok. Ha akar odabújik, és mégis mindenkinek meg van a maga helye.
Dorkának abban igaza van, hogy ebben a korban kell megteremteni azt az érzést a gyerekben, hogy bízhat bennetek és biztonságban, szeretetben van. Én mindig felvettem és most is felveszem, ha sír. Ha csak hisztizik, akkor próbálom szépen megnyugtatni, de ez egy 5 hetes babánál még nem áll fenn...
És abban is igaza van Dorkának, hogy lehet, hogy csak szeretetigényesebb a babátok, Bori is olyan volt, hogy szinte nem is tudtam megmozdulni tőle az első hónapokban. Mióta mászik, már nem igényli azt a nagyon erős közelséget, már le tudja foglalni magát... Volt, hogy úgy csináltam a dolgom, hogy magamra kötöttem kenguruban, akkor jól elvolt.

Nem hiszem, hogy bármit rosszul csinálnál, főleg azok alapján, amiket mesélsz magatokról, és különben is, te ismered a legjobban, ne hagyd, hogy bármi elbizonytalanítson, csak légy magabiztos!!! Nem lesz semmi baj! Hibát pedig mindenki vét, de hát mi is csak emberből vagyunk, nem igaz? Ki látott már tökéletes szülőt? Én nem... Valószínüleg én sem vagyok az, én is elvesztettem már néha a türelmem, pedig tutira megígértem magamnak, hogy nem fogom, stb... Egy az elmélet, és más a gyakorlat. Ami tőled tellik, tedd meg, de ne állíts magadnak túl magas mértéket, mert akkor állandóan frászban leszel. Az pedig se neked, se a babának nem lesz jó.

Szeretgesd meg, vedd fel, de csak akkor, ha így érzed helyesnek, ha úgy foglalkozol vele, hogy azt érzi, mást tennél szívesebben, az se jó. És fordítva, ha nem veszed fel, pedig legszívesebben megtennéd, az sem jó neki. Ilyenkor még nem lehet elkényeztetni, sőt, ekkor a testi kapcsolat a legfontosabb szeretet-jelzés neki...

Na abbahagyom. Lehet, hogy néha kissé kuszának tűnök, de nem mindig sikerül úgy megfogalmaznom, amit érzek, ahogy szeretném. De hagyd hatni a jó kis ANYAI ÖSZTÖNT!!!

Csók:

Dia
Dia

Sziasztok!

Geri! Ne félj, szerintem az idojárástól is lehetnek nyugösek. Pár napja az én fiam is sokat nyuglödik, amit foként szeles idoben és frontváltásokkor szokott csinálni. Reméljük, hogy már megjön a jóido és akkor nyugiabak lesznek. Addig is legyünk velük türelmesek.

Üdv: Magdi

Sziasztok!
Ide még soha nem írtam – bár nagy örömömre 9 hete már ide „tartozom”- de most jó lenne ha tudnátok nekem segíteni. Most 9 hetes a kislányom és állandó pocakgondjaink vannak. Az első heteken majdnem minden pelusban volt kaka, aztán ez beállt arra, hogy a 3. napra rakta tele a pelust, az utóbbi három hétben azonban mindig csak valami külső segítséggel. Tudom, hogy az anyatejes babáknál nem mindig van naponta, de szerintem az én babucimnak szüksége lenne rá, mert egész délelőtt csavargatja a hasát, látszik, hogy fáj neki s ilyenkor sokszor csak a kúp segít. Ha valahogy sikerül kicsalogatnom belőle, akkor láthatóan megnyugszik, aranyos békés baba lesz és nem is sír egész nap. Vettem szélcsövet is, az is használ, de szeretnék valami kevésbé drasztikus megoldást mint e kettő. Barátnőm javasolta a Pacific babaitalt is – nála ez bevált. Nálunk nem. A leányzó lelkesen megitta, de semmi eredmény. Ráadásul az utóbbi két napban hígabb is a széklete és fehér anyatejcsomók vannak benne. A Rendelőben azt olvastam, hogy ez attól van, hogy sűrűn eszik és nincs ideje megemészteni a tejet. Való igaz, soha nem tartottam be a 3 órás „szentírást”, mindig akkor etetem ha látom hogy kéri a cicit – olyankor mindig aranyosan a szája felé mutogat - , lehet, hogy mégis így kellene etetnem? Írjatok, ha tudtok valami megoldást, nagyon örülnék neki!
Sziasztok!
Orsi vagyok egyébként már a Babanet kezdete óta, de mostanában egy másik lány is ír ezen a néven ezért változtattam meg a kislányom neve után Jázmin-mamára!
Jázmin-mama

Szia Orsi-Jázmin-mama!

Szerintem az anyatej csomók miatt ne aggódj, azok csak a zsírnak az a része, amit nem tudott megemészteni, teljesen normális, hogy benne van, ahogy nő, al fognak tűnni...
A kúpot és a rásegítést nem nagyon ajánlom, mert így egyrészt nem fog megtanulni magától kakilni, kettő fixálod benne, hogy neki baja van a kakival, három, kitágíthatod vagy akár fel is sértheted a végbelét.
A bébiitalt, ha amúgy teljesen anyatejen szeretnéd tartani, inkább ne add neki, mert az anyatej védőrétegét az is leoldja a bele faláról.
Túl sokat nem tudsz tenni, de egy kis pocak masszázs, vagy végbélsimizés és torna is ingert adhat neki, emellett szerintem, ha látod, hogy csavar a bele, egy melegvizes palackot tehetsz a pocakjához, az nagyon jó a görcsök ellen. El kell telnie egy kis időnek, mire ügyesedik kinyomás ügyben, de sikerülni fog. Csak tényleg várni kell, és addig a kellemetlen tüneteket enyhíteni, nem állandóan megsegíteni.
Ha pedig puki nem jön ki, akkor nálunk nagyon bevált az, ha egy picike Gripe Watert adtam neki, bár az íze undorító, a hatás mindig öt perc alatt meg volt... És mivel ebből nagyon kevés kell, nem is oldja le úgy azt a bizonyos védőréteget...

Tudom, hogy nem túl sok segítség, amit adtam, de szerintem ezt mindenki végigéli és szenvedi a babájával, aztán pár hónap, hét múlva csak azt veszed észre, hogy már nem sír, csak egyedül csinálja a dolgát...

Puszi:

Dia
Dia

Szia Jázmin-mama!

Nagyon egyetértek Diával, nem igazán jó az a segítési mód, amit alkalmazol. A kúpot már tényleg csak végesetben, orvosi javaslatra szabad alkalmazni.
Sajnos ilyen piciknél, mint amilyen a Tiéd még, ez nagyon gyakori. Dia ajánlotta a Gripe Watert, jó még a Sab Simplex és az Espumisan-L.
De szerintem kérdezd meg erről az orvosotokat.
Egyébként ezek a problémák nagyjából 3 hónaposan meg szoktak szűnni. Addig meg kitartást, és hagyd egyedül dolgozni a picikédet, ezt neki meg kell tanulnia.
Kitartást.
Szia
BGabi
Bánhidi

Sziasztok Lányok!

Hali KAdri! Csakhogy hallunk újra felőled. Örülök, hogy minden O.K. Ugye milyen gyorsan telik az idő?Nemrég még arról leveleztünk, hogy így vizesedünk meg ugy, mostmeg már 2 hónaposak a gyerkőcök. Gyere gyakran dumcsizni.

Geri!Rászóltam a dolgokra, mert tegnap azt hittem nem élem túl a napot. Panka csak sírt, sírt, de olyan artikulátlan üvöltést levágott, hogy azt hittam bélcsavarodása van. Már rohanni akartam vele a dokihoz, de aztán elkezdtem masszírozni a pociját és utána 3x kellett pelust cserélni egymás után mert mindet telerötyizte. És éjjel is felkelt 3,30-kor enni és utána is sírt, kénytelen voltam neki cumit visszaadni. Ugyhogy vannak ilyen napok, kinél 1 kinél 2-3 stb. Ne keseredj!
Azért, ha Panka nagyon éhes 8 körül kap egy kicsit enni, és akkor békésebb a fürcsi alatt. A babamasszázs meg nem olyan igazi, szakkönyv szerinti, csak olyan, hogy apukája bekeni testápolóval, kicsit meggyúrja. Nem nagyon komálja. Legjobban a vízben szeret pancsizni. Ott még akkor is vigyorog ha amúgy nyűgös vagy nagyon éhes. Egyébként érdekes módon Panka is akkor nyűgősebb, ha én is álmosabb vagyok, vagy fáj a fejem, vagy rosszul érzem magam a meleg front miatt. És ő esőben és szeles időben is sírósabb. Ez van.

Jázmin-mama!

Neked azt tudom mondani, hogy lányaink egyidősek és van nálunk is, hogy egész éjjel és nappal erőlködik Panka, látom, hogy kakilna de nem megy neki. Eg y kicsit megtornáztatom, megmasszírozom a pociját és előbb-utóbb kijön aminek ki kell. Szerintem se adjál neki ilyen szereket.

Szia Dorka!

Köszi az e-mailt, ott a helyünk, de hol?

Mindenkinek nyugis napokat kívánok!

Pankamama

Sziasztok!
Itt vagyok, olvasok, csak nincs erom hosszan írni. Majd talán holnap. Csongi 50 dkg produkált egy hét alatt már 4 kg 10 dkg!
O is nyugös vagy két napja, ma meg szinte semmit nem aludt nappal. Vajon milyen lesz éjszaka?
De ügyesen tartja fejét, és mindent hosszasan megnéz! Kis édes!
Üdv, Adri, örülök, hogy itt vagy újra! Gyere gyakran.
Geri, kitartás, hátha csak a front miatt van! Remélem azóta stabilizálódott nálatok a helyzet!
Évi
Évi (Évi)

Drága Lányok!

Dia és Dorka!

Nagyon köszönöm a részletes válaszadást, sokat segítettetek. Az az igazság, hogy én is úgy gondolkodom, mint ti, csak az innen-onnan (nem a babanetről) jött tanácsok teljesen megzavartak. Tegnap mikor lejöttem a netről kivettem a síró kislányunkat a kiságyból megölelgettem, megpuszilgattam, apukája is megsimizte, megszopizott, aztán már aludt is. Ez 20 perc volt összesen. És megfogadtam, hogy mindent úgy csinálok, ahogy jó neki. Eddig is úgy csináltam, csak az utóbbi egy hétben próbáltam egy-két "szabályt" betartani. Aranyosak vagytok!!!!!!!

A mai napunk egyébként tökéletes volt. Észrevettem, hogy, ha egész nap van kaki, akkor sokkal kiegyensúlyozottabb, nem nyügis. Ma egész nap volt és olyan édes volt a kicsi lányom. Sokat pihent így én is tudtam, amikor meg fent volt, akkor mosolygott és vidám volt. Szopizni sem kért állandóan, majdnem 3 óránként ettünk. Igaz sokat is foglalkoztam ma vele. Pankamama, szerintem is igaz, ha mi türelmetlenek vagyunk, akkor ő is nyűgös. Bár én igyekszem nem az lenni, mert akkor lelkiismeretfurdalásom lesz. Eddig még csak 2-3 alkalommal voltam türelmetlen, az is inkább este hulla fáradtan. Ma két szuper dolog is történt velem. Az egyik a babamasszázs volt, amit fantasztikusan élveztünk mindketten. Fürcsi előtt a lábamra raktam egy törölközőt (amire rá is pisilt) levetkőztettem a picit melléraktam a ventillátort, hogy ne fázzon és belevágtunk. A párom olvasta a könyvből, hogy mit kell csinálni és az én kicsi lányom nagyon-nagyon élvezte. Szopi után voltunk 1/2 1 órával, nem volt tele a bendő és még bírta is így nem volt nyűgös. Olyan jó volt végigsimizni a bőrét, hihetetlenül jó kedvem lett tőle... A másik jó, hogy elkezdtem tornázni. Még karácsonyra megkaptam a Cindy C. kazettát (Új dimenzió, kifejezetten friss kismamáknak ajánlják) és azt csináltam meg az első kettő programot. kb. 25 perc volt és nagyon jól esett. Amikor lesz rá időm, mindig meg fogom csinálni az tuti. Nem vagyok nagy mozgós típus sajnos, de most elkezdett zavarni a felesleg, ami rajtam van, de mivel szoptatok, nem fogyózom, viszont mozgással tudok segíteni legalább az alakom formálásával. Majd megyünk baba-mama tornára is, remélem jó lesz.

Jázmin-mama!

A torna borzasztóan sokat segít, csináld sokat és lesz eredménye. Mi azt szoktuk még csinálni, hogy leülünk felhúzzuk a térdünket és a V alakba berakjuk a picit. Így kicsi a helye a lábija nyomja a pociját és így még te is tudod egy kicsit nyomni. Ez hatásos. Remélem érthetően írtam le. Múltkor nekünk nem volt itthon semmi szer hasfájás ellen, és a gyermekorvos javaslatára egy Nospa negyedét raktuk bele anyatejbe és azt adtuk oda a picinek. 3 perc múlva semmi baja nem volt. Mondjuk ezt nem alkalmaznám állandóan, csak nem volt más megoldás.

Most búcsúzom, jó éjt mindenkinek!!!

Geri
geri (geri)

Szia Dia, Bánhidi, Pankamama és Geri!
Köszönöm a sok tanácsot! Tudom én, hogy nem jó a kúp, nem is akartam használni (eddig összesen 2-szer kapott), nekem a gyerekorvos mondta a tanácsadáson ezt és a szélcsövet is. Egyébként most már biztos, hogy a túletetés forgott fenn, mert estére már zöld lett a kakija. Hát kicsit visszafogtuk magunkat, bár nagyon követelte a cicit, adtam neki egy kis édeskömény teát. Este 8-kor szoptattam és csak éjjel 3-kor kért újra enni (ez hatalmas idő, nála ez nagy szám!) És láss csodát reggelre teljesen magától telirakta a pelust és már ismét a normális színű volt. Lehet, hogy tényleg kordában kell tartani az evést, nem két óránként enni, mert nagyon falánk baba legszívesebben folyton enne, és gondolom így nincs ideje megemészteni a tejet. Bár kis súllyal született (2920 gramm) már nőtt 9 cm-t és kicsit több mint 5 kg most. Az elején ő is 400 grammokat hízott hetente azóta ez beállt egy normális szintre, úgyhogy az aggódóknak üzenem, náluk is így fog történni. Ahogy írom ezt a hozzászólást itt ül az ölemben és hatalmasat trottyantott az előbb a pelusba! Lehet, hogy csak írnom kellett róla nektek és máris megoldódott a probléma!
Még egyszer köszönöm a segítséget, ezentúl minden nap ellátogatok ide, mert olyan jó hasonló friss anyukákkal megosztani a gondokat! Szaladok pelust cserélni!
Sziasztok!
Szép napot nektek!
Jázmin-mama
Jázmin-mama

Sziasztok!
Jázmin mama kicsit elgondolkodtattál. Ha zöld a kaki az azért van mert sokat eszik???Azért kérdem mert a leírásod alapján a fiamra ismerek...Bár o rendesen kakilgat, igaz van amikor fél óra, 1 óra nyögés kíséretében.
Geri, nagyon örülök, hogy megoldódott a problémád. Annyira jó, hogy a tapasztalt anyucik ilyen jó tanácsokat adnak nekünk. Tényleg akkora segítség. Mindenkinek köszönöm én is. Lili is figyelget már mindent? Csongi egyszeruen nem tud betelni a körülötte lévo világgal. Tegnap még a szopit is abbahagyta annyira belefelejtkezett a falon lévo festménybe!!És nem tudom, hogy vagy vele, de bennem hétrol-hétre nagyobb az "anyai érzés". Nem tudom másként megfogalmazni azt az érzést ami elönt amikor ránézek, megsimizem, ölelgetem. Fantasztikus!
Évi
Évi (Évi)

Folyt.
Pankamama, szerintem ezek a frontok nagyban befolyásolják az életünket. Csongi ma már nyugodtabb, szerintem te is ezt fogod ma írni a kicsi lányodról.
Egyébként örömmel látom, hogy egyre többen járnak erre. Csak így tovább!!
És annyit még leírok, hogy Csongi tegnap már 5 órát bírt az éjszaka egyfolytában, utána 4-4 órát. Klassz. Csak még mindig nagyon nyög kora hajnalban. Most már rájöttem, hogy a kaki miatt. Nagyon erolködik, de reggel is dugig volt a pelus!!!Ez van.
Nekem állítólag ma hozzák a babamasszázs könyvet. Már alig gyozöm kivárni!!! Ja és Csongi kihízta az 56-os tipiket! Hihetetlen kis kölök!
Évi
Évi (Évi)

Sziasztok!

Olyan jó olvasni amiket írtok, már én is úgy szeretnék ide tertozni, de még van 9 hetem (jó esetben). Mindenesetre már most sok olyat olvasok itt, amit biztosan tudok majd hasznosítani.
Köszi Nektek, és további boldog anyaságot
Gyöngyi
Sulammit

Drága Lányok!

Lilivel az ölemben írok, próbálom húzni a kajálást. Hason fekszik a bal karomon és ezt imádja, ez mindent elfeledtet vele.

Évi!

Ez a nézelődés dolog már a kórházban elkezdődött nálunk gondoltam ez természetes minden babuci ilyen. Aztán felvilágosítottak, hogy nem. Nagyon élesen lát, remélem később sem örökli a rossz szememet, és borzasztóan figyel. Igazuándiból azért nem írtam eddig róla, mert nem akartam, hogy azt higgyétek, hogy túlzom, pedig így van. A kezünket már régóta követi, ha lerakom az ágy közepére nézi, ahogy teszek-veszek körülötte.A fejét pedig azóta emelgeti mióta hazahoztuk a kórházból, meg is van örökítve az első fűrdetés videón. Ezeket nem azért írom, hogy dicsekedjek, sőt. Csak le akartam írni, ha már eddig nem tettem. Hihetetlenül erős lányzó, a fejét már nem kell tartani csak, ha álmos vagy elernyedt. De már a kórházban is mondták, hogy nagyon erős. A családunkban volt már ilyen, a párom tesója is ilyen volt kicsinek. A gének... Egyébként örülök, hogy az anyai érzések tombolnak benned is. Jó volna már chatelni egy kicsit, de nincs rá idő... Talán a jövő heti 3 napos ünnepen, a papák is kipihentebbek lesznek, rájuk bízzuk a bébiket, aztán irány a chat. Mit szóltok hozzá????

Az este úgy zajlott, hogy kipróbáltuk a cumi dolgot. Bejött sajna. Nagyon lenyugodott és nem volt sírás többet, csak mikor kiesett a szájából. De már 3 napja megint felkel 4 óra elteltével éjszaka. Talán egyszer csak kimarad egy éjszakai etetés. De aludtunk reggel 9-ig, úgyhogy nincs duma a részemről. És volt időm tornára ma is. Ja, akinek Anyukája megcsinálja az ebédet...

Ma nem volt kaki, így adtam Sab simplexet. 5 perc múlva tele volt a naci. Persze torna is volt közben.

Most puszi mindenkinek, örülök, hogy jól vagytok és gyertek minél gyakrabban.

Geri
geri (geri)

Sziasztok!

A szénanátha és egyéb allergiás dolgok plusz terhességrõl találtam az origóban egy cikket, gondolom, amire azt mondják, nem árt terhesen az szoptatásnál sem árt. Ideírom a linket:
[url=http://www.origo.hu/csalad/szuloknek/010418gyogyszerszedes.html" TARGET="_top]http://www.origo.hu/csalad/szuloknek/010418gyogyszerszedes.html[/url]
Van ott egy tel. szám is, ahol lehet érdeklõdni, hogy mi ártalmas mi nem.
Ildi
Pethes Ildikó

Sziasztok Lányok!

Az a chat dolog nagyon szuper lenne, próbáljunk meg a 3 napos ünnep alatt valamikor együtt felmenni, csak értesítsetek, hogy mikor.

Évi! A próféta szóljon így mindig belőled. ma valóban szuper volt a lányom. Órákig elbeszélgetett a kedvenc babájával, csak akkor sírt ha éhes volt vagy a pelusát kelett cserélni. Őt jobban zavarja a pisis mint a kakis pelus. Fura. Bennem is napról napra nagyobb a szeretet már ha ezt még lehet fokozni. Legjobban azt szeretem mikor este az utolsó szopi után 10-kor, a félhomályban meghitten büfiztetem a vállamon, ő már félig alszik, kis kezével fogja a vállamat és odabujva hozzám szuszog édesen. Na ekkor könnyezik a szemem a meghatottságtól.
Mi mindannyian szuper anyák vagyunk, mert nem az számít, hogy mindent tökéletesen csináljunk hanem az, hogy nagyon szeretjük a piciny/ei/ün/ ket.

Geri!
Nyugodj meg,. mert az én nagy lányom is a nagy átalvós éjszakák után pár napja este 10 után 1/2 4-kor kel enni. Igaz utána alszik, vagy nyögdécsel, de 7-kor megint kel enni, akkor tisztába is teszem és megkérem, hogy aludjon még kicsit mert álmos vagyok, és akkor 10-ig alszunk, ugyhogy nekem se lehet egy szavam se. Azt az egy éjjeli etetést meg túlélem.
Örülök, hogy ilyen ügyes lánykád van, de ez nemcsak gén kérdés, hanem az is, hogy sokat foglalkozol vele.

Mindenkinek jó hétvégét, üdv:
Pankamama
Pankamama

Sziasztok Lányok!

Nekünk ma volt nagyon rossz napunk, úgy látszik kisfiam az eső beköszönte előtt nyügösködik. Ha olyan "rossz" mint ma is volt, akkor biztos hogy hamarosan eső várható. Semmi nem volt jó neki ma, óránként enni akart, ha nem adtam neki akkor meg kiabált, ezért kénytelen voltam kézben hordozgatni, de emiatt meg a lányom majd megőrült a féltékenységtől, úgyhogy ez nem a mi napunk volt.
Alvás ügyben elég jók vagyunk, bár minden éjjel még mindig 2 és 3 között enni kell, de Tomi ált. már 8 és 9 között alszik. Igazából irigyellek titeket, hogy reggel még tudtok aludni, mert nálunk a kislányom reggel már 6-kor fenn van és onnantól már én sem aludhatok, mert hozza a mesekönyvet hogy olvassak neki, vagy a maciját akit akkor etetni kell, meg ilyenek. Hogyha egy kicsit csalni próbálok és elszunyókálok már rázza a vállamat, hogy Anya! Anya! szóval nincs alvás. De ezért nem lehet rá haragudni, kicsit ugyan álmosan de akkor is imádom Őt (is).

Most abba kell hagynom, mert a párom már itt ül mellettem és a gépre vár.

Jó hétvégét nektek!
Ancsa

Ui: A közös chatelésbe én is beszállnék, ha bevesztek!
Anyanyanya

Sziasztok!

Egy nagy chatalés!!!!! Szupi!!!! Mindenki jöjjön, ha tud!!!! Még a héten megbeszéljük, hogy mikor. Szerintem a hétfő azért lenne ideális, mert addigra kipiheni mindenki magát féligmeddig, de még van egy reggel, amikor nem kell korán kelni. Már akit hagy a család sokáig aludni.

Puszi:

Geri
geri (geri)

Sziasztok!

Képzeljétek el, ma a fiam hasiját harapdáltam tisztába tevés közben és jó sokáig hangosan gurguálzva kacarászott. Kép Egy tünemény volt. A páromnak annyira tetszett, hogy eltolt a Mikitol és jó 10-15 percen át csak harapdálta, csiklandozta.
A chatelésben én is benne vagyok, csak a kiskirályfitól függ, hogy enged-e.

Üdv.: Magdi

Ancsa!

Az Aludj jól, gyermekemben, amiből Borit is sikeresen megtanítottuk aludni, van egy nagyon tündéri módszer a kislányod számára is. Persze, attól függ, hány éves, de ha 4 körül van, már menni fog.
Szóval, meg kell vele beszélni, hogy mondjuk szombaton reggel ő lesz az ébredés felelős. Menjetek el bevásárolni, vegyétek meg a reggelirevalót, amit ő is szeret, aztán magyarázdd el neki egy órán, hogyha ide ér a kismutató és ide a nagy, akkor menjen be hozzátok és ébresszen fel benneteket. Meg is jelölheted a mutatók helyét pötyökkel... Aztán, ha előbb menne be, csak rá kell neki mutatni az órára, és megmutatni, hogy még nincs a pöttyöknél. És mondani, hogyha felkeltetek, akkor csináltok valami jó kis programot együtt, amit ő szeretne... Nem tudom, működik-e, de mindenesetre szerintem nagyon jópofa. És egy próbát megérhet..

Jázmin-mama és Évi!

Szerintem a zöldes kaki nem a túltápláltság vagy sok evés következménye... Ez is tök természetes, nem kell emiatt kevesebbet adni a babának. A kakik színe és állaga iszonyú széles skálán mozoghat, nem kell megijedni tőle, akár egy napon belül is sokat változhat... Baj csak akkor van, ha sokszor és olyan hígat kakil, hogy a pelus ugyanúgy beszívja, mint a pisit, vagy ha totál nyákos és nagyon büdös... De ilyenkor általában a babán is látszódik, hogy nem teljesen jó a közérzete.

Geri!

Lili már elmúlt jócskán 5 hetes, így ha csak anyatejen tartod, tök normális, ha nincs mindennap kakija. Akár 5-6 napig is elmaradhat. Nem kell ám a Sab Simplexet sem adni neki, ha csak egy kicsit erőlködik, az még nem baj, ha megnyomod a hasát, és sír, na akkor jöhetnek a cseppek... Gondolj bele, mi is nyögünk meg eltorzult pofákat vágunk a WC-n, ha nagydolgunk van, igaz?

Puszi nektek, legyen szép a hétvégétek.

Dia
Dia

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?