Új privát üzeneted érkezett!

Évike!

Ez a barna folyás szerintem olyan sok minden lehet, hogy így távolról tényleg nem tudok segíteni. Kép
Nagyon szurkolok érted, hogy semmi baj ne legyen!
Az nagyon fontos, hogy azonnal elmész a dokihoz, és fel a fejjel, Kép tényleg ne gondolj a legrosszabbra!

Puszillak: Laura
Laura

Szija Petra!

Nem, egyáltalán nem kevés ez a kajamennyiség, mert a rendes három fõétkezés mellett eszem délelõtt narancsot, és délután joghurtot, este meg a szilvalekvárt... vagy mire értetted pontosan?

OK, tudom, hogy elvileg 5 nappal volt késõbb az ov.-m, mert 33 naposak szoktak lenni a ciklusaim, de ez a hónap ebben is kivétel volt, mert még hosszabb volt az ov. elõtti idõszak... tehát nem a 19. napon volt, hanem a 27.-en.... jaj de tök mindegyKép, egyrészt nem fárasztalak benneteket ezzel tovább, másrészt pedig az a lényeg, hogy decemberben anya leszekKép - remélem.

cupp, Beja
Beja

Azt, hogy a 27. napon volt az ov.-m, még az is alátámasztja, hogy a 38. napon lett csak elõször pozitiv a tesztem (a 30. és 34. napon abszolut negativ volt mindkettõ).

De most már tényleg eldugulok ezügyben! Kép
Beja
Beja

Évike,nagyon szorítok neked,biztosan nem lesz semmi baj.Tudsz írni a vizsgálat után?

Pk,te barna létedre tök szokére vagy festve?KépKép

Off
Beja,a képek nem lettek ám elfelejtve!KépAmint kész,küldöm.
on

Mariann
Mariann

Lányok,

Köszi mindenkinek tényleg. Feltétlenül megírom mi volt. Gyöngyi üzenetén felbuzdulva felhajtottam egy magneb6-ot, alig néztek hülyénke a kollégák, persze itt még senki nem tudja. Mindegy a lényeg hogy lett és gyorsan bevettem.
Egyébként nem sok, éppen hogy. De mégis..

Na jól van nem sikránkozom többet. Megyek és elkéretőzöm a főnökömtől, 3-kor le kell lépnem..
Majd írok este hogy mi lett.
Pussz,
Évike
Évike

Évike! Elöször is biztosat csak a doki fog tudni mondani, de ö is leginkább UH vizsgálat útján ill. megnézi, hogy a méhszáj ép-e. Ha a méhszáj ép akkor nincs baj, és néhány napon belül elmúlik a barnás váladék. Nekem a mostani terhességem elsö 3 hónapjában többször is volt ilyen, de a doki megnyugtatott, hogy semmi vész, és most már teljesen megszünt. Persze van, akit szigoru nyugalomra intenek ilyenkor, azt hiszem a Lara is emiatt van otthon táppénzen.
Esküszöm nem ijsztegetni akarlak, de azt is mindenképpen tudni kell, hogy ha erösödik a vérzés (friss piros vér) akkor az rosszat is jelenthet (sajnos ez is megtörtént velem). De te most ne gondolj erre, biztosan minden rendben lesz! Nagyon drukkolok neked, és feltétlenül írd meg, hogy mi volt!!!
Szia: Andrea
Andrea

Andrea,

Köszi a tanácsot, már alig várom, hogy vizsgáljon. Én nem szeretnék táppénzre menni, de ha muszáj természetesen megyek.
És a vérre nem is akarok gondolni. Ez egyáltalán nem az. Bárcsak már lenne 3 óra múlva ilyenkor.

Évike
Évike

Sziasztok!
Ma sajnos elég zürös nap van a munkahelyemen, ezért nem tudtam eddig írni. Most elolvastam az összes mai hozzászólást.

Évike!
Szorítok Neked, remélem a tapasztaltabbaknak van igazuk és nem lesz semmi komoly baj. Jól teszed, hogy elmész az orvosodhoz, ő biztosan meg fog nyugtatni.

Küldöm az adataimat és köszönöm, hogy felvesztek a listába:
Budapesten lakom, 27 éves vagyok, a 2. ciklusban sikerült a baba, a szüléskalkulátor szerint december 21-én fog születni és ma vagyok a 4. hét 7. napján és Manóka az elsö babánk lesz.

Ti mikor mentetek el elöször orvoshoz, mikor érdemes?

Ada
Ada

Ada,szerintem a 6.hétnél elobb ne menj.Lehet,hogy még az is korai.

Mariann
Mariann

Évike, 3-kor indulsz? Már csak negyed óra... légy nagyon ügyes, kérdezz meg mindent a dokitól és ha kell, akkor tessék táppénzre menni... és a lényeg: ne izgulj.
cuppppppppppppppp
Beja
Beja

Sziasztok!

Beja,
Bocsi a foetkezest nem vettem eszre, azt hittem reggeli narancs aztan meg muzli. Foetkezessel mar persze OK. Bar en nem tudom tervezni, mert egy csomoszor semmit nem kivanok, es enni sincs kedvem. Volt olyan este, hogy egy szaraz zsomlet ettem uresen, mert masra nem is tudtam gondolni.

Mariann,
Barna a hajam eredetileg, de szokere festetem. (Bar voltam en mar mindenfele) Most festettem egy hete, de nem lett olyan vilagos, nem ugy fogta meg a festek. De hat erre fel voltam keszulve.

Ada,
En a 9dik heten voltam eloszor. Akkor mar lehetett latni a fejet, a labait a kis kezeit es azt, hogy ver a kicsi szive. Elotte csak akkor mennek, ha ugy ereznem, hogy valami nincs rendben.

Udv
PK
petrakovacs50

Én akkor voltam elõször, mikor mindössze a pici 3 hetes volt, de akkor azért mentem, mert muszáj volt pár dolgot megbeszélni a dokival, nem akartam telefonban. Akkor azt mondta, hogy 5 hét mulva menjek. Tehát nekem 8 hetes lesz Babszemjankó (bár szerintem csak 7), mikor újból megyünk.
Beja
Beja

Petra! Nekem ezeket a narancs, mûzli, lekvár, hasonlók azért kell beütemeznem, hogy a székrekedésemen valamennyit segítsek (és segítenek is!)
Beja
Beja

Ja a vastabletta!!! Ma valtottuk ki, emrt a verkep alapjan felirta a doki es azt mondtak, hogy reggel ehgyomorra kell bevenni 1 oraval reggeli elott.

Majd en is raszokom a szilvalekvarra!!!!

Udv
PK
petrakovacs50

Lányok, sziasztok, legyetek jók, vigyázzatok magatokra! Azért búcsúzom, mert állítólag holnap egész nap áramszünet lesz itt az irodában... (De akkor minek jövünk melózni???). Ha mégis lenne áram, akkor itt a helyemKép
cupppppp mindenkinek, Beja
Beja

Jó reggelt mindenkinek!
Tegnap egy kicsit bolondok háza volt itt a cégnél, ezért nem igen tudtam írni, de olvastalak ám benneteket!

Évike!
Mit mondott a doki! Ugye nincs semmi baj!

Ada!
Én még nem voltam dokinál, majd 1-2 hét múlvára tervezem (kb. 8 hetesen).

Petra!
Én a szülöknek a 12. hét elött nem szeretném elmondani, bár egyre nehezebb titkolni.
Úgy néz ki be kell iktatnom egy otthoni reggelit (eddig csak a munkahelyemen ettem, addig nem is voltam éhes), mert egyre rosszabbul érzem magam reggelente. Ma csak az volt a szerencsém, hogy volt nálam egy tábla csoki. Épp félre akartam állni az autóval, amikor eszembe jutott, hogy vettem a múltkor, és benn felejtettem a táskámban. Ezek szerint nem bírom a kipufogó gázokat éhgyomorra. Délután már nem zavar. A barátnöm azzal szokott bíztatni, hogy lesz ez még rosszabb isKép!

Sziasztok!
Orsi
Orsi

SziasztokKép
Voltam tegnap délután dokinál, alaposan megvizsgált. Azt mondta nincs semmi gond, minden a helyén van és rendben.
De felírt egy progeszteron tartalmú hüvelykúpot ami a terhesség támogatására, illetve a spontán vetélés esetleges megakadályozására szolgál, abból most egy kétig 4x2-t kell "elfogyasztanom". Azt mondat ártani nem árt csak segíthet és biztos ami biztos. Egy hét múlva csütörtökön megyek vissza, ha addig nem lesz valami. A táppénzt megkérdezet hogy pár napra nem akarok e eljönni , de azt mondat nem olyan lényeges, úgyis nem túl stresszes ülőmunkám van. Meg jön a hétvége is és én sem viszem túlzásab itt bent a dolgokat. Meg most megpróbálok sokat pihenni és vigyázni, torna semmiképp az első 3 hónapban, inkább pihenés.

Megint voltam UH-n, a méhzsák már egy sokkal nagyobb karika és látszottak kis szívdobbanások isKép De még nem ütemesen csak itt ott a kanyarbanKép

Lányok egy kérdés: aki szedi az Elevitet vagy akármilyen vitamint amiben van Folsav szedi mellette pluszban a Folsav tablettát is?
A válaszokat köszi előre isKép

Szép napot és köszönöm még egyszer a nyugatató szavakat. Hogy én mennyit bírok szövegelni..Kép
Puszi,
Évike
Évike

Évike!

Nagyon örülök neki, hogy nincsen semmi baj. Nagyon drukkoltam Neked. A folsavról nem kérdezted az orvosod? Szerintem nem szabad a kettőt együtt szedni, mert azok a vitaminok már tartalmazzák a szükséges mennyiséget.

Én szerencsére jól vagyok, hétfőn megyek kardiológushoz, kivizsgálásra. Már egy kicsit izgulok.

Sziasztok
BGabi

<pre>
Lara 1.c. 14 hét 5 n Szeged 25 év okt. 16. 1.b.
PK 2.c. 13 hét 4 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 8.c. 12 hét 6 n Budapest 25 év okt. 28. 1.b.
Helga 26.c. 10 hét 6 n Debrecen 22 év nov. 10. 1.b.
Eszter 2.c. 10 hét 0 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Viráganya 4.c. 8 hét 2 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Gabi 1.c. 8 hét 2 n Nyíregyháza 27 év nov. 28-29. 2.b.
Laura 8.c. 8 hét 1 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Beja 8.c. 7 hét 5 n Budapest 25 év dec. 3. 1.b.
Niki 10.c. 6 hét 5 n Bp. (Érd) 27 év 1.b.
Kinga 1.c. 6 hét 4 n Maglód 33 év dec. 11. 4.b.
Évike 3.c. 6 hét 4 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 6 hét 0 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Orsi 8.c. 5 hét 6 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Ada 2.c. 5 hét 1 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
</pre>
Bánhidi

Orsi!

Ami a kipufogógázokat és a cigarettafüstöt illeti, reggel én is nagyon nehezen viselem. Késobb már nem zavar annyira.
(A cigifüstöt sajna azért kell elviselnem, mert a szüleimmel lakunk, és az apu eros dohányos. Bár szerencsére csak 1-2 helyiségben dohányzik.)

Évike!

Megnyugtatott, amit írtál. Látod, nincs is semmi baj, de tényleg jobb ilyenkor dokihoz menni. Azért vigyázz nagyon magatokra!

Puszillak benneteket: Laura
Laura

Évike! Örülök, hogy minden rendben!KépKépKép Pihenj sokat!
Szerintem sem kell plusz folsavat szedni az Elevit mellett, mert az tartalmazza a szükséges mennyiséget.
Puszi mindenkinek! Andrea
Andrea

Évike!
Örülök, hogy nincs semmi gond! Azért pihenj sokat! Én csak a multivitamin terheseknek-et szedem, nem szedek mellette semmi mást, de ezt muszály, mert elég kevés dolgot tudok megenni, és sajna nem az egészsége ételek viszik a prímet!

Lányok!
Ti mit esztek, amikor éjszaka felébredtek? Felébredtek egyáltalán arra, hogy majd meghalltok éhen? Nekem tegnap volt a második ilyen éjszakám. Megittam vagy fél liter tejet, és magamba gyürtem egy kis sajtot. Az a gondom, hogy ha éhes is vagyok, nem tudom, hogy mit egyek. Tegnap ugyan megkívántam a sajtos-tejfölös spagettit, de hát hajnali kettökor álljak neki tésztát kifözni? Egy biztos, ma az lesz vacsorára!

Üdv:
Orsi
Orsi

Sziasztok!!!

Evike,
Orulok, hogy minden OK!!

Orsi,
Szerintem probald meg kibirni a 12dik het utanig. Ha a 8dikon mesz UHra utan valoszinuleg 4 het mulva mesz ujra, es masodik UHon mar latni, hogy mennyit fejlodott a multkorihoz kepest!!
Volt parszor , hogy megebredtem, hogy ehes vagyok, de nem ettem semmit, probaltam visszaaludni. Ma mar nem ebredek meg.

Tegnap kivaltottuk a vastablettat (100db van egy dobozban) Reggel ehnyomorra kell bevenni es egy oaig utana nem lehet enni. Na ezt az egy orat nem birtam ki.

Ja kepzeljetek megvettem az elso terhessegi csikok megelozesere valo kremet. A combom meg a hasam kenem, meg a melleimet, de a bimbot nem, mert olvastam valahol, hogy az nem jo.

Udv
PK
petrakovacs50

Lányok,

Köszi a kedves szavakatKép A kajával kapcsolatban nekem semmi különös negatív vagy pozitív ingerem nincs, ugyanúgy és hasonlókat eszem mint azel&#337;tt. Talán a savas dolgokat kerülöm, mert néha elég savasnak ézema gyomrom. Nem szoktam felébredni éjszaka hogy éhes vagyok, de délre bizony már nagyon korog a gyomrom. De amúgy semmi különöset nem tapasztalok. Azért próbálok változatosan enni, de inkább szedem az Elevitet az a biztos.

Évike
Évike

Sziasztok!

PK, hát tényleg nem vagyunk egyformák, az tény. Egyébként gondolkodtam a dolgon, ennek kapcsán rájöttem, mennyire nem értek hozzá. A következõk álltak össze nálam: 1, mennyi idõ alatt kopik ki a festék? 2, mennyi idõ alatt nõ le? Szóval, ezek alapján kijöhet, 1 hogy bizony bõven lenõ a 9 hónap alatt, de nem kopik ki a színe, azaz tarka lesz az ember, 2 hogy hamarabb kikopik, és elõjön a saját szín
2 eset értelemszerûen nem jelent annyira tarkát
Na én azt csinálnám, hogy olyan színre festeném, ami közel van a sajátomhoz, de csak egyszer, és akkor ahogy lenõ, ill. kopik a saját szín jön elõ, és nem olyan tarka. Ez esetben egyszer tenném ki a babát a kockázatnak, sõt, ha úgyis készültem a baba foganására, akkor ezt az akciót még elõbbre tenném.
Biztos, hogy mindenkinek van egy fontossági sorrend, és mindenki húz egy határt valahol, és ez mindenkinek máshol van. Tény, hogy nekem a hajfestés valahol abban a részben van, amirõl könnyedén lemondanék a kockázat -akármilyen kicsi is- tudatában. Lehet, hogy amit írtam, egy naív megoldás, és nem mûködne, bocsá érte, totál nem értek hozzá. Csak azt akarom kinyögni, hogy én inkább lennék arra a 9 hónapra barna, mintsem szõke legyek azt kockáztatva, hogy ezzel ártok a babámnak. A dolognak val. kicsi a kockázata, lehet, hogy ezerbõl vagy még többõl egy esetben lesz belõle gond, de az ember csak addig mondja azt, hogy mért pont vele esne ez meg, amíg nem történik vele olyan, ami ritkaság. Mivel velem -babaügyben- már történt pár olyan, ami ritka, így én már ezt a mért pont velem mondatot nem szoktam mondani. Tudom, most jön az, hogy akkor autóba se üljön az ember, mert annak is ennyi meg ennyi kockázata van. Csak azt tudom mondani, hogy az ember csinál magának egy ésszerû sorrendet, és ami elhagyható azt megpróbálja megtenni. Az életben a gyerekneveléssel kapcsolatban rengeteg olyan dolog van, amirõl lemond az ember, le kell, hogy mondjon. Gondolom egy masszív dohányosnak ugyanilyen nehéz lehet lemondani legalább arra az idõre a bagóról. Nekem-és azoknak akik nem dohányzunk- val. ezt is nehéz megérteni, aki meg benne van, ugyanúgy nehezen mond le róla.
Na, nem megbántani akartam ezzel senkit, csak elmorfondíroztam egy dolgon.

Beja! Tetszik a számolgatásod. Szerintem ha a foganás idõpontjában -így vagy úgy -tuti vagy, akkor ahhoz adj hozzá két hetet, és azt a kort nézegesd a könyvekben, függetlenül a ciklusod szerinti dátumtól. A dolog leginkább AFP-nél lesz érdekes, mert ha úgy van, ahogy gondolod, akkor mensi szerinti 16. héten még nem lesz fenti érték 16, így a vizsgálat adatai megtévesztõek lehetnek (valamelyik topicon sok volt már errõl, AFP ha elõbb vagy késõbb van, más értéket ad, más akkor a normális, de amihez viszonyítanak, az a 16. héten levett minta normális értéke, és aztán idegesítik vele az embert). A szülés szempontjából túl sok jelentõsége nincs neki, sem annak , amit majd az UH mond. Mindig mosolygok, mikor úgy fogalmazol "a doki pontosan meg fogja mondani a szülés idõpontját". HÁt nem. A baba születési idõpontját akkor sem tudhatjuk, ha pontosan tudjuk a foganást. Akkor is van szórás, sõt ha jól rémlik még eleve ebben a 280 napban olyan szinten is vannak eltérések, hogy különbözõ népeknél (élõhely) van tipikus eltérés. De egyénileg meg pláne. Szóval akkor fog jönni, amikor akar, lehet, hogy tök éretten 2-3 héttel elõbb, mint amit akár a foganás pontos dátumából kiszámolsz, és az is lehet, hogy 2 héttel késõbb (ezért utálom, ha a dokik a betöltött 40. hét után túlhordásról beszélnek, holott egyáltalán nem biztos). Amúgy ha érdekel, olvasd el a Raffais topicot (Pszichoanalízis), ott az egyik lány "megkérdezte" babáját, aki lényegében megadta neki az idõpontot (és én piszok kíváncsi leszek, bejön-e neki, bár nekünk csak a közelítést írta le, de úgy emlékszem olyasmit írt, hogy õ ennél pontosabb dátumot kapott).
Évike: nézd meg, mi van a dobozokra írva. A folsavasra, meg az Elevitesre. Döntsd el -dokik, net, de leginkább saját véleményed alapján- kinek hiszel, mennyi kell , és számold ki, hogy jön ki. Lehet, hogy az derül ki, ugyanannyi van, lehet, hogy kevesebb, és akkor legfeljebb kipótolod, de nem ugyanannyival, mintha totál nem szednél. Érted mire gondolok, ugye?

Ildi
Pethes Ildikó

Orsi!

Én még szerencsére nem tartok ott, hogy éjjel felébredjek arra, hogy éhes vagyok. Ennek azért örülök, mert amúgy van némi súlyfeleslegem, és már elore látom magam, mint elefánt méretu kismamát. És ezt mindenképpen szeretném elkerülni.
Mostanában evés helyett inkább aludni tudnék.

Puszi: Laura
Laura

Ildikó!

Fodrásztéma UTOLJÁRA: a fodrászoknak is van gyerekük, nem? Vagy ok otthon maradnak végig a terhesség alatt? Na mindegy.

Ildikó, Beja!

Az én terheskönyvemben (Gyermeket várunk) azt írja a szerzo, amit Ildikó is, hogy a 266 nap az egy kb. érték. Teljesen egészséges dolog, ha az idopont elott vagy után érkezik a baba 2 héttel! És o sem ért egyet azzal, hogy a 2 héttel további terhesség az túlhordott. Nem. Az még boven belefér.

Ildikó! És persze Mindenki!

Neked mi a véleményed errol a pszichoanalízisrol?
Csak azért kérdezem, mert nekem egyrészrol szimpi a dolog, másrészt egy kicsit taszít az, hogy a tudatomat "piszkálják".
Ki is próbálnám, meg nem is.
És az a kérdés még nem is merült fel máshol (talán), csak bennem, hogy ezek a valóban ritka mély kötodések anya-magzat (késobb anya-gyermek) között meddig tartanak?
A felnottkorban nem lesz belolük anyámasszony katonája?
Én egyébként most is szoktam beszélgetni a pocaklakóval (persze csak magamban), pedig még nem is magzat, "csak" zigóta. (Ha jól tudom.) Mindig elmondom neki, hogy megyünk enni, mit eszünk, mit iszunk, most felhívjuk apát, stb.
Szerintem ha nem megyünk végül ilyen terápiára, azért érezni fogja odabent, hogy imádjuk, nem?
(Néha a párom is beszélget már vele, meg simogatja a hasamat.)

Kíváncsi vagyok a véleményetekre.

Pussssssz: Laura
Laura

Laura,

A fodraszok helyzete mas. Ok azert veszelyeztetettek mert a festekgozben, meg mindenfele sprek, samponok stb illatfelhojeben vannak egesz nap. Amugy tudott, hogy a fodraszok koreben tobb a szivbetegsegben szenvedo kisbaba. Ennek viszont semmi koze a hajfesteshez. Lehet , hogy o maga nem is festi egyaltalan a hajat.

pszichoanalizis
Nem tudom mit gondoljak. Abban hiszek, hogy pl felkeszitheto egy baba a szulesre. Olvastam egy konyvben, hogy mivel a szules nagy "sokkhatas a babanak" (kikerul a melegbol a hidegbe a sotetbol a fenybe stb) lehet pl hidegvizzel zuhanyozni a hasat szules elott, vagy lampaval vilagitani a hasfalat. Nem tudom, kicsit furan hangzik, de talan van bennne valami. Amugy arra gndoltam, hogy megveszem a Megfogantam tehat vagyok cimu konyvet, talan okosabb leszek.

Udv
PK
petrakovacs50

Petra!

Köszi az ötletet, a könyvet én is megveszem!

Pusssz: Laura
Laura

Laura,

Szerzo: Raffai JEno

PK
petrakovacs50

Sziasztok lányok!

Ma este 5-kor megyek az orvoshoz ujabb UH-ra. Remélem mostmár mutat valamit, mert a teszt még mindig pozitív. De nálam is mit Évikénél jelentkezett a barna folyás, tegnap reggel és ma reggel is. Nagyon megijedtem és délután csináltam egy tesztet ujra és még mindig pozitív volt. Nem igazán értem ezt az egészet. Általában ilyen barna folyás a menszim elõtt szokott lenni és arra gondolok lehet, hogy most is azért van. De akkor a teszt miért pozitív. És ráadásul elég erõteljes két csík volt, még azt sem mondhatom, hogy bebeszélem magamnak.
Na majd beszámolok a fejleményekrõl, remélem csupa jó hírt tudok közölni.
Ja meg arra is gondoltam, hogy ez a barna folyás a cisztából is jöhet. Mi a véleményetek?
Sziasztok
indigo

Indigo,

Hát nem tudom mi lehet az oka.. Biztosan sok oka lehet, de feltétlenül menj dokihoz,lehet ír fel neked valami gyógyszert mint nekem.
An én problémám oka sem tiszta, de addig nincs baj, míg ez nem a baba miatt van. Hányadik héten és napon vagy az utolsó mensi els&#337; napjától számítva?
Évike
Évike

Indigo!

Hanyadik hetes vagy? (Nem látlak a táblázatban.) Ha pont most kéne megjönnie (ha nem lennél terhes) akkor ez szerintem normális.
De látod, Évikénél is akkor nyugodtunk meg, amikor visszajött a dokitól.
Szorítok érted délután!!!

Pussssssz: Laura
Laura

Hát ha terhes lennék akkor pontosan annyi idõs lennék mint Évike ugyanis nekem is március 6-án volt az utolsó vérzés elsõ napja.
A táblázatba még nem kerültem be,mert nem vagyok hivatalosan még terhes, de remélem a jövõhéten én is bekerülök.
Puszi
indigo

Sziasztok!

Most jöttem az UH-ról:12mm-es a petezsák,úgyhogy még "babszem" is eros túlzás,a kisaranyos esetébenKépKépKép
OLyan jó érzés volt látni,pedig láttam már ilyetKép
Igazából akkor fogok megnyugodni,ha a szivét látom lüktetni.Azért aggódtam,mert 2 napja hasizom gyakorlatokat csináltam,és utána tiszta izomlázas lettem.Na,mondom remek.De úgy néz ki,nincs gond,bár mondom,nem sok minden látszott.

Mariann
Mariann

Indigó,

Ha tényleg annyi vagy mint én, akkor már megállapítható. En múl csütörtökön voltam el&#337;ször és már akkor is látszott az UH-n a méhzsák és vizsgálattal is megállapította.
Mindenképp menj dokihozKép
Szorítok, hogy minden rendben legyen,
Évike
Évike

Évike
Lehet, hogy nekem azért nem látszott a múlt hét pénteken, mert a peteérésem nem 14 napra volt, hanem 17-re ezért holnap lesz 4 hetes a baba. Már ha van baba.
Remélem minden simán alakul és már látszani fog. Köszi a szorítást.
Puszi
indigo

Sziasztok!

Pszichoanalízisrõl a véleményem kiderül, ha végigolvassátok az ezzel kapcsolatos topicot, ide most nem szeretnék hosszasat regélni róla. Valahogy úgy vagyok vele, hogy tkp. szép lenne, ha igaz, egyelõre én a realitások talaján állva egy-két részrõl kételkedem a dologban. De most sok lány jár a netrõl Raffaihoz, hamarosan szülnek, egyre több dolog kiderül tõlük. Ha sikerül megvennetek a könyvet, áruljátok el, hol kaptatok, mert alapban hiánycikk, én se olvastam, de elolvasnám.
Ildi
Pethes Ildikó

Szija lányok!

P.Ildi! Én is kezdem belátni, hogy a pocaknövekedés majd csak a terhesség
kb. felétöl fog láccódni. Én még mindig nem tudom elhinni, hogy eccer
nekem is majd nöni fog. Jövö 7en megyünk lagziba és én még mindig a régi
miniszoknyácskámat veszem fel, és még mindig ugy nézek ki benne, mintha misem
történt volna. Pedig az elején azt hittem, hogy aki vékony, azon gyorsabban
megláccik..de még mindig 52-53 kg vagyok. Bezzeg a barátnöm, aki 10 hetes
hát ö már ugy néz ki, mint egy 18 hetes. Bár biztos azért mert neki már
a 3.babája lesz.

Andrea! Olyan szépen irtad le, hogy mi történt veled, hogy minden rossz
gondolatom elszállt :-))

Beja! Nekem ugyanez volt a problémám mint neked, hogy az ovuláciom nem a 14.
napon volt, hanem a 22.-en és ezért pont egy héttel fiatalabb a babám. Ezt
egyébként az UH is igazolta. Tehát méret szerint nem a 15 hétben vagyok,
hanem csak a 14.-ben. Ezt a dokim is tudja, de a szülés idöpontját mégsem
modositotta, hanem majd a 8.honap utan modositunk. Szoval ha megkerdezik
tolem, hogy hanyadik 7en vagyok, akkor mondom, hogy naptár szerint mennyi és
mondom, hogy méret szerint mennyi. Egyébként szerintem ez a két érték
majdnem mindenkinél eltér egymástol. Azt is tudom, hogy késöbb a méret
szerinti érték változhat, szoval a lényeg a naptár szerinti érték, mert az
állando. Hiába tartok naptár szerint a 15.héten, a méret szerinti hetet
olvasom, vagyis a hét elején még csak a 14.heti történéseket olvasam.
Szoval, ha biztos vagy az ovuláciodban, akkor érdemes a saját számitásodat
követni, azt olvasd szerintem. És tartsd mind a két értéket fejben :-))

Évike! Nagyon örülök, hogy minden a lehetö legjobbak szerint alakult, és
minden rendben van. Nekem is volt ilyen barnás cucc, egy 5 orás autout után
vettem észre a 8-9.héten. Berohanam a korházba azonnal. Nekem is progeszteron
tartalmu gyogyszert kellett szednem, de csak a 12. hétig. Egyébként 5 nap
alatt elmult ez a barnás valami, ami egyébként sem volt sok, csak nagyon
picike. A 12. hét ota már nem kell szednem, mert a méhlepény ilyenkorra
már kialakul és az termeli tovább a hormonkat, szoval már nincs szükség
külsö segitségre (gyogyszerre). Egyébként azota sincs semmi, és tök jol
érzem magam. Igaz, hogy a doki táppénzt tanácsolt, de szerintem egy kicsit
tul ovatos volt, mert ennyi erövel dolgozhatnék is. Azt,hogy táppénzt
javasolnak-e vagy sem, szerintem csak a dokin mulik. Mert ugyanebben az
esetben a barnás cucc elmultával visszaküldik a kismamát dolgozni, de más
doki meg táppénzre küld. Lehet hogy most én is dolgoznék, ha más lenne
az orvosom...

Az Elevit mellé én sem szednék/szedek külön folsavat. Abban ugyis benne van
és a különféle étkezésekkel is viszünk be folsavat, nem?

Orsi! Nekem is voltak éjszakai evésre-ébredéseim, ilyenkor odakészitettem
egy banánt:-))

PK! Azt én is olvastam, hogy a bimbot nem jo kenni, mert a krémezéstöl nagyon
puha lesz és az a késöbbiekben nem valami jo.

Szijasztok, Lara
Lara

Lara,

En kb Veled egyidos vagyok es 52.5kilo, de nekem mar latszik a hasam (bar meg mindig minusz masfel kilonal vagyok minuszban az eredetihez kepest) Mi harom het mulva megyunk eskuvore es pont azt nezegettem, hogy mit fogok felvenni. Hat mar nem a regi miniszoknyaimat az tuti:-)))

Udv
PK
petrakovacs50

Sziasztok!
Én is járok Raffaihoz pszichoanalízisre, van is err&#337;l egy jó kis topic, néha kemény vitákkal. (pszichoanalízises babák) Már kb. két hónapja minden óra után leírom az átélt történéseket, szóval akit érdekel, olvassa el. A könyv címét jól tudjátok, üzletben sajna nem nagyon lehet már kapni, javaslom, hogy keressétek fel a kiadót, én is ott vettem még októberben! Útmutató Kiadó, 1132 Bp. Váci út 54. Tel.: 329-4447
Egyébként itt a Babaneten is sok cikk van err&#337;l, írjátok be a keres&#337;be és azokból is elég jól lehet tájékozódni!
Kata
kata (kata)

Sziasztok lányok!

Most otthonról vagyok, kaparok gyorsan pár sort.

Évike, örülök nagyon, hogy nincs komolyabb baj!!!!!!!!!!!!! Úgy megnyugodtamKép Remélem, a kúpok segítenek...

Indigo, menj el Te is dokihoz miel&#337;bb, hogy "szakszem" lásson! De szerintem Nálad sem lehet ez más, csak annyi, mint Évikénél... Fel a fejjelKép

Lányok, köszönöm a számolgatásaimmal kapcs. hozzászólásokat! Kép

Uff, annyit kajáltam ma este... De ez már így megy több mint egy hete: minden este annyira éhes vagyok, hogy sírni tudnék ha nem ehetnékKépKépKép Ti ezzel hogy vagytok? Nálam a mérlegen ez a nagy esti zabálás szerencsére még nem látszik.

Na megyek, eléggé álmoska vagyok, pedig ma du. aludtam vagy 3 órátKép

cupppppppppppppppppantás mindenkinek
Beja
Beja

Sziasztok lányok! Nagyon jó ez a táblázat csak azt sajnálom,hogy én nem lehetek köztetek. Egy páran biztosan emlékeztek rám .Király Kati után Én következnék a sorban csak sajnos 10 hetesen megszakadt a terhességemKép)De azért reménykedem,hogy én is bekerülhetek még a táblázatba. Bocsi de ezt lekellett írnom! Minden jót kivánok nektek! Zavartalan babavárást! Üdv:Szani
Szani

Szani,KépKépKépKépLehet tudni,hogy mi volt az oka?

Mariann
Mariann

Szani-én emlékszem Rád, kívánom, hogy mielöbb újra idetartozz!
Ha nem túl kellemetlen, írd meg mi volt a gond.Kép
KösziKép.
Kinga
kinga

Hali lanyok,

Megkerdeztem Raffai Jenot, aki az emlitett Megfogantam, tehat vagyok c. konyvet irta es azt modta, majusban jelenik meg az uj kiadas.

Ha mar szoba jott a sulygyarapodas, en is megosztom sajat tapasztalatomat - tenyleg mindenki mas. 49 kg-rol indultam es most a 23. hetben mar 54 kg-n jarok, tehat ez mar 5 kg. Nekem az ez elso terhessegem es szerintem az is szamit, hogy az embernek van-e rosszullete az 1. harmadban vagy nincs. Nekem semmi nem volt, ugyhogy fogyas helyett egybol nagyon enyhe hizas jott, igaz, korabban sosem ettem kenyeret, most igen (barnat) es mostanaban jobban kivanom az edeset, mint regen,pl a natur joghurt helyett leginkabb edeset eszem.
Nemreg vettem nehany 38-as gatyot az eddigi 34/36 helyett, es ezekben szerintem meg mindig tok karcsunak latszom. Ezekben a kis hasikom (ami kb 2-3 hete mintha mar egy kicsit latvanyosabb lenne) pont jol elfer. Aztan kesobb majd gondolom beveszek a nadragokbol, aztan jok lesznek szules utan is. Nekem ui. nem tetszenek a kaphato terhes ruhak, nem tudom, ti hogy vagytok vele.

A hasnovekedest en is olyan erdeklodve figyelem, mint ti es belatom, igaz volt amit korabban mondtak nekem: 5-6. honapban kezd normalisabban latszani. (Csupaszon pl nem latom, hogy nagyon none, de a nadragjaimban mar aranyosan keZd domborodni, bar ha egy derek korul ero nem 100%ig szuk pulcsit veszek fel, senki nem veszi eszre.)

Orsi, en is futok(kocogok) rendszeresen, szerintem tok jo! Es az is igaz, hogy ha epp nem volt 1-2 napja szekletem, akkor a futas utan altalaban lesz.

Na, most mar dugolok, sziasztok, puszi
Cili2
Cili2

Sziasztok!

Szeretnék bejelentkezni hozzátokKép

Szilvinek hívnak, 25 éves vagyok, van egy 1 éves Lili lányunk (április 21). Most várjuk a második babánkat december 7-re (elvileg, szerintem dec közepe), elvileg &#337; is Budapesten a Szent Imre kórházban fog születni, és nagyon örülünk nekiKép

Szilvi
Szilvi

Szia Mariann!

Már egy ideje olvasgatlak benneteket, bár még nem tartozom a "babások" közé, de azért érdekel a dolog.
Egyébként azért írok, mert és is miskolci vagyok. Ha van kedved levelezhetünk. Engem érdekelne, hogy melyik korháztba jársz és kihez.

Csak ennyi lett volna.

Sziasztok
Kriszta
dkriszta

Sziasztok!

Remélem, jól telt a hétvégétek, kipihentétek magatokat.

Nekem ma lesz a kardiológiai kivizsgálásom, már nagyon izgulok, nem lesz-e valami baj.

Szilvi!
Üdvözöllek itt közöttünk, és gratulálok a már meglév&#337; babádhoz, és a mostani picurkádhoz is.
Add meg még légy szi a maradék adataidat (hanyadik ciklusban lettél terhes, és hány hetes és hány napos terhes vagy jelenleg).

BGabi

<pre>
Lara 1.c. 15 hét 1 n Szeged 25 év okt. 16. 1.b.
PK 2.c. 14 hét 0 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 8.c. 13 hét 2 n Budapest 25 év okt. 28. 1.b.
Helga 26.c. 11 hét 2 n Debrecen 22 év nov. 10. 1.b.
Eszter 2.c. 10 hét 3 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Viráganya 4.c. 8 hét 5 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Gabi 1.c. 8 hét 5 n Nyíregyháza 27 év nov. 28-29. 2.b.
Laura 8.c. 8 hét 4 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Beja 8.c. 8 hét 1 n Budapest 25 év dec. 3. 1.b.
Szilvi Budapest 25 év dec. 7. 2.b.
Niki 10.c. 7 hét 1 n Bp. (Érd) 27 év 1.b.
Kinga 1.c. 7 hét 0 n Maglód 33 év dec. 11. 4.b.
Évike 3.c. 7 hét 0 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 6 hét 3 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Orsi 8.c. 6 hét 2 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Ada 2.c. 5 hét 4 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
</pre>
Bánhidi

Jó reggelt mindenkinek!

Beja!
Nálam is estére tolódott a föétkezés. Bár én kb. 3 napja (szombaton tapasztaltam elöször) nem éhséget érzek, hanem elkezdek émelyegni, ami csak akkor marad abba, ha eszem. A szagokra is egyre érzékenyebb vagyok, a hütönket már csak úgy merem kinyitni, ha nem veszek levegöt. Ez igazán napközben erös, estére kicsit jobb, viszont így este pótlom be az egész napi étkezéseket. Egyenlöre én sem híztam, de félek, ha nem tudok eleget mozogni, akkor sokat fogok hízni. Sajna én is állandó súlyproblémákkal küzködömKép.

Cili2!
Mennyit és milyen gyakan futsz?

Lányok!
Ti meddig fogtok dolgozni, illetve mikor jelentitek be a munkahelyen? Én úgy tervezem, hogy 12. hét vége (június közepe) elött nem szólok, viszont legkésöbb a 6. hónap végén el szeretnék menni táppénzre. Van még 30 nap szabadságom is, ami azzal jár, hogy augusztus végéig dolgoznék. Nem tudom, hogy hagyok-e így elég idöt nekik, hogy helyettest találjanak.

Sziasztok!
Orsi
Orsi

Jó reggelt!

BGabi,szorítok a vizsgálat miatt,utána írj,hogy mi volt!

Szilvi,üdv!Hol laksz?

DKriszta,szívesen válaszolok.A címem:csokimano@mailbox.hu

Sziasztok,Mariann
Mariann

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?