Sziasztok!
Andy, tök jó ez a kis medencécske!
Jó, hogy feltetted a képet, mert épp tegnap próbálta nekem egy anyuka elmagyarázni, hogy ilyet vettek a gyereknek, mert most költöznek családi házba, és legyen neki pancsi. Nem nagyon tudtam elképzelni, mert valahogy mindig abból a szokásos, másfél méter átmérőjű, kerek pancsizóból indultam ki. De most már mindent értek
A mi lakásunk is 2 hálószoba + közös nappali-konyha-étkező. Ti hogy vagytok vele? Mert mi már úgy belaktuk, hgoy úgy érzem, nem tudom, hogy fogunk elférni itt még egy gyerekkel. Az igaz, hogy házban más. Nekünk nincs más lehetőségünk pakolni, mert van egy tárólónk, ami össz. 1,5 négyzetméter, úgyhogy benn van két bicikli, a hátsó kerékre állítva, és a másikkal a falnak támaszkodva, és be is telt. Tehát mi mindent a lakásban tárolunk, a fúrógéptől a létrán keresztül a karácsonyfa-talpig. Ez van.
Nem tudom, mikor megyünk legközelebb, most sűrű lesz a programunk. Most hétvégén itt leszünk Pesten, mert kéthelyre is megyünk „partizni”
Jövő hétvégén utazunk Szlovéniába, és utána hétvégén pedig visszafelé. Úgyhogy szerintem legközelebb kb. júli közepén esedékes. Szólok, amint tudok valamit.
Juca, Eperke nagyon édes! Hogyan éritek el nála, hogy így belenézzen a gépbe???? Bár, emlékszem még Kofa profi fotóira, úgyhogy lehet, hogy az ő kezében van a varázslat
Benia, én barátnőmék is panelosok, 2 háló + nappalis. Van két nagy fiuk (17 és 12) és egy pici lányuk (2). Amikor várták a harmadikat, szerettek volna elköltözni, vagy cserélni, de akkor nem jött úgy össze, hogy anyagilag meg tudták volna oldani, így kénytelenek voltak más megoldást keresni. Mivel a két nagyobbiknak már évek óta külön szobájuk volt, ezt már „nem lehetett visszacsinálni”, úgyhogy gipszkarton falakkal átrendezték az egész lakást, most mindhárom gyereknek van külön szoba + nekik a nappaliban egy leválasztott hálófülke + megmaradt az étkező is.
Úszás: én biztos nem mertem volna magamtól a strandon víz alá vinni Kírát, még ha tudtam volna, hogyan kell, akkor se. Szerintem is mindenképp vidd el usziba, legalább egy pár alkalomra. Mondjuk nálunk az első hónap volt a vízhez szoktatás, és csak második hónaptól merültünk. Viszont a strandon én egy kicsit félek a baciktól (mármint a merülésnél, mert mégiscsak nyitva van a szeme) Ti nem?
Egyetértek Veled, hogy mindig a gyerek a legfontosabb, az ő programjain ott kell lenni, amennyiben megoldható. Ésmindent meg kell tenni, hogy megoldható legyen. De biztos vagyok abban is, hogy vannak esetek, amikor tényleg nem megoldható. Mert ha valakit azért kirúgnak a munkahelyéről, mert nem jelent meg egy értekezleten, azzal a gyereknek sem tesz jót. Gondolom én legalábbis. Az én főnöknőm is tipikusan ilyen, hogy soha nem értette meg, miért olyan fontos évközi bulikra vagy szülőértekezletre menni. Az anyáknapját megértette, de csak ha valaki szabit vesz ki aznapra. (Mondjuk nem véletlen, hogy nem vagyok egyedül, aki itthoni munkából szeretne élni)
Felmerült még egy kérdés bennem: ha több gyereked van, és egyszerre van a szülőértekezlet vagy neadjisten az anyáknapja, akkor mit csinál az ember lánya???
Kitti, mi van Veled????
Eni, vizsgád???
Rita, engem anyukám nem nevetett ki és a nekem tetsző pasit és annak apját sem szólta le, amikor tiniként az ablakból megmutattam neki, de mégis úgy alakult a kapcsolatunk, hogy soha semmi ilyesmit nem tudtam vele megbeszélni. Nem tudom, miért. Remélem a lányommal jobban alakul majd. Mindig úgy éreztem, hogy ha valamit elmondok, jönnek a kérdések, és mindent tudni akar, és én nem akartam, hogy túl sokat tudjon.
Ex, én csak egyszer voltam Szegeden, „osztálykiránduláson”: Azért idézőjelben, mert munkahelyi osztálykirándulás volt. Amit láttam belőle, tetszett, de azért tervezem, hogy egyszer elmegyünk és rendesen körülnézünk a környéken…
Kíra is imádja a tölcsért. Az első tölcsérjét a visegrádi talin kapta, és be is vágta az egészet, pedig akkor még csak két foga volt. Pont egyik nap megállapítottam, hogy ugyanezeket a dolgokat már mind megette két foggal is, amiket most néggyel. Mert amit nagyon nehezen rághatónak ítélek (pl,. paprika, retek, stb. ) ilyeneket most sem merek még adni. Viszont a kenyér, paradicsom, dinnye, banán, cseresznye, meggy, kölesgolyó, babapiskóta két foggal is mentek
Móni, elhiszem, hogy kiakadtál a bölcsi miatt, teljesen igazad van!!! Nem tudom, mit csinálnék a helyedben, de egy-két helyen biztos kiverném a balhét! Mindenesetre legyél határozott, és ne add fel!!!
„Beszéd”: Kíra tudja mondani, hogy „apa”, de nem nagyon gyakorolja, apa legnagyobb bánatára
Ezenkívül – ha van kedve, és ez ritkán van- akkor mondja, hogy vau, háp, egyre többször hallom hogy „egye” (=gyere), bár ezt inkább akkor, ha én mondom neki, és ő utánam.
Klarka, Andris milyen formában ette ezt a yoghurtos krumpli-sonkát? Összeszelve darabokra és úgy? Vagy turmixolva? És a yoghurt mikor és hogyan került bele?
Képzeljétek, valami lőtte a mosógépünket, és egy csomó ruhán hatalmas lyukak keletkeztek a program végére. Ráadásul több helyen. Dobhatom ki őket! Olyan mérges lettem! És természetesen nem azok a ruhák (egy kivétellel), amiket használtan örököltünk, hanem amiket újonnan vettünk vagy kaptunk!
Férjem és öcsém most mentek mosógépet venni az Auchanba.
Gabella, napszemcsis kép nagyon édes!
Na, megyek, megérkezett a mosómasina!!!