2001.04.20 09:16
Szerző: Anonymous
Sziasztok!
PK, hát tényleg nem vagyunk egyformák, az tény. Egyébként gondolkodtam a dolgon, ennek kapcsán rájöttem, mennyire nem értek hozzá. A következõk álltak össze nálam: 1, mennyi idõ alatt kopik ki a festék? 2, mennyi idõ alatt nõ le? Szóval, ezek alapján kijöhet, 1 hogy bizony bõven lenõ a 9 hónap alatt, de nem kopik ki a színe, azaz tarka lesz az ember, 2 hogy hamarabb kikopik, és elõjön a saját szín
2 eset értelemszerûen nem jelent annyira tarkát
Na én azt csinálnám, hogy olyan színre festeném, ami közel van a sajátomhoz, de csak egyszer, és akkor ahogy lenõ, ill. kopik a saját szín jön elõ, és nem olyan tarka. Ez esetben egyszer tenném ki a babát a kockázatnak, sõt, ha úgyis készültem a baba foganására, akkor ezt az akciót még elõbbre tenném.
Biztos, hogy mindenkinek van egy fontossági sorrend, és mindenki húz egy határt valahol, és ez mindenkinek máshol van. Tény, hogy nekem a hajfestés valahol abban a részben van, amirõl könnyedén lemondanék a kockázat -akármilyen kicsi is- tudatában. Lehet, hogy amit írtam, egy naív megoldás, és nem mûködne, bocsá érte, totál nem értek hozzá. Csak azt akarom kinyögni, hogy én inkább lennék arra a 9 hónapra barna, mintsem szõke legyek azt kockáztatva, hogy ezzel ártok a babámnak. A dolognak val. kicsi a kockázata, lehet, hogy ezerbõl vagy még többõl egy esetben lesz belõle gond, de az ember csak addig mondja azt, hogy mért pont vele esne ez meg, amíg nem történik vele olyan, ami ritkaság. Mivel velem -babaügyben- már történt pár olyan, ami ritka, így én már ezt a mért pont velem mondatot nem szoktam mondani. Tudom, most jön az, hogy akkor autóba se üljön az ember, mert annak is ennyi meg ennyi kockázata van. Csak azt tudom mondani, hogy az ember csinál magának egy ésszerû sorrendet, és ami elhagyható azt megpróbálja megtenni. Az életben a gyerekneveléssel kapcsolatban rengeteg olyan dolog van, amirõl lemond az ember, le kell, hogy mondjon. Gondolom egy masszív dohányosnak ugyanilyen nehéz lehet lemondani legalább arra az idõre a bagóról. Nekem-és azoknak akik nem dohányzunk- val. ezt is nehéz megérteni, aki meg benne van, ugyanúgy nehezen mond le róla.
Na, nem megbántani akartam ezzel senkit, csak elmorfondíroztam egy dolgon.
Beja! Tetszik a számolgatásod. Szerintem ha a foganás idõpontjában -így vagy úgy -tuti vagy, akkor ahhoz adj hozzá két hetet, és azt a kort nézegesd a könyvekben, függetlenül a ciklusod szerinti dátumtól. A dolog leginkább AFP-nél lesz érdekes, mert ha úgy van, ahogy gondolod, akkor mensi szerinti 16. héten még nem lesz fenti érték 16, így a vizsgálat adatai megtévesztõek lehetnek (valamelyik topicon sok volt már errõl, AFP ha elõbb vagy késõbb van, más értéket ad, más akkor a normális, de amihez viszonyítanak, az a 16. héten levett minta normális értéke, és aztán idegesítik vele az embert). A szülés szempontjából túl sok jelentõsége nincs neki, sem annak , amit majd az UH mond. Mindig mosolygok, mikor úgy fogalmazol "a doki pontosan meg fogja mondani a szülés idõpontját". HÁt nem. A baba születési idõpontját akkor sem tudhatjuk, ha pontosan tudjuk a foganást. Akkor is van szórás, sõt ha jól rémlik még eleve ebben a 280 napban olyan szinten is vannak eltérések, hogy különbözõ népeknél (élõhely) van tipikus eltérés. De egyénileg meg pláne. Szóval akkor fog jönni, amikor akar, lehet, hogy tök éretten 2-3 héttel elõbb, mint amit akár a foganás pontos dátumából kiszámolsz, és az is lehet, hogy 2 héttel késõbb (ezért utálom, ha a dokik a betöltött 40. hét után túlhordásról beszélnek, holott egyáltalán nem biztos). Amúgy ha érdekel, olvasd el a Raffais topicot (Pszichoanalízis), ott az egyik lány "megkérdezte" babáját, aki lényegében megadta neki az idõpontot (és én piszok kíváncsi leszek, bejön-e neki, bár nekünk csak a közelítést írta le, de úgy emlékszem olyasmit írt, hogy õ ennél pontosabb dátumot kapott).
Évike: nézd meg, mi van a dobozokra írva. A folsavasra, meg az Elevitesre. Döntsd el -dokik, net, de leginkább saját véleményed alapján- kinek hiszel, mennyi kell , és számold ki, hogy jön ki. Lehet, hogy az derül ki, ugyanannyi van, lehet, hogy kevesebb, és akkor legfeljebb kipótolod, de nem ugyanannyival, mintha totál nem szednél. Érted mire gondolok, ugye?
Ildi