Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Magdica:
Gratulálok a babádhoz!!!
Én is a Hrabár doktornál voltam,igaz én ambulanciás rendelésen!
Én is meg voltam nagyon elégedve,főleg mert vinnem kellett magammal a 2 évesemet is és nagyon kedvesen fogadta őt is!Ez nagyon szinpatikus volt és hát az is hogy végre nem valami bunkót fogtam ki,mert eddig nem volt nagy szerencsém a nőgyógyászokkal!
Igaz nem is Gyöngyösre jártam eddig.
Hamarosan megint megyek és ismét kedden szeretnék hogy ő legyen bennt.Remélem ő is lesz :)
Mindenkinek további szép hétvégét!
Helga
xemer

Sziasztok!

Aranyosak vagytok. Most valahogy nagyon nyugodt vagyok. Remélem, hogy nem is lesz semmi gond. Igaz, be is tartom a szigorú fekvést, csak néha kelek ki az ágyból. szerencsére anyukámék a közelben laknak, így nagyon sokat tudnak segíteni.

Helga te hány hetes vagy?
További jó pihenést mindenkinek!
Üdv.

Kép
magdica

Sziasztok!

Most 23 hetes vagyok,de már annyira várom a szülést,mert minden nap egyre jobban ki vagyok!Főleg mikor a gyerekem nem akar aludni délutánés még az a másfél két óra nyugim sincs meg!
Na,de azért nem panaszkodom,mert ugye lehetett tudni hogy ez így lesz,mert a mostani baba tervezett volt(már amennyire lehet babát tervezni :) )
Nem olvastam mindent vissza,de ha jól emlékszem neked ment el a babád?Lehet tudni mi történt?Remélem a mostani terhességed felhőtlen és boldog lesz!Szerintem nagyon sok múlik azon is hogy az anyukának milyen belső félelmei és milyen lelki állapota van!Jó,lehet hogy könnyű mondani egy rossz terhesség után hogy csak szép gondolatokat,de én hiszek benne hogy a jó közérzet kihat a babára is :)
Na,de nem vagyok se védőnő,se szülész hogy tanácsokat osztogasak!
Remélem megosztod terhességedet és élményeidet velünk is hogy együtt tudjunk örülni!

Szép estét mindenkinek:
Helga
xemer

Magdica húúú, nagyon örülök és gratulálok! :)))) Ez igazán jó hír! Nagyon vigyázz magadra! Tényleg pihenj sokat, most csak a baba a fontos és Te! Folyamatosan kérünk élménybeszámolókat és helyzetjelentést! :)

Sajnos nálunk még semmi, de nem adom fel. Remélem hamarosan összejön, és akkor én is írhatok a terhességről, a dokiról. A barátaim mindenféle hasznos tanáccsal ellátnak, kaptam Jónás naptárat, pörgetős naptárat stb :) Nagyon jól esett, hogy így szorítanak.

Helga neked meg türelem, remélem hamarosan megtudod a baba nemét. :)
judy-t

Sziasztok!

Most kicsit izgulok, mert pénteken kell mennem megint uh-ra. Remélem minden rendben lesz. Ballagáson is csak addig leszek, míg a nyolcadikosak elköszönnek. Remélem nem tart tovább a két osztálynál, mint egy óra.

Nem nagyon akartam a munkahelyen szétkürtölni, de egy jó pletykás kolléga gondoskodott róla, hogy ne csak az iskolában tudjanak róla, hanem az egész városban. Szóval már mindegy. A 8. hétig nem nagyon akartam terjeszteni a dolgot. Sajna múltkor csak addig húztam.:( A vetéléshez sokminden összejátszott, de szerintem leginkább az, hogy még nem tudtam, hogy terhes vagyok, begyulladt a fülem, kezelésre kellett járnom. Szerintem a gyógyszer miatt károsodhatott a pici, azért ment el. De igazán okát nem tudtak mondani, így én erre gondolok.

De most ha lehet, még jobban vigyázok mindenre. :)

Ami azt illeti,én voltam egy homeopátiás vizsgálaton mielőtt most teherbe estem. Egyrészt nagyon megnyugtató volt, másrészt kaptam olyan golyócskákat, amik elősegítik a méh nyálkahártyájának regenerálódását. Lehet ez is jó volt, mert azért jó meggyötörtek.

De szerintem az egészben az volt a legjobb, hogy háromszor is a kéményünkre szállt este a gólya.

:D

Bocs a hosszú fogalmazványokért - szakmai ártalom. :)

Kíváncsian várom én is a baba nemét.

Üdv.

Kép
magdica

Sziasztok!

Igazából Magdica miatt vagyok itt!
Magdica!
Véletlenül találtalak most meg!Nem tudom emlékszel e rám?
Az Élet vetélés után! topicból!
Hát örömmel olvasom a jó híreket!GRATULÁLOK!! :lol: :lol:
Gyere vissza írni a topicba,már többeknek sikerült teherbe esnie!Biztos örülnének neked is!

Sziasztok!
Vendég

Sziasztok!

Voltam uh-n és megmutatták a pici szívhangját! :D
Már annyira izgultam, hogy rendben van-e minden.
Csütörtökön megyek Hrabárhoz.
Képzeljétek, levélben elküldte a rákszűrés leletem, pár sort is mellékelt hozzá, hogy minden ok.:)

Helga kitudtam, hogy keddenként 10.30-tól rendel a rendelőben.

Puszi mindenkinek.

Kép
magdica

Magdica úgy örülök, hogy minden rendben van. Mindenképp tájékoztass bennünket a további fejleményekről. S ha lesz UH képed, azt is tedd fel! :)
judy-t

Sziasztok!

Én is örülök,hogy minden ok a babával és persze veled is!
Tehát csak 10.30-tól lehet menni hozzá?Sajnálom a dolgot,legfőként mert le tudtam volna szervezni hogy vigyázzon valaki Barnimra,mondván korán átmegyek Gyöngyösre majd az aktuális kedden és gyorsan végzek!Hát ezek szerint nem:(
És azt nem tudja valaki hogy akkor 8-tól ki rendel?Vagy egyáltalán hogy van itt az orvosi beosztás?Jó kérdéseim vannak mi?:)
Hány hetes is vagy Magdica?
Remélem mindenki jól bírja a meleget!Nekem nagyon kiborító.Alig kapok néha levegőt.
Én most a 24.hetemben vagyok!A hasam elég nagy a korhoz képest.Gondolom hogy a 2. baba "átka".Elkezdődtek a haskeményedések is,és már a köldököm is kifordult!
Talán vele nem kell majd ráhúznom egy hetet és időben kibújik majd :lol:
Judit ti mikorra tervezitek a babát?Vagy már tervbe van csak még nem jött össze?Én drukkolok hogy ha szeretnétek nálatok is kopogtasson a gólya :D

Mindenkinek nagyon jó éjszakát kívánok!
Helga
xemer

Helga csak kitartást tudok kívánni neked és azt, hogy könnyen átvészeld a még hátralévő (meleg) heteket!!! :)

Mi már lassan egy éve tervezzük a bébit, úgyhogy lassan át kell mennem a "ma megint megjött" topikba :) Most egy hónapig viszont nem próbálkozhatunk, mert kiderült, hogy méhszájsebem van, rossz lett a rákszűrés eredményem és hüvelytablettát kell használnom. Ha nme javul a helyzet, műtét. Úgyhogy szurkoljatok, hogy ne így legyen. És azért is, hogy az a hülye gólya ne csak körözzön a házunk felett, hanem le is szálljon :))))

Puszi mindenkinek, kismamák vigyázzatok magatokra és a gyerkőcre :)
judy-t

Sziasztok!

Holnap megyek ellenőrzésre,remélem nem lesz semmi. Az uh-n újabban nem csinálnak képet, csak ha fizetünk érte. Jó mi?
De legalább ezt tudva következő vizsgálatra viszek sok pénzt és csináljon nekem sok-sok képet!:) Szegény férjem annyira várta most is. De én hülye csak a vizsgálat végén kérdeztem rá, mikor megint csak a papírt kaptam.:( Majd holnap kiokosodok, hogy valójában hogyan is működik ez a képes rendszer.

A körülményekhez képest elvagyok, csak nem kell a kaja. Van, hogy megkívánok valamit, aztán 2 harapás után már nem kell. Mondjuk már nem émelygek állandóan és nem feszül annyira a mellem.Sajna a szigorú fekvést be kell tartanom, de hát ez van.
Még csak az elején vagyok, a 8. héten.

Judit! Küldöm a gólyánkat! Ez a szomszédasszonyom házára is rászállt tavaly, meg is lett az eredménye.:)

Helga kitartás! Reméljük valamikor csak enyhül ez a nagy hőség. Mondjuk nem bánnám, ha olykor esne egy kis frissítő zápor.

Puszi!

Kép
magdica

Sziasztok!

Magdica:
Mi újság volt az UH-n?Hogy vagytok?
Ne aggódj a rosszullétek miatt!Én állandóan szédültem!Az utcán meg kellett álnom,mert úgy éreztem magam mint aki be van rugva!Még jó,hogy ott volt a babakocsi amiben meg tudtam kapaszkodni :) .
Az első pár hétben én viszont csak nutellás kenyeret zabáltam szó szerint(de ekkor még nem tudtam hogy jön a 2.baba).
Minden hónap elején késett egy kicsit és ezzel akkor is úgy voltam(febr. elején),én meg minden hónap elején vásároltam bőszen a teszteket,de aztán elegem lett és nem is figyeltem a jelekre!Csak a férjem állított haza egy teszttel,hogy igen is csináljam meg!És láss csodát! :D Bocsi,kicsit eltértem a tárgytól,de ezt jó volt leírni :D

Judit:
Milyen az a méhszájseb?Bocsi,de nekem soha nem volt és nem tudom!Fájdalmas?Vagy miből lehet észrevenni?Én azt nem mondta a doki hogy mitől alakúlhat ki?
Nagyon sajnállak!!!De ne keseredj el,ami késik nem múlik,és biztos nektek is össze fog jönni!!!
Milyen fura!Van,aki nem akarja és hipp-hopp összejön,és van aki meg éveket vár rá,egy vagyont rákölt és még sem!Ez olyan igaszságtalanság!!Én nagyon szorítok!!

Én meg vagy 3-án vagy 10-én megyek dokihoz!26-27 hetesen!Sajna akkor még mindig nem fog UH-t csinálni :?
De viszont 15-én viszik haza Halasra a kisfiamat!2 hetem lesz gyerek nélkül és igyekszünk ezt kihasználni a férjemmel,mert utánna ki tudja mikor lehetünk kettesben:)
Egerbe szeretnénk majd átmenni egy 7végére!Azért egy kicsit hiányozni fog Barni:)

Oh...bocsi!Kicsit sokat írtam!
Legyetek jók:
Helga
xemer

Sziasztok!

Voltam az orvosnál, mindent rendbentalált. Rendes, mert megint elküldi majd postán a receptemet. majd csak a 12. héten kell visszamennem, akkor lesz újabb Uh. a mostanin megmutogatta a nő, hogy hol a petezsák, meg hogy hol van benne a picuri. Csak képet nem adott.:(

A rosszullétek enyhülnek,végre nem kell szigorúan feküdnöm, és hát mitagadás rám lett szólva, hogy hízni nem kéne... Nem is negyon akarok, ez is sok, ami eddig van. Mostanában úgyse sokat eszek, meg esténként már nem is kívánok, csak tejet. Szóval talán nem leszek elefántnyi méretű. :)

Judit nyugi, minden rendbejön. Tudom, mennyire idegesítő, mikor valami miatt várakozni kell. Én is számoltam a napokat, hogy mikor lehet már próbálkozni. Ráadásul lehetett volna hamarabb is, de elment 2 hónap a semmire, mert nem csinálták meg a vizsgálatot.
Szóval ha minden optimális lesz, biztosan sikerülni fog!!!!!!

Sziasztok!

Kép
magdica

Sziasztok!

Szerintem a hízás miatt ne aggódj Magdica!Én az elsővel már +10kg-nál tarottam 25 hetesen,most meg csak 2-3kg-nál és teljesen jól érzem magam!Én úgy gondolom hogy a szervezet úgy is jelez ha szükség van több kilóra :)
Mondjuk szerintem az első 3 hónap nem a hízás ideje!A második trimeszterben majd feljön aminek fel kell jönnie :D
Az elsővel 18 kg-ot szedtem fel összesen,14 hónapos koráig szopizott és addig szépen le is ment a felesleg!Szóval jól ki van ez találva!!

Szép napot mindenkinek!
Helga
xemer

Köszi csajok a biztatást :)))) Nem adom fel, remélem tényleg összejön hamarosan. De azért annyira nem görcsölünk rajta, csak néha már úgy szeretném...:) Viszont 27 éves vagyok, ráérek még.

A méhszájseb igazából szülés után alakul ki, én ezek szerint kivétel vagyok. A mészájnál egy darab hámréteg levált és lecsúszott, aminek vissza kellene "mennie" a helyére. A doki mondta így. Nem fáj, s a hüvelytabletta használata sem fájt, csak másnap a darabjai jöttek ki belőlem, ami természetes, de azért irtó kellemelten volt. Hogy mitől alakult ki, nem tudom. Nem használok semmilyen segédeszközt :))) Szóval nem tudom..

Most szerdán megyek vissza Szelva dokihoz kontrollra, szorítsatok, hogy minden rendben legyen. Hétvégén pedig megyünk a párommal Hajdúszoboszlóra, már alig várom.

Magdica ne aggódj az alakod miatt. Persze, hogy nem kell agyon zabálni magad, de hízni úgyis fogsz és a lényeg, hogy a babának jó legyen. Butaság fogyókúrázni terhesség alatt, persze vigyázni azért kell az alakra. Egyébként minden rendben van? Jól vagy?

Helga voltál 3-án dokinál? Vagy 10-én mész? Mit mondott? Minden rendben van????
judy-t

Sziasztok!

Még nem voltam dokinál,önkényesen átraktam 17-re,mert akkor a kisfiam már nem lesz itthon és el tudok menni nyugiban egyedül!Hát ha akkor majd rá tudom beszélni a dokit hogy csinálja meg at uh-ot4Végül is akkor már 27 hetes terhe elmúlok!
Igazad van nagyon,27 évesen még tényleg ráértek!Csak tudom milyen az mikor az ember nagyon vágyódik egy kisbaba után:hár szar...már bocsi!
Én csak 24 leszek aug-ban.Szoktam is mondani a férjem nek,hogy mások csak most kezdig a babagyártást,mi meg most fejezzük be :? Na de ez van!Így legalább majd ha egyszer ránkszakad a bank(amitől nem félek)még lehet szó esetleg 3. babáról is!
Mostanság úgy rámtört a vásárlási láz!De még mindig túl korainak tartom a dolgot!Ja,és találtam egy csajszit aki most júliusban fog szülni Gyöngyösön és mondta hogy majd beszámol a tapasztalatairól!Nagyon örülök neki,mert nagyon kíváncsi vagyok hogy milyenek a szülőszobák!
Oh...bocsi,kicsit hosszúra nyúlt a dolog!
Remélem Magdicával minden ok,mert rég nem jelentkezett!!!
Minden jót:
Helga
xemer

Sziasztok!

Látom, mindenki rendben van.:)
De jó lesz neked Judit Szobaszlón! Mi is mentünk volna Balatonszepezdre, de át kellett adni a helyet sógoroméknak. :(
Pedig nagyon készültem erre a nyaralásra, mert igazán kettesben nem is voltunk még nyaralni. Mikor mentünk, mindig nagyobb társaság volt. De azért nem nagyon bánom, hogy így alakult. :)

Kíváncsian várom, mit mondott Szelva!

A hízásról annyit, hogy sose voltam egy modell alkat, és van pár felesleges kiló rajtam. Hízni azért nem kellene sokat, mert nem tud akkor olyan mértékben tágulni a méh, ahogy kellene. Meg persze nem mellesleg nagyobb a veszélye a terhességi cukornak, meg a magas vérnyomásnak. Nem mondanám, hogy fogyózok, inkább jobban figyelek arra, hogy mit eszek. Mondjuk ami azt illeti, elég kevés kaja tetszik a gyomromnak.

Helga vásárlási láz rajtam is kitör olykor, aztán meglátok néhány árcédulát, és egyből elmegy tőle a kedvem. Azért már van pár kismama cuccom, mert a szomszédasszonyom nagy örömében elhalmozott ruhákkal, meg maradék pelenkával!:)
Ja, azt is mondta, hogy van szülésre felkészítő tanfolyam, ha apás szülést akarnátok. Arra a kórházi védőnőnél kell jelentkezni.

Jó pihenést!Üdv.
[/quote]

Kép
magdica

Sziasztok!
Magdica:
Igen,apás szülést szeretnénk,de nekünk nem kell tanfolyam,mert már egy szülésen túl vagyunk(az is tanfolyam nélkül ment:) ).Ráadásul apa nem is ér rá járkálni a kórházba mert 7 napból 6-ot melózik,meg hát itt van Barni is!Tehát ez nálunk szóba sem jöhet!
Én találtam egy nagyon jó boltot Pesten,meg tudod nézni a honlapjukat:www.olcsobabaholmi.hu
Tudom hogy miről beszélsz(ami az árakat illeti),de ez a bolt talán egy kicsit olcsobb tényleg.Ez egyébként valami diszkont szerűség!Kismamaruhát meg talán érdemes nézni a teszveszen is!Én két gatyót is vettem darabja egy 1000 volt!Ki lehet fogni jókat!Persze ez csak egy tipp!
Rajtam is volt azért pár kg felesleg,de ez szerintem butaság hogy nem tud tágulni a méh!!Ezt egészségügyi ismereteimre alapozom,de persze nem vagyok nőgyógyász!
Mennyi idős terhes vagy?Már hamarosan a 2. trimeszterbe lépsz ugye?
Minden jót:
Helga
xemer

Hali Csajok!

Na tegnap voltam Szelvánál. Azt mondta, hogy a méhszájsebem borzalmasan néz ki, de ez valszeg a gyógyulás jele :))) Én meg elhiszem neki. Rákszűrést megcsinálta, 2 hét múlva lesz eredmény. Mondtam neki, hogy egy éve próbálkozunk és még semmi. Kérte, hogy hőmérőzzek, jegyezzem fel az eredmény, s két hónap múlva jelentkezzek, ha addig sem jön össze a bébi. Ma száguldok és veszek egy jó hőmérőt :))

Magdica: ezelőtt is válogatós voltál kaját illetően vagy csak most?

Helga: a teszvesz-t én is ajánlani tudom és még a vaterát is. Én is vásároltam már ott többször, igaz csak könyveket. De semmi probléma nem volt még az eladókkal.

Szerintem engedjetek a vásárlási őrületnek, én is biztosan ezt tenném :)))) S fedezzétek fel a jó vásárlási helyeket, hogy mire nekem is szükségem lesz rá, már tudjatok tuti tippeket adni.
judy-t

Sziasztok!
Az a hőmérőzés hogyan működik?Már annyi embertől hallottam,de fogalmam sincs hogy mit takar!Az jó hír ha kezdesz rendbe jönni!!
Igen,tudom hogy jó dolog mindkettő!
Most vettem egy babakocsit,kitünő állapotban van csatlakoztatható hordozóval+utazó táska+pelenkázó:22000ft!
Ez boltban minimum 40000ft lett volna hanem több!
Szóval most örülök!Ami meg nekünk van azt meg eladjuk.
Az az igazság,hogy én nagyon engednék,csak a pénztárcám nem nagyon enged sajna :( ...és egyre inkább úgy érzem hogy sürget az idő!
Vagy nem is tudom...
Minden jót:
Helga
xemer

Kedves Lányok! :)
Bocsi a tolakodásért. Eddig ide még nem írtam, de olvastam az eddigi hozzászólásokat. Lenne egy kérdésem: A kórházat érintő létszámleépítésben lesznek orvosok is? Tudtok erről valamit, esetleg azt, hogy nőgyógyászt fognak-e elküldeni? Én egyébként Csépány Adriennhez járok, bár mostanában elég ritkán, inkább a Kaáliban vagyok. De most ott is szünet van, egyéb okok miatt... :(

Szóval, ha van valami infótok, azt megköszönném, és bocsi a befofátlankodásomért. :oops:
Vendég

Sziasztok!

Köszi a tippeket!:) Kedden látunk hozzá anyuval a nagy ruhavarráshoz. Van pár szabásminta, pont jók is rám. Anyagot is beszereztem jó sokat. Már nagyon várom!:)

Voltunk Miskolcon, (férjem barcikai, megnéztük anyósékat:) )
bementünk egy bababoltba, és kellemes meglepetés volt. A kocsik 40E körül voltak. Hát errefelé ettől drágábbak, de majd szétnézek. Ebből újat akarok, mert bababútorra nem kell költeni. Szerencsére megvan tesóm kisfiának az ágya,azt odaadják, a többit meg megcsinálja a jérjem, mert asztalos.:) Szóval úgy gondoltam, hogy akkor ezt rászánom a kocsira. De Pestre is szoktunk menni, majd megnézem a kínálatot.

Judit mire odakerüsz, mindent tudni fogsz!Majd mi kiokosítunk!:)
Amúgy nem voltam válogatós, főzni is szeretek. De most! Azért szerencsére már enyhülnek a tünetek. A paprikás dolgokat nem tudom megenni,de már a szagok nem bántanak.
Elvileg a 12. hétre majd elmúlik ez a szenvedés.Még 2 hét van addig. Viszont gyümölcsöt eszek gyümölccsel!Az nagyon jó!Meg a marcipán.:)

Te pedig csak gyógyulgass szépen! Nekemis kellett az első terheség előt hőmérőzni. Helga!Jó, hogy kimaradtál belőle. Reggel, mihelyst kinyitod a szemed, fel sem kelhetsz, nyúlsz a hőmérőért és megméred- alant. Aztán irkálod, csinálsz róla grafikont. ebből a doki ki tudja következtetni, hogy van- e peteérés, mikor van.

Lehet, hogy nálad is csak annyi a baj, hogy nincs peteérés. Én kaptam rá gyógyszert, teherbe is estem.:)Mondjuk lendíthet a dolgon az éhgyomorra ivott cickafark tea. Utóbb ez vált be.:)

nők!
Szerintem itt nem lesz létszámleépítés, legalábbis nem hallottam ilyen híreket. Nógrádból is odajárunk jópárszázan. Nincsenek túl sokan a szülészeten. Akinek meg magánbetegei vannak, azok biztosan maradnak.

Na jó sokat sikerált írnom. Mindenkineküdv.

Kép
magdica

Magdica! :)
Köszönöm a választ, és gratulálok a babócához :!: :) :wink: :P
Vendég

Sajnos lányok nekem múlt héten mondta Szelva doki, hogy 4 embert küldenek el tőlük. Hogy kit, azt nem mondta. Ezt is azért tudom, mert egy éve próbálkozunk a babával, s kérdeztem, hogy mikor kell vizsgálatra menni. Azt mondta várjak még két hónapot, teljes a káosz a kórházban náluk, mert 4 kollégát elküldenek. Én azt hiszem, hogy idősebb orvosokat, mint pl. Gulyás doki, aki már régen nyugdíjas korú. Én sajánlom, mert jó orvos, ezelőtt hozzá jártam, de inkább ő menjem, mint a fiatalok.

Nők! egyáltalán nem pofátlankodtál be, én személy szerint örülök, hogy vannak itt új emberek is. Miért kell járnod a Kaáliba? Valami nincs rendben?

Magdica ezt a cickafark teát én is kipróbálom akkor, hátha nem is kell mennem vizsgálatra :)
Miskolcon hol van ez a bababolt? 40 e Ft tényleg nem vészes, sőt. Nagyon is jó ár. Bár Brendonban is láttam ennyiért. Sőgornőm 30 000 Ft-ért vett a keresztlányomnak (vagyis mi vettük, csak ő választotta), de a célnak tökéletesen megfelel, kék-sárga színű. A 100 000 Ft-os biztosan jobb, de nem mindenki tudja azért ezt megfizetni.
Egyébként szurkolok, hogy hamar elteljen az a két hét :)

Helga hol sikerült ezt a szuper kocsit beszerezni? Neten? Az tényleg szinte ingyen volt. Egyébként Te jól vagy?
judy-t

Judy-t! :)
Köszönöm az üdvözlést, jól esett.

Elég hosszú történet, megpróbálom röviden leírni...
2005. év eleje óta próbálkozunk. Egy év után felkerestem Adriennt (előtte Suskó volt az orvosom, és nekem őt ajánlották), és megbeszéltük, hogy, ha egy fél éven belül sem sikerül, akkor elkezdjük a kivizsgálást. Márciusban, 6. hetesen elveszítettem a babát... :cry: Szeptemberben, amikor a ciklusom rendeződött, újra beszéltem Adriennel, és mondtam, hogy nem szeretnék várni, még akkor sem, ha már egyszer sikerült, ezért elkezdtük a vizsgálatokat apánál. Volt egy kis gond, ami a 3 hónapos vitaminkúra után sem hozta a várt eredményt. Megkezdődtek nálam is a vizsgálatok, és közben Adrienn ajánlására elmentünk a Kaáli Intézetbe (remélem nem lesz rá senkinek szüksége, de ha valaki kéri szívesen mesélek róla), és a HSG vizsgálat előtt egy héttel kiderült, hogy megint babát várok. :roll: Őt sajnos 7. hetesen veszítettem el, idén áprilisban... :cry:
Májusban az átjárhatósági vizsgálaton kiderült (Kaáliban csinálták), hogy kettéosztott a méhem, így műtétre lesz szükségem (laparoszkópia és hiszteroszkópia). Szeptemberben fognak műteni, mert a Kaáliban a kezelő orvosom azt mondta, így sajnos nem vagyok képes kihordani egy terhességet sem. Itt tartunk most, de már nagyon szeretnék rajta túl lenni, és remélem a műtét után minden kérdésemre kapok majd választ, és nekem is lehet saját babám.

Mégiscsak hosszúra sikerült, bocsi :oops:

Mindenkinek puszi, és mielőbbi babásodást kívánok!
Vendég

Sziasztok!

A kórházzal kapcsolatban én csak annyit tudok mondani,hogy szeptembertől veszi át ez a nagyon jó brigád akik a hatvani kórházat is működtetik!Azt tudom hogy itt Hatvanban egy csomó embert elküldenek a kórházból,de hogy Gyöngyöst mennyire érinti a dolog azt nem tudom!

Igen,én is nagyon örültem a kocsinak hogy ilyen jó fogást találtam:)
és neten vettem igen!A teszveszről és tök szerencsém volt,mert Gyöngyös mellett lakik a tulaj és el is hozza nekem:)!
Amúgy köszönöm jól vagyok,csak eléggé fáj a hátam,de most már hozzá kell szoknom :?
Egyre jobban esik a pihenés mert kezd már nehéz lenni a pocakom is,de azért örülök is mert már "csak" 13 hetem van hátra!

Nők!
Üdv köztünk:)Sajnálom hogy ilyen sok dolgon keresztül kell menned!Nem lehet nektek könnyű!
Nekem fejlődési rendelleneségből adódóan van probléma a méhemmel,de ez szerencsére nem befolyásolja a funkcióját!Nekem kétszarvú méhem van!
Kívánom hogy nektek is mihamarabb lehesen kis bébitek!!

Magdica!Mi van veletek?Jobban vagy már?Egyébként az abszolút nem garantált hogy 12 hetesen elmúlnak a rosszullétek!Sajnos vannak olyan kismamik,akiknél 20 hetesen érnek véget!Bocsi...ezzel nem elkeseríteni akartalak!

Minden jót nektek:
Helga
xemer

Szia Xemer/Helga! :)
Köszönöm a jókívánságot! :) Nálam is fejlődési rendellenességről van szó, a méhem alakja hasonlít a szívéhez. Ezért nem tud úgy megtapadni a baba, hogy a fejlődés során ne haljon el a terhesség. Bízom benne, hogy a műtét jól sikerül, és akár már jövőre, én is örülhetek egy pocaklakónak. :roll:
Mit jelent az, hogy kétszarvú egy méh?

A babócához gratulálok! Nekem itt még mindenki új, sok az információ, így nem emlékszem, hogy írtad-e már a nemét. Kislány lesz vagy kisfiú? Hanyadik babádat várod? Itt fogsz szülni Gyöngyösön, ha igen kinél?
Bocsi a sok kérdésért. :oops:
Vendég

Szia!

A kétszarvú méh az alakjára értendő!Nekem nem körte alakú mint normál esetben,hanem 2 csücske van!Hát,szóval elég nehéz így neten keresztűl elmagyarázni:)
Köszi a gratulációt:)
Én most a 2.babámat várom,talánhónap végén fog kiderülni hogy kislány vagy kisfiú lesz e.Az első 25 hónapos és Barnabás a neve.Igen,Gyöngyösön fogok szülni és nincsen orvosom!Aki bent lesz ügyeleten épp!Nem vagyok válogatós és sajnos a pénztárcám is véges:(Meg hát azért fizetjük a tb-t hogy ha kórházba megyünk akkor ellásanak(elméletileg:( )
xemer

Szia Xemer! :)
Nagyon szép neve van a kisfiadnak (ez az egyik favoritom). :wink: Igazad van abban, hogy a TB-t azért fizetjük, hogy ellássanak, de sajnos szerintem nem vagyok egyedül a rossz tapasztalataimmal. De ezt inkább hagyjuk, inkább szép dolgokról beszélgessünk!
Szeretnétek megtudni a baba nemét? A párod kislányt vagy kisfiút szeretne? A férfiak általában fiút szeretnének (mert állításuk szerint a lányokkal nem tudnak mit kezdeni), de ha lányuk születik szerelem lesz első látásra! :P
Ezt sajnos csak közvetve tapasztaltam eddig. :?
Vendég

Nők nagyon sajnálom, amin keresztül mentél, elég borzalmas lehetett. Remélem jól sikerül majd a műtét és ebben az évben már sikerül is összehozni a bébit. Az már egy jó dolog, hogy műtéttel tudnak rajtad segíteni. Te egyébként Gyöngyösön élsz vagy valahol a környéken?

Helga az a 13 hét meglátod gyorsan elrepül. Szívesen hordanám én azt a nagy pocakot :))) De pihenj sokat, amikor csak jól esik. Azért tudom, hogy gyerek mellett ez nem olyan könnyű, de próbáld meg.
judy-t

Sziasztok!

A férjem Barnit is lánynak várta!És igen,már nagyon szeretnénk tudni hogy milyen nemű lesz!Ha lány lesz akkor Alíz,ha fiú akkor Kristóf!
Ok Judit!Akkor a maradék 3 hónapot átadnám neked,de csak ha a szülést is bevállalod :D :D !Szóval mikor adhatom?! :D
Na minden jót nektek!
Neki kell állnom főzni. :( nincs kedvem!
A mai menü rakottkrumpli lesz!
Csak valaki megcsinálná helyettem!

Sziasztok!
xemer

Köszi, aranyos vagy. Remélem, hogy a műtét sikerülni fog. Nagyon be vagyok parázva, jó lenne már túl lenni rajta, minden tekintetben. Babával kapcsolatban én már csak jövőre gondolkodom, mert eddig mindenki azt mondta, hogy műtét után egy fél évet kell várni. Az orvos még nem mondott semmit, a műtéttől függ, hogy mit is talál odabent, és hogyan sikerül helyretenni a dolgokat. De azért bizakodom! Igen, Gyöngyösön lakom már több mint 10 éve. Előtte az egyik szomszédos faluban laktam, ott nőttem fel. Gyöngyöst is nagyon szeretem, csak a kert hiányzik itt a második emeleten. :?

Helga! :)
Ugye nem baj, hogy ezt a nevet használom?
Képzeld az egyik barátunk kislányát is Alíznak hívják, szerintem nagyon szép név! A főzést nem, viszont a végeredményt bevállalnám. :wink: Nagyon szeretem a rakott krumplit. Azért pihenj sokat, és vigyázz magatokra!
Vendég

Helga: már hozhatod is, bár a férjem valszeg meglepődene :))))

Nők: tudom, hogy a legrosszabb a várakozás lesz. Én is úgy utálom, mikor megjön, utána számolni, hogy mikor a legoptimálisabb az időpont, utána várni, hogy megjön-e vagy sem, várni, hogy mikor lehet tesztelni stb. Ja és a nagy pofáraesés, pedig több napot, akár 2 hetet is késett, s mégis megjön. Újra gasgörcs, szomorúság. Legalábbis nálam eleinte ez volt. De utána rájötem, hogy nincs értelme számolgatni és várakozni ennyire. Inkább lefoglalom magam. Járok még suliba Gyöngyösre, terveztem a nyári progikat, vettem színházjegyeket, jó könyveket. Mostmár sokkal jobban elfogadom a dolgokat :) Neked is csak ezt tudom kívánni, meg a pozitív hozzáállást. Sokkal jobb, hogy most gyorsna megcsinálják a műtétet, utána pedig lehet a bébiket tervezni.
Egyébként azért kérdeztem, hogy gyöngyösi vagy-e, mert én is a környéken élek, falun a férjemmel. Sokan írták, hogy messzebbről is lejárnak Gyöngyösre (Nógrád, Bp. stb).
judy-t

Sziasztok Lányok!

Helga! Már ketten vagyunk akiknek 2 szarvú a méhe! De Hrabár azt mondta, hogy rajtam kívül még vannak 3-an, ráadásul pár hetes eltérésekkel vagyunk terhesek!:)

Nők! Ha meggyógyul a seb, simán lehet babóca!:) Nekem is nehéz volt kivárni a fél évet, de eltelt! Néhány hónap múlva meg jött a gólya.:) Ne izgulj, jó orvosok kezelnek, nem lesz semmi baj!

Judit! A teát minden nap reggeli előtt idd meg, amilyen forrón csak tudod. Ízesíteni nem lehet, de meg lehet szokni. De segít az is, ha teszel a fürdővizedbe és benne ücsörögsz negyed óráig. A lényeg, hogy a derekad végig benne legyen. (ez jó mindenféle gombás fertőzésnél is)

Az émelygések már ritkábbak. Remélem lassan teljesen el fog múlni. Viszont kezd " terhes hasam" lenni.:) A ruhák egy része még jó, úgyhogy a gumikat lecserélem madzagra, az legalább nem szorít.

Ja, Kérek én is rakott krumplit!!!:)

Üdv.

Kép
magdica

Hát elkészültem!Most sül a sütőben!Kisfiam természetesen segített :? Mindig ott van ha főzök!
Sok lett belőle,úgy hogy jöhettek:)
Judit!
Lehet hogy meglepődne a férjed ha egyszer arra ébredne hogy a hasad kőrfogata hírtelen 106 cm-es:)

Még jó,hogy ez a "méhszerkezet" nem befolyásolja a terheséget!Mondjuk igazából tök mindegy hogy milyen az alakja ha jól működik!Szerintem!
Jövő héten kedden megyek dokihoz!Remélem megcsinálja azt a hülye UH-t.Végül is a 28 hétben leszek akkor!Most az a két hét ide-oda....
Az éjjel olyan vihar volt!
A kisfiam odabujt hozzánk,amásik meg belülről nyugtalankodott!Gondolhatjátok hogy milyen jó volt "pihenni"!
Ma is egész nap mocorog odabenn a baba,gondolom megviseli ez az állandó hőingadozás és légnyomásváltozás!
Magdica hanyadik hétben vagy?
Lányok...éppen mondtam a férjemnek,hogy olyan mint ha az elsőt várnám!Fogalmam sincs mikor kéne a kórházi cuccot összekészíteni,meg megint elbizonytalanodtam kicsit abban hogy hogy is kel bánni egy csecsemővel...remélem ez majd ha megszületik elmúlik!
xemer

Nálunk mind a kétszer akkor sikerült a baba, amikor agyban is eldöntöttem, hogy most nem görcsölök rajta ennyit, és lélekben is jó passzaban voltam. Nem vagyok túl öreg, de 9 év házasság után a család és a barátok is egyre többször teszik fel a kérdést: mikor jön már a gyerek (nem beszélve a jóindulatú szomszédokról)? Ilyenkor azért egy picit padlót fogok, de mára már megtanultam, hogy hogyan tegyem túl magam a dolgon.
Az vigasztal, hogy a Kaális orvosom azt mondta, a műtét után biztosan hamar sikerülni fog, és úgy éreztem úgy is gondolta, nem csak vígasztalni akart.

Köszi, aranyos vagy! Megkérdezhetem, hogy mi az a tea, amelyiket Juditnak ajánlottál? És hogy mire javasolt inni? Ha a fürdővízbe teszed, akkor hogyan készíted el a fürdővizet? A lefőzött teát öntöd bele? Hány decit? Bocsi a sok kérdésért, de engem is érdekelne ez a dolog.

Én úgy tudtam, hogy az UH-okat mindig a 8-al végződő héten csinálják (8., 18., 28., 38.), de akkor ezek szerint mégsem. 3 vagy 4 D-s UH-ot fogtok csináltatni?
A kórházi cuccokat még ne készítsd össze, szerintem, ha mégis, akkor jól pakold el egy sarokba a táskát. :wink: Még túl korai lenne, ha megindulna a szülés. Jó helyen van az a baba odabenn. :lol: Az ösztöneid nem fognak cserben hagyni. Nekem semmi tapasztalatom, de a barátnőm újszülött kisfiát meglepetésemre nagyon szakszerűen vettem fel amikor sírt. Én sajnáltam, a szülők meg már rutinból nem kapkodták. Szóval, ha nekem ment, akkor neked biztosan menni fog! :wink:

Ha eszitek a krumplit, gondoljatok rám! :shock:
Vendég

Sziasztok!

nők!
Cickafark teát kell inni éhgyomorra. Ha filteres, akkor egy filter kell egy csészéhez.( A nem filteres olcsóbb, abból egy csészéhez 2 csapott evőkanál kell- de rajta van pontosan a csomagon, ha nem jól emlékeznék.) Fürdővízhez én fél liter lefőzött teát öntöttem. Ez gyulladáscsökkentő, görcsoldó, de ami a lényeg az összes női bajt kikúrálja. Rendszerezi a mensit, segíti a sejtek regenerálódását, illetve ha gombás folyás van, kb. 2-3 nap alatt elmulasztja.
Fürdővízbe jó a cickafark tinktúra is, de inni jobb a tea.

Helga!
Most már a 11. hétben vagyok, jövő héten megyek a dokihoz. Szerintem szülés előtt kb. 2-3 héttel elég összerakni a kórházas cuccokat. de jobb, ha el van készítve, mert utána meg lehet kézzel-lábbal magyarázni az embernek, mit hol talál meg. A végén meg mégse talál semmit.:)

Üdv.

Kép
magdica

Magdica!
Én is a jöv héten megyek a dokihoz!Csak ugye én az ambuláns rendelésre.Vagy te is?Én kedden megyek fél11 körül!
Azt hiszem Barnival valahogy 34-35 hetes lehettem mikor összepakoltuk....de ha ez a baba is olyan lusta lesz akkor ráérek majd a 40.hétben:)
Egyébként képben vagyok babavárás és szülés tekintetében,csak valahogy néha mégsem vagyok biztos a dolgomban!Azért ha ránézek a fiamra,rájövök,hogy nincs is miért aggódnom,hisz itt van egészségesen,14 hónapig szopott,2 évesen szobatiszta és erre azért büszke vagyok és erőt is ad a következő kis lurkóhoz!

Üdv mindenkinek!
xemer

Köszi az infót! Én is kipróbálom. Meddig lehet inni a teát, folyamatosan? Vagy ha elfogy egy doboz/csomag, és nincs semmi problémám, akkor felesleges inni?
A jövő héten várlak a hírekkel, mi volt a dokinál!

Téged is várlak a jövő héten!

Ha már nem tudnék jönni, akkor mindenkinek kellemes hétvégét! :P
Vendég

Sziasztok!
Most épp a vonalzókat próbálom feltenni!
Ez ilyen próba,hogy sikerült-e! :?

Kép
Kép
xemer

Jaj, de régen voltam, még végig sem tudtam nézni a sok hozzászólást!
Remélem, mindenki jól van! :)

Kép
Kép
beus.

Sziasztok lányok! Bocs, kicsit el voltam havazva múlt héten. De pénteken voltunk Pesten a Jakyll & Hyde musicalen, amitől teljesen feltöltődtem :))

Magdica: köszi a "receptet", ma megyek és meg is veszem a gyógynövényboltban. Remélem használni fog. Egyébként múlt héten vettem egy Maybe Baby mini mikroszkópot, így együtt (+ hőmérőzés) már össze kell jönnie. :)) Egyébként hallottatok már róla? Van valakinek?

Nők: én nagyon szorítok neked, hogy végre sikerüljön az a baba. Tudom milyen érzés, amikor állandóan kérdezgetik: nem lesz még baba? a tapintatlan barmok bele sem gondolnak abba, hogy nem miattunk nincs...Tisztelet a kivételnek :)

Helga: minden rendben? Voltál dokinál?

Beus: üdv újra itt :)))) Jól vagytok? Mindent mesélj el :)))
judy-t

Sziasztok!
Remélem mindenki jól van. Ezt a meleget elég nehezen lehet elviselni. :?

Judy-t :)
Én még nem hallottam erről a mikroszkópos dologról. Hogyan működik?
Hát igen, a tapintatlan kérdésekről, beszólásokról tényleg tudnék mesélni... :x De gondolom más is találkozott már ilyen "kedves" emberekkel. Én is szorítok Neked! 8) Te most sokkal esélyesebb vagy nálam. :)

Lányok hol vagytok :?: :idea: Mindenkit várok a hírekkel!!!
Vendég

Sziasztok!

Hát voltam dokinál!UH-t nem csinált megint,ragaszkodott a 30 heteshez!Csak jó lett volna ha csinál,mert pont akkor kell vissza mennem mikor már Barni is itthon lesz!Ami aggaszt egy kicsit az a Cg:3100.Mondta is hogy pihenjek!
Az állandó derékfájás meg azt mondta hogy az előző nagy baba miatt van... :shock:
Csak most gondoltam végig hogy most már 2 hetente járkálhatok át Gyöngyösre vizsgálatról vizsgálatra!De hogy a gyereket hova teszem addig azt nem tudm...most is ott voltam 10.30-ra és 11.50-kor kerültem sorra!Ezt hogy bírja ki egy 2 éves?Ráadásul én sem bírok már úgy rohangálni utánna hogy ne csináljon semmi butaságot :(
Szóval nem tudom hogy hogy lesz!!!
Most júli végéig ugye nincs itthon....most próbálok pihengetni.Semmit nem fogok csinálni,bár jó lenne kitakarítani a gyerekszobába tervezett szőnyeget!
Aztán lehet hogy hagyom...még van idő!
Minden jót:
Helga

Kép
Kép
xemer

Szia Helga! :)

Megkérdezhetem, hogy mi az a Cg? Sajnos nem tudom. :shock: :oops: Ha az orvos azt mondta, hogy pihenj, akkor tényleg pihenj! Nincs senki, akire Barnit rá tudnád bízni? Szülők, nagyszülők, barátnő, valaki? Ebben a melegben elég lehet neked kibírni, nem még egy kis gyereknek várakozni akár több órát! :?
Ezt a két hetet amíg pihenhetsz, inkább pihenéssel töltsd, szerintem. Kitartás, és sok-sok pihenés! :wink:

Halihó Mindenki!
Hol vagytok? Megszöktetek a meleg elől valami hűvösebb helyre? Azért a PC-t vihettétek volna magatokkal! :D 8) :P :wink:
Vendég

Szia/Sziasztok!

A Cg. a méhszáj,méhnyak állapotát jelzi!Optimális esetben terheseég alatt én úgy tudom(Barnival legalább is így volt)hogy 2000.Az első szám a ményak rövidülését jelzi,a többi pedig a méhszájak állapotát!
Lehet hogy nem pontos a leírásom,de nagyjából erről van szó!
Barninál a kiírt időpontban ezek az értékek 1110 volt!Szóval azért most egy kicsit örülök is hogy lehet hogy ha eljön az idő akkor esélyem van hogy magától beinduljon a szülés!Annyira jó lenne!!
Mi nem rég költöztünk ide Hatvanba és hát nem nagyon vannak ismerősök!A család pedig lent lakik az Alföldön!A szomszédban nem rég született egy kisbaba aki mellet ott van még egy 20 hónapos is,tehát bunkóság lenne még az enyémet is otthagyni!
Hát....majd lesz valahogy:)

És veletek mi van?
Hogy bírjátok a nagy meleget?Amikor már végképp ki vagyok,bele ülök egy kád langyos vízbe....az segít...ideig-óráig!

Kép
Kép
xemer

Hát így már értem, hogy nem vagy könnyű helyzetben. :? És a vizsgálatokra busszal jösz át Gyöngyösre, vagy autóval?
Azért a szomszédasszony lehetőségét nem dobnám a kukába. Ha kialakult köztetek már egyfajta kapcsolat (az a tapasztalatom, hogy a kisgyerekes mamik nagyon hamar közel kerülnek egymáshoz), akkor én megkérdezném, hogy azokon a napokon amikor vizsgálatokra kell menned, és nem tudod máshogy megoldani, bevállalná-e a kisfiadat is? Úgy látom, nincs sok korkülönbség a két gyerek között, biztosan jól eljátszanának ketten. Persze, nem könnyű még + egy gyerek, de ha a másik oldalt nézed, akkor talán a maminak is segítség lehet, hogy ők ketten lekötik egymás figyelmét. Nem tudom kertes házban laktok-e, de ha igen, akkor (ha nem lesz ilyen meleg), még az udvaron is eljátszhatnának, persze felnőtt felügyelete mellett. És lehet, hogy lesz olyan, amikor ő kér Tőled segítséget.

Bocsi, nem akarom megmondani, hogy mit csinálj, nem akarom az észt osztani (nincs is tapasztalatom, mert nincs gyerekem), csak próbálok segíteni. :oops: :lol: Igyekszem visszafogni magam, de a természetemből fakad, hogy addig gondolkodom, amíg nem találok valami megoldást. :roll:

Még egyszer bocsi!!! :oops: :oops: :oops:

Én a meleget egyébként nehezen viselem. Irígyellek, hogy néha csobbanhatsz egyet. Én a saját izzadtságomban úszom néha egyet-egyet.

TÖBBIEK???!!!
Vendég

Semmi gond!!
És azt hiszem hogy lehetőség hijján néha-néha rá fogok kényszerülni Editre!Mi nem kertes házban lakunk,de viszont a földszinten amihez van előkert,amit le is kerítettünk a szomszéddal közösen!Itt van egy kis homokozó a kicsiknek ahól el tudnak játszani!Tehát az udvar az közös:)
Nincs autó,sőt még jogsim sincs!A férjem most kezdte el!
Marad a busz igen!Csak ugye ezzel annyi a baj hogy nagyon buszhoz és időhöz vagyok kötve:(...de ez van!
Te melózol?Vagy miért nem pancsolhatsz néha kicsit?
Nem tudom mi van a többiekkel!Pl. Magdicáról rég hallottam!Remélem jól bírja a meleget!!
De most a héten megy vagy volt ő is orvosnál meg UH-on!Remélem minden ok vele!!!

Kép
Kép
xemer

Mi a másodikon lakunk, de a házhoz tartozik egy kert, mi csináltuk-mármint a lakók (kerítés, füvesítés, homokozó, hinta, mászóka...).
Igen, én melózom. Bár irodában ülök, és légkondi is van, én soha nem használom, mert rögtön beteg leszek tőle. Így marad az izzadás. :?
Én is remélem, hogy Magdicával minden rendben. Várom a hírekkel.

És persze a többieket is :!:
Vendég

Sziasztok csajok!

Remélem most sikerül elküldeni az írásomat, mert az előbb mire befejeztem volna, egyzerűen eltűnt. Nagyon mérges lettem, már azt sem tudom, hogy mit akartam írni :)))))

Helga: tényleg nagyon vigyázz magadra, pihenj sokat. Élvezd ki az egyedüllétet és a nyugalmat, mert ha Barnika hazajön, ő úgyis igényli majd a törődést. Szegény, nem is nagyon érti még sztem, hogy mi történik körülötte.

Nők: én is légkondis irodában ülök, de csak a szomszéd helyiségben megy, így nem fagyok szét. Én is utálom, de így kellemes :)
A mikroszkóp, amiről írtam természetes fogamzásgátlók közé tartozik. De a mi esetünkben pont a termékeny időszak meghatározására szolgál. Reggel ébredés után egy kis nyálmintát kell tenni a mikroszkóp üvegére s várni kell pár percet, míg megszárad. Ezután meg kell nézni, hogy mi az eredmény. Esetünkben a sok páfrányra hasonlító ábra a jó, mert akkor lehet bébink :)) Ez a termékeny időszak. Már több embernek is bevált, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy csak egészséges emberek "segít".

Nálunk egyébként semmi újság. Szelva küldte az eredményemet, nem kell műteni. Vagy ezt már írtam? :) Csak rendszeresen kell járni ellenőrzésre.
Készünük már nagyon a nyári szabadságra, jövőhét vasárnap utazunk egy hétre Kőszegre. Már alig várom.

Ti terveztek valamit? Helga gondolom nektek most elég nehézkes, de Brni biztosan "elvárja" a strandolást :)

Pussz mindenkinek és kitartást a nagy melegben :)))
judy-t

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?