Új privát üzeneted érkezett!

Nekem az volt furcsa, mikor Ádám elmesélte ismerősöknek Leventével való terhességem idején, hogy fiunk lesz és erre elkezdtek bőszen gratulálni. Vajon akkor is gratuláltak volna, ha lányunk lett volna??? :roll:
szilbee

Sziasztok!

Tegnap nem nagyon voltam, még olvasni is futva volt időm, Ti pedig termeltetek rendesen :lol:

Nagyon izgulok, ki lesz az első, Katlina vagy Balwin.... végül is ezt aztán tényleg nem lehet kiszámítani!
Egyébként nem tudom itt volt-e szó a frontokról és a babák születéséről. Nekem anno azt mondták, hogy a hideg front a "kora" babákat hozza meg, a meleg front meg az "éretteket"!

Mondjuk ha már idő van, kibújnak a csöppségek front nélkül is :lol:

Lányos téma: Nekem egy nővérem van. Apukám nem akart hazahozni a kórházból, mert neki nem lehet megint lánya... Fiúk közt nőttem fel, ahogy mondani szokás 3 fiú veszett el bennem.
Ezek után apukámnak 3 fiú unokája van, úgyhogy mégis ki lett elégítve az igénye :wink:

Tegnap azért nem voltam, mert állásbörze volt a művházban a munkaügyi központ szervezésében. És életemben először ültem az asztal másik (munkáltatói) oldalán.
Érdekes volt, és közben elszomorító is. Nőknek való munka csak elvétve akadt. Egy adminisztrátori állás volt, ott kb. 50 nő állt órák hosszat. Később kiderült, hogy olyan embert keresnek, aki ért a könyveléshez, levelezik, szervezkedik és mivel nincs a főnöknek jogsija, azt is hurcolja erre-arra. Brrr...
Ez Szolnok :(

Évi és
Kép
csongianya

Nálunk is sokan kérdezik hogy fiú vagy lány lesz-e,és ahogy kimondom hogy kisfiú valószínűleg akkor álltalában olyan elégedett fejeket látok és nem értem itt csak fiút lehet szülni? :shock:

Munkakeresést én is végigjártam,de nem találtam,most én alkalmazok és nem egyszerű dolog ez sem,soha nem gondoltam volna hogy nem olyan egyszerű elküldeni egy embert és azt mondani neki hogy bocs nem vagyok megelégedve a munkáddal :oops:

Kép

Kép
katlina

Sziasztok!

Nóri! Ja-ja, én akartam fogadni! Na jó, lehet Juditot egy kicsit elhamarkodtam, elvégre csütörtök van... hamar itt a hétvége.

Szilbee! Kicsikétek mozog-e már? Engem kiakasztottak annak idején ezzel. Balázst én a 22. héten érzetem biztosra. Egyébként azt írod a topic talán első oldalán még tavaly nyár végén, hogy vagy 3 évig hanyagoljátok a következő baba projectet! :lol: :lol: :lol:

Mézecskéből lehet-e kicsi üvegcséket kérni? Mert akkor én mindből szeretnék! :mrgreen: Sajna, nem mintha olyan kifinomult ízlelőbimbóim lennének... De ha a piacra viszitek, akkor elsétálhatunk oda babucival.

Igazából én azon vagyok kiakadva, hogy a mai napig (épp tegnap is) képesek voltak megkérdezni: Kislány? :evil: :evil: :evil:

Na, mivel az újdonsült anyukák annyira dugdossák előlünk a bébiket, újfent én örvendeztetlek meg benneteket! :wink: :oops:

Kép

Olga

Kép
juhaszolga

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép

Olga

Kép
juhaszolga

A pocakos kép 5 nappal a szülés előtt készült. Szerintem elég nagy pocakom volt, mégis végig egy iratkapoccsal kellett a gatyót szűkebbre venni! :lol:

Kép

Olga

Kép
juhaszolga

Olga!
Igen mozog. :) Már elég régóta érzem, de csak nemrég van az, hogy nap mint nap.
Hát igen, egy év alatt mennyit változik az ember. Igazából anyagi okok miatt mondtuk még akkor, hogy majd csak sok vállalunk, mert akkor még nem tudtuk (pedig kérdeztük az államkincstártól), hogy valójában nem is kell visszamennem dolgozni, hogy a mostani GYED-et kapjam. No meg akkor még apóséknál laktunk és nem úgy nézett ki a dolog, hogy egyhamar eljövünk onna, de hál'stennek ez is máskánt alalkult. :D
Húúúúú! hát nem semmi pocakod volt! :shock: :lol:
Egyébként én azt figyeltem meg, hogy a nagyon szép fiú babákat szokták kislánynak nézni és ahogy nézem itt a képeket ezen nincs is mit csodálkozni nálatok sem... különösen a fürdőkádas képnél látszik ez nagyon. :D
szilbee

Szijó!

Olga!
Épp ma gondoltam rá én is hg pocakos képet rakok fel.....
Hát csini voltál! Nem volt rajtad fölösleg!!!
Balázs :lol: Na hát fiú! SZÉP! Nagyon!!!!! Szoktad neki mondogatni?? És olyan okos is,látszik rajta!!!!

Majd holnap matyizok a képekkel....most nincs türelmem mert elrontottam...

fanna3

Olga!

Gondolom nem szoktad rózsaszín rucikba öltöztetni Balázst!Én ha nem tudom beazonosítan, hogy fiú-e vagy kislány a baba, akkor rögtön megkérdezem a nevét. Általában akkor már egyértelmű. :roll:
Nagyon aranyoc pocid volt, nekem sem volt nagyobb. Majd....valamikor ...... egyszer..... teszek fel én is még pocakos képet és a gyerkőcökről is.......majd.
Ancsika már a Baleszon van anyukámékkal, nagyon jó nekik, bár délután ott esett az eső.
Imike egész nap azt kérdezgette, mikor jön haza Ancsikám?

És, hogy a legifjabb családtagról is irjak: Petike nagyon jó kisbaba, igaz most egy kicsit becsipásodott a jobb szeme. Eszik alszik és kíméletes éjszaka is. Kaki ügyben változatlan a helyzet, de a védőnő szerint nem kell aggódni. Remélem.

Szerintetek az AVENT-es mellszívó elromolhat? Mert lenne tejem, de nem tudom használni. Pedig kézzel olyan jól tudok fejni.

Nóri!
Még nem is kértem bocsánatot tőled, amiért a nagymamám drámázott a kórházban, vagy lehet, hogy te észre sem vetted?

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó

Szia Diki! Észrevettem, de hát megértettem én, hogy ő is szeretett volna veled beszélgetni :lol: . Meg csak öregebb, csak busszal jött...Meg csak benne volt a kukac az én fenekemben is, mert ugye még mentem egy fél emelettel lentebb is.
Ancsi hogy van Balcsin? Már szünet van nekik??? :shock:

Olga! Nagyon tuti a pocakos kép!! De hogy Balázst hogy lehet lánynak nézni? Valami baj van az emberek szemével??

Amúgy az enyémmel is. A játszótéren mondtam Lilcsinek, hogy gyere arrébb, hadd másszon fel a kisfiú. Egy anyuka, akivel beszélgettem közben meg mondta, hogy szerinte lány, mert hát rózsaszínben van...upppsz :oops: ! De szerinte is olyan fiús volt a feje. Haja is olyan kicsi volt, 2-3 cm-es...

Lilcsit meg azért nézik néhányan fiúnak, mert olyan kis mokány? Ki tudja...? Csak ezért nem fogok fülbevalót tetetni neki.

Amúgy engem, mikor 4. osztályos voltam, kizavart egy tanárnő a lány wc-ből, hogy mit keres ott kisfiú? A barátnőim is bizonygatták, hogy lány vagyok. Az nagyon rosszul érintett, akkor fordultam szembe anyukámmal, aki mindig rövid hajat vágatott nekem, és növesztette meg utána a hajam.

Viszont Balwin ma nem jelentkezett...

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Ildi! Bocsi, nem a képességeid miatt, de nem sok minden romolhat el benne, szerintem. Nem tudom, hogy használtad-e már régebben, de kell vele egy kicsit "játszani", mire rátalál az ember az igaz fogásra. Mikor először használtam, itt sírtam, hogy tiszta szar, nem is működik, stb. Nagyon kell figyelni, hogy a mellszívó függőlegesen álljon. Sok sikert csajszli! Várjuk ám a képeket!

Nóri! Apukád jobban van? Lilcsivel meg nincs semmi baj, igazi kis hölgy, csak tényleg nem tudom mit néznek az emberek, mikor találgatják a babucik nemét? :shock: :roll:

Anna! Sajna nem a legjobban sikerült kép. Igazából 14 kg ugrott fel... :oops:

Judit?

Na sziasztok!

Olga

Kép
juhaszolga

Sziasztok :)

Elin, nagyon realisztikus a szüléstörténeted, teccett :D
Ajjmán degonoc vagy :mrgreen: Hát asszem nekem jó sokáig meglesz a feliratom :lol: :? Pff... Ránk még nem érdemes fogadni :(

Olga, NST-re szoktam járni, hétfőn, csütörtökön. Dokim már nem vizsgál. Uh-ra se kell mennem. Viszont ma aszonta, hogy hétfőn még menjek NST, osztán ha csütörtökig nem szülünk, akkor csüt. reggel amnio... :(

Judit, termelői méz nyami-nyami :) Csak nálunk naon lassan fogy, ritkán jut eszünkbe :oops: Pedig itt kuksol egy félliteres üveges akácméz. Boltit már régóta nem veszünk.

Kati, sztem én is ehhez a “taktikához” folyamodok majd :) Ha el nem felejtek betenni egy kisüveges vizet... az utóbbi két hétben megsüketültem és szellemileg leépültem.

Nálunk nem volt soha gond, ha közöltük a kérdésre, hogy kislány lesz :roll: Különben meg párom lerendezné a dolgot egy Kopaszkutyás idézettel: “minden normális embernek lánya van” :lol:

Évi, úgy néz ki, mi Lucival immunisak vagyunk a frontokra... :l

Olga, milyen növesztőszerrel eteted Balázsbabát?! :D Tényleg nagyon szép fiúcska, de azé nem kifejezetten lányos... Csini kismami voltál! :D

Fanna, várjuk a kimatyizott képeket :lol: Nimiről is!

Ildi, tőled is! Petikét még alig láttuk... :(

Lilcsin mit néznek fiúnak?! Szerintem az emberek nem is gondolkodnak, ha meglátnak egy kisgyerekes nőt :D Ez valami kényszeres dolog lehet szerintem...

Judit
Kép

Kép
balwin

Lányok, milyen juttatások is járnak nekünk ilyenkor? :oops: Egyszeri anyasági, TGYÁS, gyes/gyed (én gyes-t akarok)...lehet ezek közül valamelyiket már most (szülés előtt) intézni? Meg hol? Itt az államkincstárnál?

Judit
Kép

Kép
balwin

Végre Judit! Miattad nem feküdtem még le eddig :lol: ...

Majd Szilbee meg Ildi felhomályosít ellátás ügyben. De szerintem most csak a TGYÁS-t tudod intézni...bár én azt a szülés várható időpontja előtti 28. napon igényeltem. De van, aki a szüléstől kéri. A többihez már kell a születési anyakönyvi kivonat is...az meg még a te Lucádnak nincsen, Kép ...

Miért akarsz te gyest :shock: ?

Ki is a te dokid??

Na, mostmár én is Kép

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Ja!! Ha a munkahelyed kifizetőhely, akkor ott, ha nem, akkor ÁK.

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Na egy kis nézegetni való!
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Judit,
Kép
Kép
bbj

Sziasztok!

Tettem fel egy kis nézegetni valót.

Mézet Törökszentmiklóson árulunk, az itteni piacon. Ezért írtam, hogy szívesen bevisszük, hisz a Corába minden héten megyünk. Van 1/2, 1 és 5,9kg-os kiszerelésben, meg olyan, amilyet a vevő kér.

Judit!
Először a tgys-t kell igényelni, ha volt az elmúlt 2 éven belül 180 nap biztosított munkaviszonyod. Ez vagy a szülés napjától, vagy a szülés várható időpontja előtti 28 naptól igényelhető, 168 napon keresztül jár. Ez a fizu 70%-a, viszont nem vonnak belőle valamit, így ez a legtöbb a 3 év alatt. A munkáltatónak kell igényelni az oep-nél. Az egyszeri anyasági, 6X. E ft. az ák. adja, a családi pótlékkal együtt. A gyed a gyerek 2 éves koráig adható, szintén a fizu 70%-a, de valamivel kevesebb, mint a tgys. Szintén oep. Aztán a gyerek 3 éves koráig jár a gyes, még akkor is, ha már dolgozol, akár 8 órában, az összege a mindenkori legkisebb nyugdíj, most kb bruttó 26.000.- Ft. Ák. De ezekhez, ahogy Elin írta, mindhez kell a baba szül. kivonata. Ha valamit rosszul tudok, a többiek majd javítanak!
Ja, én is ismerek egy mondást: Okos ember először lányt csinál, hogy legyen pesztra. Bocsi a fiús anyukáktól!

Olga!
Balázs sztem, fantasztikusan kisfiú, szóval hova rakják egyesek a szemüket! Igazi pasi!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Köszi az infókat lányok! Inkább akkor majd mindent szülés után...úgyis lesz segítségem, tudok majd intézkedni...asszem :)

Elin, jajdearivagy :mrgreen:
Azért gyes-t, mert vállalkozó vagyok, minimálbéren (amúgy most üresjáratban), és hosszú távon nekem fontosabb, hogy minél tovább ne kelljen járulékot fizetnem :oops: :wink: De most olvastam, hogy lehet gyed-et, majd gyes-t is (nyilván egymás után)... :roll: Naennek még utánanézek :?
Dokim Jakab. Mijé?

Judit, a csajok egyre jobban hasonlítanak egymásra! :D

Judit
Kép

Kép
balwin

Sziasztok!

Judit! Nagyon szépek a csajok! Leti olyan babás azon a képen, ahol a pólyán fekszik és csukva a szeme! Grétinél meg az a manöken beállás! Hát nem semmi! Tiszta angyalkák! Nektek nem szokták mondani,hogy tiszta szem? (Egyébként ezt csak itt Szolnokon hallottam még!)

Kisfiús anyukák nevében kikérem! Először kell egy okos, erős báty, aztán jöhet a kishúgi! :lol:

Stella! Ha olvasol minket, írj pár sort mizú veletek!

Na fiam ennyit bírt.

Üdv!

Kép

Olga

Kép
juhaszolga

Lányok!
Mi volt itt éjjel? Tracsparti? :lol:

Bbj!
Szerintem tök korrektül elmondtad a lényeget. Nekem még újat is mondtál, mert mostanában nem nagyon voltam otthon, hogy mennyi az egyszeri anyasági. De jó hogy egy tizessel több. :)
Jajj de szépek a lányaid! :D Ti mikor (hanyadik héten) tudtátok meg, hogy a második baba is lány?

Elin!
Azé az a tanárnő is vak lehetett kisséééé! :shock: Nekem is ifjú koromban állandóan rövid hajam volt, pedig én úgy szerettem volna ha szép hosszúra növeszthettem volna. :cry: Annyira fiúsnak éreztem úgy magam.

Olga!
Nekem Leventénél 15 kg plusszom volt. :oops:

Ildi!
Vátjuk a képeket!! :D
Megint eszembejutott Imikével kapcsolatban egy-két kérdés... :oops:
Nem volt jele azóta sem féltékenységnek a nagyfiad részéről?
Mit szól Imike, hogy Petike olyan bensőséges kapcsolatba került veled a szoptatás révén?
szilbee

Sziasztok!

Olga, de szép kisfiad van :) Tényleg "tiszta szem", és nagyon okos tekintete van :lol:

Bbj, annyira aranyosak a lányok! Nekem főleg az első tetszik, tök szép az a kis ruci, kész nő benne a csajszi :)
Grétiben pedig egy kis modell veszett el! Gyönyörűek :lol:

A gyessel, gyeddel kapcsolatban annyit tudok, hogy a gyes szolgálati időnek számít, de munkaviszonynak nem. A Gyed, az viszont munkaviszony is, így utána ha lejár minden, pl. lehet munkanélkülire menni. Viszont, hogy egy vállalkozónál ez hogy van, arról fogalmam sincs :oops:

Elin, ilyen tanári beszólások annyira meg tudják határozni az ember későbbi életét is! Látod, rád is olyan hatással volt, hogy a mai napig emlékszel rá! Vigyázni kell a szavakkal, sokszor erősebben hatnak, mint bármi más!

Juj, én akkor halkan mondom, hogy 18 kg plusszig mértem magam, aztán már nem álltam inkább mérlegre... Mondjuk 46 kg-ról indultam, úgyhogy volt hová felszednem :oops:

Évi és
Kép
csongianya

Sziasztok!

Szilbee!
Kb. a 25. héten, vagy annál is később. Bár én végig éreztem, hogy az. A lányok állítólag jobban kínozzák az embert, mint a fiúk, de ez nem volt igaz rám. A nagymamám pedig ránézett a pocimra, és azt mondta, hogy ez ugyan olyan, mint Grétivel volt, így már Ő is megerősített. Olyan kis kerek volt, mintha dinnyét ettem volna, egészben.

balwin!
Feltétlenül nézz utánna, mert miért kellene azután járulékot fizetni, amit állambácsi ad? Sőt sztem Tgys után sem kell! Ez majdnem biztos 99%! Hisz gondolj bele, hogy egy tanuló hogy fizetne! Hisz a nappali tagozaton való tanulás is biztosított jogviszony, és míg neked a szülés időpontja előtti év!!! átlagkeresetét tekinti alapnak, addig egy tanulónak megadja a maxot. Na, amikor én ezt elolvastam a törvényben, a vérnyomásom az egekbe szökött. Hiába fizet az ember évekig minden sz@rt, a tanuló meg semmit, és jobb elbírálásban részesül, ha nem voltál elég ügyes, és gondoskodtál magadnak a dologról. Felháborító! :mrgreen: Rögtön megértettem miért írta a Néplap anno, hogy nyitottak baba-mama szobát a Szolnoki Főiskolán
Úgyhogy mindent vegyél el az államtól, ami csak jár! Többször úgysem ad, csak elvesz.
Ja, nem von egészségügyi hozzájárulást. Szösszenet még az előzőhöz.
Na, mivel megint kidügöngtem magam, így akár kezdhetem a napot!

Judit,
Kép
Kép
bbj

balwin!
Én most az utólsó percig bevagyok jelentve,és miután megszültem utána megyek szülési szabadságra és utána igényelem a gyed-et,viszont erről az egyszeri anyaságiról nem tudok semmit!
viszont kérdezd meg a könyvelőd mert vállalkózóknál másképp van,úgy tudom te mást nem is kérhetsz csak gyest,de ezt a könyvelő tudni fogja

Mondjuk mi a könyvelővel meg a védőnővel raktuk össze hogy hogy is lenne jobb nekem!!!

Olga!
Szép nagy pocid volt nekem nincs ekorra :( ,habár ezzel is nehezen mozgok mostanában :lol:

Kép

Kép
katlina

Hát nem tudom csajok,egyre többet keményedünk és nem görcsölget hanem mintha szúrogatna,néha belenyilal

fejleményekről majd írok még

Kép

Kép
katlina

Szió!

Ja éccaka nem bírtatok aludni,zsizsikesek vagytok??? :lol:

BBJudit!
Az a cumiféligkintvan kép gyönyörűűűűű!!! Akár egy Anne Geddes fotó! :lol:

Szilbee!
Azt kérdezem.....: hg ti pontosan kiszámoltátok hg a második babának mikor kell ahhoz jönnie hg ugyanannyi Gyed-et kapjon az emberlánya (tehát az előző legyen az alap mintha fizu lenne)és ne csússzon bele a Gyes-be? Tudja ezt vki hg hogy kell???? :shock:

Ildi!
Lehet rosszul összerakni azt a mellszívót,egyszer nekem is sikerált és akkor nem működött! De ahogy Olga is mondta függüleg.en kell tartani. Mennyid van pluszban?

Balwin!
El ne keseredj már!! Milyen rendes kis Babud van,szépen letölti az idejét...elvégre is ha az embernek ki van fizetve a nyaralása,csak nem megy haza előbb :lol: :lol: :lol: nemigaz???

na a kimatyizott képek....

áááá,a fene!!!!!!! Elment az eszem!!!!!!!! Mekkora pixelre kell kicsinyítenem??? Régen simán felraktam.....segítség!!!!!!!

fanna3

Katlina!

Nyugi! Nekem akkor volt ilyen szúrós fájdalmam (30.héten:( ) amikor kinyílt a külső méhszáj,de nagyon. Már nálad is ez lehet,elvégre ideje van:))) Ez normális!

fanna3

Fanna!
Nálunk a helyzet az, hogy pár hónapig kapom a gyes-t és csak utána kapom a gyedet, ha a pici megszületik.
Mi éppen azért vágtunk bele a projektbe, mert 0 bérezett nappal is ugyanazt a gyedet kapom majd, mint Leventénél, mivel ilyenkor ha megvan a 180 biztosított napom (tehát él még a munkaviszonyom) a munkáltatói szerződést veszik alapul és nem azt a pár havi gyes-t. Nem'tom mennyire volt követhető amit mondtam. :oops: :?
szilbee

Sziasztok!

Katlina, türelem, ez még csak a kezdett... Azért jelentkezz folyamatosan, nagyon izgulok érted!!!

Fanna, hát a képfelrakásban annyira béna vagyok... ezért csináltam inkább albumot :)

Ja, Ildi, én annyit szórakoztam mellszívóval, és a végén az jött be, ha kézzel csinálom! Bár én kb. 2 hónapig szenvedtem vele, mert kb. 10-20 ml-ket fejtem, hogy utána abbahagytam. A tej elég volt Csonginak, eltenni úgy sem tudtam, úgyhogy úgy döntöttem, hogy nem maszatolok tovább.
Én Aventet nem próbáltam, majd a többiek felvilágosítanak :)

Évi és
Kép
csongianya

Ildi! Kérdeztem egy ismerős kismamit, ő azt kérdzte, hogy van benne valami fehér korong, hogy az sem mindegy, hogy kerül bele...lehet fordítva van benne... :shock: :?:

Fanna! 600x600 pixeles a max. kép, akkorára kell kicsinyíteni. DE IZIBEN!! Látod, látod!! Sűrűbben kéne csinálni, mert elfelejted!

Katlina! Ez még szerintem is csak a tágulás, ...de az lesz belőle...valamikor. :wink: A rendes fájások nekem olyanok voltak, mintha húzták volna a hasamat, úgy hosszanti irányban.

bbJudit! Ha már mindenki leadja a voksát: nekem meg a fürdőlepedős kép tetszik! Szinte látom, ahogy gyömöszöli be a szájába, magyaráz neki, mert azt hiszi, cici.. :lol:

Olga! Gyogyi neve?

Nóri és az ovis...
Kép
elin

A nő vegyelemzése

ELEM NEVE: NŐ
VEGYJELE: Fm
FELTALÁLÓ: Ádám
TÖMEG: Optimálisan 54 kg, de változó 40-200 kg között
FELLELHETőSÉG :Nagy mennyiségben található urbánus környezetben

Fizikai tulajdonságai:

a) felülete általában színes mázzal van bevonva;
b) azonnal forr és ok nélkül fagy;
c) megfelelő eljárás alkalmazásával olvad;
d) rossz ízű, ha téves helyen kóstoljuk;
e) ritkán lelhető fel szűziesen tiszta állapotában;
f) erős hangokat hallat, ha a megfelelő; helyre nyomást gyakorlunk;

Vegyi tulajdonságai:

a) könnyen vegyül az arannyal, ezüsttel és más nemesfémekkel, valamint a drágakövekkel;
b) nagy mennyiségű értékes anyagot tud abszorbálni;
c) könnyedén felrobbanhat, minden előzetes figyelmeztető jel és világosan látható ok nélkül;
d) vízben nem oldódik, viszont vegyülésre való hajlama nagymértékben növelhető alkohol adagolásával;
e) az ember által ismert leghatékonyabb anyag a pénz mennyiségének csökkentésére;

Leggyakoribb felhasználásai:

a) leginkább mint díszítő elem, főként drága sportkocsikban;
b) kitünően alkalmazható relaxációs célokra;
c) nagyon hatékony tisztítóeszköz;

Elvégzett kísérletek:

a) színét gyakran vörösre váltja, ha csomagolás nélkül tálaljuk;
b) színét zöldre váltja, ha egy jobb minta mellé kerül;

Veszélyek:

a) nagyon veszélyes elem, csak szakemberek tudnak bánni vele;
b) illegális több minta tulajdonosának lenni, de tartható több is belőlük, azzal a feltétellel, hogy különböző helyeken tároljuk őket, egyébként katasztrofális következményekkel kell számolnunk.

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Nóri!
próbálkozozok,köszi!

Ildi!
Azt a kis korongot úgy kell beletenni hg a cirádás része legyen felülre! Ergo a sima alulra.... :lol: És uccu neki!

fanna3

Sziasztok!

Balwin!
Továbbra is állítom, hogy Neked is jár minden, hiszen az egyéni vállakozó is fizet tb-t maga után, így az is biztosított jogviszony. Ha van időd és kedved menj rá a www.magyarorszag.hu-ra és ott a gyermekek után járó dolgok közt maga a jogszabály is elérhető, és ott választ kapsz pontosan a kérdésedre. Ha nem boldogulsz, hívd fel az oep-et.
Egyébként semmi izgalom, mindennek megvan a maga ideje. Ott nagyon jó helyen van Luca, ahol van, ráér még megszületni, nyugi, pihi, szép gondolatok, és a meleg elviselése!

Fanna!
Csak nem tervezgetjük a második babócát? Leírhatom, hogy hogyan kell okosan gondolkozni, hogy a legjobban járj, ha másodikra készülsz, de csak priviben. Kérjük a képeket!

Katlina!
Még én sem gondolnám azt fájásoknak. De kitartás!!!

Ildi!
Mizu otthon? Írjál!

Nálunk Letinek sem jött mostanában össze ez a kaki dolog, de a kúp meghozta hatását! (Más nem válik be) Ma már a 3.-nál tartunk!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Lányok!! Szoktatok Pestre menni? Lenne egy kis csomag, amit el kéne hozni, mert postára nem akarják adni...elkallódhat. Nekem meg nincsen olyan ismim, aki elhozná. :cry: Nyertem egy könyvet, azt kéne elhozni.

Nóri és az ovis...
Kép
elin

ezt csinálja mostanság...
Kép Kép

Kép Kép Kép Kép

nA egyelőre erre futotta,ígyis a minőségre már nem mentem......nyomi(ulok).....ez vagyon..... :roll:

fanna3

Oké Judit megköszönöm!!! Áááááá méééég neeeem.... :wink: ....de tudatosan szeretném tervezni mindenképp hg jó legyen.

Nóri!
Én sajna nem....pedig mennék.....
DE
akkor még egy kis gyakorlati dolog. Szeretnék én is a vonalzómba képet! Meg szeretnék emoticont is,honnan van?
:roll: segítesz? :roll:

fanna3

Fanna,nagyon szépek vagytok!

Változatlan minden!

Kép

Kép
katlina

El se hiszem mán, hogy láthatunk képeket Nimiről! Nicsak és anyáról és apáról is! :lol: Gyöngyszem! Annyira okos kis tekintete van! Szépséges! Annyi szép gyermek születik mostanában! (Tényleg a múltkor az utcán megszólított egy idősebb hölgy, és ő mondta, hogy mostanában csak szép gyermekeket lát! ) :lol: :lol: :lol:

Nóri! Jelentem Nurophen szuszpenzió gyermekeknek! Adható 3 hónapos kortól. Emberem általában hetente egyszer megy, majd rákérdezek. Ezen a héten kedden volt. A nő jellemzése pedig durva!!! De tetszett! :lol:

Ildi! Ja, azt a fehér kütyüt, szelep vagy micsoda tényleg úgy kell, ahogy Anna írja! Majd nézd meg!

Katlina! Várjuk továbbra is a bejelentkezéseket! Ugye nem kezdtél el félni a szüléstől?

Judit! Ez rád is vonatkozik!

Na üdv!

Kép

Olga

Kép
juhaszolga

Olga!
Azt hiszem igen már most egyre jobban :oops:

Kép

Kép
katlina

Jaj, Katlina, na nehogymá most kezdj félni :lol: De komolyan, ha feszült vagy, félsz, akkor tényleg nem lesz könnyű! Beszéld meg szépen magaddal, hogy ez a világ legtermészetesebb dolga, baba pocakban nem marad, és végre látni fogod a picikédet! Csak pozitív gondolatok, plííííz!

Lányok, tudtok Szolnokon Kürti dokin kívül valakit aki allergiás gyerekekkel foglalkozik? Vagy valakit aki homeopátiával foglalkozik?
Csongi úgy néz ki örökölte az allergiám, éjjel bedugul az orra, többször felébred, reggel meg ezer tüsszögés. Meg kell ezt oldanom, mert nem akarom, hogy elfajuljon a dolog. Ha valakinek van ötlete, szívesen veszem!

Évi és
Kép
csongianya

Évi!
Úgy tudom, hogy a gyerekorvosunk (Orosz Ágnes-Móra F. úti rendelő) homeopátiával is foglalkozik, de mi voltunk az utolsó betegei, akit felvett a pacientúrájába. :(
Van egy kiskönyvem homeopátiás gyógyszerekről, de inkább nem ajánlanék belőle (hacsak te nem szeretnéd), mert nem vagyok homeos orvos és ha rosszat ajánlok, akkor előjöhet lappangó betegség is. Sajnos már homeos orvost meg nem ismerek. :(
szilbee

Évi! Hál'Istennek én még nem tudok segíteni neked orvos ügyben. Szerencsére eddig még nem volt rá szükségünk, és remélem az én ellenállásomat (jele:Ohm) örökli a kiscsaj.

Katlina! Ne féljél!! A szülés után következő tizenegynéhány év az sokkal húzósabb lesz, meglásd. Mondom én ezt egy 14 hónappal a hátam mögött... :oops:

Olga! Köszi. Majd megnézem, vagyis jegyzetelem...
Jaj! De jó lenne, ha bevállalná a postás szerepét az embered! Mondjuk nem azért, hogy rögtön olvasnám is azt a könyvet, csak hát ami az enyém, az az enyém...

Fanna! Az emotikonokat a mailkliensemből másolgatom ki, és ugyanúgy kell beillesztenem, mint egy képet, nem úgy, mint ezeket az itteni kis ikonokat. Ha kell, küldök át ezret, csak dobj egy mailt, hogy én is tudjak neked küldeni. Kép De ezeket is ki tudod másolni szerintem.
Képet a vonalzódba csak úgy tudsz beilleszteni, ha megint csinálsz egy vonalzót. Ott felajánlja, hogy képet illessz be, de annak meg 80x80-nak lehet lenni max.
Tényleg gyönyörédes Nimi!! Mennyit változott már, mióta megszületett!!

Mi meg Havajon voltunk délután.
Kép
Telefonos kép, ugyebár a fényképezőgép szerelőnél van. :?

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Fanna, de jók a képek! Látom nagy a szerelem apa és fia között :)

Elin, irigylem a csajszit, ma én is legszívesebben medencében ültem volna! Nagyon szép a lány, lesz még bajod az udvarlókkal:)

Orosz Ágiról én is hallottam, de azt is, hogy már nem fogad több beteget:(
Könyvecském nekem is van, de ez nem olyan dolog, amivel nagyon kísérletezni akarok, mégiscsak jobb lenne egy szakember.

Évi és
Kép
csongianya

Fanna, naon szépek vagytok :D Nimi tündéri kispasi, teccik a cumis-fityiszes kép :lol:

Elin, dejót pancsolhattatok :D Hja, és milyen jól megy a medence színe Lilcsi hajszínéhez :wink: Oan aranyos :)

Köszi a TB-s segítségeket :oops: :)

Judit, megnéztem a m.o.ponthu-t, szépen megvan minden :) Közben a könyvelőnk is felírta, milyen konstrukció kellene, egybevág azzal, amit olvastam a honlapon :mrgreen: Úgy néz ki igénylek majd anyaságit, tgyást, gyed-et 2 évig, aztán gyes-t 1 évig.
Amúgy vállalkozásnál azért gáz, mert ugye saját magunk munkáltatói vagyunk, szóval mindkét fél (munkavállaló, munkaadó) járulékkötelezettségeit be kell fizetnünk magunk után :? Ezért nem is mindegy, hogy mennyi ideig, és mennyivel kevesebbet kell állambácsinak kipengetni.

Katlina, úgy tűnik a vállalkozókra is ugyanaz vonatkozik járandósság ügyben, mint a munkavállalókra :)
Noh, akkor legalább erre jó voltam: most már tudsz az anyasági támogatásról :wink: Ami fontos: kell egy igazolás a terhesgondozást végző orvostól, hogy legalább 4 alkalommal megjelentél terhesgondozáson.

Évi, szolnoki dokit nem, de egy pesti klinikát tudok ajánlani, akik nagyon jók a témában (párom allergiájával hozzájuk járunk). Ha érdekel, privben szívesen megírom a címüket, áraikat :)

Már mindenki azt mondja, hogy leereszkedett a hasam...még az is, aki nem látott az elmúlt 5 hónapban :D Szóval tényleg nem lehet már olyan nagyon fent. Voltam ma kozmetikusnál szőrmentesítésen, mehetünk szülni :lol: Jelzem, fájásoknak nyoma sincs...néha keményedgetek, de ennyi. Persze, ha belegondolok, hogy a ciklusom hosszabb az átlagosnál, akkor még 3-4 napot rá lehet rakni a jelenlegi kiírásomra :roll: :?

Judit
Kép

Kép
balwin

20. szerény
21. megértö
22. elegáns
23. egyértelmü
24. szeretetteljes
25. hidegvérü
26. szenvedélyes
27. engedékeny
28. becsületes
29. adakozó
30. gyakorlati
31. igazságos
32. bármire legyél kész érte (akár bankot rabolni is)
33. reménytelen (a szerelemtöl)
34. nyugodt
35. sármos
36. hüséges
37. álmodozó
38. karrierista
39. megbízható
40. mindenki felnézzen rád
41. legyél kész áldozatokra, és mindenek elött gazdag.

Ugyanakkor legyél:
a) féltékeny, de mégis aggódó
b) jöjjél ki a rokonaival, de ne tölts velük több idöt mint a növel
c) adj a nönek szabadságot, de mégis mindig érdeklödj, hol és kivel
volt
d) öltözz elegánsan, de legyél kész mindig a hátadon hazacipelni a nöt
térdig sárban, majd bemászni az erkélyen ha otthonfelejtette a
kulcsát.
Vagy elkapni és megverni a tolvajt, aki ellopte töle a ridiküljét,
amiben olyan fontos dolgok voltak, mint a tükör és ajakrúzs.

Nem szabad elfelejtened:
1. születésnapját
2. névnapját
3. házassági évfordulót
4. az elsö csók évfordulóját
5. menstruációját
6. a fogorvosnál foglalt idejét
7. a legjobb barátnöjének és a kedvenc nagynénijének a születésnapját.

Sajons a fent említettek tökéletes betartása sem biztos, hogy
eredményre vezet. A nö ugyanis belefáradhat a tökéletes férfi
jelenlétébe, és megszökhet az elsö gitárossal.

És most a másik oldal:

A férfi boldoggá tétele sokkal nehezebb.
Ez azért van, mert a férfinak
szüksége van:
1. szexre
2. kajára

A nök nagy része ezt a borzasztó igényességet rabszolgatartásnak érzi.
Ezeknek az igényeknek a kielégítése meghaladja a nö erejét.

Végeredmény:
Az együttélés teljesen lehetséges, ha a férfiak végre megértik, hogy teljesen túlkapó követeléseiket korlátozniuk kell!

csak egy kis mosoly kedvéért majd irok nem sokára!!!

puszika

Kép
kbernadett

Egy not nem nehéz boldoggá tenni...

Csak legyél neki:
1. barát
2. társ
3. szeretö
4. kisöcsi
5. bátyus
6. apa
7. tanár
8. nevelö
9. gyóntatópap
10. lelki barát
11. szakács
12. autójavító
13. szerelö
14. villanyszerelö
15. soför
16. hordár
17. takarító
18. lakáj
19. fafaragó
20. modell
21. lakberendezési mérnök
22. szexológus
23. pszichiátriai szakorvos

A természeted is fontos. Legyél
1. kedves
2. sportos
3. okos
4. erös
5. jólnevelt
6. határozott
7. gyengéd
8. érzékeny
9. romantikus
10. férfias
11. Móka Miki
12. vidám
13. de mégis komolyan veendö
14. bátor
15. Micimackó
16. energikus
17. gondoskodó
18. ideákban gazdag
19. ügyes
20. szerény
21. megértö
22. elegáns
23. egyértelmü
24. szeretetteljes
25. hidegvérü
26. szenvedélyes
27. engedékeny
28. becsületes
29. adakozó
30. gyakorlati
31. igazságos
32. bármire legyél kész érte (akár bankot rabolni is)
33. reménytelen (a szerelemtöl)
34. nyugodt
35. sármos
36. hüséges
37. álmodozó
38. karrierista
39. megbízható
40. mindenki felnézzen rád
41. legyél kész áldozatokra, és mindenek elött gazdag.

Ugyanakkor legyél:
a) féltékeny, de mégis aggódó
b) jöjjél ki a rokonaival, de ne tölts velük több idöt mint a növel
c) adj a nönek szabadságot, de mégis mindig érdeklödj, hol és kivel
volt
d) öltözz elegánsan, de legyél kész mindig a hátadon hazacipelni a nöt
térdig sárban, majd bemászni az erkélyen ha otthonfelejtette a
kulcsát.
Vagy elkapni és megverni a tolvajt, aki ellopte töle a ridiküljét,
amiben olyan fontos dolgok voltak, mint a tükör és ajakrúzs.

Nem szabad elfelejtened:
1. születésnapját
2. névnapját
3. házassági évfordulót
4. az elsö csók évfordulóját
5. menstruációját
6. a fogorvosnál foglalt idejét
7. a legjobb barátnöjének és a kedvenc nagynénijének a születésnapját.

Sajons a fent említettek tökéletes betartása sem biztos, hogy
eredményre vezet. A nö ugyanis belefáradhat a tökéletes férfi
jelenlétébe, és megszökhet az elsö gitárossal.

És most a másik oldal:

A férfi boldoggá tétele sokkal nehezebb.
Ez azért van, mert a férfinak
szüksége van:
1. szexre
2. kajára

A nök nagy része ezt a borzasztó igényességet rabszolgatartásnak érzi.
Ezeknek az igényeknek a kielégítése meghaladja a nö erejét.

Végeredmény:
Az együttélés teljesen lehetséges, ha a férfiak végre megértik, hogy teljesen túlkapó követeléseiket korlátozniuk kell!

bocsi az eleje lemaradt :oops:

Kép
kbernadett

Judit! Azért nektek is van esély egy vörös leányzóra, nem? Gondolom, embered szőrzete nem festett :lol: ...

Évi: hol vannak még azok az udvarlók...! Csak lássak meg egyet is :twisted: :wink:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

[color=darkblue]Nóri!
Hát ez a kép isteni! :D

Évi!
Én is így vagyok a homeos készítményekkel. Amiről tudom biztosan hogy használ és nem "árt" csak azt használom, de ezek már kipróbált cuccok megfázásra, torokgyulladásra és infulenzára. Sokan sajnos úgy állnak a homeopátiához, hogy á az nem is árthat mivel nem gyógyszer, kísérleteznek vele, legtöbbször a gyerkeken, pedig a nem megfelelő homeos cucc kiválasztása csak bajt okoz, különösen ha olyan komolyabb dologról van szó, mint az allergia.
Azért szerintem hívd fel Orosz Évát, hogy tud e neked ajánlani szolnoki homeos orvost, még ha nem is tud már benneteket fogadni. Ő bizti ismer homeos szakembert.
[/color]
szilbee

Cső lányok!

Hát nektek szófosásotok volt az elmúlt pár napban, nekem meg bugulásom! :lol:

Köszi az infókat a mellszívóval kapcsolatban, majd kipróbálom. A röhely az, hogy Imikével használtam, csak bizti már elfelejtettem jól összerakni. Tejem felesbe nem sok van, most nem is próbálkozok, örülök, ha Petikének elég.

Szilbee!
Emlékszel még, amikor elkezdtem fórumozni, vissza akartál menni dolgozni, hogy a következő babucival is gyed-et kaphass. De jöttem én, és felhomályosítottalak, vagy micsoda, hogy nyugi, új babaucival is megkapod az előző összeget? :!: Egy kicsit én is hozzájárultam öcsi, vagy hugi megszületéséhez. :wink: :shock:

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó

Sziasztok!

Hú, mennyi kép, és hozzászólás! Még most mazsolázok!

Elin!
Gratula! Hol nyertél, mivel és mit?
Jó az az írás, bár nem túl hízelgő ránk nézve, de ahogy tovább olvasom van ellenpélda is. Jaj, de jó Lilcsinek! Nagyon megy a vörös hajához a zöld. Te nem huppantál mellé? Nálunk is megy a férjem meg Gréti a strandra ma délután. Mi meg itthon maradunk Letivel, de nekem muszáj tanulni! Látom, jó telcsid van, ha ilyen szupi kpépet tudsz csinálni. Az enyémre is ráférne már egy csere, már ki is néztem egyet, de még nem szólt a jótündér, hogy akkor mikor is megyünk megvenni!

Fanna!
Szupi képek! Látom Ti is szoktatok néha fényképezkedni, majd most már nálunk is be kellene ezt vezetni, mert mindig csak a gyerekek vannak a fotókon! Látom Niminek is jön a fogacskája, vagy legalábbis a fogcsírák beindultak! Amikor valaki a kezében tartja, olyan szeretet teljesen néz, nagyon szép kép! Jó ihlet, egy következő fotóhoz, majd kipróbálom.

Balwin!
Csak egy tipp lett volna, de már késő. Ha jól tudom, a min.bér után fizetendő járulék (összköltség) ugyanannyi mintha a minbér dupláját fizetnéd, és az már pont elég, hogy a max.-ot kapd.

Na megyek ennyire futotta.
Többieknek jó hétvégét!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Katlina! Ha hazamentél nst után, írjál!!
Ha meg nem, akkor meg remélem ügyik lesztek :lol: ...!

Lilcsi ma extra hisztis volt eddig, remélem most kialussza a nyűgijét. Míg palacsintát sütöttem, állandóan a lábam között bohóckodott volna, arrébbtettem, de akkor ordított. Akkor elrekesztettem a szobába a ráccsal, akkor meg ott ordított.

bbJudit! Én is most cseréltem le a telefont! Te milyet néztél ki???
Amúgy itt a neten szoktam játszani, teljesen belehülyültem már! :shock: De legalább ez ingyen van, még ha függő is vagyok. Azt hiszem, a premierpark oldalán játszottam a Karib tenger kalózai játékkal, ott nyertem Johnny Depp életrajzi könyvet. De a National Geographicon is nyertem már, 2x is. 1 sötétben világító freezbit (hogy az miért jó..? Sötétben ki akar freezbizni?) és 1 baseball sapkát. Még van egy könyvük, azt is jó lenne megnyerni.
De aki bele"rángatott" ebbe a játszadozásba, ő szinte hetente 2x-3x nyer, engem meg a fene megesz, mikor sorolja, miket kapott.

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?