Szia Mindenkinek!
Zsu!Mielőbbi jobbulást Krisznek.Remélem,nem komoly.Marcimat is kerülgeti valami,mert ma enyhe hőemelkedéssel ébredt,és nagyon anyámasszony katonája.Néha titkon azt kívánom magamban,hogy csillapodjon már le egy kicsit az a fene nagy energiája,mert már alig kapok mellette levegőt,de ma nagyon rosszul esik,hogy nem az a kis izgő-mozgó felfedező.Alig huncutkodik.Csak bújik,és ül.Jaj!Csak ne legyen beteg!
Bogi!Végtelenül sajnálom,de ez az együgyü férjem,csak tegnap este szólt,hogy csütörtökön délután focizni megy.
Azért nem szólt eddig,mert nem volt biztos.
Most ki vagyok bukva.Így nem valószínű,hogy el tudunk menni,pedig találkoztam Beával,és lelkesen beszélgettük,hogy akkor csütörtökön talizunk...Azért bizakodom.Már rég mondogatom,hogy meg kéne szereznem a jogosítványt.
Szerintem is mond le ennél a szállodánál a foglalást.Rátok akarják tukmálni a nektek nem megfelelő felállást,ráadásul többért.Agyrém,hogy miket megengednek maguknak.Biztos van máshol hasonlóan jó szállás.Esetleg Pálkövén (Pálköve-Kővágóörs) nézz körbe.A neten megtalálod.
Niki!Mi is gartulálunk az első fogacskákhoz.Ha nagyon megviselné pintyőkédet,esetleg próbáljátok ki a Dentinox gélt,de sokan esküsznek a borotyánkő nyaklácra is.Neten rendelhető,és méretre készül.Esetleg,ha belázasodó típus,előre adhatsz neki lázcsillapító-fájdalomcsillapítót.Marcim nyügös-érzékeny baba volt,ahányszor kibújt a foga.Soha nem volt fertőzéses beteg a fogzás idején,mégis belázasodott,kipirosodott a popója,és hasmenés is kínozta.De amint áttörte az ínyét a kis rakoncátlan igazgyöngy,minden baj elmúlt egycsapásra.Kitartást!nem mindegyik fog viseli meg őket ugyanúgy.
Csiperke!Nekem is Maár Róbert adta be a császármetszés előtti érzéstelenítést (ha jól emlékszem
).Nagyon kedves volt,és gyors.Szinte nem éreztem semmit belőle,pedig többször szúrt,a súlyom miatt.
Gondoltam,hogy Vikit nagyon szimpatikusnak fogod találni.Bármilyen kérdéssel fordulhatsz hozzá,készségesen segít majd.A mobilját megadta már?Én azon szoktam hívni.Úgy gyorsan elérhető.Mostantól havonta fog járni hozzátok?Mi épp legutóbb kaptuk meg a kelengye listát tőle.ugye Marcim nyári,míg a kistesó őszi baba,így egy kicsit másra kell odafigyelnem a készülődéskor,de ami rucink van,szerencsére felhasználható.
Vérvételre nyolc órára menj (akkortól fogadják a kismamákat) a Liezen-Mayer-be,kivétel a vércukor vizsgálatkor (de arra csak a 24-26 héten kerül sor),akkor 7re,majd visszahívnak két óra múlva.
Vizeletvizsgálatot,és vérnyomás-,súlymérést Viki végez,a Tihanyi Árpád úti rendelőben.Nála kell jelentkezni szülésfelkészítő tanfolyamra is,amire kb. a 29. hét környékén osztanak be a túljelentkezés miatt.
És jó,ha előre megbeszélitek vele is a szüléstervedet,mert nemrég tudtam meg,hogy a szülészet havonta 5 EDA szettet kap,ami a hó elején el szokott fogyni,ráadásul azoknak adják többnyire,akiknek van fogadott orvosa.A Wolfban kapható 3700 ftért.Ha mégsem használnád fel annakidején,a fogadott orvos továbbadja egy másik kismamájának.
És feltétlenül menj el a háziorvosodhoz kardiológiai vizsgálatra (a kismamákra jellemző,hogy ingadozóa vérnyomása,illetve magasabb a normálisnál,esetleg a pulzus rakoncátlankodik),és fogorvoshoz ellenőrzésre (azt hiszem,közel lakhatunk egymáshoz,így Dukavits Kingához,aki szintén a Liezen-Mayerban rendel az emeleten-mert a szuvas fog koraszülést eredményezhet),valamint ha rövidlátó vagy,szemészhez (némelyik doki 6,5-e,míg más 10 dioptria felett császárt javasol,nehogy bevérezzen a szem,vagy jelentős látásromlás alakuljon ki).Jobb minden téren megnyugodni,vagy orvosolni az esetleges problémákat.
el a fejjel!Ha émelyegsz,hánysz,az azt jelenti,hogy ezerrel dolgoznak benned a hormonok,ami a picúrkának csak jó.Marcumnál se voltam kispályás,de most aztán kétszer olyan rosszul voltam egész sokáig.Nem bírtam a hűtőnk szagát,az ágyneműt penészesnek éreztem,a bevásárlásokkor mindig kéznél volt egy zacsiés maga volt a kínszenvedés elkészíteni az ebédet.Mostanában szinte nyoma sincs ennek az időszaknak,habár a hal,ésa májszag még mindig kikészít.Ajánlják a hideg víz,tej mellett az olajos magvakat,illetve a reggeli keksz eszegetést is.Vigyázz,hogy nehogy koplalj.Ha más nincs,szedjél magzatvédő multivitamint,vagy zöldárpa tablettát,de a Bem téri patikában segítenek homeopátiás szert választani ahányinger ellen,csak azt kell megmondanod,hogy milyen típusú a rosszullét.
És a második trimesztertől javaslom,hogy igyál várandósok teakeverékét.Nálam bevált,csodákat tesz.Kell bele csalán,orbáncfű,citromfű,palástfű,gólyaorr,málnalevél,mezei zsurló,cickafarkfű.Két liter lobogó vízzel kell leforrázni az egy-egy teáskanálnyi arányban készített keveréket.15-20 percig állni hagyni,majd leszűrni.Addig pedig néha még a gyomrodnak is jót tenne a kamilla-cickafarkfű-gólyorr-palástfű hasonló keveréke.Ez magzatmegtartó hatású,és megelőzi az esetleges női betegségeket,fetőzéseket.
Ha majd később nagyon vizesednél,habár a várandós tea szinte biztos,hogy megelőzi,vagy enyhíti ezt a tünetet,igyál bodzateát,vagy bodzaszörpöt.
És ajánlhatom még a gyerekeknek kifejlesztett halolaj készítményt (Eskimo kids),valamint bio spirulina készítményeket.Megelőzik,illetve enyhítik a terhességi magas vérnyomás (toxémia),és a terhességi vércukorbetegség kialakulását.
Esetleg kukkants be erre az oldalra:
www.wellnesscafe.hu/dieta/200704/9_honap_vitalitas