Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,
A baba egeszsege miatti aggodas teljesen termeszetes, de majd meglatjatok, hogy a 2. harmadban valamikor egyszercsak eszrevetlenul csokkeni fog (igaz nem tunik el). Pont igy voltam en is, mint ti az elso 3 honapban: allandoan a bugyimat vizsgalgattam, nem piros-e es mivel nekem semmilyen rosszulletem sem volt, az UH-k ellenere sem hittem el sokszor, hogy terhes vagyok. Ez akkor valtozott meg, amint megereztem, hogy mozog. Nektek is tuti igy lesz. A bugyimat pedig erdekes modon mar egyaltalan nem vizsgalgatom (ez a 22. hetem), kb a 4. honap ota, de ez spontan alakult igy. Amikor korabban masok ugyanilyen valtozasokrol szamoltak be nekem, nem hittem, de most mar ugy hiszem, nektek is igy lesz.

A hajfestesrol (es a koromlakkrol es az onbarnitorol) megkerdeztem Mr Spockot es megtiltotta!!, pedig ugye mar tul voltam az elso 3 honapon, azt mondta, birjam ki a vegeig. Ennek ellenere egy csomo festett haju kismamat latni es a sajat orvosom pedig azt valaszolta e kerdesemre, hogy az elso 3 honap utan ilyen dolgok mar nem arthatnak.

Cili2
Cili2

PK!
Köszönöm a kedves üdvözlést!
Én is nagyon boldog vagyok, hogy mostmár ezen a topicon irogathatok!

Tapasztaltabb kismamák!
Mikor kezd már el végre nőni a hasam? Már a 11. hetet taposom, de még mindig teljesen lapos vagyok! Kép

Hogyha hányingeretek van reggel, akkor még fekvésben egyetek meg 1-2 sima kekszet! Nekem bevált!

Viráganya!
A sok hányással vigyázz, mert kiszáradhatsz és a babának sem tenne ez jót! Ha valóban sokat hánysz menj el dokihoz!

Mindenkinek sok boldogságot kivánok!
helga (helga)

Beja, és akit érint.
A székrekedés, ennél csak rosszabb lesz, (én csak tudom, már a 25. héten) ha nem válik be egyik csoda módszer sem, akkor próbáljátok ki amit én, az a neve hogy LAEVOLAC szirup,és pár napos csecsemok is szedhetik, három hónapos terhesség után tehát nem veszélyes. Nagyon hatékony,és nincs 300Ft sem.
Vica
Névtelen

Sziasztok Lányok!

Nekem a terhességek alatti a székrekedésre nagyon bevált az aszalt szilva.

A Szülésre is vittem be magammal és nem kellet hashajtót adni a harmadik napon, ment mgától minden.

bigacsiga Kata
bigacsiga

Sziasztok!
A LAEVOLAC-ot a kisfiam bél és gyomorproblémákra kapta, ami a bélflórákat tarja rendben. Ennek egy hatása, hogy okozhat hashajtást. Én nem valószínű, hogy terhesen merném szedni.
Amit Kata írt, azt jónak találom, mint a szilvalekvárt is. Én gyümölcsöztem az egész terhesség alatt, és minden problémámat megoldotta, a szülés után 2 nappal beindult a székletem magától, pedig császáros voltam.
Fő a rostdús étkezés és a mozgás. Ez rendbe hozza a bélműködést.
Sziasztok
BGabi
Bánhidi

Szia Mariann!

Én is a Theodora Quelle-t ittam, abból is a szénsavmenteset, mert az utolsó hónapokban, amikor ez nálam aktuálissá vált, már nagyon sokat égett a gyomrom. Az igaz, hogy vas nincs benne, de gondolom, szinte mindannyian szedtek valamilyen magzatvédő vitamint, amiben van annyi, amennyi kell. És vigyázni kell vele, a túladagolás miatt.

Én nem festettem a hajam a terhesség alatt, és most a szopiztatás alatt sem, de szerintem sem lehet túl nagy gond belőle.

Sziasztok:

Dia
Dia

sziasztok!
A székrekedésrõl még annyit, hogy minden lehetséges dolgot próbáljatok ki, hogy nehogy aranyeretek legyen. Én ezt az elsõ terhességemmel megúsztam, de a másodiknál kijött, borzasztó volt, bár sikerült kezelni szerencsére. Az étkezés szerintem is sokat segít, de ha esetleg vasat is szedtek, akkor semmi esetre se vegyétek be a vastablettát kora reggel, csak miután sikerült a dolog! A baracklé is jó, meg minden amire általában azt mondják, hogy hasmenést okoz, de a hasfogó dolgokat, pl. banán jobb kerülni. A védõnõ biztos tud adni egy-két tippet, hogy pl. mit szoktak javasolni székrekedéses kisbabáknak!
Hajfestés: én mindkét terhesség alatt festettem, de be kell valljam, bennem is volt mindig egy kis aggódalom, bárki bármit mondott. Aztán pont ma véletlenül olvastam egy angol babaneten, hogy a festékek, bár tartalmaznak vegyszert, olyan kis mennyiségben tartalmaznak, ami mind csak koncentráltan, nagy mennyiségben lehet káros a szervezetre. Azonkívül azt is írták, mint ahogy valaki említette fentebb, hogy jól levegõzõ helyiségben, a használati utasítást követve nem történhet semmi. Egyébként én találtam a DM-ben egy henna alapú festéket, Magyarországon eddig még csak itt láttam, amiben legalább a festék növényi alapú. Úgy tudom külföldön lehet olyat is kapni, ami teljesen növényi anyagokból készült. Én ezt most kipróbáltam (mahagóni) és teljesen jó színe van. sziasztok, andi
andi

Sziasztok!

Én nagyon rosszul aludtam ma éjszaka, elég fáradtnak érzem magam, kár, hogy a fiacskám nem akar még aludni egy kicsit, én tudnék még.
És Ti hogy vagytok?

Sziasztok
BGabi

<pre>
Lara 1.c. 14 hét 3 n Szeged 25 év okt. 16. 1.b.
PK 2.c. 13 hét 2 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 8.c. 12 hét 4 n Budapest 25 év okt. 28. 1.b.
Helga 26.c. 10 hét 4 n Debrecen 22 év nov. 10. 1.b.
Eszter 2.c. 9 hét 5 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Viráganya 4.c. 8 hét 0 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Gabi 1.c. 8 hét 0 n Nyíregyháza 27 év nov. 28-29. 2.b.
Laura 8.c. 7 hét 6 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Beja 8.c. 7 hét 3 n Budapest 25 év dec. 3. 1.b.
Niki 10.c. 6 hét 3 n Bp. (Érd) 27 év 1.b.
Kinga 1.c. 6 hét 2 n Maglód 33 év dec. 11. 4.b.
Évike 3.c. 6 hét 2 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 5 hét 5 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Orsi 8.c. 5 hét 4 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
</pre>
Bánhidi

Sziasztok!

Képzeljétek, megkérdeztem a Házipatika nögyógyászától, hogy futhatok-e továbbra is változatlan inzenzitással. Azt írta, hogy ha túl vagyok a 9. héten (beágyazódás idöszaka) és még nem tartok a 17. héten (nyakcsatorna elégtelenség idöszaka)bármit sportolhatok. Ez nekem egy kicsit magas. Én úgy tudtam, hogy a beágyazódás a megtermékenyítés utáni 3-10 napon belül befejezödik, akkor mi ez a 9. hét? Sajnos arra sem adott igazán választ, hogy mennyi az a súly, amit még kockázat nélkül meg lehet emelni (bevásárláskor). Azzal nem igazán vagyok kisegítve, hogy ésszerüen emelgessek. Ha minden jól megy a héten, de legkésöbb jövö héten elmegyek dokihoz, remélem ö egyértelmübb tanácsokat ad majd. Szerintetek mennyit lehet megemelni?

Viráganya!
Szorítok, hogy múljanak a rosszullétek!

PK!
Remek volt, ahogy bejelentettétek, már én is alig várom, hogy elmondhassuk!

Sziasztok!
Orsi
Orsi

Sziasztok lányok, szép jó reggelt mindenkinek!

Kata, Vica, Andi, és még akik a székrekedésrõl írtak! Nagyon köszönöm a sok-sok tanácsot!!!!!KépKép
Elhatároztam, (legalábbis kezdésnek kipróbálom), hogy a következõképpen fog alakulni egy napi étkezésem: reggel reggeli, tejjel vagy kakóval. Aztán délelõtt megeszek egy narancsot. Aztán ebéd. Kora délután gyümölcsös joghurt müzlivel vagy búzakorpával (ezt olvastam a neten). Este kevés vacsora, lefekvéskor 2-3 kanál szilvalekvár. Tegnap este már ettem is a lekvárt, és képzeljétek, nem ébredtem éjjel hasfájásra!!!!!! Pedig az utóbbi 1 hétben minden áldott éjjel gyötört a hasfájás. Úgyhogy KÖSZIIIIIII mindenkinek! Kép Ha Ti nem lennétek...

Viráganya, szia! SzegénykeKép Remélem, hogy nagyon hamar elfelejtheted ezt a hányós idõszakot...

Niki, szija! Kép Elöször is: de jó hogy itt vagyKépKép
Azt hittem megírod a címed, és már írtam volna is Herczegh dokiról. De sebaj, itt a címem: beaszepvolgyi@yahoo.com
Írj, és írok! Kérdezz bármit, mindenre válaszolok! Kép

cupppppppppppppantás mindenkinek!
Beja
Beja

Helga!

Nekem nott a hasam!!! Kép Pedig még csak 7 hetes múltam, tehát a könyvek szerint nem is kellene. Persze csak egy kicsit, és inkább duzzadt, mint nott. (A köldök alatti terület természetesen, ahol a méh van.)
De a külso szemlélo még nem látja, PapaMackóval (a kedvesemmel) némi tanakodás után megállapítottuk, hogy bizony nott.
Pedig fogytam 1 kilót a mérleg szerint.

Viráganya!

Nagyon szurkolok neked, hogy minél elobb abbamaradjon a hányingered!
Vígasztalásként pedig elmondom, hogy mit olvastam a terheskönyvebmen (Szatmári István: Gyermeket várunk): azoknak az anyáknak, akiknek elso harmadban jelentos hányingerük van, megfigyelések szerint többször születik egészséges babájuk. Kép

BGabi!

Újra és újra csak megköszönni tudom neked, hogy folyamatosan gondoskodsz a lista megújításáról!

Lányok!

Képzeljétek, mi történt velem tegnap!
Hétvégén átjött a barátnom az óvodás kislányaival, hogy elromlott az autójuk, és légyszi vigyem el oket valahova. Kb. 30 percet töltöttünk velük együtt, persze volt pusziszkodás is, és tegnap felhívott a lány, és félig viccelve mondta, hogyha terhes vagy, most három hétig nem találkozhatunk, mert a lányom bárányhimlos lett. (Mi ezek szerint a lappangási ido alatt találkoztunk.)
Én mondtam neki, hogy akkor most 3 hétig nem találkozunk, mire nagyon meglepodött, örült, meg minden.
De azóta is nagyon félek, hogy történhet-e ebbol valami bajom. Én voltam gyerekkoromban bárányhimlos, meg hát a rubeola a veszélyes, de akkor is nagyon ideges lettem.
(Rubeolás ugyanis nem voltam, és mi van, ha tévesen állapították meg a kislánynál a betegséget, és valójában rubeolás? Vagy ilyen csak az én ideges agyamban fordul meg?)

Szerintetek?

Millió puszi: Laura
Laura

Laura, nyugi!!! Ha a kislány bárányhimlõs, akkor tényleg bárányhimlõs! Nem nagyon lehet a kettõt összetéveszteni... És Te pedig voltál már bárányhimlõs, még egyszer nem kaphatod el... Tehát nyugaloooooomKép))

cuppppppp, Beja
Beja

Laura,a rendeloben éppen a bárányhimlorol van szó.
Azt hiszem,Viráganyának is valami ilyen esete volt,meg Spockinál is olvastam mostanában róla.

Mariann
Mariann

Laura!

Egy: az a kislány NEM lehet rubeolás, egyszerûen azért, mert oltást kellett, hogy kapjon ellene (15 hó, MMR oltás). Kettõ: ilyenkor tényleg bárányhimlõ szezon van (érdekes, mert minálunk is Húsvét körül volt, és most is ezekben a hetekben hallom mindenhol, lehet, hogy nem is az ártatlansága miatt BÁRÁNY, hanem a húsvéti bárány miatt?), elég jól felismerhetõ, tehát tuti lehetsz benne. HÁrom: most volt itt a babaneten, a rendelõben, egyfelõl, hogy teljes védettséget jelent, másfelõl, hogy nem okozott problémákat!

Tudjátok, vannak dolgok, amiben nem értelek meg benneteket. Mondjuk én sose festettem hajat, de nem értem, ha ennyi mindenen tudtok aggódni, rettegtek, hogy elmegy, aggódtok, hogy egészséges lesz-e, akkor ugyan már ezt a csöpp áldozatot mért nem vállaljátok érte??? Amúgy nem a vérbe jut, hanem belélegzed azokat a gõzöket, és az ártalmas nekik.

Vas. Valaki írta, hogy ne rögtön reggel vegyétek be. Én meg arra hívnám fel a figyelmeteket, hogy olvassátok el a betegtájékoztatót, anno amit én szedtem, azon az állt, hogy evés elõtt egy órával (éhgyomrot jelent reggel!) kell bevenni. És ugyanígy egyéb vitaminok, magnézium stb. esetében javaslom elolvasni a tájékoztatókat, mert sok minden lehet ott, amire a doki nem hívja fel a figyelmet. Pl. a magnézium és a vas között el kell telljen adott idõ (talán 2 óra), mert gátolják egymás felszívódását (a vas evés elõtt is emiatt, a felszívódás miatt van). Ha csak összevissza szedjük és ezekre nem figyelünk, akkor totál felesleges lehet!

Pocak. ALkata válogatja, aki titkolni akarja, akár 19-20 hétig is elég, ha csak a lazább cuccokat szedi elõ, nem veszik észre. Viszont kényelmileg tényleg kell 10-12 héttõl a lazább cucc. Az igazi növekedés valahol a 18-20. hét után kezdõdik. Elsõ babánál. MÁsodiknál hamarabb. Általában. Ikrekkel pláne. De õrült nagyok az eltérések, a végsõ méretben is.

Ildi
Pethes Ildikó

Beja, Mariann, Ildikó!

Köszönöm a megnyugtató szavakat. Olyan jó volt ezeket olvasni!

Pusssssssssz: Laura
Laura

Sziasztok Lánoyk! Már régóta olvasom leveleiteket, és most úgy éreztem, irnom kell Nektek. Eloször is üdv. minden ujdonsült kismamának. Mi egy éve próbálkozunk, de sajna nekem a peteéréssel problémáim vannak igy nem jön össze a babuci. Már 3 havi hormonkezelésen estem át, de sajna eredménytelenül. Olvastam nálatok a Corax ovulációs tesztrol. Segítségeteket kérném abban, hogy ez mennyibe kerül, illetve hogy ezt hányszor lehet használni, na meg hogy értheto-e. Én a PG-t megvettem, de mire tudtam volna valamit kezdeni vele, addigra leejtettem és eltört. Hát nem béna vagyok? Köszi elore is!
Névtelen

Sziasztok, puszimindenkinek és szép hetetKép

Olvasom a fejleményeket.. Hát nem tudom, de ezzel a bugyinézegetéssel én is épp így vagyok...
Meg nem is tudom mostanában kedvügyileg nem vagyok valami jól. Olyan hisztiket csaptam húsvétkor semmiségeken, hogy magam is meijedtem magamtól..
Meg valahogy nem érzem magam olyan felh&#337;tlenül boldognak. s&#337;t.. olyan fura. legszívesebben átaludnám a napokat.. hát nem fura?
Dolgozni nincs kedvem,csak tengek lengek egész nap..
És a szilvalekvárt nekem is ki kéne próbálni, bár örök életemben székrekedéses voltam vagyok és leszek. Úgyhogy fel sem t&#369;nik...

Pusszi,

Évike
Évike

Kedves Névtelen!

A Corax ovulációs tesztet én ugyan megvettem, de mire használni tudtam volna, addigra beköltözött a pocakomba a pocaklakó. Nem olcsó dolog, de a lányok szerint sokkal jobb, mint a PG, bár én azt sem használtam.

De miért nem a "ma megint megjött..." topicba írsz? Szerintem gyere át oda!

Évike!

Hát igen, ezek a hangulatváltozások a terhesség velejárói. Ha tényleg te is csodálkozol saját magadon, akkor szerintem nyugisabb pillantaidban azért említsd meg a párodnak, hogy nem direkt csinálod, és hogy te sem tehetsz róla.
Én legalábbis már elore elnézést kértem az összes hisztimért. (De végül is nem vagyok nagyon hisztis.)
Viszont szerintem a székrekedést vedd komolyabban, mert késobb sokkal rosszabb lesz, tudod, aranyered is lehet, ami rettentoen fájdalmas. Zöldség, gyümi, rostos kaja, szilvalekvár, mozgás: és hidd el, jobb lesz.

Sziasztok: Laura
Laura

Kedves Névtelen!

Corax: Gyógyszertárban kapható teszt, úgy kell használni, mint egy terhességi gyorstesztet. Vizeletmintából mondja meg, hogy a fogékony idõszakban vagy-e. Ha megjelenik a második csik, akkor igen, ha nem, akkor nem. Létezik 7 db-os csomagolásban kb. 5.000,- Ft-ért, és 10 db-os csomagolásban kb. 7.300,- Ft-ért. A "ma megint megjött" címü topicban többen is használják, érdeklõdjél ott is a tapasztalatokról! Kép
cuppp, Beja
Beja

Sziasztok!

Nem tudom mi lehet velem, de voltam orvosnál, aki megállapította valószín&#369;leg terhes vagyok, elküldött ultrahangra, ahol viszont nem látott semmit, csak talált egy cisztát.
Most nagyon meg vagyok ijedve és nem tudom terhes vagyok-e vagy sem, annak ellenére, hogy a teszt még mindig pozitív. Az orvos azt mondta, lehet, hogy terhes vagyok, csak még nagyon pici és nem látszik.
Az érdekelne nektek hanyadik héten vették észre a terhességet és hogyan. Tudtok-e más módot az ultrahangon kívül a terhesség kimutatására.
Köszi.
indigo

Szia Indigo!!

Szeretnélek megnyugtatni, remélem, icipicit sikerül.

Az egyik az, hogy a Nõk Egészségkönyvében (szerintem az egy nagyon jó könyv) azt olvastam, hogy ha ciszta miatt marad ki a menstruáció, a terhességi teszt sosem lehet pozitiv!!! Mert egy ciszta nem produkálja a HCG (terhességi) hormont, amit viszont a terhességi teszt mutat ki.
Létezik laborvizsgálat, ahol vérbõl (ez 100%-os biztonsággal megmondja, hogy terhes vagy-e), vagy vizeletbõl (ez 98%-os) állapítják meg a terhességet (ugyancsak a HCG szintet nézik). Ilyet csináltak Neked? Ha nem, követeld ki!

A fent említett könyvben azt is olvastam, hogy ciszta mellett is teherbe lehet esni... Lehet, hogy sajnos nálad ez a két dolog egyszerre jött. Azt sajnos nem tudom, hogy a ciszta okoz-e problémát egy terhességnél, de annyit olvastam, hogy a legtöbb ciszta magától felszívódik.

Amikor én UH-n voltam, azt mondta a dokim, hogy mindössze 3 hete volt a beágyazódás (ez nagyon picike ugye), annyit látott, hogy volt ott egy sötét folt, benne egy nagyonnagyon pici fehér pöttyel. Tehát szerintem ebben a korai szakaszban csak ennyit lehet látni, viszont hogy látni lehet valamit, az tuti. Azt mondta a dokim, hogy a sötét folt a beágyazódás helye, ott ugyanis a méhnyálkahártya megsûrûsödik.... Tehát ha mást nem, ennyit biztos lehet látni.

Indigo, nem akarsz elmenni egy másik dokihoz is???? Szerintem jó lenne, ha elmennél, mert több szem többet lát!!!!!!

Kérlek, írj a fejleményekrõl!!!!

Egyébként van valami terhességi tüneted?

cupppppp, Beja
Beja

Bocsánat, hogy hosszú voltam, de még annyit hadd mondjak, hogy sajnos egy kolléganõm járt úgy, hogy cisztának nézték a terhességét és elkezdték gyógyszeresen kezelni, hogy felszívódjon a "ciszta", és elvetéltKép

INDIGO! Feltétlenül vizsgáltasd ki magad jobban!!!!!!!!!

Beja
Beja

Indigó!
Nekem az 4. héten lett elöször pozitiv a tesztem. Még dokinál nem voltam, de a mensim már lassan két hete késik, és vannak tüneteim is, bár nem állandóan.
Csak Beját tudom ismételni: alapos kivizsgálás!

Évike!
Szívem szerint én is aludnék egész nap, de a legrosszabb egy óra után. Most is alig bírom nyitva tartani a szemem!

Orsi
Orsi

Indigo,

Nekem az utolsó mensi els&#337; napjától számítva a 33. napon lett pozitív a tesztem , igaz csak akkor próbáltam el&#337;ször. Múlt csütörtökön azaz a 38. napon voltam dokinál. &#336; egyértelm&#369;en megállapította a terhességet vizsgálattal és Ultrahanggal. A képerny&#337;n csak a kör alakú méhzsák és egy apró fekete plötyli. Hát én laikus fejjel meg nem bírtam volna állapítani, hogy ez a babóca kezdemény, de az voltKép

Évike
Évike

Indigo!

Én csak azt nem értem, hogy dokid miért kizárólag az UH-ra támaszkodott. Nem vizsált meg?
Ez azért szerintem nem túl szimpi dolog ilyet mondani: hát hölgyem, Ön vagy terhes, vagy nem. Ezt én is meg tudtam volna mondani.

Nem kéne dokit váltanod?

Puszi: Laura
Laura

[color=#ff0000][b]

Részletek a Társalgó/Ismerjük meg egymást/Nyári babanetes találkozó topicban. Figyeljétek a helyszín miatt!

Pussz, Dorka

Ui: adjátok tovább minden babanetesnek
Dorka

Sziasztok!
Nagyon klassz ez a topic, igaz én már kezdek "kinöni" belöle (21. hét), de néhány hete engem is ugyanezek a témák foglalkoztattak. Ami a kezdeti aggodalmakat illeti, sajnos én is mániákusan idegeskedtem. De én ezt egyértelmüen a mostani terhességemet megelözö vetélésnek tulajdonítottam, ugyanis a két elsö terhességemkor fel sem merült bennem, hogy bármi rossz is megtörténhet velem (nem is történt). Szóval rendesen visszasírtam azokat az idöket. De hál'istennek amint teltek a hetek az idegességem is egyre enyhült, amit az UH-k és az orvosom igazolt is. Mostanra, hogy már növekszik a pocim (kivülállók még csak 1-2 hete veszik észre) és a babuci mozgását is érzem, már teljesen megnyugodtam és felhötlenül jól érzem magam!
Ha megengeditek visszatérnék még a súly kérdésre a saját tapasztalatommal. Az els&#337; kislányommal 11kg-ot híztam, ami a szülés utáni 1 hónappal teljesen eltünt, viszont a második kislányommal már 16kg-ot híztam és egy évig! kinlódtam azzal a felesleges 5 kg-val pedig 9 hónapig szoptattam (56kg-ról indultam mind a kétszer). Tudom, hogy ez nem elsödleges, de azt hiszem érdemes odafigyelni. Egyébként most 3kg-nál tartok, amit az elmúlt 1 hónap alatt szedtem fel.

Azt tanácsolom Nektek, hogy gondolkozzatok pozitívan, és ne aggódjatok sokat, hisz az mindkettötöknek árt! A dokim is mindig azt mondja, hogy egy egészséges terhesség során nyugodtan élhet úgy egy kismama, mint annak elötte! A hetek hamar elszállnak és meglátjátok, hogy a 16. hét után kivirultok Ti is ahogyan én, legalábbis ezt kívánom Nektek!!
Puszi: Andrea
Andrea

Köszi Lányok!

Pénteken megyek újra orvoshoz és, ha még mindig nem lát semmit sz UH-n akkor követelni fogom a vér vagy vizetelvizsgálatot. Addig ugyanis nem akarok gyógyszert szedni a cisztára még biztosan nem tudom, hogy nem vagyok terhes. Másik orvosra én is gondoltam, ha pénteken nem reagál pozitívan a további vizsgálatokra a doktornõ, akkor átmegyek egy másik orvoshoz.
Puszi lányok.
indigo

Dorka!

Köszi, hogy szóltál!!!

Andrea!

Jól esik olvasni egy nálunk tapasztaltabb pocakos sorait. Megnyugtattál, bátorítottál.
Köszi érte!

Sziasztok: Laura
Laura

Sziasztok!
Beja és Laura hivásának engedve most érkeztem a "megint megjött" topicból. Tegnap, a ciklusom 33. napján csináltam egy tesztet és pozitív lett. Nem is tudom még felfogni, hogy sikerült hiszen ez még csak a második ciklus volt, hogy próbálkoztunk. Nagyon furcsa, mert nem érzek igazából semmit csak néha a hasam fáj egy kicsit és ami nagyon érdekes Orsi és PK tapasztalatinak a fényében: rettenetesen kívánom a paradicsomlevet.
Az elözö topic-ban Andiként szerepeltem, de mert itt már van egy másik Andi és Andreával is találkoztam inkább az Ada nevet választom.

Mindenkinek sok puszi
Ada
Ada

Sziasztok pocaktársak!
HOGY TELT A SONKASZAGGAL, FÖTT TOJÁSSZAGGAL, MEG PACSULIVAL KEVERT hÚSVÉT?????
Nekem a szagokkal gondjaim vannakKép, meg a kajálás körül is, nem beszélve a két méretes, egyre nehezebb cicimröl, amivel méretileg Pamela Andersont közelítem...már csak formailag állok távol....de úgy igen rendesen(3 gyerköc szopott már belöle....)!!!

Mindenkinek napsütést, jókedvet--nekem ez ma megvan, bejelentettem a mkhelyemen, hogy nem vagyok jódarabig...és negatív megjegyzés nem is hangzott el!

Többet nem dolgozom ebben az évben "CSAK" itthon....

Üdv.Kinga
kinga

Szia Ada,

Üdv ebben a topicbanKép És gratulálok a pozitív teszthez, nekem is éppa 33. napon lett pozitív. És ez másfél hete volt. Mikor tervezed a doki meglátogatását?

Egyébként énsem érzek semmi külíníset csak nagyon fáradt vagyok és néha émelygek. de csak nagyon néha.
Talán még én sem fogtam fel igazán, minekünk is elég hamar a harmadik ciklusban sikerültKép
Ha megörod az adataid a felveszünk a táblázatbaKép Persze csak ha akarodKép
Puszi,
Évike
Évike

Szia Ada,

Üdv ebben a topicbanKép És gratulálok a pozitív teszthez, nekem is éppa 33. napon lett pozitív. És ez másfél hete volt. Mikor tervezed a doki meglátogatását?

Egyébként én sem érzek semmi különöset csak nagyon fáradt vagyok és néha émelygek. de csak nagyon néha.
Talán még én sem fogtam fel igazán, minekünk is elég hamar a harmadik ciklusban sikerültKép
Ha megörod az adataid a felveszünk a táblázatbaKép Persze csak ha akarodKép
Puszi,
Évike
Évike

Jó reggelt mindenkinek!

Nálam nincs semmi különös. Most már egy kicsit bizonytalan vagyok a futást illetöen. Tegnap nagyon nehezen tudtam csak futni, bár lehet, hogy ez csak az aszalt szilva miatt volt. Mivel már 2. napja nem volt székletem, tegnap vettem aszalt szilvát (a Kismamában olvastam), lehet, hogy nem is lett volna gond, ha nem eszem meg az egész zacskóval Kép! Így viszont délután eleinte csak morgolódott a hasam, majd a 15. kör után már igencsak sürgössé lett a haza jutásom. Éppen az utolsó pillanatban értem a mellékhelységbe. Szóval egy biztos az aszalt szilva tényleg használ Kép!

Beja,
a szilvalekvárt reggel ajánlják fogyasztani, 1-2 kanállal!

Írjatok! Ma csak délig vagyok, de semmi kedvem dolgozni Kép!

Orsi
Orsi

Szia Ada!

Örülök, hogy átjöttél. Kép

Orsi!

Ezek szerint minden fajta szilva használ? Mert én pedig szilvabefottet ettem, mert csak este jutott eszembe, és lekvár nem volt otthon. De még nem kell szaladnom.

Amúgy jól vagyok, csak megfáztam. De hála Istennek, nem vírusos, csak gyakran tüsszögök és fújom az orrom. Ebbol nem lehet baj, ugye?

Puszillak benneteket: Laura
Laura

Sziasztok!

Szia Ada!
Üdvözlünk Téged itt, a friss kismamák között. Ha megadod az adataidat, akkor berakunk a táblázatba.

Nálam semmi különleges nincsen, szerencsére.

Sziasztok
BGabi

<pre>
Lara 1.c. 14 hét 4 n Szeged 25 év okt. 16. 1.b.
PK 2.c. 13 hét 3 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 8.c. 12 hét 5 n Budapest 25 év okt. 28. 1.b.
Helga 26.c. 10 hét 5 n Debrecen 22 év nov. 10. 1.b.
Eszter 2.c. 9 hét 6 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Viráganya 4.c. 8 hét 1 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Gabi 1.c. 8 hét 1 n Nyíregyháza 27 év nov. 28-29. 2.b.
Laura 8.c. 8 hét 0 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Beja 8.c. 7 hét 4 n Budapest 25 év dec. 3. 1.b.
Niki 10.c. 6 hét 4 n Bp. (Érd) 27 év 1.b.
Kinga 1.c. 6 hét 3 n Maglód 33 év dec. 11. 4.b.
Évike 3.c. 6 hét 3 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 5 hét 6 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Orsi 8.c. 5 hét 5 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
</pre>
Bánhidi

Szia Lánykák!

Beja, emil ment tegnap. Kösz, ha válaszolsz. Kép

Nálam egyébként a legrosszabb tünet az állando hascsikarás, szinte ég a bendöm állandoan. Ez pár ora mulva átmegy iszonyu éhségérzetbe, mintha egy hete nem kajáltam volna. Kaja után fél orával megint hascsikarás, majd éhségérzet. Amugy nálam nincs hányinger, eddig elkerültem. Nem is tudom, hogy viselném, ha lenne. Igazán nagyon sajnállak Benneteket, néha elképedve olvasom, mennyit szenvedtek miatta. Kép

Puszi Nektek,

Niki
Niki

Sziasztok lányok! Jó reggelt mindenkinek!

Ada, üdv a fedélzetenKép
A táblálzat adataihoz:
2. oszlop: hányadik ciklusban jött össze a baba
3. és 4. hányadik hét hányadik napján tartasz az utolsó mensitõl számítva
5. hol laksz
6. hány éves vagy
7. mikorra várod a picit
8. hányadik babád lesz

Magamról nem tudok semmi újat beszámolni, talán annyit, hogy most éjjel sem fájt a hasamKép

Remélem, mindannyian jól vagytok!

cupp, Beja
Beja

Jaj asszem, nem jól fogalmaztam valamit az elõbb, szóval Ada! a 3. és 4. oszlopba az kerül, hogy hány hét és hány nap telt már el az uccsó mensitõl.... BOCSÁNAT!

Lányok! Most lesz egy õrült eszmefuttatásom, de eléggé izgat a kérdés.

Ugye most mi a terhességi hetek számát a táblázatban úgy számoljuk, hogy az uccsó mensi elsõ napjától. Így számolva nekem tényleg 7 hét és 4 nap telt el február 26. óta. Ez a számolás tul.képpen csak akkor az igazi, ha az ember lányának 28 naposak a ciklusai. De nekem nem ennyi, hanem 33 nap körüli, tehát az ov. nem a 14. napon, hanem a 19.-en történt, sõt, ebben a ciklusban még késõbb volt, b. a 27. napon (!), szerény számításaim szerint. Tehát nekem most nem lehet kb. 5 hete és 4 napja a pocimban a baba, hanem ha a saját hõm. görbémet és az akciókat nézem, nekem még csak 3 hete és 5 napja van a pocimban... Így akkor a születéskalkulátor által kiszámolt december 3. sem jó, hanem kb. december 15. lesz a szülés napja...

Azt is tudom, hogy majd egy késõbbi UH alkalmával a doki pontosan meg fogja mondani a szülés idõpontját, de engem most ez azért izgat, hogy a könyvben mit nézzek, hogy hány hetes a baba, hol tart a fejlõdésben, stb. (A könyvem egyébként a baba létezésének hetei szerint magyarázza a heteket, nem az uccsó mensitõl számol.)

Lányok segítsetek... már akinek van arra ideje és türelme, hogy ezt a hülyeséget végigolvassa.... De nagyon megköszönném...

Beja
Beja

Sziasztok,

Nagyon meg vagyok ijedve, jön valamilyen barnás folyás. Nem sötét. Meg a hasam is néha fáj, nem gyakran csak néha Délután elmegyek dokihoz.
De ugye ez nem jelent semmi rosszat??
Nem tudom hogy bírom ki délutánig...

Évike
Évike

Beja!
A dokid a szülés várható id&#337;pontját személyreszólóan fogja megállapítani attól függ&#337;en, hogy hány napos ciklusaid voltak általában.
A véd&#337;n&#337; más tészta, mert &#337;k csak az utolsó mensivel kalkulálnak és szabályosnak feltételezik a ciklusodat.
A dokid az ultrahang alapján a terhesség - tehát a babuci - korát fogja megállapítani kb.-i értékkel és nem azt, hogy a mensi utáni hányadik héten jársz, ahhoz nem kell újabb ultrahang, nemdebár?
Szóval így különbség lesz a két érték között, de az az uh-os csak tájékoztató jelleg&#369;, mindent a véd&#337;n&#337;s kiírás alapján számolnak, &#337;k mondanak egy szülési dátumot, meg az orvosod is egy valószín&#369;bbet a saját adataid alapján.

Addig is szerintem nézegetheted a könyvet, az se baj, ha tudod, mi lesz éppen a következ&#337; hét történéseKép
Nagyon sok örömet és boldogságot kívánok nekedKép

Évike!
Ezel&#337;tt is volt ilyen panaszod (terhesség el&#337;tt)? Mondjuk peteérés-ovuláció idejében? ( Arra gondoltam, mi van, ha megérett még egy petéd és ovul. is történt, lásd Ildi ikreitKép)
Mindenféleképpen menj orvoshoz! De ne ijedj meg, légy optimista, mert ami téged érint, azt már a babád is érziKép

Pussz Zsó-fi (a ma megint...topicból)
Zsó-fi

Zsó-fi, szija! KöszönömKép)
cupp, Beja
Beja

Sziasztok!

Évike!

Nekem is volt ilyen barnás folyásom a hetedik héten. Kórházba rohantunk, mert éjszaka történt, de csak magne b6-ot kaptam, és bent tartottak 2 napig. Szerintem ne izgulj, de pihenj sokat, ha tudsz telefonálj az orvosodnak.

Szia
Gyöngyi
Sulammit

Lányok, nekem nagyonnagyon halvány barnás folyás csak egyszer jött mindössze, kb. egy hete. De ha csak nagyon néztem, akkor volt barnás. És nem is sok, és csak egy napig tartott, másnapra elmúlt teljesen. Nekem ez akkor volt, mikor elõzõ nap együtt voltam a párommal... nem ettõl lehet vajon?

Beja
Beja

Beja,Évike!

(Még jo,hogy ide is átnézek idönként)Irjatok vmi megnyugtatot(ha tudtok) a barnás folyással kapcs. légyszi!!!!!!!Tényleg jo rá a MagneB6?
Beja,emilcim a "megint mejött"-ben.
puszi Nadin
Nadin

Nadin, nem tudom sajnos... Nekem, mivel másnapra teljesen elmult, nem foglalkoztam vele többet... ha erõsödött volna, én is rohantam volna a dokihoz... De szerintem neked még mindig menstruálgat a szervezeted, sok példa van arra, hogy több nõ produkálja ezt, és közben meg babát vár... teszteljjjj és menj orvoshozKép))
Emilcímet köszi, megírom akkor a telefonszámomKép
cupp, Beja
Beja

Sziasztok,

Köszi a nyugtatgatást, nagyon aranyosak vagytok. De én továbbra is nagyon ideges. Nekm csak ma kezd&#337;dött igaz nem er&#337;s. Már hívtam a dokit, délután 4-re megyek hozzá.
Zsó-fi, nem szokott ilyen lenni egyáltalán az ovul környékén, és a párommal sem voltunk együtt már több napja tehát attól sem lehet.
Azért nagyon remélem hogy minden rendben van, de a hasam is fájdgál kicsit. Mintha meg akarna jönni.
Olyan de olyan rohadt messze van az a négy óra...
Hát... Nemlehet semmi baj. Nem lehet és kész...
Évike
Évike

Az a gáz,Beja,hogy a dokimhoz rohadt nehéz idöpontot kapni,holnap meg már nem is rendel. Marad a teszt.Remélem,nekem is elmulik holnapra ez a nyavalya.Szerintem szombat REGGEL tesztelek, majd küldöm az eredményt.

Évike!
Légyszi ird meg, mit mondott a dokid a folyással kapcs.Elöre is köszi és szoritok,hogy ne legyen semmi bajKép

Nadin
Nadin

Évike, nyugalom... semmi baj sem lesz... mi pedig segítünk, hogy 4-ig hamar teljen az idõ... majd mi szóval tartunk itt a topicban. Fogok Rád gondolni 4-kor... !!!
cupp, Beja
Beja

Sziasztok csajok!!!!

Orsi,
Mikor lesz a bejelentes?

Beja,
Nem keves ez a kajamennyiseg egy napra???

Laura,
Mar a tobbiek is irtak, nem lehet egy baranyhimlot egy rubeolaval osszekeverni, szoval nyugi

Indigo,
Ahogy a tobbiek irtak. Ne vegyel be addig semmi gyogyszert amig nincs pontos diagnozis. Mindenkeppen menj el dokihoz!!

Ada,
Udv korunkben!!!!! Amugy azt hallottam, hogy azok imadjak a paradicsomlevet akik addig nem ittak.

Niki,
A 6dik heten nekem sem volt semmi bajom. A legrosszabb a 11-13het volt. A 11dik hanytam eloszor. Persze ez tok egyedi, lehet, hogy neked semmi bajod nem lesz. Ugy legyen!

Evike,
Szerintem ez fugg a mennyisegtol es attol hogy mennyi ideig tart ez a folyas. Ha sok es sokaig mindenkeppen menj el dokihoz.

Beja,
Ha 33naposak a ciklusaid 28helyett es a peteeres 5 nappal kesobb volt mint szamoljak, akkor sem lehetsz 2 hettel fiatalabb terhes mint ahogy ezt kiszamoltak neked. Szerintem hagyd igy ahogy van, majd a 8dik honap korul modositunk:-)))

Ildiko,
Nem , nem kell mindenben egyetertenunk. Nem valoszinu, hogy Te valaha is festetted a hajad, illetve barna letedre tok szokere lennel festve. Ha igy van es Te vegigcsinaltad a 9honapot ugy hogy nem nyultal a hajadhoz, hagytad a regi barna hajadat lenoni, akkor visszaszivok mindent. Amugy nem vagyok a "nem lehet ezt csinlani, nem lehet azt csinalni" hive.

Udv
PK
petrakovacs50

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?