Szia Mindenkinek!
Kedves Társalkodók!Merre vagytok,hol kószáltok?Hmmmmm....
Csiperke!A Liezen Mayer úti terhesgondozóba beutaló nélkül fogadnak,mert nem csak kismamikat vizsgálnak,hanem végeznek egyéb nőgyógyászati vizsgálatokat isÉs működik családtervezési szolgálat (a hivatalos nevére nem emlékszem),és fogamzásgátlási ambulancia,tinédzser szakambulancia,valamint változókori szakrendelés is.
Először a körzeti védőnőtöket kellene felkeresned.Sétálj be a terhesgondozóba,aztán az egyik védőnők feliratú ajtón
kopogtass,végül mond be a lakcímedet és elirányítanak majd a megfelelő emberhez.Az illetővel megbeszélve menj el a körzeti nőgyógyászodhoz,akinél 300.-ft ellenében megállapíttathatod,hogy babát vártok.valószínüleg levszi a citológiát is,illetve előfordulhat,hogy elküld a 0. UH-ra.Ezek után vissza védőnőhöz,aki kiállítja a kiskönyvedet,ha még nincs,illetve ellát jótanácsokkal,tájékoztató füzetekkel,apró kismamis ajándékokkal,és a szükséges laborvizsgálatok kérőlapjaival.Nagyon sokmindent elfog mondani,és a kiskönyv kállításakor anamnézist vesz fel rólatok,tehát némi időbe beletelik.A vérnyomást és a súlyodat is ő méri,és a vizeletet is hozzá kell majd vinni.Szükség esetén a vércukrot is ellenőrzi,amivel nem lehet kiváltani a 24 heti terheléses cukorvizsgálatot.
Ne feledd,hogy a reggeli vérvételek előtt (ami szintén a Terhesgondozóban zajlik,a balról,utoljára nyíló ajtónál) mindig be kell adnod a kiskönyvedet az egyik rendelőbe (4-es v. 9-es ajtó),hogy naplószámot kérj.Ezzel váltod ki a vizitdíjat.Vizsgálatokra és vérvételre (kivétel a cukorterhelés,mert oda éhgyomorra reggel hétre kell menni),érdemes fél nyolc és nyolc között megérkezni,és amikor a nővérke kéri a kiskönyveket,szenfülesen gyorsnak lenni...Név szerint szólítanak mindenkit.
Igen,épp írtam is,hogy Hillier doktor úr elment,de amint rendeződnek a dolgok,lesz vizsgáló orvos az első ajtónál is.Így ő kilőve,ám annyian maradtak így is,hogy csak győzz választani.
És minden terhességet (utálom ezt a szót,inkább várandósság vagy másállapot) az utsó mensi első napjától számítják.Ehhez igazítva jelölik meg a szülés várható időpontját.De ez a dátum az uh-k alapján még bőven változhat,egészen a 32. hétig (bár ebben nem vagyok biztos).
Ha nem gond,nem megterhelő a családi kasszának,nyugodtan kihagyhatod a Liezen-es tumultust,és elmehetsz magánrendelésre.De akkor is oda kell menned táppénzes papírért,és egyéb igazolásokért,valamint meg kell jelenned a hivatalos,minimum négy kórházi uh-n is.
A személyes taliban benne vagyok,de ha jól emlékszem
,Bogi épp fórum talit szervez a kertjükbe Győrújbarátra,csak ki kell várnunk,hogy a férjecskéje felállítsa a pavilont végre...
Délelőttönként gyakran elmegyünk Babintimmel a Bisinger sétány vagy a Batyi park játszijára,de rossz idő esetén a Kölyökpark játszóházban is előfordulunk.
Várd ki,míg a többiek is visszatalálnak a fórumba (irgum-burgum),s akkor egészen felüdülsz majd a beszélgetésektől.Még az is lehet,hogy nem is akarsz csak velem talizni.
Amúgy merre laktok,és mivel fogalakozol?Menyi idős vagy?
Mi Adyváros és Nádorváros határán.És szociális munkás voltam,illetve nemrég töltöttem be 29. életévemet.Csak,hogy egy kicsit képben legyél...
Bogi!Nagyon tetszik a házatok.Csodaszép lett.Suttogva megjegyzem,jól döntöttetek,hogy lemondtatok a kék vakolatról.Nemsokára az a fránya kerítés is elkészül teljesen,aztán pihizhetsz kicsit.Nagyon fáradtnak tűntél.Sajnálom,hogy megviselt valami.Fel a fejjel!"Lesz ez még így se..."
Niki!Hogy alakul a közösségi élet?Vevő picúrod a "szocializálódásra"?
Zsu!Minden rendben?
Bea!Tartanak méga táncórák,vagyis jazzbalett vagy aerobikVagy mi is?Égő,hogy nembírtam megjegyezni
. A lényeg,hogy csoda édes abban a dresszben.?Pindúrkád biztos élvezi.
Orsi! Végül Zsezse,hogy mégsem mész vissza dolgozni bölcsis lesz,vagy veled otthon marad még?Nlad mi a helyzet?
No,most látom,mennyi az idő.Rohanok sunyni,mert korán átcstteg ez a kis ördögfióka mostanában.
Szia Nektek!