Új privát üzeneted érkezett!

Lin! Hogyhogy par hetet? Nem feleves kortol adhato mas kaja a babaknak? OK, most 2 nap potoltal, de - gondolom - nem ez a vegcel (bar mint tudjuk, teljesen jo ez is) es akkor az nem par het... illetve jopar het...

Anyos: az enyem is joszandeku, mint Bigsise, es en eppugy kiakadtam, mint Bigsis, mikor folajanlotta, hogy koltozzek le Aronnal hozza Jaszberenybe par hetre... Ennyire megbolondit egy nagymamat az uj kisunoka??? Neki mondjuk Aron az elso, es biztos joszandekbl mondta, hogy majd o segit, arra gondolhatott - de hogy juthat ilyesmi valaki eszebe, hogy szuletik egy csaladba egy gyerek, es az anyuka elkoltozik vele par hetre a nagymamahoz, apuka meg tovabb dolgozik es egyedul van otthon????? Na, mindegy... (O azon is meg van lepodve, hogy Aron nem kakal minden nap, meg a mai napig azt gondolja szeruntem, hogy ez nem normalis - de o sosem szoptatott, egesz koran ra kellett allnia a tapszerre mindket gyerekevel... honnan is tudhatna!!! Csak epp mikor eloszor lattam a fancsali arcat, amikor Aron nem kakalt 4 napig, uvolteni tudtam volna...)

Megelozo kup: en se adtam meg ilyet Aronnak, Panni. En is ugy vagyok vele, gyogyszert csak ha van ra ok. Jomagam is igy elek, a gyerekemet se fogom "elorelatasbol" bekupozni. Csak ha muszaj - mint a multkor a kakihiany miatt... amikor mar semmi sem segitett... Ha egy oltas miatt belazasodik, az a szervezet vedekezesenek a resze - ha elore bekupozom, akkor ezt "eltorzitom" benne, en mindig igy erzem es ezet eszembe se jut. lehet, hogy ez nem is igy van, de az en sajatos logikam szerint igen...
kami

Kukucs! :)

Barbi, Drusza!
Sajnálom, hogy nyüszis napjaitok vannak. Szerintem az időjárás tuti hatással van a babákra. Nekem 2 napja nagyon fáj a fejem, szédelgek rendesen! :twisted:
Lillus nem lázasodott be az oltástól, csak nyűgös lett estére, na, akkor nem lehetett letenni!

Lin!
Kitartás a tejcsihez, hátha termelődik még több! De ha nem, azon se keseregj! A tápi is jó, végülis 2 hónapig (és még kitudja meddig) kapott anyatejet a bébi! A sörre sokan esküsznek! :)

Kami!
Nagyon jók a fotók, nem is tudom ki a jobb pasi: Gedeiapu vagy Ájronmen? :wink:

Pann!
Valamiről leszoktatás vagy valamire rászoktatás sajna nem megy egyik pillanatról a másikra! Gergő nagyon jól halad, tuti napok kérdése és egyedül fog elaludni! A cumira szerintem se próbáld visszaszoktatni, sokkal könnyebb lesz, ha megtalálja a kezét. Azt legalább vissza is tudja tenni! :D :D

Lilla nagyon tudományos módszerrel szopizza az öklét. Vagyis ma közelebb hajolva észrevettem, hoyg nem is a teljes ökle kell neki, hanem a behajlított mutatóujját cumizza! :) És közben vadul cuppog! :D :D Sajna altatásra még nem használja! :(

Timi
Kép Kép
timocska

Timo: Csenge is pont így szopizza a kezét! Hajlított mutatóujj vagy hüvelyk+mutató vagy mutató+középső vagy egy ököl vagy 2 ököl stb. :lol: Még nem talált rá teljesen a stílusára :wink:

Lin: sajna nálunk is megy már a tápival a pótlás, de azért még szopik is. Én is mindent kipróbáltam már, de úgy igazán semmi sem segített. Neked a gy.orvos mondta, hogy már csak pár hétig kell kihúzni a hozzátáplálásig??? Én még gyümilevet sem adhatok neki 6 hós korig...De majd meglátjuk...Én szívem szerint szeretnék dokit váltani, csak nem tudom kire cseréljem... :?

Kép
Kép
deako

Csajok! Lattam, hogy fordult meg Aron! Megmutatta nekem, en meg jol lefotoztam :D nagyon ugyes, nyog kozben nagyokat es jelzem, semmilyen lendulet nem jatszik benne szerepet, hanem izomero (tudom, hulyen hangzik, de...) Nem megy meg gyorsan, kb 5 perc, mire teljesen megfordul. Eloszor az oldalara fordul, aztan hastol lefele hasra, a felso teste meg a jobb oldalan fekszik. Szeoen osszegyujt az erejet es a jobb karjaval foltolja magat (ami erdekes, mert tornaorakon epp a jobb karjat nem terheli...) es eloszor hasra fordul, de a jobb karja meg maga alatt van, aztan azt is kigyuri maga alol es szep szabalyosan hasal, alkartamaszban. Nagggyon edes!!!!! (Kozben bufizett + pukizott jo nagyokat, kaja utan van :D)

Igy kezdodik...
Kép

Igy folytatodik...
Kép

Aztan jon ez...
Kép

Azutan ez...
Kép

Majd kiegyenesedunk...
Kép

Es varjuk anyutol a dicseretet!
Kép
kami

Kami!
Hihetetlenül ügyes fiad van, nagy gratula neki! :D :D Na és az ügyi fotósnak is! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

húúú de ügyi Áron!! :D
Boldinak is megmutattam a képen a technikát

Deako, nekem meg Rapi azt mondta, h már most adjak neki citromos limonádét, aztán gyümileveket! :shock: kis narancslé, barack, meggy! mondjuk nem adok, de ez ugyanaz az orvos

Kép
Kép
agiboldi

Koszonjuk a dicsereteket.

Nekem igazan nem volt nehez a fotozas, cak ott alltam es kattingattam a gepet, a munkat Ajron vegezte...

Ezzel az atfordulassal mar latom, hogy meggyulik a bajom :) Amikor Aron ebren van, allandoan ezt gyakorolja, szinte 10 percenkent. Es mivel visszafordulni meg nem tud, igy 10 percenkent nyuszit, hogy tegyem vissza a hatara. Mert persze hason nem szeret fekudni... Raadasul ugy kifarad, hogy ma napkozben mar 4 orat aludt (most is, pedig mar kajalnia kellene!) - mi lesz igy az ejszakai alvassal???? :D

De nagyon orulok am hogy ilyen kis ugyes.

Elmondanam, hogy a neurologus elore megmondta, hogy ilyen laza csipovel Aron meg sokaig nem fog megfordulni... ez is egy indok, ami amellett szol, hogy gyagya kisse szegeny...
kami

Kami, Deako:

Nekem se az a célom, hogy ne szoptassam az én kis tündérkémet, sőt teljesen el vagyok keseredve tőle. De sajnos ez van, ez előbb utóbb várható, sajnos nálam előbb, de még küzünk.
Egyépként anyukám nekem már három hónapos koromtól adott főzeléket, de hivatalosan négy hónapos kórtól lehet bevezetni más ízeket is. A bébiételeket is négy hónapostól lehet adni, ezért írtam a pár hetet.

Kami: Egyépként nagyon ügyes a pici fiad, olyan édes ahogy erőlködik. Nálunk most éppen apuci gyürkőzi a pici lányom, tornáztatja, ülteti (amit nagyon szeret), forgatja.

Agibold jó pihenést neked!

És még ráadásul hiába szoptatok szerdán meg is jött, így még egy kicsit szarul is érzem magam, meg még ez a hülye időjárás.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Persze persze, Lin, irtam is, nincs abban semmi, hogy tapszert adsz neki! Aron is kapott, meg mielott tudtam volna szoptatni! De nezd meg Agiboldit - amiota tapszerrel potol, tobb a tejcsije, mert nem aggodik! Remeljuk veled is ez lesz!!! En csak azert kerdeztem, hogy mi az a par het, mert azt hittem, fel evesen lehet neki eloszor mast adni...

Oszinten szolva (lehet, hogy nagy a szam) en a bebieteleket teljesseggel ki szeretnem hagyni. Van turmixgep, gyumolcsfacsaro - en magam szeretnek Aronnak kotyvasztani es frisset adni, amiben tudom, hogy mi van es leginkabb mi nincs... ez a terv, aztan majd meglatjuk, mi sul ki belole... A nagy kaddal bejott a terv :D

Almomban nekem is megjott :D
kami

Persze persze, Lin, irtam is, nincs abban semmi, hogy tapszert adsz neki! Aron is kapott, meg mielott tudtam volna szoptatni! De nezd meg Agiboldit - amiota tapszerrel potol, tobb a tejcsije, mert nem aggodik! Remeljuk veled is ez lesz!!! En csak azert kerdeztem, hogy mi az a par het, mert azt hittem, fel evesen lehet neki eloszor mast adni...

Oszinten szolva (lehet, hogy nagy a szam) en a bebieteleket teljesseggel ki szeretnem hagyni. Van turmixgep, gyumolcsfacsaro - en magam szeretnek Aronnak kotyvasztani es frisset adni, amiben tudom, hogy mi van es leginkabb mi nincs... ez a terv, aztan majd meglatjuk, mi sul ki belole... A nagy kaddal bejott a terv :D

Almomban nekem is megjott :D
kami

Na de jo, ha mar nincs mit irnom, elkuldok egy regit megegyszer :D
kami

Lin, ne aggódj a tápis pótlás miatt! Nekünk nagyon bevált. Minden alkalommal szopi két mellből, mert persze én se akarom, h csökkenjen az anyatej, és aztán egy kis tápi (max. 60 mili, de inkább kevesebb). Nem is mindig kell, pl. a reggeli két első szopinál nem.

Ja, elfelejtettem írni, h itthon (mármint Debrecenben itthon) megtaláltam az én babanaplómat, és már 3 hetes koromban kaptam egy kanál almalét, és 3 hónapos koromban meg már mindenféle elvetemült dolgokat ettem, pl paradicsom, stb... akkor az volt a divat.
És Áronnak üzenem, h a hátamról a hasamra asszem még 6 hónaposan se tudtam fordulni...

Kép
Kép
agiboldi

Lin,
Ha megjött, attól lehet kevesebb. Ha elmúlik, mindenféle gonosz hormon dolog is rendeződik, visszajön a tej.

Kami,
Nagyon ügyik vagytok! Nem hiába megy a zsozsó abba a tornába :) Áron remekül mozog :D

Kép KépKép
lorca

Kami szuper ügyi Árjon nem semmi :D

Lin: azt hiszem orvos válogatja de mi 3 és fél hónaposan kezdtük a banánt a múlt héten a barackot ami nagyon be jön neki. Ma itt volt a védőnéni és hozott recepet hipoallregén vaniliás tejpépről. Beni úgy falta uzsira mintha egy hete nem adtam volna neki enni. :D Azt mondták hogy a tízórai legyen gyümi az uzsi meg a pép a többi tápszer. Megjegyzem erőt próbáló kanállal etetni most így legalább egy óra. Nekem mindegy mit eszik a lényeg hogy ne legyen tőlle baja és tele legyen a pocak. :roll: De mi teljesen tápszeresek vagyunk. Az biztos hogy aki anyatejcsit kap az fél évtől kezd hozzátápit.

KépKép
csongria

Agiboldi: akkor legközelebb megkérdezem a dokinőt, mert nekem ezt a védőnő mondta(mert épp jött egy rosszulétes gyerek, úh. gyorsan kipateroltak minket a tanácsadásról) Én naív meg azt hittem, hogy ezek legalább egyfajta nézetet vallanak, de úgy látszik mégse.

Kami: nagyon ügyes ez az Árongyermek. Csenge még csak az oldalrafordulást gyakorolja bőszen. No meg az éneklést. Szopi közben szoktam neki énekelni, hogy nyugisabb legyen és ne hagyja abba a szopit, és most már ő is néha énekel közben. Nagyon cuki :lol:

Kép
Kép
deako

Jó reggelt!

Remélem igezad lesz.

Ujjszopás: Mi ezt már a szülőszobán és a kórházban is gyakoroltuk:

Kép

Kép

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Bocsi!

Lorca: Remélem igazad lesz

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Sziasztok!

Bocsi, hogy csak néha jövök, de most pl. Gárdonyban voltunk, majd egy hétig. Mindig megyünk szerencsére valahová, mert itthon még erkély sincs + panel... Nem ecsetelem! :)

Lin:
Sajnos nekem is már megjött. 8 hetesen. :( Pedig én is csak szoptatok. Sőt most megyek majd dokihoz is emiatt, mert azóta most vasárnap jött meg harmadszor, de csak 2-3 napra és nagyon kevés. Viszont a tejcsi ilyenkor a béka popója alatt van és ilyenkor jön a mélyhűtő. Ha elmúlik, akkor viszont van tejcsi rendesen megint. Ez van.
lora7

Kami!
Tényleg nagyon ügyes a kicsi fiad! :) És hátról hasra, az különösen ügyes!!! :) Brigi még csak oldalra fordul, de azt hiszem ő is majd a hasra fordulással fogja kezdeni.
lora7

Sziasztok

Voltam a postan Ajronnal csekket befizetni. Elore kiszamoltam a penzt, hogy ne kelljen a visszajaroval szarozni. Csak eppen rosszul. Johettem haza 6 ezer Ft-ert, majd vissza...

Ennyit rolam. Tiszta ideg voltam. Ajron persze bealudt... Ahh, jol kezdodik a nap! Sebaj, utana megszereltem a WC ulokenket: kilazultak a csavarok es az egyik izenemtommi kijart a helyebol es szetcsuszott az uloke. De most jol megcsavaroztam. Lehet megint nyugodtan WC-zni...

Asszem gyartok egy ujabb tengeri kepkeretet is. Most van kedvem es ragasztot is vettem.

Ajronka a bal oldalat progalgatja. Erre meg sosem fordult - na majd most!
kami

Sziasztok!

Megjártuk a MÁK-ot (jobb későn, mint soha), szerencsére alig volt vki, úh ha bárkinek még hátra van, javaslom a reggeli időpontokat. Gergő azóta húzza a lóbőrt a hordozóban, én meg gyorsan feltettem főni a vacsit, meg betettem egy mosást is, úh nagyon elégedett vagyok magammal....jár nekem a fagyi! :lol:

Kami meg mindenki! Nagyon ügyesek a babók, hogy már ilyeneket csinálnak! Gergő még mindig csak forog, eszébe sem jut, hogy fordulhatna is. :? A helyzet csak annyiban változott, hogy most már nem fér el keresztben a kiságyában, így a feje mindig fennakad a rácsvédőn (még jó, hogy van) és nem tud teljesen megfordulni. :lol:

Lora! Tényleg lecsökken a tejmennyiség?!? :shock: :shock: Akkor villámgyorsan neki kell állnom fejni, mert március óta nem tettem el tejet! :oops: Ha utánaszámolok, azokat már ki is lehet dobni, mert lejárt a 3 hónap. :? Ó, szegény én.....nincs kedvem fejni!!! :( :( :(
Nem lehet, hogy akkor elég nekik a kevesebb tej? Azt olvastam, hogy akkor az íze is megváltozik, és azt nem is szeretik....vagy ne reménykedjek? Nem úszom meg a fejést? :shock:
Vendég

Pann,
Én is elmentettem a pizzareceptet és már vettem is hozzá porélesztőt. Hónapok kérdése és már neki is állok. :wink:
A mensi nem feltétlenül okoz problémát, de ha igen, akkor minden egyes alkalommal. Erről már annyi infót hallottam, hogy szerintem senki nem tudja, olyan mint a kólika, mindenkinek van egy jó tippe. Nekem egy gramm tej nincs eltéve, várom azt a 8-10 hónapos kort, amikor már a rendes kaja ellensúlyozza a kevesebb tejet. Addig úgy döntöttem, nem mensturálok. :twisted: Meg ha gond van, max óránként etetek, azt kibírom pár napig. Csak Nati legyen türelmes :lol:

Kép KépKép
lorca

Ezt tegnap sikerült végre lefényképeznem: :D :D :D

Kép

Annnnnyira aranyos, amikor ilyen arcolt vág!!! :D :D :D
Vendég

sziasztok!

vagyunk csak vhogy nem volt időm írni...
úgy látom a nagyszülők mindenkinél megzizzennek amint ott az unoka és vmiért sajátjuknak érzik sőt azt gondolják nekik szültük :shock: :shock: :shock:
a hétvégén anyai nagyanyám akasztott ki a változatosság kedvéért :evil: nem látta még Leát...anyáékkal megbeszéltük hogy elhozzák vasárnap délután.Mondtam anyukámnak hogy vasárnap reggel odacsörgök kb mikor induljanak el (Lea mostanában ide-oda tolja a kajcsikat) hogy nehogy az legyen nem foglalkozom vele mert beültem etetni a gyereket (ami min 40-60perc és mellesleg szerintem tök norm lenne na mindegy) és láthassa esetleg ébren is a kis dédijét.
Na erre mi volt az öregaszony reakciója? :shock: minek kell ezt így kiszámolni? az unokatesómékhoz bmikor mehetett és anno anyáék sem osztották be így a látogatókat :evil: :evil: :evil: na erre anya kiosztotta hogy az Inci az Inci és úgy csinálja ahogy akarja!!!! :lol: persze nekem itt már nem tett megjegyzéseket!!!
megjegyzem ezzel a nagyanyámmal egyébként sem jövök ki mert állandóan baromságokat talál ki de nem is részletezem mert most is csak felhúztam magam...az évi 1 látogatás letudva úh vége :lol:

nagyon jók az újabb talis képek is :lol:

timi
Lilla pasit váltott? nem Kele volt a választott vagy Kele Emmáé? :shock: :lol: már nem is tudom követni ezeket a bonyolult "szerelmi" szálakat :lol:

ria
Beni nagyon rafkós a rácsvédővel :wink: nekünka dokinő azt mondta csak az egyik oldalon legyen a rácsvédő mert ki kell hogy lásson az ágyból

egyébként Lea is pörög forog az ágyban de vhogy a tappancsait még nem dugta ki ált a buksiját nyomja a rácshoz azután jön az ordítás hogy SOS!! :lol:
a bölcsőnket nem is tudtuk használni mert 1 hetes kora óta "mászkál" álmában és beborította magát a billenőre állíott bölcső rácsaihoz :shock: :shock: ráadásul ahhoz is keskeny a fekvőfelülete hogy forogjon...így most árván, üresen áll a hálóban a bölcsőnk...talán majd a 2. gyerkőc :wink:

hajhullás
a mostani babamagzinban van szó róla hát nem sok mindent tudnak csinálni de amit javasolnak:
-fejbőr masszázs amihez ricinus oljata kell használni ez hidtratálja a száraz hajat és gyorsítja a növekedést ill körömerősítő, hámosító a bőrfelületen és a májfoltok ellen is hatékony
-tonnányi Cvitamin
- homeós bogyók (de nem részletezi melyik)
-fogászati ellenőrzés (esetleges góc ?)
-pihenés pihenés pihenés...
-ezoterikus nemeskőelixír :shock: közül a karneolból készülttel hajmosás után fejbőrt leöblíteni ez a hajhagymák működését segíti állítólag :lol: nos ennyi... :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Oh, yes! Akkor én sem fejek!!! Ezekszerint van esély így is a túlélésre... :D :D :D

Közben elkészült a karalábé főzi, apája örömére, mert én a karalábét csak nyersen vagyok hajlandó megenni! Már ettem is, mert annyira fincsi friss karalábét kaptunk tegnap, hogy egy picit sem fás. Na ennyit a karalábéról.

Közben hívott vki és vmi kismamás kiadványt akart ránksózni. Úgy tűnik, Gergő születésével ránkszabadult egy csomó ilyen cég. :evil: Azokról a telefonokról nem is beszélek, amik a babakötvénnyel nyaggatnak. :evil: Ti kötöttetek ilyen szerződést?
Vendég

Pann!
Hát én nem tudom, hogy mi van általában, de nálam ez van. Lehet, hogy az íze is megváltozik, mert azt a keveset ami van, azt nehezen szopizza ki, de az éhség az nagy úr, úh. kiüríti a cicit rendesen.
Viszont nekem a védőnő azt mondta, hogy 6 hónapig jó a fagyi tej. Én úgy gondolom, hogy nem dobom majd ki, hanem ha kiolvasztom megnézem, hogy jó-e még. De csak úgy, mert azt mondják, én ki nem dobom a drága anyatejet! :shock:
Ja és nagyon édi Gergőke! Szerintem nem kell aggódnod a tej miatt, egy pár nap kevesebb kaja nem fog neki megártani, olyan jó formában van. Olyan gyömöszkölni való! :lol:

Lorca!
Hogy csinálod, hogy tudsz akár óránként szoptatni? Brigi akkor végig üvöltené azt az órát. Minthogy volt is rá példa. Csak akkor csendes, ha fullra jóllakot.
lora7

mazsi! Nekem ebből a "pihenés, pihenés, pihenés" tetszene a legjobban! Remélem nem kell megvárnom vele, míg Gergő is el tudja olvasni ezt a cikket. :shock: Esetleg ma felolvasom neki, bár minden nap átismételjük, hogy "Anya ma éjjel aludni szeretne!", de még nem látszik a hatása. :( Bár ma fél 2 helyett 2-kor ébredt! Ezt akár haladásnak is tekinthetem. :lol: :lol:
Vendég

sziasztok,
hú, micsoda esténk volt tegnap!!! Roli úgy sírt/üvöltött, mint még soha. Valószínűleg a kis pocakja fájt, mert délben szilvásgombócot ettem. :oops: Tamás olyan szemrehányóan nézett rám, amikor bevallottam (aztán ő is éhségsztájkba kezdett, miután éhesen fektettük le Rolit :cry: ). Hát ezt most megtanultam egy életre-viszont a gombóc nagyon fincsi volt :)

Barbi,
remélem, Emma is megnyugodott mára. Hát ha ő is ilyen műsort nyomat egész nap, akkor részvétem.

Pann,
a pizzareceptet én is lementettem, mert már többet kipróbáltam, hátha ez bejön...

Orsi,
saját lefejt tejjel nem tudsz pótolni? (Nekem ezt javasolta a dokinőm-de csak mert én mondtam, h Roli nem hízik heti átl 10dkg-t). Csenge sír is, hogy éhes maradt vagy csak szerinted nem eszik eleget?
Azt még nem is kérdeztem, használtátok-e a szopipárnát. Én az enyémet csak az első 2-3 hétben, mert onnantól mindenféle lehetetlen pózban szopiztunk a mellgyula miatt... :cry:

Lin,
akkor van remény!!! :lol:

Kami,
Áron hihetetlenül ügyes!!! És nagyon aranyos, ahogy várja anyától a dícsértet. A kiírt képeket sikerült visszaszerezned? (Csini Áron apukája! Még jó, hogy az én párom nem olvassa a babanetet... :wink: )

Ágiboldi,
lehetne narancs- és meggylét? Ezeket én magam is elkerültem edddig, de nagyon hiányoznak! Most le sem írom, mi mindent fogok összeenni, ha már nem szoptatok.

Ja, látom, anyóshoz költözéses ötlet több nagyinak eszébe jutott, de ti is ügyesen ellenálltatok :lol: :lol: :lol: (Lorca, úgy gondoltam, hogy a férjem nélkül még egy hétvégére sem mennék le, nemhogy hónapokra)

Timo,
a grill miatt részvétem. Most akkor ti is megtanultátok, hogy min. 3-4 plussz kérdést fel kell ezentúl tenni asztalfoglaláskor... Mi Kikás csirkét ebédeltünk vasárnap, mert én sem főztem (mindig olyankor megyünk ki az építkezésre)

Sági, gondoltam rád a csirke kapcsán...
Május,
lázat én is csak 37,8 fölött csillapítanék, mert annak a vacak kúpnak a tájékoztató szerint igggen kellemetlen mellékhatásai lehetnenk. Csak a 3 hós oltás miatt volt hőem-e Rolinak: 37,6, kúpot nem kapott...
na, ennyi. Megyek, sütök vmi veszélytelen csirkemellet.... :roll:
K

ja, Ria,
a kiságyból kibújás ismerős. Nálunk van még hason fekve fejet a rácshoz koppintgatás is és ez:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.28 22:13-kor.
Vendég

pann
én is az altatással küzdök :wink: :lol: egész jól haladunk, mondjuk Lea elfogadja a cumit de most amióta rájöttem hogy vmihez oda kell bujcsizni (párna takaró vagy Tigrincs :lol: )egyszerűbb a helyzet és úgy tűnik működik ha mégsem akkor még én is behajolok hozzá a kiságyba (most még működik a dolog de mi lesz ha lentebb kell engedjük a matracot :shock: na mindegy) és simizem ,dúdolok neki ...a kezét nem engedi fogni mert azzal sokáig kalimpál :shock: :lol:

milyen kis kreol bőrű Gergő is! lassan utoléri Áront a napsütötte gyerkőcöt :wink:

lejárt tej
vhol olvastam az egyik kismama a lejárt tejet a gyerekei fürdővizébe tette és állítólag nagyon jót tesz a bőrnek!!! :shock: én ki fogom próbálni nem mintha annyi lejárt tejem lenne de ha lesz... :?: :lol: :wink:

lin

ne add fel!!! tuti a mensi miatt van akkor kevesebb tejcsi
egyébként nekem is vmivel kevesebb most de egyenlőre pont elég. nem riogatásként de vhol olvastam hogy a fogamzásgátló is csökkentheti a tejtermelést én tegnap rákérdeztem a dokinál szerinte nem :shock: és nem emlékszem hol találkoztam ezzel a megjegyzéssel :evil:

a more milkből mennyit és mennyi ideig szedted?
4x2ig érdemes feltornászni ! ha úgysem látni változást akkor nincs több ötlet!

ágiboldi
ne hagyd magad cinkelni :lol: :lol: :lol:
én legalább annyira paramami vagyok mint Te :lol: és nem vagyok benne bizots hogy én nem tettem volna be a légzésfigyut :shock: most szoktatom magam lefelé arról hogy a napközbeni alvásoknál ne kapcsoljam be!!! :shock: :oops: nehéz megállni :lol:
merthogy próbálom most már nappal is a kiságyban altatni ...de ha ott alszik melletted hallod úgy is minden szusszanását :wink:

kami
Áron kész akrobata :lol:

feledékenység
nálam szerintem már kóros :shock: :shock: :shock: iszonyú hogy mennyire szétszórt vagyok és a legszebb hogy ennek pont az ellenkezője voltam mindig :cry:
kezdem érteni az időseket :lol:
meddig tart ez?

lehet hogy aludni kellene? az a gáz hogy Lea hiába alszik most már éjjel én még felébredek :shock: de annyira már nem vagyok fáradt napközben hogy lefeküdjek...

Tegnap éjjel rekordot döntött Lea: f10től reggel 6.10ig!!!!!
ma éjjel 3kor felkelt kajcsizni (15 perc alatt bevágott 130g-t) de azután durmolt tovább negyed7ig!!

rájöttem hogy hiába akarom elaltatni 8kor nem megy és f10-10ig úgyis megy a műsor :shock: így kitoltuk a fürdetst f9-re utána kajcsi és láss csodát kaja után alszik egyedül!!!! :shock: :lol: na jó 1-2 x be kell hozzá léni megsimizni

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi! Nekem már nyomja a hasamat az ágy, ha behajolok hozzá annyira, amennyire ő szeretné, úh marad a simi. Ált. én is a pociját simogatom, csak nagyon félálomban lehet a kezét, és igazából ő fogja meg az ujjamat....a kis darling. :D

Ja, ja. Mint mondottam (bár lehet, hogy csak babatalin), Gergő nem napsütötte, vagy kreol, hanem sárga. Még mindig. Vérvizsgálat alapján a normális tartományba esik, csak éppen színe van. A védőnő azt mondta, hogy ez ún."anyatejes sárgaság", azaz mindaddig ilyen lesz, amíg anyatejet kap, mert az anyatej vmelyik alkotórésze fenntartja a sárgaságot.

feledékenység: én is, nekem is! Mi van? :lol: Azt hittem, a terhesség után visszaáll az eredeti állapot, de egyelőre nem. Lehet, hogy rám így hat az anyatej, és amíg szoptatok, addig Gergő sárga lesz, én meg h_lye. :lol: :lol: :lol:
Vendég

Gergő még mindig alsz. Persze a MÁK-ban ahogy sorrakerültünk (pont 9-kor), rögtön eszébe jutott, hogy evésidő van. :evil: na ennyi volt, ébredezik. ha kajáról van szó, nem ismer tréfát! :lol: :lol: :lol:

Azt még gyorsan megkérdezem, hogy miért kell gyűjteni a LIBERO nyuszikat? A honlapjukon nem találtam semmit ezzel kapcsolatban, de lehet, hogy csak megint béna voltam. :oops:
Vendég

jaj a vasárnapi süti fincsi lett!!!megmentettem :lol: próbáljátok ki ! abszolút használható recept kezdőknek is :lol:

az elmaradt fotó... Kép

azért rajtam is látszik a "kipihentség" :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

és a ráadás :lol: :lol: :lol: Kép

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

apával fürdős kádban vigyorgós :lol: Kép

babnetezős, anya karjaiban alvós :lol: Kép
segítség :cry: hol vagyok :shock: Kép

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

na befejeztem a képek feltöltését :oops:

próbálnám gyakrabban etetni ezt a gyerekőcöt hogy legyen több tejcsi erre 3-4 órákat alszik :shock: most akkor hogy lesz tejcsi? :shock:

na tessék már ébredezik is még csak 2 órája alszik de délben enni kellett volna :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Nyaff...

írtam egy csomót notepad-be, áramszünet volt és eltűnt az egész :( :evil:

Képzeljétek mi történt velem... megszerveztem végre hogy elmehessek ortopédiára mert rohadtul fáj a hátam, és egyre rosszabb lesz. Jó nagy szervezést igényel, mert ugye mindkét gyerekre vigyázni kell míg én elmegyek egyszer a háziorvoshoz beutalóért, aztán az ortopédiára vizsgálatra, utána meg röntgenre, persze mind külön alkalmak. (Azt csak halkan és bosszúsan jegyzem meg, hogy egyetlenegy érdembeli vizsgálatért háromszor vagy négyszer kell vizitdíjat fizetni, mert természetesen nem lehet a röntgennel kezdeni, majd annak birtokában menni az ortopédiára, neeem...)

No az egész folyamat elakadt ott, hogy az ortopéd orvos megvizsgált, majd halandzsázott valamit arról hogy röntgen KÉNE de most a szopi miatt nem lehet (pedig nekem radiológus ismerős és szopis tanácsadó ismerős mindkettő azt mondta, lehet), és anélkül pedig ő semmit nem tud csinálni. Mikor erősködtem hogy de én mégis szeretném a röntgent, akkor meg csak köntörfalazott hogy tkp nem is kell a röntgen mert a terápiát az nem változtatja (milyen terápiát mikor azt mondta, röntgen nélkül nem tud semmit?) és a vége az lett hogy egy cetlin megkaptam a magánrendelésének a telefonszámát! :evil: :evil: :evil: :evil:

Szóval kétnapi szervezkedés és vizitdíj fizetés végeredménye, hogy nincs se zárójelentésem, se beutalóm röntgenre, hanem van egy cetlim az ürge magánrendelésének a telefonszámával. :evil:

Úgyhogy most kezdhetem előlről az egészet, valahonnan beutalót kell szerválnom röntgenre... :evil: és aztán elmenni magánrendelésre (valaki olyanhoz akit ajánlottak).

Grrrr.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Kami: Ha nem saját magad tudod megtermelni azöldséget, gyümölcsöt, akkor ki tudja, hogy mivel van permetezve a bolti, így szerintem nem jobb mint a bébiétel.

Mazsi: Először 4x1-et szedtem belőle azt hiszem három napig, semmi. Utána elkezdtem 3x2-őt és még kb 10 szem van belőle, de még mindig semmi.
Lea tündéri és persze az anyukája is szép lett.

Kúp: Én sem adtam megelőző kúpot, de nem is lett volna rá szüksége.

Pann: Nagyon aranyos Gergő.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Pann!

Míg el nem felejtem! (Hülyeség az itt is van...)

Valaki kérte tőlem, hogy szerezzem meg annak a boltnak a címét/telefonszámát ahol te azt a vékony kendődet szerezted! TUdom, már ezerszer kérdeztem (hmm... mintha a feledékenységről lett volna szó) de ha leírnád még egyszer, nagyon megköszönném!!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ugye mndtam, Mazsi, hogy kiraly recept? Igazi nyari suti, konnyu es tele lehet rakni gyumolccsel! Es megcsinalni is pofonegyszeru. Raadasul "pasis" suti - amennyiben nem agyonvajazott kremmel toltott... Gyerunk, csajok, probaljatok ki!

Koszonom a bokokat Gedeiapu neveben is. Hat azert lett ilyen szep Ajron, mert az apja is szep :D (Csak meg kicsit segithetne tobbet, de inkabb mar nem is dohogok. Ajronkaval mostanaban szepen eljatszadozik es mar ez is tok jo!)
kami

lin
próbáld meg a 4x2-t azután ha még mindig semmi akkor ennyi...
iszol eleget? tudom ez az én gyagyám de tényleg sokat számít a bevitt folyadék

sági,orsi
ti szeditek?nálatok van hatás?

roki
hát nem egyszerű ez a nyavalyás eü.rendszer és ez még csak rosszabb lesz
már nekem is több kört kell futni pedig jónéhány ismerős van az eü-ben :shock:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Egy kis Offtopic:
Én egy másik topicban szoktam irogatni, de most szeretnék a figyelmetekbe ajánlani egy nyaralási lehetőséget.
A képen látott nyralóban apartmanok kiadók. Tihanyban van, nagyon szép helyen a strandtól 50 méterre. Anyósomék adják ki. Ha valakit érdekel mail-ben írok többet is.

Kép

Nicol
francsek@chello.hu

Kép
[/url]
fnikol

Lin: de jobb, mert a bebietel ugyanabbol a zoldsegbol-gyumolcsbol keszul, csak epp jon hozza meg tartosito, izfokozo meg ki tudja meg mi... ez nalam legalabb kimarad...
kami

Sziasztok!

Jó sokat írtatok. Mindenki nagyon szép és nagyon ügyes!!! :lol:

Mazsi,
Sajna nekem nem nagyon jön be a More Milk, már a második dobozból is alig van, de hatás semmi vagy nagyon minimális. Reggel sok tej, aztán estére már pótlnom is kell, mert amúgy csak sír szegényke. Már igényszerinti szoptatás van, fejek is, k. sokat iszom, tejserkentő tea, kapszula...eredmény: zérus. :(
Ez van, amíg tudom szoptatom és kapja a fagyasztóból tejcsit mellé, remélem legalább féléves koráig kihúzöm valahogy.

Kami,
Szerintem a bébiételekben nincs tartósító és ízfokozó sem. Ettől függetlenül én is magam szeretném csinálni a kajcsikat, annyi különbséggel, hogy otthoni zöldségből, gyümiből és husiból. Aztán természetesen lesz itthon egy- két üveg vésztartalék! :lol:
Vendég

Valami biztos van benne, mert a termekeket alt. ugy gyartjak, hogy "raszokato" valami van benne (pl cukor vagy valami mas), ami miatt a fogyaszto (jelen esetben a baba) megimadja. Igy biztositjak a folyamatos vasarlasat a termeknek.

Kevesbe tudomanyosan: abban hiszek, amit en magam csinalok!
kami

Sziasztok! :)

Reggel voltunk csípőszűrésen, ahogy sejtettem, terpeszpelust kell hordanunk! :( :( :( 3 hét múlva kontroll! :(
Aztán meg apa elvitt bennünket egy barátosnémhez, akinek fél éves a kislánya. Tök jó volt, legalább láttam, hogy kábé 3 hónap múlva milyen lesz Lillus! Most meg húzza a lóbőrt! :)
Képzeljétek, ma reggel fejnem kellett, mert majd leszakadt a cicim, ugyanis a drága lelkem este fél 9-től reggel 6-ig aludt! :D :D Persze, 4-kor felébredtem és vártam, hogy keljen ő is! :) Aztán 6-kor szopi, szépen vissza is aludt volna, de mivel mentünk a dokihoz, nem lehetett! :(

Mindjárt visszaolvasok!

Timi
Kép Kép
timocska

na megtaláltam...a gyógyszer vs tejtermelés
Napjainkban kétféle fogamzásgátló tabletta használata terjedt el. A kombinált fogamzásgátló 28 tablettás kiszerelésben kapható. Az első 21 tabletta ösztrogén- és progesztinhormonokat tartalmaz; az utolsó hét tabletta pedig közömbös anyagot vagy kiegészítő vasat.
A szoptatni kívánó nőknek nem javasolt a kombinált fogamzásgátló szedése védekezésként, mert a tabletta ösztrogéntartalma csökkenti a tejelválasztást, és a tejbe is bekerülhet. A csak progesztint tartalmazó tabletták 0,5 mg-nál kevesebb progesztint tartalmaznak. Hatásának lényege, hogy megváltoztatja, vagyis átjárhatatlanná teszi a méhnyak nyákját, így a sperma nem jut el a petesejtig. A fogamzásgátló tabletta módosítja a petesejtnek a petevezetéktől a méhig történő eljutását, és meggátolja a megtermékenyített petesejtnek a méhbe történő beágyazódását. A tablettát 28 napon keresztül mindennap be kell venni, majd azonnal el kell kezdeni a következő 28 napos ciklust.
Kérjük ki orvosunk tanácsát a progesztin-tablettával kapcsolatban! Bár a szoptatásra gyakorolt hatásával kapcsolatos, nyilvánosságra hozott információk szerint ez a tabletta nem befolyásolja a tejképződést, a szoptatással foglalkozó és tanácsadást végző szakemberek tapasztalatai szerint a tejképződés csökkenni szokott. Bármilyen információra van szükségünk, forduljunk nyugodtan kisbabánk orvosához

most akkor mi a helyzet??
az azért gyanús hogy nagyjából egyzserre kezdtük el szedni és hasonló módon egyszerre kezdenek a "tejcsárdák" apadni... :shock: :shock:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Timo,
Szegény Lilluskának kell a terpeszpelus! :( Meddig kell hordania?
Vendég

Mazsi,
Én nem szedek és így is apad!
Vendég

Hát feledékenység az nálam is van, mire elolvasom a mai hozzászólások elejét, már el is felejtem, kinek mit akartam írni! :oops: :oops:

Tejcsi:
lányok, ne aggódjatok. Persze tudom, az anyatejes táplálás a legjobb, de ha elfogy a tej és ti megtesztek mindent, akkor nincs más, mint a tápi! Sági, még te mondtad nekem annak idején, mikor magam alatt voltama szopik miatt, hogy ma már nagyon jó tápik vannak! És aki azon nő fel, az sem lesz semmivel sem különb a másiknál! Én most már nem parázok. Ha 3 hónapig is kapott tejcsit, akkor már nem lehet gond, ha esetleg tápit kellene adni neki. Remélem értitek, mit akarok írni.

Kami!
Most én is azt mondom, hogy én szeretnék kotyvasztani a kicsinek. De ismerve magam, vagyok olyan kényelmes, hogyha nincs itthon hozzávaló a bébikajához, akkor adok neki bolti papit! :) Szerintem egész jókat lehet kapni, nálunk Bali már sokat kipróbált! :lol: :lol:

Mazsi!
Lea nagyon édi, és te is jól nézel ki! :) Szerintem hasonlítotok! :) Megszaporodtak a hurkák Leán! :D :D Amikor ébren van, akkor próbáld többször cicire tenni. Max. nem kéri, de megkínálhatod! :) (Lilla állandóan elfogadja, mégha csak 2-3 kortyot iszik is).

Timi
Kép Kép
timocska

Ági
3 hetet mondott a doki, mert szerinte csak kicsit feszesek a csípőizületei vagy mik. 3 hét múlva megnézi újra, és akkor megmondja, hogy kell-e még. Bízom benne, hogy nem! :(

Timi
Kép Kép
timocska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?