Új privát üzeneted érkezett!

Ma egy megejtettük heti bevásárlást Szabival és Robival, amit az első említett remekül tűrt. Csak amikor nem haza, hanem anyósékhoz vittük, akkor borult a bili és kezdődött a hol a kiságyam ária. Alig lehetett lenyugtatni, végül fel kellett venni a kendőbe. Nati meg új szórakozást talált ki. Szépen felgyalogol a vállamra, ott ugrál egy kicsit, majd hátraszaltóval leteszem. Enyhén szólva fárasztó, úgyhogy lepasszoltam apának :D

Szia Beka! Üdv a csapatban :)

Barbi,
Én se tv se rádió süketségben nyomulok hetek óta, újságot is alig látok. Így gyed témában semmi hasznos infóm nincs.
Nekünk egy Greco van, ha jól tudom, 15 hós korig jó. http://brendon.hu/ProductSearch/ColorSh ... 51&whid=25 Egy ilyesmi. Nati most is szeret benne hintázni, 1,5 éves kora körül nőtte ki. Addigra már nagyon akart nézegelődni, de addig nagyon jó volt, mert remekül rögzíthető akár bevásárlókocsira is. A 13 kgot nem tudtuk kihasználni, akkor kb 12 volt. Mi használtan kaptuk, így Szasza már a 3. bébi, aki koptatja. Rokinak van hozzá remek kis autós rögzítője, nekünk nincs, de így is tudtuk jól használni. Itthon is sokat volt benne. Az tény, hogy dög nehéz benne vinni, de praktikus. Nem szállításra, hanem tárolásra való :wink: A félig fekve pozíció meg azért jó, mert a legtöbb baba bealszik. Natinak már nagy van, de mindig fogni kell a fejét, amikor elalszik. :evil: Különben egy nagy zöttyenés és nyekken a gyerek. Nem érdemes túl sok pénzt kidobni, egy egyszerű mezei megteszi.

Csongria,
Most hívnak a PKU miatt?!?! Nem hinném, hogy bmi baja lenne, mert akkor már elég rosszul nézne ki, de pont azért szűrnek, hogy ezt kivédjék. Hogy lehet értékelhetetlen? Négy hónap a kiértékelés? Úgy tudtam, rövidebb, hiszen a brutál diétát azonnal el kell kezdeni.
Anyós nálunk tündi-bündi. Nem túl okos, de a gyerekekkel nagyon jó. Nálam anyukám tud fárasztó lenni, de ott inkább az a gond, hogy nem tudja megemészteni, hogy felnőttem. Például mindig a feles tejjel jön, hogy azt kéne adnom. Én meg hiába mondom, második éve, hogy attól, hogy vizes, még pont ugyan azt adom és egy éves kor előtt nem ajánlott, ez nem zavarja. A másik kedvencem, hogy mindig megmondja, hogy milyen cipőt kéne a gyerekre adni. Mert amit én adok, az nem jó, ilyen-olyan sarkának meg bokatámaszának kéne lenni. Tegyük hozzá, hogy tesómnak óóóriási lúdtalpa van, nekem sem ok, de amit ő valamikor elfogadott, az úgy van, és kész. Mondja, mondja...

Timocska,
Látom, Kalácska nagyon sportos :D Rettentően élvezi és kihasználja a sprot adta lehetőségeket. Lóbőrhúzás a kedvenc, ahogy elnézem. :)

Kép KépKép
lorca

Graco, nem Gre, bocs.

Kép KépKép
lorca

Na elszállt az egész, ismételhetem.

Szóval, autósülés témában én nem vagyok kompetens, még nincs autónk se. Ülés persze van, de csak a babakocsi hordozója ha mégis kell.

Márpedig holnap kelleni fog, mert megyünk Boldival Debrecenbe kb másfél hétre! :D pihenni fogok! (ott is van ám internet!)
Boldinak meg ez lesz az első kiruccanása..

Barbi, Emma, olyan szép arcú! :)

Beka, szia, üdv köztünk, írj többet! :)

Ria, nekünk a szülésfelkészítőn (ahol egyetlen egyszer voltam) mondta a gyerekorvos, h gyakran küldenek ilyet, h értékelhetetlen volt, és ilyenkor tényleg csak erről van szó, el is magyarázta h miért (nem volt a gyerekben elég kaja vagy mi? de ezt te jobban tudod sztem), szóval külön hangsúlyozta, h NE ijedjünk meg.

Na gyorsan megyek pakolok az útra. Hogy ennek a Boldinak mennyi cucca van! Pedig anyáékkal otthon megvetettem az összes pelenkát meg törlőkendőt stb..

Kép
Kép
agiboldi

Emma, nagyon édi! Mintha egy reklámfotó lenne, ami egyedül TV-zik!!
Lillus is nagyon aranyos! Gondolom, apa eldicsekedett vele a kollégáknak. Tényleg, focin kívül más sportágban is indult Balázs?

Ria,
sajnálom, a PKU-mizériát! De valszeg tényleg nincs baj, ha eddig nem volt, nyugi!
Anyós-ügyben ajánlhatom az egyik-fülemen-be-a-másikon-ki taktikát (ha konfliktuskerülő vagy). Én vele az vagyok, mert nagyon jószándékú asszonyság (minek világosítsam fel pl arról, hogy olyan nem létezik, hogy "baktériumgomba", hadd higyje, hogy okosat mondott).

Bendegúz,
én is sajnálom, hogy Bence így "elvadult". Amúgy is most egy dackorszakban lenne, ugye? Most meg még tesókája is született. Nem tudok, tanácsot adni, de együttérzek...

Ágiboldi,
jó utat nektek! Bepakoltad a légzésfigyelőt is? :wink:

jójéjt!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.28 22:12-kor.
Vendég

Jóreggelt! :)

Lillus szívem ma is 9-től fél 5-ig aludt! :lol: :lol: :lol: Tiszta kipihent vagyok! :)

Kami!
Igen, van olyan autósülés, ami nem hordozó egyben! :) Ez 0-18 kg-ig jó, Barbi, a brendon honlapján van egy csomó! (gondolom már megnézted őket). Nekünk is uolyan Graco van, mint Lorcának, marha nehéz hurcibálni benne Lillát. Még a kocsiból a lakásba fel is! :twisted: :twisted:

Én az anyóstémához nem is szólok hozzá, már annyit panaszkodtam, sokan tudják itt... :(

Lorca!
Hát Lilla valójában totál ránk ütött. Nekem a szemforgatás a kedvenc sportom, Bali meg a hűtőhöz futásban bajnok! :lol: :lol:

Kata!
Nem nagy az a fogkefe kicsit? :wink:

Ágiboldi!
Jó pihenést, aztán tessék kihasználni, hogy van segítség, Boldi nélkül is lehet élni pár órácskát! :D Tényleg, mi van a légzésfigyelővel? :)
Majd azért néha írj, hogy jól vagytok! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Bigsis,
Nem lehet elég korán kezdeni a fogmosás fontosságának hangsúlyozását. Aranyos, hogy milyen nagy a fogkefe a kezében!
Anyóstaktika elég jó :) Anyukámnál sajnos nem működik, mert külön érzékelőt fejlesztett ki rá. Amikor felteszem a bamba vigyort és megy az aha-aha, akkor rákérdez, hogy figyelsz?! Én meg igazmondásra lettem nevelve, és rávágom, hogy nem. Gondolhatod, mennyire örül ennek. :D

Timocska,
Nálunk Robi még egész jó a sporttémában. Keményen küzdök, hogy ne törjem le Nati ilyen irányú próbálkozásait. Még nagy küszködve egy kis fogócskába is belemegyek. :) Végülis most könnyebb, Szabival a kezemben, mint annakidején terhesen. :wink:

Ágiboldi,
Nehogy otthon felejtsd a fél háztartást! Nálunk a gyereknek van a legnagyobb csomagja, ha megyünk valahova, pedig a kajával nem is kell törődni.

Kép KépKép
lorca

Lorca!
Azt hiszem, nekem a séta jön be leginkább! :) Bár, x idő után már fárasztó! :lol: :lol:

Ria!
Hol vannak a talis képek? :wink:

Timi
Kép Kép
timocska

sziasztok

timo
n jók a családi képek!

ria
pku-ra én is úgy emlékszem, h vlmiért baromi sokára van eredmény, bár ez ugye nálatok még csak annak se tekinthető. ne izgulj, gondolom, lenne már vlmi jele, ha baj lenne, ez elég komoly emésztőrendszeri cucc.
anyós miatt részvét, az enyém főnyeremény, alig talizunk, ha vlmiben eltér a véleményünk, előbb harapná le a nyelvét, minth vita legyen belőle. ellenben az anyám.... sűrűn és mélyeket lélegzem, ha találkozunk :cry:

pann
gondoltam rád tegnap, a 15ös buszon egy nő be akart nyúlni a bkocsiba, megtaperolni kelét. na de én gyorsabb voltam, egy ezredmásodperc alatt elkaptam a kezét, h hé, hé, hé. erre rámnéz, h miért, nem szabad? még jó, h nem!!!! teljesen ledöbbent és utána egész úton azt morogta, h a sétánál a szmogból több fertőzést elkap, attól semmi baja nem lett volna, ha ő megfogja a kezét.
pizzatészta? :lol:

ágiboldi
n jó nyaralást, pihend ki magad alaposan! és persze írj onnan is!

gyerekülés (bár kocsink nincs, úgyh lehet, h hallgatnom kéne)
sztm csak a gyerekülés funkciónak kell megfelelnie, mert ekkora súlyú babákat már akkor sem kényelmes benne vinni, ha pehelykönnyű.

bigsis
látod, megy neked is a netezés, csak az elején kell egy kicsit erőltetni :lol:

bende30
jó, h írtál. csatlakozom lorcához, én se tudom elképzelni, h újra az anyámmal éljek, úgyh gratu az elszántságotokhoz, biztos megtérül a befektetés (na nekünk nem is valószínű, h vlha kertes házunk lesz :? )

majus3

Hahó!

Na, a szülés utáni első mensi adta örömök egy jó kis hányingeres fetrengős migrénnel párosulnak ma nálam :(
A Velencei tóhoz terveztünk ma menni, de ez így ugrott :(

Timi! Jók a fotók, Lilla nagy sportember :D

Ágiboldi! Gondoltam nem lövöm el a légzésfigyelőt, de látom többen már megtették :lol: Jó utat, jó pihit nektek!! :P

Ria! Sajnálom a PKUs mizériát, de egyetértek azzal, hogy ha bármi gond lenne, az már kiderült volna - eredménytől
függetlenül! Beni meg ragyog a képeken, úgyhogy ne aggódj! :P

Anyós - hmmm... Csatlakoznék Timihez :D vagy inkább :( Nálunk anno a lakásvásárlásnál merült fel, hogy költözzünk
össze, ő ugyanis egy bazi nagy kertes házban lakik. Jogi meg adminisztratív meg minden oldalról viszont túl bonyolult
lett volna a dolog, na meg végülis nem én voltam az, aki kimondta, hogy kert ide vagy oda, de tulajdonképpen
isten ments, hogy összeköltözzünk vele :?

Köszi a autósüléses hsz-eket! :)

Kata! A fogkefe méretét elnézve Roli egyenlőre azzal inkább fésülködni tudna :lol:

Lorca! Elképzeltem ahogy fogócskáztok :lol: Szabinak gondolom tetszik a dolog, mint Natinak, szerintem csak nekem nem teljesen őszinte a mosolyod közben :lol:

Bendi! Hogy bírjátok 1 szobában? Miért költöztetek össze? Sajnálom, hogy Bencus így megvadult, de biztos csak átmeneti!

Május! Nem győzök kiakadni ezeken a babakocsiba benyúlós sztorikon :shock: Az a legjobb, hogy még neki állt feljebb... :evil:

Megyek visszadőlök kicsit a kanapéra... Szerencsére az ebédünk már megvan
Vendég

Nya haj.

Nekunk eddig jo kis hetvegenk van: Gedeiapu sem dolgozik (hanem ismerkedik az uj BlackBerry ceges telo-palmtopjaval, de az megiscsak jobb), Aron fiam meg amikor nem alszik, akkor be nem all a szaja es forgolodik es zizeg.

Jut eszembe, az ejszakank katasztrofalis volt: folebredt valamikor hajnalban es elkezdett orrrrrditani! Nem tudom, mitol, arra tudok gondolni, hogy egy puki folebreszthette es nyugos volt, mindenesetre se nem aludt, se nem evett. Pukizni viszont folyamatosan. Egy darabig meg orditott, magunk koze vettem az agyba, meg ott is orditott, probaltam "futyulni ra" - ez be is jott: abbahagyta, mint akit elvagtak, aztan elkezdett gugyogni es mikor kinyitottam a szemem, engem bamult. Mire legkozelebb kinyitottam, mar o is aludt.

Rejtelyes dolgok ezek...

Na, de ma is, miota folebredt (9 ora), azota vigyorog, rugkapal, forog az oldalara, az apjaval szorakozik - es most elaludt. Edes kis pofa, olyan kis mozgekony, neha elore felek, mi lesz, ha tapraall egyszer, de varom is, mert mindig egy ilyen rosszcsont kolokre vagytam...

Babakocsiba nyulas: emlekeztek talan, egyszer irtam, hogy a gyogyszertarban elkezdett Aron sirni es egy oreg neni kitalalta, hogy azert sir, mert kiesett a cumija es fogta es VISSZATETTE! (Persze Aron kopte is ki...) Na, en azt hittem, neki torom le a kezet, de olyan oreg volt szegeny, hogy arra gondoltam, hogy ot aztan ha elkapja egy fertozes, az magaval is viszi... szoval valszeg nem fertozo... De ugy neztem ra, hogy abbol lathatta, hogy rosszat csinalt... hogy kepzelik emberek, hogy benyulkalhatnak egy babakocsiba es megfoghatjak benne a babat????

Barbi: jobbulast! Hatha osszejon meg az a Velencei to, meg boven belefer, nem?

Mensi: nekem meg nyoma sincs, el is gondolkoztam, hogy megjon-e meg valaha... (Nem sajnalnam nagyon, ha nem, talan csak a kisteso miatt... bar sejtem, nem biztos, hogy koze van a 2-nek egymashoz...)

Agiboldi! Kuldtem a fotokat! Jo pihit! Udv Debrecennek! :D (Nektek is kuldom, tobbiek, szives turelem :D)

Ostoba kerdes, de: mi az a PKU???? Sose hallottam rola! Igy legalabbis, hogy PKU...
kami

Kami!
Én sem tudom mi az a PKU! :oops: :oops: :oops:

Nekem ma úri dolgom van, meghívott az uram ebédelni! :) Úgyhogy nem főzök, Lillussal foglalkozom stb! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Csajok! Szetkuldtem mindenkinek minden fotot. Aki valamit nem kapott meg, de adott emilcimet, jelezze! Aki nem adott emilcimet, de szeretne fotokat, az is szoljon. (Roki, neked vannak fotoid nalam, de nincs emilcimem...)

Jo erzes nem logni senkinek semmivel :D
kami

Rendezgetem a gepen az Aron-kepeket, mert ki akarom oket irni DVD-re (lassan megtelik a meghajtom :D), es egy gyongyszemre talaltam. Gabor fotozott, ugyelt, hogy mindenki rajta legyen a kepen: nagybacsi, gyerek, nagymami, Kami...

Kép
kami

sziasztok!

kami
sül a sütid a sűtömben :lol: jön a kiscsaládom látogatóba gondoltam meglepem őket...

Gedeiapu igazi fényképész zseni :shock: :shock: :shock: :lol:

PKU
egy emésztőrendszerin betegség és újszülöttkorban kötelező a szűrés amit még a kórházban megejtenek...egy rövid összefoglalót találtam róla

Mi a PKU?

A fenilketonúria(PhenylKetonUria) egy öröklõdõ anyagcserezavar. A fenilketonúriásnak tilos húst, húsféléket, halat, tejtermékeket (túró, sajt, tej...), gabonából készült termékeket (kenyér...), hüvelyeseket (szárazbab, borsó...), tojást, szóját (stb.) enni. A tápszeren kívül korlátlanul csak egyes gyümölcsöket, zöldségeket, cukrot, és speciális fenilalanin-szegény diétás termékeket (diétás kenyér, sütemény, tészta, tojáspótló por,...) ehetnek, illetve italokat (víz, nem "Light" üdítõitalok, gyümölcslevek, kávé, alkohol) ihatnak.
A betegség a vérben és vizeletben felszaporodó aminosavról, a fenilalaninról ismerhetõ fel, amelyet újszülött korban, vérminta (Guthrie - teszt) útján vizsgálnak. A fenilalanin a fehérjében található alkotórész, amelyet a fenilketonúriások - a májban lévõ fenilalanin-hidroxiláz-enzim hiánya vagy csökkent mértékű működése miatt - nem tudnak feldolgozni.
A betegség öröklõdõ. Minden gén az emberben részben az anyától, részben az apától származik. A fenilalanin-hidroxiláz-enzim felépítése is egy ilyen öröklött gén: ha az anyától és az apától származó gének közül mindkettõ hibás, akkor ez a fontos enzim nem, vagy csak kis mértékben működik. Ennek a következménye a fenilketonúria. Ha egy embernél csak az egyik részrõl kapott gén hibás, akkor a betegség nem alakul ki, csak a fenilketonúria "hordozó"-ja lesz, úgy mint a fenilketonúriások szülei.

Barbus

Emma haláli! nagyon komolyan TV-zik :lol:

nekünk a babakocsihoz (Graco Quattro Tour Travel System 2005) adtak hordozót ami ugye autósülés is...elvileg 13kg-ig jó de szerintem ki fogja nőni. a legtöbb ismerősömnél a hossz miatt nem lehetett kihasználni :shock:

beka
üdv közöttünk! részleteket! :lol:

ria
mélyen együttérzek veled!én kiosztom anyóst és kész :twisted: :lol: ne hagyd magad Te vagy az eü-s!!!!!arról nem beszélve hogy jónéhány évtized eltelt mióta ő nevelt gyereket!!!! :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

jaj a süti!!! :shock: odaég
futok...

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Ma remek kis bevásárlónapot tartottunk. Nati meg is tanulta, hogy megyünk bevásárolni az Ákádba. :) Egy csomó üzletet végigjártunk, mindkettő jól tűrte. Szabi még a Médiában elaludt, csak akkor kelt fel, amikor már a fél üzletközpontot végigkoslattuk. Nati meg hazafelé próbált meg elaludni, alig lehetett ébren tartani. Közben Szasza produkált egy színeset, hangosat és szagosat. A legjobb, hogy reggel már kellett egy rugit mosni, a mostaninál meg még az autósülés huzatát is. Hetek óta nem volt ilyen ügyi a pelenka kicselezésében.

Május,
Anyukámmal azért kijövök, ha nem a gyerekről szól a dolog. De ha az összeköltözés az ár, soha ne legyen kertes házunk :D

Tegnap nekünk megint volt egy simizős pénztáros. De legalább csak a lábát simizte meg, egy ujjal, alig ért hozzá. A tűréshatárom most már jobb, csak attól vagyok morcos, ha az arcát vagy a kezét fogdossák, ami pillanatok múlva a szájában köt ki. Őrá tényleg őszintén tudtam mosolyogni.

Barbus,
Ez a 2in1 elég rosszul jött ki most hétvégén. :( Talán annyi jó van benne, hogy apuci otthon van és nem egyedül vagy Emmával.

Mazsi,
Anyukámat nem hatja meg az az érv, hogy régen volt, amikor ő nevelt gyereket. Ellenben nekem mondta, hogy csak azért szólt, mert lehet, hogy elfelejtettem, hiszen aaaaz már milyen régen volt. Elég gáz lenne, ha nem emlékeznék rá, mi történt 21 hónappal ezelőtt!

PKU: Csak egy dolog hozzá, az a vérvétel, amit a sarkából vesznek pár napos korában.

Mazsi,
Süti túlélte? Milyen?

Kép KépKép
lorca

Szasztok!

Na le akartam írni hogy mi PKU de hál isten Mazsi megtette helyettem. Szóval nem vicc a dolog és a védőnő is baromira meglepődőtt hogy most küldték hogy nem lett jó. Állítolag a 6. hét környékén jön értesítő. Nagyon nagyon mérges vagyok. :evil: :evil: .Egyébként nem csodálkozom hogy nem lett jó hiszen egy korty anya tejet nem ivott a korházban, 0 grammal és egy doboz tápszerrel engedtek haza. Engem aki ugyebár ott dolgozik. Na no comment!!!

Tudom adós vagyok a talis képekkel de be kell vallanom hogy csak egy mezei szülésznő vagyok és nem tudok képet kicsinyiteni :oops:

KépKép
csongria

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

KépKép
csongria

Tudok kicsinyiteni!!! Apa megtanitott és hát be kell valljam nem is bonyolult :oops: :lol:

Dobok még a múlt heti kerti grill hétvégénkről.

Anyuci és kicsi fia!!! Kép Kép

KépKép
csongria

Csongria,
Furcsa magamat a képen látni :) Érdekes módon én nem szoktam rajta lenni :wink:
A Natival is úgy jöttem haza, hogy nem volt tejem az 5. napon. Tápszert nem akartam, szerencsére megjött.

Kép KépKép
lorca

Május!
Igazad van, lehet rá időt szakítani :wink: csak kis kellett túrnom Apát a gép elől.
Ria!
Micsoda kertvárosi idill! Irigykedek itt a csak-tetőablakos-még-erkély-sincs-lakásunkból :mrgreen:
Neked is köszi a képeket!
Kami,
jól áll neked Boldi is, nemcsak Áron. Klassz a közös képetek.
Lorca,
anyós ügyben (nálad anya-ügyben) én arra az esetre alkalmazom a taktikát, ha kéretlen tanácsokat osztogat (figyelni ilyenkor muszáj, de aztán úgysem úgy csinálom, ahogy mondja-na jó, néha, de általában konok vagyok). Viszont nem szokta észrevenni, ha bambán nem figyelek az általam nem ismert falubeliek szerinte érdekes történeteire. Csak nyomatja. Van, amit már többször hallottam, mégsem tudnám visszamondani :lol:
De a legdöbbenetesebb beszélgetésünk az volt, amikor a szülés másnapján ideutazott megnézni az unokáját és felajánlotta, hogy költözzünk el hozzájuk pár hónapra!!! Rolival (a férjem nélkül!!!!), hogy ő unokázhasson. Ha-ha! Ezt máig sem értem, hogyan gondolta! Kb. 10 okot tudtam volna mondani, hogy miért nem, de csak azt az alapvetőt mondtam, hogy mint család együtt szeretnénk maradni ismerkedni. Most is úgy felhúztam magam rajta!
Mazsi,
tök jó, hogy kiosztod az anyóst, téged ezért irigyellek. :) Frizkó-kép?

Beka, üdv itt! Miért pont beka/béka?

na, megyek aludni, sziasztok: K
Vendég

Jóreggelt! :)

Lillus ma 3-kor kelt! :twisted: Aztán 6-kor úgy döntött, elég volt az alvásból! :)

Ria!
Nagyon jók a képek, köszi. A kerti grillpartin nagyon jól mutattok Benivel! :D És remélem, semmi komoly baja nincs Lillus potenciális udvarlójának! Ez mikor derül ki?

Kata!
Nekem apukám találta azt ki a szülés után, hogy költözzünk hozzájuk, mert akkor több segítségem lenne. Arra viszont senki sem gondolt, hogy Balázsnak dolgozni kell és azért ő az apja Lillának, és mi így vagyunk egy család! :) Gyorsan jobb belátásra bírtam apát! :D

Kami!
Tényleg jól mutatsz Boldival! :) (csak Ájron meg ne lássa) :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Tegnap elmentünk zuglóba a Trófea Grill étterembe ebédelni. Bali előre lefoglalta az asztalt és szólt, hogy babakocsival megyünk. Mikor odaértünk, meglepve tapasztaltuk, hogy az étterem az EMELETEN van!!! :twisted: :twisted: :twisted: Nekünk erről miért nem szólt senki? Ott ügyetlenkedtük fel a kocsit a kábé 50 cm széles lépcsőkön!! Na, aztán fenn beültettek egy sarokba, légkondi alá! :twisted: Ja, és a nemdohányzó részlegen voltunk, de mellettünk már kezdődött a dohányzó! Persze, egy légtérbe és egy öreg fószer ott szívta a mellettünk lévő asztalnál a cuccot! :twisted: Úgyhogy ide biztos nem megyünk többet! Tiszta gáz, hogy ilyenek vannak! Vagy csak nekem van túl nagy igényem???

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Kami,
Köszi a képeket! Gábor tényleg érti a fotózást!!! :lol:

Timo,
Sajna a Trófea az már csak ilyen. Ettől függetlenül én szeretem, jó a kaja!!!

Bigsister,
Nálunk após mondta, hogy kültözzek hozzájuk pár hónapra ha megszületik a Peti, hogy Szabolcs nyugodtan tudjon pihenni és dolgozni járni, na meg náluk legalább jó levegő van és lenne segítségem is. :evil: Köpni-nyelni nem tudtam az okos ötlet hallatán. Mondtam neki, hogy inkább most fejezzük is be a beszélgetést a témáról amíg nem mondok valami csúnyát...Ha költöznék is akkor is az anyukámhoz mennék!!!

Képzeljétek tegnap lementünk a Rómaira sétálni, csak ajánlani tudom mindenkinek!!! És hétköznap még jobb lehet, mert nincs annyi biciklis, de amúgy ők sem zavartak, kikerültek.
Vendég

Az előbb lecsúsztam egy topicot és teljesen megrémültem, hogy nem ismerek senkit. :D

Bigsis,
Férjel együtt már nem is akart unokázni? :)
Nati születése előtt sokszor mondta, hogy menjek le Agárdra hozzájuk. Mondtam, nem, szintén apaérvekkel. Utána, hogy küldjem le Natit. Na, azt már végképp nem. Persze rávágta, hogy csak azért mondom, mert nem tudom, milyen nehéz egy gyerekkel és szülés után majd biztos meggondolom magam. Még várja, hogy meggondoljam :wink:

Timocska,
Mi egyszer még terhes koromban próbáltunk éttermezni. Kértünk egy nem dohányzó asztalt. A pincér ránézett a meredező hasamra, és csak annyit mondott: Csak dohányzó van, erre tessék. :evil: Sokszor olyan érzésem van, hogy amióta vannak gyerekeim egy másik bolygón élek és a többiek ufónak néznek. :roll:

Kép KépKép
lorca

Ági!
A kaja az jó volt, de nekem a hely és a hozzáállás fontosabb... ezért a Trófea kilőve! :)

Ja, és tök poénos volt még, hogy Lillust tegnap tök rózsaszínbe öltöztettem és megkérdezték, hogy kisfiú vagy kislány! :D :D Mondtam, hogy kisfiú! Erre meg úgy néztek rám, mint egy nem is tudom mire! :lol: :lol: :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Timi,
Van egy trófea a Visegrádi utcában is, az egy fokkal jobb, nem emeleten van! :lol:
Vendég

Tegnap szopi közben Lillus egyszercsak elkezdett olyan keservesen sírni, hogy azt hittem megszakad a szívem... nem tudtam mit csináljak, csak fogtam és járkáltam vele. Aztán kábé 3 perc múlva egy akkorát rottyantott, hogy mindene tiszta trutyi lett! A szagról meg már ne is beszéljek! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Ma volt a védőnő és levette a vért a kis ujjacskájából. Én kint vártam befogott füllel, mire vigyorogva jöttek ki hogy még meg se nyikkant. Hát az biztos hogy nem az anyja fájdalom küszöbét örökölte már ami a szülést illeti :lol: . Azt mondta hogy három hét az eredmény.

Tegnap Beni felfedezte hogy van lába próbálta meg fogni de nem jött össze. :D

Bigsis sajna az nem a mi kertünk volt, de azért van egy ici pici erkélyem. :D

Timo biztos nincs semmi baja Benusnak. Szerintem stramm jóképű ficko lesz belőlle Lillus hercegnőnek :D :D :D

KépKép
csongria

Ria!
Az tuti, hogy jóképű lesz! :D :D

Van valakinek valami jó ötlete, praktikája hajhullás ellen???

Timi
Kép Kép
timocska

Tegnap körbe tettük az összes rács védőnkel az ágyat mert állandóan úgy ébred hogy vagy a két lába lóg ki vagy a keze.

De igy is megoldotta. :lol: Kép

KépKép
csongria

Timo én Biovanne kapszulát vettem de szerintem ilyenkor semmi nem segít!! :( Attól fogok fogyni hogy kihullik a hajam nagy része :lol: :(

KépKép
csongria

Milyen cuki! :)

Lillus max. csak a fejét forgatja alvás közben, ő még egy pozicióban fekszik! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Timi,
Szabolcs üzeni, hogy a padló megállítja a hajhullást! :lol:
Különben nekem is csomókban jön ki, de szerintem ilyenkor semmi nem használ, túl kell élni.
Vendég

Ági!
Szabinak üzenem, hogy várok még egy-két ilyen használható ötletet, vevő vagyok rájuk! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Nya szasztok!

Mi jol aludtunk, nem volt orditas, 10-kor elaludt Ajron, aztan kaja 3-kor es 6-kor es 9:20-kor. Meg most 12:15-kor. Volt tornaora es jott a vedono is.

Ajron forgasa nem veletlen. Tegnap 2x talaltam hason fekve, pedig en a hatara tettem, es ma is a torna elott letettem a tornaszonyegre a hatara es mire vsiszaertunk a szobaba Marcsival, mar a hasan fekudt - a tornaszonyeg mellett. Jelentem, Aron a hatarol a hasara tud fordulni. Hogy miert a nehezebbel kezdte, azt nemtom, gyanitom oldalra konnyen elfordul es hasra meg a lendulet teszi... latni meg nem lattam, csak a vegeredmenyt... Egyszer majd megtanul a hasarol az hatara is fordulni, csak ahhoz meg kell a keztamasz :D azt meg meg nem tud :D

(Na, mar most is az oldalan fekszik, pedig 2 paplan koze tettem be, direkt, ogy ne forogjon... de szarik a biztonsagra nagyivben! meg szerencse, hogy az agy kozepen van :D)

Kepzeljetek, tegnap egy DVD-re kiirtam Aron kepeit majus 22-ig es egyik gep se viszi a DVD-t, de meg a DVD lejatszo se. Teljesen panikba estem, mert a geprol ugye letoroltem a kepeket (akkor meg vitte a DVD-t...), ki a lomtarbol is, de most mi van, ha beszart eza DVD, vele a sok-sok keppel???? Probaltm visszaallitani a konyvtarat, tobb-kevesebb sikerrel, de jo sok kep hianyzik meg igy is, koztuk az egyik nagy kedvencem :( Sagi, Szabi nem tudna bent a munkahelyen megnezni, hogy szarul lett-e kiirva es bucsuzhatok a kepektol, vagy csak a mi lejatszoink nem birjak a sok-sok keppel teleirt DVD-t feldolgozni?
kami

Sziasztok!

Megint Balcsin voltunk, többször már nem is írom, nálunk most őszig ez a hétvégi program. :D

Május, íme:

PIZZA HÁZILAG

Hozzávalók:

50 dkg liszt
2 csomag porélesztő
1 evőkanál cukor
2 evőkanál olaj
2,5 dl langyos víz

paradicsompüré, fűszerek, egyebek

Az élesztőt a langyos vízben megfuttatjuk a cukorral, majd a liszthez adjuk és megsózzuk. (Én a lisztet kb. 2 percre berakom a mikroba előtte, hogy az is meleg legyen, így nagyon gyorsan megkel a tészta!) Ha összekevertük a hozzávalókat (nem kell nagyon kidolgozni, csak álljon össze a tészta) jöhet rá a két kanál olaj, amivel bekenem kívülről a tésztát. Ha megkelt, alufóliával kibélelt (nem muszáj, csak utálok tepsit mosogatni) tepsibe teszem és szétnyomogatom/húzgálom benne a tésztát a megfelelő méretre (ez a mennyiség nekem a sütőhöz járó nagy tepsire elég). Ezután jöhet a szórakozás: paradicsompüré, fűszerek és ki mit szeret, mehet a tésztára. Forró sütőben, kb. negyed óra alatt megsül. Ennyi. :wink:

Timo! Most olvastam, hogy a szülés utáni harmadik hónap körül hormonális hatásra NAGYON hullik a haj. Szóval nincs mit tenni.... :(

Kami! Köszi a képeket! Felteszem a kendős apa képünket, amit kértél:

Kép

Azt azért hozzá kell tennem, hogy a hétvégén már kijelentette, hogy kell vennünk egy kengurut.... :lol:

Szabolcs! Kösz az ötletet, én ki is egyeznék vele, ha csak a padló állítaná meg a hajhullást, de hogy a lepedő, a párna, a fotel, a kád stb. is, na az már túlzás! :lol:

na, felpukizta magát! :evil: :evil:
Vendég

Sági írtam privit :D

KépKép
csongria

Panni! Nagyon helyes apu a kisdeddel :D Nagyon kafa gepetek van, szep kepeket csinal, ezt mar akartam mondani...

Ime nehany foto Ajronrol:

Most igy alszik
Kép

Hetvegi pillanatok:

Atlagon feluli kepessegu... :D
Kép

Aput letapogatos
Kép

Apun tronolos
Kép

Szorfos
Kép Kép

Furcsizos
kami

Mától megpróbálom leszoktatni magunkat a hordozgatva elalvásról. Anyukám javasolta, hogy üljek mellette és fogjam a kezét vagy simogassam kicsit, hogy tudja nincs egyedül hagyva és akkor el tud aludni egyedül is. Először negyed órát sírt, most másodszorra csak hét percet. Aztán nézelődött és elaludt. :D A babatali láttam, hogy a legtöbben már nem kűzdötök ezzel a problémával, de nekünk ez egy kicsit nehezebben megy, mivel Gergő semmiképpen nem fogadja el a cumit, pedig naponta próbálkozom vele. :(

Most megyek, vár a teregetés, mert Gergő rekord mennyiségű ruhát bukizott össze a hétvégén, nem tudom, miért. :?

Ja, azt még megírom, hogy összesen öt és fél órát aludtam, megszakítva 3 szopival! :shock: Kivagyok. Erre is kellene vmi jó módszer....
Vendég

Hahó!

Jajj nem tudom mi van ma nálunk, de Emma reggel óta bömböl... Délelőtt még arra gyanakodtam, hogy a pocakja fáj, pukizott nagyokat meg minden, de mostmár nincs puki, és kézben elhallgat :evil: Én meg ma még addig sem jutottam el, hogy egyek vmit... Ja, és most betettem a kiságyba, gondoltam, majdcsak elalszik, de nem... MOstmár a sírás is kezd idegesíteni, mondjuk alapból jó szar napom van :evil: ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ elegem van... Takarítani is kéne, de em jutok egyről a kettőre semmivel sem :evil:
Vendég

Hú, bocs hogy így kifakadtam, meg semmire nem reagáltam, csak muszáj volt kiadni magamból... Azt hittem segít, de sajna még mindig tiszta ideg vagyok.... :cry:
Vendég

Na, mégis visszaolvasok :D

Pann! Kitartás az altatáshoz! Gergő ügyes nagyfiú, hamar megszokja és mindenkinek könnyebb lesz így :P Ja, akartam már írni neked, hogy asszem a férjed ismeri az unokatesómat! A wiw-en néztem még anno, amikor született Gergő és nem tudtuk, hogy mi van veletek, és megpróbáltunk előkreíteni :D Nagyon ismerős volt a neve, aztán láttam, hogy az unokatesóm ott van az ismerősei között :) Már nem emlékszem, hogy honnan az ismerettség de vagy kosár vagy informatika ;)

Kami! Az apán trónolós nagyon cuki :D

Na, asszem bealudt... Szörnyen érzem magam, hogy egyedül hagytam, de akármit csináltam, semmi nem volt jó :( Én meg már totűl ideg voltam és szerintem ezt is érezte :(
Vendég

Na, eddig tartott a csend... Megyek, megnézem :(
Vendég

barbi
kitartás, nálunk 3 napja ez van. jó,biztos nem ennyire súlyos, mint nálatok, de magához képest rettenetesen nyűgös. már a talin is bömbis volt, de azóta is sokszor sír napközben, látszólag minden ok nélkül. háát mit mondjak, az én idegeim nincsenek kötélből az már biztos. de igazából azt kell mondjam, h a végére mindig kiderül, h fáradt, csak hát nem akar elaludni. úgyh nálunk az van, h felveszem, megnyugszik, visszarakom nyüszög-bőg. és ebből 8-10 kör. de én nyerek :twisted:

pann
sztm a cumi már lehet, h nem is fog menni, a háromhónapos babák általában már leszoknak... :lol: én talán ink a kezét próbálnám meg rátukmálni
köszi a pizzatészta-receptet, elmentettem!

timo
sajnálom, h a körülmények elrontották az evés örömét :( a légkondira rettenetesen mérges vagyok, mi a sz.rért kell ennyire hűteni minden boltban?

csongria
a hátranézős képetek n tuti:)

kami
sebaj, elég egy profi fotós a családban :)
köszi a képeket!!!

kelét nagy nehezen legyűrtem, kivi vagyok, h meddig alszik. ma megkapta a 2hónapos oltását. volt baba, aki belázasodott?? nem szívesen adnék be neki csak megelőzésből kúpot, vagy kéne :?:

majus3

Barbus! Az tuti, hogy nem kosár!!! :lol: :lol: :lol: Azért majd rákérdezek, de az informatika az 99%.
Tarts ki, más megoldás úgy sincs. :?

Május! Én nem adtam megelőzésképpen kúpot...nem lázcsillapító? Szerintem elég akkor adni, ha tényleg van mit csillapítani, bár ez az én gyógyszerellenes álláspontom. :roll:

Kami! Tényleg jó kis gép, és mint kiderült vízálló is! :D Legalábbis nem ment tönkre, amikor fürdetős képeket akartam csinálni.... :oops: :oops: :lol:
Vendég

Nyuszoges: Barbi, Aron is egesz hetvegen sirt-orditott-visitott. (OK, ez a fotokonnem latszik, de attol meg ez volt az uralkodo). Megint eltelt a legutobbi ota 2 het, en megint fejlodesi ugrasna vagy minek konyveltem el. Ma semmi baja, most szepen alszik, azelott ugye torna volt, de elotte bankba mentem vele es esze agaban se volt sirni. Aztan gyogyszertar - ott se. Vagy megint front van. Az is lehet. Remelem nalunk a mai nappal ujabb 2-3 hetre befejezoott!
kami

Sziasztok!

Nekünk nagyon jó éjszakánk volt. Ettünk fél nyolckor, utána fürcsi, majd fél kilenckor is és legközelebb háromnegyed ötkor kelt.

Mi itthon lakunk a szüleimnél. Anyuék lent a földszinten, mi és öccsém illetve most már lassan a barátnője is fent. Egész jól kijövünk, szerencsére anyám nem az a beleszólós tipus. Inkább öccsémékkel van egy kis gond, nem nagyon szeretnek segíteni a takarításban, a fönti rész ugyan is teljesen a mi dolgunk, illetve anyunak se nagyon szoktak, így azt is én csinálom. Akkár kint a kertben, akár bent a lakásban, ami a férjuramnak nem nagyon tetszik.
Én az anyósommal nem jövök ki túl jól, na ők jönnek hetente egyszer-kétszer legalább. És ráadásul akkor folyamatosan ölbe van a kisasszony és nem érdekli, mert azt szokta mondani, hogy a férjemmel együtt főzött is, mert őt se lehetett letteni.

Közben mi küzdünk napról-napra a tejcsivel, már mindent kipróbáltam More milk, tea, még a sört nem.
Sajnos csütörtökön és pénteken már egy kajcsit tápszerrel kellett pótolni. Remélem még egy pár hetet kihúzunk, akkor lassan már lehet neki mást is adni.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Nnnna, itt vagyok, üdv Debrecenből :D
Neeeem, azoknak üzenem akik fogadásokat kötöttek, nem hoztunk légzésfigyelőt :D :lol: Erős voltam és nem hoztuk. Különben is, szuper utazóágyat vettek az anyukámék, és pont az ágyam mellett van, és mivel hálós ezért olyan mintha mellettem aludna.

Képzeljétek, Boldi tök jól bírja a környezetváltozást, az autóban aludt és játszott, és itthon ugzanúgz elaludt este mint máskor, 3-kor felébredt de egy cumival meggyőztem, h aludjon még, úgyhogy 5-kor és 8-kor evett.

Tegnap dédnagypapát néztünk, ma másik adag dédnagyszülő következik, és barátnőztünk stb.

Na elküldöm mer itt kicsit lassabb a net..

Kép
Kép
agiboldi

Mára volt előirányozva az oltásunk és megvettem Natinak is a barihimlőt. 1kor, amikor kb jött volna adoki, felhívtam, hogy rossz a kaputelefonunk. Erre közölte, hogy nem is ma jön, hanem a jövő héten :evil: Én meg itt halálra srtesszelem magam. :evil: :evil:

Május,
Egyetértek Pannival, én nem adok gyógyszert megelőzésképpen. Ha belázasodik, akkor igen. A 2 hósnál nem volt gond.

Barbi,
Sajnálom, hogy kivagy. Vannak ilyen kézben tartlak napok. :? Én ilyenkor tartom, és várom, hogy elmúljon.

Pann,
A nem alvásra van egy jó módszer. Hozzá lehet szokni :twisted: Szerintem az altatás babafüggő. Szabi elaltatja magát, Nati nem, pedig én mindkettőt felkapdosom az első nyüszire.

Csongria,
Nagyon kreatív gyerkőc :D

Timocska,
A hajhullásra csak egy jó tippem van. Egy terhesség megállítja, mivel akkor nem hullik :D :twisted:

Kép KépKép
lorca

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?