Meló:
Szerencsém van, szinte teljesen rugalmasan választhatom meg, hogy mennyit dolgozok, de azt hiszem, én maradok itthon munkaügyileg. Melóhelyen annyit tudnak, hogy 2009ig tuti nem, de ha marad a két gyerek felállás, akkor sem megyek vissza 2010ig. Dolgozni viszont már lenne kedvem, csak vhogy a felügyeletet kéne megoldani. Már pedzegetem Robinak. Úgy terveztem eredetileg, hogy júniusban kezdem újra, és hát a naptár már jelez
Barbi,
Ha muszájból kell kisebb korkülönbség, nem kell aggódni. Én az abszolút anti hb vagyok, mégis lubickolok a két gyerekkel, amellett, hogy lóg a nyelvem. Ez a 21 hónap necces, de bírható, akkor is, ha nincs igazán segítség, csak egy lelkes apuci. Az viszont létkérdés szerintem.
Nagyon sok hiperaktívnak titulált gyereket tanítottam, olyant is, akit szépen legyógyszereztek. Van ilyen tünet, nem tagadom, de úgy láttam, sok szülő egyszerűen nem foglalkozik a gyerekkel, hanem közli, hogy hiperaktív, tehát ő nem tehet róla, nem felelős. A mi sulink elég kemény, tanulós, úgyhogy az olyan gyerek, aki tényleg problémás, el sem jut odáig. Anyukádnak kemény melója van! A legtöbb ilyen gyereknek egyetértek, semmi rendszer nincs az életében, nincs önállóságra szoktatva. Szerintem én a liberális szülő kategória vagyok, de nevelés az itt megy. Majd meglátom, milyen hatékonysággal.
Napirend egyébként nálunk is van: 5: Kelés, pelus, kaja, Szabi visszaalszik. 7ig főzés, mosogatás, mosás. Csak itt elbukik a dolog, mert Nati nem azonos időben kel
Ha már felkelt, pelus, öltözés, reggeli, mosakodás. És közben csinálom azt, ami kimaradt még reggel, párszor felveszem Szabit is etetni, vagy csak szórakoztatni. Ezzel kb 9re végzünk. F10re játszikész Nati, és amint érkezik anyós vagy anyukám, lemennek. Itt is csúszunk, mert nem egy időben jönnek és anyukám pl rentgeteget tud szöszmötölni és beleszól az időjárás is. Hazajövetel, vetkőzés, pelus, ebéd, alvás. Közben rohangálok Szaszához és reménykedek, hogy pont alszik, amikor Natit altatom. Szerencsére még itt van a segítség, rázza a csörgőt Szabinak, remélhetőleg elég neki. Ébredés, uzsonna, játszótér. Robi hazaér, átveszi Natit. Este 7-8 között Szasza fürdetés és én beájulok a gép elé
Persze azért megpróbálom megvárni, amíg Nati elalszik 10 körül, akkor hármasban játszunk, ha van még mozdulni energiám. A napirend és igény szerint az nem vs.
Kami,
Minden tiszteletem tesódé. Idegen országban nevelgettem eleget gyereket, sokkal rosszabb, mint itthon. Kérdezz rá, hogy bírta, mi a trükk. Mindenre vevő vagyok!
Áron nagyon kreatív a szórakozásban
Timocska,
Hát neked sem egy gyerekbarát a munkahelyed
Pann,
Itthon akkor szoktam tanítani, amikor Robi már hazaért. Aki magántanárt keres, úgyis a délutáni órákat szereti. Szerintem sem lehet úgy tanítani, hogy a gyerek a másik szobában "jól elvan". Ahhoz tán már csak iskolásként lesz alkalmas.
Ágiboldi,
A fizudologgal egyetértek. Eleinte nagyon kiütött, hogy közel nem keresek annyit, amennyit előtte. Nem a szokásos tanárira kell gondolni itt, azt a br 140et nem nézem sokba.
Szerencsére nekünk nincs hitel a nyakunkban, ez sokat dob az életkedvünkön.
Bölcsi:
Kb havonta váltogatom a nézőpontjaimat. Mivel elég komoly szervezést igényelne, hogy menjen, vszínűleg kimarad. Nati nagyon közösségi, szeret másokkal játszani, ez jó lenne. Tudnék tanítani, ami nem csak anyagilag dobna rajtunk, hanem én is a szerepemben úszkálnék, szintén pozitívum. Amit nagy hátrányának érzek, a gyakori betegeskedés, a sok rossz dolog, amit felszedhet mások neveletlen csemetéitől, az nagyon elriaszt. Így, két év után még mindig csapódok egyik oldalról a másikra.