Új privát üzeneted érkezett!

Barbi!
Emmáról is fotót, még, még! :D :D

Én is szívesen várom a társaságot egy talira, ha bevállaljátok a 10.emeleti panelt! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Mazsi: Igen addig kell benne hagyni a füllbevalót és utána lecserélheted arra, amit te vettél.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Sziasztok!

Nagyon jó volt a tali köszönjük szépen Ságiéknak. Majd ma esta tudok feldobni képeket :D

Sági: Megetettem láncba és megint működött :D :D :D :D Megint aludtam 7 órát egybe máris jobb kedvem van :D

Most csak ennyi megyek Lukacsnikihez majd este jövök még!!

KépKép
csongria

Jóreggelt!

Előbbre hoztuk kicsit a lefekvést, 10-re, és így is 5:20-ig aludt, mint máskor, tehát eddig jó, majd még araszolunk visszafele.. :D
Mondjuk az is igaz, h úgy kifárasztottam tegnap, h estére már csak vonyított meg pislákolt szegény..

Na tessék, rakjatok mééééég képeket fel tegnapról!!
Ági, köszi a vendéglátást, többi csajok, hiányoztatok! :D

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Sági!

Nagyon szépen köszönjük a vendéglátást! Remélem nem hagytunk túl nagy felfordulást! Sajnálom hogy mindkét lány végül bemutatta a tudományát (bár olyan angyalian kezdték mindketten), de ez most kapóra jön a kistesó témában...

Szóval többen beszélgettetek ott arról hogy atámogatás rendszerében nemsokára bekövetkező változások miatt kell kistesót jó gyorsan...

Hááááát...

Az az igazság, hogy én mos úgy gondolom, többet kellett volna várni a kettő között. Mi abszolút terveztük ezt a kis különbséget, pont úgy sikerült ahogy akartuk, de hát fogalmunk nem volt arról, milyen lesz kettővel, hogy ilyen pici mindkettő. Már néha azt gondolom (bár ikres anyukák biztos majd helyreigazítanak) hogy még ikrekkel is könnyebb, mert ott legalább egyformák az igények, max az időzítés ütközik. De velük... mást szeretnének ugyanabban az időpontban. Lásd tegnap, Zsuzsa azért hisztizett mert éhes volt és nem akartam hogy SK egye a paradicsomszószos tésztát Ságiék szép tiszta lakásában, viszont etetni sem hagyta magát, szóval ment a huza-vona. Közben meg Szilvi aludni szeretett volna, ami nála a nagy mumus, őt altatni kell, illetve olyan helyzetet teremteni neki, amiben el tud aludni. Úgyhogy tandem üvöltött a két gyerek, és én ezt nagyon rosszul viselem (gondolom a környezetünk is, amiért elnézést kérek :oops: ).

Azért is nem jöttem pár napig, mert nagyon magam alá zuhantam és azzal voltam elfoglalva, hogy borzasztóan sajnáltam magam. :evil: Mert egy gyerek mellett az embernek még van némi saját élete, kettő mellett már nincs. Kettő kicsi mellett nem lehet pl munkát vállalni, pedig Zsuzsa mellett vígan fordítottam rendszeres határidős munkákat, jártam a tanfolyamomra, sőt, még klienseket is vállaltam 6 hónapos korától. Két gyerek mellett még a tanfolyamomat sem tudom csinálni... mit tanfolyamot, ALUDNI nem tudok mellettük, a lakás szalad, olyan szinten ami már engem is zavar pedig nem vagyok egy rendmániás alkat. Az felemészti az erőimet, hogy bevásároljak és Zsuzsának enni adjak, és tiszta ruha legyen rajta. Ennyi.

És akkor én látom hogy én vagyok a nagyon izgága fajta, mert én cipelem őket mindenhova, bevásárolni is velük megyek. Sokat gondolok rátok, Lorca, én szerintem megőrülnék a 3. emeleten lift nélkül két gyerekkel, ahol mások segítsége kell már csak ahhoz hogy elhagyhassam a lakást. Huh... Nem bírnám idegekkel az biztos.

Szóval én nem vagyok az a született háztartásbeli... és emiatt is nagyon sajnáltam magam, hogy mivel most David dolgozik és keresi a pénzt (és tényleg nagyon sokat dolgozik), ezért ittmaradtam egy olyan feladatkörrel amit világéletemben rühelltem, és állandó kudarcélményem van vele, ez pedig a háztartás. És amiatt meg lelkiismeretfurdalásom van, hogy néha a kimerültség miatt olyan szinten ingerült vagyok, hogy Zsuzsán csattan a dolog, és nemhogy ideális körülményeket nem tudok teremteni a fejlődéséhez/gyerekkorához, mindehhez még idegbajos is vagyok vele.

Egy szó mint száz: az szerintem egy sokkal jobb korkülönbség ha a nagy már közösségbe jár, és akkor legalább arra az időre csak egy gyerekre kell figyelni.

Persze Zsuzsával is így terveztük, csak közbeszólt a betegsége, ami miatt nem akartam aztán visszatenni bölcsibe.

És valószínű, hogy akinek alapálláson a háztartás vezetése nem egyenlő a kínzás egy különleges formájával, és jobban bírja a kialvatlanságot mint én, az ergo jobban fogja bírni a kétgyerekes anyukaságot, akkor is ha kicsi a korkülönbség.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Én is azt reméltem, hogy úgy elfáradt Gergő, hogy nagyon-nagyot fog aludni, de fél kettőkor és négykor szokás szerint kelt. :( Na mindegy, néhány kép:

Kép

Kép

Kép

Kép
Vendég

Nya haj.

Megvolt a reggeli torna - torna elott Aron demozott, hogy mi mindent tud mar: a hatarol az oldalara fordult, majd szepen foltamaszkodott alkarra, a feje csodaszepen kozepen fityegett es vigyorgott :) Imadom ezt a kolykot, hihetetlen, milyen jokedelyu es mennyire eros, gyorsan fejlodo. Olyan buszke vagyok ra. Ilyenkor legszivesebben mindig elbognem magam a meghatottsagtol, na de hat az ugye nem jarja... Igy csak agyonpuszikalgatom a fejet.

Tegnap este rohadtul nem akart elaludni, be nem allt a szaja, nezte velunk a Luzer FC-t, meghozza alkartamaszban hason fekve (egesz jol birta!!!!!), mivel ha nem igy, akkor a hatan fekve fejet kicsavarva... na, mondom, akkor inkabb alkartamasz... Biztos sok volt az inger a talin es estig meg nem tudta feldolgozni :D

Itt szeretnem megkoszonni a vendeglatast Sagi kisasszonynak :D Klassz volt. Petike is nagyon jo hazigazda volt, koszonjuk, hogy ismet kolcsonadta aludni a hintajat :D (A Zsombi hintajat :))

Nehany kep a tegnapi naprol...

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
kami

Roki!

Kozben elolvastam, amit irtal es erre en csak egy szoval tudnek valaszolni: napirend. Ez kicsit keretek koze szorithatta
volna pl Zsuzsi etvagyat (ergo tudna, hogy mikor van kajaido).

Na de nem akarok am veszekedni!!!! Ez csak az en velemenyem, ebben (most meg) hiszek!!!! Nekem se biztos, hogy be fog jonni, majd igyekszem... de egy gyerekkel eddig bejott.
kami

Lányok,
annyira rohan az idő, úgy nőnek a gyerkőcök! :) Csak ránáztem Kami vonalzójára és látom, hogy Áron is mindjárt 4 hónapos!!! És csak most születtek a bébik! :shock:

Nagyon jók a képek! :) Boldi zabálnivaló! :D :D

Roki!
Abszolut megértem a problémádat! Én sokszor úgy érzem, Lilla is lefáraszt, pedig ő nagyon jó baba! Most is ott ül a pihenőszékben és beszélget macival és nyuszival! :) A háztartás nálam is szalad néha! :oops: :oops: (remélem ez általános a gyerekes anyukáknál) :)
Remélem gyorsan elmegy ez a pár hónap, mikor majd Szilvi is nagyobb lesz, biztos könnyebben mennek majd a dolgok! Zsuzsát egyáltalán nem tervezed visszavinni a bölcsibe?

Timi
Kép Kép
timocska

Kami:

Tök jó az a kép rólunk! Köszi.

Zsuzsának van napirendje. Napi öt étkezés, ezek sacc per kábé ugyanakkor történnek, délben aludni szokott, este 7kor pedig fürdés, utána alvás. Tegnap pont uzsonnaidőben érkeztünk Ságiékhoz, tehát teljesen indokolt volt, hogy ő ott enni kért, ezért is készültem kajával. A probléma forrása az volt, hogy ő sosem engedte magát etetni, most sem akarta, ebből volt a konfliktus meg a hiszti, hogy én próbáltam olyasmire erőltetni, amit otthoni körülmények között sem szokott engedni. Az én hibám volt hogy nem olyan kaját vittem neki amit nagyobb maszatolás nélkül meg tudott volna egyedül enni. Illetve vittem neki, ez volt a banán, ami nem bizonyult elégnek.

Remélem hogy könnyebbek lesznek a dolgok... ha Zsuzsa beszokott a bölcsibe, és anyukám elvállalja Szilvit, akkor újra nekikezdek én is dolgozni, fordítani vagy klienseket vállalni. David pont ma hozakodott elő azzal, hogy bizony jó lenne ha minél előbb én is tudnék újra pénzt keresni. De örülök is neki, mert nekem is hiányzik hogy mást is csináljak. És kiegyensúlyozottabb is vagyok, ha nem csak a gyerekek és a háztartás körül forog az életem, tehát érdemben szerintem több hasznukra vagyok még akkor is ha kevesebbet vagyunk együtt, mert jobban oda tudok fordulni.

Timi:

De, szeptembertől újra indul a bölcsi. Most is szívesen vinném, őszintén szólva, de mivel már majdnem nyakunkon a nyári szünet, ezért nem igazán jó ötlet mert mire beszokna, már vége is lenne. Sajna rosszul jött ki a lépés, pedig tavaly ősszel kezdtük a bölcsit, csak a téli szünet alatt lett beteg. Mire felépült, addigra született a kistesó, akkor meg azért nem volt szerencsés, nehogy összekösse a bölcsit a kistesóval. Most meg már megszokta hogy van kistesó, csak mire beszokna (újra), addigra kezdődne a nyári szünet, úgyhogy inkább kivárjuk a szeptembert.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hümm, most valamit nagyon rosszul csináltam, mert a középső bekezdés TIminek szól, és az lett volna az utolsó... nem tudom, mmiért került előre???

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Mindegy Roki, értem én! :)
Amúgy szeptembertől én is tervezek dolgozni, alkalmanként besegítek a kollégáimnak. Ez kábé heti 1 napot vagy 2 hetente 2 napot jelent. Addig vagy mamival vagy Balival lesz Lilla. De úgy érzem, szükségem van rá, mert a napi 24 órás babafelügyelettől kezdek bekattanni. Félre ne értsen senki, nagyon szeretem Lillust, csodálatos dolog egy bébi, de azért másfajta szükségleteim is vannak. Úgyhogy Roki én totál értelek és nem csak a pénz miatt jó a munka! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Mazsi, Barbi, Bea és mindenki: Remélem, legközelebb ti is jöttök!!!

Bigsis,
Sokszor én is azon gondolkodom, hogy miért mondják a dokik, hogy ez nem fáj. Ha belémszúrnak egy tűt, az fáj. Miből gondolják, hogy egy babának nem?!

Barbi,
Én mennék, csak van egy kis bibi. Van kocsi is meg jogsi is. Csak vezetni nem tudok :oops: :D

Timocska,
Ha jó a lift, nem hiszem, hogy probléma.

Két gyerekkel:
Róki, szerintem ott van a kutya elásva, hogy kinek mennyi segítsége van. Egyedül nem megy és kész.
A játszótérről hirtelen 5 olyan anyukát tudok mondani, akiknek 1-2 év közötti korkülönbséggel van gyereke. Van olyan, aki iszony energiabomba, mégis küzd. A szlogen, hogy az elején nehéz, de megéri, mert később milyen jó lesz úgy látom, b.ság. Az elején annyit elvesz mindkét gyerektől, hogy nem éri meg. Arról nem beszélve, hogy anyukának olyan megterhelés, amit nem visel jól és évekig küzdeni nem egy felemelő dolog. Egyet tudok mondani, aki 4 éven belül 3 gyereket szült és jól boldogul segítség nélkül. Tehát van ilyen, de szerintem sem ez a szabály.
Én nem így tervezetm a korkülönbséget, így alakult, de nekem bejött. De a lépcsőn tényleg nem tudok lemenni két gyerekkel és a málhával.

Háztartás:
Bleeeeee :x :x :oops: :x

Kami,
Nem lehet, hogy egyszerűen kialudta magát a talin? Vagy mindig ilyen jó alvókája van?
Egy és két gyerek között ég és föld a különbség. A napirend hasznos, ha olyan vagy. Ha nem, nem megy, mert nincs egy darab energiamorzsád sem. Én veszettül küzdök, hogy legyen, már sokat haladtam, de van még előttem pár mérföld, mielőtt kijelenthetném, hogy haladok egyáltalán.
Szoktad mondani, hogy nincs segítség Áronnal és ez nem olyan egyszerű igy. Szabival nekem sincs. Annyi, hogy apa kb másnaponta fürdet, néha valaki odadob neki egy csörgőt és kész. Ezen felül van Nati, aki mozgékonyabb annál, mint amit Zsuzsa produkált abban a kis időben és jobban igényli a társaságot. Nem tudom, hogy oldanám meg, hogy Szabival is sokat foglalkozzak, ha nem lenne, aki leviszi naponta így tehermentesítve kicsit.
Zsuzsának meg nem amiatt hisztizett, mert nem tudta, mikor van kajaidő, nem azzal volt a probléma. A gond az volt, hogy idegen helyen nem engedhette Réka, hogy paradicsomszósz fedje egyenletesen a lakást. Nati idősebb Zsuzsánál, de még mindig van, hogy evés után letakarítom az asztalt, felmosok, letörlöm a csempét, a konyhaszekrényt. A hiszti meg életkori sajátosság, annyi, hogy próbál csinálni dolgokat, nem megy és kiborul. Mindegy, hogy saját ügyetlenség vagy külső kényszer miatt. Talán olyan lehet, mintha anyóssal élnél, aki folyamatosan megjegyzést tenne arra, hogy mit csinálsz rosszul vagy máshogy mint ő. Ha meg ellenkeznél, fogná magát, felemelne és arrébb rakna.
Ráadásul hiába sajnálom ilyenkor én is Natit, attól még felmegy a pumpa. Van, hogy rákiabálok, amitől rosszul érzem magam, amiért haragszom az egész világra. Mert miért is kiabáltam rá, amikor nem ő tehet a dolgokról, milyen egy dög vagyok én!
Nem gondolom, hogy veszekedni akarsz :) csak ez a másik oldal.

Kép KépKép
lorca

Úgy látom, amióta olvastam, Róki már egyébként is elmondta, amit én. Kicsit sokáig tart egy hsz megírása nálam :wink:

Kép KépKép
lorca

Én nagyon meg tudom érteni amit Róki írt a 2 gyerekről, nálunk minimum 4 év korkülönbséghez ragaszkodunk (nem is szólva arról, h kell egy nagyobb lakás)

És én szeptembertől 4 órában itthonról dolgozok, egy éves korától pedig szeretnék totál visszamenni (illetve esteleg 6 órában vagy valami, de helyileg is ott lenni) Egyrészt kell a pénz, másrészt hiányzik is a munka akármennyire élvezem Boldit :)

Timi, új a vonalzód? Cuki!

Kami, nagggyon köszi a képeket, ez Boldi élete eddigi legjobb képe, fotózseni vagy! Elküldöd nagyobban az emailemre a hintásat meg a vigyorit? Mert az anyukám előhívatja, h megmutathassa a világon mindenkinek :lol:

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Húúú nagyon klasszak a képek! :P Látom, mindenki kitett magáért: Peti gallérosban nyomult, Bolidinak meg ugye csíkos pólohoz csíkos zokni dukál, és akkor Gergő kantáros gatyójáról és a többiekről még nem is szóltam :D
Tényleg rohan az idő! :shock: Én csak azon veszem észre, hogy kettőt pislantok és már megint hétvége :shock: 8)

Korkülönbség: én szívem szerint 3-4 évet várnék. A munka nekem is hiányzik, de sajna az én melóm nem olyan, hogy részmunkaidőben visszamenjek, de meg az sincs tolerálva hogy akár a munkaidő lejártával pontban le is lépjek :? :( Szóval ha visszamegyek, akkor dolgozhatok megint 9től min. 6ig, és akkor a bölcsisnéni vagy óvónéni neveli a gyerekemet :( Ráadásul a régi melóhelyen olyan állapotok vannak, hogy oda inkább nem mennék vissza, ha meg máshova megyek, ott meg ugye a nulláról kezdeni mindent megint nem arról szól, hogy emberi időben hazaérek és a gyerekkel/gyerekekkel vagyok :(
Vendég

Sági és a többiek!
Tegnap beszélgettünk arról, hogy ölibabák lettek a bébik! Itt egy cikk erről, egy nagyon kedves barétosnémtől származik:

ELVÁLÁSI PROBLÉMÁK
Az idegenektől való félelemmel együtt, az elkövetkező hat hónap alatt át fog élni a kisbaba egy olyan időszakot, amikor nagyon nehezen tud elválni tőlünk. Minden lehetséges alkalommal rajtunk fog lógni és már akkor is keservesen sír, ha kimegyünk a szobából. Fontos, hogy ez nem egy új, állandó személyiség-fejlődési irány! Ez éppen azért van így, mert egyre nagyobb szerephez jut a világban, és nagyon elkezd félni az elválástól. Mi jelentjük a biztonságot a baba számára, bennünk feltétel nélkül megbízhat � mi adjuk neki a kalandjaihoz és felfedezéseihez szükséges önbizalmat és biztonságot. Ha nem lát minket, akkor nem biztos abban, hogy vissza fogunk jönni, és ilyenkor eléggé elveszettnek érzi magát. Ez ellen úgy védekezik, hogy nem akar minket elengedni maga mellől. Próbáljuk ezt a helyzetet az ő szemszögéből nézni. Ez sokat segít abban, hogy megküzdjünk a szülők számára gyakran nehéz és elkeserítő időszakkal. Ha el kell mennünk a kisbabától, és az elválási félelmek már elkezdődtek, akkor beszéljünk megnyugtatóan a babának majdani távollétünkről. Bizonyára nem fog mindent megérteni, de reagálni fog nyugodt, magabiztos hangunkra. Ha lehetséges, akkor csak általa jól ismert embereknél hagyjuk ott, amíg le nem küzdötte az idegenektől való félelmét.

Timi
Kép Kép
timocska

Fotok: persze, kuldom mindenkinek, aki meg nem adta meg az emilcimet (pl Roki!!! :D), az potolja es neki is kuldom. A multkori babakoros es Lillus-fele Kelenyalos kepekrol se feledkeztem meg, csak azok tobbcimzettes emilek es hat tobb melo idoben, de igerem potlom!!!!

Napirend: en csak mondtam, ami az eszembe jutott! Lorca, Roki! Ha gondoljatok, megkerdezem tesomat, o hogy boldogult anno ket mikrogyerekkel tokegyedul tokidegenben, nemtom mi a titka, az teny, hogy 50 kilora fogyott (hipercsini mami) a sok rohangalastol es a kolkok szuper gyerekek. Ha valakinek, hat neki NULLA segitsege volt-van, es raadasul nem is az anyanelven, egy tok idegen orszagban ugy, hogy SENKIT nem ismert az elejen (ergo szolnia se volt kihez, nemhogy segitsege nem volt... Viki 2 eves volt, Fruzso 5)... Biztos tud 1-2 trukkot. Az o gyerkocei kozt kb 3 ev van, az se tul nagy...

Ami minket illet, Aron kisse megcsuszott tegnap :D Ejfel korul aludt el, mint irtam, TV-ztunk es dumalt (mit dumalt: kajabalt!) egesz addig, aztan 8-9 kozott torna, azota gyakorlatilag alszik, nem is ehes. 6-kor evett utoljara emlekeim szerint... Ugyhogy most nincs mese, keles es eves. 11-kor ki kellett ugranom okmanyirodaba (kivalo ad-hoc program), ugyhogy kenguruba vettem oszt mentunk. Ott bezzeg folebredt es rajott, hogy ehes, ugyhogy cumi be, Ajron visszahullott a komajaba, de most hazaertunk, ugyhogy kis csuszassal vissza a napirendre! Azt hiszem ma nem is hagyom tobbet aludni, kulonben mostantol telleg ejjeli baba lesz...

Fol se kell kelteni, most ebredezik es persze dumal :D

Na csa, meg jovok....
kami

Timi! Jó a cikk, elgondolkodtató!
Én ugyan sok mindennel nem értek egyet a mostani felfogások közül - pl. igény szerinti kontra napirend. Biztos típus kérdése is, de engem az őrületbe kergetett, amíg nem volt napirendünk és semmit nem lehetett még aznapra sem előre tervezni :shock: Anyuval sokat beszélgettünk erről - ő kicsiket tanít és a hiperaktív gyerekekre "specializálódott" (nem tudom ezt pedagógusoknál hogy hívják hivatalosan), és ő mondta, hogy sok nehezen kezelhető gyereknek semmi rendszer nincs és nem is volt az életében és az önállósághoz sincsenek hozzászokva ergo egy közösségben iszonyú nehezen boldogulnak, nem találják a helyüket. Itt nemcsak az igény szerinti kajára gondolok, meg arra, hogy melyik gyerek mennyit van kézben, hanem úgy nagy általánosságban szerintem ez azért elgondolkodtató :roll:
Remélem most senkit nem bántottam meg, nem szántam senki felé sem személyeskedésnek!!! :D
Vendég

Visszatérve a meló kérdésre: jár vki hasonló cipőben mint én? Ti hogy tervezitek? Vagy mindenki meg tudja oldani a részmunkaidős munkát??? :shock:
Vendég

Barbi!
Nálatok hogy néz ki egy nap?

Timi
Kép Kép
timocska

Én sem tudom megoldani a részmunkaidőt, mert rendezvényszervezésben ez nem működik! :( Csak így, hogy heti 1 nap fogok besegíteni. De amúgy a főnökeim azt várják, hogy vagy visszamegyek dolgozni rendesen napi 10 órába, vagy inkább akkor szüljek még egy gyereket :D :D és utána menjek dolgozni rendesen. :shock: :shock: (látszik, hogy pasiból vannak)

Timi
Kép Kép
timocska

Timi! Hát ez az... Én most azon gondolkodom, hogy kéne tanulni vmit amíg itthon vagyok, és amivel részmunkaidős melót lehet vállalni később :? Ehhez viszont legalább kábéra tudni kéne hogy mit szeretnék :? :lol: Én egyébként marketinges voltam egy multinál, úgyhogy nem kell bemutatni a napi 10 vagy több óra melót... :? :(

Napirend: délelőtt általában alszik Emma, amikor meg nem, akkor ahhoz próbálom szoktatni, hogy ilyenkor egyedül ellegyen: velem van a nappaliban, csak ül a pihenőjében és nézelődik meg dumál a játékaihoz :D Én délelőtt rendbe kapom a lakást, esetleg ha úgy jön ki a lépés, hogy aktuális, akkor mosok, főzök. Ebéd után csucsu - Emmának :D Nekem meg pihi ;) Aztán a délutáni kaja után séta, meg akkor jön a közös játék, mondóka, éneklés stb. Aztán közben apa is hazaér, este 9 körül fürcsi és utsó kaja - ezek mind apával, én csak asszisztálok :D
Ja, és mivel pár napja mindig kelteni kellett a 3 óra elteltével, és nem is evett sokat, így mától megpróbáljuk a 3,5 óránkénti kajcsit ;)
Vendég

Nem akarom elkiabálni, de egyre több átaludt éjszakánk van! :P Tegnap is 7kor kelt, és ma is! Ráadásul ma reggel, amikor hallottam, hogy szöszmötöl, akkor belestem és láttam, hogy már tök éber, és nézelődik, meg dumál a katicákhoz a falon :P Azt hittem megzabálom :D Halkan bementünk Gáborral, és amikor észrevett minket elkezdett teli szájjal vigyorogni ránk :P :P :P
Vendég

Barbi! Maxi egyetertek azzal, amit irsz a napirend vs igeny szerint temaban. Ezzel kicsit kordaban lehet tartani a gyerekeket logikusan gondolkodva (bar gyakorlatban az eddigi 2 honap alapjan meg nem tudom, mennyire mukszik hosszu tavon, sot, ket gyerek eseteben meg annyira sem, mert ket gyerekem meg nem volt...)

Ami a munkat illeti, ugy tunik, egyelore egyedul vagyok vele (mar azok kozt, akik hozzaszoltak), de nekem bizony nem hianyzik! Ahanyszor csak visszamegyek a munkahelyemre bekoszonni, megfog az a sirhangulat, amit Barbi is irt, es halalkodok a Joistennek, amiert most jott Aron es nem kesobb. Nem birnek visszamenni. Maga a melo se hianyzik. A Gabor dolgait szivesen meghallgatom, ha kell, segitek is neki, szivesen titkarnoskodom neki, de ennyi eleg is. Eszembe se jut, hogy mikor menjek vissza es hova... majd torom rajta a fejem, mikor aktualis lesz.

Aron folfedezte a legyet. Hangosan koszont neki, es integetett is, amikor az a feje folott korozott... :D
kami

Sziasztok!

Természetesen örülünk, hogy jöttetek és máskor is szivesen látunk mindenkit!!!
A képek szuperek! Én balek alig csináltam.

Barbi,
Szabolcs próbálkozik beszélni velük, a csaj szabin van, de hívja Széplakit.
Vendég

Sági! Köszi :) Akkor ezért nem veszik fel a vonalast!
Vendég

hali!

Munka: én nem fogok visszamenni a két gyerek között. Úgy tervezzük, hogy min. 2 év legyen a korkülönbség, aztán hogy végül is mennyi lesz, az attól függ, hogy mennyi idő alatt sikerül összehozni a második babót. Igaz, hogy a 3. év itthon anyagilag katasztrófa, de azt hiszem, hogy mi megengedhetjük magunknak ezt a "luxust". Ha minden jól megy, csak néhány hónap lesz szűkös. (Pont annyi hónap, amennyit csúszik a fogantatás.) :roll: Ha netán mégsem jönne össze a baba a 3. év során, akkor Gergő megy oviba, én meg vissza dolgozni. A bölcsit mi szeretnénk kihagyni....
Részmunka: elvileg vállalhatnék félállást, vagy óraadói munkát, de nem fizetnek annyit, hogy megérje a macera. Aki már dolgozott tanárként így, az tudja. Gondolkozom magán tanítványokon, de most még ez sem aktuális, talán majd ha Gergő nagyobb lesz....bár nem hiszem, hogy mondjuk 2-2,5 évesen magára lehetne hagyni egy-egy órára, amíg tanítok. :roll:

Sági! Köszönjük a vendéglátást, és ismételten elnézést kérek Gergő illetlen viselkedése miatt. :oops: :lol:

Barbi! Látom csak sikerült olyan vonalzót választanom, ami már "foglalt", bocs, mindjárt megváltoztatom.
Vendég

Nem arról van szó, h borzasztóan vissza akarok én menni dolgozni (bár sztem 1 év után majd már az is), hanem az a "baj", h nekem relatíve jó fizetésem van egy nagy multinál, és ahhoz képest a gyed nehogy nem 70% hanem nagyon kevés. Márpedig pl a hitel az én mini lakásomon, amit majd eladunk, de még nem érdemes mert kb az egész a hitel, szóval pl. a törlesztőrészlet (60 ezer) ugyebár a fizumból simán kijött, a gyeddel viszont az azt jelentené, h az egész elmegy rá, és egy fizetés nem elég a többire.. :(

Kép
Kép
agiboldi

sági
mi is köszi a talit, n jól éreztük magunkat, bár ez lehet, h csak rajtam látszott :lol:

munka
kami megelőzött, de én is azt akartam írni, h fájdalom, de nekem se hiányzik. pedig szerettem a munkám és vissza is szeretnék menni majd, de most nem hiányzik, őszintén szólva eszembe se jut. egy évig tutira maradok, aztán majd kelétől függ, merth azt se bírom elképzelni, milyen lesz egyévesen pl, mennyire fog igényelni. arról nem is beszélve, h alapból mi egy gyereket tervezünk, szvl ezt ki akarom élvezni minden szempontból. mondjuk, ha mégis lesz második (mert kele tényleg annyira cuki, és már olyan nagy :lol: ), akkor sztm is inkább 4-5 év korkülönbség

elmaradt a mai oltás, felvonultunk, erre kiderült, h 4-én van az időpontunk, ma nem is az a dokinő van :oops: még jó, h itt van az utcánkban

roki
annyira átérzem, amit írtál, főleg ilyen nagyon szép lakások láttán érzem, h mennyire gáz háziasszony vagyok :oops:

tali
mi bárkihez szívesen megyünk

majus3

Sziasztok!

Napirend vs igény szerint:

Én azt látom a két gyerekemen, hogy egyik igényli és fogható rá már pici babaként, a másik nem igényelte és nem is tudtam rászoktatni több nekifutás után sem. Viszont idővel nála is beállt a rend. Hat hónapos kora után először az alvásai rendeződtek, egy éves kora után, miután elválasztódott, már az étkezések is. Most ott tartunk, hogy kiszámíthatóan ébred, alszik napközben és fekszik le este. Enni pedig megvan az 5 étkezés, annyi érdekességgel, hogy nála a tízórai és az uzsonna a két nagy étkezés, a reggeli-ebéd-vacsora kicsi étkezések.

Szilvi kb 3 óránként eszik, bár én nem próbálom őt szabályozni, de általában nem kéri a felkínált cicit ha nemrég evett és neadjisten azzal próbálom megnyugtatni. Magától elalszik a bölcsőjében, és sokkal kevesebbet van kézben mint Zsuzsa, de jól érzi így magát, és hatalmasakat mosolyog és fújdogálja a buborékokat. De ez alkati dolog is, mivel Szilvinek inkább az jelenti a megnyugvást hogy a saját kis helyén alszik, és ha sír, akkor inkább azért mert fáradt mint mert kézben akar lenni. Egyetértek abban, hogy könnyebb a mamának ha kiszámítható a napirend, de szerintem nem minden baba kapható rá.

Segítség:

Hát nekem van segítségem, anyukám és David személyében, de tényleg (most hogy Lorca megfogalmazta) ez általában arról szól, hogy ők egy gyereket átvállalnak egy időre, és akkor nekem "csak" egy marad. De már ez is felüdülés, hogy egy gyerekkel kell csak foglalkozni, és igazán oda tudok figyelni arra az egyre. Pl tegnap anyu átvállalta Zsuzsát mert nekem orvoshoz kellett mennem, de ez persze azt jelentette, hogy Szilvivel mentem. David meg inkább Szilvit vállalja át, akkor el tudok menni bevásárolni - Zsuzsával.

Munka:

Én nem bírok itthon ülni a fenekemen (akkor még jobban szúrja a szemem hogy micsoda állapotok vannak ;) ), és nagyon nagy szükségem volt már az elején hogy kimozduljak a gyerek mellől. Fodrásznál nem voltam mióta Szilvivel teherbe estem, de 4 hetes korában már visszamentem a tanfolyamra... ezzel csak azt akartam érzékeltetni, hogy szerintem minden anyuka "vesz" magának időt a gyerek mellől, de nekem a munka, illetve a szellemi munka jelenti a kikapcsolódást. És egy csomó olyan dolog, ami mást relaxál (fodrász, kozmetikus, vásárlás) engem kifejezetten irritál vagy untat. Nekem a munka/tanulás jelenti azt, amit másnak a mozi vagy a kozmetikus: saját felnőtt program.

Én rég rájöttem, hogy nem vagyok ősanya... nem elégít ki itthon lenni a gyerekekkel, sokkal jobban funkcionálok minden tekintetben, ha más is van az életemben. Kiegyensúlyozottabb, boldogabb vagyok, és ez egy olyan dolog, ami szerintem többet ér a gyerekeimnek (meg az egész családomnak) mint hogy egész nap otthon legyek. Úgyhogy én megértem Ágiboldit hogy vissza akar menni dolgozni. Én sem csak az anyagiak miatt csinálom, sőt. Viszont hálistennek olyan munká(i)m vannak amit hálistennek rugalmasan, részmunkaidőben is tudok csinálni, akár a tanítást választom, akár a fordítást, akár a pszichológiát. És ez nekem így nagyon jó, hogy nem kell választani a kettő között, hanem egyszerre többmindent tudok csinálni.

Ha megtehetném (itt kezdődik a fantáziálás), akkor nálunk házvezetőnő vinné a háztartást és főzné a fincsi tejmentes kajákat a gyereknek, én meg elmennék részidőben dolgozni meg tanulni, és akkor a fennmaradó időmet a gyerekekre tudnám szánni építő céllal. Hát ez azt hiszem álom szinten marad...

De már azzal is kibékülnék, hogy legalább egyikük menjen bölcsibe. :) A kánaán majd akkor lesz ha mindketten közösségbe járnak legalább fél napokra. Rendszeres gyerekmentes idő... WOW.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Meló:
Szerencsém van, szinte teljesen rugalmasan választhatom meg, hogy mennyit dolgozok, de azt hiszem, én maradok itthon munkaügyileg. Melóhelyen annyit tudnak, hogy 2009ig tuti nem, de ha marad a két gyerek felállás, akkor sem megyek vissza 2010ig. Dolgozni viszont már lenne kedvem, csak vhogy a felügyeletet kéne megoldani. Már pedzegetem Robinak. Úgy terveztem eredetileg, hogy júniusban kezdem újra, és hát a naptár már jelez :)

Barbi,
Ha muszájból kell kisebb korkülönbség, nem kell aggódni. Én az abszolút anti hb vagyok, mégis lubickolok a két gyerekkel, amellett, hogy lóg a nyelvem. Ez a 21 hónap necces, de bírható, akkor is, ha nincs igazán segítség, csak egy lelkes apuci. Az viszont létkérdés szerintem.
Nagyon sok hiperaktívnak titulált gyereket tanítottam, olyant is, akit szépen legyógyszereztek. Van ilyen tünet, nem tagadom, de úgy láttam, sok szülő egyszerűen nem foglalkozik a gyerekkel, hanem közli, hogy hiperaktív, tehát ő nem tehet róla, nem felelős. A mi sulink elég kemény, tanulós, úgyhogy az olyan gyerek, aki tényleg problémás, el sem jut odáig. Anyukádnak kemény melója van! A legtöbb ilyen gyereknek egyetértek, semmi rendszer nincs az életében, nincs önállóságra szoktatva. Szerintem én a liberális szülő kategória vagyok, de nevelés az itt megy. Majd meglátom, milyen hatékonysággal. :)

Napirend egyébként nálunk is van: 5: Kelés, pelus, kaja, Szabi visszaalszik. 7ig főzés, mosogatás, mosás. Csak itt elbukik a dolog, mert Nati nem azonos időben kel :wink: Ha már felkelt, pelus, öltözés, reggeli, mosakodás. És közben csinálom azt, ami kimaradt még reggel, párszor felveszem Szabit is etetni, vagy csak szórakoztatni. Ezzel kb 9re végzünk. F10re játszikész Nati, és amint érkezik anyós vagy anyukám, lemennek. Itt is csúszunk, mert nem egy időben jönnek és anyukám pl rentgeteget tud szöszmötölni és beleszól az időjárás is. Hazajövetel, vetkőzés, pelus, ebéd, alvás. Közben rohangálok Szaszához és reménykedek, hogy pont alszik, amikor Natit altatom. Szerencsére még itt van a segítség, rázza a csörgőt Szabinak, remélhetőleg elég neki. Ébredés, uzsonna, játszótér. Robi hazaér, átveszi Natit. Este 7-8 között Szasza fürdetés és én beájulok a gép elé :D Persze azért megpróbálom megvárni, amíg Nati elalszik 10 körül, akkor hármasban játszunk, ha van még mozdulni energiám. A napirend és igény szerint az nem vs.

Kami,
Minden tiszteletem tesódé. Idegen országban nevelgettem eleget gyereket, sokkal rosszabb, mint itthon. Kérdezz rá, hogy bírta, mi a trükk. Mindenre vevő vagyok!
Áron nagyon kreatív a szórakozásban :D

Timocska,
Hát neked sem egy gyerekbarát a munkahelyed :(

Pann,
Itthon akkor szoktam tanítani, amikor Robi már hazaért. Aki magántanárt keres, úgyis a délutáni órákat szereti. Szerintem sem lehet úgy tanítani, hogy a gyerek a másik szobában "jól elvan". Ahhoz tán már csak iskolásként lesz alkalmas.

Ágiboldi,
A fizudologgal egyetértek. Eleinte nagyon kiütött, hogy közel nem keresek annyit, amennyit előtte. Nem a szokásos tanárira kell gondolni itt, azt a br 140et nem nézem sokba. :wink: Szerencsére nekünk nincs hitel a nyakunkban, ez sokat dob az életkedvünkön. :)

Bölcsi:
Kb havonta váltogatom a nézőpontjaimat. Mivel elég komoly szervezést igényelne, hogy menjen, vszínűleg kimarad. Nati nagyon közösségi, szeret másokkal játszani, ez jó lenne. Tudnék tanítani, ami nem csak anyagilag dobna rajtunk, hanem én is a szerepemben úszkálnék, szintén pozitívum. Amit nagy hátrányának érzek, a gyakori betegeskedés, a sok rossz dolog, amit felszedhet mások neveletlen csemetéitől, az nagyon elriaszt. Így, két év után még mindig csapódok egyik oldalról a másikra.

Kép KépKép
lorca

sziasztok!

megjöttem, ahogy a párom mondta lányos napból :lol:
reggel kozmetika (9-11), isteni volt!!! :oops: ahogy kami is mondta a legjobb az arcmasszázs :lol:
azután haza szopi (a 9es kajcsit hajnalban előre lefejtem és apa üvegből adta Leának).Sajna gyerekordításra értem haza :shock: mint kiderült apa nem vette észre hogy már nem a poci fáj hanem álmos és nem tette le időben :shock:
persze a szopi után "mély" alvás 25 percig :lol: azután vigyorogva felébredt,beszélgetés 20 percig azután betettem a kiságyba és már aludt is úh nyugodt szívvel indultam a fodrászhoz :lol:
végre megint csininek érzem magam, újra vannak szőke satírjaim :lol: (a terhesség alatt nem festettünk)

na ennyi volt ébredezik és hívogat :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsikam! Ha Timotol kellett fodrasz-foto, termeszetesen toled is kell :D Lassuk a megujult, csodaszep Mazsit :D

Aron ma delutan kis kergebirka volt. Porgott-forgott az agyon, mi tobb, hasra is fordult ugy, hogy a labamnak tamasztotta a sajatjat es onnan "lokte el" magat. ugy dontottem, ez meg nem az igazi: majd ha "segitseg" nelkul is megy, akkor szoljon, addig ezt veletlennek minositem. Nem ugy az uvegbol cumizast, amit azota minden nap gyakorol es egyre ugyesebb. Nehanyszor kifordul a szajabol a cumi resz es ugyesen visszatornazza. Vagy pedig ugyetlenul elejti az uveget :D Barmelyik megtortenhet :D

Volt-van nagy hangzavar, kialtozas, hangos kacaj. ugy erzem jol kipihente magat delelott :D Cukifalat kisfiam lebirkozta a halozsakjat is, ime nehany foto:

Kép Kép Kép
kami

A kozepso kepen - a valtozatossag kedveert - TV-t is nez :D Meg nem igazi ferfi, egyszerre tobb dologra is tud koncentralni! :D
kami

a délután tul.képpen simábban telt apánakis a 3as kajcsi után babakocsiba tette kicsi lányát és sétáltak így Lea aludt :lol:

szóval tök jó hogy egy ilyen férjuram van!!!imádom :oops: :lol: :lol: :lol:

a fotók tök jók már megint! :lol: :wink:
ezek a kishapsik egyre helyesebbek :lol: Lillának jó sora volt :lol:

ágiboldi
moremilk mellett én vagy csak hajnalban fejek 1x vagy este attól függően hogy mennyit evett Lea és mennyire feszül a mellem.többnyire csak a bal cickóból tudok plusszt fejni de abból lejön naponta kb+100g.(a 3x2 szedése mellett) de próbálok kevesebbet beállítani...
szerintem érdemes megpóbálni aztán mindenki eldönti mit szeretne én annak örüólök ha szoptathatok és végre élvezem is :lol:

Barbus
én sem tudok részállásban dolgozni és fogalmam sincs lesz-e hova visszamenjek :shock: eredetileg 2 évig szerettem volna itthon maradni de ez vszínű a piszkos anyagiak miatt nem fog működni :cry: így lehet hogy Ati marad gyed,gyes-en mert jobban járunk...
meglátjuk!!

majus
én sem vágyom vissza!!!élvezem a Leával töltött minden egyes percet és eszembe sem jut a munka :lol:

ma délután is hiányzott már úh száguldoztam hazafelé :lol:

timi
Lilla és Lea tuti összebeszéltek mert az én kicsi lányom is hasonlóan adja elő magát, most már 4. éjszaka (az eddigi 4-5 órai kelés után 2-f3kor ébred és kéri a kajcsit :shock: )
pedig már olyan jó volt aludni... :oops: :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

szépjóestét!

Kami!
tényleg fotózseni vagy! Nekem is Boldi portréja tetszett legjobban: végre láttam a szemecskéit is, mert amíg ott voltunk, szinte végig aludt.
Úgy látom, a hinta nagy tetszést aratott :)

Roli azóta kialudta magát (ugye-ugye, tegnap nem tartottam magam a napirend szerinti délelőtti alváshoz :wink: ). Éjjel viszont bepótolta a kimaradtakat: este fél 10-től déli fél 12-ig aludt (közben csak 7-kor ébredt elfogyasztani a reggelit és a tízórait egyben: 3 dl-t :shock: )
A napirend nálunk is hasonló mint Barbiéknál: délelőtt alvás, uzsi után séta viszont az étkezéseket nincsenek órához kötve. Fürdés 1/2 8-8 körül, ahogy kijön.

Munka: én az utolsó munkakörömet nagyon megszenvedtem, baromi stresszes volt, fel is mondtam, főleg azért, hogy összejöjjön végre Roli. (Szerencsém van, hogy megtehettem). Még jó darabig nem is keresek másik munkát, mert mihamarabb szeretnénk tesóbabát, akármekkora meló. Anya 3 gyereket nevelt úgy, hogy csak kb 15 hónap van közöttünk és neki nem segített apa annyit, mint nekem a párom, szóval nekem ne menne?? Még nagy a pofám, mi? Na, majd meglátjuk.

Jaaaaa, majd elfelejtettem!! Rolika pont egy éve készülődött, de akkor még nem sejtette, hogy ő lesz az első a spermacsapatában, pláne, hogy így fogjuk hívni! :lol:

...még egy csomó mindnt akartam kommentálni, de úgy látszik, már túl fáradt vagyok....
aludjatok jól és a babák is!
Vendég

Sziasztok!

Jó régen írtam már én is, de mostanában ránk jár a rúd. :(
Miután azt hittem Bencus meggyógyult(köszönöm a jókívánságokat) Gergôvel rohantunk a dokihoz, mert vér foszlányokat találtunk a székletében. Állítólag ez ilyen idôs babáknál gyakran elôfordulhat :shock: , de én még életemben nem hallottam ilyenrôl úgyhogy kellôképpen megijedtünk, mindenesetre ô is normaflort kapott és s?r? ima, hogy nehogy másnap is "zavaros" legyen a kaki, mert akkor nagyobb a gáz. Szerencsére nem volt tartós a dolog így már ez is csak a múlt.

A munka nekem muszáj, de van sok segítségem pl. mióta Gergô megszületett még egyszer sem fürdettem. Bencus bölcsis így egy szavam sem lehet, mégis sokszor érzem magam ramatyul Rokihoz hasonlóan, pedig még házimunkám sincs mert eladtuk a lakásunkat és anyukámékhoz költöztünk (4-en alszunk egy szobában). Bencus az én "babám" volt, most néha úgy érzem hogy fényévre kerültünk egymástól. Anyuék háza, kertje egy labirintus így egy pillanatra sem téveszthetem szem elôl, ha etetek, valakit meg kell kérnem, hogy figyeljen rá, de ha éppen nem etetek Gergô akkor sem alszik, így állandóan rohangálók a kettô között. Bencus már egyáltalán nem hallgat rám mindenre NEM a válasza és már teljesen tehetetlen vagyok próbáltam a popsijára csapni (teljesen felesleges), szép szóval, ordítva, de tök mindegy mintha a falnak beszélnék és csak a b?ntudat van és a tehetetlenség.

Napirend? Az mi? Persze Bencusnál már van kb. másfél éves kora óta, de Gergô....
Persze az etetés az okés volt miután Bence már nem csak szopizott reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsi, de valamikor este 8-kor elaludt és reggel 7-kor kelt mondjuk 2 hónapig, aztán egyszer csak nem akart elaludni 8-kor csak 10-kor és reggel tízkor kelt. Elkezdtünk cselezni, Benôkét felkeltettük 8-kor, de így sem aludt el 10 elôtt, aztán egyszer csak megint elaludt 8-kor, de az volt a legjobb mikor elôször kimászott az ágyából, akkor tudtuk hogy végünk....de aztán az is helyre állt és szépen elaludt 8-kor anélkül, hogy 20X végig kergettük volna a lakáson. A legjobb az volt mikor azt hittük hogy régen alszik már, de egyszer csak megjelent pucéran kezében a játék fényképezôgépével és azt kattogtatta. Most jön a szobatisztaság projekt.....

Szépek a bébik irigyelltelek titeket a tali miatt. :) :(

Kép
Kép
bendegúz30

Mazsi,
Látom, jót tett a kényeztetőnap! :) Muti az új frizurát. Én csak terhesen járok fodrászhoz, hogy elkerüljem a hajmosás tortúráját, akkor meg úgyis csak egy kis vágás van. Már nem is tudom, mit jelent, szép fodrászolt haj :D

Bendegúz,
Utólag nem derült ki, hogy mi okozta? Volt előtte székrekedés?
Marad ez a lakásfelállás? Bocsi, de az én függetlenedjünk minden áron agyamnak elég ijesztően hangzik, hogy bkivel is összeköltözzek. Bár anyukáméknál van kert, nagy ház, biztos az első hétvégén vérre menő vitákba keverednénk.
A viszonyodat Bencével nagyon sajnálom. A terhesség alatt halálra aggódtam magam, hogy mi lesz Natival és velem. Teljesen magamba, Szabi felé fordultam, de szerencsére ez elmúlt. Az első két hónap a halálom volt, mire rendeződtek a dolgok. Most is nagyon nehéz lenne egyedül, de nem esek legalább kétségbe, ha pont senki nem ér rá.
Nati olyan, hogy nagyon segítőkész, de ha nem akar valamit, nem is érti, hogy mit erősködök. Úgyhogy nem szoktam. A gyerekveréssel hasonlóan állunk. Az agyamba plántált "van olyan helyzet, hogy csak az működik, ha rácsapunk a kezére" dologtól nehezen szabadultam. Egyszer rácsaptam egy kicsit nevelési célzatból a kezére, amikor 10 hónapos volt kb. Folyamatosan tépkedte a virágokat, ami nagyon nem tetszett. Rámnézett az elárult tekintetével, ránézett a kezére, majd odajött hozzám, hogy vígasztaljam meg. Na, soha többé. A virágok viszont repültek.
Szobatisztaság? Én is szeretném. Szépen megbeszéltem Natival, majd a bilire annyit mondot, :D nem :twisted: .

Bigsis,
Nekünk még odébb van a spermacsapatok indulójának évfordulója. Az júni 15én volt 8)

Kép KépKép
lorca

sziasztok!

szeretnék csatlakozni hozzátok. az első babám 2007. tavaszának a végén, májusban született meg. rem, azért még beférek hozzátok :)

üdv mkinek, beka
h_beka

Hahó!

Pann! Ha téged nem zavar, akkor miattam nehogy megváltoztasd a vonalzód! Jó választás ;)

Mazsi! Jöhet a fotó :D

Én is baromira élvezem az itthon létet és imádok Emmával lenni, de amit Róki is írt,
nekem is nagyon hiányzik, hogy szellemileg szinte egyáltalán nem vagyok leterhelve :?
Amikor Gábor hazajön és látom, hogy még mindig a melón jár az agya, akkor szoktam kérni,
hogy meséljen: ez segít neki is, hogy lepörögjön, én meg kimondottan élvezem :D

Tényleg, tudtok vmit a GYEDdel kapcsolatos tervezett változtatásokról? Biztos felmerült a talin...

Szia Béka! Üdv itt! Mesélj kicsit magatokról, meg tegyél fel képet! :D

Na, megyek "vissza" lézengeni... Nálunk ma tiszta koki mindenki :shock: Biztos ettől a hülye időtől...
Lézengés közben asszem eszek egy kis palacsintát :D
Vendég

Ja! Még 1 dolog: autósülés témában tudtok segíteni? Milyet érdemes venni? Emma lassan kinövi a mózest, ami elvileg 6 hónapos korig jó :shock: Mondjuk ha nagyon akarnám, akkor lehetne még abban szállítmányozni, de lassan már nem lesz kényelmes neki.
Milyen márkát érdemes, ami azért nem csillagászati áron van?
Érdemes olyan autósülést venni, ami 0-18 kg-ig jó, vagy inkább a 0-13 kg-ig jó hordozót és később egy 9 kg-tól használható ülést?

Köszi a segítséget akinek van tapasztalata, vagy már tájékozódott :D
Vendég

Barbi! Igazabol szerintem nem csak a kilo szamit autosulesnel, hanem a hossz is. Hiaba jo a mienk 13 kiloig vagy mennyiig, gyanitom, hogy Aront hamarabb attesszuk masikba, mert lassan kezd lelogni a laba... Ami a markakat illeti, ami J Krisztieknek van, szerintem az a legbiztonsagosabb. En olyat szeretnek venni Aronnak, ha ezt kinotte. De allitolag a Romer is jo...
kami

Sziasztok! :)
Nálunk délelőtt vendégeskedés volt, délután meg Bali melóhelyén volt "sportnap", ott voltunk.

Barbi!
Én inkább autósülést vennék. A hordozót nem nagyon használjuk mi, benn van az autóban. Hordozóval együtt nagyon nehéz a bébi, nem hiszem, hgoy cipelnéd valahová úgy együtt. Inkább akkor a kenguru. Remélem érthető, hogy mit akarok nyekeregni! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Timi, értem hogy mire gondolsz :D Igazából nem is használnám mint hordozó, csak mint autósülés, abban meg Kaminak igaza van, hogy a hossz is számít - erre jó példa a mózes :roll: Kami! Krisztiéknek Concord van? Nem emlékszem :oops:

Timi! Lillus hogy érezte magát a saportnapon? Fotó? :D
Vendég

Ja, tévézés: ma Gábor nézett vmit, és Emma is rázombult a TVre :lol: Pedig eddig nem izgatta (mondjuk nincs is nagyon bekapcsolva napközben, inkább csak este, akkor is sokszor ha már lefeküdt). Olyan édes volt, hogy poénból leültettem a kanapéra egy fotó kedvéért egyedül is :lol:

Kép Kép
Vendég

Lillus nagyon élvezte, a fotókból látható! :D :D (amúgy végigaludta az egészet!) :lol: :lol:

Emma nagyon-nagyon édi, olyan kis ennivaló pofija van! :D :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára timocska 2009.12.09 15:59-kor.

Timi
Kép Kép
timocska

Aha, Barbi, Krisztieknek Concorde van. Mi is ezt a markat szeretnenk, mert allitolag ez a legbiztonsagosabb... marpedig az autosules ugyebar a biztonsag miatt kell leginkabb...

Timo! Van olyan autosules, ami nem hordozo, de babaknak jo? Ha van, en olyat vennek Barbi - csak en azt hittem, a babaknak csak hordozo-autosules van....
kami

Sziasztok!

Barbi,
Emma nagyon édes!!! :D
Szerintem egy átlagos babaülést vegyetek most, nem túl drágát, mert hiába jó 13 kg-ig amikor már ő ülni tud akkor nem fogja élvezni azt az ülést. Inkább a következő legyen jobb, dönthető, biztonságos, drágább. Nekünk a köv. ülés Recaro lesz, ez van a versenyautókban is- no comment.

Timo,
Lillus is nagy sportember!!! :lol:

Beka,
Szia! Üdv köztünk!!! Írj magatokról, milyenek a napjaitok, hogy boldogultok. Fotó!!!
Vendég

Sziasztok!

Túl éltem ma anyósom látogatsát úgy hogy a férjem dolgozott :evil: Próbáltam tűrtőztetni magam bambán mosolyogtam. Végig azt ecstelte hogy Beni éhes a tápszer csak víz és már rég rendes kaját kellene adnom. A kedvencem karfiolt májjal pürésiteni :shock: Utánna kifejti hogy mi éheztetjük Benit és nálla jobb helye lenne. :evil: :evil: :evil: Teljesen kiborulok tőlle. Másnak is van ilyen anyósa? :(

Képzeljétek tegnap jött meg a papír a Budai gyermek kórházból hogy a PKU szűrés értékelhetetlen volt meg kell ismételni. Könyörgöm 4 hónapos lesz, 8 lesz mire kiderül hogy van valami baja???? :evil: :evil:

Jajj neheragudjatok hogy elárasztottalak a problémáimmal titeket de olyan jó elmondani.

Timo nagyon cuki Lillus. :D

Persze Emma is nagyon tündér. Nagyon komoly a kanapés kép. :D

Egyébként Beni egy tündér ma, nem is sírt, sokat kacagott és játszott(anyóssal :evil: ). Most meg édesen alszik persze már csak egy fél óráig mert akkor fürcsi. Úgy szeretem ezt a kis drágát!!!! :D :D

KépKép
csongria

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?