Sziasztok!
MAno2,
nalunk is van tablazatos fuzetecske, pontos kajamennyisegekkel, mikor evett, kakilt-e, pisilt-e. A gyerekorvos kerte, miutan elmondtam neki a cumizavart, es a fejes+cumisuvegezteteses kajaltatasi modszert. Meg meg is volt hatva, hogy ilyen helyzetben nem kertem tapszert, hanem inkabb renduletlenul fejek...
(Ha kell ilyen jellegu info, akkor bepotyogom neked.
)
KAngi,
egy kozeli rokonom egy-, es egy etalonnak tartott barati hazaspar 3 gyerkocebol kiindulva nyugodtan lehet hagyni a gyerkocot egy kicsit sirdogalni.
A rokonom minidg az elso nyikkra felkapta a gyerkocot, azota sem tud a gyerek nelkule letezni. A harom gyerekes parnal meg minden gyerkocnek az elso pillanattol kezdve meg kellett tanulnia, hogy nincs egyedul, ott bizony hagytak sirni joparszor a legkisebbet, mert a nagyobbak dolgai abban a pillanatban fontosabbak voltak, nos, ott egyik gyerek se hisztis, vagy lelkibeteg, sot....
Nekunk a vedono tanacsolta azt, hogy hagyjuk kicsit sirni a gyereket, aztan nezzuk meg, mi a baja, igy megtanuljuk hamar azt is, mikor, miert sir. Szerintem bejott a tanacsa, egesz jol meg tudom mar kulonboztetni a sirasokat es ZSombi sem tunik tul lelkibetegnek.
JA, es azt is mondta, gondoljak csak bele, a korhazban akar orakig hagytak sirni ejszaka a csecsemosok a roaming in-bol kotelezoen bevitt babakat, nekik sem lett semmi bajuk, sot az a tapasztalat, hogy fel ora alatt elaludtak maguktol. En ezt azert nem akarom kiprobalni, de nehany perc az nem hiszem, hogy gondot okozna!
Most kovezzetek meg
, de altalaban 2-5 perc (hangerotol fuggoen) siras utan mentem Zsombit megnezni, mi a baja. MOst mar sokszor gyorsabb vagyok, a sirasbol legtobbszor sejtem, mi lehet a gond.
Es most leirom, hogyan ellenoriztuk Zsombit az elso hetek sirasainal. Hatha jol jon valakinek.
Ehsegellenorzes: kisujjamat a szajaba dugtam, ha lenyuzta rola a bõrt is, akkor ehes volt
, azota viszont megtanulta, hogy ha o dugja a szajaba az öklét, akkor en tudom, hogy ehes.
HA mindket okle osszes ujja a szajaban van, akkor nagyon ehes.
Pisiellenorzes: nem pisis/szaros a ruhaja, es a lepedo....
Hideg-meleg ellenorzes: (melege van vagy fazik), a tarkojanal jol lehet erezni, ha ott megfogod. A szobai homero, meg az okos konyvek tanacsai nem mindig jonnek be, volt, hogy az idealis 23-24 fokban Zsombi feje reszketett a hidegtol...melegkedvelo baba.
A hasfajast nalnk konnyen eszre lehet venni, akkor hangosabban sir, es rugdos a labaival. Na es hangos buzbombakat ereget a fejevel ellentetes vegen...
Lehet, hogy az en gyerekem tul egyszeru, de szerintem mostanra egesz jo kis jelrendszerunk lett.
Myssnia, Viktor udvozletet kuldi, vegignezte o is Szilard kepeit.
Kangi, az a Tyereskovas kep az halali...
Sziasztok,
Gombóc