Sziasztok!
Nem tudom, hogy van ezzel a gátizomtornával...Én az első gyerekemnél jártam tanfolyamra dr. Munkácsi Katához (orvos, de mostanra már "csak" intimtorna tanfolyamokat tart, évek óta csinálja. Nagyon profi, jó a tanfolyam, és remek ember, jó humorral. Két szombatot vett igénybe a tanfolyam). Szóval, amikor jártam, javarészt kismamák voltunk, kisebb-nagyobb pocakkal, és Kata egy szóval nem említette, hogy bajunk lehet belőle. (Laikus szemmel azt sem értem, hogyan okozhat alhasi vérbőséget az intimtorna, mikor egészen más izmokat dolgoztatsz, a hasadnak egyáltalán nem szabad feszülni. De ezt meg kell kérdezni hozzáértőtől).
Szóval az ő tel.száma: 06-20-4217-237, legalábbis a Kismama újság szerint. Ajánlom, mert hasznos (csak otthon is rendszeresen kell gyakorolni, ez nekem nem ment, szégyellem is magam...)
Jógázni is jártam mind a kettővel, spéci kismamajógára. Az elsővel Gáborjáni Rékához (
www.jogaszules.info.hu), nagyon szerettem. Réka hihetetlen hozzáértéssel,empátiával csinálja, maximált csoportlétszámmal, hogy mindenkire oda tudjon figyelni.
A másodiknál a Padmába jártam az Örsre (
www.jogastudio.hu), az is jó volt, de oda rengetegen járnak, ezért kicsit személytelenebb (viszont Réka akkor szülte a 3. babáját, ezért ő nem tartott ksimamajógát). Ez sem volt rossz, csak Réka foglalkozásai után kicsit más, lelkileg nem adott annyit, de mozogni, lélegezni, kicsit kikapcsolódni jó.
A Padmában intimtorna-tanfolyam is van, és a kismamajóga foglalkozásokon mindig van egy rész, amikor intim izmokat kell tornáztatni. (többek között ezért sem értem, miért ne lehetne gátizomtornát végezni a várandósság alatt) Én azért szerettem a jógát, jobban, mintha tornázni jártam volna, mert amúgy eléggé nyüzsi természetű vagyok, sokat rohangáltam (az első gyereknél a 36.hétig teljes gőzzel dolgoztam), és nagyon jó volt hetente egyszer befelé figyelni. Ragaszkodtam is hozzá, hogy a második babánál is elmehessek heti egyszer, ennyi járt neki is.
A jóga nemcsak mozgás, hanem sok mást is ad, szívből ajánlom!
Csipike, böngészd a Kismama újság végén a kismamanoteszt, ott sok minden van, ami hasznos info lehet. Azt hiszem, lassan a bőség zavarával kell megküzdened...
Szeretettel
Nuska