Sziasztok!
Szilvi! Remélem, egyszer Lacika is eljut addig agyilag, hogy nem érdemes Anyával küzdeni. Aki hagyja magát, az hamarabb szabadul!
Az én fülemet is sokszor felszúrták, állandó középfülgyulladásom volt, amíg végre rá nem jöttek, hogy egy korábbi arcüreg gyulladás miatt visszamaradt lerakódás okozza. Akkor többször felszúrták és átmosták az arcüregemet, és soha többé nem gyulladt be a fülem. Én szerencsére semmire sem emlékszem, de szegény Anyámnak máig ez az egyik rémálma.
Norci! Autó ügyben nincs sok hír. A csaj, aki nekiment Lacinak, aláírta szépen a papírokat, hogy õ volt a hunyó, úgyhogy a biztosító mindent fizet. 200-250 ezer körüli kár lett az autóban. Szerencsére még nincs 3 éves, így minden levonás nélkül fizeti a javítást a biztosító. Remélem. Ami ciki az ügyben, az az, hogy minimum 3-4 nap, mert festeni és fényezni is kell, és addig Laci kocsi nélkül marad. Bár már mondtam neki, hogy kérdezzen rá, mennyiért adnának bérbe csere kocsit a javítás idejére. Aki ennyit dolgozik, az már ennyit csak engedhessen meg magának! Annyira pocsékul lehet tömegközlekedéssel eljutni a munkahelyére, és annyira kiszámíthatatlan, hogy mikor végez (csak az tuti, hogy soká), hogy szerintem érdemes lenne inkább bérelni cserekocsit.
Henke! Igazad van, (remélem!) már csak jó jöhet. De igazán nem merek bízni benne. Azért a tegnapi este igazán üdítõen kellemes volt, csak rendet csinálni nem volt túl nagy kedvem. Jaj, de jól esett volna lefeküdni délután szunyálni inkább Lacikával! Na mindegy, még a takarítást is megérte!
Tényleg nagyon jó a kép! Valahogy hangulata van...
De mi az, hogy kopper?
Dzsili! Köszi!
Felülemelkedtem, összeütöttem, igen.
A híreket az autóról már leírtam, egyelõre ennyi.
Szilvi! Hû, de rosszul hangzott ez a vakbél-gyanús dolog.
Igen, és is úgy tudom, hogy ha nem volt tej-allergiás a családban, akkor 10 hónapos kortól el lehet kezdeni a savanyított tejtermékek adását. Én szivesebben adom a natúr joghurtot, de összetételében tényleg csak a cukorral különböznek egymástól. Én azt gondolom, hogy jobb, ha nem csak az édes ízekhez szokik hozzá a gyerek, és mivel Lacika imádja a natúr joghurtot, fölösleges hízlalás lenne a cukros. Mondjuk Lacikának mostanában nincs is baj se az étvágyával, se a súlyával.
Persze ha pl. egy kicsi nem akarja megenni a natúrt, akkor érdemes a Hófehéret is megpróbálni, vagy ha nagyon vékonyka, akkro jól jöhet a + kalória. A gyümölcsösekben én nem nagyon bízok, de azért néha-néha már adok ennek a több, mint 14 hónaposnak
olyat is. Persze olyat nem, amiben aprómagvas gyümölcsök vannak. Ja, és még azt nem árt tudni, hogy a Danonínó az nem joghurt, hanem túró és tejszín, vagyis nem savanyított tejet is tartalmaz.
Zsuzsi! A "jótékony" bacikról a multkor azt olvastam, hogy nem is olyan jótékonyak, még szerencse, hogy csak alig-alig akad belõlük abban a híres aktíviában. Létezik valami ilyen baci tartalmú gyógyszertári készítmény, aminek nagyon komoly ellenjavallatai vannak. Szóval bizonyos esetekben határozottan káros lehetne, ha az a baci tényleg számos mennyiségben lenne a joghurtban. Mondjuk én nem is szeretem az Aktíviát, így könnyen fanyalgok.
Azért Lacikának egyszer vettem, de õ se szerette. Sõt, a túró rudi és a vaníliás krémtúró se kellett neki. Mégis csak az én fiam!
Az Apja imádja a túrót!
Ja, azt nem is írtam, hogy a jó kis igazi, pöttyös túrórudival mit tapasztaltam! Kérdeztem, hogy csokistól adjátok-e, de senki nem válaszolt, végül úgy döntöttem, meghámozom. Hát, a csoki alatt jó nagy foltokban penészes volt a túró, pedig még jó néhány napig szavatos volt a túrórudi.
Solya! Mi az a belsõ sarokemelõ, és mire jó? Lassan nekem is kellene már cipõt vennem Lacikának tényleg.
Andysj! Nem a PulmexBaby-t vettem, hanem BabyLuuf balzsamot, de szerintem kb. ugyanaz. Tudom már, miért kerestem hiába! Emlékeztem, hogy valaki írta, hogy kámforos a keszõce, és ezzel a kulcsszóval kerestem. De persze kamforossal kellett volna.
Kanál ügyben köszi az infót, akkor mi is sorban kipróbálunk minden itthon fellelhetõ kanalat, mielõtt újabb költségekbe verem magam!
Gorsi! Köszi a gyógyokat!
Márti! Nagyon jó 5let, hogy leírjuk a menüket! Olyan sokszor vagyok bajban ezzel én is! Eleve nem vagyok egy nagy szakácsmûvész, elég kevés kaját tudok megfõzni, ráadásul azok jelentõs része olyan, hogy Lacika nem eheti. Pl. a tegnapi chili tipikusan nem babakaja volt. Ma almás palacsintát tervezek, abból kapni fog, persze vanilia sodó nélkül. A paradicsomos krumpli és a kapor mártás receptje érdekelne!
"Vicces" a dokid, hogy ne emelgess!
De jó, hogy mindent rendben talált.
A tegnapi vendégségrõl kb. akkor írtam, mikor kérdezted.
Az "elit" eladónõ szakmája tipikusan alkalmatlan képviselõje
. Mutogatni kéne. Ketrecben, szájpecekkel.
Nyuszimanó! Garutálok Doncinak az elinduláshoz, és vadul irígyellek az alvási szokásai miatt!
De a -10 fokig melegedõ idõre akkor se vágyok, ha a bacikat is hibernálja!
A gyógyokat köszönjük, megérkeztek!
A Petra név nekem nagyon tetszik! Erre még nem is gondoltam, de ha Laci hazajön, megkérdezem, mit szólna hozzá. Na nem mintha máris aktuális lenne, csak úgy távlatilag...
BMárti