Új privát üzeneted érkezett!

Szilvi!
Lehetek indiszkrét? merre laktok? mert annak idején én is csak pár percre laktam a Honvédtól. Kép Anyumék még mindig! Kép Mond az neked valamit, hogy Gidó?
Egyébként pedig örülök, hogy jó lett a vége! Kép
Jó éjt!
Solya
solya

Sziasztok!

Utólag is boldog névnapot kívánok minden Kornéliának, bár nagyon titkoljátok, hogy ez a keresztnevetekKép

Cory: az én kedvenc matek tanárnõm is Kornélia voltKép

Szilvi: én Dórinak csak a Aktiviás Danone Joghurtot adom 10 hónapos korától, ezt szereti és ebben vannak jótevõ bacik is, mióta ezt eszi nincs székrekedése, nem szenved a hasával, nem fáj neki. A Tescoban, ha jól emlékszem 61 Ft, de lehet, hogy 69, szóval olcsóbb mint a gyümölcsös. Gyümölcsöset pedig te magad is tudsz csinálni, ha beleteszel reszelt almát vagy banánt vagy lekvárt. Bár nálunk Dorka csak natúran szereti. Vettem Peti Danone-t borzadályt, na azt még én sem birtam megenni, bár izlések és pofonok....

Beja: örülök én is, hogy Bácu jobban van, te is tudsz most már többet pihenni?

Köszönöm mindenkinek, aki gratulált a szaknyelvvizsgámhoz, ez azt jelenti, hogy végre kezembe kapom a diplomámat!!!Kép

Annyiszor írtatok Bailey's -rõl, hogy én is el kezdtem iszogatni, juj, nagyon finom...

Dorka elsõ kakaós palacsinta evése után:[url=http://groups.msn.com/zsu26/babanet.msnw?action=ShowPhoto&PhotoID=54" TARGET="_top]http://groups.msn.com/zsu26/babanet.msnw?action=ShowPhoto&PhotoID=54[/url]

akit érdekel, kattintson.

Nekünk a szokásos hõemelkedés megvan, nagyon várom már a csütörtöki vizelet eredményt.

Jó éjt!

Zsuzsiék
zsu26

Végre!!!

Új kép a profilomban! Ébredés utáni, morcos, takarómintás, cseresznyeszájú, baleseti foltos, de édes és kopper! Kép

Puszi,
Heni
gesztenye

Sziasztok!

Henke
Akkor gyakorolj sokat és minden tök jó lesz.Kép

Dzsili
Köszi, jól jön.Kép

Szilvi
Én a natúrt kínáltam Petinek és megette, sõt jobban is szereti mint az édeset ill. gyümiset, pedig nagyon édesszájú. Szerintem amibõl lehet, inkább a cukormenteset add, hátha az is bejön. Amúgy is egy csomó cukros kaját esznek a kölykök.

Zsuzsa
Ha már így benne vagy a fonal témában, én makramé fonalat keresek ezer éve, de nem találok. Tudsz esetleg szerezni?

Lányok
Tudom, hogy nem babazene, de nincs valakinek kölcsönbe Eminem cd-je vagy mc-je?

Peti köhög, de úgy tûnik, hogy a fogzás a ludas, mert nem piros a torka. A múltkor is volt ilyen, de akkor nem köhögött ennyire, inkább köhincsélt, úgyhogy inkább megnézte a dokinéni.

cory
Úgy várom már, hogy Peti is leüljön szépen és magától egyen. Balu már tisztán eszik vagy ilyenkor nagytakarítás követi a kajálást? Az Oktogonnál Falcon a cipõbolt neve is? Melyik oldalon van, ha még emlékszel?

Voltunk ma az újpesti Elit cipõboltban, de semmi lábmérés nem volt, én saccoltam meg a cipõméretet, amibõl egy egész fazont tudtak mutatni, az sem volt jó, mert magas Peti rüsztje.Kép

Megyek aludni, jó éjt.
Gorsi
gorsi

Sziasztok!

Zsuzsa
Jobbulást a fiuknak, nyugodj meg kicsit akkor talán még az új ágy kipróbálására is jut energiád! KépKép

Zsuzsi
Megnézegedtem Dóri fényképeit, nagyon édes kislány! KépKépKépKépKépKép

Szilvi
Nekünk annak idején azt tanácsolta az orvosunk, hogy élõflórás joghurtot adjak neki abból is elõször csak natúrt. Napocska nem ette meg! Ekkor azt mondta hogy nyugodtan ízesítsem neki gyümivel vagy kicsi cukorral.
Sajna az én lányom nem igazán szereti a joghurtot pedig hasznos.
Szerencsére nem lett semmi beavatkozást igénylõ bajod! KépKépKépKép

Norci
Köszi KépKépKép

Heni
Nem hiszem hogy olyan béna lennél mint én, igazi anti tálentum vagyok attól tartok. Egyszer már próbáltam akkor úgy tolattam hogy a barátnõm ült mellettem nézett hátra és az ablakon keresztül rakta odébb a bójákat, miközben én elõre néztem és kérdeztem hogy merre forgassam a kormányt, hát......KépKépKépKépKép

Pussz: Dzsili
dzsili

Dzsili!
És vezetsz??? Kép

Gorsi!
Az újpesti Elit cipõbolt elég kicsi. Ha már úgyis arra jársz, érdemes beugrani anyukámékhoz, náluk is vannak babacipõk. (Egy sarokkal arrébb.) Ha nem Elitet veszek, akkor tõlük. Na, nem akartam reklámozni, csak gondoltam hátha. Most jön majd nekik a tavaszi kollekció. Ráadásul anyunak két pici unokája van, így tudja mi a dörgés! Kép Ha tanácstalan a vevõ mindig segít! Kép Nekem is õ méricskéli a kölkök lábát. A múltkor pl. azt mondta, hogy elég max. 1 cm-rel hosszabb cipõt venni, különben ügyetlenül jár majd a gyerek.
Az Elit boltokban pedig lehet kapni belsõ sarokemelõt, ami nem drága és ha nem találsz náluk megfelelõt, akkor a belsõ emelõ nélkülis cipõkbe be lehet varácsolni! Kép
Solya
solya

Sziasztok!

norci: köszi! Tegnap este meg eleredt Dani orra vére, és elég nehezen hagyta abba. Meg az egyik foga is fáj. Szóval... szegény embert még az ág is húzza... Kép

cory: jók voltak a gyerekek? Nem izgultál, annyi gyerek elé kiállni? Én biztos megfutamodtam volna Kép

Szila: A Bailey's-zel vigyázz! Nem lehet abbahagyni Kép

Zsuzsa: jobb is, ha nem engeded õket suliba.

bszilvi: akkor végül is nem derült ki, mitõl volt ez az egész???

Mindjárt indulunk baba-mama-klubba KépItt egyébként megint november van, alig látom a hátsó szomszédot, akkora a köd Kép

bogancsi és Tomi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!

BMarti!
Kerdezted, hogy Madike milyen kanallal eszik. Hat ezen jol meg fogsz lepodni. Ugyanis ha en etetem akkor a Gerber fajta kanalat hasznalom, de ha o eszik, akkor egy teljesen hetkoznapi teaskanalat hasznal. Probaltunk mar tobbfelet, de ez jott be neki.

Nem tudom arra a kremre gondolsz-e amit az Editnek irtam, az hat honapos kortol hasznalhato, Pulmex Baby a neve es minden gyogyszertarban kaphato (Magyarorszagon). Kamformentes.

Az autos eset miatt Kép

Dzsili!
Orulok neki, hogy sikerult nektek, igaz majus/junius meg nincs tul kozel, de megis hamar elmegy majd. Biztos nagyon szep lesz es nagyon jol fogjatok az uj otthonotokban erezni magatokat. Kép

Tikk es Cory!
Utolag boldog nevnapot!

Szilvi!
Kép Te szegeny. Orulok, hogy nem lett semmi komolyabb bajod. Nalunk is a doki bacsi elsore a natur joghurtot ajanlotta, es mondta, ha nem eszi meg a Madike, akkor rakjak bele en gyumolcsdarabokat, ha meg nem akarja darabosan enni, akkor leturmixolhato.

En szerencsere mar javulgatok. Kép
Kepzeljetek a Madike a noveret Me-nek hivja mostanaban Kép Mikor en szolok a Fatimenek hogy Fatime, o utana mondja hogy Me. Es ha o akar valamit akkor is annyit mond hogy ME. Ma pl. odament a Fatus szobaajtajahoz es a kis kezeivel csapkodta es kiabalta hogy Me, de ugye senki nem nyitott neki ajtot, mivel a Fatus suliban volt.

Minden betegeskedonek jobbulast kivanok!

Remeljuk hamar jon mar a tavasz, addig is:
Kép

Andysj
andysj

Sziasztok!

Na, túl vagyunk a vendéglátáson és a dr.nõt is megjártuk, úgyhogy itt vagyok. Kép

Laci barátja tök rendes, kedves és aranyos volt tegnap, egészen el voltam képedve. Merthogy eddig nem nagyon tapasztaltam Laci baráti köre felõl pozitív hozzám-állást. Kép De a srác tegnap meglepett. Elõször is nagyon-nagyon gyönyörû virágcsokrot hozott nekem, igazi vidám tavaszi szépséget. Azután meg legalább annyit beszélgetett velem, mint Lacival, és feltûnõen kerülte azokat a témákat, amikhez én nem tudtam volna hozzászólni. Határozottan úgy tûnt, mint aki kíváncsi rám, és nem csak egy Lacin lógó csomagnak tekint. Még a konyhába is utánam jött dumcsizni, mikor nekem ki kellett mennem a vacsival foglalkozni. Zokszó és szemrebbenés nélkül megette a hirtelen összedobott chilit, ami persze fixbõl és konzervbõl volt, de nem mertem komolyabb fõzést bevállalni. Utána lefektettük Lacikát, borozgattunk és dumcsiztunk még jó darabig. Tök jó volt, határozottan élveztem a társaságot! Kép

Ma reggel meg kontrolon voltunk a dr.nõnél. Nem nagyon mondott semmi jót Lacikára. Kép Megdícsért a BabyLuuf kence használatáért Kép, hogy milyen okos vagyok Kép, és milyen jó megoldás volt. Kép Aztán azt mondta, hogy azért nem folyik már Lacika orra kifelé, mert befelé folyik. Kép Ettõl köhög szegénykém. Kaptunk 3 fajta újabb gyógyszert, kanalasat, meg szájba és orrba cseppeket. A lelkemre kötötte a gyakori orr-porszívózást, és hétfõre visszarendelt bennünket újabb ellenõrzésre.
Egyébként látszatra jobban van Lacika. Kifelé nem folyik takony az orrából, és az orra se nagyon szokott eldugulni. Az éjjel már egész tûrhetõen aludt, 9 óra körül tettük le, egyszer felébredt fél óra múlva, de utána 2-ig aludt, majd megébredt 4kor és fél6kor, de mind a négyszer könnyen és gyorsan visszaaludt. Ma reggel 37,4-et mértem a popsijában, az is oké lenne. Szóval én azt hittem, hogy már egész jól van, úgyhogy kicsit lekonyultam, hogy a dr.nõ mást látott.

Most megyek, megnézem Csibészke mit csinál, mert gyanúsan nagy a csönd, azután elolvasok végre mindent, amit írtatok! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Solya
Köszi a tippet, bár fogalmam sincs, hogy hol van ott cipõbolt. Majd megnézem.

BMárti
Gyógyok mennek.Kép

Üdv: Gorsi
gorsi

SZiasztok!

Henke, Solya! Megelõztetek KépKépKép Én is épp azt akartam kérdezni - nem épp tõletek, bárkitõl -, hogy miket fõztök, mert nálunk elég egyhangúvá vált az étlap, heveny fantáziátlanság következtében Kép No, meg mondjuk idõm sem épp úgy van fõzni, mint volt gyermektelen koromban! Akkor én leírom, miket fõztem mostanában, de én is kérek ám ötleteket! És ha vki vmire kíváncsi, hogy hogy kászítem, akkor írom csak le, most csak a kaják nevét!
Szóval, legalább heti 1x van húsleves, nagyon sokszor karfiolleves, lencseleves vagy zöldségleves. Mostanában volt zöldbab és gomba ios, azt most kapott elõször Ármin és nagyon ízlett neki.
Fõzelékek közül a krupli, paradicsomos krumpli, zöldbab szokott lenni, néha paradicsomos káposzta vagy lencse is.
A húsleves husijához elég sokszor csinálok mártást (vadas vagy kapor, esetleg meggy), van elég gyakran többféle módon sült csirke vagy pulyka, esetleg ragu vagy fasírt darált húsból, vagy húsgombóc mártással (pld. paradicsom, vagy a fentiek), májat, tengeri halat.
ÁLtalános köret a rizs, zöldséggel vagy anélkül, petrezselymes krumpli,. krumpolipüré, sima fõtt kr, tegnap tarhonya volt.
Fõtttésztát Árminnak csak bolognai szósszal szoktam, mert a túrósat, grízeset, diósat nem eszi. Volt már mákos, azt ettte.
A múltkoriban csináltam nudlit (mákosat), túrógombócot.
Ezen kívül elég sok párolt zdség van köretként: brokkoli, kelbimbó, karfiol, kápozta.
Most nem ehetek, de egyébként szoktam rakott krumplit, rakott kelt, pörköltet, lecsót.
Ja, meg mostanában volt kétszer ispaprikás krumpli - Henke ötlete nyomán! Kép
De egyszerre csak egyféle étel van többnyire, tehát nincs leves+ vmi, hanem vagy ez, vagy az.
Esetleg mindig, mikor írtok, mögéírhatnátok az aznapi menüt, nem?

Voltam tegnap dokinál, minden rendben van a babával - azért mentem, mert a múlt héten nagyon sokszor fájt a hasam és néha be is keményedett, amit elég korainak ítéltem. Azt mondta, pihenjek sokat, ne cipekedjek - hahaha! KépKépKép Persze, ismeri Ármint, hiszen õ is nála született, csak azt hiszi, attól, hogy már tud menni, nem kell emelgetni egyáltalán.

Andysj! Jófej lehet Madike, ahogy a nõvérének kiabál, biztosan õ számára a legfõbb példakép! Kép

SZilvi! Hasfájás Kép De akkor mi lehetett? SZerintem is csak sima joghurtot adjál, esetleg te tegyél bele gyümit!

Dzsili! Irígy-irígy a házért! KépKépKép Vicces lesz majd a tesódék esküvõje! Az én öcséméknek is a nyáron lesz és András húgáéké is - hát, én nem nagyon fogok tudni mulatni Kép Tehették volnaegy évvel elõbbre vagy késõbbre is!

BMárti! REmélem, több csapás már nem ér mostanában! Kép Vendégség jól sikerült?

Zafi! Én nem merem megcsinálni az ityalt - igaz, a bárszekrény "dugig" van, köztük sok olyan, amit ÉN kaptam, MIÓTA terhes lettem Árminnal, vagy szoptattam, vagy most mindkettõ - az emberek gonoszak! Kép:IOKép

Gorsi! Ármin rüsztje is magas, amit az ELIT-es eladónõ úgy kommentált: "Túl kövér a kisfiú lába" - hát, ezért is nem ajánlgattam! Kép

Andi! A könyvetek maradt nálunk - Ármin nagy örömére! De nem érdeklik ám az állatok (amiket már többé-kevésbé pedig felismer), csak a traktorok, teherautók, utánfutók, boronák, meg még ki tudja, mi minden! Kép Fiú... Kép

Na, pihizek egy kicsit, meg olvasok is - mert persze már megint órákkal ezelõtt kezdtem írni!

Márti+Ármin+Kép
márti

Sziasztok!
Hát én is idetévedtem végre valaháraKép Mostanság elég sz.rul éreztem magam, meg pokoli fáradt is voltam, ezért csak olvasásra futott az energiámból. Sajnos a múlt héten naponta 2x hánytam, ételre nézni sem bírtamKép Most már tudom, milyen nem hetente csak 1x hányniKép

Aztán elkezdtem naponta 3 B6 vitamint szedni, meg magnéziumot stb, és azóta bennem maradnak a kajákKép Sõt már az erõm is kezd visszatérniKép

Szomorúan olvastam, hogy mennyien betegek az osztályból, hát ez a jobb idõ átka. Ahogy tavaszodik, életre kelnek a bacik. Bezzeg itt a jó kis zord északon, tegnap este csak -17 fok volt, nap közben már felmelegszik -10-re is az idõ. Ilyen fagyban hibernálódtak a bacik, vírusok. Így aztán mi már január óta (mióta visszajöttünk Mo.-ról) nem voltunk betegek. koppkoppkopp.

Képzeljétek, tegnap megvettük Donci kinti cipõjét, hát végül egy bélelt magasszárú Gore-texes cipõt vettünk az eladók, meg a finn barátaink rábeszélésére, hiszen még 2 hónapig itt hó, latyak, sár lesz, max. 5 fok lesz április végéig. Nagyon tetszik, fõleg, hogy most minden téli cucc 50%-kal le volt értékelve. Nagyon tisztességes ajánlat volt. KépKépLe is teszteltük, másfél órát voltunk Doncival a játszótéren, tök jól tud benne menni, szóval jó darabKép

Ja, el is felejtettem a nagy hírt. DONCI ELINDULT!!!! A hétvégén kezdte, mostmár nem csak hívásra jön oda hozzánk, hanem bárhol, ahol fel tud állni, megindul, kb 8-10 lépést tud tenni, aztán leül, nemám elesik. Nagyon büszke vagyok rá!!!
Az éjszakáink szuperek, este 8-tól reggel fél-8-ig 8-ig alszik, egyszer iszik reggel 5 körül és egybõl visszaalszik. El vagyunk kényeztetve rendesen!!!! Enni is elkezdett. Szóval semmi panaszkodás a részünkrõl! VÉGREKép

Norci!
Nem írtál mostanságKép Hogy áll Vitya állásajánlata, írjál ám, ha van már vmi biztos. A vízumigénylésrõl azért mesélhetnékKép

BMárti!
Gyógyok légipostával elküldveKépKépKépKép

Laura!
Ti tudjátok már, hogy kislányotok lesz-e vagy fiatok??
Én Doncival nem akartam tudni, de most szeretném. Valahogy a hányásokból arra következtetek még mindig, hogy talán kislány.
Kérdezted a nevet. Nos Doncinál megállapodtunk Zsoltival (férjem), hogy ha fiú, én adok nevet, ha lány, õ. Én végig éreztem, hogy kisfiú, ezért akartam én nevet adniKépKép Viszont most õ szeretne, szóval most csak õ dönt, no persze elõtte azért konzultálnia kell velem, mert holmi Eszmeralda...nevet nem vagyok hajlandó adni a babának. Zsolti a Petra néven gondolkodik, csak okt. elején van a névnapja, és meg szept. 28-re vagyok kiírva, szóval csak attól függ mikor jön a baba, mert ha szept. közepén, akkor simán lehet Petra. Ha kisfiú lesz, akkor az András, Márton, Péter neveken filózok.

Na megyek, vár a kötésem. (Doncinak kötök tavaszra egy édes kis pulcsitKép)
Nyuszimanó
nyuszimano

Sziasztok!

Solya! Köszi, ha olyan helyen járok, nézek én is egy NUK orrszívót, hátha az jobban bejön. és majd igyekszem vidámabb dolgokat írni! Kép
Máténak gratula a sok-sok új ügyességhez! Kép

Lina! Tetszik az orrszívási módszered, igazán vicces! Kép Jó tanulást! Kép

Márti! De, azt gondoljuk, hogy brutál-mami vagy! KépKépKép A fürdés közbeni orr-tisztítás nálunk is mûködik, a kádban az Apjának még fújni is hajlandó az orrát a Kis Szélhámos. (Mármint a sajátját, és nem az Apjáét! Kép) De csak akkor, ha közben senki nem nyúl hozzá. Azért így is ér valamit. Bezzeg ha én jövök a zsepivel, akkor visítva négyes fogatra kapcsol, és úgy elporol a lakásban, mint egy szeleburdi kiskutya. Mostanában jó sokat kergetõzünk. Lacikának meg tetszik, már ott tart, hogy ha mondom neki, hogy gyere, akkor fülig szalad a szája, és már trappol is az ellenkezõ irányba. Közben meg nézeget hátra, hogy illõ elszántsággal üldözöm-e. Kép

Dzsili! Semmi baj, nincs harag, nem bántottál meg, csak egy kicsit hülyének nézésnek éreztem elsõ körben, hogy ketten is bizonygattátok, hogy recept nélkül, ha drágábban is, de meg lehet kapni valamit, amit a gyógyszerészek szerint nem. De igazad van, tényleg nem is tûnik gyógyszernek, nem tudom, mi a francért vannak úgy oda a receptkötelességgel. Na mind1, már túl vagyunk rajta.
Reneszánsz menyasszony pocakkal? Micsoda dolog ez! Kép Biztosan csoda klassz és emlékezetes esküvõ lesz! Kép

Beja! Jaj de jó már örömhíreket hallani rólatok! Kép

Zsuzsi! A Cataflam csepp láz és fájdalom csillapító, plussz még gyulladáscsökkentõ is. A papírján az van, hogy reumás betegségek és egyéb, fájdalommal, gyulladással járó állapotok kezelésére szolgáló cseppek.

Szila! Baba-mama tornára jövünk! Remélem, hogy a jövõ héten már Tücsökzenére is.

Laura! tudom én, hogy kell porszívózni azt a nózit, azt is tudom, hogy ez a kisebb rossz, csak egyszerûen képetelen voltam megcsinálni, Lacika annyira örjöngött tõle. Mostanára sikerült egy saját módszert kidolgoznom rá, hogy egyedül is meg tudjam csinálni, ami azért nem piskóta feladat, hiszen egyik kezemben az orrszívó, a másikkal be kell fogni az éppen nem porszívózott orrlyukat, akkor mivel fogom le a gyereket?! de a kényszerûeség lelelményessé teszi az ember lányát. KépKép Ja, és az is kész cirkusz, amit a gyógyszerek beadásával kinlódok. De olyan nincs, hogy nem engedi beadni!

BMárti

BMárti
bmárti

Márti!
A paradicsomos kajákat konzervbõl vagy zöldségbõl készíted?
Gombát úgy tudom, két éves korig nem ajánlott, nem tudják megemészteni rendesen Kép.
Én csinálok nekik sárgarépa fózeléket és nagyon szeretik! Brokkoliból is szeretik, nem tudom, miért?! És az általam utált finomfõzeléket fejlesztettem át ehetõvé. Kép Ja, és a kukorica megint terítékre kerül, mint fõzelékféle.

Hogy csinálsz vadas mártást? És a túrógombócot?
Nálunk a káposztás és a krumplis tészta a sláger, az olasz kaják mellett. Kép

Vigyázz magadra! Tényleg pihizz amennyit tudsz!

Nyuszimanó!
KépKép
Doncihoz is Kép

Jaj! Mindenki ilyen ügyes, hogy keresztöltés, meg gobelin, meg pulcsit kötöget? Csak én vagyok kétbalkezes? Kép Nem tudtok valami egyszerû idõmúlatót a két gyerek mellé? A Babaneten kívül! Kép

GOrsi!
Azt hiszem, Kemény Gusztáv utca, nem biztos. Ha az Elittõl a Duna felé elindulsz, akkor az elsõ utca jobbra, majdnem a piacnál. De ha gondolod, megkérdezem anyut, érdemes-e egyáltalán elmennetek. Mert lehet, hogy még nincsenek is új kiscipõk!

Sziasztok!
Solya
solya

BMárti!
Végre a régi! Kép
Én sosem fogom be a gyerek nóziját. Ill. eleinte még befogtam, de rájöttem, hogy így is mûködik, és nekem sincs annyi kezem! Nem sárkányokra tervezték, mert akkor a fejeimmel meg tudnám tenni! Kép
Szerintem azért receptköteles,(ORS 200, ugye?) nehogy minden szíre-szóra ezzel itassuk a gyereket. Nekem amióta Sárám kiszáradó félben volt, mindig van itthon. Még nem volt rá szükség... Kép Sõt, egy ideig infúziós sóoldatot is tartottam otthon, aztán meguntam. Kép
Vannak nálam hülyébbek is! Kép Hát ezért recept köteles! Kép

Solya
solya

Na, ki lehet nevetni engem, meg a hisztimet. Annyira sikerült felhergelnem magam a semmiért tegnap este, hogy úgy lefáradtam, hogy a sok éves átlagnál hamarabb elmentem aludni. Ráadásul, akkor még Apa írta a Menetlevelét....KépKépKép Ennyit errõl. Viszont a Bea szintén a sok éves átlagnál is rosszabban aludt.KépKépKép Sokszor fenn volt, és hajnalban kb 1 órát nyûglõdött. Most egy fél órája úgy alszik, mint a bunda.
Beálltunk mi is a fogzás "áldozatai" közé ismét. KépKépKép Egyszerre 3 (!) dudort fedeztem fel a szájában most délelõtt. Ezek után már nem is csodálkozom a hajnalban történteken.

Szila, Zafi! Rendületlenül próbálkozom a képek küldésével, most megy az egyik.KépKépKép
Újabb link címek:

www.keresztszemes.lap.hu
keresztoltes.freeweb.hu

Gorsi!
A makramé fonalat megkérdezem majd a Coats gyártól, és akkor tudok válaszolni.

Nyuszimanó!
Ne éld még bele magad, hogy kislányod lesz, bár nagyon drukkolunk neked ez ügybenKépKépKép. Egyébként biztatásként, én ugyan nem hánytam kétszer naponta, de elég gyakran a Beával.

Szilvi! Durva ez a vakbél gyanúKépKép. Vigyázz magadra.KépKépKép

Minden betegeskedõnek jobbulást kívánunk.KépKépKép

Most egy kicsit visszavonulok, és megcsinálom azt, amit tegnap este már nem volt energiám, mert lefejeltem a gépet.KépKép
Voltam ma is angolon és annyi szót kell megtanulni péntekre, hogy csak na. De NAGYON ÉLVEZTEM. KépKépKép

Sziasztok, majd késõbb jövök, de lehet, hogy csak este.
Zsuzsa + fogzó Beababa (aki annak ellenére, hogy fáradt, mindenre felmászik, ahová nem szabad), de most szerencsére alszik.KépKépKép

beababa

Sziasztok!

Remélem, a mai irományom nem száll el a semmibe .. Kép

Még bindig dáthás vagyok - és ezt naggggyon uuuuuuuuuuuuuuuuutááááááááááááálooooooooooooooom!!!! Meg persze közben azon aggódom, hogy nehogy szegény prücsk elkapja, mert az nagyon rossz lenne Kép Elképesztõ iramban nekiindultak a fogai, meg is kínozza rendesen mindegyikKép de már van egy fél rágófog, meg a másik oldalon egy(-két) csücsök Kép ... alsó kettes metszõknek egyelõre nyomát sem látom - bár én az egyeseket sem láttak, egyszercsak fog lett belõle... KépKép De szenved, és ez olyan rossz Kép Ráadásul nem elég, hogy a foga miatt felébred, még az én tülkölésemre, meg tüsszentésemre is felriad éjjel Kép... aztán persze zokog... Viszont minden bajra megoldás, ha szorosan hozzám bújva alhat.. alszik is vagy 7 órát egyfolytában ... aztán még 1-2-3-4 órát Kép

Azt tegnap leírtam, csak elszállt, hogy milyen cuki volt Kép szagokat ugye most nem igazán érzek, így megkérdeztem, hogy van e kaki... erre Õkisasszonysága lerángatta az asztalról a pelenkázós cuccot, a törlõkendõket kirángatta a dobozból Kép, a lapot leterítette a szõnyegre, és ráfeküdt KépKépKép és persze elképesztõ mennyiségû kaki volt KépLassan már át is pelenkázza magát KépKépKépKép

Szegénykének az elõbb "énekeltem" ... Kép már felismeri a "Csigabigá"-t, és énekel, hogy "csiii-csiii-csiii" KépKépKépKépKépKép

Márti
Számolni ugyanúgy számol, mint Ármin Kép egy-egy-egy-egy Kép

Henke
Napi olvasmányunk az expressz és hetente a Képes ingatlan ... meg a neten az összes épkézláb ingatlanos oldal... már hírdetéssel álmodom ... Apósom már elõre rosszul van a 7végéktõl, mert akkor mennek sok házat megnézni, hét közben 1-2 fér csak bele a munka után ... Valami kompromisszumot eddig mindig kellett volna kötni... Ami eddig a legjobb, ott "csak" nincs alápincézve.... Nem tudom, mikor lesz ebbõl ház .. Közben meg lenne vevõ, aki 10M-val többet adna a lakásért, de após már a szavát adta a másiknak ... Kicsit elegem van már az egészbõl..
Barni annyira más így Kép alig ismertem rá... olyan nagyfiús Kép

Cory
Már megint le kellene ültetni a két gyerkõcöt, hogy megbeszéljék, hogy kell leülni, és cirkusz nélkül enni Kép

itt kisütött az elõbb a Napocska KépKép

... na ezt gyorsan elküldöm ... bár egy csomó minden kimaradt...

pusssz
Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

GOrsi: a cipõbolt a Meki oldalán van egy kapualjban, és 1-2 háztömbnyire az oktogontól. A bolt neve valami olyan, amibõl kiderült egyértelmûen, hogy gyerekcipõket árulnak.
Evés: hát, ha megunja, szétszórja rendesen, de maga az evés már egész tiszta, bár azért az esetek nagyobb részében kézzel eszik, de így sem vészes.

Bogancsi: annyira hirtelen jött az egész, hogy nem volt idõm betojni KépKép

Rebi: akkor az elmúlt 4 éjszakánkkal nem is idegesítelek (Balu teljesen átaludta õket Kép).

Sokáig küzdöttem, hogy leírjam-e, de úgy érzem, muszáj. Elolvastam az Aludj jól, gyermekemet. Szívesen beszélgetnék/vitatkoznék olyanokkal, akik olvasták. Akár itt, akár másik topicban, akár talin. Azt elõre kell bocsátanom, hogy nagyon kiakadtam rajta, és többször úgy éreztem, mindjárt kinyílik a bicska a zsebemben.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Nem olvastam most végig, csak gyorsan:

Nyuszimanó!

Majd mail megy. Vannak fejlemények, de én már nem tudom minek drukkolok Kép Kép

Norci
norci

Sziasztok!

Szilvi! Remélem, egyszer Lacika is eljut addig agyilag, hogy nem érdemes Anyával küzdeni. Aki hagyja magát, az hamarabb szabadul! Kép
Az én fülemet is sokszor felszúrták, állandó középfülgyulladásom volt, amíg végre rá nem jöttek, hogy egy korábbi arcüreg gyulladás miatt visszamaradt lerakódás okozza. Akkor többször felszúrták és átmosták az arcüregemet, és soha többé nem gyulladt be a fülem. Én szerencsére semmire sem emlékszem, de szegény Anyámnak máig ez az egyik rémálma. Kép

Norci! Autó ügyben nincs sok hír. A csaj, aki nekiment Lacinak, aláírta szépen a papírokat, hogy õ volt a hunyó, úgyhogy a biztosító mindent fizet. 200-250 ezer körüli kár lett az autóban. Szerencsére még nincs 3 éves, így minden levonás nélkül fizeti a javítást a biztosító. Remélem. Ami ciki az ügyben, az az, hogy minimum 3-4 nap, mert festeni és fényezni is kell, és addig Laci kocsi nélkül marad. Bár már mondtam neki, hogy kérdezzen rá, mennyiért adnának bérbe csere kocsit a javítás idejére. Aki ennyit dolgozik, az már ennyit csak engedhessen meg magának! Annyira pocsékul lehet tömegközlekedéssel eljutni a munkahelyére, és annyira kiszámíthatatlan, hogy mikor végez (csak az tuti, hogy soká), hogy szerintem érdemes lenne inkább bérelni cserekocsit.

Henke! Igazad van, (remélem!) már csak jó jöhet. De igazán nem merek bízni benne. Azért a tegnapi este igazán üdítõen kellemes volt, csak rendet csinálni nem volt túl nagy kedvem. Jaj, de jól esett volna lefeküdni délután szunyálni inkább Lacikával! Na mindegy, még a takarítást is megérte! Kép
Tényleg nagyon jó a kép! Valahogy hangulata van... Kép De mi az, hogy kopper?

Dzsili! Köszi! Kép Felülemelkedtem, összeütöttem, igen. Kép A híreket az autóról már leírtam, egyelõre ennyi.

Szilvi! Hû, de rosszul hangzott ez a vakbél-gyanús dolog. Kép Igen, és is úgy tudom, hogy ha nem volt tej-allergiás a családban, akkor 10 hónapos kortól el lehet kezdeni a savanyított tejtermékek adását. Én szivesebben adom a natúr joghurtot, de összetételében tényleg csak a cukorral különböznek egymástól. Én azt gondolom, hogy jobb, ha nem csak az édes ízekhez szokik hozzá a gyerek, és mivel Lacika imádja a natúr joghurtot, fölösleges hízlalás lenne a cukros. Mondjuk Lacikának mostanában nincs is baj se az étvágyával, se a súlyával. Kép Persze ha pl. egy kicsi nem akarja megenni a natúrt, akkor érdemes a Hófehéret is megpróbálni, vagy ha nagyon vékonyka, akkro jól jöhet a + kalória. A gyümölcsösekben én nem nagyon bízok, de azért néha-néha már adok ennek a több, mint 14 hónaposnak Kép olyat is. Persze olyat nem, amiben aprómagvas gyümölcsök vannak. Ja, és még azt nem árt tudni, hogy a Danonínó az nem joghurt, hanem túró és tejszín, vagyis nem savanyított tejet is tartalmaz.

Zsuzsi! A "jótékony" bacikról a multkor azt olvastam, hogy nem is olyan jótékonyak, még szerencse, hogy csak alig-alig akad belõlük abban a híres aktíviában. Létezik valami ilyen baci tartalmú gyógyszertári készítmény, aminek nagyon komoly ellenjavallatai vannak. Szóval bizonyos esetekben határozottan káros lehetne, ha az a baci tényleg számos mennyiségben lenne a joghurtban. Mondjuk én nem is szeretem az Aktíviát, így könnyen fanyalgok. Kép Azért Lacikának egyszer vettem, de õ se szerette. Sõt, a túró rudi és a vaníliás krémtúró se kellett neki. Mégis csak az én fiam! Kép Az Apja imádja a túrót! Kép Ja, azt nem is írtam, hogy a jó kis igazi, pöttyös túrórudival mit tapasztaltam! Kérdeztem, hogy csokistól adjátok-e, de senki nem válaszolt, végül úgy döntöttem, meghámozom. Hát, a csoki alatt jó nagy foltokban penészes volt a túró, pedig még jó néhány napig szavatos volt a túrórudi. Kép

Solya! Mi az a belsõ sarokemelõ, és mire jó? Lassan nekem is kellene már cipõt vennem Lacikának tényleg.

Andysj! Nem a PulmexBaby-t vettem, hanem BabyLuuf balzsamot, de szerintem kb. ugyanaz. Tudom már, miért kerestem hiába! Emlékeztem, hogy valaki írta, hogy kámforos a keszõce, és ezzel a kulcsszóval kerestem. De persze kamforossal kellett volna. Kép
Kanál ügyben köszi az infót, akkor mi is sorban kipróbálunk minden itthon fellelhetõ kanalat, mielõtt újabb költségekbe verem magam! Kép

Gorsi! Köszi a gyógyokat! Kép

Márti! Nagyon jó 5let, hogy leírjuk a menüket! Olyan sokszor vagyok bajban ezzel én is! Eleve nem vagyok egy nagy szakácsmûvész, elég kevés kaját tudok megfõzni, ráadásul azok jelentõs része olyan, hogy Lacika nem eheti. Pl. a tegnapi chili tipikusan nem babakaja volt. Ma almás palacsintát tervezek, abból kapni fog, persze vanilia sodó nélkül. A paradicsomos krumpli és a kapor mártás receptje érdekelne!
"Vicces" a dokid, hogy ne emelgess! Kép De jó, hogy mindent rendben talált. Kép
A tegnapi vendégségrõl kb. akkor írtam, mikor kérdezted. Kép
Az "elit" eladónõ szakmája tipikusan alkalmatlan képviselõje Kép. Mutogatni kéne. Ketrecben, szájpecekkel. KépKép

Nyuszimanó! Garutálok Doncinak az elinduláshoz, és vadul irígyellek az alvási szokásai miatt! Kép De a -10 fokig melegedõ idõre akkor se vágyok, ha a bacikat is hibernálja! Kép
A gyógyokat köszönjük, megérkeztek! Kép
A Petra név nekem nagyon tetszik! Erre még nem is gondoltam, de ha Laci hazajön, megkérdezem, mit szólna hozzá. Na nem mintha máris aktuális lenne, csak úgy távlatilag... Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Márti: azt mondta, hogy "túl kövér a kisfiú lába"??? Miért megy az ilyen eladónak?

nyuszimanó: gratulálunk Doncinak a menéshez!!!

Rebi: gyógyulj!!! A mi házunk sincs alápincézve. Ha lenne, akkor még nem állna Kép

Solya: nekem is van itthon infúziós sóoldatom Kép Kép Kép

Nagyon jó volt a kismama klub ma délelõtt Kép Tomi nagyon jól eljátszott, udvarolgatott Kép Különösen az új, fiatal védõnõvel játszott sokat Kép Ebéd után meg beájult a macija mellé.
Dani szépen javul, bár a héten már nem engedem suliba. Zsófi ma egész nap oroszozott a tanárnõjével, mert nagyon közeleg a verseny döntõje. Különben hétfõn meg angol házi versenyen voltak a lányok KépHonnan vették ezt a versenyesdit, nem tudom, mert sem apjuk, sem én nem szerettem versenyezni.

De jó, hogy süt a nap! Csak Tomi nem élvezi, mert hunyorog az Atropintól.
pusz: bogancsi

bogancsi
bogancsi

Sziasztok!

Solya! A brokkoli és a kukorica fõzelék és az ehetõvé varázsolt finomfõzelék receptje is érdekelne! Én még mindig krumplival turmixolva csinálom Lacikának a brokkolit, cukkínit és a spenótot. ORS200 volt az ivólé, igen.

Rebi! Az alsó metszõket én se láttam elõre, csak amikor már kinn is voltak. Itt a tavasz, rügyeznek a fogacskák?! Mi van most, hogy minden baba ezerrel fogzik?! Kép Édes lehetett az önpelenkázós akció! Kép

Cory! Az Aludj jól-tól nekem is ki-ki nyílt a bicska a zsebemben, igen. Sok helyen erõs túlzásnak érzem. pl. miért ne lehetne szomjas a gyerek éjszaka? Én is az vagyok!!! Azután mi az, hogy a fogzási fájdalom nem bizonyított?! Annak, aki ezt írta, tuti, hogy nem jött ki a bölcsességfoga!! KépKép Na mindegy, ettõl még mûködhet a módszer, akik kipróbálták, azok mind esküsznek rá eddig, de ha jól vettem ki az írásokból, szinte mindenki finomított egy kicsit a módszeren. Kép

Lacika még most is alszik a Kis Drágám! Evés közben, két kanál kaja között a székében beájult, átraktam az ágyunkra, és csak horkizik és horkizik, még csak fel se sírt egyszer se! Ennyire nem lehet csodaszer, amit a dr.nõ felírt, hiszen még csak egyszer kapott belõle!?!? Persze lehet, hogy egyébként is a gyógyulás útjára lépett már szegény. De legalább hagyta, hogy bepótoljam a lemaradásom! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Rebi! GYógyulj szorgalmasan! Kép SZerintem azért számolnak így, mert már ismerik az kettes számrendszert! KépKépKép

Nyuszimanó! DRukkolok a lányhoz Kép - de szerintem a hányás semmit sem jelent! Én Árminnal napi 24 órán át hánytam az elsõ hat hónapban, késõbb már "csak" napi néhányszor, szerintem a 9 hónap alatt összesen nem volt tíz hányás mentes napom - aztán fiú! Most (hogy állítólag lányt várok) elég ritkán voltam/vagyok rosszul, nagyon keveset hánytam (2-3x talán). Anyukám viszont mindkettõnkkel nagyon rosszul volt (öcsém van), de olyat is ismerek, akinek 3 egynemû gyereke van és minddel másként érezte magát! Doncinak gratula az elinduláshoz - sajnos ez nem jelenti azt, hogy nem kell már cipelned!

Solya! Nem adtam sok gombát, inkább a levét - de emésztetlen gombadarabot egyet sem találtam késõbb a kakiban, míg a kukoricák gyakorlatilag "bántatlanul" jöttek ki, úgyhogy azzal még várunk! Paradicsomból olyat használok (konzerv), ami egész, hámozott némi sós lében, tartósítószer nélkül. A vadashoz fõzök húslevest jó sok sárgarépával mostanában pulykacombból, normálisan marhából. A zöldségeket megturmixolom egy kis lével és ráöntöm egy babérleveles, pirított cukros rántásra, teszek hozzá mustárt. Ritkán tésztával, gyakrabban saját nudlival esszük. Káposztástésztát nagyon ennék, de nem merek Kép Túrógombócreceptet tegnap és ma a friss kismamik írtak vagy ötöt, ma én is hozzáfûztem a magamét - azt olvasd el ott! Kép

Cory! Én még nem olvastam (nem is nagyon akartam), de látom, nagyon kiakasztott, úgyhogy kíváncsi lettem rá!

Márti++
márti

BMárti!
Rosszul tárolt Rudinál fordul elõ ilyesmi. Sajnos a boltost és gyártót nem tudjuk ellenõrizni... Kép

A belsõ sarokemelõ tulajdonképp egy kis darab keménypapír, ami ugyanazt a célt szolgálja, mint a korábban emlegetett külsõ sarokemelés. Nem renyhül a lábboltozat, hanem elvileg erõsödik. Azért szabad csak nem belsõ emelõs cipõknél használni, mert különben két különféle emelést használsz, ami tutira meghülyíti a gyerek lábát! Kép

Márti!
Köszi!

Bogancsi!
Üdv a klubban+! KépKépKép

Solya
solya

Lányok!

Majd' elfelejtettem, pedig nagyon fontos: Sárát amikor tisztába tettem, észrevettem, hogy picit kirepedt a végbélnyílás mellett. Éppen csak tûhegynyit, de vérzett! Kép Nem kakilt keményet. Most. Korábban igen, de az sem volt vészes. Most mit csináljak? Kell ezt fokozottan fertõtleníteni? Ugye egy kétévesnek nem lehet ARANYERE? Vagy az nem is ilyen? SOS!

Köszi,
az elkeseredett Solya

Láttátok? Jól jár a Babanet órája és van FOTÓALBUM is! Én már elkezdtem csinálni a miénket! Kép De csak próbálkoztam! Kép
solya

Sziasztok!

Csak gyorsan írok pár sort, hogy lássátok, még élek...
Luca köszöni a gyógyokat, már alig látszik a szakálla. Én sem hittem el, hogy ilyen gyorsan gyógyul.

Rebi! Jobbulást!Kép Ma reggelre én is mintha kezdenék benáthásodni, de hõsiesen harcolok ellene. Remélem, sikeresen is... Úgy örültem, hogy megúsztuk a telet betegség nélkül.
Szerintem Csenge biztos kicserélte volna a pelenkáját, ha vársz még egy kicsit.Kép

Márti! A könyvet olvasgassátok csak nyugodtan!Kép Luca is megismeri a traktort és a teherautót.Kép
Örülök, hogy minden rendben volt a dokinál.

Norci! Igen, lakást keresek.

Cory! Beszélgetésben benne vagyok, de inkább személyesen, mostanában nem nagyon sikerül gyakran írnom. Ezt is már órák óta írom. A véleményemet azt hiszem, ismered...

BMárti! autó miatt Kép

Szilvi! Ez nem hangzott túl jól, örülök, hogy nem lett nagyobb baj.

Nyuszimanó! Gratula Doncinak!Kép

Beja! Nagyon örülök, hogy minden rendben, és Bácu étvágya is visszatért!

Puszi
Andi

Andi
andi3

Sziasztok!

GOrsi: sajnálom a cipõvásárlásotokat és csodálkozom is rajta. Velünk pont abban a boltban voltak nagyon kedvesek. Ki érti ezt?

Nyuszimanó: örülök, hogy ennyi jó híred van! Kép Nekünk még mindig nincs fiúnevünk. Kép

Solya: nekem eszembe jutott valami idõmúlató a két gyerek mellé: egy harmadik gyerek! Kép Kép Kép Kép Kép

Cory: én a Végre elaludt a gyerek-et olvastam csak. Nekem összességében szimpi könyv volt.

Nekem a kötésrõl mindig az jut eszembe, hogy Anyukám gyerekkoromban több pulcsit is elkezdett nekem kötni, és mire befejezte, mindig az unokahugomra lettek jók. Kép
Azóta nem köt.

Rebi: mi pedig áruljuk a házunkat, úgyhogy én a másik felét unom már: idegenek jönnek-mennek, besároznak, megkritizálják majd elmennek.
(Ha érdekel: Bp. XVI. ker., emeletes ikerház mindkét fele, 2 x 105 nm, + 50 nm garázs és pince, + a tetõtér beépíthetõ, déli fekvésû nagy terasszal.)
Bocsi lányok, ez továbbra is OFF lesz, de volt itt egy hölgy, aki tudta, hogy 2 szintes, és fanyalogva közölte, hogy õ nem számított arra, hogy itt lépcsõ is van. Kép Kép Kép

Megyek, vár némi házimunka, sziasztok: Laura+Romola+Pocaklakó

Márti! Nekem tetszik az ötlet:
Ui: ma tökfõzelék volt fasírttal (Rominak is)
p_laura

Laura!

Kép Csak azért nem vicsorog, mert olyat én nem tudok! Kép
Idõvel azért majd beneveznék rá...

Miért, nálatok nincs lift???? Kép

Solya
solya

Sziasztok!

Azt el kell mondanom, hogy nem a módszerrõl akarok beszélgetni, mert azt már megtettük..., hanem a könyv stílusáról, és ahogy megpróbálja alátámasztani a módszerét. Szerintem ez az abszolút katasztrófa. Az egy teljesen más kérdés, hogy a módszerrel nem értek egyet, de azt tényleg megvitattuk már. Szóval perpillanat nem tudom elképzelni, hogy valaki azután alkalmazta, hogy végigolvasta. Na, de akkor majd egy talin. Ha valakit érdekel, szivesen kölcsönadom Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Most kaptunk egy felszólítót, hogy vigyük a Manót a 15 hónapos oltására... na itt a hátránya, ha a választott doki nem a körzeti védõnõvel dolgozik KépKép hehe, és nem is az én nevemre jött, hanem az apjáéra.. õ a felelõtlen szülõ ... KépKépKép

Cory
Azért vmit beszélhettek az alvásról is az ifjak, mert olyan nagyon rémes mostanában nem volt, és a fogzással/tüsszögéssel/trombitálással együtt alszik egyfolytában 7-8 órát, ami nálunk kész csoda Kép Meg már eljutottunk oda, hogy saját maga mászik az alvóhelyére.... igaz, hogy utána elkezd kapálózni, hogy "cici-cici"... KépKép

Bogancsi
Após nem hajlandó nem alápincézettbe menni... és végülis õ fizet... Kép

Márti
gyógyulok én - elvileg ... gyakorlatilag még semmi jele nincs, hogy én ebbõl valaha is kilábalok ...

.. Csenge elkezdte tekergetni a CD lejátszó gombját .. így vagy 5432654x-re hallom a "somvirág"-ot .. KépKépKépKépKépKépKépKép

... na megyek ... ide mintha becsapott volna egy bomba ... Bár addig jó, amíg eleven, meg szétrámol mindent ... be is diliznék, ha most beteg lenne, és "jókislány" lenne ...

Rebi-akinek-semmi-nem-elég-jó Kép

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Laura
mail ment Kép

Andi
Lábalj ki belõle, még mielõtt teljesen belemászol, mert BORZALMAS!!!!Kép Dáthás drukkok! Kép

R.

rebi

Sziasztok!

Nagyon sokat írtatok, megpróbálom követniKép.

Joghurt: Hanga a natúr danone-t, a hófehért, a natúr danone activia-t és a natúr danone édent szereti és eszi.Kép

BMárti,
Lacikának mennek a gyógyok: KépKépKép. (A receptes dologgal kapcsolatban én csak arra akartam célozni, hogy recepttel olcsóbb a gyógyszer, nem arra, hogy vényköteles gyógyszert kiadnak vény nélkül is, csak drágábban.) Képzeld, ma voltunk Békáson a kézimunkaboltban, de elõtte a gyerekrendelõben tisztábatettem Hangát, aki kikezdettKép egy olyan 7éves forma kisfiúval. MOndtam is, hogy az idõsebb palikat kedveliKép. Nagyon szép a rendelõ, csak kár, hogy olyan kevés pelenkázós van.

Nyuszimanó,
Doncinak gratula a lépkedéshezKépKépKép és az alváshoz isKép.

Solya,
a gobelin meg a keresztszemes szerintem pont ilyenKépKép.

Errõl jut eszembe, voltam ma mintát keresni, meg egy kis fonalat. Ki voltam akadva, hogy egy nagyjából 14*14-es elõrajzolt keresztszemes szett 1700 forint volt.Kép Úgyhogy sima vásznat vettem, és majd számolgatokKép.

Zsuzsa,
már három megérkezettKép. Tök jókKép

Szilvi,
de jó, hogy minden okKép.

Rebi,
gyóóóóógyulj megKépKép! Hanga is megismeri a Cifra palotát (vég nélkül szokta énekeltetni velem ebéd közbenKép).Kép

Lányok,
ez a NUK orrszívó miben különbözik a Csöpitõl?

Én kifejezetten dr. Siesta vagy dr. Leó cipõt szeretnék venni Hangának. dr. Leót tudom, hol lehet kapni, de a dr. Siestát nem. Tudtok segíteni?

Remélem, nem hagytam ki senkit, ha igen ezer bocs érte.

Puszi
Szila
szila

Szila!
Holnap folytatom, mert most megint tetü a gépem. Jelenleg fél órája próbálok küldeni egy 1 Megás anyagotKépKépKép
Kérdeztem, de nem válaszoltál rá, (de az is lehet, hogy csak akartam kérdezni), hogy ha feldarabolom a file-t, akkor összetudod-e illeszteni, mert 2 képet másként nem biztos, hogy át tudom küldeni.
Keresztöltéses program web címét küld el légyszíves.KépKépKép

Solya!
Beával együtt megnéztük TamTam gyerekeket. Óriási nagyokat visongott közben, nagyon örült mindegyik képnek, és kiabálva mondta a Bea, hogy "baba". Tündériek. Nekem az tetszett, amikor Máté a brokkolit ette, illetve, ahol Sára a földön alszik, ja és természetesen a porszívózás sem semmi.

Bogancsi!
Ez nem ér! Nálunk ma egész nap nem sütött a nap. Nagyon irigykedtem, amikor írtad, hogy nálatok süt a npocska.

sziasztok
Zsusza

beababa

Szila!
A Csöpi az az üvegbõl készült porszívós, nem?
A Nuk, amirõl írtam, sima kézi.

Hogyne tudnék! Elit! Kép Tök ugyanaz a gyártója! Kép Bár nekem kissé antipatikus volt, ahogy ráugrottak erre a Szieszta névre! Minden esetre ha tényleg akartok választékot, még mindig próbáljatok meg bejutni a Dózsa György és Damjanich sarkára! Kép Eddig ott láttam a legtöbb féle cipõt!

Zsuzsa!
Örülök, hogy jót szórakoztatok! Kép

Solya
solya

BMárti!

Kaporszósz: kicsi olajra teszek lisztet, most szárított, máskor friss kaprot (kb. 2-3 evõkanállal), sót, cukrot, egy (esetleg két) doboz tejfölt - ez mindig attól függ, memmyi lisztet és kaprot sikerült beleöntenem - kevergetés mellett felforralom, utána még egy csepp ecet, esetleg utánízesítés (só, cukor).

paradicsomos krumpli: megfõzök (kis) kockára vágott krumpli sós vízben, olajra felteszek egy kis cukrot, lisztet, paradicsomot (sima pürét vagy a fentebb említett konzervet turmixolva), felöntöm a fõtt krumpli levével + a krumplival, forrásig kavargatom, utána só, esetleg még cukor - kész!

Solya! Olaszos tésztákon mit értesz?

nálunk húsleves volt diós-lekváros tésztával, Ármin is evett belõle! Kép

Na, ma csak kajákról írtam - meg is fájdult a gyomrom! Kép Holnapra igyekszem fennköltebb témát is találni! Kép

Márti++
márti

Sziasztok!

Bogancsi, Laura!KépKépKép Tudom én, hogy nagyon fincsi!Kép örülök, hogy örültök neki!Kép
Laura, esetleg használj kevesebb piát, bár én azt hiszem a helyedben úgysem innám! De tartós recept, évek múlva is alkalmazható!Kép

Bogancsi! Rékának ma már normál lett a pupillája, szóval vizsgálattól számítva még egy hét!Kép De a napfényen kívül más nem zavarta!

Cory! Én a könyvet nem olvastam, csak kivonatosan, de a módszert alkalmaztuk. De ezek után már szívesen olvasnám az egészet, kölcsön tudod adni? Egyébként én a Gyermekeink álma címût olvastam, az nem volt durva. De azért értem, mirõl beszélsz. Mi a párommal annyit mondtunk rá, hogy ez a gyereket a szülõ egyesszámú ellenségének tekinti, akitõl a szülõnek óvakodni kell! De szerintem azért ennyire brutál a tálalás, hogy érezzük, mennyire elszántan és kitartóan kell csinálni. De ne menjünk most bele tényleg, majd a talin.
Tanításhoz meg sok sikert! Egyébként tervezed, hogy majdan tanárként fogsz mûködni?

Nyuszimanó! Rékával én is nagyon sokat hánytam!Kép De vigasztaljon, hogy majd elmúlik, nekem kb. félidõben. Viszon egyes népi hiedelmek szerint a lányok szokták "bántani" az anyukájukat! Szurkolok, hogy Doncinak hugicája legyen!Kép

Zsuzsa! Köszi a képeket, szintén 3 érkezett! Nagyon jók!Kép Mi összetudjuk illeszeteni a daraboltat, küldd bátran!
Lányok! Ha találtok Fülest is, gondoljatok rám és küldjétek! Köszi!Kép

Márti! Jó a kajaötleted!Kép (ez talán nem vész el a sûrû ködben, mint a MÁV-os ötletelésKép)
Nálunk ma mediterrán csirke volt rizzsel, de anyukám fõzte!Kép

zafi
zafi

Sziasztok!

Zsuzsa,
azt mondja Bence, attól függ milyen programmal van a file darabolva (rar, split, ilyesmi jöhet). A keresztöltéses programot az Imesh nevû fájlcserélõ programmal töltöttem le, az Imesh-t pedig a www.imesh.com-ról tudod letölteni.

Solya,
nekünk a gyógytornászunk javasolta a dr. Leót v. dr. Siestát (azért ragaszkodnék hozzá). Most dr. Leója van Hangának, nagyon szépen megy benneKép, nekem nincs problémám vele. Vagy nincs akkora különbség ezek meg mondjuk a Melánia, Falcon, Killefit, Ciciban v. hasonlók között?

Szila
szila

Szila!
Kérdezd meg Bencét légyszíves, hogy ha Windows Commander-rel darabolok, az jó-e nektek? Ha nem, akkor sincs veszve semmi, mert Zafinak átküldöm, és hátha neki gyorsabb a net-je, és összerakva át tudja neked küldeni. Ez 2 kép lenne.

Eszembe jutott még valami. Betömörítem esetleg zip-pel, hátha úgy menne.

Megpróbálom letölteni azt a progit, amit írtál, remélem összejön.
Szia Zsuzsa

beababa

Szila!
De. Van különbség. De nekünk a Salust is ajánlották. Láttál már olyat? Kép Nekünk volt Killefeet, az szerintem jó volt, nem túl magas belsõ emelõvel, de cipõje válogatja... Kép
Azért a legtöbbet hordott legyen Dr. Leo, vagy Dr. Szieszta, vagy Elit. Ha már a gyógytornász is ezt javasolta. Egyébként nekünk is. Kép
Solya
solya

Solya,
azt hiszem, most kezdem kapisgálni a dolgot. A sima Siesta cipõ nevét nyúlták volna le Eliték? És akkor nem is dr. Siesta, hanem dr. Szieszta a neve? Mint sima utcai vevõ is bemehetek abba boltba, ugye?

Szila
Szila

SziasztoK

Solya
Nem vezetek abbahagytam a tanfolyamot, a rutin pályán!
Nem tudom hogy lehet e aranyere de szerintem elöforulhat hogy lesz egy picike sebecseke a popsiján, ha nem lesz csúnyább vagy nem lesz több szerintem elég ha normálisan tisztán tartod! Remélem hamar rendbe jön! KépKépKép

Andysj
Aranyos lehet amikor a kicsi lány a növérét hívja, Napsugár is kiabál a fiuknak szegény Márk már kicsi kora óta KÁKÁ, Mátét most kezdte el mondogatni Ö ATÉ lett.
Rövid mondatokat is összehoz már pl. kiabáltam a Máténak hogy most már másszon ki a fürdökádból, ezt a lányom úgy adta elö hogy :- ATE ÁÁÁÁÁÁÁÁ/itt sikított elöadva anya visítását/ ANNNYA KépKépKép

Laura! Rebi!
Drukkolok nektek ház eladás/vétel sikeréhez! KépKépKép

Rebi
A lányod nem semmi ahogyan "pelenkáztat", gyógyulást neked! KépKépKép

Cory
Alvásról van egy aranyos cikk a Kismamában, nem tudom szoktad e olvasni három család beszél az Ö szokásaikról!
"Így altatunk mi, esti szertartások" a címe.
Na én ezzel be is fejeztem mielött megint valaki megbántódik ez ügyben! Te még szerencsés helyzetben vagy mert ha taliztok meg tudjátok beszélni az ilyen gondokat én meg már nem is tudom néha mihez szóljak hozzá!

BMárti
Örülök hogy jól sikerült az este, amikor apu kocsija került még garanciálisan szervizbe neki adtak autómatikusan egy csere járgányt. Bízzunk benne hogy hamar kész lesz a tiétek! KépKépKép

Zsuzsa
Fiuk jobban vannak? Bea nem lett beteg, hogy állsz a munkával?

dzsili

Márti
Én is izgultam nehogy akkor legyen már az eküvöjük amikor nem tudok bulizni, bár a három gyerekkel igazán "felhötlen" szórakozás lesz.
A reneszánsz ruha igazán illik a pocakoshoz, hiszen ezek mell alatt össze jövö rucik a lányoknak, olyan lesz mintha mindenki kismama ruhában lenne! KépKépKépKépKép

dzsili

Márti
Én is izgultam nehogy akkor legyen már az eküvöjük amikor nem tudok bulizni, bár a három gyerekkel igazán "felhötlen" szórakozás lesz.
A reneszánsz ruha igazán illik a pocakoshoz, hiszen ezek mell alatt össze jövö rucik a lányoknak, olyan lesz mintha mindenki kismama ruhában lenne! KépKépKépKépKép

dzsili

Dzsili!
Munka szerencsésen landolt a megrendelõ gépén ma este. Remélem nem krepált be a gépük, és reggel leszedik a szerverrõl. Nem tuodom lehet, hogy még a héten, de lehet, hogy csak jövõ héten jön az utánpótlás. Nem panaszkodhatok.KépKépKép

Beus nem, még nem kapta el, de 3(!) fogával nyûgösködik. Fiúk, most, hogy nincsenek suliban, állítólag nagyon jól vannak. Most az anyósomat boldogítják, pénteken jönnek haza.KépKépKép

Ma voltam angolon. Reggel nagyon rosszul indultam, de aztán megbeszéltem magammal, hogy úgy s...-be rugom magam, ha nem megyek el az órára, hogy .... De aztán nagyon jól éreztem magam, jó sok szót kell megtanulni. Pénteken már kérdezni fogják, de azért nem veszik le a fejem, ha nem tudom. Egyelõre úgy érzem, hogy nagyon jó, hogy belefogtam.
A Bea meg állítólag fiúzott egyet, amíg én tanultam. A Timi, aki vigyázott rájuk, azt mondta, hogy nagy pusziszkodás volt, a Bea kezdte a letámadást, aztán a kisfiú sem volt rest, viszonozta.KépKépKép Nem korai ez még?KépKépKép

sziasztok mindenkinek, Zsuzsa

beababa

Dzsili!
Köszi, remélem nem lesz rosszabb a popsija. Kép
A vezetést nem úgy értettem ám! Kép Én könnyen beszélek, beültem a kocsiba és elmentünk az oktatómmal Vácra. Persze én vezettem. Azt, hogy most ezt leírhatom, a dupla féknek köszönhetem, mert hirtelen kivágott elénk egy nyergesvontató! Kép Én meg ötösben száguldottam a tök üres országúton! Kb másodszor volt a kezemben volán! Kép Mostanában fogok megint elkezdeni vezetni! De minden Pesti szerencséjére itt Ravensburgban! Kép

Szila!
Bemehetsz. Ez is tök normális cipõbolt, csak vényre is dolgoznak. Akkor gyúgycipõnel hívják. Kép

Zafi!
Annyira édes Réka! Nekem õ az egyik kedvencem! Kép )Hú, most elszóltam magam, de ennek a mosolynak lehet ellenállni?)

Na, lelövöm magam, hosszú még az éccaka, Máté õránként kétszer eddig is felsírt...

Solya
solya

Sziasztok!

A könyvet szivesen kölcsön adom bárkinek, csak kérem vissza Kép

Dzsili: szoktam olvasni, és olvastam is Kép Szerencsére nálunk mostanra úgy néz ki, megoldódott a dolog teljesen magától Kép
Teljesen megértelek, a személyes beszélgetés egészen más.

Zafi: gondoltam, többen a kivonatot olvastátok, bár azt én nem láttam, de a könyv nagyon nem meggyõzõ szerintem, bár lehet, hogy én vagyok túl reál beállítottságú, ezért minden mondatánál ott volt bennem: MIÉRT??? De sose kaptam rá választ.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Reggel fél 6-kor Tomi hangját hallottam: békésen beszélgetett macival. Bementem, mert ez abszolút nem jellemzõ rá: tûzforró volt az egész gyerek. Kép Kép Kép Rögtön benyomtan neki egy kúpot. Amikor 1 óra múlva megmértem, már csak 38,0 volt (levonva a 0,5). A tápocskáját csurig kiitta, aztán az ágyába kéredzkedett és aludt 1 órát. Most játszik, de néha sírdogál. Fogalmam sincs, mit csináljak. Egyrészt, mi a baja, másrészt meg mi lesz a holnapi szemvizsgálattal? Adjak-e neki ma Atropint vagy úgyse megyünk el és akkor meg fölösleges kínozni. Na, mindegy, ezt nekem kell megoldanom, de muszáj volt elmondanom Nektek. Dani is javul, még alszik.
bogancsi

bogancsi
bogancsi

Sziasztok!

Zsuzsa!
Bekem is itt a meló a gépemben, csak én még az elõzõvel se vagyok kész Kép

Andi!
Venni vagy bérelni szeretnél lakást? Ha Vitya dülõre jut és lesz szerzõdés, vagy itthon nem talál hasonlóan jó lehetõséget, akkor nekünk lesz egy kiadó lakásunk. Közel lennél Coryékhoz Kép

Cory!
A könyv stílusa, hát tényleg gázós, Vitya még jobban kiakadt mint én, látszik, hogy nagyon el akarja adni, meg kicsit az amerikia hogyan legyünk sikeresek "pszichológia" könyvek stílusára emlékeztet. A legfõbb bajom vele, hogy az igény szerinti szopiról nem szól a fáma. Ettõl függetlenül a könyvben van sok igazság is, egy az egyben én sem tudtam alkalmazni, viszont amennyit lakalmaztambelõle nagyon megérte Kép Amúgy én az ALudj kicsim, aludjált iselolvastam valahogy a kettõt ötvöztem.

Cipõ ügy: Voltunk a Bartók Béla úti Siestát forgalmazó botba, hát ott szinte meg voltak sértõdve, hogy bementünk. Aztán átnyargaltunk a Vásrhelyi Pál utcába és ott voltlábmérés, elmagyarázta az eladó, hogy milyen cipõk vannak, a Melaniát nem ajánlotta, mert nem betétes, volt Siesta, és volt egy ugyan olyan betétes csak sokkal jobb minõségû, no azoknak az ára is húzós (sajna nem jegyeztem meg a márka nevét) és volt Siesta betétes, de nem Siesta, mi ilyet vettünk (6200 Ft-ért). Állítólag ez totál u.olyan minõség mint a Siesta csak épp egy a Siestából kivált cég gyártja.

Nyuszimanó!
Majd v.mikor megy mail is. Doncinak grtula! Kép Vigyázz magadra!
A kislányhoz drukkolok, a Petra tényleg szép név.

BSzilvi!
Minden jó ha a vége jó, örülök, hogy nem lett semmi bajod. Majd mail megy neked is.

Vili ügyi listája:
tud integetni, bá még válból csinálja és inkább a csapkodásra hasonlít, de meg kell zabálni Kép
Rájött, hogy ha két dolgot egymáshoz üt, akkor az milen jól zörög Kép
Érti, hogy nem szabad, mielõtt a tilosba menne mindig huncutul néz rám, hogy anya mi van most nem szólsz rám? No akkor énvagyok a gyorsabb Kép
Tegnap egymás után többször, mikor apa bejött a szobába közölte, hogy aba Kép
A cipõben is fel tud állni, így tegnap mikor elemntünk sétálni megengedtem, hogy kiszálljon a babakocsiból fülig ért a szája Kép no meg picit hintáztunk is, aztán volt nagy ordítás mikor visszaültettem a babakocsiba, hazáig hüppögött.
Elkezdett félni dolgoktól: a porszívó marha érdeks, de ha bekapcsolom (pedig nem a nóziát szívó, bár a héten szívtam) akkor menekül a szoba másik végébe, majd megszokj a nahgját és mégis odajön.
Utánam mászik mindenfele, a wc-re is, tegnap a wc lehúzástól is megijedt.

Az éjszakáink kezdenek türhetõek lenni, nagyon elleneztem tejpépet, mert azt gondolom, hogy anyatejes babának nem kell aztán láttam, hogy Vili este is falja a szilárd kaját, csak éppen nagyon bántja a pociját éjjel minden, a fogfájás most kicsit alábbhagyott és tényleg a szelekre ébredt két óránként. Így beadtam a drekam és adtam tejpépet (hipoallergén milupát mertem csak) (szopi után falta) tényleg nem ébredt annyit, max. 4 óránként és ívott egy kortyot és már aludt is vissza és a szelek sem bántották, és székrekedése sem volt. Ez ügyben Zsuzsi adott némi reményt ezzel az Activia dologgal.

Ja és az is feltûnt, hogy azt a 30-40 dkg havi gyarapodást, amit neki el kell érni állítólag, hát ezzel az egymillió éjszakai szopival érte el.

GOrsi, Márti!
Ugye nektek nem sikerült sokáig kialakítani, hgoy meghatározott idõben legyen a szilárd kaja? És nektek is örökké szopizott a manótok. Ha van idõtök leírnátok nekem mailben, hogy ez hogyan és mikor változott meg?

ÁGci!
Hol vagy?

Rebi!
Jobbulást! Csengu tündér lehetett a pelenkázón, nyárra már pelus sem kell neki a végén Kép

Norci
norci

Norci!

Én készen vagyok a munkával, mert nagyon szigorú és szoros határidõket szabnak meg, úgyhogy nincs mese. Egyébként megjött a visszajelzés, hogy megérkezett a megrendelõ gépére az anyag.KépKépKép

Még régebben olvastam, hogy Te is dolgozol otthon. Te mit csinálsz? Én különbözõ mûszaki, háztartási cikkek Kezelési Útasítását szerkesztgetem. Megadják az eredeti nyelvû anyagot, a fordító lefordítja, én meg ugyanolyan magyar leírást szerkesztek, mint az eredeti volt.

Vili nagyon ügyes kisfiú. Beus is megijed minden háztartási berendezés hangjától. DE ha õ csinálja a hangzavart, az nagyon tetszik neki. Kép

sziasztok Zsusza + Beus, aki éppen egy újságlapot tép szét elõszeretettel, és az egész szoba már egy nagy-nagy papírcefnikbõl áll.

beababa

Zsuzsa!

Én is szerkesztgetek, apámon keresztül jönnek a munkák, most épp midnenféle Eu-val kapcsoaltos dolgok, hát ezek is "külföldiül" vannak, úgy értem hiába magyarul van, tök nyers fordítás az egész, azt kell közérthet?vé varázsolni.
Múltkor él? interjúkat, esettanulmányokat kellett olvasható formába önteni.
Mot ezen a gépen v.mi program nincs telepítve, meg se tudom nyitni, csak akkor melózhatok ha Vitya megcsinálja. Addig marad a babanet Kép

Norci
norci

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?