Szia Kati!
Én sem a sötétzöld árnyalat vagyok
rugalmasság és egyensúly - nálam ez a jelszó, nem dőlök kardomba, ha a gyesből nem futja kizárólag bioélelmiszerrel etetni magunkat, de törekszem arra, hogy egészséges kompromisszumokat kössek.
Vízszűrős kérdésed az enyém is eddig több ún.
reverse osmosis elven működő szerkentyűtulajdonossal beszéltem - százon felüli ár, éves sok tízezer forintnyi karbantartási költség a jellemző.ezen az áron nekünk nem jó. A többiről sajnos nincs információm. Egyelőre gyerkőc forralt csapvizet iszsik, én pedig forralás nélkülit - bár az íze és a szaga is kellemetlen, de a bolti "ásványvizetől" szintén ódzkodom.
Semmilyen kozmetikai szert - így babafürdetőt sem - használunk, itt nincs kompromisszum, kizárólag a megbízható márkákat - Weleda, Lavera - alkalmazom a babán, magamon is természetes anyagokat csak.
Mosódió remek dolog - ha a megfelelő ruhákat mosod vele: pelenkamosásra és foltos, szennyezett világos anyagokra nem ő a javaslatom, ám kötött, kényes, puha anyagokra annál inkább.
Pelenkához Monapel és kötött gyapjúkülsőt használunk - eddig kizárólag a durva hasmenéses támadásokat nem tudták visszaverni, pisi még sosem folyt ki - éjszaka sem.
A kozmetikumokhoz van anyag, msot nem tudom előkeresni, de mindjárt jön valaki és azonnal kapod a választ
Lidlben megvettem a sansát, 999 ft literje. Vettem glicerint is - szó nélkül ipari mennyiségben is adtak a gyógyszertárban, NAOH-t viszont nem, azrét vegyszerboltba kell menni.
Illóolaj remek ötlet, én nem szeretném magamon a levendulát és a mentolos illatokat, eukaliptuszt, valamint a fenyőt - a többi nekem jöhet
Egyéb olajokkal - kókusz, pálma stb. keverni is jó ötlet
Találtam a zöldségesnél egy vékony fából készült rekeszt, ebbe gondoltam a szappanadagomat betölteni - ki kell viszont bélelni valamivel. Szerintem a legtöbb zöldégesnél ki lehet ilyet fogni.
NAgoyn várom a pénteket!
Orsko
viszont egész hétre esőt mondanak holnap estétől kezdődően - csak a faégetés miatt szólok
- illetve a kérdés: kibírtok bennünket esős időben is? Szerencsére vagyunk elegen a gyereksereget kordában tartani.