Új privát üzeneted érkezett!

Szia Kati!
Én sem a sötétzöld árnyalat vagyok :wink: rugalmasság és egyensúly - nálam ez a jelszó, nem dőlök kardomba, ha a gyesből nem futja kizárólag bioélelmiszerrel etetni magunkat, de törekszem arra, hogy egészséges kompromisszumokat kössek.

Vízszűrős kérdésed az enyém is eddig több ún. reverse osmosis elven működő szerkentyűtulajdonossal beszéltem - százon felüli ár, éves sok tízezer forintnyi karbantartási költség a jellemző.ezen az áron nekünk nem jó. A többiről sajnos nincs információm. Egyelőre gyerkőc forralt csapvizet iszsik, én pedig forralás nélkülit - bár az íze és a szaga is kellemetlen, de a bolti "ásványvizetől" szintén ódzkodom.

Semmilyen kozmetikai szert - így babafürdetőt sem - használunk, itt nincs kompromisszum, kizárólag a megbízható márkákat - Weleda, Lavera - alkalmazom a babán, magamon is természetes anyagokat csak.

Mosódió remek dolog - ha a megfelelő ruhákat mosod vele: pelenkamosásra és foltos, szennyezett világos anyagokra nem ő a javaslatom, ám kötött, kényes, puha anyagokra annál inkább.

Pelenkához Monapel és kötött gyapjúkülsőt használunk - eddig kizárólag a durva hasmenéses támadásokat nem tudták visszaverni, pisi még sosem folyt ki - éjszaka sem.

A kozmetikumokhoz van anyag, msot nem tudom előkeresni, de mindjárt jön valaki és azonnal kapod a választ :)

Lidlben megvettem a sansát, 999 ft literje. Vettem glicerint is - szó nélkül ipari mennyiségben is adtak a gyógyszertárban, NAOH-t viszont nem, azrét vegyszerboltba kell menni.

Illóolaj remek ötlet, én nem szeretném magamon a levendulát és a mentolos illatokat, eukaliptuszt, valamint a fenyőt - a többi nekem jöhet :) Egyéb olajokkal - kókusz, pálma stb. keverni is jó ötlet :)

Találtam a zöldségesnél egy vékony fából készült rekeszt, ebbe gondoltam a szappanadagomat betölteni - ki kell viszont bélelni valamivel. Szerintem a legtöbb zöldégesnél ki lehet ilyet fogni.

NAgoyn várom a pénteket!

Orsko :) viszont egész hétre esőt mondanak holnap estétől kezdődően - csak a faégetés miatt szólok :wink: - illetve a kérdés: kibírtok bennünket esős időben is? Szerencsére vagyunk elegen a gyereksereget kordában tartani.

indianyo

Pont akartam kérdezni, hogy mi legyen, ha esik... kicsi esőtől nem esünk kétségbe, de egész napos locspocs képes lenne hazavágni a programot, mivel alapvetően szabadtéri esemény lenne. Végső esetben persze be lehet húzódni és bent főzni, csak akkor jó szűkös lesz, mivel a konyhának nevezett falszakasz igen aprócska nálunk, ráadásul átjáró is. Mindegy, esőnappal nem készültünk, tehát eső nem lesz, buli lesz.
Faégetést szerdára tervezem....

o
orsko

Szia Kati!

Vízivással kapcsolatban én futottam elég sok kört, általánosan elmondhatom a visszajelzésekből, hogy minden vízszűrős megoldásnak elég soka hátulütője is:( És a pénztárcánk ezt nekünk sem engedné meg.

Ami mi jelenleg iszunk, azt úgy hívják, hogy kancsós víz. Beletöltöd az átlátszó üvegkancsóba a vizet, és fény közelébe teszed min. 2 órára. Ekkor távozik belőle sok káros anyag a fény hatására, de eztán citromot kell belefacsarni, hogy pótold a jótékony elszállókat is! (Ezt most elég parasztosan írtam le, ha bővebben érdekel, elküldöm neked priviben.)

Egyébként mi most a Tündérvízzel kacérkodunk, bár még nem vettem. Van vkinek tapasztalat?

Indi!

CBA-ban hónapokkal ezelőtt én még 800.- körül vettem nem sansa olivát:)

Milyen bödönkét vigyek? Mekkoralegyen?

klári
pumama

Biobaba!

Zablisztes zsákocska zseniális! Krémes, lágy:) Száműzöm az összes egyéb áplolót a fürdőből. Köszi! Milyen sűrűn kell cserélni benne a lisztet? Meg arra gondoltam, ha fahéjat vagy illóolajat cseppentek rá/bele, akkor még illatos is leszek, vagy ne tegyem?
(Ja, és a glicerines kézápolás is bejött, azt is köszi! Azóta ezt kenegetem a testemre is, ha muszáj :P )

klári
pumama

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731

Klari, en 1x szoktam hasznalni, aztan komposztnakmegy.Persze ki is lehet szaritani. De nem tudom, mennyi anyag marad benne. Fahejat inkabb, illoolajtol talan osszeall a liszt. V meg szaritott gyogynovenyeket.

Liv, ezt ertem, csak azt nem, h miert nem jo, ha egyszeruen lemossa az ember a feneket, meg pisiles utan az egyebet:) Kevesebb viz kell hozza. Es akkor sem kel eldobhato papirt hasznalni. Egyebkent nem rossz otlet, de pl mit csinal utazasnal?

Biobaba
biobaba

Sziasztok, en is ritkan irok, nagyon vilagoszoldnek erzem magamat hozzatok kepest, de ez a vizivas dolog mostanaban engem is nagyon foglalkoztat.
Pumama, nem gondoltam, hogy azzal kulonosebben jot teszek, ha uvegkancsoba toltom ki a vizet par orara, inkabb csak azert csinalom, hogy ne folyjon feleslegesen, mig a konyhaba er a kazanbol a melegviz. De mitol jo ez, es engem is erdekel mi az, amirol olyan rejtelyesen irtal?
Tejbemami, mosodiot 2 honapja hasznalok es nagyon orulok, hogy vegre raszantam magam, mukodik. A tobbiek mind tapasztaltabbak, es rengeteget irkaltak errol, ha visszaolvasgatsz, megtalalod. A ketevesrol meg vedd le a pelust!! En februar vegen (2 ev 2ho, es kezdte nagyon kidorzsolni a hatat a kulso) levettem a legkisebbrol, kb 2 hetig allando ruhacsere volt, de mostanra mar odaig fejlodott (2-2.5 honap alatt), hogy buszra is merek ulni, boltba is lehet menni vele.
Petine
petine

Tejbemami, szerintem is vedd le a pelust rola, eszmeletlen meleg van, nem fog megfazni:)

A kozmetikai szerekrol szolo konyv cimet most nem tudom leirni, de nemreg emlegettuk, ha kicsit visszaolvasol,megtalalod. A Napraban lehet kapni.

Szerintem valamilyen szinten mindegy, milyen arnyalatu zold valaki. Elso korben az a fontos, h egyaltalan rajott valamire. En pl bio kajat nem csak azert veszek, mert egeszsegesebb, hanem azert, mert azokat a gazdakat akarom tamogatni, akik igy termelnek. Van, akinek a vilag osszes penze nem lenne eleg:) Mindenfelere el lehet kolteni...

Vizszuros szerkentyuk, eleg nehez dio. En eddig csak egyrol hallottam reszletesebben, nem volt tul meggyozo. Nem is tudom, h valoban kiszurnek-e ezek kellemetlen dolgokat, ha meg mindent kiszednek a vizbol, az se jo. Budapesten allitolag nagyon jo a viz egyebkent. A forditott ozmozissal nem hiszem, h pl hormon maradvanyokat ki lehet szurni. Vegyeszek?:)
biobaba

Viz:
Nekem meg olyan is jar a fejemben, hogy 20 literes ballonokban Lajos-forrasbol vagy a Lepencei strand melletti (nem tudom a nevet) forrasbol hazahordani. Ezekrol van valahol valamilyen vizminoseg-adat?
Csak hat inkabb haromhavonta jarunk arra, mint hetente-kethetente. Es ez busszal, 3-4 gyerekkel kivitelezhetetlen. Azt sem tudom, az ilyen viz mennyi ideig friss.
Latok meg neha a kornyeken (clearwater?) vizhordo kisbuszokat, de gondolom, annal mar az is olcsobb, ha megveszi az ember a viztisztitot, ami az o ballonjaikba tett vizet eloallitja.
Petine
petine

Klari, vizszurok hatulutoi kozul leirnal nehanyat? (az aran kivul persze) (mondjuk nalunk nem az amugy is ihato viz meg ihatobba tetelehez kellene, hanem a kutbol jovo, inni nem ajanlottat kellene vhogy szalonkepesse tenni...)
zablisztes furdozes hogyan mukodik? kioldodik a zabbol vmi? mi? :?

Petine, de jo, h ezt irod :) en kb januarban vettem le igy a fiamrol a pelust, es kisebb-nagyobb doccenokkel mara mar egesz jo a helyzet ;) :) (o most lesz 2 ev 2 honapos)

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Sziasztok!

Épp ma beszélgettem egy hölggyel Csillaghegyen, akik a Pilisből hozzák a forrásvizet, hetente, tehát egy hétig biztosan eláll. Kocsival mennek, az országúton hagyják a kocsit, és sétálnak még 1,5 km-t a forrásig, és 15 liter vizet hoz. Ez nekem nagyon szimpatikus.

Na, lányok, lebeszéltem a Csili művközpontot (Pesterzsébet, fél óra busszal, mehettünk volna a Nagy Imrébe is, de a hallgatók a Csilit választották :)). Azt néztem, hogy ha fel bírnánk kelni és el bírnánk készülni időben, akkor mehetnénk kishajóval, és 1/2 10 után kint lennénk Orskóéknál. Onnan nekem 11-kor kéne lelépnem, és 3-ra érnék vissza. Na pesze mi tudunk kocsival is menni, de nem nagyon akarózik... Vikó, neked nagy segítség lenne, ha érted mennék kocsival, meg haza is vinnélek? (Be tudok tenni még egy gyerekülést :)) Mert akkor lehet, hogy rászánom magam a kocsira, csak fogalmam sincs, hogy lehet kora délelőtt a városban közlekedni, hogy ráadásul a pesti rakpartot is lezárták.

Most akkor mit is kell vinnem? :) Mekkora szappantömbnek kell forma? És olyan, ami vízhatlan? Nem nagyon tudom a félkész szappan állagát elképzelni...

GyeZsu
gyezsu

Pedig egyszer már elküldtem :shock:

Gyezsu :) Miattunk ne izzítsd be a kocsikát, nekünk Csepel közel van és felpakolva sem lesz gond.

Ahogyan én nézem a különböző okos helyeken, a szappan olyan nyers betonállagú - tehát sűrű, kenhető és ömleszthető de nem folyós. Mennyiségben én sem vagyok biztos, legalább egy átlagos téglányi méretűt remélek kinyerni 1 liter olajból. Arra gondoltam, hogy popsitürlős dobozokat is lehet erre a célra használni - a szappanfőzők is műanyag formákat használnak - persze a kibélelt faforma lenne a legszebb, no de nem biztos, hogy mindenki tud ilyet szerezni. Esetleg még konzervdoboz, olajjal átitatott kockasajtos doboz - gyertyaöntéshez használható dobozok biztosan alkalmasak a szappanhoz is.

indianyo

Mostmar biztos, hogy nem tudunk menni pénteken, nagyon sajnalom! :(
Jo mulatas kivanok, nagyon szépen készülödtök, öröm olvasni :)!

Ha csinaltok képeket légyszi küldjetek!
saara

Indi, most (ma!) Domino vonalzoja vicces, lattad?
saara

http://www.tudatosvasarlo.hu/programajanlo/326

Sára :) Én majd fényképezek és küldök. A nagy eseményről én is lemaradtam :wink:

indianyo

Indi, szerinted levágott tetejű tetrapak doboz működne? Abból olyan jó kis tömbök lennének.

(Mióta szelektíven lehet gyűjteni a tetrapakot is, feltűnt, hogy milyen sokat használunk. Azóta próbálom újrahasznosítani: keresztben félbevágva kiváló hajó, tetejét levágva homokozóforma, vagy két levágottat összeillesztve építőkocka.)

Pindi
pindi

Utólagos engedelmetekkel meghívtam egy fiút a buliba, aki a tudatos vásárlásból Phd-zik és interjút akart velem készíteni. Gondoltam, itt aztán csupa megfelelő emberre akad. Remélem, nem bánjátok! A szappanfőzésre pedig még egy anyuka jönne a kisfiával - ők most építik az új házikót és szeretné megtanulni a szappanozást - hoz magával alapanyagot(olaj vagy pálmazsír ill. kókuszzsír) Ha ez így megfelel midnenkinek.

Szerintem próbáljuk ki az összes formát - akáér a tetrapak is jó lehet.

indianyo

Sziasztok,

jelentem, elégettem egy rakás fát, és nem tudom, mennyi hamu lett belőle, mert szén is maradt jócskán. Ha kihül, lemérem... és remélem, van másfél kiló. Ha nagyon kevés, még holnap égetek egy adagot, ha csak kicsivel kevesebb, akkor nem, akkor kicsit kevesebb szappan készül, ugye nem baj?

Ma láttam, hogy feltúrták az 59-es busz vonalán az utat és odébbrakták a megállót. Jelenleg tehát úgy néz ki, hogy amikor a busz egy bal kanyarral a feltúrt részhez ér, akkor kell figyelni, és a kanyar utáni második megállónál kell leszállni. Továbbmenni a következő utcáig (kocsma a sarkon), ez a Kölcsey, a többit lsd fentebb.
biztosamibiztos: 30/4570111

Gyezsu, én a helyedben nem kockáztatnám meg a kocsizást, az egész városon átjönni, szerintem horror most. Biztos, hogy a budai rakpart is bedugul.

o
orsko

sziasztok!

Ti mennyi mosószódát használtok pelenkamosáshoz? A többi ruha mosásához is lehet csak mosószódát használni vagy csak mosóporral vegyítve?
Köszi a választ,
Márti
cerceluska

Szia Márti!

Én kb fél deci mosószódával mosom a pelusokat és a többi ruhát is. Lehet mosóporral keverni, de akkor már inkább szappanpehellyel. De magában is jó. A sötét ruhákat lehet simán szappanpehellyel vagy mosódióval, azok jobban kímélik a színeket. Nekem mondjuk mosószódával sem fakulnak észervehetően :)

KépKép
KépKép
safrany

Holnap még futok egy kört olajügyben, mert elérhető közértekben horribilis összegekért kínálják a legrosszabb minőségű olívát is... :evil:

Jó, hogy szóbajött ez a pelusról leszoktatás. Lehet, hogy nekem is le kéne vennem róla már. 22 hós lesz, és néha üldögél a vécén minden eredmény nélkül, de semmi több.

KépKép
KépKép
safrany

Szantálfa-rózsafa kombóhoz mit szólnátok? Vagy legyen inkább narancs, fahéj és szegfűszeg?
Valahogy nem bírom ma egyszerre összeszedni a gondolataim...

KépKép
KépKép
safrany

safrany, köszi a válszt. Szappanpelyhet hol lehet beszerezni? Márti
cerceluska

Sikerült úgy 45 dekányi hamut szereznem, úgyhogy egy liternyi lúggal én is hozzájárulok a főzéshez - persze ez lesz életem első lúgkészítő alkalma, úgyhogy még drukkolok :wink: Mivel a receptek szerint lassan folyjon át a forró víz a hamun, így a teafőző szerkentyűt fogom alkalmazni.

A szappanfőzéshez még: só is kell, illetve kesztyűk - nekünk sajnos nincs gumikesztyűnk, valaki hoz esetleg?

Szantálfa-rózsafa álmaim netovábbja lenne, de a másik kombináció is vonzó :)

Márti :) szappanpelyhet otthon tudsz előállítani mosószappan és reszelő segítségével :wink:

indianyo

http://www.bprekonstrukcio.tar.hu/

A közreműködők a saját pénzüket fektetik akcióikba. Név feltüntetése nélkül - nem reklámcélból. Sok kicsi sokra megy. Szeretem az ilyen embereket.

indianyo

Szia Orsi!

Most, hogy Vikót nem tudom a kocsikázással kisegíteni, egy megkönnyebbült sóhallyal feladtam a kocsikázást :) Azt az egyet szeretem ilyenkor az autóban, hogy jót tudnak aludni benne a gyerekek. Mind a ketten. Mert békávézásnál Kata hátrányban van alvásügyileg.

Lányok, ma a Corában a pénztárnál mondtam vissza az olivaolajat, mert 1.700 Ft lett volna... Ha valaki be tudná vállalni az én olajamat is (az árát kifizetem természetesen), azt megköszönném, mert nem tudom, eljutok-e addig még boltba. Viszont vettem 2 kg agyagot, azt viszem a gyerkőknek gyurmászolni :) És valami kaját is természetesen. Ja, illóolaj teafa, eukaliptusz és kakukkfű van itthon. Azt akkor ne vigyek? Mondjuk az a legkevesebb :)

GyeZsu
gyezsu

Jujjj, sóhaj, bocs...
gyezsu

Orsko!
Ha meg beferunk, mi is megneznenk a szappanozast. Csak nezokent (2.5,4 evesekkel), es csak rovid idore. Megmondom oszinten, a tevekenyseg is erdekel, de ti sokkal inkabb :)
Petine
petine

Indi, én viszek sót, ha megmondjátok, mennyi és milyen kell.

Pindi
pindi

hááát 800 g hamu képződött egy nagy rakás fa elégetéséből.... nem sok. A mai égetéssel az a baj - közben rájöttem - hogy nem lesz kész holnapra a lúg, ha ma állok neki égetni. Megpróbálok szerezni még hamut, remélem sikerül (mintha a szüleim grilleztek volna a hétvégén...). Ha nem sikerül, akkor Indi 1 literjével együtt lesz 3,5 liter lúg. Én lemondok a szappanrészemről, lényeg a technika megtanulása, bármikor tudok csinálni majd később magamnak. Illetve csak annyi szappant kérek, hogy a gyermeknek lehessem valami motor vagy traktor alakút csinálni.

Jöhet bárki, hely van, csak szék nem lesz elég :oops: de majd azt is megoldjuk valahogy.

o
orsko

Orsko :) te csak ne mondjál le a szappanrészedről :) Olyan sok szappan lesz ebből, hogy mindenkinek jut bőven - nektek külön is :wink:

Ha esetleg kedvetek van hozzá, kipróbálhatnánk a nátronlúgos (NAHO) megoldást is, lehet nálunk egy ilyan régi lefolyótisztítót kapni fillérekért - végülis ez is évszázados hagyomány. És akkor lehetne ebből a mosószappan.

Szék: kúszó-mászó-szaladgáó csemeték mellett az úgyis luxus lenne :lol:

indianyo

Az a natronlugos lefolyotisztito nem tul kornyezetbarat am:) Helyette szodabikarbona es ecet. 2 ek szovabikarbona a lefolyoba, ra 1 deci ecet, dugokat be, tulfolyot is eldugaszolni, amig pezseg hagyni, majd forro vizet.
Natronlugrol irjakm h zsirokkal reakcioba lepve szappan kepzodik:), ami eltomiti a lefolyot.

Biobaba
biobaba

Sziasztok Lányok!

Én sem vesztem el, csak amióta feltettem a kérdéseimet, nem enged belépni a rendszer. Már küzdök néhány napja, hogy aktiválják újra a felhasználónevemet, de az ígéreten kívül más nem történt :oops: .
Ezért kreáltam ezt az új nevet, de remélem minél hamarabb aktiválják a régit (tejbemami)

Addig is köszönöm a válaszokat, hamarosan jövök.

Üdv
Kati
tejbemami2

ja, még valami: sajna nincs házikenyér készitési lehetőségünk, a kenyérgép kakukk, sütő nincs, kemence majd valamikor talán elkészül. Bolti van itthon, ha nem akartok ilyet enni (márha akarunk egyáltalán kenyeret enni), hozzatok házit. Bocsi :oops:

összeszámoltam, ha mindent bevetünk 10 ülőhely van. Bébiknek szivacs, pokróc, nagyobbaknak sátor, kvázihomokozó, meglátjuk.

Pindi,
sima konyhasó kell, abból sem valami hűdetiszta tengeri. De ne hozzál, ma megyek beszerzőkörútra, felirtam a sót is.

Összességében az olajon és az illatanyagon kivül ne hozzatok alapanyagot (kivéve Indi lúgja), inkább valami ellátmányt.
orsko

Akkor én viszek olajat, illóolajat (ebből mennyi kell szerintetek? van két fél üvegcsém, de azt hiszem, viszek még plusz két egészet), és viszek nyers zöldséget, szezámkrémet meg valami más mártogatót.

KépKép
KépKép
safrany

Sziasztok!

Milyen kajára lenne még szükség?
Kölesgolyó nálunk nagyon menő, gondolom a gyerkőcök is szeretik. Egyéb ötlet? Innivaló?

Orsi! Ha kell valami, én is megyek még ma boltba. :)

Orsi
osoa75

Biobaba :) Nem lefolyót akartam tisztítani a nátronlúggal, hanem szappant főzni :wink:

Két befőttesüvegnyi lúg lett. Érdekes, alig főztem, mert a beletett tojás már akkor lebegett, mikor még csak épp felmelegítettem - ezek szerint jó ez az 1:3 sűrítési arány. Kéri valaki a hamut súrolásra? Nemigen tudnám itt tárolni, de kidobni sincs szívem.

Nátronlúgot végül nem hozom el, majd itthon egy nyugalmas, szülők nélküli napon kipróbálom.

Orsko :) Kicshrít főztem végül - barnarizs zöldborsóval és sokféle finom fűszerrel, de egy kicsit még érdemes lenne főzni, mert a barnarizs elég roppanós benn - sajnos anyukám itthontartózkodása alatt nem tudom a konyhát használni - nem lenne gond nálatok úgy 5-10 percig megrotyogtatni? Hozzam fazékban vagy akad az invázióban még egy szabad edényetek?

indianyo

GyeZsu :) szerintem nem baj, ha nem tudsz olajat hozni - sajnos ma már nem tudok elmenni a Lidlbe - úgyis olyan sok lesz. illóolajokat ráérünk a formábaöntéskor alkalmazni, tehát simán lehet 5-6 féle illatos szappanunk :wink:

Én hozok gabonakávét, hátha rajtam kívül más is ipari mennyiségben kedveli a kávéivást :)

indianyo

Hajmosás: tegnap darált mosódióval mostam hajat(kb. 1 deci vízbe tettem úgy egy púpozptt evőkanálnyit), nagoyn gyorsan és tökéletesen sikerült - egy kis gikszertől eltekintve: belement a szemebe egy kicsi, ma reggelre sikerült kikönnyeznem az összeset, addig csípte-marta és zavarta a is porszemecske. Szóval hajra jó, szemre nem. Nem habzik, de teljesen eltávolította a szennyeződést. Ha elsz jó hajkefém, biztosan mégjobban szeretem majd - a szódabikarbónás hajmosás is jó, de ez mégiscsak egy természetes anyag.

indianyo

Pálmaolajat kaptam normális áron, azt viszek.

KépKép
KépKép
safrany

Indi,
van itthon gabonakávé, szinte teli, és mi csak néhanapján iszunk belőle. Edény is akad még, meg lehet főzni a rizst :)

köles, kukorica és rizsgolyó is van két-két zacsival.

ne hozzatok több mázsa kaját, minek cipekedni. inkább a biztonság és a változatosság kedvéért mondtam. na és persze azért, mert kiváncsi vagyok a mindenfále finomságokra, amiket tudtok csinálni :wink:

végére a rossz hir (nekem az, nem nektek): valamikor a nap folyamán le kell lépnem fogorvoshoz, bedurrant egy fogam.... soha jobbkor. férj itthon marad, tartja a frontot.

o
orsko

sziasztok,
en viszek kokusz-zsirt meg turos pogacsat (mar keszul a turo ;)).
es nagyon kivancsi vagyok, mit fogunk alkotni :lol:

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

OFF
Indi,megkaptam a privatot, csak nem jott le a valasz ablak.Szoval koszi. Ezt valoszinuleg nem tudom kideriteni mar egy este alatt, bar estenkent fent vagyok eleg sokat:(
biobaba

Sziasztok!

Én lennék az Indianyó által említett másik anyuka :). Nagy szeretettel és izgalommal csatlakozunk hozzátok így ismeretlenül is. Az én picikém 1 éves múlt és rém eleven.

A fentieket olvasva én egy sütött kenyérkével, egy majdnem egykilós pálmavajjal, némi tofukrémmel és szójafelvágottal, valamint illóolajakkal és gumikesztyűkkel tudok hozzájárulni a bulihoz.

Hát, akkor viszlát holnap! :)
Üdv. mindenkinek!

Melitta

Kép
nyf

Sziasztok!

Én is korlátozva vagyok bejelentkezésügyileg.
Idemásolok egy levelet, amit az egészségvár egyik munkatársa küldött nekem. (bocs, hosszú, de többeket érdekelt.)

Ezenkívül eddig a www.ivoviz.hu oldalon volt egy jó cikk a kancsós vízről, de most nem találom, kicsit megújult a honlap. De akot érdekel, utánanézek szívesen!

Kedves Klári!

A víztisztaság kérdése valóban fontos, sőt egyre fontosabb. Azt azért el
kell mondjam, hogy hazánkban a víztisztaság viszonylag jónak mondható,
számos más országhoz képest, de a szűrés nálunk is fontos lehet. Az is
előfordulhat, hogy hormonszármazékok, szteroid lebontási termékek lehetnek
benne, amit egyes szakemberek az emberi anyagcseretermékek (finom szót
használtam) vizekbe való visszajutására vezetnek vissza. Mivel hazánkban
tudtommal főként folyamokból (Duna, Tisza) nyerjük a vizet, az állandó
áramlás egyfajta tisztulást, higulást eredményez, így én azt gondolom, hogy
ha potenciálisan ki lehet mérni időnként egy-egy származékot, ezt inkább a
víztisztító gyártók használják fel, hogy eladhassák termékeiket. Véleményem
szerint a víztisztítás a klór és klórszármazékok, a lebegő szennyeződések,
és mikrobák esetleges kiszűrése miatt indokolt.
A probléma másik oldala, hogy ha létezik is olyan víztisztító, amely kiszűr
szinte mindent, annak a "tiszta" víznek is lehet hátránya, lévén, hogy
desztillált vizet ad, pl. a reverz ozmózisos szűrő. Ez utóbbin visszasózó
berendezés van, hogy ne boruljon fel a belső ozmotikus egyensúly a
szervezetben, de a visszasózás is már emberi beavatkozás, így én ebben sem
tudok bízni.
Vannak olyan víztisztítók, melyek mechanikai szűrősek, és aktív szenes
szűrősek egyszerre, ezek a legolcsóbbak, és kiszűrik a klórt, homokot,
baktériumok jó részét. Mi ilyet használunk, csapra szerelhető útszeleppel.
Sokat gondolkodtam, vásároljak-e reverz ozmózisosat, de orvos barátaim is
lebeszéltek, és magam is beláttam, hogy ez a technika ásványi anyag mentes
vizet ad, ami veszélyes, kivonja az ásványokat a testből. De hatalmas üzlet,
ezért nagyon terjed. És van az Amway-nek egy nemrég behozott berendezése,
amely mechanikai, speciálisan szabadalmaztatott aktív szenes szűrőt és
UV-csírátlanítót tartalmaz, nagyon magas az árfekvése. Ez sem győzött meg,
mert csak annyival jobb a mi kis útszelepes Wellnet gépünknél, hogy
UV-kezelést csinál, márpedig a magyar víz azért nem hordoz kolerát, meg
ilyesmit. Ehelyett egy néhány perces forralás is elegendő volna. De ha
valaki választani akar a gépek közül, és szánna rá többet, az Amway-est
tudnám jobban ajánlani, és van is ilyen ismerősöm, egy sebészorvos, aki
beszerzi, tudok ebben segíteni. Én őszintén szólva a Wellnet cég aktív
szenes és mechanikai szűrős gépét javaslom, és az így nyert vizet esetleg
még fel lehet forralni, a bakteriális sterilitás miatt. Ebben a vízben klór,
baci és homok biztos nincs, és ez a legfontosabb. ez utóbbiban is tudok
segíteni, ha kell, egy telefonszámmal.
A pi-vízben én sem bízom, és az ásványvízek valóban nem mindig alkalmasak
folyamatos fogyasztásra.
Köszönöm kérdését, és elnézést a kicsit megkésett válaszért.

klári
pumama

Úgy látom, azért összejön az 1 tonna kaja :D

Sajnos csak dél körül tudunk odaérni, mert csúszott a délelőtti órám :( Remélem, nem késünk el a zsiradékkal nagyon.

KépKép
KépKép
safrany

Kedves anyukák és csemeték!
Fiatal iparművészként gyerekszobák meseszép kifestését vállalom!
Ha bizalmat kapok, kedves figuráimmal megtöltve, meséssé varázsolom gyermeke szobáját, segítek megvalósítani álmait elképzeléseit.
Kifejezetten egyedi elképzelések megvalósítását tervezem, saját figuráimmal karaktereimmel dolgozom, Walt Disney-t ha lehet szeretném elkerülni...

A szoba adottságait az ön elképzeléseit, álmait figyelembe véve arra törekszem, gyermeke a legnagyobb örömét lelhesse leendő szobájában.

Rólam és a munkáimról itt lehet egy kicsit többet megtudni:

http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=199434

Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Majd irjatok am a szappanokrol:)

Ez meg egy kis nezzunk szet a lakasban, hol lehetne energiat megtakaritani:) http://green.yahoo.com/

Biobaba
biobaba

Sziasztok! Olyan jó nap volt ez! irtó sokan voltunk és csodajól mulattunk - gyerekek egész nap a földet túrták, nyüzsögtek és ettek-ittak. Feltehetem a képeket egy nyilváos oldalra? Yahoo fotóalbumot tudok nyitni például.

Biobaba :) Hát szappan az nem lett belőle sajnos - érthetetlen dolog, egyszer már volt a tetején jó kis fehér vastag krémszerű hab, majd egyszercsak eltűnt az egész és onnantól kezdve semmit nem lehetett a lével kezdeni. Betartottuk az összes adagolási szabályt, én arra gondolok, hgoy talán túl erős volt a lúg - ez furán hangzik, de a beletett só egyáltalán nem oldódott fel benne, tehát valószínűleg a lúgban lévő összes víz elpárolgott belőle - ezt persze csak az én laikus humánműveltségő fejem mondja.

Legközelebb egy pontos, nátronlúgos recept szerint dolgozunk - hátha...

indianyo

Sziasztok,

a buli jó volt, és mivel nem sikerült a szappan, van ürügy az ismétlésre :)
Dini fiam üzeni, hogy máskor is jöhet sok gyerek, akkor majd talán megjegyzi a neveket.
Holnap régi barátokkal gyereknapozunk, lesz több gyakorló vegyész közöttük, nem ilyen pályaelhagyó mint én, majd konzultálok a szappan bedöglése ügyében.

Eszter, a szezámkrémet te hoztad? Sk készült? Azért kérdem, mert vettem egyszer, de az annyira nem izlett, ez ami itt maradt viszont nagyon finom.

Nagyon örülök, hogy megismertelek benneteket :)

o
orsko

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?