Új privát üzeneted érkezett!

Áfonya!
Ez a fejfájás nem annyira vészes, hogy tartani kelljen tőleKép
Nekem a szülés utáni héten is előfordult, rövidebb ideig, és kisebb mértékben.
A császár miatt később indul be a tej, de ez sincs lényeges kihatással a későbbiekre. Sztem ez sem lényeges a döntés szempontjábólKép
Ha lehetne, én érzéstelenítés melletti hüvelyi szülést kérnék (van ilyen?), akkor ha a baba nem fordul be, és nem tud rendesen kijönni, akkor már elő van készítve az érzéstelenítés a császár elvégzéséhez. Érzéstelenítés mellett a faros szüléssel járó esetleges nagyobb fájdalmak is viselhetőbbek - gondolom.
A császár fájdalmait is lehet viselni, néhány velem egy időben hüvelyi úton szült anyukánál mozgékonyabb voltam (ha már sikerült feltápászkodnomKép). Természetesen a "hat hét" a császár után kicsit nagyobb jelentősséggel bírKép

Eegen, belefértünk a 10%-baKép

Csi
 
 


Sziasztok!

Áfonya!
A császár utáni felkelés anesztes szempontból adott. Ehhez jöhet még nőgyógyászati határvonal, pl a hasi seb miatt. Ezt kérdezd a nőgyógyásztól. Személy szerint az EDA-s hüvelyit választanám. Ha lehet válogatni. Általában szerintem a faros szülés nem annyira különleges, hogy mindenképp csaszinak kell lennie. Egyszer majdnem kettesben vezettünk le egyet a kezdő szülésznővel, mert az ügyeletesek közül senki nem sietett a "communis" kismama szüléséhez... Kép Kép
A gátmetszés az biza biztos. Egyébként a nőgyógyász hajlana a második gátmetszés elhagyására?

A fejfájás hossza, ereje is különböző. Történetek szólnak 2-3 hetes elviselhetetlen fejfájásról. Sokat segít, ha szól az ember a személyzetnek a mellékhatásról,és nem kell bemennie a csecsemőosztályra a babáért, mert az ugye függőlegesben zajlik.
Koffein:A tej akkor még nem túl nagy mennyiségű, kevés megy át a babába. Szerintem nem is árthat annyit, ha picit élénkíti, hátha kevésbé lesz aluszékony, még ha kikerics hasonmás is Kép

A vérfecskendezés nem túl ismert. Kicsit gázosnak tartják, bár azonnali hatása van. Talán a szervülő vértócsa általi összenövésektől tartanak az ED térben. Szerintem még ha ez is a helyzet, az csak a további EDA-t nehezíti meg...

Asszem ennyi.

Snoopy

KépKép
 
 


Szia Áfonya!

Én már vagyok olyan elvakult, hogy mindent csak ne csaszitKép, de ez én vagyok. Muszáj megbizni a dokiban és ha ő azt mondja, hogy jól halad a szülés, kifér a gyerek stb, akkor menjen normál, de ha azt mondja, hogy indokolt a csaszi, akkor csaszi.
Fejfájásom nekem egyáltalán nem volt, és sok csaszissal találkoztam már, akiknek szintén nem volt, szerintem ettől nem érdemes parázni.
Zavaróbb, hogy csaszi után a további szüléseknél is nő a csaszi esélye, és valahogy utána már nem tud nyugodt szivvel 5-6 gyereket szülni az emberKép, bár Snoopy altatott (?) már 5. csaszihoz, ha jól emlékszem a klasszikus példájára.
Szerintem az égető különbség, hogy csaszi után a kinok szülés után kezdődnek.

Offtémáról:szerkesztő ha ideje lenne meg energiája csinálná, meg én is nyüzsöghetnék, valahogy mostanában lecsengett kicsit a lelkesedésem. Bár minden ilyen újonnan nyílónál (lásd Ibolyatopik) beindul bennem, hogy kéne lépni, csak aztán a lustaságom, vagy ki tudja...Kép Vagy rosszabb, hogy nem vagyok már eléggé babanetpárti, nem érzem motiválva magam?

Ildi

Ildi
 
 

 
 

Sziasztok!

Igazabol az en fajdalmaim /has, fej, lelekKép/, a szopigondok huszadranguak es errol Ti is meggyoztetek egyebkent, az igazi dilemmam a baba oxigenhiany, csipoficam, hereserules, stb... eselye miatt van. Hogy a csaszart ilyenkor a mai "kenyelem" miatt valasztjak a nok /s ezzel a dokijaik is/, vagy a statisztikak alapjan tenyleg jobb, ha csaszar.

Gyorben allitolag EDA nincs, csak spinal. Ha nem fordul meg a heten, akkor jovo heten még lesz egy UH-om, a merete miatt, akkor eggyel tobb tampontom lesz talan. A dokim egyebkent azt mondta, siman mehet a huvelyi, ha semmi extra nincs a farossagon kivul, szivhang jo, normalisan tagulok, stb. A sajat bevallasa szerint nala a masodjara szulo noknel 50-60% -nal nincs gatmetszes.

Az elso gyerkoc legalabb egy honapig sarga volt, alig lehetett felebreszteni, sz'al a koffein sem arthatKép Persze tudom, hogy nem lehet ket szulest, gyereket osszehasonlitani, nem komolyan mondom.

"szervülő vértócsa általi összenövésektől tartanak az ED térben. " : ez konyhanyelven olyan, mint az odacsukott köröm alatti, leeses elotti allapot, amikor a ver ugy "megkot"? Mert ha nem, akkor nem ertemKép

Csakany doki szerint:
"Így röviden valamennyi ismérv korrekt, azért pl. az angol nőorvos társaság javaslata úgy szól, hogy ismert far esetén, tervezetten a császármetszést javasolja. Mindazonáltal gyakorlott szülész esetén, ha a szülés spontán (!) és jól (!) halad, főleg többedszer szülő nő esetén, ha az első szülés spontán, érett szülés volt, valamint semmi már kóros esemény a terhesség alatt nem volt, bele lehet menni a hüvelyi szülésbe. Ezzel együtt nagyobb a rizikó, erről a szülő nőt fel kell világosítani.
Ma már egyre ritkább, aki ezt a rizikót választja."

Hhhh, nem egyszeru...

-Afonya
 
 


Szia Áfonya!

A leeső köröm után a vért, ha már meg is van kötve, azért nem tarhatod ott. Mert nő a körmöd. Biztosan kiürül. A hátadban az ED térből, pedig csak akkor, ha teljesen felszívódik. Ez igen ritka. Egyébként ideális ebben a esetben. Mert a vér megalvadása megakadályozza a liquor (agyvíz) csorgását, mire eltűnik a megalvadt vér, addigra benő a lik az "agy"hártyán. Erre kevés az esély. Inkább gyakoribb az, hogy a vér egy része felszívódik, egy kis része pedig kötőszövetté alakul, aminek egyes szálcsái összenövésként maradnak meg, azaz esetleg átjárhatatlanná teszi az epidurál tér egy részét. A később oda adott érzéstelenítő nem jut el minden részhez, így hatása is foltos lesz.
De ez az én teóriám. Részleteket attól kellene kérdezni, aki ezt napi gyakorlatként alkalmazza. Személy szerint én még nem csináltam ilyet.

Snoopy

KépKép
 
 


Snoopy! S.O.S.!!!

Hozzád fordulok a kérdésemmel, bár a Te álláspontodat már többször elolvastam. Szóval, ismerősöm EDA-val szült, 5 napja és kegyetlen fejfájása van, akkor is, ha fekszik. Kapott napokon keresztül koffeines infúziót, volt olyan nap, hogy 6-ot is, de nem használt. Nem tud enni, inni is csak 1,5 litert bír, a többit sajnos kihányja. Ma az anesztes befecskendezett újra a "gerincébe" (nem tudom pontosan megnevezni, ne haragudj), most sóoldatot, a saját vérét valami miatt nem vállalta beadni. A lényeg, most sem javult semmit az állapota. Mi a véleményed? Esetleg valami tanács? Másik orvost keresni, vagy mit lehet egyáltalán tenni?

Köszi a választ előre is.

Betti
 
 


Szia Snoopy!

Régen nem jártam már erre. Tudnál segíteni?
Majdnem biztos császárrom lesz az ikrekkel, mert a fiam faros a lányom haránt fekszik. És az előző szülésem is csaszi volt. Csak az első volt normál.
Azt szeretném kérdezni, hogy beleszólhatok-e, hogy spinált kapjak vagy altassanak. Iszonyú fejfájós vagyok alapból, jó migrénes ami két három napig is tart. És nem örülnék 24 óra fekvésnek sem pláne két csecsemő mellett.
És a múltkor sem sikerült a spinál, mert 5X szúrták félre és végül elaltattak.
Szerinted az anesztessel meg lehet beszélni?

Előre is köszi a választ:

linato
 
 


Sziasztok!

Betti!
Sajnos ha ez postspinális fejfájás (amihez az kell általában, hogy megsérüljön a kemény agyhártya, és fekvésre szűnik.....), akkor arra csak a saját vér befecskendezése használ. A sóoldat befecskendezését még nem is hallottam.
Mindamellett illene kideríteni, hogy tényleg mi miatt fáj a feje. Ha a fekvő helyzetben hasára tett súly (pl homokzsák) sem segít, azaz alkalmazása altt nem csökken a fejfájás, akkor illene korrektül kivizsgálni, hogy mitől fáj a feje. Koponyartg, esetleg CT, neurológus....
Orvosváltásra kell, hogy legyen lehetőség. Esetleg másik kórházba való átmenetel...?

Linato!
Amennyiben TE ragaszkodsz az altatáshoz, akkor senki sem szúrhat hátba. A múltkor a szúrásoktól nem volt fejfájásod, ugye? Több doki próbálkozott, vagy csak egy? Ha csak egy, akkor nem fognám feltétlenül a hátadra a kudarcot. Lehet, hogy a csillagok állása nem kedvezett az aneszteziológusnak. Uott szülsz, mint a múltkor?
EDA-ra nem gondoltál?
Az fejfájásbiztosabb... Bár az előző hozzászólásból nemez derült ki, de arról keveset tudunk, lehet, hogy nem is az EDA-tól fáj a feje.
Két babánál az altatás jobban veszélyezteti a csöppeket, mert hosszabb ideig tart a feltárás, ha az előző csaszi után összenövések alakultak ki, a két baba kiemelése is hosszabb, mint egy kiemelése.Szinte biztos, hogy kénytelenek az anesztézia oldalán olyan gyógyszereket adni, amelyek bejutva a méhlepényen kereszült a dedekbe, náluk aluszékonyságot, légzészavart okozhatnak. Nem javaslom tiszta szívemből. Ha elfogadsz más megoldást esetleg....

Snoopy

KépKép
 
 


Snoopy! Nagyon köszi a választ! Ugyanott szülök ahol két és fél éve. István kórház. Az anesztes főorvosasszony szúrta mind az 5X. Az előző spontán szülésnél az Hietén Edát kaptam és elsőre sikerült. És nem fájt utána a fejem egyáltalán. Kicsit szédültem és ennyi.
Ha jó az Eda is a csaszihoz, akkor miért spinállal csinálják a nagyrészét? Mert ha az is jó, akkor inkább azt választanám. Persze azért kicsit be vagyok...,hogy ébren felvágják a hasamat. De ha a babáknak jobb, akkor azért kibírom. Majd kérek egy kis nyugtatót/egy felestKép/, hogy ne izguljak.KépKépKép

Linato
 
 


Szia Snoopy! Eszembe jutott még valami.
Ugye ha az Eda sikerült 5 éve akkor tényleg nem valószínű, hogy a hátam a hibás. Tulképp milyen a "hibás" hát? Túl husis? Vagy?

Előre is köszi a választ.

Linato
 
 


Szia Linato!

Van olyan, hogy túl husis, pl nem ér be a tű. Vagy olyan gerincferdülés van, hogy azt tű nem tudja követni, vagy olyan kemények, meszesek a szalagok, hogy a tű elgörbül benne (inkább a spinálé, mert az jóval vékonyabb.)

EDA-t azért csinálnak ritkábban, mert macerásabb megcsinálni, hosszabb az idő a műtétkezdésig, kevesebb ember tudja jól csinálni, kicsit több tapintásérzés maradhat. Fájdalom uaúgy nincs.

Hajrá!

Snoopy

KépKép
 
 


Snoopy! Nagyon szépen köszönöm a kimerítő választ. Majd elmesélem végül is, hogy volt. Még van 6 hét kiírásig,de ki tudja.

Szia

Linato
 
 


Snoopy!

Köszönöm válaszod. Nem értem, hogy miért van az, hogy ahány anesztessel beszél az ember, mind a vérbefecskendezés mellett szól, itt pedig nem merik megcsinálni. Ismerősöm már itthon van, szinte állandóan fekszik. Azzal bíztatják, 2-3 hét múlva jobb lesz. Ő pedig "türelmesen" vár. Bízom benne, hogy tényleg jobb lesz.
Kivizsgálásról itt szó sem volt. Kép Minden vizsgálat nélkül, csak azt akarták, hogy maradjon bent a kórházban. De nem csináltak Vele semmit, így hazajött. Ha rosszabb lesz, majd másik kórházba megy. De ez elkeserítő, hogy a beteg utazzon min. 100 km-t, hogy normálisan ellássák. Kép

Mégegyszer köszi.

Betti
 
 


Sziasztok!

Rókusban fogok szülni, 2006 januárban.
Melyik orvost, szülésznőt ajánlanátok?

Olvasgattam a fenti beszélgetéseket, de erre a választ nem találtam, vagy figyelmetlen voltam, és akkor ne haragudjatok.
Járogatok terhestanfolyamra, és ott az EDA érzéstelenítést ajánlották, és azt is hogy rögtön szóljunk amikor fájásokkal beérkezünk a kórházba, ha van valami elképzelésünk az érzéstelenítéssel kapcsolatban. Úgy gondolom én maradok az EDA mellet, ha lesz olyan szerencsém, és ráér az altató orvos, és hajlandó beadni.

Ja, és kit nem ajánlanátok, mint nögyógyász? (Rókusból)

ZSUZSA
29.hét
 
 


Szia Zsuzsa!

Persze, hogy ráér az altatóorvos és persze, hogy beadja. A Rókusban 24 órás EDA van. Ami azt jelenti, hogy sürgős műtét esetén másik műtőben várni kell, mert szükség van az anesztesre, de amint végez jön és elintézi.

Ajánlatom igazán nincs, régen voltam a nőgyógyászaton, így nem vagyok naprakész.

Jó babavárást!

Snoopy

KépKép
 
 


Sziasztok!

Kár, hogy leült a topic... :(

Én 4 hónap múlva szülök és én is EDA-s szülést kértem, már meg van beszélve az orvosommal.

Mi az a koffeines infúzió? Azt kötelezően kap mindenki? Én allergiás vagyok a koffeinre, azt nem kaphatok! :?
 
 


Sziasztok!

Most találtam rá a fórumra. 3 hét múlva fogok szülni császárral, hogy miért döntöttem így?

Az első szülésem, természetes úton történt, mármint ha ezt lehet annak mondani. Az orvosommal meg volt beszélve az EDA, de csak 16 óra vajúdás után adták be, mert szerinte addigra jutottam el "odáig". Hogy mit jelentett nála az odáig, azt máig sem tudom, mert csak annyit mondott, hogy orvosilag így indokolt.

Az EDA hatott, szinte semmi fájdalmat nem éreztem több mint fél óráig, aztán hirtelen egy iszonyatos nagy szúrást, és sürgés-forgást magam körül. Leesett a baba szívhangja és állítólag tolófájásaim voltak", amiből én persze csak annyit éreztem, hogy 2 orvos szinte rátenyerelt a hasamra és kinyomták belőlem a babát...

Ezért indultam úgy ennek a terhességnek, hogy császár. De nagyon bizonytalan vagyok, igazából nagyon szeretném megszülni a babámat természetes úton.

EDA-sok! SOS! Segítsetek!
Nektek is voltak hasonló tapasztalatotok az EDA-val? Hány óra vajúdás után kaptátok meg? Éreztétek a tolófájásokat?

Snoopy! Lehet, hogy valamit orvosilag rontottak el nálam? Vagy az én szervezetem reagál így a fájdalomcsillapítóra, hogy nem éreztem a tolófájásokat?
Előfordulhat, hogy ha mégegyszer EDA-val szülnék, ugyanúgy nem éreznék tolófájásokat? Tényleg indokolt orvosilag az, hogy csak 16 óra vajúdás után adták be nekem?

SOS! Köszönettel: hbaba!
 
 


Sziasztok!

Bocsi Csak zehernyés a netünk mostanában.
Brera!
Neked írtam priviben, ugye????
A koffeines infúzió csak akkor kell, ha nagyon fáj a fejed az érzéstelenítés után. Ez spinálnál szokott előfordulni, ott is csak ritkán, EDA-nál nem kellene. A koffein segíteni szokott, de nem kötelező. Allergiás nem is kaphat. De a szülés attól természetesen mehet EDA-ban.

Hbaba!

Lehet, hogy lemaradtam? Babázol már?
Ha sokáig hat az érzéstelenítő, akkor elsőszülő anyukák nem biztos, hogy érzik a fájásokat a tolókat sem. Az éles szúrás érzés lehetett olyan terület nyomásától, ahol pontszerűen nem hatott az érzéstelenítő. Amikor a bababuksi odaért, vagy a tágulás annál a pontnál járt, akkor érezted a fájdalmat.
A 16 óra kevés infó. Akkor szokták bekötni az EDÁt, amikor a méhszáj 2-3 ujjnyi. De ez csak ajánlás, sokkal előbb is be lehet tenni (pl szülésindíáshoz), de csak a fájásoknál adagolni ele érzéstelenítőt, sokkal később is be lehet tenni, de van amikor már nincs értelme, mert a tolófájásokat már nem akarják érzésteleníteni, hogy anyuka tudja, hogy mikor mi történik...

Ha legközelebb EDA-d lesz... (volt...?) akkor is az érzéstelenítő mennyiségén és a beadás idején múlik, hogy érzed-e a tolófájásokat.

Snoopy

KépKép
 
 


Szia Snoopy!

Más témában láttalak először, csak oda nem akartam rögtön írni, mert elég régi volt az utolsó hozzászólásod. De most látom, hogy még (szerencsére) mindig itt vagy a nőtársaságban. :)
Szeretném a segítségedet kérni. Nekem volt egy csaszim már, a fiam 15 hónapos. Nagyon szeretnék legközelebb természetes úton szülni, (a babaprojekt már beindult, eredményt még nem tudok) de ehhez meg kéne hoznom egy pár döntést. Ehhez az kellene, hogy én is tisztábban lássak az első szülésem körülményeit illetően.
Az volt, hogy túlhordtam a fiamat, a kiírt időpontot követően 6 nappal megindította az orvos, akit egyébként emberileg bírok, bár kissé szűkszavú, szakmailag elismert fiatal szülészorvos. Megelőzőleg összes NST, POSE rendben volt. Oxitocin, majd burokrepesztés, picit meconiumos magzatvíz miatt pici oxigén az orromba. Vajúdtam 7 órát. Közben nehezen tágultam, de aztán eljutottam a (nem teljesen kifejtett két ujjnyiig) akkor megkaptam az EDÁT. POKOLI VOLT! Az érzéstelenítő is kellemetlen, de ami utána jött az borzasztó volt. Négyszer próbálta meg bekötni, mindannyiszor rettentően fájt, ropogott a háttam, egyre csak görbítettek össze az oldalamon, a fejem már szinte teljesen a hasamon. Szorítottam a férjem kezét, potyogtak a könnyeim de én csak görbültem, ahogy kérték. Végül berakták, de én valahogy érzetem nem jó helyen van. Nem is volt. Lement a teszt lidocain, azt hiszem. Eltelt egy jó idő, fél óránál biztosan több. Aztán megengedték, hogy felüljek, akkor beindult a dolog, dőlt a meconiumos magzatvíz. 7 óra után leestek a szívhangok (kiderült utóbb köldökzsinór a pici nyakán volt)irány a műtő. Felfele a liftben kérdezgették, érzek-e zsibbadást, ilyesmit a lábamban, mondtam, hogy nem. A műtőben kipróbálták. "Csináljunk egy PDA tesztet"- kettő vágás - erre üvöltöttem egyet. Szóval altatás lett a vége.

Nekem ez komoly lelki problémát okozott, hogy kimaradtam a fiam születéséből, még most is érzékenyen érint.

Egy kis adalék: vékony vagyok, 162 cm, 48 kgról indultam, de 20 kg feljött rám a terhesség alatt. Ugyanakkor 5 évestől 19 éves koromig aktívan, néha versenyszerűen művész tornáztam. A szülésznő szerint csontos a hátam. Biztos nem tett jót az, hogy a nyakamban volt a lábam, oké. DE végre válaszoljon nekem valaki, talán te megteszed, hogy ez az egész az én hibám? Vagy az orvosé? Ha nem ment másodjára, miért nem hívott valaki kollégát stb. Úgy tudom, koraszülött pici babaáknak is be tudják kötni, ha kell. Szeretném tudni, hibázott-e valamit, vagy ez csak egysezrűen benne van a kalapban. De akkor miért nem nézik meg előre az ember hátát.

A következő szülés előtt fontos, hogy bízzak az orvosomban.

És még egy kérdés: A következő szülésnél az EDA a fenyegető hegszétválás miatt ki van zárva, ugye?

Segítségedet köszönöm: megymag
 
 


Snoopy!
bocsi és még egy kérdés, ha a kanülbe elkezdik adagolni a fájdalomcsillapítót, az mennyi idő után kellene hasson?köszi megymag
 
 


Szia !
A másikban most válaszoltam.
Szóval. Mivel nem voltam ott, amikor ez történt, ezért csak tippelgetni tudok. Létezik olyan, hogy egy EDA-t nehéz megszúrni. Létezhet az, hogy fáj a testhelyzet, de nem szabadna a szúrásnak fájnia. Merthogy érzéstelenítővel kezdődik a hát bőre alá. Innentől az érzés matatás, a hang lehet ropogás. Speciel én ülve szeretem szúrni, de lehet, hogy csak azért, mert így szoktam meg. Jobban áttekinthetőek a viszonyok, mint fekvő betegnél, de ez kórház és emberfüggő.
Ha valami nem megy, akkor hívni kell másvalakit, akinek talán jobban megy. Mert lehet, hogy csak a acsillagok állása, lehet, hogy tapasztalatlanság. Az is kérdés, hogy kit lehet hívni. Lehet, hogy nincs szabad segítség???? Szóval nem voltam ott.
A teszdózis 10 perc alatt biztosan hat. A hatás a fájdalomérzet csökkenése. megszűnése, hidegérzet eltűnése. ki kell próbálni valami hideggel, gyorsan párolgóval, esetleg tűvel.
A műtéti érzéstelenség lassú feltöltés esetén is be kell, hogy álljon 15-20 perc alatt.
Ha egyszer nem sikerült megszúrni a hátadat, másodszor attól még sikerülhet. Ha természetes szülést tervezel, akkor az EDA nem javallt. Ha mindenképpen csaszi a második is, akkor nyugodtan lehet EDA, spinál is. Elvégre hegszétválásra nincs idő, úgyis kinyitják a pocakodat és megnézik. Nem a szétválás kockázatát növeli, hanem az a baj, hogy ha megtörténik, akkor az érzéstelenítéstől esetleg nem veszik észre. Bár a szüléskor teljesen nem illik érzésteleníteni a pocakot, mintha műtenék.....

Snoopy

KépKép
 
 


Szia Snoopy!

Köszönöm a válaszod. Picit világosabban látok. Segítség lett volna egyébként, mert az idősebb orvos, az adjunktus végig a szülőszobán volt. Én is azt hallottam, hogy a legtöbb helyen ülve szeretik bekötni, talán kényelmesebb a szülő nőnek is. Időközben kiderült, már útban is van a kistestvér, nagyon örülünk neki. Közben találtam egy felkészültnek tűnő, a magyarázatot nem elspóroló másik orvost is, a másik kórházban, mert régi helyen, a régi körülmények között nem szeretnék szülni. A régi orvosomban sem bízom már 100 %-ig, ezért léptem. mégegyszer köszönöm
 
 


:D
Snoopy

KépKép
 
 


Szia Snoopy,

Nem tudod, hogy a SOTE II. klinikán van-e 24 órás EDA? Valahol ezt meg tudom nézni a neten?

A sétálós EDA, tényleg sétálós? Vagyis lehet vele mozogni, vagy csak annyi, hogy érzi az ember a lábát, de nem tud ráállni?

Köszi előre is.
Timmancs

Timmancs
 


Én mindig is nagyon tartottam a császártól és főleg az EDA-tól. De amikor elérkezett a pillanat....beindultak a fájások, valahogy el is felejtettem ezt az egészet....csak sodródtam az árral, és abszolút a legtermészetesebb módra készültem.
Ugyan gondolkoztam....de egy erős fájás közepette, még is elfogadtam a Nospa fájdalomcsillapító inekciót.
Le a kalappal aki, semmilyen fájdalomcsillapítást nem kér.
4 óra vajúdás után 10 perc alatt két tolásra meglett az én tündérkém 3380 grammal és 51 cm-rel.
Azért varrni kellett, de nagyon boldog voltam, hogy minden simán ment.
Szeretném a második babát is majdan természetes úton szülni....de ezt nem én fogom eldönteni, hanem a sors.

Rita

Kép
 
 


Szia Timmancs!

Pontos adatért szerintem hívd fel őket és kérdezd meg. Javaslom a szülőszoba mellékét. Nem naprAKÉSZ INFO A hOL JÓ SZÜLNI c. könyvben van.

Sétálós EDA az tényleg sétálós, esetleg infúziótologatós. A nem sétálós jól beállított EDA esetén is érzed a lábad, és nem szempont, hogy rá tudsz-e állni.

Üdv: Snoopy

KépKép
 
 


Snoopy köszönöm az infókat, utánajárok.
Üdv
Timmancs

Timmancs
 


Sziasztok!

Szülésznő leszek és a kutatásomhoz szeretnék segítséget kérni koraszülő és terminusban szült anyukáktól!
Mindössze egy 10perces kérdőív lenne, akinek van kedve töltse ki,természetesen név nélkül megy.

www.kerdoivem.hu/kerdoiv/254612566/

Üdv: Dorka

Segítsd a kutatásomat azzal, hogy ezt kitöltöd!
www.kerdoivem.hu/kerdoiv/254612566/
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Szülés

Jegyzetfüzet:

 

cron