Sziasztok!
Na megpróbálom összeszedni a gondolataimat, mert olyan sok mindent szeretnék írni!
Szombat reggel voltunk hasi ultrahangon Ádámmal. Mert amíg a pocakomban volt, a veséjében elég nagy üregrendszeri tágulat volt. Hát akkor azt mondták, hogy mire megszületik helyrejön. Születése elõtt 8 nappal voltam UH-n, még akkor is 15*12mm-es tágulat volt, ami azért elég nagy. Hát miután kibújt, rá pár napra állítólag megnézték, rá is írták a kórházi zárójelentésére, hogy nincs tágulat. De engem csak nem hagyott nyugodni a dolog, hogy ha elõtte hónapokig volt, 8 nap alatt hogyan rendezõdhetett. Kértem hát a doktornõtõl beutalót. Szerencsére van egy kisebb egészségház, oda mentünk ultrahangra, nem a kórházba. És bizony még mindig van tágulat a bal oldali veséjében, 6*5mm-es. De úgy néz ki, hogy nincs vele gond, de azért egy vizeletvizsgálatot is csináltatnunk kell. Azért gond a tágulat, mert ott összegyûlik a pisi, nem bír rendesen kiürülni és befertõzõdhet a veséje. Szóval ha színeset pisilne, vagy ha bármikor belázasodik, egybõl vizeletvizsgálatra kell vinni, hogy nem-e ez miatt. De ha nincs gond, akkor is egy éves koráig 3 havonta vigyem kotrollra. De itt legalább a szemem láttára alaposan megnézték. És mondta is a szonográfus dokinéni, hogy igen, a kórházban elég felületesek
(szomorú, hogy pont egy pár napos gyerekkel azok) De Ádám elég jól viselte a vizsgálatot, csak a zselé volt hideg neki is. Azán már szépen nézelõdött. És a dokinéninek is nagyon tetszett a haja, mondta, hogy ilyen sötétszõke hajat ilyen pici babánál még nem is látott. Megpróbálom idetenni az UH képet, amit kaptunk.
És az én kis Gólyószemem kifejlesztett egy érdekes kúszás technikát! Hason fekve maga alá húzza a lábait, felpúpozza a fenekét, aztán kibillen oldalra, meg a lábával is nyomja magát. Arra még nem jött rá, hogy a kezét is használhatná. Így egyszere halad elõre és oldalra
ha olyan kedve van, még kiabál is hozzá. Mert erre is mostanában jött rá, hogy õ tud kiabálni, sikítozni
Pedig semmi baja, csak tetszik neki a hangja. És ha nem kiabál, akkor dumál folyton. Én ha beszélek hozzá, szinte mindig megkérdezem tõle, hogy igen? Na, ezt már majdnem jól tudja utánozni, csak tõle valahogy így hangzik: ign. Meg minden bú, gú. És gurgulázik a nyálával a torkában
Hangosan nevet
Valamelyik nap is úgy megnevettettem, hogy elkezdett csuklani (én is ilyen vagyok, ha nagyon nevetek, a végén mindig csuklok) Imádja ha dögönyözöm. Jobb oldalt alul már majdnem kinnt van a foga, már látom, hogy fehér. Állandóan rág mindent, nyálaz össze-vissza.
Szopival is ügyes mostmár. Bár nem tudom mi az oka, de mostanában szerintem elég keveset eszik. Már azért kiszívta a cicit, de az utóbbi pár napban hagy benne elég rendesen. És büfiztetem, visszetetszem, akkor sem kell több. nem tudom, hogy a foga zavarja?
Vagy az, hogy én újra nagy lány lettem?(13 hónap után) De megkóstoltam, a tej úgyanolyan édes szerintem, mint elõtte. De ha éhes lenne, biztos enne, nem? Mert pisil, kakil rendesen. Mérni mostanában nem mértük, de 6 kiló felett van. Éjszaka még mindig 3 óránként eszünk. De végül is este 8-kor már alszik, igaz, hogy éjjel 3* eszik, de azért reggel 7-ig alszik.
Át kellett szerelni a babatornáztatót is, mert idegesítette, hogy a kis játékok kilengtek, amikor õ meg akarta fogni õket. Most keresztben kifeszítettem egy szalagot és arra kötöztem a játékokat, így tudja õket tapizni. És mostanában még jobban igényli, hogy foglalkozzunk vele, egymaga nem sokáig van el.
Na ennyit rólunk, mert a végén még tele lesz a monitor
fKata! Mi az ötödiken lakunk, nálunk sincs lift, szóval megértelek... Ráadásul Te két manóval! Mikor mûtik Gergõt?
Emese! Ugye jobban van már Róbert? Remélem igen! nekünk csak a 3 hónapos szuri után fájt napokig a lábacska.
Norka! ugye milyen jó a masszázs? És tök ari a lánykád a képen!! éjszaka hányszor szopizik? Ki tudod pihenni magad?
Bringa! De miért nem alszik ez a nagylány??
{Zsuzsa!}
Elõd is tök cuki a képen? Mennyi ideig szokta rágcsálni így a lábát?
Áfonyánál olvastam, hogy nem akar mást enni a cicin kívül. De szerintem, ameddig hízik, elég, hiába múlt el fél éves, nem? Vagy azért valamennyire eröltetni kellene, hogy mást is egyen?
Na egyenlõre ennyit, mert még sok lesz!
Küldök egy kis napsütést, hátha tavaszodna már, mert itt Kecskeméten még mindig borus az idõ
Sziasztok!
Betti és a holnapután már 4 hónapos Ádám