Sziasztok!
Nem tûntem el, csak rázós volt ez a július. Pedig gyorsan elrepült. Orvost váltottunk, most egy homeopata orvoshoz járunk (nem veszprémi és nem is megyei). A hangsúly a megelõzésen és a természetes szerek használatán van.
Vikus
Gratulálok az pindurihoz. Dunántúlon tudtommal csak egy bababarát kórház van (Gyõr), de arról nem hallottam semmit. Tulajdonképpen mit szeretnél. A szülés legyen olyan, ahogy te akarod vagy azt szertnéd, hogy a babát ne vigyék el, csak elõtted vizsgálják, ne kapjon anyatejen kívül mást... stb. A Mérce Egyesület kiadott egy könyvet a szülészetekrõl, nem csak a fõorvost kérdezték meg, hanem az éppen bentfekvõ anyukákat is. Ha megadod a címedet szívesen elküldöm neked postán... nekem most úgy sincs rá szükségem, illetve a következõt otthon szeretném világrahozni, feltéve, ha õ is akarni fogja
) UH-ról: vannak orvosok, akik szerint az UH-os vizsgálat nem jó a babának, részben azért mert a keletkezõ hang nagyon zavarhatja, másrészt megfigyelték, hogy a gyakran (hetente, utolsó hetekben naponta) UH-ozott babák között sokkal nagyobb számban fordulta elõ diszlexia. Egyébként én azt tapasztaltam annak idején, hogy UH vizsgálaton Anna teljesen nyugtalanná vált, megfeszült a hasam, fõleg, amikor a fejét vizsgálták az utolsó idõszakban. Ajánlok még egy könyvet: Penny Armstrong és Sheryl Feldman: A születés mûvészete címû könyvét. Ráhangolódáshoz nagyon jó.
Zita
Nekem az egyik legszebb félévem a babaprojekt volt... így neveztük a párommal a "Na, akkor jöhet a gyerek." idõszakot. Persze nem akkor jött, amikor terveztük, fél évet váratott magára. Azt mondják, hogy kb. ez az átlag, de az sem ritka, hogy kilenc hónap is eltelik, mire megfogan a baba. Alkati és lelki tényezõktõl nagyon függ. Vitaminokról... Szerintem a fogantatás elõtt érdemes szedni, hogy a szervezeted felkészüljön. De most tavasz és nyár van, rengeteg zöldség, gyümölcs. Nem biztos, hogy szükséged van rá. Én amint megfogant Anna, abbahagytam. A magzatvédõ vitaminok egyes orvosok szerint a magzatot óriásbébivé növesztik a pocakban, ami a szülést megnehezíti + azt látták, hogy ezek a csecsemõk nem voltak világrajövetelük után egészségesebbek vitaminozott társaiknál.
Éva
Minden jót kívánok a barátnõdnek. Nagyon sajnálom. Drukkolok értük. Nem biztos, hogy mûtét közben fertõzõdött meg. A hosszú vajúdás alatt, ha sok volt a manuális vizsgálat, az is okozhatta, sõt, annak nagyobb az esélye. Geréb Ágiék ezért végeznek minimális belsõ viszgálatot vajúdás és szülés közben.
Bringa
Hogy vagy? Fészekrakó ösztön, pakolási mánia még nem lett úrrá rajtad? Állítólag a szülés közeledtével a nõkön ez gyakorta elhatlmasokdik. Minden szépet és jót kívánok neked és a babának!
Megyek, a Tücsköm ciripel az ágyában.
Hi, Jutka