Juli!
A 49 éves nõ is szült, tehát alkalmas a gyermek nemzésére, kihordására nem? Kitudja mi volt az oka, miért nem kérdeztél rá erre? Még az is lehet, hogy évekig tartó
gyulladása(gyulladásuk) volt, az orvosok nem ismerték fel csak már néhány év(tized) múlva, elvesztegetett éveket miattuk, vagy sokára gyógyították meg, vagy megszûnt a gyulladás. Voltak már csodák, lehet akármi az oka, nem is ismerjük a történetet. Vagy inkább pszichés okai lehettek, hogy nem sikerült csak a 13. lombik, ha amúgy minden rendben volt velük. Nagyon sok feltételnek teljesülnie kell, ahhoz hogy egészséges gyerek megfoganjon, majd
megszülessen, biztosan volt oka, hogy olyan sokáig nem sikerült nekik. De én csak találgatok, majd Erazmusz elmeséli mi volt az oka. Ha nem tudjuk, hogy mi, és a nõ-férfi teljesen rendben volt, akkor tuti, hogy pszichés ok, pl. görcsösen akarták, vagy mély, belsõ félelme volt valamitõl a nõnek.
A 49 éves anya önzõ? Szerinted. Persze, hogy késõbb nem aktívan dolgozva nehezebb pl. az iskoláztatáshoz szükséges feltételeket biztosítani a gyereknek, de az anya a 49 évébõl jó pár évig (akár 20-25) félre is tudott tenni elõtte(+apa is), hogy késõbb ne legyenek anyagi gondjai a gyereknek, elõre tervezve. Persze a lombik elég költséges, fõleg az 5.után, de szerintem még akkor is félre lehet tenni, a 25 év azért elég sok.
Fogadja el bárki is azt a tényt, hogy nem lehet gyereke? Ezt senki sem tudja elfogadni, max. azok a karrieristák, akiknek csak a pénz, utazás,munka stb számít.(Én is munkamániás voltam, amíg ki nem derült, hogy nehezebb lesz a baba összehozása...)
Azért a vér szava sokat jelent, belõled, férjedbõl egy kicsi, és az õseidbõl is, nem semmi a vérvonal! Én is tovább fogom vinni, bármi áron is...
És a hasonlatod kicsit sántikál...(az olimpia-tudós)
Sima szülésed volt, és gyorsan össze is jött a gyerek, igaz? Teljesen más egy azonnal teherbeesõ-szülõ nõ érzései, mint akinek nagysokára sikerül.
Életképtelen vagy genetikailag hibás sejteket nem hiszem, hogy "kényszerítenek" megtermékenyítésre, mivel a 99%-os ilyen irányú szûrése a szervezetnek mûködik, beágyazódás sincs ekkor, és ez ugyanúgy igaz spontán fogamzás esetén is! A 99% ígyis-úgyis annyi, azt nem lehet befolyásolni. Hát igen, az 1%-ra mindenkinél megvan a lehetõség!
Bemásolom ide, hogy milyen szûrõmechanizmusokon kell átesni a sejteknek:
"Ahhoz, hogy valaki megszülessen, 3 szûrõmechanizmuson kell túljutni:
1. Fogamzás elõtti kiválasztódás: A petesejt képes kiválasztani a számára legmegfelelõbb spermiumot. Ahhoz, hogy ez bekövetkezzék, több 10000 spermium együttes jelenlétére van szükség. Az ivarsejtek találkozásakor nem mindig következik be fogamzás!"
Igaz, ez az 1.pont kiesik a lombiknál.
DE:
"2.Az anyai szervezet GENETIKAI és/vagy immunológiai szempontok alapján elutasíthatja a megtermékenyített petesejt beágyazódását.A vérzés néhány napig kimaradhat,a terhességi teszt is pozitívvá válhat, mégis a zigóta menstruáció formájában kilökõdik.
3.Születés elõtti szelekció: Egyet jelent a spontán vetéléssel.
Ez
a 3 szelekciós mechanizmus olyan kiválóan mûködik, hogy a veleszületett rendellenességek döntõ többségét kivédi. A spontán vetélés nem mindig tragédia, de az esetek egy részében megelõzhetõ, máskor viszont természetes élettani folyamatok áldásos következménye. Ez utóbbit csak akkor jelenthetjük ki, ha minden, a vetélésért felelõs betegséget kizártunk! Szerencsére a szelekció nem csapható be, pl.terhességet védõ sárgatesthormonok adásával. Csak az a terhesség tartható meg, melyet a szervezet is hajlandó elfogadni...."