Sziasztok!
Most van pici időm irni. Ábel a sokadik orrszívás-szopi-seggrázás után visszaaludt.
Tündi!
Ábeltől nem vettek vét, amióta hazajöttünk a Klinikáról.
Sosem adtam pénzt sem a dokinak, sem a védőnőnek. Ez a munkájuk, ezért kapják a fizetésüket.
Tudományok:
-mászik
-egyre többet áll kapaszkodás nélkül
-lépeget, mér elég az egyik kezét fogni
-dumál, de főleg babanyelven.
-szavai: baba, apa, anya, nem, enni, hamm, pápá, ábe, mama, papa.......dádád, nenene, didádá..................
-6 fog, 4 áttörőben
Ábel is alig eszik pár napja, egész biztosan a nátha viseli meg. A babapiskóta, kifli, banán az kell, de a főzelék nem. Tegnap előszőr próbáltam levesben főtt zöldséggel megetetni, de olyan elánnal köpte ki, h csak na. Ilyet eddig nem csinált. Határozottan közli, h nem kéri, elfordíja a fejét. Próbáltam a kezébe adni főtt zöldséget, de eldobta, pedig finom volt.
Játék: kukucskálás, szigorúan a babakocsiban
, felállni mindenre, kivülről körbejárni a járókát, mindent megkóstolni...
Próbálkozunk a "kérem-köszönöm" játékot, de még nem megy.
Ügyesen tapsol, na és indiánüvölt
Úgy tapasztalom, h nem szabad erőlteni dolgokat. Megmutatom, aztán lehet, h pár nap-hét múlva csinálja.
Ábelt nem vihetem a konyhába, mert azonnal enni kér
. Úgy mosogatok, h a nappaliban a járókából lát, énekelek neki és kis ideig nyugiban marad. Szeret eljátszani a telefon nyakbaakasztóval.
Ábel is hisztis, makacs, de próbáljuk ügyesen terelgetni. A peluscsere nálunk is cirkusz, most már kinyitja a tépőzárat. Én beragasztom és mire a másik oldalon is, Ő kinyitja az elsőt. Tép a fütyit, eszi a lábait...
Mekkora Gergő méretileg? Ő miket csinál??? Mentek bölcsibe?? Hányszor kakkant egy nap?
Örülök, h egészségileg is rendben vagytok!!!!!!!!!!!!! Gratula a szavakhoz!! KÉPEKET lécci!
Elhiszem, h lelkifurid volt, mi pár napja séta közben beszélgetünk egy anyukával és a 19 hónapos kisfia, belecsípett két kézzel Ábel arcába. Egy szemvillanás alatt történt. Sajnos az ilyeneket nem tudjuk megakadályozni. Engem is bánt, szerencsére Ábel jól viselte. Félek mi lesz a bölcsiben??
Talán valamiféle torna segítene a hasadon.
Epekő: már hosszú évek óta növekszik, szerencsére komoly panaszt nem okozott, csak a vérképemből derült ki.
Iszonyat félek, h esetleg nem láthatom többé a szeretteimet. Néha nagyon elkenődök, de összedem magam és teszem a dolgom és nem idegesítem magam.
Sok a megválaszolatlan kérdés, de remélem találunk egy kedves, megbízható orvost, aki segít.
Az Uh-s doki mondta, h lehet, h az elhízásomban közrejátszik az epekő. Ha ez így van, akkor esetleg annnyi jó a rosszban, h műtét után javulna az emésztésem és fogynék.
Szép napot Mindenkinek!