Szia Nevtelen,
gyakorlatilag hasonlo elmenyekben volt reszem.
A szules utan amikor eloszor mehettem a fiamert, a gyerkoc meg az inkubatorban volt. Addig ott ultem, amig a gyerkeorvos meg nem jott, ki nem vettek es fel nem hivtam az orvos figyelmet arra, hogy pajzsmirigy problemam van, meg cukor hatareset vagyok, es ha lehet, erre figyeljenek oda a gyerkocnel. Visszajelzes 0, hogy most ezt figyeltek utana vagy sem.
Kedden szultem, szerdan is, meg csutortokon is tobbszor meglatogatott a vedono (egy nagyon aranyos fiatal holgy, Melinda a neve), probalt segiteni, hogyan tegyen mellre a picit. Sajnos nem igazan sikerult, kisfiam nem akarta bekapni a cicit, en egyre idegesebb voltam a kudarctol, na es a fiam gyakorlatilag aludt vegig, meg a tisztabateves sem ebresztette fel, vagy ha fel is ebredt, mire elertem vele a szobaig, ujra elaludt. A vedono vegul azt mondta, most mar o is feladja, lehet, hogy szulesnel tulsagosan belenyultak a gyerek szajaba, ezert utalja, ha van valami a szajaban, talan probaljuk meg bimbovedovel, talan az segit. Ferjem elrohant, vett egyet, aznap este (csutortok) egy csecsemostol kertem segitseget, aki megmutatta, mit tegyek, majd az elso perc utan otthagyott. Sajnos, kisfiam ujra elaludt, nem szopizott tovabb. Visszamentem kerni segitseget, amikor egy masik nover azzal fogadott, hogy a fiam sulyvesztese olyan nagy, hogy adjak neki tapszert. Kerdeztem tole, hogyan gondolja? HAt csak menjek be, a hutobol vegyem ki, es adjak neki estere, ejszaka ugyis adnak majd neki a noverek...nem ertettem a dolgot, a szobatarsaim vilagositottak fel, hogy tapszert csak a gyerekorvos rendelhet el. Visszamentem a noverhez, mire a holgy eleg erelyes hangon kozolte, hogy "HAt nem erti anyuka, hogy nincs teje? Ehezik a gyereke! Nem is fogjak magukat szombaton hazaengedni!" En pityegve elsomfordaltam, de visszamentem, hogy akkor megis kerek tapszert. Ekkor meg kizavartak, hogy mindjart jon a gyerekorvos, most menjek vissza a szobamba. A gyerkeorvos vizitet tartott, es azt mondta, NE adjak tapszert a babanak, nincs olyan nagy sulyvesztese, de azert biztonsag kedveert ok majd ejszaka 3-kor adnak neki egy kis higat, de hajnalban a szopit eroltessuk inkabb. Pentek reggel mentem 1/4 6-kor a gyrekert, gyanusan melyen aludt. Megkerdeztem, mikor adtak neki tapszert. 1/2 5-kor!!! Mivel az altalam odakeszitett kicsi luku AVENT-es cumisuveg erintetlen volt, gondolom, a korhazi bocicumibol kapta. Ezek utan persze, hogy nem tudtam szopiztatni, ugy aludt, mint a bunda. 11-korul vegre felebredt, mellre tettem, szopizott is, buszke voltam magunkra, mire az egyik csecsemos megkerdezte, mennyit evett a gyerek. Honnan tudtam volna, hogy le kell merni merlegen a gyereket elotte es utana? Jo, igy utolag logikus, de akkor eszembe se jutott magamtol, ok meg nem mondtak elotte.
Egy ora mulva gyerkoc orditott, most mar lemertem, ujra cici, haromnegyed ora alatt 0 grammot sikerult ennie.
Bevittem a csecsemosokhoz, es du. 2-kor kertem, hogy akkor adjunk neki tapszert, mert latom, hogy ehes, es nagyon le van fogyva, es csak elvezkedik a mellemen, de nem szopizik.
Gyerkoc bealudt, fel se birtam egesz delutan tobbet ebreszteni. Furdetes alatt uzentek, hogy azonnal menjek be, gond van a fiammal. Az egyik nover azzal fogadott, hogy "Anyuka, a fianak olyan sulyvesztese van, hogy azonnal visszuk az intenzivre infuziozni..." Ekkor kiakadtam, eleg hatarozottan kozoltem, hogy hogyan lehetseges az, hogy egy 10/10-es APGAR-ral szuletett gyerkoc 4 nap utan az intenziven kot ki, miert nem figyeltek ra, vagy miert nem szoltak korabban, hogy gond van???? NA, ezutan kovetkezett az egymasramutogatas.
Az egyik nover szidta az elozo napit, meg az azt megelozot, kentek egymasra a felelosseget.
RAgaszkodtam ahhoz, hogy beszelhessek a gyerkeorvossal, akkor mar zaporoztak a konnyeim, azt hiszem, osszeomlottam.
A gyerekorvos vegul azt mondta, nem kell az intenzivre vinni, de most mar tenyleg adni kell neki tapszert, mert biztosan nincs tejem, es majd szombaton reggel eldontik, hogy hazaengednek-e minket este...egesz ejjel nem aludtam, csak bogtem az agyamban, kitort a depi rajtam...
A szobatarasam tanacsolta, hogy probaljam meg a mellemet mellszivoval fejni, hatha attol jobban beindul a tejtermeles (a csecsemos nover erre a kerdesemre azt valaszolta, nem szabad fejni, mert odemas lesz a mell!), mert ereztem, hogy feszul, de a fiam gyakorlatilag semmit sem szopizott ki belole. Ez vegul segitett, a tejet lefejtem (je, volt tejem), es cumisuvegbol a fiam megitta.
Szombat reggel kibogott szemekkel vartam a gyerekorvosnot, aki vegul hazaengedett minket, de ekkor mar olyan allapotban voltam, hogy mindenen sirtam, es 10 percenkent neztem az orat, mikor lesz mar 4 ora.
Meg hazajovetel elott megkertem az egyik csecsemos novert, hogy segitsen a korhazi elektromos mellszivot hasznalni, mert en addig a sajat AVENT-esemet hasznaltam, es nem lesz idom ujra kifertotleniteni az enyemet, mert megyunk haza, mire kozolte a holgy, hogy "Mit kepzel anyuka, attol nem lesz tobb a teje! Ja, hogy eddig is? Mivel? Akkor folytassa is az AVENT-jevel..."
Konnyeimet nyelve hagytam el a korhazat, ha azokra a napokra gondolok, meg mindig gyomorgorcsom lesz. Ilyen kiszolgaltatott es megalazo helyzetben sem azelott sem azota nem voltam, mint akkor.
Es ezek teljesen sajat elmenyek, vegighallgattam ott mas lany parbeszedet is a noverekkel, az se volt tul szivderito es felemelo. A zuhanyzo allandoan a csecsemosok szidasatol volt hangos.
A kekfenyes babak anyukai sajat ugyeletet szerveztek, mert a csecsemosok azt se vettek eszre orakig, ha a gyerekekrol lecsuszott a szemvedo pant...
Az egyik lany szerette volna tudni, milyen vizsgalatokat vegeztek a gyereken, mire a nover kozolte: "Mit erdekli az magat?" No comment...
Bocsanat a hoszusagert, de jol esett vegre kisirni magambol ezeket az "elmenyeket".
Gombocka azota sem hajlando szopizni, de tejem az szerencsere van, igy azt kapja cumisuvegbol. Ha a korhaziakon mult volna, most tapszerezni kellene a gyerkocot...
Gombóc