Sziasztok!
Megvagyunk mi is, csak lusta voltam írni
Hétfõn megkapta Ádám a 3 hónapos oltást. Aranyos volt, csak akkor sírt, amikor szúrták, aztán már vigyorgott. Kapott egybõl egy lázcsillapító kúpot, biztos ami biztos. Meg is mérték, 5 kiló 60 deka, 62 centi hosszú. Nálunk a dokinéni soha nem témázik a súlyán. Azt azért mindig megkérdezi, van -e elég tejem, mondom az van. Látja, hogy milyen kis ügyes, izgõ-mozgó vigyorgó Ádám, akkor a súlya nem téma.
Aztán a szuri után a délutánt végigaludta az uraság, csak este ébredt fel. Akkor raktam a lábára borogatást, mert már bedagadt neki. Cicizett egy jó órát, visszaaludt. De éjszaka 2 óránként felébredt, mert fájt a lába
Mivel õ csak hason tud aludni, rossz volt neki, mert nyomta a lábát. Ha meg megfordítottam, úgy meg nem tudott aludni. De aztán párnákkal kitámasztottam és valahogy oldalt sikerült aludnia. De a tegnapi napot is majdnem végigaludta (én is) A combija már ma reggelre nem volt bedagadva, de azért még borogatom. Ja, meg szerencsére nem lázasodott be.
Ma reggel jól kitolt velem
Mikor felébredt, jól telekakálta a pelust. Tisztába tettem, mentem összeágyaztam. Visszamegyek, gyerekecske vigyorog, magyaráz, csak furcsa szaga
Megint tele a pelenka. Megint tisztába tettem. Pakolászok tovább. Aztán veszem ki a kiságyból, megint furcsa a szaga
3* tettem tisztába ma reggel
Úgy látszik csak a tiszta pelenkába jó kakilni. Na jó, biztos azért volt ez a nagy rakás, mert már 4 napja nem volt semmi. De birom, mert már mindenfelé kalimpál a kezével, így a kakás pelenkába is
Nem gyõzöm lefogni, meg letakarítani
A szopival már elég ügyes. Éjszaka nem kell már a pohárból a lefejt tej, nappal néha igen. De például vasárnap szinte egész nap cicin volt. 2 óránként evett, és mivel még mindig nem tökéletes a technika, egy evés eltart 30-40 percet, de van, hogy egy órát is. De elég neki egy cici, a másikat fejnem kell. Valamelyik éjszaka is szopizott, én meg elaludtam. Azt álmodtam, hogy lefejtem, el is mosogattam. Biztos ti is álmodtatok már így, hogy teljesen olyan volt, mintha tényleg megcsináltam volna, így nyugodtan aludtam tovább. Késõbb felébredtem, Ádám aludt cicivel a szájában
Én meg kelhettem fejni
Próbáltam, hogy nem fejek éjszaka, de muszály. Pár óra alvás után már nagyon feszül a cicim. Amikor kihagytam (6 órát) reggel 4 és fél deci tejet fejtem le(csak a jobb-ból, amibõl nem szopott Ádám). Az sejó, ha nincs tej, de ez se egy leányálom. Olyan napi 8 decit elvisznek tõlem az anyatejgyûjtõk.
De ez is érdekesen mûködött. Ádám 6 hetes koráig kiöntögettem a fölös tejet, igaz sajnáltam. Aztán mikor elõször vittem tanácsadásra (védõnõ nem járt nálunk, gondoltam akkor megyek én) megkérdeztem hogyan lehet tejet leadni. És a védõnõnek fogalma nem volt! Azt meg tudta mondani, hogy hol a gyûjtõ. Én mentem be kérdeztem meg hogyan kell. Azóta naponta, kétnaponta jönnek a tejért. De azért magunknak is rakok a fagyasztóba, biztos ami biztos
És szombaton átfordult a hátáról a hasára! Igaz, nem úgy sikerült, ahogy Õ gondolta, mert a keze beszorult a hasa alá, nem bírta kiügyeskedni
Azóta nem próbálkozott. De a nagyi vett neki habtapi lapot! Majd pénteken jön (õk 30 km-re, Kiskunfélegyházán laknak) akkor kipróbáljuk!
Meg felfedezte a kezeit, olyan cuki! Állandóan fogja az egyik kis keze a másikat, forgatja, nézegeti. És folyton rágja az öklét. Ez még nem lenne gond, csak amikor úgy sikerül, hogy az ujját nyomja lefelé a torkán és majdnem meghánytatja magát...Rám meg a szívbajt hozza, mikor öklendezik. Jó játék!
Zsuzsa!
Nagyon szép a profilodban az írás! És cuki a nevetõs kép Elõdrõl! A kép szélét hogy csináltad? Csalános én sem voltam! Lehet, hogy valami vitaminhiánytól volt? De majd Áfonya hátha tud segíteni! Éjszaka én is igyekszem nem szólni Ádámhoz, de rendszerint nem bírom ki
annyira imádom. Õ mostanában tök jól alszik éjjel (kopp-kopp) este 8-tól alszik, éjfél, 1 óra körül szopi, aztán hajnal 4-kor, és olyan reggel fél 7 körül szoktunk kelni. Szerencsére kaja után egybõl alszik is vissza. Már egy jó hónapja tartja ezt az éjszakai ritmust. (kivétel most az oltás miatt)
De ahogy olvaslak benneteket, látom a nagyobb babák se alusszák át teljesen az éjszakát
Apja szerint, amíg fõiskolára nem megy a gyerek, addig úgysem alszom nyugodtan éjszakánként. Köszi
Most meg szétszedte a babatornáztató oldalát
Úgy látszik össze kell ragasztani.
Na megyek, mert már sokat írtam!
Szép napot Nektek!
Betti és Ádám, aki ma 14 hetes