Sziasztok lányok!
Úgy látszik ma megint szerencsés napom van, gyorsan írok is nektek.
Évi! Nálunk a hason alvás kérdése úgy néz ki, hogy vagy hason alszik vagy nem alszik.
Bár nálunk is mindenki mondja, hogy "csecsemőhalál", merthogy hasi légzésük van, ugye a cseppségeknek, s hason fekve a hasra nehezedő súly miatt esetleg elfelejthetnek levegőt venni, bízom benne, hogy ez nem fog megtörténni, s így legalább alhatunk.
Próbáltam megfordítani, mikor már igazán mélyen alszik, de nem megy. Háton csak séta közben a kiskocsiban, vagy autóban hajlandó aludni.
A hajnali nyöszörgés oka nálunk vagy a frontok, vagy a nyakig kaki állapot. Még nem sikerült rájönnöm melyik, mert eddig mindig egyszerre következtek be. De nem csodálkoznék, ha a sok trutyi miatt nyöszörögne szegénykém. Eddig ugyan én is azt mondtam, hogy éjjel nem cserélek pelust, érzékelje szegénykém, hogy éjjel van, de ha kell változtatni fogok rajta.
Bár hadd ragadjam meg az alkalmat s büszkélkedem egy kicsit, éjjel 11-től reggel fél 7-ig aludtunk!!! Apuci volt a legbüszkébb, hisz az altatás során Ő mondta a lánynak, hogy reggel alhat, ráér apa kicsit később menni.
Cskati! Gratulálok! Csak így tovább és meglátod nem lesz semmi gond! A fő az optimizmus!!
Pankamama! Anett már lassan 6 hetes, de még születési súlyához képest, csak alig valamivel több, mint fél kilót hízott, bár ha hozzászámítom azt a 300 grammot amit a korházban leadott, nem olyan rossz a helyzet. Sajnos centire nem tudom mennyit nőtt, de a rugikon látom, hogy szépen növekszik.
Hogy viselte Panka a szurit?? Nem sírt nagyon? Én már előre félek tőle.
Lányok, lehet, hogy gyermekem a fürdéstől fél? Esténként mindig van 1-2 óra fürdés előtt amikor nagyon nyűgös, sokáig azt hittem, hogy a hasa fáj, de már látom rajta, hogy nem mindig ez a helyzet, s nem is éhes, hanem kifejezetten nyűgös. Hozzáteszem, hogy a kádban is üvölt. Már próbáltam kevés vízben, sok vízben, picit hidegebben, vagy éppen melegebben, de semmi sem volt jó. Eddig összesen két alkalom volt, mikor csendben tűrte, hogy fürdessem. Tegnap például, úgy hogy mind a két kezét fogtam, s széles mosollyal beszéltem hozzá körülbelül 10 másodpercig bírta, hogy apja fürdesse, majd a fentebb leírtak.
Mit lehet ilyenkor tenni, vagy ez majd elmúlik magától?
Mse