Sziasztok,
Kedd reggel viszem vizsgalatra a kiscsajt, nem a pestihez, mert neki csak 2 het mulva lett volna idopontja. (Egyebkent nagyon szimpatikus volt a telefonon keresztul, meg tanacsot is adott, hogy miket csinaljak a kezelesekig.)
Benianya, jo sok kerdesed volt, megprobalok mindegyikre valaszolni. Mint irtam a lanyom altalaban ugyes, csak a forgolodas az, amit egyaltalan nem csinal, igazabol nem is nagyon probalgat.
ökölben tartja a kicsid a kezeit, bagy tenyérre letámaszt ha hasra rakod?
-> Ha hasra rakom foleg alkaron tamaszkodik, de nyult a targyakert, szajaba veszi oket. Kozben a labat is felemeli, igy C-alakban van, azaz a pocakjan tamaszkodik ??? A fejet jo magasra emeli, ha a keza is lent van
Szopi közben 3 hónaposan hátrafeszitett c alakban a hátával?
-> hat ezt nem tudom, mar regen volt. De en foleg fekve szoptattam. Neha ulve is szopott, neha csinalt ilyen kifesziteseket, amit en foleg a faradtsagnak, nyugossegnek tudtam be. Mostanaban viszont neha fesziti magat hatra, amikor felvesszuk bufiztetni, ez az utobbi par nap jott elo.
Szoritja az öklét, vagy kiengedi? Hason feltámaszt, vagy alkaron dolgozik?
-> inkabb alkaron dolgozik. Az oklet neha szoritja, de jellemzoen inkabb kiengedi, hogy markolaszni tudjon.
A lábfejei kifelé állnak?
-> Van pici kulonbseg, nem tudom, hogy a jobb laba all-e picit befele, vagy a bal laba picit kifele. Remelem majd a gyogytornasz megmondja a helyes valaszt
Ha felülteted beesik a két lába közé mintha nem is lenne izom az alhátában, derekában?
->nem szoktam felultetni, de multkor amikor a doktorneni meghallgatta felultette, es azt hiszem elore dolt. Igaz tartotta a doktorno. Most epp alszik a kiscsaj, nem ebresztem fel, hogy kiprobaljam
Pelenkázáskor ha felfogod a lábait és elengeded megtartja fent vagy visszahuppantja?
-> Marmint hogy megtartja e gyertyaban? Nem ertem ezt a kerdest....
Hogxy tartja hanyatt a lábait? kifelé lazán mint csecsemő korában, vagy rágja, fogja, húzza maga is felfelé?
-> amikor lazit, pihen, akor lazan kifele, de amikor jatszik bvele, akkor felhuzza a szajaba veszi a labujjait, markolassza a zoknit. Sokszor amikor jatszik, rugdalozik, a foldhoz vagdossa a labat, es szokszor kicsit felhuzva tartja - rugasra keszen
Ha felállitod a combodra rugózik a lábaival vagy kerezstezi a lábfejeit, vagy lábujjhegyen topog, vagy felkapja a lábait?
-> ezt sem tudom, nem nagyon figyeltem meg, igaz nem is nagyon allitom fel. Ezt is kiprobalom majd, ha felebredt.
Tenyleg jo ez a topik, foleg, hogy sok valos tapasztalatot olvasok, nem csak ures feltetelezeseket. Nagyon orulok, hogy megtalaltam.
Ja, a kezelesre nekunk 3000-et mondott a csaj, igaz nem tudom, hogy fel ora vagy 1 ora. De azt mondta, hogy elobb megvizsgalja, meglatja, hogy mi van, es a kezelesrol utana tud mit mondani. Ugyhogy kivancsi vagyok. Egyelore nem is szoltam a dokinknak, majd csak akkor, ha konkretumok lesznek.
Na, lehuztam, mert takaritanom kell, meg kajat csinalni.......
Jo hetveget!
Ivett