Új privát üzeneted érkezett!

Laura,

Lehet, hogy a hatodik het 4 dik napjan vagy, ami azt jelenti, hogy 5het es 4 nap telt el, nem?

PK
petrakovacs50

Viráganya, Laura!
Szerintem úgy lehetne a legegyszerübben eldönteni a kérdést, ha megadnátok az utolsó menstruációtok idöpontját. Az is lehet, hogy egyszerre volt, csak másként számoljátok a heteket.
Pussz,
Eszter
eszter

Beja!

Tényleg nagyon aranyos a dokid, bár az enyém is megadta a mobilját. A hasfájással nagyon megnyugtattál, mert nekem is gyakran szokott fájni, és azt mondta a dokim, hogy amiatt ne aggódjak. De azért jobb így, hogy tudom, hogy mi történik bennem.

A Magne B6-hoz annyit tudok hozzátenni, hogy a dokim szerint csökkenti a terhesség kezdetén a hányingert.

Puszillak benneteket: Laura
Laura

Eszter, Petra!

Az utolsó mensim február 22-én jött meg. Ez így teljesen logikus, hogy a 6. hét 4. napja azt jelenti, hogy 5 egész hét és 4 nap telt el.

Én csak megköszönni tudom, ha kijavítjátok a táblázatban.

Puszillak: Laura
Laura

Eszter!
A tp biztosan beleszámít! Sajna többet nem tudok, majd júniusban úgyis kifaggatom a munkaügyiseket. Azt tudjátok, hogy már a terhesség 3. hónapjától jár a családi kedvezmény (havi 6000 Ft/gyerek)? Hallottam valamit arról is, hogy csak akkor jár a 70%-os GYED, ha min. 180 napig nem voltál tp-en, ha mégis, akkor csak 60%, de ez sem biztos, csak pletyka szinten hallottam!

Orsi
Orsi

Bejaaaa!Segítség!Mit mondott a doki a folyásodra?Nekem az utóbbi idoben eléggé kiújult.A rákszurés eredménye még nincs meg,ott is megemlítette a dokinéni,hogy van.Az igazság az,hogy hetente 3-5 alkalommal,tehát renszeresen járok úszni,és rendszeresen (megelozésként) Canesten hüvelytablettát szedtem.Amióta viszont a babaprojekt beindult,nem szedtem,biztos,ami biztos alapon,bár több helyrol is olvastam,hogy nem árt a koraterhességnek.

Szerintetek Lactacyd Femina-t lehet használni koraterhességben?

Mariann
Mariann

Laura!

Neked már 6 hét és 5 nap telt el.
Nem tudom, miért, de az orvosok tényleg úgy mondják, hogy hatodik hét, amikor a hatot betöltötted. Ezt én sem értettem soha.

BGabi
Bánhidi

Lányok,nem emlékeztek,hogy a "ma megont megjött..."topicban korábban valaki írt arról,hogy a terhesség 90 napjától valami 3000 Ft-os valami jár?Ha valaki emlékszik,leírhatná.

Mariann
Mariann

Orsi! Ez a 6000.- Ft/gyerek családi kedvezmény hogy is van? A terhesség 3. hónapjától kapom? és honnan? vagy valamit félreértettem?
Beja
Beja

Mariann! Ha a folyás semmi panaszt nem okoz, csak van, legyen bármennyi a mennyisége, nem jelez semmi bajt. Ha viszont (bocsánat a kifejezésekért) viszket ott lent, vagy csíp, vagy a folyás aludttejre emlékeztetõ "darabokat" tartalmaz, akkor az lehet gombás fertõzés jele.
A hüvelykúp nem káros az elsõ három hónapban.
cupp, Beja
Beja

Beja!

Ez az adóból levonható dolog, és onnan kapod, ahonnan a fizudat, ha bejelented nekik a dolgot, és viszel orvosi papírt (fogalmam sincs milyet) hozzá. (ez az összeg a gyereksorszámától is függ, harmadikra már több)

Ildi
Pethes Ildikó

Családi kedvezmény az én ismereteim szerint 3000 Ft/hó jár a terhesség 91.(?) (3 hó) napjától. Az orvostól kell igazolást kérni, és azt bemutatni a munkaügyisnek, de az igazolást el kell rakni az adóbevallásodhoz.
Sziasztok
BGabi
Bánhidi

Gyerekszámok:
1. gyerek: 3000 Ft/hó
2. gyerek: 4000 Ft/hó/gyerek
3. gyerek: 10000 Ft/hó/gyerek
Ez után is növekszik valamennyit, de nem tudom pontosan, megnézhetem, ha valakit érdekel.
BGabi
Bánhidi

Beja!
Én is úgy tudom, ahogy Gabi, elsö babánál 3000 Ft, utána emelkedik az összeg. Nem fontos, hogy az anya kapja, levonhatják az apa adójából is.
Azt hiszem, a háziorvostól kell hozzá igazolás (de lehet, hogy nem jól tudom).
Mennyi formaság!

Eszter
eszter

Hüha, tiszta bürokrácia... köszi ismét az infótKép
Mennyi dolog van ezzel a kis pocaklakó babszemjankóval kapcsolatban, amit el kell intézniKépKép Tehát részemrõl 3.000,- Ft... több mint a semmiKép

És lányok! Mi van a szülés után? A fizum hány százalékát kapom meg havonta? Vagy ez az, amirõl már ma volt szó, a GYED? De buta vagyok ebben a témábanKép
cupppp, Beja
Beja

Beja!
Leírom, amit tudok, bár mint az elöbb is kiderült, kissé hiányosak az ismereteim Kép.
A terhességi-gyermekágyi segély 6 hónapig jár, már a szülés elött is el lehet kezdeni az igénybe vételt. Utána (ha van megelözöleg 180 nap munkaviszonyod) kapod a baba 2 éves koráig a GYED-et, ami a fizetésed 70%, jövöre max. 83.000 Ft.
Ezen kívül jár az elöbb említett adókedvezmény és a szülési egyszeri segély (az kb. 27.000 Ft, azt hiszem).
Ha valamit rosszul írtam, javítsatok ki. Még nem vagyok gyakorlott ilyen téren Kép.

Eszter
eszter

Lányok, ha már nyomoztok. MI van akkor, ha az embernek idõközben megszûnik a munkaviszonya? Mondjuk konkrét véges idejû szerzõdése volt, valamikor a terhesség során véget ér. Akkor utána õ munkanélküli? És azokra mi vonatkozik?
Köszi:
Ildi
GYED-re azt szokták mondani, hogy az igénylést megelõzõ két évben kell teljesíteni azt a 180 napot.
Pethes Ildikó

Eszter, köszönöm szépenKép
szóval "dõlni fog a lé" KépKép
A terhességi-gyermekágyi segély mekkora összeg?

cupppppp, Beja
Beja

B.Gabi!

Nem vagyok jártas a munkaügyi dolgokban, és a munkaügyes kollegano nem túl jó indulatú, tole nem szeretném most még megkérdezni. Kép
Tehát: ha ez a 3.000,- Ft adókedvezmény, akkor csak év végén kell levonni az adómból, vagy már havonta, a 91. naptól?
Bocsi, de én teljesen járatlan vagyok az ilyesmiben.

Pusssssssssz: Laura
Laura

Gabi,

A táblázathoz: az utolsó mensim első napja március 6. volt.

Évike
Évike

Ildi!
Ilyen esetekröl azt hiszem, írnak a Babanet föoldaláról elérhetö "Alapvetö tudnivalók a Gyed-röl" oldalon, esetleg nézd meg. Én ezeket már el sem olvastam, egyrészt mert rám nem vonatkoznak, másrészt pedig csak még jobban bekavarna.
Eszter
eszter

Beja!
Az is a fizetésed 70%-a, csak nincs felsö korlátja.
Laura!
Havonta vonják, azt hiszem, utólag nem lehet érvényesíteni. Amikor bejelented (én a 12. hét körül gondoltam), egyböl szólhatsz emiatt is, hogy kezdjék el vonni. Bár ha a férjed kapja, akkor ez nálad nem jelent problémát (mi úgy tervezzük, hogy inkább az ö fizetéséböl számíttatjuk).
Eszter
eszter

Laura!

Ha majd meglesz az igazolásod, akkor ha bemutattad, onnantól ők kötelesek neked a 3000 Ft családi kedvezményt figyelembe venni. Persze azt is megteheted, hogyha akkor még nem akarsz szólni a terhességedről, hogy csak később mutatod be, később kezdik havonta vonni, de év végén amikor elkészíted az adóbevallásod, akkor te már pontosan kiszámolva veszed igénybe.
Szóval havonta jár.

Frissítés

<pre>
PK 2.c. 12 hét 1 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 11 hét Budapest 1.b.
Eszter 2.c. 8 hét 4 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Viráganya 4.c. 7 hét 5 n Dunaújváros nov. 29. 2.b.
Gabi 1.c. 6 hét 6 n Nyíregyháza 27 év nov. 28-29. 2.b.
Laura 8.c. 6 hét 5 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Beja 8.c. 6 hét 2 n Budapest 25 év dec. 3. 1.b.
Kinga 1.c. 5 hét 5 n Maglód 33 év 4.b.
Niki 10.c. 5 hét 2 n Bp. (Érd) 27 év 1.b.
Évike 3.c. 5 hét 1 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 4 hét 4 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Orsi 8.c. 4 hét 3 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Lara Budapest 1.b.
</pre>
Bánhidi

Lányok!
Én úgy tudom, hogy a nögyógyász adja az igazolást, és hogy 1 gyerek után 400eFt-ig adómentes a jövedelem, ami évi 80eFt adójóváírást jelent és ennek az egy hóra jutó összege kb. 6eFt. A munkaügyre kell vinni az igazolást, és az alapján számfejtik. Persze 5 évig ezt is meg kell örizni!
Holnapra ígérem utána nézek!

Sziasztok!
Orsi
Orsi

Lányok,

Most olvastam vissza a számítást: ezek szerint én 5 hét és egy napos vagyok.

Ami a b&#369;nös anyagiakat illeti. Tehát hat hónapoig jár a terhességi-gyermekágyi segély ez is a bruttó fizetés százalékában maximálva van, de úgy tudom max. összeghatár nincs. 6 hónap leteltével pedig GYES a bab két éves koráig ami a fixu ezek szerint 70%-a de max 83,000 Ft bruttó jöv&#337;re. Utána már nincs semmi?
Ha közben jöna második gyerek akkor viszont újra TGYS majd GYES, ugye?

Az adókedvezményt adóbevallás után is lehet igényelni? Mert ugye a bevallás épp egy hónapja történt.
Évike
Évike

Sziasztok!
Itt is felteszem a kérdést, aki a másik topicban már olvasta, bocs, de azt hiszem, itt még aktuálisabb.
Nektek nött már a pocakotok?
Az az igazság, hogy bár még a mérleg nem mutat semmit (igaz, tegnap este 1 kilóval több volt, de ezt betudtam a vacsinak), már nem nagyon merek szük dolgokat felvenni, mert félek, hogy észreveszik. Én már határozottan látom, hogy megnött a hasam.
Szerintem, attól függetlenül, hogy elég vékony vagyok, rengeteget fogok hízni. Ezt eddig is gondoltam (az anyukám 47 kilóról indult és 22-t hízott), de ahogy elnézem, már tuti.
Nálatok mi a helyzet?

Eszter
eszter

Eszter!

Az én okoskönyvem, a Szülõk Larousse Enciklopédiája azt mondja, hogy van egy képlet, aminek az eredménye megmutatja, hogy hány kilót fog hízni a kismama, ill. mi az ideális az induló testsúlyához és magasságához képest.

A képlet: induló testsúly elosztva a testmagasság négyzetével.

Ezt leírom Neked számokban az én adataimmal, tehát:

54 osztva 1.60-nak a négyzetével = 21.09 kg.

Tehát ha én 21 kilót hízom a 9. hónap végére, akkor az pont jó. Ez kicsit soknak hangzik így elsõ hallásra, ki is borultam, hogy én most akkor 75 kiló leszek decemberre? El sem tudom magam képzelni ennyinek, de ha ez igy a normális, el kell fogadni.

Ha gondolod, holnapra elhozom a számadatokat, hogy havonta hány kiló hízás megengedett a kismamáknál, az 1. hónaptól a 9. hónapig.

Én még mindig ugyanannyi kiló vagyok, mint 3 hete.

cuppppp, Beja
Beja

Lányok, akinek már van gyermeke! Tényleg ennyit hízik egy kismama? Veletek hogy volt? Meséljetek!
Beja

Orsi! Lehet, hogy neked van igazad, én is megpróbálok utána nézni pontosabban.
BGabi
Bánhidi

Halihó Pocakoskák!

Vagyok ám én is, csak itthon többa meló, mint bent volt, alig jutok géphez, gyorsan olvasgatok, sokszor válaszra nem jut idöm.

Évi-most gratulálok, de nagyon!!
Nekem is márc. 6 az utosó mens. elsö napja, az kb. dec. 11-et jelent.

Gabi-profi a listád, köszi az energiáidat, amiket ide csoportosítasz!!

Lehet, hogy én vagyok a leglocsifecsibb----biztos a korral jár---de nálunk már mindenki tudja, közek s závol, már csak az nem, aki nem járt arra, amikor az ovis lurkóim teletorokból közölték az óvónénivel, meg az ott levö szülökkel," Anyukám terhes!!" és közben csillogott a szeme--így mesélték..

Majd meglátjátok, hogy nem csak a tehesség, szülés, de még a bejelentés is egész más többedik babánál...most én nagyon élvezem ezt a helyzetet ...

Annak is megvan a varázs ,amikor még csak Te tudod..olyan jó, meleg, bizsergetö érzés... még erre is emlékszem.
Mindötöknek boldog titkolozást(sokáig úgysem tatrthat... )és örömteli, megható bejelentéseket kívánok!!
Majd írjatok a reakciókrók, az érdekes lehet.
Egy fecsegö "csecsmögyáros":
KINGA
KINGA

Szija lányok!

Nagyon teccik ez az új topic 5let. És a táblázat! Hát az nagyon jóKép
Akkor én is csatlakoznék, bár Eszter nagyon pontosan tudtaKép
Azt igazából nemtom, hogy hanyadik ciklust is számoljam, hogy összejött
de az én logikám szerint az els&#337;.
Szóval Lara 1c.,13hét 2nap, Szeged, 25 év, OKT.16., 1.baba
Nem akarom elhinni, hogy én lennék itt a legidösebb kismama???
Huuuuuh..elég furi :-))))

A kádban való fürd&#337;zést én külön megkérdeztem a véd&#337;n&#337;mt&#337;l, azt mondta,
hogy azért nem javasolják, mert a meleg viz méhösszehuzodásokat
okozhat. Aztán, hogy ez igaz-e vagy sem, azt nem tudom, én mindenesetre
azota inkább zuhanyzom. Lassan ugyis itt a nyár, ugysem lesz kedve
szerintem senkinek sem a forro vizben ülni :-)))
A szolirol én is azt hallottam amit Kata, hogy a sziv sokkal gyorsabban
kezd dolgozni, ha valaki benn van a szoliban, a pulzus megemelkedik, és
nem jo a babának, ha az anya pulzusa tartosan megemelkedik. Nameg a
fertözések...
Lányok! olyan igazságtalanság, hogy még nem láccik semmi a pocimon:-((
Azt azért nem mondom, hogy egyáltalán semmi, mert a méh már kitapinthato
egyértelmüen. Pont a szeméremcsont és a köldök között van a teteje, de
igazábol még igy sincs nagy változás...
Na mind1, nem türelmetlenkedek.

Szijasztok, Lara
Lara

Orsi!

Jól tudod, 1 gyerek esetében 400 eFt-ig adómentem a jövedelem. Sajna nem vagyok tisztában azzal, hogy ezt követ&#337;en pontosan hogyan kell számolni, de az az egy biztos, hogy a párom családi kedvezményként havi 3000 Ft-ot kap.
De egyébként jogos, amit írtál, úgyhogy kíváncsian várom, hogy mire jutsz ez ügyben.

Sziasztok!
BGabi
Bánhidi

Lara adataival egy frissítés:

<pre>
Lara 1.c. 13 hét 2 n Szeged 25 év okt. 16. 1.b.
PK 2.c. 12 hét 1 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 11 hét Budapest 1.b.
Eszter 2.c. 8 hét 4 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Viráganya 4.c. 7 hét 5 n Dunaújváros nov. 29. 2.b.
Gabi 1.c. 6 hét 6 n Nyíregyháza 27 év nov. 28-29. 2.b.
Laura 8.c. 6 hét 5 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Beja 8.c. 6 hét 2 n Budapest 25 év dec. 3. 1.b.
Kinga 1.c. 5 hét 1 n Maglód 33 év dec. 11. 4.b.
Niki 10.c. 5 hét 2 n Bp. (Érd) 27 év 1.b.
Évike 3.c. 5 hét 1 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 4 hét 4 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Orsi 8.c. 4 hét 3 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
</pre>
Bánhidi

Lara, szija! De jó hogy hallunk felõled! KépKépKép Ha tudsz, sûrûbben jelentkezzKép Úgy örülök, hogy jól vagyKép

cuppppp, Beja
Beja

Sziasztok csajok!!!!!

Hu mennyi hozzaszolas volt, csak gyozzuk olvasni!!!

Szoval, par dolog:

Furdes/zuhanyzas:
Olvastam, hogy az elso honapban nem ajanlott a FORRO furdo. Akkor zuhanyoztam, most azonban egy jo hete egyszeruen KIVANOM a furdest. Nem forro , de meleg vizben. Jot tesz , es ugy gondoltam, ha jol erzem magam akkor tuti nem art.

Hizas:
En nem hiszek a 21kiloban. 9-14kg az atlag, de persze vannak akik tobbet hiznak. Par info ezzel kapcsolatban: normal esetben az osszes suly 38%kat teszi ki a baba!!! Szoval ha egy atlagos 3.5kilos babaval szamolunk, akkor 9kilo lenne a max hizas. Azt is olvastam, hogy IDEALIS esetben az elso harom honapban a sulynovekedes: 0kg, a 12-20hetig az osszes suly negyede, 20-32ig az osszes suly fele, es a maradek utana. Ja es a konyvem szerint az utolso 4 hetben megint nulla.

Pocak:
Nekem mar latszik egy kicsit, a nadragaimba a befottesgumi megoldast alkalmazom. Persze tudok ugy oltozni, hogy ne latszodjon, de mar nem veszek fel rovid, szuk felsot, csak olyat ami a hasam is takarja.

Mariann,
Lactacyddal kapcsolatban. Eleg jo keszitmeny, olvastam rola, sok nogyogyasz ajanlja foleg Angliaban. De nem kell elajulni, jo a marketingjuk. A szer tartalmaz lactic acidod -lehet, hogy nem igy kell irni- ami resze a huvely termeszetes florajanak. Ezert jo. Nem hiszem , hogy artalmas lenne, de a pozitiv hatasarol sem vagyok meggyozodve.

GYES stb
Mivel a gyermekagyi segely hat honapra jar es mar a szules elott igenybe lehet venni, legyetek vele nagyon ovatosak. Amit szerintem csinalni kell, bocsi ha ez egyertelmu. NEM SZABAD a gyermekagyi segely szules elott igenybevenni. Szules elott KI KELL iRATNI magad BETEGALLOMANYBA!!! Akkor is kapod a fizud 75%t ha jol tudom, bar nem ismerem a mostani szabalyozast. Szules utan 6 honap gyermekagyi 70% nincs maximum, utana meg ket es fel evig GYED, 83bruttoval max. Ha kozben jon a masik gyerek, szerintem taktikai okokbol erdemes akar egy hetre is allomanyba visszairatni magad - magasabb fizu utan kapod a penzt.

Udv
PK
petrakovacs50

Beja$

Mesélj még abból a könyvbõl és lassan én is azt mondom, dobd ki. Hülyeség a te számaidra a 21 kiló! Általában 9-10 kg a normális (ideális) növekedés. Amúgy a módszer eleve rossz így (vagy valamit nagyon félre értettél) Aki magasabb, annál a szám, amivel osztani kell, nagyobb. Azaz azonos induló súlyú egyéneknél az jön ki, hogy a magasabbnak kell kevesebbet hízni (nagyobbal osztassz, kisebbet kapsz) Hát ez eléggé hülyeségnek hangzik! A 21 kg meg végképp! Nézd meg még egyszer, és ha tényleg ezt írja, akkor szerintem is kidobhatod! Amúgy én elsõre 11 kg-t híztam, az ikrekkel meg kb 13-at. A jelenlegi paramétereid alapján szerintem neked egy 8-10 kg elég. Jobb könyvekben taglalják, a súly mibõl jön össze. 3 kg a baba, 1.5 kg a magzatvíz, további talán 2-3 kg a vízvisszatartás, a többi a tényleges plusz, ami tkp. nem kell. (ezt most csak fejbõl, bár pár napja láttam, de nem emlékszem elég pontosan, amúgy a gyerekek felvilágosítása során került elõ a könyv, imádják benne a rajzokat, ábrákat)

Ildi
Pethes Ildikó

Sziasztok!
Lara!
Örülök, hogy hallunk felöled és minden rendben van. Látod, figyelek Kép.
Beja!
A 21 kilót én is rengetegnek tartom, mint normális hízást. Persze lehet, hogy valaki ennyit hízik és semmi baja nincs, de azért semmiképpen nem tekinteném ezt átlagosnak vagy normálisnak.
A fürdésröl. Én egyébként is szeretek a kádban ücsörögni, de mostanában olyan fáradt vagyok este, hogy még inkább jól esik. Lehet, hogy ezentúl azért majd hanyagolom.
Petra!
Én is hallottam, hogy bár ezt a munkáltatók nem hangoztatják, sokkal jobban megéri a szülésig betegállományban lenni és csak utána kezdeni a gyermekágyi segélyt.
Kinga!
Ha tudsz, gyere minél gyakrabban! Te rendelkazel itt a legtöbb tapasztalattal, csak tanulhatunk töled Kép.
Üdv mindenkinek,
Eszter
eszter

Hát ez tök jó... akkor beszerzem a következõ könyvet egy következõ vagyonért...

Beja
Beja

A terhesseg hetrol hetre (komolyan nem ertekesitoje vagyok Kép ) nagyon jo es nem olyan draga, mint amit Te vettel.

PK
petrakovacs50

Petra, ezt kerestem egy csomó boltban, de sehol sem láttam...
Beja

En a Polusban vettem a Westend Cityhez kozeli konyvesboltban.
PK
petrakovacs50

Lányok,
Nekem is Beja könyve van meg és tényleg így számolKép De ett&#337;l függetlenül azért nem kell kidobni, vannak benne hasznos tanácsok is és nagyon szép képek, abrák.
De azért én is beszerzem a másikat is.

Kinga, Ezek szerint ha minden igaz akkor kb azonos id&#337;szakban jön el a nagy nap. Bár Nked már nagy rutinod vanKép

Én nem tudom de kezdek aggódni. Semmi de semmi jelét nem látom/érzem a terhességnek. Ma még álmos sem vagyok. Se hányinger, se mellfeszülés semmi. Mondjuk szomjasnak azért szomjas vagyok..
Nyáron napozni sem lehet? Nem tudom de én nagyon szeretm a vizet a napot.. Most viszont ett&#337;l a fürd&#337;zést&#337;l, úszástól is idegenkedem kicsit, mert bár minden könyv ajánlja, de a fert&#337;zések.. Pedig úgy imádom a Balcsit..
Na mindegyKép Ez most nem számít, majd zuhanyzok otthonKép

Na jó nem problémázom ennyit.

Én is szedem a magneB6-ot tán ezért is nem görcsölök meg nincs hányingerem? Csak csütörtökön megyek dokihoz, de már alig várom.. Remélem nem az derül ki hogy nem is vagyok terhesKép

Félre a negatív gondolatokkalKép
Évike
Évike

Sziasztok, frissmamák!
Gabi! Akkor légy szíves javíts! Utolsó mensim: február 22. November 29-re vagyok kiírva. Ja, és 29 éves vagyok...Kép

A Lactacyddal kapcsolatban: mióta lehet kapni, Virágot is ezzel mosdatom az intim helyeken, és én is kizárólag ezt használom. Azóta SEMMI folyásom / fert&#337;zésem nem volt!!! Virág nemes egyszer&#369;séggel "puncimosónak" hívja, az oviban is lelkesen mesél róla. Szerintem nagyon megéri az árát!

Tudjátok, mit kívánok? A fagylaltot! Abból is a Cornetto meggyes - joghurtos változatát. Tudom, hogy vigyáznom kell a súlyomra, de mit csináljak, ha mindent&#337;l émelygek? A fagyi meg olyan jó hideg a gyomromnak...Kép Ez azért furcsa, mert vagy 10 éve nem ettem fagyit, ki nem állhattam!

Hízásról: Virággal 11 kilót híztam, közben bármit megettem, amit megkívántam, de mindennap tornáztam, s&#337;t, kismama - klubba is jártam, ott is mozogtam.

Lányok! De komolyan! Ti MERTEK SZERETKEZNI??? Bocs a kíváncsiskodásért, de én annyira féltem a kicsit (meg egész nap pocsékul vagyok)...nagyon sajnálom szegény férjem...eddig minden hónapban ment a m&#369;sor, most meg...Kép
Ha tudtok valami okosat erre, írjatok!
Sok puszi: Viráganya
Viráganya

Lányok!
Én a jogszabályokat böngészve a következö sorrendre jutottam (ezt már év elején kikerestem, azóta nézegetem, hátha egyszer kell Kép):
Elöször az éves szabit érdemes kivenni, hiszen az jár és arra kapod a legtöbbet.
Utánna jöhet a betegszabadság (15 nap), ha még nem vetted igénybe az év során, majd a táppénz.
Ezután jár a szülési szabadság (24 hét) , de ebböl minimum 4 hetet szülés elött kell igénybe venni.
Most jöhet a 24 hét gyermekágyi segély, majd 2 éves korig jár a GYED, utána pedig marad a GYES (jelenleg 18eFt). Ezek közül csak a GYED van maximálva (és persze a GYES).
Arról nem tud valaki, valamit, hogy a 13. havi fizetés is beleszámít, amikor a GYED alapját számolják?

Eszter!
Bár a mérleg még nálam sem mutat semmit, a nadrágjaim egy kicsit szorosak derékban. Most örülök, hogy régen kövérebb voltam, nem kell új ruhákat vennem.

Beja!
Szerintem is rengeteg a 21 kg! Én úgy tudom, hogy ami a babán, magzatvizen, vízvisszatartáson kívül felhalmozódik azt szoptatásra raktározza a szervezet.

Lassan elmegyek haza, ha hagynak!

Sziasztok!
Orsi
Orsi

Orsi,

A szülési szabi nem ugyanaz a gyerekágyi segéllyel? Szerintem a kett&#337; egy és ugyanaz.
Különben köszi az infot, nagyon hasznos. De mi a jó ég ez a betegszabadság? Még életemben nem hallottam róla csak a táppénzr&#337;l ami ugye a netto fizu 75%-a.
Évike
Évike

Évike!
Természetes vizekben egyébként is kisebb a fertözés veszélye, mint pl. uszodában, de ott sem nagyobb, mint a munkahelyi mosdókban. Csak a melegvizes strandokat ajánlatos kerülni!

Viráganya!
A szeretkezés a babának tutira nem árthat, söt az orgazmus vérböséget okoz, ami kimondottan jót tesz. Állítólag a szülés is könnyebb, ha rendszeres nemi életet él a kismama. A rosszullét már nehezebb dió, de ha egyébként jól vagy, nyugodtan szeretkezzetek!

Még itt vagyok, mert nem hagynak haza menni. Hogy fogok így futni?

Orsi
Orsi

Beja,szerintem is nagyon sok a 21 kg!Meg van a régi terheskönyvem,abban rendszeresen vezették a súlygyarapodást.A 14.hétig nem híztam semmit,a 20 hétig 2,5 kg-ot,a 24.hétig összesen 4 kg-ot,a 28 hétig össz.6 kg-ot,a 31.héten érdekes módon fogytam 0,5kg-ot,a 34.hétig össz.8 kg-ot híztam.A 40.hetet betöltöttem a szüléskor,ha jól emlékszem össz.kb.11-12 kg-ot híztam.Ettol többet most sem kelleneKép

A szülési szab.=a tgys-sel.

Mariann
Mariann

Viráganya!
Nekem az elmúlt 3(!)terhességem alatt soha nem okozott gondot a szeretkezés, igaz a terhességek elején állandóan fáradt voltam, mint most..-

A babának nem árthat, ha zárt a méhszáj, söt : a terhesség egyes szakasziban sokan jobban élvezik ,mint annak elötte...jogosan, ha végiggondolod a lelki tényezöket..

Lehet nem jól hangzik ebben a topicban, de én mindig úghy gondoltam, hogyha elakar menni egy baba,menjen ,és inkább az elején--20. hét után már szülés és nem vetélés--, mint késöbb.
Ez nekem eddig összejött, a második gyerekemet állandóan ölben cipeltem,amikor a harmadik összejött, és mégsm lett soha gondom..
Légy egy kicsit felhötlenül boldog, és ajándékozd meg a párodat Magaddal, magatokkal,olyan hamar eltelik ez a 9 hónap.

Szép napot!Ölel:
Kinga
kinga

Kedves Indigo!

2 lehetoseged van irsz egy mailt a szerk@babanet.hu -ra es beirod a kert azonositott es a jelszot O elkesziti neked
vagy
csak azonosito nevhez irsz nevet , nem irsz jelszot ugy kuldod el hozzaszolasodat.

Szeretettel udvozlunk es nagyon szep kismamasagot neked.
napocska (napocska)

Sziaszok! Jó reggel mindenkinek!

Mai frissítés:

<pre>
Lara 1.c. 13 hét 3 n Szeged 25 év okt. 16. 1.b.
PK 2.c. 12 hét 2 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 8.c. 11 hét 4 n Budapest 25 év okt. 28. 1.b.
Eszter 2.c. 8 hét 5 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Viráganya 4.c. 7 hét 0 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Gabi 1.c. 7 hét 0 n Nyíregyháza 27 év nov. 28-29. 2.b.
Laura 8.c. 6 hét 6 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Beja 8.c. 6 hét 3 n Budapest 25 év dec. 3. 1.b.
Kinga 1.c. 5 hét 2 n Maglód 33 év dec. 11. 4.b.
Niki 10.c. 5 hét 3 n Bp. (Érd) 27 év 1.b.
Évike 3.c. 5 hét 2 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 4 hét 5 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Orsi 8.c. 4 hét 4 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
</pre>

BGabi
Bánhidi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?