Új privát üzeneted érkezett!

PK,
Pesten és Procter&Gamble.És Te merre vagy?
Évike
Évike

Petra!
Már az 5. héten rosszul voltál. A mensi utáni 5. vagy a fogamzás utáni 5. héten? Én eredetileg a 12. hétig terveztem a futást, de ha bírnám, futnék én tovább is (igazság szerint ez már inkább csak kocogásKép).

Mariann!
Köszi! Én bízom benne, hogy addigra meglesz a lagzi is. Pont tegnap tapogatóztam e témában a páromnál. Azt mondta, hogy semmi akadálya, miután megvettük a házat, és lecseréltük az autót. Azután már tudni fogjuk, hogy állunk anyagilag. Sajnos a szülökre nem igen számíthatunk e téren. Remélem lassan beindul a vállakozás is, mert én még nyaralni is szeretnék elmenni. Talán egy kicsit sokat vállaltunk be idénre, de talán e miatt sikerült a baba is, mert nem csak rá koncentráltunk.

Lányok!
Én alig bírok enni. Reggelire alig bírtam magamba tömni egy wimpit (régebben megettem még utánna két islert is). Délben rettenetesen éhes voltam, de egy fél fasírozottnál és 3 kanál krumplisalátánál többet nem bírtam enni. Normális ez?

Évike!
Sétálj egyet az udvaron, ha lehet. Én is ezt csinálom. Mondjuk nekem csak kb. fél óráig segít, utána kezdödik minden elöröl.

Csináltam új listát, Gabit csak azért tettem a végére, mert róla nem tudok semmitKép:

PK 2 c 12 hét 6 nap Svájc 29 év sz: 10.23 1.baba
Kiraly Kati 11 hét Budapest sz: 10.28 1.baba
Eszter 2 c 8 hét 3 nap Budapest 24 év sz: 11.16 1.baba
Laura: 6 c 6 hét 4 nap Budapest 29 év sz: 11.28 1.baba
Beja: 8 c 6 hét 2 nap Budapest 25 év sz: 12.03 1.baba
Viráganya 4 c 6 hét Budapest 2.baba
Kinga: 1 c 5 hét 4 nap Maglód 33 év 4.baba
Niki: 10 c 5 hét 1 nap Bp(Érd) 27 év 1.baba
Orsi 8 c 4 hét 2 nap Komló 26 év sz: 12.15 1.baba
Mariann 3 c 4 hét 3 nap Miskolc 30 év sz: 12.14 2.baba
Évike: 3 c 4 hét Budapest 29 év sz: 12.11 1.baba
Lara Budapest 1.baba
Gabi

Sziasztok
Orsi
Orsi

Orsi,
Köszi a tippet, sétáltam. Nem tudom ezt 15 perce volt most egy kicsit jobb.
Én mélyizom tornára jártam még a múlt héten is, ez minden izomcsoport kemény megdolgoztatása. De másnap baromi görcseim voltak, lehet nem tett jót a 15 perc hasizom. Úgy döntöttem jövő héttől inkább usziba járok. Az biztosan jó,mindenhol ajánlják.
Nem tudjátok mi a helyzet a szuanával és a szoláriummal? Szaunázni hetente kétszer szoktam, de félek most nem tenne jót, nem tudom. Szeintem a szoláriumban sincs semmi rossz. Vagy igen?

Orsi,
Csak egy kis kiigazítás a listához. Én az utolső mensi első napjától számítva ma az ötödik hét végén vagyok. Holnap kezdődik a hatodik hét.

Pussz,
évike
Évike

Sziasztok!
Orsi!
Én is kevesebbet eszem, volt olyan hét, hogy szinte semmit sem kívántam. Azt viszont észrevettem, hogy a tejfölös dolgok jól esnek, azt mondják, ezzel is jelez a szervezet, hogy valamire különösen szüksége van.
Évike!
Hát igen, az álmosság... Minden megbeszélésen félálomban ülök, este 8-kor pedig leragadnak a szemeim. De majd csak túlleszünk rajta Kép.
Szakirodalmam nekem is van, a páromtól megkaptam a Kismamák nagykönyvét, és az egyik barátnöm is elhalmozott mindenfélével (Gyöngéd születés, Gyermek születik...).
Üdv mindenkinek!
Eszter
eszter

Evike,

A korhazrol a masik topikban betettem egy linket Neked.

A SZAUNA TILOS!!!!! a szolariumra nincs semmi orvosi allasfoglalas, de en nem jarnek. ha nem tudsz rola lemondani, akkor max egyszer egy heten 10perc-maganvelemeny

Udv
PK
petrakovacs50

Kedves PK,

Nem vagyok egy szoláriumőrültKép És persze hogy le tudok mondani róla. Eddig is kéthetente mentem csak 7-14 percre.Kép
Köszi, a szauna gondoltam nem jóKép
Sokat segítettél, bár valéahol éreztem is mert múlt héten már hanyagoltamKép

Pussz,
Évike
Évike

Orsi,

5heten mensi utan inkabb az alvas miatt volt gond. Igazan rosszul a 7heten lettem eloszor. Amugy van aki a 7dik HONAPIG fut. Tudok olyat, hogy maratont futott csaj 8honapos terhesen. Szoval ahogy Te erzed!! En most kihagytam 2 honapot, igy nem hiszem hogy nekiallok ujra. Marad a seta es a masfajta testmozgas

Udv
PK
petrakovacs50

Évike a sétálás tényleg jó! Épp most jöttem vissza én is KépKép
Beja

Eszter! szija! Tényleg, most hogy mondod... minden ami tejfölös vagy majonézes, nagyon csípem most! Kép

Szolárium: a napokban hallottam valahonnan (már meg nem mondom, honnan, de mondta vki), hogy a szolárium nem jó. Bocsánat a hiányos infóért, de erre az egyre konkrétan emléxem.

Lányok! Mit gondoltok, ha június 20-tól megyünk két hétre a horvát tengerpartra, fürödhetek a tengerben??? Tudtok errõl vmit?

cupp, Beja
Beja

Beja,szerintem nyugodtan fürödhetsz a tengerben.Ezt valahol hallottam is,meg én is voltam az elso babával 18-19 hetesen a tengernél,akkor kérdeztem a dokit.

A szoliról ellentéteseket hallottam:van aki csak az elso idoszakban nem ajánlja,de akkor is csak a fertozésveszély miatt.(Az állószoli akkor jó?)Valahol viszont azt olvastam,hogy nem mutatták meg ki a káros hatását,de felhívják a figyelmet arr,hogy az egyértelmuen ártalmas,ha felmelegszik a méh.Vagy valami ilyesmi.

Mariann
Mariann

Beja, Szerintem a furdes az OK. Vannak akik vegig uszodaba jarnak.

PK
petrakovacs50

Beja!
Szerintem nyugodtan fürödhetsz. A kolléganöm 7,5 hónapos terhesen is fürdött. Igaz a szüle majd frászt kaptak, az alatt a két hét alatt, amíg odavoltak. A júniussal csak az a baj, hogy szinte észrevételnül lehet napszúrást kapni. Mi is tavaly júniusban voltunk lenn. Folyamatosan fújdogált a szél is, szóval nem éreztük igazán a nap melegét, csak másnap a szédülést, hányást stb.
Én is azon gondolkodom, hogy elöre kéne hozni a nyaralást június végére, de ez attól függ mennyire leszek rosszul. Eddig augusztusra terveztük.

Petra!
Én is csak addig futok, amíg bírok! Most kérdeztem meg itt az interneten, hogy meddig, milyen intezitással nem káros. Remélem hamar kapok választ. Én egyenlöre nem vagyok fáradtabb, mint szoktam (bár én szinte mindig álmos vagyok), émelyegni sem szoktam, igaz délben úgy menekültem ki a SPAR-ból, eddig fel sem tünt milyen büdi van bennt.

Jaj Lányok!
Nem tudom hogy fogom magamban tartani, hogy terhes vagyok. Valahányszor a babaprojectröl kérdeznek, ott tolong a nyelvemen, hogy már sikerült! Attól félek, ha elmondom a szülöknek, akkor már nincs megállás! A kolléganöm is rendszeresen kérdezget (egyszerre van a ciklusunk), neki már megjött. Itt tépelödöm, hogy mondjam azt, hogy nekem is megjött? Attól is félek, hogy elkiabálom, de attól is ha letagadom, akkor azt hiszi nem akarom, és elmegy. Asszem tiszta hülye vagyok. Jobb lesz ha hazamegyek.

Sziasztok!
Orsi
Orsi

Orsi, Beszeld meg vele, hogy a nagyobb meglepetes erdekeben titkolod. A babak nagyon ertelmesek meg fogja erteni!

Udv
PK
petrakovacs50

Évike!

Nekem a doki azt mondta, hogy terhesen fokozottan kerüljem a meleg helyeket! Tiltott a szauna (a szoliról nem mondott semmit, de én oda sem mennék). Sot, még arra is megkért a doki, hogy ha lehet, ne kádban fürödjek, hanem zuhanyozzak. Ja, és persze ne menjek fürdobe sem.

Puszi mindenkinek: Laura
Laura

Kedves Lányok!
Nagyon örülök nektek! Kép
Az én adataim: Viráganya, 4. ciklus, 7. hét, 4. nap, november 29,Dunaújváros, 2. gyerek

Ti hogy álltok a szagokkal / ízekkel? Nekem úgy tűnik, hogy mindennek más íze van, mint azelőtt...Kép A fogkrémektől is hányok, úgyhogy Virág gyerek fogkrémjét használom...Kép
A mosogató, öblítő szagától is émelygek, remélem, hamar megszűnik ez, mert sosincs kedvem mosogatni!
Mindenkit puszilok: Viráganya
Viráganya

PK 2 c 12 hét 6 nap Svájc 29 év sz: OKT23 1.baba
Kiraly Kati 11 hét Budapest sz: OKT28 1.baba
Eszter 2 c 8 hét 3 nap Budapest 24 év sz: NOV16 1.baba
Viráganya 4 c 7 het 4nap Danaujvaros ??ev sz:NOV29 2.baba
Laura: 6 c 6 hét 4 nap Budapest 29 év sz: NOV28 1.baba
Beja: 8 c 6 hét 2 nap Budapest 25 év sz: DEC03 1.baba
Kinga: 1 c 5 hét 4 nap Maglód 33 év 4.baba
Niki: 10 c 5 hét 1 nap Bp(Érd) 27 év 1.baba
Orsi 8 c 4 hét 2 nap Komló 26 év sz: 12.15 1.baba
Mariann 3 c 4 hét 3 nap Miskolc 30 év sz: 12.14 2.baba
Évike: 3 c 4 hét Budapest 29 év sz: 12.11 1.baba
Lara Budapest 1.baba
Gabi

Viraganya Laura, valamelyikotok szamolasa nem okes. Vagy a szules varhato idopontja vagy az eltelt hetek es napok szama.

PK
petrakovacs50

Pk!Most látom,hogy te leszel az elso!!!Kép
(remélhetoleg)

Mariann
Mariann

Sziasztok, lányok!
A hetek számolásáról már sok okosat írtatok és tényleg úgy van, ahogy ti is iderítettétek: az utolsó mensi első napjától számolják, mert azt mondják, ez az utolsó "biztos" időpont. Ez az egész majd akkor lesz gfáz, amikor elhatalmasodik a tudat a fejetekben: a kilenc hónap tulajdonképpen tíz:-) Jó erre felkészülni lelkiekben!
A szoláriumról nekem azt mondta anno a dokim, hogy a szív amúgy is nagyon pörög, amikor terhes lesz az ember, ezért nem ajánlja, mert ahogy "kimelegedsz" a szoliban még nagyobb terhelést kap a szív. A szaunára is ugyanez lehet igaz, bár a másik ilyen topicban Krommer Adri, aki FGinnországban él írta, hogy náluk mindenki jár továbbra is szaunába, sőt ezt kifejezetten ajánlják is az orvosok. Az úszás tényleg nagyon jó, egy valamire kell vigyázni, és az a fertőzésveszély, én nem is mertem elmenni egyszer sem, pedig nagyon vágynék rá. Ugyanez a helyzet az otthoni ülőfürdővel is! Ami nekem bejött, az az, hogy a reggeli zuhanyozást megspékelem egy forró-jéghideg váltott zuhannyal, nagyon jól esik!
Sziasztok, Kata
kata (kata)

Sziasztok, bocs, de nem vagyok teljesen tisztaban a lista jelzesrendszerevel, de jol latom, hogy Niki 5 hetes!? Persze mindenki masnak is nagy gratula, de
Niki (ha esetleg olvasod a topicot, bar nem latom a neved)szivbol, szivbol gratulalok!!!!!!Nagyon orulok!
Cili2
Cili2

Sziasztok!

Pótolom az adataimat. Sajnos nem voltam napközben, örülök, hogy ennyien összegyűltünk.
Egy kicsit rendezem is a táblázatot, és a szülés várható időpontja szerint sorbarakom.
Reggel megcsinálom az aktualizálást.

<pre>
PK 2. c. 12 hét 6 nap Svájc 29 év okt. 23. 1. baba
Kiraly Kati 11 hét Budapest 1. baba
Eszter 2. c. 8 hét 3 nap Budapest 24 év nov. 16. 1. baba
Viráganya 4. c. 7 hét 4 nap Dunaújváros nov. 29. 2. baba
Gabi 1. c. 6 hét 5 nap Nyíregyháza 27 év nov. 28-29. 2. baba
Laura 8. c. 6 hét 4 nap Budapest 29 év nov. 28. 1. baba
Beja 8. c. 6 hét 2 nap Budapest 25 év dec. 3. 1. baba
Kinga 1. c. 5 hét 4 nap Maglód 33 év 4. baba
Niki 10.c. 5 hét 1 nap Budapest(Érd) 27 év 1. baba
Évike 3. c. 4 hét Budapest 29 év dec. 11. 1. baba
Mariann 3. c. 4 hét 3 nap Miskolc 30 év dec. 14. 2. baba
Orsi 8. c. 4 hét 2 nap Komló 26 év dec. 15. 1. baba
Lara Budapest 1. baba
</pre>

Sziasztok!
BGabi
Bánhidi

Olvassátok a "Az a 9 hónap" c. könyvet is, ami egy amerikai könyv fordítása, és nagyon alaposan válaszol egész apró kérdésekre is, olyan dolgok is benne vannak,amirõl nem is gondolnád, hogy más fejében is megfordul. Az esetleges problámákra is kitér, és nagyon jó összefoglalói vannak külnbözõ tünetekrõl is (mindig megnyugtatott, amikor olvastam, és mindkét terhességem alatt mindig ezt a könyvet néztem meg elõször, ha valami kérdés merült fel bennem). Szerintem tartalomra ez a legjobb terhességi könyv, de én is nagyon szerettem a Terhesség hétrõl-hétrét.
Fürödni pedig szabad, csak ne legyen forró a víz. Akkor veszélyes a fürdõ, ha jelentõsen megemeli a testhõmérsékletedet. Egy langyos, vagy meleg fürdõ, amiben kellemesen érzed magad, az jó. Fertõzést pedig zárt méhszájnál nem lehet elkapni, de azt úgyis figyelik a dokik,hogy zárt-e.
Sok örömet nektek!!! Andi
andi

Sziasztok!

Jó reggelt mindenkinek, remélem mindenki jól van, örül a pocakjának.

Csináltam egy mai frissítést, ha valakinek nem stimmel valamilyen adata, jelezze.

BGabi

<pre>
PK 2.c. 13 hét 0 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 11 hét Budapest 1.b.
Eszter 2.c. 8 hét 4 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Viráganya 4.c. 7 hét 5 n Dunaújváros nov. 29. 2.b.
Gabi 1.c. 6 hét 6 n Nyíregyháza 27 év nov. 28-29. 2.b.
Laura 8.c. 6 hét 5 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Beja 8.c. 6 hét 3 n Budapest 25 év dec. 3. 1.b.
Kinga 1.c. 5 hét 5 n Maglód 33 év 4.b.
Niki 10.c. 5 hét 2 n Bp. (Érd) 27 év 1.b.
Évike 3.c. 4 hét Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 4 hét 4 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Orsi 8.c. 4 hét 3 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Lara Budapest 1.b.
</pre>
Bánhidi

Sziasztok !

Nagyon örülök, hogy ennyien összegy&#369;ltünk.Ahogy nézem a táblázatot Pk után én leszek a következ&#337;. Olyan hamar itt lesz.

Beja !

Igen én is a Máv-ba tervezem a szülést, és én is a Herczeg Szabolcshoz járok. szerintem fantasztikusan jó orvos.
Nekem legközelebb április 26-án kell mennem hozzá. Akkor már viszunk videokazit. Azt mondta a doki, hogy akkor lehet &#336;kelmét még "egyben" látni, utána már csak, hol a fejikéjét, vagy csak a hasiját.
Gondolhatod milyen kíváncsi vagyok Kép))))

Egyébként , pedig ma mondom meg a f&#337;nökségnek, szurkoljatok !!!!!

Puszi:Kati
Király kati

Jó reggelt mindenkinek!

Ma reggel teszteltem mégegyszer! Ismét ott volt a második, de már jól látható, erös csík. Másmilyen tesztet használtam, mint a múltkor, így kicsi a valószínüsége, hogy kétszer is téves eredményt adjon Kép
Ti tudtok aludni rendesen? Én mostanában nagyon keveset alszom, akkor is olyan éberen, hogy minden neszre fenn vagyok. Már napok óta hajnali 3-tól tévézek, persze fél 6 felé elalszom, hogy 6-kor teljesen kómásan kelljek Kép. A párom szerint ki vagyok pihenve, igaz, hogy napközben majd elalszom. A hétvége után már más véleményen lesz.

Petra!
Ez jó ötlet, köszönöm! Remélem, ha már beavattam a párom, könnyebb lesz titokban tartani.

Viráganya!
Én is úgy érzem, mintha mindennek más íze lenne. Semmi sem ízlik, úgy, mint régen, nem is kívánom az ételeket, kivéve az édességet. Ha már végleg nem tudok mit enni, kénytelen vagyok elmajszolni 1-2 kekszet. Viszont rengeteget iszom. A szagokkal egyenlöre semmi bajom.

Mindenkinek szép napot!
Orsi
Orsi

Gabi,
Jó a táblázat. Egy kis korrekció.Az utolsó mensi elso napjátol számítva ma vagyok a 6. hét els&#337; napján. Kijavítanád?

Köszi, Évike
Évike

Sziasztok lányok, szép jó reggelt mindenkinek!

Lányok, köszi az infókat a tengerben való fürdésrõl, én is úgy gondoltam, hogy nem árthat, a könyvem azt írja, hogy egy kis hûsítés a babának még jól is esik. Persze azért majd megkérdezem Herczegh dokit is.

Király Kati, szija! De örülök, hogy Te is Herczegh dokihoz jársz! Talán még találkozunk is egyszerKép Én legközelebb május 7-én megyek hozzá. Szerintem is fantasztikus orvos, én nagyon örülök, hogy egy éve megtaláltam Õt. 4 doki után már ideje volt megtalálni az "igazi"-tKép Párom szerint is nagyon szimpatikus, tök jól elbeszélgettek a multkor, míg én öltöztemKép

BGabi, szija! Hát ez a táblázat szuperKépKépKép Köszi szépen! Klasszul átláthatóKép
A saját adataimhoz annyit szeretnék hozzátenni, hogy nálam szülés ideje nem hiszem, hogy dec. 3. lesz, hanem legalább egy héttel késõbb, majd szerintem májusban megtudom a dokitól a pontos idõt.

Hogy vagytok, lányok? Én egész jól, rosszullét még mindig nincs, csak a szagok borítanak ki teljesenKép Na, nem a rosszullétig, csak mindentõl fintorgok. Az édesség változatlanul nem megy, még egy kocka csoki sem. Tegnap eléggé fájt a hasam. Még délután itt, a melóhelyemen kezdte, aztán hazaértem, megint rákezdett, és éjjel is arra ébredtem, hogy eléggé fáj... ilyenkor halálra aggódom magam... Teljesen elfogadnám, hogy ez természetes a koraterhességnél, de pont úgy fáj, mintha megjönne, ettõl ijedek meg igazán.

cuppppppantás mindenkinek
Beja
Beja

Sziasztok!

Azt hiszem hamarosan hivatalosan is ide fogok tarozni, ugyanis 3 teszt is pozitív lett de még orvosnál nem voltam. Jó hogy létrejött ez a topic örülök nektek. Egyébként indigo vagyok
Névtelen

Lányok segítsetek, hogyan lehet üzenetet küldeni úgy, hogy ne névtelenül adjam fel.
Köszi
Névtelen

Sziasztok!

Évike!
Az az érzésem, hogy valamit nem jól mondasz. Én vagyok 6 hetes, és én kb. 2 héttel el&#337;rébb vagyok, mint Te. Hétnek az számít, amit már betöltöttél. Ha megadod a utolsó mensid els&#337; napját, akkor kiszámolom pontosan.

Beja!
Megértem az aggodalmadat. Én az els&#337; babámmal az egész terhesség alatt görcsöltem, s&#337;t 32 hetesen be is fektettek visszatartásra. Na ett&#337;l ne ijedj meg. Írt a dokid Neked Bagne-B6-ot?

Sziasztok
BGabi
Bánhidi

Még valami!

Beja!
Ha a dokid azt mondja, hogy kés&#337;bbre átír, akkor majd javítjuk. A véd&#337;n&#337; fogja beírni a kiskönyvedbe a várható id&#337;pontot, azt pedig az utolsó mensi els&#337; napja alapján. Az orvosok ezt szokták szükség szerint korrigálni. Legalábbis nálunk ez így van.

Szia
BGabi
Bánhidi

Gabi, nem, nem írt magne B6-ot... az a görcsök ellen jó? vagy mire jó?

Jaj, védõnõ! Én ebben is abszolut járatlan vagyok... a védõnõt mikor kell felkeresni? És hol? A háziorvoshoz kell elöször menni, vagy hova? SegítsetekKép

Indigo, szijaaaaaKépKépKép Már akartam is neked ajánlani ezt a topicotKép Üdv köztünk! Kép

Az "Azonosító"-hoz írd be a neved, és már mehet is az "Üzenet küldése". Nem kell semmi jelszó, meg e-mail...
Legalább is én igy emléxem, hogy sosem kért semmit... igy van, lányok???

cupp, Beja
Beja

Lányok!

Fürdéshez még egy gondolat. Alapvetõ, hogy fürdõzni (kád, uszoda, tenger) és házaséletet élni csak zárt méhszájjal lehet, különben fertõzésveszélyes. De! Aki hajlamos volt korábban is rá, hogy mindenféle fertõzéseket összeszedjen (Folyások stb), az inkább kerülje az uszodákat! Ugyanúgy, mint nem terhesen, ilyenkor is összeszedhet valamit. A fertõzésekkel az a baj, hogy koraszüléshez (nagyon kora) vezethet.

Magne B6 görcsoldó hatású, lásd. A koraszülésrõl topic. Késõbb ennél töményebb magnézium jön szóba, de az már a joslófájások idõszaka.(ja, a magne b6 recept nélkül kapható, a töményebbeket, ha kell majd, doki írja fel)
Lányok, ha valamelyiktek megy dokihoz, megkérdezné nekem, hogy a Rutascorbin és koraterhesség dologról mi a doki véleménye?

Beja! Védõnõ az egy körzetes, nem választhatod. Õ állítja ki a kiskönyvedet. Valamikor az elsõ félévben kell, nincs konkrét idõpont, régen olyan volt, hogy az egész várandósság alatt min 4-szer el kellett menni, hogy jogosult legyél a különbözõ anyagiakra. A védõnõk általában a helyi gyerekorvosi rendelõ környékén leledzenek, ott lehet megtudni azt is, hogy ki az.
Szerintem ha a nõgyógyid kiállít papírt a vizsgálatairól, a terhesség tényérõl, akkor már érdemes elmenni a védõnõhöz. A háziorvoshoz engem anno küldött a nõgyógyi avagy a védõnõ, az egy független kör, és azt is érdemes megjárni (belgyógyi ellenõriz, van-e valami problema, amire figyelni kell)

Ildi
Pethes Ildikó

Beja!

A magnézium méhlazító hatású, én most is szedem, szépen rendberakta a görcseimet. 2x1 szemet szedek naponta, de az els&#337; terhességem alatt 3x2 szemet szedtem, akkor sokkal rosszabbul voltam.

El&#337;ször a véd&#337;n&#337;höz kell menned, hogy hova, azt a pestiek biztosan tudják. &#336; elkészíti a kiskönyvedet, és azzal kell a háziorvoshoz menned, hogy elvégezze a szükséges vizsgálatokat. Mindezt ajánlott 12 hetes korodra rendezni.

Sziasztok
BGabi
Bánhidi

Lányok köszi az infókatKép Nélkületek nem is tudom, merre indulnékKép

cupppppppp, Beja
Beja

Beja!
Nekem a dokim azt mondta, bármikor mehetek védönöhöz, de szerinte a 10-12. hét elött nem érdemes, mert ha esetleg felmerül bármilyen probléma, akkor feleslegesen jártad végig az egész bürokratikus rendszert. Úgyhogy én majd a következö vizsgálat után megyek, akkor 10,5 hetes leszek.
Indigo!
Légy üdvözölve Kép!
Eszter
eszter

Sziasztok csajok!!!

Gabi!

Szuper kis tabla!!! Nagyon kiraly!! A heteknel azt irjuk, hogy hanyadik heten vagyunk vagy az eltelt heteket es napokat. Mert en ma vagyok a 13het elso napjan, szoval 12 het 0nap telt el.

Indigo!

GRATULA, udv korunkben!

Mariann,
Ugy tudom a Lara elottem van par hettel, csak az o adatai meg hianyoznak!

Udv
PK
petrakovacs50

Gabi, neked már meséltem a chat-en, de a többieknek talán érdekességként (hogy ahány doki, annyi félét mond) elmondom, hogy felhívtam a dokimat az elõbb - tök rendi, megadta a mobilját, hogy ha bármi van, keressem -, és megkérdeztem, hogy ezt a hasfájást lehet-e valamivel orvosolni és hogy mennyire aggódjak. Azt mondta, hogy ez egy jó jel, azt jelenti hogy nõ a méh, nyugodjak meg, pár hét mulva el fog mulni. Kérdeztem, hogy ajánl-e rá valami gyógymódot, azt mondta hogy ne szedjek semmit rá. Kérdeztem, hogy és a Magne B6? Azt mondta hogy még azt sem...
Szóval ez volt.
Beja
Beja

Mariann!
Én is úgy emlékszem, hogy Lara lesz az elsö a sorban, azt hiszem, pont egy hónappal elöttem, okt. 16-án fog szülni. Gondolom, azért jön ritkábban, mert otthonról nem nagyon tud internetezni.
Beja!
Remélem, most már megnyugodtál Kép.
Pussz,
Eszter
eszter

En sem szedek semmit a hasfajasra, csak remenykedem, hogy hamarosan elmulik Kép

PK
petrakovacs50

Sziasztok!

Petra!
Nekem úgy mondta az orvosom és a védönöm is, hogy mindig azt a hetet kell mondani, ahányat már betöltöttél. Ha ma töltötted be a 12-t, akkor ma vagy a 12 hét, 0 nap. Szólj, ha így van, és akkor javítom.

Mindenki így írja, ha lehet, jó?

Sziasztok!
BGabi
Bánhidi

BGabi, ma vagyok 12 het 1nap Kép

PK
petrakovacs50

Sziasztok,lányok!

Eszter,PK,éppen azelott,hogy mondtátok volna,jutott eszembe Lara.Mármint hogy o a rangidos.

Beja,akkor jó ha fájdogál az ember hasa?Nekem is szokott,és idegesít,mert ilyenre ilyen kora terhességben a másik babánál nem emlékeztem.Nekem tüsszentésnél is fáj.Hasogat.

K.Kati,mit mondott a fonökség?

Mariann
Mariann

Na, lányok, akkor én most megkeverek mindenkit az én táblázat-beli adataimmal, mert ha nekem febr. 26-án jött meg utoljára (hétfõ volt), akkor ez nekem a 7. hét 2. napja...
SegítségKépKép
Beja
Beja

PK!

Javítottam, de majd csak kés&#337;bb frissítek.

BGabi
Bánhidi

Beja!

Akkor az szerintem 6 hét és 2 nap.

A heteket úgy vedd, amit már betöltöttél.

BGabi
Bánhidi

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, bár tudom, ez még nagyon nem aktuális, de én már teljesen belebonyolódtam.
A GYED-röl van szó. Ugye az az igénylést megelözö év keresete alapján jár. Mi mindannyian 2002 tavasszal, nyáron igényeljük, mert akkor jár le a tgyás. Tehát az idei évi TB járulék alapból számolják. Ezt én igazságtalannak tartom, mert idén min. 3 hónapot nem fogok már dolgozni, vagy táppénzen, vagy már tgyás-on leszek. Tehát kevesebbet is keresek. És egyáltalán a táppénz és a tgyás beleszámít a TB alapba?
Olyan jó lenne, ha valaki el tudá nekem magyarázni, hogy müködik az egész, lehet, hogy csak én vagyok ennyire fafejü???
Köszi.
Eszter
eszter

Szerintem a Gabinak igaza van. Ha a 7het 2dik napjan vagy akkor eddig 6het es ket nap mult el!

PK
petrakovacs50

Lányok, én hiszek nektekKépKépKép
láthatjátok, hogy kezdõ motoros vagyokKép
Beja

Eszter!

A GYED-nél tényleg az el&#337;z&#337; év átlagkeresete számít, de azt sajna nem tudom, hogy a THGY és TP beleszámít-e. De ha jóval 83000 Ft felett van a bruttód, akkor ne aggódj. Lehet kapni TB újságot (HVG különszám), abban esetleg utána tudsz nézni.

BGabi
Bánhidi

Sziasztok Lányok!

Viráganya, Orsi!
A szagokkal nekem is gondom van. Múltkor a közértben a húsospultnak olyan mindent átható, büdös penészszaga volt, hogy alig tudtam elkavarodni onnan.

A titkolózással kapcsolatban: én azért is örülök nektek annyira, hogy itt vagytok, mert így, hogy veletek napról-napra megbeszélünk mindent, így nem okoz olyan nagy nehézséget az, hogy ne mondjam el másnak. Hiszen itt vagytok, és veletek megoszthatom a gondjaimat, nektek feltehetem kérdéseimet.

Petra!
Nekem a dokim mondta, hogy nov. 28-án fogok szülni, és hogy tegnap voltam 6 hetes és 4 napos.
De tényleg érdekes, hogy Viráganya is akkor fog szülni, és az o babája egy héttel idosebb.

BGabi!
Köszönjük szépen a táblázat, nagyon szuper!

Puszilok mindenkit: Laura
Laura

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?