Sziasztok!!
Van egy kis időm,ugyhogy leírom a storymat!
Na szóval nem tudom emlitettem e már,hogy ugy lakunk itt az udvarban,hogy az Apukám tesojáékkal vagyunk egy telken mely osztatlan közös tulajdon,mostmár ugyebár a fele enyém meg őcsémé mivel Apu 2001-ben meghallt!Na azóta megy a cívakodás mindenen,sajna a telek papiron nem oszható mivel nincs 1000 négyzetméter.
De most van egy uj jogszabály miszerint legalább a házakat külön tudjuk szedni,és akkor nem függünk egymástol,ugyanis eddig ugy volt,hogy ha én hitelt vettem fel akkor az ugyanugy az ő részét is terhelte.
Ezt is most tudtam meg,azért kellett az aláirásuk amikor a lakáshitelt felvettük.Most,hogy visszafizettük a hitelt gondoltam rendezzük le egymással a dolgokat,ne legyen a gyerekeknek ebböl gondjuk.
Elmentünk egy ügyvédhez,aki kihozta a tul.lapot és térképkivonatot,és hát leültünk közösen mindent átrágni.Aztán egyszercsak megkérdezi az ügyvéd,hogy mit is akarunk különszedni mert csak egy ház van a telken a térkép és tul.lap szerint.
Néztem hülyén,hogy mi van???
Képzeljétek,hogy még a régi mamáék parasztháza van csak rajta semmi más!!+üres telek.
Ami azt jelenti,hogy én papir szerint a régi házra kaptam épitési és lakhatási engedélyt,tehát az én lakásom,nem is ott van ahova engedélyt kaptam.Pedig amikor épitkeztünk akkor is és utána ís volt itt mindenféle hívatalos személy (tervező,kivitelező,banktol környező,polg.hivatalbol a müszaki osztályrol stb...)És senki nem vette észre,hogy valami nem stimmel!Hangsulyoznám,hogy mindegyíknek sulyos pénzeket kellett fizetnünk egy-egy látogatás alkamával.
Hab a tortán,hogy ugye Apunak 2002-ben volt a hagyatéki tárgyalása mikor is én öröködési adót fizettem nem keveset,márcsak az a kérdés,hogy mit is őrőköltem???Mire fizettem???Természetesen a közjegyző is ugyanugy kikérte akkor a földhívatalbol a tul.lapot és térképkivonatot,és neki is volt 63000 ft közjegyzői díja.
De van megoldás megnyugtatott az ügyvéd,csak az súlyos pénzekkel fog járni.Első lépésbe földmérő csupáncsak 80000-ért,ő jön jővő héten,utána lesz a következő,hogy Anyuék házát bejegyeztetem a földhivatalba,amivel egyvonalba Anyu ugyebár ujra tulajdonos lesz,mert Apu halála ota ő "csak"haszonélvező ezt ő akarta akkor igy hogy ne legyen gondunk az ő részének átirásával ha ő meghal.De itt is bibi van ugye mert anyu része se volt papir szerint!!Hát most lesz!!Ez a bejegyzés ügyvéd szerint 50000 ft,utána jön a mi házunk bejegyzése szinte ugyanennyíért.Aztán jőn az a bizonyos megosztási papir 35000 és + az ügyvédi díj+uj tul.lap,térkép!!!
Szóval most totál kivagyok,főleg ez a gyes miatt,amugy ís nehéz egy fizubol most meg még ez is.Természetesen hitelt nem tudunk addig felvenni amig mindezt nem rendezzük.
Mondtam este Apának kiállok egy kalappal koldulni valahova!!
Ráadásul ma jött a gázszámla 45000 ft.
Na jó azt hiszem nagyvonalakba ennyí a történet,kezdhettek sajnálni,és majd szólok,mikor kezdjetek gyüjteni!!
Ezenkivül jól vagyunk,Kíra matekja 5-ös lett!!!
Köszönöm a további köszöntéseket!!
Timka!!
Nyugi mindennek eljőn az ideje,bár ha belegondolok Miron 10 nappal elöbb jött,de már igy ís szenvedtem a végén.
És nyugi Fanni ellesz Apával,majd mindennap mennek látogatni,ezzel fog foglalkozni!!
Mindenkinek szép napokat!!