Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!

Kedves Évi! Én sem vagyok a teáztatás híve, de én hiába ittama a laktoher-et és köményes teát, nem ment át Pankába, mert nekem 3 litert kellene innom és az akkor hatna neki. annyit meg ki bír inni? Így neki is főztem gyenge ánizs-kömény teát és szopik előtt mindig adok neki 1-2 kortyot. Ez 2 napja van, azóta gyakran durrogtat, és éjjel a 1/2 10-es szopi után alszik reggel 5-ig. Szóval úgy veszem észre nálunk ez vált be. De te tudod, kérdezd meg a dokidat.

Kedves Geri! Tologatjuk, tologatjuk, de nem is a gátseb fáj, hanem a méhszáj környéke, de dokinéni azt mondta a kontrollon, hogy minden OK. Lehet, hogy a szülés miatt még érzékeny? Ki tudja, csak elmúlik egyszer......

Üdv: Pankamama
PankaMama

Sziasztok lányok!

Képzeljétek, 30 ml tej pihen a hűtőben!!!!!
Kaptam a barátnőmtől egy medela típusú elektromos melszívót (nem gondoltam volna, hogy még megvan neki, a legkisebb gyermeke is 4 éves már, és nem akarnak több bébit). Úgy néz ki, hogy be fog válni. Igaz csaltam egy kicsit, nemcsak abból a ciciből fejtem amelyikből evett, hanem a másikból is. Remélem azért a következő evésnél jól fog lakni. Ha minden jól megy reggelre meglesz 120 ml, vagyis kb. egy evés, és ha tovább számolok, akkor sikerülni fog csütörtökig a szükséges mennyiséget összeszedni.
Olyan boldog vagyok!!!
Mondjuk az is igaz, hogy most kegyetlenül fájnak a mellbimbóim, de majd sokat levegőztetem, és reménykedem, hogy nem lesz nagyobb baj.ű

Geri! Kösz a bíztatást.

Cili2! Az én hasam a szülés után kb. akkora volt, mint 6 hónapos terhesen. Mire kijöttem a kórházból, már csak a felszedett kilók miatti háj maradt, amitől nem tudom mikor fogok megszabadulni Kép. Két szobatársam volt, az egyik hüvelyi úton szült, mint én, neki ugyan annyi idő alatt ment le a hasa, mint nekem. A másik császárral, neki sokkal tovább maradt nagy a hasa, de lehet hogy ez nem függ össze a császárral, hanem alkati dolog.
Most csak a második szülésemmel kapcsolatos tapasztalataimat írtam le, mert az elsőre (ilyen szempontból) már egyáltalán nem emlékszem.

Mindenkinek jó éjszakát!

Kati
Csőre Katalin (cskati)

Kedves Cili!

Az én pocakom fokozatosan ment le. Persze a szülés után egy nagy adag, aztán mostanra még egy. De sajna maradt rajta hájacska, amit le kell tornáznom. Szerintem alkati kérdés a dolog. Ami a terhességet illeti nekem is mindig ezt mondták és én is úgí éreztem, ahogyan Te. Egyet fogadj meg: aludj sokat később úgysem tudsz. A többit pedig úgysem tudod siettetni és ne is akard. Meglátod hamarosan szülni fogsz. Akármennyire is távolinak tűnik most.

Szia:
Geri
geri (geri)

Sziasztok Lányok!

Cskati!

A férjedet hogy hívják? Mármint kit kérjek majd?

Amúgy nyugodtan fejjél mindkét cicidből, úgy a leghatásosabb!!!

Geri!
Nehogy azt hidd, hogy ha nem lesz éhes a baba, akkor már nem fog felkelni.... Bori igenis felkelt eddig, nem is egyszer, volt, hogy 6-7 alkalommal és nem lehetett semmire se fogni a dolgot...
Most viszont beálltam azoknak a sorába, akik az Aludj jól, gyermekem című könyv útmutatásai alapján próbálják megtanítani a gyereküknek az egyedül elalvás művészetét és mit mondjak, több, mint hatásos a dolog!!! BORI TEGNAP ÁTALUDTA AZ ÉJSZAKÁT, ma pedig röpke 5-7 perc alatt elaludt teljesen egyedül, pedig még csak negyedik napja csináljuk!!! És máskor simán fent maradt egész éjjel, bőgött végig, hányt, nem volt hajlandó elaludni, csak ha ringattuk vagy szopizás közben, stb....

Évi! Abban viszont igaza van Gerinek, hogy egy 7 hetes babánál még teljesen normális dolog, ha felébred éjjel és enni akar, még akkor is, ha 4 kiló felett van. Szerintem ez nem is a kilók függvénye elsősorban, sokkal inkább anyagcserefüggő lehet. Vannak, akik ugyanazt a kaját 2 óra és vannak, akik 4 óra alatt bontják le... Szóval még várj az éjszakai alvásra való szoktatással, ha úgy érzed, jobb, ha megeteted. Ne hallgass senkire, csak az ösztöneidre.

Borinál azért más a helyzet, mert már majdnem 10 hónapos, napközben már rendszeresen 5-6 óránként eszik, este szoktam neki szilárdat is adni, és mégis felébredt többször, minden kis zajra felriadt, és nem tudott egyedül visszaaludni... Szóval sikeresen kialakíthattam benne egy sor rossz szokást, bár a könyv szerint vannak olyan babák, akik azért lesznek alvászavarosak, mert az agyi központ nem működik megfelelően, és erre még rájön a szülők összes kétségbeesett próbálkozása. Én végül azért szántam rá magam erre, mert egyrészt már halálosan fáradt voltam, szédelegtem, fájt a fejem folyamatosan, és most már ugye dolgoznom is kell, ott pedig nem akceptálnák túl sokáig a kialvatlanság miatti késéseket...

Na, abbahagyom...

Csók mindenkinek:

Dia
Dia

Kati, Geri, koszi a "hasas" valaszokat.
A szuletes sietteteset persze nem gondolom komolyan, sot amikor a bebivel "tarsalgok", mindig lelkere is kotom, hogy meg augusztusig ott bent neki a legjobb, nehogy azt gondolja, miattam hamarab kellene kibujnia.
Cili2
Cili2

Szia Dia!

Bocsi, a férjem neve Horváth Béla.
Már egy evésre való adagot le tudtam fagyasztani, csak a mellbimbóim fájnak egyre jobban. Megpróbálom majd kombinálni a kézifejést, a gépivel, hátha így kíméletesebb lesz.
Köszi a fáradozásodat.

Kati
Csőre Katalin (cskati)

Sziasztok !

Dia, bocsi, de összekevertél valakivel, mi még csak 4 hetesek vagyunk, és eszembe se jutott éjszakai szopiról leszoktatni Csongit. Bár ot még nem is lehetne, most hozza be a lemaradást. Egyébként meg egyetértek veled, és Gerivel. Egy pár hetes baba még az anyukájára van utalva, még nem lehet ot irányítani, az majd sokára lesz!! Arra gondoljon mindenki, hogy a mi testünktol, tejünktol fejlodik. Ez a természet hihetetlen csodája!!!!
Cili, csatlakozom az elottem szólóhoz. Szülés körül, mint 5 hónaposan, most már csak a hájat érzékelem rajta. De szerencsére egyre kisebb, bár lesz majd mit dolgozni rajta. Jut eszembe, mit szóltok a haskötohöz, van akinek bevált?
Kati! Gratula! Csak így tovább. Szerintem csalhatsz egy kicsit, fejjél nyugodtan a másikból is. Én jártam úgy, hogy azt hittem vége a szopinak, elkezdtem fejni, én úgy gondoltam teljesen ki is fejtem. Erre Csongi visszakéredzkedett, és addig szopizott, hogy jött a tej. Gondolom az inger!
Évi
Évi (Évi)

Folyt. köv.
Pankamama, mi Baba tea elnevezésu teát vettünk. De nap, mint nap megfozöm, hátha kell, aztán kiöntöm. Viszont ez az egy-két korty jó ötlet. Én iszom a laktoherbet, folyamatosan, 1-2 liter/nap, de nem vettem észre, hogy ha kevesebbet iszom jobb lenne Csongi hasikója. Egyik nap ilyen, másik olyan.
Ma eloször elmentünk a nagymamiékhoz. Nagyon jó kisbaba volt, alig lehetett a hangját hallani, nagyon nézelodött az új környezetben, és jót aludt a levegon. És élvezte az autózást is, akkor nyöszörgött, ha meg kellett állni a pirosnál.
Annyira sokat változott ezalatt az egy hónap alatt. És úgy veszem észre az én anyai érzéseim is egyre erosebbek. Eloször nem igazán tudtam felfogni, hogy az a kis szuszogó valaki, az én fiam. Most már boldog vagyok, és már nem is tudom elképzelni, hogy milyen lenne nélküle...
Sziasztok Évi
Évi (Évi)

Sziasztok!

Dia!

Te aztán jól le tudod lombozni az embert, de tudod nem minden baba egyforma, így még reménykedek. Bár tegnap éjjel nem bírtuk csak 3 órát, de nem gond. Az jó viszont, hogy Bori már átalussza az éjszakát. Milyen a munka? Milyen volt az első nap, az első reggel?

Kati!

Vigyázz a melleidre, nehogy aztán meg szoptatni ne tudj, annyira megfájdulnak. Javaslom, hogy kend be Garmastánnal, Rakjál rá egy mellbetétet és dunsztold egy kicsit. Nekem nagyon jól bejött az első napokban, amikor még nem volt tejem, a kicsi szárazon szopott és kisebesedtek a mellbimbóim. A kórházi védőnő javasolta.

Évi!

Hát úgy látom anyaság terén egyet értünk. Úgy jöttem ma fel ide, hogy leírom mennyire boldog vagyok, hogy anya lehetek és mennyire jól érzem magam a bőrömben. Most azt mondom, hogy szülök még legalább 3 gyereket. Imádom a kislányomat és a férjemet és ez boldoggá tesz. Szeretném, ha mindenki tudná, hogy milyen felemelő érzés anyának és feleségnek lenni.
A pici nálunk is óriási változásokon megy keresztül napról napra. Főleg a tokája nő folyamatosan, de a kis hurkák is a combiján. :-))) Az esti elalvás komoly nehézséget jelent, általában 11-ig kukorékol. Ugyan most alszik, de nem tudni meddig. Mindenesetre én is csatlakozom hozzá, és holnap újra jövök.

Sziasztok

Geri
geri (geri)

Szia Geri!

Bori tök jól vette az akadályokat, jobban, mint én. Nekem esküszöm, jobban fáj a szívem, hogy itthon kell hagynom, ő bezzeg észre se veszi, hogy elmentem, csak akkor vesz észre, amikor belépek a lakásba, akkor rögtön kotor oda hozzám...
Az éjszakával kapcsolatban elszóltam magam, a tegnap éjszakát nem sikerült átaludnia, de nyolc órát aludt azért egyhuzamban, amit eddig még soha életében nem tett talán...
Lelombozni nem akatalak, csak azért írtam, amit írtam, hogy ha egyszer-kétszer esetleg át is alussza az éjszakát, még nem biztos, hogy fellélegezhetsz...

Puszi:

Dia
Dia

Sziasztok!

Éjjeli alvással kapcsolatban van már (tán többi s) topic, a címekben nem vagyok tuti, van talán Alvás, van Alvászavaros gyerek meg ki tudja még hány. Rengeteg esettel, véleményekkel. A 7 hetes babát még nem érdemes erõvel leszoktatni. Én 8 hónaposan szoktattam le a kisebb fiam, akkor már fõzeléket is kapott, és tuti volt, hogy nem az éhségért kel fel.

Cili. Nõvérem hasa (hüvelyi szülés) akkora volt eleinte, mint nekem szülés elõtt. Unokabátyám felesége (irtó vékony) 3 hóval szülés után meg se mondtad volna róla, hogy valaha is terhes volt, abszolút semmi nem látszott már rajta. Nekem a császár után nem volt nagyobb hasam, mint másnak hüvelyitõl, szóval ez nem számít. Alapvetõen alkati a kérdés, meg attól is függ, mennyi plusz van az emberen.
Cs.Kati: remélem alakul azóta a dolog. Azt hiszem a fejésnek tényleg nagy elõnye, hogy ilyen eseteknél nem kell kétségbe essen az ember. Párom utálta, hogy szadizom a mellemet fejésnél, de ha az ember rendre csinálta, akkor abszolút nem fájt.
Esetleg próbáld meg azt is, hogy akkor fejsz, mikor még tele van, könnyebb olyankor beindítani a dolgot, és a baba meg alaposabban kitakarítja a maradékot.

Ildi
Pethes Ildikó

Sziasztok Lányok!

Egyszerűen le kell írnom, mennyire boldog vagyok. Lányom szerdán lesz hat hetes, de már most /vagy még mindig Kép/ egy tündér. Éjjelente lassan egy hete hét és fél órát kitart két evés között, ami kb. hat- hat és fél óra alvást jelent nekem is. Üröm az örömben, hogy nem bír igazán rendszerre beálni, és hol este 8-kor, hol fél 10-kor kezdjük azt a hét és fél órát.
De sebaj, egy fáradt reggelen, vagy hajnalon, elég csak ránézni, és máris minden fáradtság elmúlik. Olyan csodálatos dolog látni, ahogy nő, ahogy egyre hurkásabb, ahogy egyre több rugi kerül a kinőttek közé. Kép
Sajnos esténként még gyakran hasfájós pedig napi egy liter teát mindig megiszom, de általában csak a cseppek segítenek, no meg apuci hasán egy kis torna. Ugyanakkor vannak napok, mikor reggel csak nyöszörög, csak nyöszörög, látszik, hogy nem éhesm, de mégsem tud aludni, s már előre félek megfordítani, mert akkor kiderül, hogy nyakig, vagy csak mellkasig kaki szegény kis manóm.
Merthogy csak hason bír aludni.
Hiába mondja az orvos is és a védőnő is, hogy ez nem igazán jó, ha megfordítom 10 percen belül garantált az ébredés akár milyen mélyen alszik is.

Mindenkinek sok örömöt, ezen a csúnya esős napon is. Kép
Mse
Mse

Sziasztok!

Végre Mse te is jelentkeztél! Már nagyon hiányoltalak! Gyere máskor is! A hasonfekvésrol már diskuráltunk itt, az én fiam is akkor tud igazán jót aludni. Engem is óva intett tole a dokinéni és a védono, de ha úgy érzi jól magát, én nem bántom.
Úgy veszem észre tiszta mázlistával vagyok körülvéve. Én örülök, ha Csongi éjszaka a 3,5 esetleg 4 órát kibírja. Na ez ritkaság számba megy! Örülnék én 6 óra alvásnak!! Még mindig elég sokszor bukik, és a nyakig kaki-pisi ügy is ismeros.
Tegnap este már éjfélkor éreztem, hogy pisis. De annyira aludt szopi után, hogy nem akartam pelusozni. Jól betakargattam, de 4 órakor már nem mertem úgy hagyni, átöltöztettem. Persze erre jó éber lett, alig aludt vissza. Szerintetek hagynom kellene pisisen, ha nem nyöszörög miatta?
Más. Miért van az, hogy éjszaka szépen alszik, de ha 5-6 óra körül szopizunk, utána nyög, nyöszörög csukott szemmel. Nem sír, de irtó hangosan nyög, viszont nincs ébren. Na ezt jól leírtam. De nem tudom, hogy mi van?!!
Évi
Évi (Évi)

Sziasztok!

Már három evésre való adag van lefagyasztva. Kép
Csináltunk egy próbát is, hogy elfogadja-e a picink a cumisüveget. Nuk teás cumival, hogy minél kisebb legyen a lyuk. És elfogadta Kép Eleinte csak rágcsálta, lökdöste ki a nyelvével, sírdogált, aztán beletörődött. Nagyon kicsi volt, a mennyiség, de próbának jó volt. Teljes frászban voltam tőle, hogy ha nem lesz cici, akkor ő csak üvölt, üvölt, cumisüveg a szájban, de csak üvölt, üvölt, meg sem próbálja szívni. Ezt láttam lelki szemeim előtt.
Egyébként a krémtől amit kaptam egyre kisebb a csomó, már nem is igazán fáj. Elképzelhető, hogy nem is lesz mit kivágni csütörtökön. Na ettől a fejleménytől nem fakadnék sírva.
Még akartam mást is írni. Az éjszakai pisis pelussal kapcsolatban, de nagyon sír a gyermekem, itt a füdés ideje. Remélem lesz még időm ma fellépni.

Puszi mindenkinek
Kati
Csőre Katalin (cskati)

Sziasztok, olvasom, tobb baba is csak hason hajlando aludni. Kerdes: ez nem veszelyes hirtelen csecsemohalal szempontbol? (Bocs, le se irom szivesen ezt a szot, en annyira felek tole, es nem akarok itt most senkibe fraszt sem ultetni, csak "tanulni" szeretnek.)
Cili2
Cili2

Sziasztok Lányok!

Hali MSE! Örülök, hogy fel tudtál nézni. Hogy telik az idő, már a te lányod is milyen nagy, és hogy nőnek, gyarapszanak. Panka is már 7 centit nőtt és 1200 g-ot hízott. Holnap megyünk szurira.

Évi! Olyan ismerős amit írsz, nálunk ugyanez megy. Panka este 1/2 10-kor fürdik, 10-kor eszik és utána volt, hogy már aludt 5-ig. De már tegnap 3-kor felkelt és 4-ig próbáltam altatni. Ezután 7-kor kelt reggel és azután egész nap sírt én meg azt hittem összeesek a fáradságtól. Úgy veszem észre, hogy így reagál a frontokra és a szeles időre. Meg állítólag kezd jönni a foga, rendesen folyik a nyála és rág mindent. Éjjel én sem pelenkázom őt , mert akkor kimegy az álom a szeméből és nem alszik vissza, persze ha a fülem hallatára rötyizik, vagy érzem, hogy pisis, akkor tisztába teszem és viselem a következményeit. Panka is a hajnali etetés után nem akar aludni, csak ő nem csak nyöszörög, hanem hangosan sír, tehát esély sincs visszaaludnom . Fogalmam sincs mitől lehet, valaki azt mondta, érzékenyen reagálnak a napszakok változására és hajnalban ugye virrad, ők ezért nem alszanak vissza. Ki tudja?

Egyébként Panka meg csak hason nem tud aludni, ha ugy teszem le akkor kúszik-mászik és üvölt. Ebből is látszik mennyire különbözőek.
Cili2! Reméljük ez nem okozhat ilyen tragédiát, hiszen hason nem tud félrenyelni és ha nem kapnak levegőt ők automatikusan kiemelik a fejüket, tehát nem lehet, hogy belefulladnak a matracba.

Kati! Ügyes vagy, csak így tovább. Ugye milyen jó a Medela?

Mindenkinek jó babázást, jó éjszakát!

Üdv:

Pankamama
PankaMama

Cskati!

Bocsi, ma nem tudtam faxolni. Majd holnap...

Puszi:

Dia
Dia

Sziasztok!

Tegnap már nem tudtam jönni.
Pankamama! A medela tényleg szuper.
Cili2! Én is azt hallottam, hogy a hasonfektetést a csecsemőhalál miatt nem ajánlják, ha jól tudom a túlhevülés miatt. Én általában oldalt fektetem a lányomat, annak idején a nagyobbikat is, de a kicsinél előfordult már, hogy hason sokkal jobbat aludt. Ha hason fektetem nem hagyom egyedül a szobában.
Pethes Ildi! Tudom mi a véleményed a cumisüvegről, de a férjemtől, meg anyósomtól (ő is itt lesz amíg kórházban leszek, ha leszek) nem tudom elvárni, hogy kiskanalazzanak naponta többször, meg éjszaka.
Egyébként a fejéssel kapcsolatban attól félek, hogy ha a teli ciciből fejek, hogy csak a híg előtej jön ki, ami szomjoltó, és nem jutok el a hátsó, sűrű tejig, és nem fog jóllakni a lányom. Ezért inkább nyüstölöm azt a cicit amiből épp evet, és hogy a mennyiség több legyen egy kicsit a másikból is fejek hozzá, de nem sokat, azért amit az előbb írtam.
Évi! Pisivel kapcsolatban, csak azt akartam írni, hogy ez nekem is dillemmát okoz. Mivel én oldalt fektetem a lányom, ezért általában ott folyik ki a pisi, ha nem nagyon pisis, akkor a másik oldalára fektetem és jól betakarom. Így előfordult már, hogy megszáradt reggelre. Egyébként én is pelenkázok éjjel, ha kell úgy ahogy PankaMama írta. Van a szobábam egy lámpa, amibe kék izzót tettünk, és így kellemes derengés van. Ezt már megszokta a lányom, és nem ébred fel teljesen.
Na megint mennem kell, ébredezik a gyermek.
Ja, Dia várom a faxot. Köszi.

Kati
Csőre Katalin (cskati)

Sziasztok lányok!

Úgy látszik ma megint szerencsés napom van, gyorsan írok is nektek.

Évi! Nálunk a hason alvás kérdése úgy néz ki, hogy vagy hason alszik vagy nem alszik.
Bár nálunk is mindenki mondja, hogy "csecsemőhalál", merthogy hasi légzésük van, ugye a cseppségeknek, s hason fekve a hasra nehezedő súly miatt esetleg elfelejthetnek levegőt venni, bízom benne, hogy ez nem fog megtörténni, s így legalább alhatunk.
Próbáltam megfordítani, mikor már igazán mélyen alszik, de nem megy. Háton csak séta közben a kiskocsiban, vagy autóban hajlandó aludni.
A hajnali nyöszörgés oka nálunk vagy a frontok, vagy a nyakig kaki állapot. Még nem sikerült rájönnöm melyik, mert eddig mindig egyszerre következtek be. De nem csodálkoznék, ha a sok trutyi miatt nyöszörögne szegénykém. Eddig ugyan én is azt mondtam, hogy éjjel nem cserélek pelust, érzékelje szegénykém, hogy éjjel van, de ha kell változtatni fogok rajta.

Bár hadd ragadjam meg az alkalmat s büszkélkedem egy kicsit, éjjel 11-től reggel fél 7-ig aludtunk!!! Apuci volt a legbüszkébb, hisz az altatás során Ő mondta a lánynak, hogy reggel alhat, ráér apa kicsit később menni. Kép

Cskati! Gratulálok! Csak így tovább és meglátod nem lesz semmi gond! A fő az optimizmus!! Kép

Pankamama! Anett már lassan 6 hetes, de még születési súlyához képest, csak alig valamivel több, mint fél kilót hízott, bár ha hozzászámítom azt a 300 grammot amit a korházban leadott, nem olyan rossz a helyzet. Sajnos centire nem tudom mennyit nőtt, de a rugikon látom, hogy szépen növekszik.
Hogy viselte Panka a szurit?? Nem sírt nagyon? Én már előre félek tőle.

Lányok, lehet, hogy gyermekem a fürdéstől fél? Esténként mindig van 1-2 óra fürdés előtt amikor nagyon nyűgös, sokáig azt hittem, hogy a hasa fáj, de már látom rajta, hogy nem mindig ez a helyzet, s nem is éhes, hanem kifejezetten nyűgös. Hozzáteszem, hogy a kádban is üvölt. Már próbáltam kevés vízben, sok vízben, picit hidegebben, vagy éppen melegebben, de semmi sem volt jó. Eddig összesen két alkalom volt, mikor csendben tűrte, hogy fürdessem. Tegnap például, úgy hogy mind a két kezét fogtam, s széles mosollyal beszéltem hozzá körülbelül 10 másodpercig bírta, hogy apja fürdesse, majd a fentebb leírtak.
Mit lehet ilyenkor tenni, vagy ez majd elmúlik magától?

Mse
Mse

Mse!
A fürdést idõvel megszokják, megkedvelik. Azt hiszem nagyon sok baba van úgy, mint a tiéd, enyémek mind ilyenek voltak. Kb. 6 hét, 2 hónap körül kezdték el élvezni a vizet. Az elsõ fiam szintén végigüvöltötte eleinte. Ugyanígy az esti (fürdés elõtti) nyûgösség is sokszor elõfordul. Nem tudnám megmondani mi okozza, ilyenkor volt, hogy mi hagytuk néha 10-15 percet õket magukban sírni, mkor már egy másfél két órája csak nyugtatgattuk õket. Viszont utána általában jókat aludtak.

Kati! Látom ismersz. Azt hiszem az a fõ, hogy nyugodt megoldást találj, amiben megbízol, ha ez a cumisüveg, az sem katasztrófa. Végül is, ha minden rendben megy, akkor csak egy napról van szó, ennyi idõ alatt nem kell attól tartanod, hogy elszokik a szopástól. Amúgy nálunk kb. 2 hónapos kortól ment a kiskanalas etetés, értelemszerûen sose én csináltam, többnyire a párom, olykor anyós vagy anyu (jún végén született a legény, szept folytatódott az egyetem, és onnantól volt hetente 2-3 nap, amikor egy-egy evés kanalazás volt).

Hasonalvás: anno nekünk még ezt javallták... Ami nem jött be, egész kicsi korban, az elsõnek a köldökét nagyon nyomta ha hason volt, emiatt elég lassan gyógyult be neki. Ugyanakkor nagyon bukós volt, büfik bent maradtak, ha a hátára tettük, akkor félórán belül felébredt a pocakja (büfik) miatt. Amennyire most követem az eseményeket, az oldaltfektetés tûnik a legmegnyugtatóbb megoldásnak. Már ha a baba szereti... (dominánsan hasonfekvõ volt nekünk mind a három)

Ildi
Pethes Ildikó

Drága Lányok!

Úgy látom mindenkiben felmerülnek azok a kérdések, amik bennem. Ez olyan jó. Mármint az, hogy nem vagyok velük egyedül.

Tegnapi nap nálunk is "borzasztó" volt. Lili nem túlzok 4x20 percet aludt a nap folyamán és egész nep írtóra nyűgös volt. Óránként követelte a cicit és alig aludt vmicskét. Este azt hittük bezuhan az ágyikóba aztán alvás, erre 1/2 12-ig kellett nyugtatgatni. Iszonyat nyűgös volt, minden miatt elpityeregte magát. A pocakja nem fájhatott elvileg, mert rotyi volt rendesen aztán gondoltuk biztos a frontok miatt van rossz napja. Ebből kifolyólag persze én is hulla fáradt voltam estére, anpközben egy perc leállás sem volt. Aztán mikor elaludt 1/2 4-ig aludt, tehát 4 órát, aztán 1/7 7-ig és utána csak 9-kor kelt fel komolyabban. De még akkor is hagyott engem 30 percet lustizni.
Nálunk is van olyan, hogy a hajnali evéstől kezdve nagyokat nyögdécsel a pici. Szerintem akkor nyomja ki a kakit ill. próbálkozik. Csukott szemmel erölködik. Aztán egy idő után abbahagyja. Nálunk nincs nyakig pisis, kakis ruha és Pampers pelust használok éjjelre, az nagyon bejött. A többi nem bírja ki nálunk sem sokáig.
Nálunk a kicsi lányka oldalt alszik éjjel és nappal kaja után. Állandóan fordítom. De van olyan, hogy mire bemegyek a szobájába már rég háton fekszik. A hason fekvés nálunk sem nyerő, feltornázza magát és reklamál.
A fürdetésnél mi azt vettük észre, hogyha nem fogjuk a picit két kézzel, akkor hajlamos elsírni magát. A férjem fogja én pedig mosom. Szerintem nálunk nem érezte magát biztonságban Lili akkor, ha csak egy kézzel fgotuk a nyakánál. A fenekét fogva nagyon jól érzi magát. Szerintem érdemes kipróbálni több ilyen "fogást".
Nálunk az esti nyűgösködés fárasztó nagyon. Amikor cicire rakom rángatja, mire elalszik már fájnak a melleim a sok ráncigálástól. Nem beszélve arról, hogy óránként eszik és, ha nem kapja meg a cicit, akkor sír. Nekünk ezek az órák nyűgösek. Lehet, hogy megpróbálunk később fürdetni, bár nem tudom van-e vmi jelentősége.
Éjjel, ha szükséges pelenkázni éjjel az ún. éjjeli fénynél csinálom. Ez elegendő ahhoz, hogy átcseréljem a pelust. Bár jártam már úgy, hogy pisilt és azt ugye nem lehet helleni. Na akkor kénytelen voltam nagyobb villanyt kapcsolni és úgy átöltöztetni. De utána vissza is aludt. Az a jó nálunk, hogy redőny van és azzal még nappal is éjjeli sötétséget lehet csinálni. Ezért a hajnali kelések számomra nem ismertek egyenlőre, mert én 7-kor is automatikusan teszem vissza a kiségyéba és mivel azt látja, hogy még sötét van szundizik tovább. Na persze már nem sokáig utána.

Cskati!

Ez nagyon jó hír, örülök, hogy sikerült. Remélem azért a mellbimbóid még bírják a gyűrődést. További sok tejcit kívánok zacsiba. :-)

Évi, Mse!

Olyan jó olvasni, amiket írtok. Már nagyon várom a júliusi találkozót, hogy személyesen is találkozzunk és dumáljunk egy nagyot. Ez persze mindenkire vonatkozik!!!!

Szép napot, sziasztok:

Geri
geri (geri)

Sziasztok Lányok!

Elég szörnyu éjszakánk volt. Állítólag kettos front van. A következo történt: fél háromkor szopi közben észrevettem, hogy annyira pisis a baba, hogy csavarni lehetne a ruhájából. Sajnos ugye ezt már csak nem lehetett hagyni, hogy megszáradjon, átöltözés. Erre Csongi annyira éber lett, hogy fél ötig szórakoztatott. Úgy csinált mintha nagyon fájt volna neki a hasija, de egy ido után (mivel magam mellé tettem), nézte, hogy figyelem e, és ha becsuktam a szemem rákezdte. Nem is huncut, mi?! Aztán elaludt.Gondoltam,hogy elfáradt, csak nem kel fel fél 6-kor, de igen! Utána meg kezdodött a hajnali nyöszi amirol már írtam. Bár úgy látom nem vagyok egyedül ezekkel a problémákkal. És más sem igazán tudja a megoldást, lehet, hogy nincs is?!
Évi
Évi (Évi)

Folyt. köv.
Mse! A fürdetés elotti nyüszi nálunk is meg van, ha nem elotte, akkor utána.
Valaki írta itt, hogy a babák még elég érzékenyek a napszakok változására. Bár én úgy is gondolkodtam, hogy apa akkor jön haza, babázgat, olyankor már lehet, hogy apahiánya van.
A sírásról nem igazán tudok mit mondani, mert Csongi kb. a 3. fürdetés óta élvezi a dolgot. Már 2 napja a nagykádban fürdik a apucijával! De azt hallottam, hogy az a lényeg, hogy érezze, biztonságban van, fogja az ujjadat a kis kezével!
Amúgy két napja Csongit nem lehet hasra tenni, mert reklamál. Most az oldalfekvés a meno nála. Érdekes változás!
Geri, jó fáradt lehetsz akkor Te is. Figyusz, az az óránkénti szopizás nem sok egy kicsit? Mire abbahagyátok kezdhetitek újra. Mivel próbálkoztál ellene?
Amúgy én is úgy vettem észre, ha fürdés elott nyugösebb, kitombolja magát, általában az éjszaka nyugodtabb. De ezt sem lehet biztosra venni. De hát picik még ezek a babucik... És mi akkor is ügyesen veszük az akadályokat!!! Ugye Lányok!
Évi
Évi (Évi)

Sziasztok!

Éjszaka én is csak akkor cserélem a pelust, ha érzem a kaki szagát, mert akkor már biztos hogy sok van benne. Néha nekünk is kicsorog oldalt a pisi,(pedig mi is Pamperst használunk Kép )de éjszaka ha elalszik a cicin, emiatt nem szoktam pelenkát cserélni, hanem ahogy Évi is írta jól betakargatom és hagyom aludni tovább. Ahogy észrevettem Tomi a reggeli szopi után (6-7 óra között) azért szokott nyöszörögni mert akkor kakil. Ő is csukott szemmel csinálja, szerintem alszik is közben csak amíg a görcs bántja a kis hasát addig nyöszörög. Általában egy fél óráig szokott nyüszögni, utána jó mélyen visszaalszik egy-két órára.
Hasonfekvéssel kapcsolatban, az én kisfiam is nagyonjokat tud alidni hason, de éjszakára nem merem úgy letenni, persze lehet hogy ez túlzott aggódás. (Lányomat még 9 hónaposan is mindig megfordítottam, ha véletlenül hasra fordult).

Pankamama!
Hogy ment az oltás? Nagyon sírt Panka?
Lehet, hogy jót fog aludni az éjjel, mert az én kisfiam is az oltás napján aludta át az éjszakát. Bár nem biztos, hogy van összefüggés.

Kati!
Csak így tovább, mire kell meglesz a tejmennyiség, és hátha nem is lesz rá szükség Kép.

Ancsa
Anyanyanya

Helló Lányok!

Kellene egy kis segítség, pontosabban a segítségeteket szeretném kérni. A kicsi lánykám nagyon drasztikusan "hízik" már 4,84 kg. Ez sezrintem kicsit sok, egy hét alatt 400 gramm. Kerekedik nagyon és bevallom őszintén nem nagyon várja ki a 3 órákat nappal 2 2,5 óránként eszünk, ritka a 3 óra. Ilyenkor 1 ciciből. Már kezdtem azon aggódni, hogy nem elég a tejem, de szopi után még tudok egy kicsit fejni is, ha akarok. Most kaptam olyan tanácsot, hogy 2-3 korty forralt vizet adjak a picimnek ne rögtön cicit. A másik, hogy szoktassam hozzá a 3 óránkénti evéshez. Az igazság az, hogy amikor már nagyon sír 2 óra eltelte után, akkor a cicit nyújtom neki. Nagyon más miatt nem sír egyedül még a hasfájás miatt, de az inkább sikítós. Szóval a kérdésem az, hogy mit csináljak, mert már én is soknak találom ezt a heti 400 grammot.
geri (geri)

Sziasztok Lányok!

Hát én imádom ezt a topicot és úgy érzem mintha ismernélek benneteket. Én is várom A júliusi találkozót.

Hát én rettegtem az oltástól, pláne, hogy tegnap mint írtam rettenetes napunk volt, de alaptalanul. A többi gyerkőc sírdogált a rendelőben, mert ilyenkor súlyt, hosszt mérnek és tetőtől-talpig vizsgálják a gyereket. A lányom meg vigyorgott, mintha a vidámprkban lett volna, el voltak tőle ájulva, nekem meg hízott a májam. szurinál egy kicsit elpityeredett, de utána ismét vigyor.
Évi, Geri! Ha máskor nem a 8. hetes oltáson lesz szabadnapotok, mert Panka ma egész nap aludt, csak enni kelt fel, én annyi mindent tudtam ma csinálni, hogy csak na. Biztos az oltástól volt aluszékonyabb. Ugyhogy Ancsának igaza van.
Geri, ez az óránkénti szopi túlzásnak túnik. Eleinte én is ezt csináltam , ha sírt a lányom, de aztán rájöttem, hogy nemcsak az éhség és a pelus miatt meg a hasija miatt sírhat. Mostanában már nagyokat játszunk, mindig kitalálok neki valamit, hogy eltereljem a figyelmét a sírásról, mert ha cicire rakod, akkor enni fog ha éhes ha nem és nem is a súlygyarapodás a szörnyű, hanem, hogy nem tud kiürülni a gyomra. Gondold el olyan mintha te is egész nap nassolnál. Jókat lehet velük játszani ha csörgős zacskókat csörgetsz nekik. Képesek azzal órákig szórakozni például.

Kati!Én gyűjtöm a tejet és mikor van 110 g, akkor éjjel a férjem etet cumisüvegből és akkor is ha el kell mennem ügyet intézni és a nagyik etetik. nem várhatom el, hogy kanalazzanak. És még elfogadja a cicit Panka. Ugyhogy ne aggódj emiatt.

Fürdetés. Nálunk első naptól az apukája fürdeti, az olajozástól a masszázsig kb. 30 perc és ha üvölt is közben mert éhes, mikor vizbe teszi elhallgat és vigyorog és uszkál a vízben. Szerencsére. / ügyes is nagyon az apukája és ő is élvezi, hogy ez az ő játékuk /

Drága Mse! E-mail megy, puszi.

Na elég a regényből.

Jó éjszakát.

PankaMama

Sziasztok!

Geri! A 400 gramm hízás nem sok, sőt, ilyen korban még ez az ideális!!! Nehogy forralt vizet adjál már neki, egy anyatejes baba nem az anyatejtől fog ám elhízni. Bori is 3 hónapos korában már bőven túllendült az 5 kilón, nézett is a védőnéni, hogy ez igen, de most, majd tíz hónapos korában "csak" 8-9 kiló, tehát ez a súlyfejlődés szépen le fog lassulni majd később, akkor meg majd hosszra gyúr a gyerkőc. (Bori túl van a 86 centijén) Szóval egy percig se aggódj, elhízni csak akkor hízna a gyerek, ha nem anyatejet adnál neki, hanem tápszert, cukros teát, stb.

Pankamama! Ügyes a lányod, de a 4. alkalommal már meg fogja ismerni a rendelőt...Kép)) Mondjuk, nálunk akkor is csak addig volt üvöltés, amíg beadták neki, utána rögtön felkaptam, megpuszilgattam, rögtön elhallgatott, meg ha ráadtam a harisnyáját, már arra is volt energiája, hogy lepakolja a védőnéni asztalát öltözködés közben...
Egyébként talán, ha elmondjátok neki, hogy mi fog következni, és miért van rá szükség, lehet, hogy még a szavakat nem értik, de a lényeget biztosan felfogják valamennyire, én úgy érzem, nálunk ez bevált.
Ne aggódjatok, nálunk egyik oltás után se volt komoly láz, se sírás, és ezzel a környezetemben lévő összes kismama így volt. Azért éjszakára érdemes a biztonság kedvéért egy fél Germicid-C-t beadni nekik, de nem lesz semmi komoly bajuk tőle.
Az első szuritól én is nagyon féltem, de az ötödiknél is csak maximum tíz perc volt balhés, utána már mintha meg se történt volna.

Évi és Mse!

Már írtam korábban, hogy a babáknak van egy olyan időszaka, amikor kezdenek átállni a 2-3 órás ritmusról a 24 órásra, azaz nappal-éjszaka váltakozásra, amikor késő du.-kora este-este-éjjel jóval nyűgösebbek, minden látható ok nélkül, és szinte vigasztalhatatlanul sírnak vagy nyüsszögnek. Egy-két hét alatt elmúlik, türelem. Tulajdonképpen csak beállítódik az órájuk...

CsKati!

Bocsánat, de ma elaludtam, így késve indultam a munkahelyemre és itthon hagytam az anyagot. Ezer bocsánat!!!

Puszi mindenkinek:

Dia
Dia

Sziasztok Lányok!

Nagyon jó Titeket olvasni és mostmár talán újból surubben tudok a netre jönni, mert a fiam már 14 hetes, és hetek óta átalussza az éjszakát( este 8-9-tol reggel 5-6-ig). Miki születése elott még minden éjszakámat itt töltöttem, de aztán minden idomet lefoglalta. Az én fiam csak hason hajlandó aludni, a fürdést imádja és van elég tejcsink is, még le is adunk napi 2-3 decit.

Geri!
Az anyatejes babák állítólag nem tudnak elhízni, és az ún. babahájat is kinövik. Az én fiam is egy zabagép, állandóan cicit akar.
Most mindenkinek jó éjszakát, majd még jelentkezem.

Sziasztok

Magdi
gallainemagdi (gallainema

Sziasztko!

Geri! Csatlakozom az elõttem szólokhoz! Hadd egyen, amennyit akar, ha így gyarapszik, azt jelenti, hogy jó neki a kapott mennyiség (ha túl sok és nem bírja a gyomra, akkor sem gyarapszik ideálisan)! Nem kell aggódnod, le fog lassulni a dolog, az én tapasztalataim szerint úgy 4 hónapos kor körül. Nõvérem kislánya is 30 dkg-kat hízott, most 4,5 hó, az elmúlt két hétben meg csak 6-7 dkg.t (igaz, közben náthás is lett). Vizet adni totál felesleges! Az anyatej eleje hígabb, szomjoltó, pocitöltõ. És kényelmesebb is, mint forralgatni stb. Ha kér két óránként enni, és láthatóan birja is (nem bukja vissza), akkor mért ne adnál? Az anyatej egészséges, nem ettõl lesz késõbb dagadt egy baba! Örülj neki inkább, más meg azon aggódik, hogy neki mért csak 10 dkg-t hízik a babája (és még az is bele fér a normálisba)

A Germicid C azért receptes, mert nyugtatót is tartalmaz, így esetleg az oltás után, ha kapott Germicid C-t a baba, akkor ezért is lehet jobb alvó. (van sima Germicid kúp is, ami nem receptes, abban nincs nyugtató)

Ildi
Pethes Ildikó

Szisztok!

Képzeljétek, egész jó éjszakánk volt!! Ráadtam Csongira egy Pampers pelenkát (eddig Liberó 2-4-ig használtam) és kibírta egész reggelig! Na jó, reggel már megint csurig pisi volt, de mégsem hajnal 3-kor! Így minden szopi után aludt, bár a nyögések már rendszeresek nála!
Viszont tegnap este nagyon nyugös volt. Szerintem nem a hasa miatt sírt, úgy lehet ahogy Dia írta, most kezd beállni az órájuk!
Ami dilemmát okoz, hogy néha rengeteget bukik. Nem tudom mihez kötni a dolgot, én nem veszem észre, hogy olyankor sokkal többet enne. Na és a szopik utána erolködés...Van amikor másfél óráig is nyög, mire kaki, vagy pukkanás nem lesz.
Geri! Nyugodj meg, és örülj, hogy ilyen szépen fejlodik Lili. Anyatejtol még nem hízott el gyerek!! Azon viszont én is elgondolkodtam, hogy volt rá precedens, hogy amikor már sokat sírt, cicivel kínáltam és persze elfogadta. Nem evett sokat, de evett. Talán valami más megoldáshoz kellene folyamodni, és akkor Lili is kibírná legalább a 3 órát!
Évi (Évi)

Folyt.
Geri, jut eszembe küldtem neked Csongiról képet, megkaptad? Rólatok készült mostanában, szívesen megnézném Lilit! Ja, és azt szerettem volna kérdezni, hogy milyen üzletben lehet kapni azt a "kék fényt", és konektorba kell dugni? Mert nálunk lennt vannak a konektorok, nem tudom, hogy úgy mennyire lenne hatékony.
Pankamama, olyan jó, hogy pár héttel elottem vagy, így tudhatom mi vár ránk. Én is szeretem ezt a topicot, jó megosztani egymással örömünket, gondunkat. És klassz a tanácsokat is olvasgatni.
Mint írtam nálunk is apucijé a fürdetés, de én úgy vettem észre, ha nagyon éhes, akkor nem élvezi annyira. Szerintetek jó, hogy a nagykádban fürdenek? Nem korai még?
Ti is imádjátok amikor mosolyog a cicivel a szájába? Én meg tudnám enni...És olyan jó a karjaimba tartani...És nem is tudom szavakba önteni, amit érzek...Olyan édes, és az ÉN GYERMEKEM!
Évi
Évi (Évi)

Halihó Csajok!

Nekem is a kedvenc topicom. A terhesség alatt meg a másik volt az. Változnak az idők.
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!!! Igazság szerint eszem ágában sincs forralt vizet sem teát adni a picinek, ragaszkodom az elveimhez (csak anyatej) még csukláskor is azt kap. Viszont tegnap a párom beszélt a gyerekorvosunkkal és javasolta, hogy próbáljuk meg kihízni 3 órát szopik között. Állítólag ilyenkor 1-2 nap kérdése, később viszont nehezebb lett. Így a tegnap esténk sírósra sikeredett, de ami hihetetlen, hogy 10 percig sírt és utána belenyugodott, hogy akkor nincs cici. Már írtam, hogy minden este nyűglődtünk, cicire raktam óránként és rángadta, nyűgösködött. Most pedig a sírás után megnyugodott, (persze azt nem bírtam ki, hogy ne simogassam meg néha, érezze, hogy ott vagyok a közelében Apukájával együtt) nézelődött és az előző szopi után 2,5 órával evett. Akkor már viszont a kezét kezdte el csócsálni. Ez volt 1/2 10-kor és ezután legközelebb 2-kor evett. Ja még volt egy 10 perces sírásunk a 10 órási szopi után, de aztán elaludt. Azt hittem megszakad a szívem, amikor sírt, de tudtam, hogy így talán neki is jobb lesz. Azt tudom, hogy a sok szopitól a hasa nem fáj, mert állandóan kakil, ilen problémánk talán 5-6 alkalommal volt az utóbbi 4 hétben. Ma vagyunk egyébként 4 hetesek. Ma is egyszer 3,5 órát egyszer 2,5 órát bírta. Remélem tudjuk ezt tartani. De ma nyugodtabbnak is tűnik, lehet, hogy így neki is jobb?

Évi!

Szerintem nem baj a nagykád fürcsi, legfeljebb féltékeny leszel az apa-fia kapcsolatra :-))) Én már úgy várom, hogy fürödhessek kádban, és akkor hárman nagy hancúrokat fogunk lezavarni. Még nem néztem meg a mailt, de most majd felmegyek. Kíváncsi vagyok. Nálunk sajna nincsenek frissítések, de már nagyon aktuális a dolog, mert mindenki követeli rajtunk. Csak a férjem sokat dolgozik, én pedig még nem tudom kezelni a programot, amivel át tudnám tölteni a kameráról a számítógépbe a képeket. De hamarosan megtanulom, ígérem. Cicin nevetést én is imádom. Hálistennek mi rengete mosolyt kapunk, nagyon kiegyensúlyozott a lúrkó. Most a párom munkahelyén vagyunk, babuci eltűnt a csodálók körében Apuci büszke mellkasával együtt. Az unokanővérem gyermeke minden szopi után sugárban bukott. 1-2 métereket. Egy idő után csak akkor büfiztette, ha beállt a szoba közepére, mert könnyebb volt felmosni, mint a falról vagy a kanapéról levakarni. Szerintem ez természetes. Egyébként Lili nem bukós fajta, ritkán egy-egy alkalommal tiszteli meg a rucimat vagy a sajátját vagy a pelust. Mi igyekszünk úgy fürdetni, hogy nem teljesen üres a pocija, mert akkor nagy a sipítozás és alig tudom bepúderezni. Ha tudom, hogy nagyon éhes, adok neki egy kicsi cicit, amennyi elég arra a rövid időre és mégis nyugodtabb, mint üres gyomorral. Fürcsi után pedig jöhet a nagy zaba. Éjjeli fényt szerintem bababoltban nézzél, de talán ott is lehet kapni, ahol villanyszerelési dolgok vannak. Nálunk is lent van a konnektor, de elég fényt ad.

Pankamama!

Neked nagyon okos kislányod van... Ez jó, hogy így átvészelte a dolgot. Biztos érezte a biztonságot.

Magdi!

Szia, üdv. itt. De jó Neked, istenem 8 óra egyfolytában. Alvás... Én már a terhességem kezdetétől nem aludtam ennyit, a kórházban utoljára egy huzamban 7 órát, de jól esett. Már csak álmodozom a 10 óra non-stop alvásról. Pedig régen... Örülök, hogy jól vagytok.

Most puszi mindenkinek, legyetek jók és szép napot:

Geri
geri (geri)

Sziasztok!

Ez a három óra dolog egy nagyon elavult valami! Lányok, ne várjátok már el a gyereketektõl, hogy kakukkosóra legyen! Ha most megkérdezel egy dokit, egy felnõttnek hány óránként kell enni, biztos mondana rá egy idõpontot. Na, de ki az, aki pont úgy eszik? Pontosabban hány százalék???
A 3 óra a múltbeli rendszer eredménye, mely szerint adott idõnként kaptad meg a babát a kórházban, és mely szerint a babának így kell ennie, illetve tudomisén hány hetes kortól 4 óránként. De könyörgöm, az még akkor volt, mikor azt is mondták, hogy 6 hetesen adj neki gyümölcsöt, meg 3 hónaposan fõzeléket, mert nem elég jó az anyatej már! Hát ezeket ma már megdöntötték, nem igazak! Olvasgassatok bele a La Leche Liga írásaiba, vagy Szõdy Judit válaszaiba a Rendelõ rovatban, mind azt mondják a 3 óra tartása felesleges. Lesz olyan is, amikor babád jól elalszik, és csak 3 és fél, 4 avagy 5 óra múlva ébred. Ekkor felkeltenétek? Ne! Akkor mért ne ehetne 2,5 órára? Nyugi lányok, rá fog szokni a baba, hogy tartson szüneteket, de hagyjátok a saját ritmusában élni!
Max. azon kell elgondolkodni, ha teszem azt óránként szopna, és az egészet kibukja, mert ekkor valóban nem az éhség miatt eszik. De a 180 perchez ragaszkodás butaság!
Bocs, remélem nem voltam bántó, nem az volt a célom.
Ildi
Pethes Ildikó

Sziasztok Lányok!

Dia! Most aztán megnyugtattál, én meg már azt hittem, milyen szuper lánykát nevelünk. De remélem a többi is ilyen nyugis lesz.

Üdv a körünkben ismét Magdi, sok boldogságot a gyerkőchöz.

Évi! Szombaton a ti történeteteken felbuzdúlva eggyütt fürödtem Pankával a nagy kádban/ apukája nem fér bele/ hát csak csodálkozott, hogy mi ez, nem gyözte kapkodni a fejét. Nem sírt, nem is nevetett, csak a döbbenet ült az arcán. Olyan aranyos volt, ugyhogy szombatonként ez lesz. Köszi az ötletet.

Geri! Ma beszéltem a lánnyal akivel együtt szültem, és az ő kisfia már túl van a 6 kilón pedig csak 8 hetes ő is. Már a kórházban mint újszülött is 80grammokat szopott. Felnőttek között is van kis étkű és nagy. Nyugi, bízz magadban!Egyébként örülök, hogy kismaszatotok is sokat mosolyog és kiegyensúlyozott. A sok törődés, gondoskodás miatt van, csak így tovább.

Lányok én már úgy mennék tornázni, futni, de ez utóbbi nem megy, mert a melleim le akarnak szakadni, nincs melltartó ami megtartaná most, hogy így megnőttek, egész úton meg mégsem foghatom, közröhej tárgya lennék. Mit csináljak?

Üdv: PankaMama
Pankamama

Sziasztok,
nekünk annak idején sokszor bejött egy lufis játék a nagyon nyûgös percekben, fõleg amikor nem is igazán volt oka (éhség, fájdalom) a sírásnak. Lufit kötöttünk a lányunk bokájára vagy csuklójára - állítólag a piros színt szeretik eleinte a legjobban - és hosszú percekig lekötötte a figyelmét, már pár hetes korában is. Csak a héliumos jó, mert az lebeg a levegõben. Ahogy mozog õ, mozog a lufi is, és ezt elõbb-utóbb észreveszi. Talán másnak is mûködni fog a dolog. Andi
andi

Sziasztok!

Mostanában én is mindig ezzel a topikkal kezdek, előlépett elsőszámú kedvencemmé. Nagyon jó tudni, hogy másoknak is vannak hasonló problémái mint nekem.

Magdi!

Örülök, hogy újra köztünk vagy. Jó megint hallani felőletek. Most már gyakrabban jársz majd erre?

Geri!

Szerintem is felesleges aggódnod amiatt hogy túl sokat hízik a kislányod. Lehet, hogy ezen a héten 40 dekát hízott, de jövőhéten csak 20-at fog, akkor pedig átlagnak a 30 deka jön ki, ami már nem is olyan sok. Igy van?

Igaza van Ildinek is, mert az én kisfiam is szokott olyat csinálni, hogy két óránként eszik, de máskor meg 4-5 órákat alszik egyhuzamban. De azt én is hallottam, hogy óránként nem jó nekik enni adni, mert ennyi idő nem elég ahhoz, hogy megeméssze a kis gyomruk.
Na mára eldugulok. Minden jót nektek!

Ancsa
Anyanyanya

Drága Lányok!

Köszönöm, köszönöm, köszönöm.

Ildi!
Nagyon jó, hogy így leírtad én is így vélekedek, de gondoltam megpróbáljuk. Persze nem ragaszkodunk a 3 órához, de az 1 óránkénti szopit kicsit soknak tartom. Most 2,5 3 óra, ha levegőn vagyunk még 4-et is kibír.

Édesek vagytok!

Puszi:

Geri
geri (geri)

Sziasztok!

Hulla fáradt vagyok, alig bírtalak elolvasni titeket. Tényleg jó, hogy itt minden problémát megoszthatunk egymással, tanulhatunk egymástól. Egy csomó mindent szeretnék írni nektek, de most inkább lefekszem. Olyan jó, hogy vagytok. Már attól is jó kedvem lesz, ha elolvaslak titeket.
Összejött a szükséges mennyiségű tej. Mellbimbóim hozzáedződtek a fejéshez. Holnap reggel nyolckor már a kórházban kell lenni. Remélem itthon minden rendben lesz. Azért egy kicsit félek.

Jó éjszakát!

Kati
Csőre Katalin (cskati)

Sziasztok!

Pankamama!

Nem akartalak letörni, csak gondoltam, jobb, ha tudsz róla... Első alkalommal még honnan tudná, mi fog történni vele? De mivel nem buták, hamar megtanulják összekapcsolni a rendelőt és a dokinénit a szurival... Bár, mint már említettem, nálunk a sírás mindig csak addig tartott, amíg el nem kezdten felhúzni rá a harisnyát, akkor már minden újra rendben volt...

Évi!

A bukástól nem kell megijedni, Bori volt, hogy egy az egyben visszaadta, amit addig betermelt. Ha hízik és mosolygós, nagy gond nem lehet... Kb. hat-hét hónapos korára már drasztikusan le fog csökkeni a bukások száma... Én pont ma gondolkjodtam azon, hogy jééééééééé, milyen rég nem bukott a lányom... Már szinte hiányzik a felmosás...Kép

Andi írt a lufiról... Hát, lányok, ez a Borinak is olyan hihetetlenül bejött...Órákon át képes volt húzogatni a lábát, amikor már rájött, hogy attól mozsul meg a lufi, ha megrántja. Aztán amikor átkötöttem neki a másikra, akkor egy ideig még mindig az előző lábával próbálkozott. Volt olyan, hogy így is aludt el, lufihuzogatás közben.
Állítólag a mozgáskoordinációt és a mozgásfejlődést is nagyon jól fejleszti, és tényleg imádják... A Mammutban a mozi szintjén pl. van egy lufibolt, mi ott vettünk neki. Ott, ha leereszt, újra fel is töltik.

Na, puszi mindenkinek:

Dia
Dia

Drága Geri!
Mindennap olvasok ám a kis Lilikéről, nagyon aranyos lehet! Továbbra is tájékoztass minket a kicsiről! Majd ha már egy kicsit jobban leszek (a szokásos 2. hónap "áldásai" most gőzerővel jelentkeznek Kép ), elmegyünk megnézni a kicsit. Ja, most még azért sem akarunk, mert az oviban bárányhimlő - járvány van. Ha kisgyerekeseket vártok vendégségbe, érdeklődjetek, nem bárányhimlős-e, mert a városban több oviban is most tört ki a járvány!
Sok puszi: Viráganya
Viráganya

Sziasztok Lányok!

Itt vagyok ismét. A férjem azt mondja netfüggő vagyok. Ez így nem igaz, mert én Babanet-függő vagyok. Ez igaz.

Dia! Nincs harag, tudom igazad van, csak büszkélkedni akartam.

Lányok! Nem tudom ide tartozik-e amiben a tanácsotokat kérem. szóval.Új szomszédunk van, fiatal pár 3 éves kisfiúval. Aranyos az anyuka, próbálunk barátkozni, ő is egész nap otthon van.
A gondom az, hogy próbál invitálni magukhoz gyerekestől / nekem meg illik visszahívni gyerekestől /és tegnap voltunk is náluk először. A kisfia elég agresszíven viszonyul a picimhez. Rángatja, puszilgatná, amit még nem is nehezményeznék, mert had szokja a bacikat is, de ami aggaszt, hogy behozott a konyhájukból egy fakanalat és elkezdte a lányomat püfölni, mondván, hogy sír. Kiderült, hogy ha hisztizik, ő is fakanállal szokott kikapni otthon. Szóval én még egy ilyen traumának nem akarom kitenni a pici lányomat. Hogy mondjam meg neki sértődés nélkül ezt? Amúgy vele szivesen trécselnék néha, de a gyerekeinket nem akarom többé összeereszteni.
Van valami ötletetek?

Pankamama

Pankamama!

Szerintem nyíltan mondd meg az anyukának, hogy kérje meg a kisfiát, ne tegyen többet ilyet, ha mégis megteszi és a mamája nem szól rá, akkor szólj rá te. Igaz, hogy elvileg nem a te dolgod nevelni más gyerekét, de mivel a te gyerekedet is érinti a dolog, igenis tedd meg!!!
Ja, és ha ezen az ifjú mama megsértődne, akkor megérdemli.

Puszi:

Dia
Dia

Pankamama!

Tudom, hogy nem szabad egyszerû dologkból nagy következtetéseket levonni, de ha ennek a mamának az normális, hogy a hisztizõ gyerekét (3 évesen) fakanállal veri... hát nem tudom, hogy én akarnék-e barátkozni ilyennel.

Ildi

u.i.:én eddig összesen 4-5-ször vettem elõ a fakanalat, abból egy volt, amikor úgy használtam is, meg is bántam. Azóta néha fenyegetõen elõvettem, de megálltam kezemben a fakanállal és elborzadtam a dolgon. (a fakanál azt szolgálja, hogy ha ütöd õt, azt te ne érezd. Mert bizony ha a tenyereddel csapsz rá, azt te is érzed. Az egy kontroll, ami a fakanálnál nincs!)
Pethes Ildikó

Sziasztok lányok!

Annyi mindent szeretnék leírni, de sajnos ma nincsen időm. Csak annyit tehát, hogy aki teheti írjon szorgalmasan nagyon jó olvasni egymás tapasztalatait. Én legalábbis imádom, még ha válaszolni, saját élményeket írni ritkán is tudok.

Alvás téren mindenkit csak bíztatni tudok, előbb utóbb állítólag fogunk még sokat és jó mélyen aludni. Bár én nem panaszkodhatom, nálunk már napok óta /alig merem leírni/ igen jó a helyzet. Este fél tízkor evés majd kb. 11 től reggel fél hatig vagy /egyszer már ilyen is volt!/ fél hétig alvás, akkor evés majd megint alvás, de olyan hamar szopi közben, hogy ha nem érzek kaki szagot még tisztába tevésre sem keltem fel, s így mintha reggel 9 körül ébredne.
Cserébe napközben visszaszokott a jól bevált 4 óránkénti evésről a 3, vagy akár 2,5 óránkénti szopira. De ez ugye normális kb. 6 hetesen?

Mindenkinek kellemes húsvétot kívánok, locsolókat meg csak azoknak akik várják őket. Legközelebb csak jövő héten tudok olvasni.

Sziasztok,
Mse
Mse

Normális, Mse!
Amúgy végül is, amikortól gyereke van az embernek, felejtse el az alvást. Persze annál lesz jobb, mint ami most van, de még a 6-8 éves gyerekeink mellett is fel kell reggel kelni (különben elõbb-utóbb összekapnak, avagy marad a villanypásztor), kb. 3-4-5 éves korig meg elõ-elõ fordul, hogy valami bántja õket éjjel. És sajna a hányásos betegségek sokszor éjjel kezdõdnek, a hurutosak meg nem hagyják õket aludni. Azt hiszem, mikor valaki töpreng rajta, hogy akar-e már babát, akkor ezt is végig kéne gondolni, hogy onnantól kezdve nem csak egy-két évre, totál átalakul az élete ezen a téren is.
Ildi
Pethes Ildikó

Sziasztok Lányok!

Kedves Viráganya!

Innen a szemközti háztömbből üzenem, hogy gyógyuljatok meg gyorsan, aztán gyertek minél hamarabb. Azok a fránya rosszullétek is csak elmúlnak egyszer. A gyermekvárás örömei... Köszönöm a tanácsot a bárányhimlővel kapcsolatban. Én eleinte olvastam a topicot, amit alapítottál, de olyan nagy ott most a forgalom, hogy nincs időm követni. Puszi.

Képzeljétek, hogy éjjel már 4-5 órákat alszunk egyfolytában, egyre gyakoribbak az 5 órák. tegnap este lefektettük Lilit 1/2 8-kor, 1/4 9-kor felkelt (szokásos) sírni hagytuk 20 percet (ordított, mi pedig a hátát simogattuk) aztán alvás éjfélig. Én meg nem mertem lefeküdni, mert olyankor 10 körül megint van egy sírás roham és gondoltam azt megvárom. Aztán 11-kor én is lefeküdtem és éjfélkor keltünk fel egy 5 perces szopira. Durmi tovább 3-ig, akkor nagyobb szopi, tisztába tevés aztán alvás reggel 8-ig. Nagyon jó kislány. Ezzel együtt azonban nekem is többet eszik a lányzó napközben. Ma nagyon nyűgös napja van, biztos ez a hüle időjárás. Én is viszonylag kipihent vagyok, bár elaludni 2 perc alatt tudok és reggel arra sem keltem fel, hogy a párom órája megszólalt, felkelt, a szobában felöltözött és állítólag még puszit is adott. Ilyen mélyen tudok aludni. De a pici nyüszijére mindig felkelek. ma reggelre az oldalfekvésből hasra vágta magát, reggel erre ébredtem. Most megyek megvigasztalom, mert vmi baja van, még este megpróbálok feljönni.

Sziasztok, szélmentes napot mindenkinek:

Geri
geri (geri)

Sziasztok!

Lassan már én is csak olvasgató leszek... Olyan nehéz idot szakítani, erot tartalékolni rátok! Pedig olyan jó itt lenni köztetek! De ez a fránya fáradtság...
Igen Ildi erre az alvás dologra én sem gondoltam babavárás közben, vagy legalábbis nem tudtam felfogni. Pedig nekem ez a legnehezebb!
Geri! Csongi is 40 dkg hízást produkált a héten, már 3,60 kg! Nem akartam hinni a szememnek. Azért még mindig irigykedem rád és Mse-re, én örülök, ha 4 órát kibír éjjel egyhuzamban! Remélem lassan azért o is leáll errol a háromóránkénti szopiról legalább éjszaka.
A fürdetés ideje lassan beáll a 7 órára, és apával a nagykádba. Eloször csak nagy szemekkel néz, de aztán úszkál és nagyon élvezik az egészet. Én meg ott izgulok felettük, hogy jaj a feje, jaj a füle, jaj a szája, egyszer még kizavarnak az tuti.
Nálunk "lejártak" a mamák, a jövo hét biztos kemény és furcsa lesz. Olyan jó volt ez a "kis" segítség!
Évi
Évi (Évi)

Ja, eszembe jutott, hogy mit akartam még írni. Már említettem, hogy Csongi kb. hajnali 3-tól kezdve úgymond álmában nyög, erolködik. De most már kezd nagyon izgatni a dolog, mert annyira hangos, hogy zárt ajtón keresztül kihallatszik. És nem hiszem, hogy bár "alszik",de ezektol a nagy erolködésektol nyugodtan tudna pihenni. Mindemelett reggel 8-ig nem nagyon ébred fel! Van valakinek valami ötlete, hogy mitol lehet ez, és mit tegyek ellene?
Évi
Évi (Évi)

Évi!

Szerintem tök természetes dolog nekünk az elso babánk volt ilyen, hogy éjjel álmában nagyokat nyögött. Aztán ahogy jött el is múlt.
Eleint én is beszaladtam a szobába megnézni mi van, de késöbb már csak mosolyogtam rajta.

bigacsiga Kata
bigacsiga

Sziasztok Lányok!

Ildi, Dia! Köszi a válaszokat, meglátjuk lesz-e ebből valami, én úgy gondoltam, hogy megmondom az anyának kerek-perec, hogy mi bánt, csak megérti.

Lányok! Képzeljétek! Tegnap PAnka este 10-kor evett, 11-ig sírt, mert eddig cumival altattuk, de gondoltam itt az ideje, hogy megtanítsuk magától elaludni, hiszen ma 2 hónapos. Szóval azt csináltuk amit itt többen javasoltak, hogy 1,2 5, majd 10perc múlva bementünk hozzá, megpusziltuk, megsimogattuk, mondtuk, hogy ne sírjon és kijöttünk. Ő persze csak sírt tovább, várta a cumit. 11-kor csend lett, elaludt magától és reggel 6-ig aludt!!!!!!!! Ezután 10 perc alatt evett és utána egyből aludt 10-ig, velem egyetemben, ugyhogy nagyon kialudtam ma magam. De ahogy írjátok ez azzal járt, hogy nappal 1,5 óránként kért enni, igaz kicsiket evett. Hát ezt szerettem volna megosztani veletek, ugyhogy Évi van remény. Az én lányom meg hangosan sohajtozik éjjel, ugyhogy szerintem ezek normális dolgok.

Jó éjszakát és jó hétvégét mindenkinek.

Pankamama

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?