Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!

Hát én eléggé fáradt vagyok, a pici sajna náthás és ez eléggé meg iseli. De a vicc az, hogy este jön elő az orrdugulás és az sem minden pózban. Bár, ha belegondolok a felnőtteknél a nátha este erősödik és vízszintesben dugul el legjobban az orr. majd megszakad a szívem, hogy látom, ahogy szenved és nem kap levegőt. Az orrleszívás nagyon ritkán hatékony, de egyem a picim szivét legalább tűri.

Enikő!

Örülök, hogy jól vagytok, jó neked, hogy nem vagy fáradt. Tegnapelőttig én sem voltam az. Nekem is Anyukám segít, a férjem is itthon van csak pár órát dolgozik naponta. De, ha itthon van alszunk, Anyukém meg a picire vigyáz. Kívánom, hogy ez az állapot, ami nálatok van maradjon így.

Évi, megkaptad az e-mailt?

Sziasztok:

Geri
geri (geri)

Sziasztok Lányok!

Látszik, hogy ez a fáradt anyukák topicja, kicsi a forgalom.
Tegnap megmértük Csongit, már 2, 90 kg, egy hét alatt 25 dkg hízott!!! Nem is csodálom, egy haspók.
Geri, emiled megkaptam, válaszoltam is rá. Az jutott eszembe, hogy nekünk a védono az orrszívó-porszívót ajánlotta. Kicsit rémíszto állítólag a dolog, de ha minden igaz, ez a leghatékonyabb. Szerencsére nálunk ilyen gond egyenlore még nincs, csak tájékozódtam. A hasifájás is elviselheto volt eddig, nagy roham csak kétszer volt. Azért mindig félve megyek neki az éjszakának... És a fáradtság nem akar az istennek sem elmúlni. Tudom, kitartás.
Pankamama, rég jártál erre, minden rendben?

Sziasztok Évi
Évi (Évi)

Sziasztok!

Szia Évi!
Olvastam, az Ami a szülés előtt van topicot, hát ott tényleg nagyobb a forgalom.
Használjuk az orrszívót, de nem minden esetben tudunk "kihúzni" vmit. Vettem egy mellszívót, ahhoz volt orrszívó, azt használjuk. Így nem kell a porszívót rángatni. De azért köszi a tanácsot. Tegnap éjjel csak cicizni kelt fel, remélem ma is így lesz. Voltunk sétálni is majd két órát, mert állandóan ismerősökbe botlottunk és mindenki ugyanazokat kérdezte és mindenkinek szépen válaszolni kellett. Közben majd meg fagytam, mert azt hittem jobb idő van és nem öltöztem fel rendesen. Remélem nem fáztam meg. A párom sajna torokfájós lett reggelre és náthás, a legnagyobb fájdalma, hogy nem puszilgathatja a kislányát, sőt nagyon megfogni sem akarja. Gyorsan kikúráljuk. Gratulálok ehhez a sok dekához, amit Csongi hízott, jó kis beleske lehet... Nekünk nincs mérlegünk, tanácsadásra a jövő héten megyünk, akkor mérjük le. Szerintem a kislányom is sokat "hízott" mert rendes kis tokája van. Pedig születéskor is volt neki.

Most lefekszem. Remélem a nyári babanetes találkozóra kipihenem magam... :-)

Jó éjt:

Geri
geri (geri)

Lányok!

A fáradtság tök normális, a gyermekágy hat hétig tart, de ha szedtek pl. Elevitet továbbra is, sokat tud javulni...

Puszi:

Dia
Dia

Sziasztok!

Én ilyenkor vagyok a legfittebb, estére kifogyok az erobol. Geri, Te biztos más napirend szerint élsz, hogy 10 órakor még fenn "kukorékolsz".
Az este meg az éjszaka egyszer megint volt egy kis hasifájás Csonginál. Egyik éjszaka ilyen a másik olyan. És Nektek bevallom, annyira sírt, hogy nem tudtam máshogy megnyugtatni, magam mellé fektettem, és szorosan átöleltem, simogattam a pociját. Teljesen megnyugodott, azt látni kellett volna. Félek, hogy elkapatom, de hagytam volna sírni szegényt???
Mi még nem voltunk sétálni, mert olyan hideg van odakinn. Holnapra tervezem, mert szép napsütéses ido lesz állítólag. Bár egyenlore azt sem tudom, hogy mit kell ilyenkor ráadni. (Foleg ha 20 fok lesz).
Dia, én elkezdtem a MATERNA-t szedni megint, gondoltam nem árt, kell az a kis vitamin. Lehet, hogy van benne valami, de tényleg jobban bírom a strapát.
Mindenkinek szép napot.
Évi
Évi (Évi)

Szia Évi!

Hát remélem nem csak mi ketten maradunk ebben a topicban. Úgy látszik a többiek nagyon elfoglaltak. :-)))
Mivel délután általában szundítok egy kicsit, ezért este még van egy kis tartalék energiám.

Most 2 óra múlva folytatom. Tehát. A kislányom fürcsi után jól bekajált, aztán kipattantak a szemei. Fél órát bírta, majd rázendített. Mi is bírtuk fél órát, aztán adtam neki egy kis cicit, szopizott 1-2 percet, aztán elaludt. Ki is érti ezt? Talán szomjas volt? Mindenesetre ma 2 óránként kért enni, és ez nem tudom, hogy normális-e. Anyósom szerint teát kéne adni neki, de én csak anyatejet szándékozom 6 hónapos koráig. Állítólag a tea gyorsan eltelít és így a mellemet is kímélem. Hát nem tudom, majd eldöntöm.

A séta nálunk ma is megvolt, nagyon jót aludt a levegőn a pici. A könyvek azt írják, hogy mindig egy réteggel adj többet a picire, mint ami rajtad van. Én a body, rugi, kiskabát variációt adtam rá és van egy báránybőr zsákunk, abba feküdt bele. Szerintem egy vastag takaró és az előbb leírtak együtt elegek lesznek. Anyukád is biztos tud tanácsokat adni. Azt ne felejtsd el, hogy a babakocsi magába gyűjti a meleget, így ne nagyon öltöztesd túl. Szerintem már nyugodtan mehettek sétálni. Ha fázik úgyis jelzi. Ha melege van meg észreveszed.
Én is magam mellé fektettem reggel a kicsit, együtt aludtunk 7-től 9-ig. Szerintem néha megengedhető nem lesz belőle gond. Ha attól megnyugszik meg pláne.
Tele vagyunk kérdésekkel, de a sírásait már lassan meg tudom különböztetni. Azt biztos tudom mikor éhes, mert egy nagy bendő. Egyébként meg néha egy kis böfi miatt nyöszörög. Ha az megvan minden rendben.

Na jó éjt, holnap találkozunk.

Geri
geri (geri)

Sziasztok!
Olvasgatlak benneteket és bár én egyenlõre csak egy gyerkõc után tudom elmondani a tapasztalataimat (hat hét múlva meglesz a kistesó végre!), és tudom, hogy minden baba és eset más, mégis azt mondom, ne legyen lelkiismeret furdalásotok amiatt, hogy együtt alusztok a picivel, fõleg, ha megnyugtatja!!!! Különben is, olyan jó érzés, nem? Inkább örüljetek, hogy megnyugszanak a közelségtõl, végül is a pocakban szünet nélkül ebben volt részük, most lehet, hogy még emlékeznek is arra a nyugalomra. Szerintem egy kisbabát nem lehet elkényeztetni, a sok szeretgetésbõl meg csak azt tanulja meg, hogy számíthat a szüleire. Most még nem alvásproblámáik vannak, annyi minden más zavarhatja õket! Az én három éves nagylányom kimondottan szereti a saját ágyát, de mégis természetes neki, hogy átjön hozzánk hajnalban, ha éppen felébred. Nem csinálunk belõle nagy ügyet,másnap magától megy megint a saját helyére. Kihez menjen, ha zavarja valami álmában? Egy éves kora elõtt szinte mindig ölben volt, bújós gyerek, de soha nem lett volna szívem elutasítani, hisz erre volt szüksége a biztonsághoz. Mégis megtanult egyedül játszani, nem lett elkényeztetve! Az áprilisi Kismamában egyébként pont van egy hosszabb cikk errõl az együttalvásról, mindenféle oldalról megközelítve. Szóval csak azt akartam mondani, hogy ha nektek ez így jó, megfelel, akkor egy percig se legyen lelkiismeret furdalásotok emiatt.
Geri! A gyógyszertárban lehet kapni olyan arcvédõt, amit a kórházakban is használnak, mi vettünk, amikor valamelyikünk beteg volt, amig a lányunk pici volt, így legalább nem lélegeztünk rá , de mégis ölbe tudtuk venni. A hasfájásra meg sokszor bevált az, hogy egy melegvízes tartályt (nem tudom, mi a pontos neve, gumiból van) a pocakjára tettünk, vagy arra ráhasaltattuk egy kicsit. Ez az ötlet onnal származott, hogy én is sokat használtam régebben menstruációs görcsökre, de a kicsinek ugyanilyen jól esett.
Jó éjszakát nektek is! Andi
andi

Sziasztok Lányok!

Inkább ide írok, mert átfogó a téma, nem csak a szopizás.
Bocsi, tegnap csak olvasgattam. Zsúfolt napunk volt, mivel "mamaváltás" történt. Anyukámnak vége a szabinak, jött anyósom. Hát, meg kell állapítanom, hogy az anyósom mégsem az ANYUKÁM. Na valahogy majd belerázódunk.
Tegnap lementünk sétálni. Csongi jól turte az öltöztetést, csak figyelt, hogy mi történik. Két mamával hurcolkodtunk le a 3. emeletrol. Csongi nem aludt, végig figyelt, nézelodött (már amennyire sikerült kilátnia).
A fürdésrol annyit, hogy nálunk is fél 7 és fél 9 között történt eddig, szopizástól függoen. És én úgy akartam, hogy utána alvás. Na ez nem muködik, utána igényli a babusgatást, beszélgetést, kell egy jó félóra, óra mire elálmosodik. Viszont utána kb. 4 óra múlva ébred eloször.
Pankamama! Nagyon hiányoltalak! Én csak reménykedni merek, hogy 7. hetes korában Csongi is ennyit alszik éjszaka. Mivel o kicsi, és be kell hoznia a lemaradást, szerintem nálunk kicsit tovább fog tartani az éjszakai szopi.
Évi (Évi)

Utálom ezt a gépet, ha kicsit többet írok nem megy el.
Szóval Geri, azt akartam mondani, hogy nekünk sincs csecsemomérlegünk, én konyhamérleget használok. Tettünk rá egy tálcát, nagyon kell vigyázni, de muködik a dolog. Hetente egyszer megmérem meztelen, néha meg, hogy mennyit szopik.
Nálunk a védono a helyünkbe jön, nektek el kell menni?
Évi
Évi (Évi)

Szia Évi!

A mi védőnönk is idejön, de havonta egyszer el kell menni gondozásra és akkor az orvos is megnézi. Bár ugyanaz az orvosunk, mint a gondozáson és ő jön minden héten, mert családi barát, de le kell menni. Nem baj, mert kell a változatosság.
A mama téma ismerős, nálunk is váltás lesz. Osztom a véleményed... Szeretnék minél hamarabb beleszokni a kettesben dologra. Szerdán kirándulunk a dédihez, berakom a mütyürt a kocsimba, magam mellé csatolom a hordozóba, aztán megyünk a 30 km-re lakó mamámhoz. Igaz ma már Bp-en is voltunk, babakocsit vettünk, meg meglátogattuk a rokonokat, akinél az utolsó héten laktam, meg hazafelé még a Corába is betértünk. Nagyon jó kislány volt a pici, szopizott egy kicsit az autóban, aztán a rokonoknál, aztán megint az autóban. Egy hangja nem volt, ha nem aludt, akkor nézelődött. Édes kicsi virág.
Az esti elalvás nálunk is problémás. A cicin még megy, de egyébként... De nem érdekel, ha így megy, akkor így. Éjjel aludt 4 órát egyfolytában, úgy, hogy este 1 óránként evett, hol az egyik, hol a másik ciciből. 8-tól éjfélig.
Kemény lehet ez a 3. emelet téma, nehéz lesz egyedül. Mi hálistennek a földszinten lakunk.
Kiderült, hogy a pici nem náthás, pontosabban ezt állapította meg a nagynéném, aki orvos. Azt mondta, hogy az anyatej megy bele a kis orrába, amikor félrenyel vagy böfizik és az fellazítja a cuccokat odabent. Javasolta a Sterimar orrsprét, ami gyakorlatilag tengervíz és, hogy utána szívjam le az orrát. Hát jött is rendesen. A szájpenész viszont sajna kijött, de remélem hamar túl leszünk rajta.

Most megyek, jó éjt:

Geri
geri (geri)

Sziasztok Lányok!

Nem tüntem el itt vagyok, csak a férjem dolgozik a gépen és én nem férek ide. Minden OK. ezt kivánom nektek is, most etetés lesz, majd jövök.

Üdv: Pankamama
PankaMama

Sziasztok!

Én ugyan szerencsére nem ismerem a szájpenészt. Leírom amit én anyósomtól (nekem tõle voltak jó tippek!) tanultam: minden este, fürdéskor, egy peluscsücsökkel (nõvérem uez tiszta gézzel csinálja) át töröltem a szájukat (belülrõl). Anyósom azt állította, családi hagyomány, és soha senkinek nem volt szájpenésze. Nem tudom, ettõl-e, de mi is megúsztuk (késõbb ez a törlés ment át fogtörlésbe, és megmaradt addig, míg rendesen fogat mosni nem tudtak).

Elkényeztetni nem tudjátok még, ilyenkor még nem lehet, nyugodtan dajkáljátok bármikor, vegyétek magatok mellé éjjel stb.!

(cumisüveg és fürdés témákat a másik topicra írtam)
ILdi
Pethes Ildikó

Sziasztok!

A babanetes családokhoz beraktam egy fényképet Csongiról (akit érdekel), igaz, hogy alig múlt 1 hetes rajta, azóta már sokat változott.

Geri, Ti aztán nem ültök otthon!! Én meg alig mertem levinni Csongit! Na ma mi is nagy sétát csinálunk, mert be kell szerezni egy-két dolgot, és viszem a picit meg az anyósomat is magammal.
Kezdünk összerázódni anyósommal, bár eleinte nem volt zökkenomentes a dolog.

Most más egyenlore nem jut eszembe, még lehet, hogy járok erre ma.

Eniko, hogy vagytok Kájusszal? Írhatnál egy pár sort, ha erre jársz!

Sziasztok Évi
Évi (Évi)

Szia Évi!

Azt írd le hogyan kezeled ezt az anyós dolgot. Határozottan kell fellépni. Mert én szeretem és nem akarom megbántani, de olyan sok mindenben nem értünk egyet. Én kis optimista alkat vagyok ő meg pont a pesszimista alkat. Félek, hogy bizonytalanná fog tenni. És én nem akarok az lenni. Ma megvolt az első kemény hasfájásunk is, remélem délutánra elmúlik.

Üdv.

Geri
geri (geri)

Szia Geri!

Lassan-lassan ketten maradunk itt. Na nem baj, valaki majd csak erre néz még. Úgy látszik nálunk hosszabb távú ez a babanet függoség.

Anyósról: Kezd egész jól muködni a dolog. Bár o néha máshogy lát egy-két dolgot, azért ha úgy érzem, hogy nekem van igazam, egyszeruen úgy csinálom ahogy én gondolom. De szerencsére jó természete van, és tényleg sokat segít, nem lehet rá panaszom. Ne hagyd, hogy elkedvetlenítsen, fo az optimizmus. De tudom, hogy nehéz. Ha nagyon ellenkezo dolgot mond, szerintem add a tudtára, hogy te másként gondolod, és úgy szeretnéd megpróbálni, mert késobb úgy is te maradsz egyedül Lilivel és neked kell kialakítanod a dolgokat. Ez talán hatni fog. De anyuval nálunk is minden könnyebb volt. O tudta a ki nem mondott gondolataimat is, és marha jó tanácsokat adott. És nem tudom te hogyan vagy vele, de én jobban szeretem, mint valaha.
Milyen volt a hasifájás? Nagyon bömbölt? Vagy csak nagyon erolködött? Hogy telt az éjszakátok?
Évi
Évi (Évi)

Folyt. köv.
Nálunk már a második éjszaka, hogy Csongi minden szopi után erolködik, nyögdécsel. Ma reggel nagyon megijjedtem, mert nagyon sokat bukott, szinte az összes tejcsi kijött belole!!! Még jó, hogy jött a védonéni (a kedves), megnézte, és azt mondta, hogy rengeteget eszik, és mohón, próbáljam lassítani a tempót, és ne adjak neki sokat. Jó vicc, Csongi tiszta zabagép, ha elveszem is hamarabb tole a cicit, visszaköveteli magának! És amilyen vehemenciával áll neki a szopinak azt látni kellene...De azért megpróbáltam. Gyakrabban kap enni, akkor talán kevesebbel is beéri!
Szia Évi
Évi (Évi)

Szia Évi!

Tényleg lehetne ez a topic Évi Geri topic, bár jó lenne, ha más is írna. Lehet, hogy elolvasgatják, csak nem fűz hozzá senki semmit.
Ma voltunk méredszkedni és kiakadt a mérleg. Az én "kis"lányom 4,45 kg. Két hete hétfőn 3,55 kg-mal hoztuk haza a kórházból. A gyarapodás tehát 900 gramm. Azt mondják jó a tejem, tápláló. Na ez biztos. Kis golyófejüm nagyon jól eszik, mint a te kis picid. Szerintem ez a ne adjak enni neki sokat csak azt eredményezi, hogy gyakrabban kér majd enni Csongi. Hallgass az ösztöneidre. Egyébként a tempón csak ők tudnak lassítani, vagy van vmi taktika hogyan kell? Netán befogod az orrát vagy mit csinálsz? :-)))
Találkoztam tegnap az egyik ismerősünkkel. Aznapra volt kiírva, amikorra Te. Ő márc. 14-én szült, kerek 13 perccel később, mint én. Tehát a lányaink között 13 perc különbség van. Jó, nem?
Meg is mérték ma a picit, 55 cm-t mértek. Érdekes, mert a kórházban 58 cm-t mértek születéskor. Összement szegényke:-))
Nem tudom ez a hasfájás az volt-e, de el is aludt hamar utána. Nálunk általában az van, ha sír akkor éhes, vagy böfiznie kell. Lassan már meg tudom különböztetni a sírásait. A gond csak az esti elalvással van még mindig, éjfélnél előbb nem alszik el. Addig háromszor szopik, kétszer kakil stb... És nagyon virgonc. A cicimet rángatja és nem tud nyugton maradni. Amúgy már egyre kevesebbet alszik napközben, séta alatt is többször felkelt. Főleg, ha megállt a kocsi.
Az Anyósommal én is jól kijövök, aranyos volt. Igazodik hozzám, azt hittem, hogy ragaszkodni fog az elveihez. De ennek a kiscsajnak nem lehet ellenállni. Holnap megyünk a dédihez, csinál nekünk finom fánkot és egész nap a friss levegőn leszünk. Egyébként, nekem azt mondta az orvos, onnan tudni, hogy fáj a pici hasa, hogy sikítva sír fel és felhúzza a lábát. És tényleg így van, bár hál istennek Lili nem hasfájós. Köszönhető talán nekem is, hogy már húsleves undorom van. Vettél babamasszázs könyvet? Érdemes...
Én Anyukámmal, mivel bent volt a szülésnél, azóta vagyok teljesen más kapcsolatban. Úgy érzek, mint Te. De Apukámmal kapcsolatban is. Most, hogy én is szülő lettem másképp nézek rájuk. Eddig is imádtam őket, de most még jobban...
Egyébként jól vagyunk az éjjelek csak cicizéssel telnek, bár nem szeretek nekiindulni az éjszakáknak. Apucija Lilinek fáradt, mert 6-kor kel, de nem megy a nappaliba aludni inkább velünk van. Pedig a pici nagyon hangosan szopik, főleg éjjel lehet hallani fokozottan. Én már automatikusan kelek 3 óránként, ha előbb nem ébresztenek, aztán, ha Lili csak 1 óra múlva ébred, akkor várom a jelzést. És élvezem az Anyaságot. Remélem Te is.

Puszi:

Geri
geri (geri)

Sziasztok, valóban én is csak olvaslak benneteket, de azt nagy élvezettel. Az én kisfiam csak júliusban érkezik meg, ezért csak okulok, nem tudok hozzászólni. De, ti csak írjatok továbbra is, mert így tanulhatunk belole mi is.Még
sok boldog napot a kicsikhez, gratula.
Vica
Névtelen

Sziasztok!
En is csak olvaslak meg inkabb benneteket, mert aug. elejere varom a pocaklakot, de sok jot irtok, elvezet olvasni!
Moni
Moni

Lányok legyetek nyugodtak, sokan olvasunk benneteket, csak nem mindig akarunk v. tudunk hozzászólni. Én pl. nem akarom,hogy úgy tûnjön, mindenbe bele akarok kotyogni.
Ja, anyósról egy gondolat. Tanfolyamunk nekünk azt tanították, azt kell megértetni a friss nagymamákkal, hogy mindenki a saját gyereként godnozza, az õ igényeirõl gondoskodjon. Azaz az õ feladatuk most elsõsorban az, hogy rólatok gondoskodjanak, és a baba a ti dolgotok.
Súly és hosszról: nem hiszem Geri, hogy összement a picid, egyszerûen ahányan mérik, annyi jön ki. Ugyanez a súllyal is igaz, akkor mérvadó, ha ugyanazon a mérlegen, ugyanolyan idõben van mérve. (anno nekem fordítva volt, keveset mértek, holott otthon én többet mértem és tudtam hogy jól fejlõdik, csak az volt az elsõ mérés a rendelõben, és azt a súlyt viszonyították a kórházban mért születési súlyhoz, és kevésnek tûnt. A gyerek meg egy ugyanolyan nagy zabás volt, mint Évi Csongija. Állandóan bukott, de nem hagyta abba az evést, amíg csak talált valamit.)

Ildi
Pethes Ildikó

Sziasztok! Én is lelkes olvasója vagyok a topicnak, de szintén nincs még mit írni, mert csak júni végére várom a kisfiamat. Nagyon sok hasznos dolgot írtok, és jó látni, hogy hogyan váltatok kismamából anyukává, és hogy élvezitek.
CSak így tovább!

Sziasztok!
Gyöngyi
Sulammit

Sziasztok Lányok!

Nem is gondoltam, hogy ennyi lelkes olvasónk van!!
Kismamák boldog gyermekvárást!
Geri! Én még azt hittem, hogy Csongi gyarapodását nehéz túlszárnyalni!! 45 dkg egy héten, hát, ez rekordnak tunik. Ha belegondolok, hogy mikor lesz Csongi úgy 4 kg... Hatalmas lányotok lehet!!!
Az éjszaka Csongi megint újat produkált. Kb. egy óra volt minden szopizás, mert büfiztünk, elaludt, megint cicizett, megint elaludt, és megint cicizett. És addig nem hagyta magát, amíg teljesen jól nem lakott! Reggel meg megint elég sokat bukott! Egyébként ezekkel a háromórákkal én is úgy vagyok, hogy automatice már felébredek. És már nem akar a fejem leesni minden éjjeli szopizás közben. Teljesen felébredek, de ami érdekes, hogy utána ahogy leteszem a fejem már alszom is. Évi
Évi (Évi)

Nem tudom, csak nekem van ilyen hülye gépem, hogy ha sokat írok, nem engedi át?! Most gépelhetem újra.
Szóval, nálunk a férjem a másik szobában alszik. Én akartam így, hogy tudjon pihizni, na meg a gyermekszobában lévo ágy még egy személyesnek is alig mondható. Bár ettol függetlenül olyan fáradt, hogy a múltkor azt mondta, tisztára úgy érzi magát, mintha o szopiztatott volna az éjszaka! Azért néha mellém kéredzkedik. Mondtam neki, hogy türelem, már csak 3 hét! Bár ki tudja, hogy milyen változások mentek végbe "odalenn"! Kicsit tartok a dologtól. (Ugye érted mire gondolok?)
A babamasszázs könyvet most veszi meg a barátnom Pesten, és küldi le postán. Te csinálod a maszírt? Milyen?
Évi
Évi (Évi)

Sziasztok Lányok!

Én is figyelemmel kisérem ám, hogy miket írtok, de hozzászólni ritkán szóltam. Ám most mégis kérdeznék valamit. Ti is szoptatjátok a babátokat, nektek nem szoktak kijönni az arcán, ilyen pattanás jellegű kiütések? Mert az én kisfiamnak tele van a kis pofija ilyenekkel. A dokinénink ugyan adott rá kenöcsöt, ez el is mulasztja egy nap alatt, de két-három nap után újra előjön. Folyamatosan meg nem merem kenni, mert azt mondta a gyerekorvos, hogy csak akkor kenjem, ha nagyon pirosak a pöttyök.
Ja és még valami, mi hétfőn voltunk két hónaposak és kedden először este 8-tól reggel 6-ig aludt a Tomi.

Ancsa
Anyanyanya

Sziasztok lányok!

Régóta olvaslak titeket és most rászántam magam, hogy én is írjak.Liza Anna nevű lányom most 8 hetes és sokszor együtt ülünk le a gép elé olvasni a hozzászólásokat.Nekünk szerencsénk van, mert "nincs anyósom", "férjem anyukája" van.Ő nem szól bele semmibe, ellenben sokszor és szívesen kérem ki a véleményét ( 3 gyereket nevelt fel).
Enni mi is 3 óránként eszünk, mert Liza kicsi súllyal született és most még csak 3740 gramm,de szerencsére jól eszik és szépen gyarapszik.
Én próbálom tartani, hogy az éjszakai etetés minnél rövidebb legyen és az első elalvás után rögtön leteszem.Ez be is vált nem ébred fel, hiába evett esetleg kevesebbet,de azt hiszem ez minden babánál másképpen van.

Bea
bea (bea)

Szia Ancsa!

Az én kislányom sajnos tápszeres, de az ő homlokán is jönnek ki ilyen apró pöttyök.A könyv azt írja ez "tejkiütés", kezelést nem igényel,de hetekig is eltarthat.Fantasztikus, hogy a kisfiad ilyen jól alszik nagyon szerencsés vagy.Mennyit eszik Tomi napközben, hogy ilyen hosszan tud aludni?

Bea
bea (bea)

Szia Ancsa!

Az én kislányomon is voltak olyan kiütések, amit tejsömörnek hívtak, mi is kaptunk rá krémet: hidrokortizont, de nem nagyon kentem, mert szerintem elég erős az a krém, a babát meg nem zavarta a kiütés. El is múlt, de jó néhány hétig eltartott.
Sára
Sára

Sziasztok!

Ahogy az előzőekben többen is leírták, tejkiütésről lehet szó, amit általában az okoz, ha valakinek jó zsíros teje van, amíg hozzá nem szokik a baba szervezete, addig elő fog jönni, de teljesen maguktól elmúlnak...
Később koszmós lehet a feje ugyanezen okból, ettől a legkönnyebben úgy lehet megszabadulni, ha fürdetés előtt két órával bekenitek a fejét a gyógyszertárban kapott olajjal, aztán sapkát rá, fürdetéskor hajmosás, majd egy babakefével szépen le lehet dörgölgetni... Pár nap alatt elmúlik. A koszmó kijöhet a szemöldökön is, ott elég csak ledörgölgetni...

Puszi mindenkinek:

Dia
Dia

Sziasztok Lányok!

Kedves Ancsa! Pankának is vannak ilyen kiütései, pirosak a közepén kis fehér pöttyel és szopi után 2 órával már halványabb. Mi nem is kaptunk rá semmit, dokinéni szerint ez természetes, felesleges gyógyszerezni a bőrét. Az alváshoz gratula, mázlista vagy.

Kedves Bea! A mi gyerkőceink majdnem egyidősek, Anna lányom 7 hetes. Én is így csinálom az éjszakai szopit. Se pelenkázás, se büfiztetés, ha már hortyog a cicin, gyorsan ágyba rakom és alszik is tovább.

Kedves Évi! Bocs, hogy beleszólok, de kellene egy rovat, a címe lehetne hogy házasélet szülés után, mert egymás tapasztalataiból is erőt meríthetnénk, hogy nem vagyunk egyedül a szorongásainkkal, hogyan tudunk visszavedleni nővé anyából, ki hogy tud kikapcsolni, fáj-e az első együttlét szülés után stb. stb, már aki vállaja ezt a beszélgetést a többiek előtt. Nem?

Jó éjszakát

Pankamama

sziasztok

most nem olvastam vegig de mintha a
\b Sex a szülés után topicban
szulettek volna hasznos hozzaszolasok [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/280/70.html" TARGET="_top]http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/280/70.html[/url]
Névtelen

Sziasztok!

Így igaz, erre már van egy topic! Mielõtt újat nyitunk érdemes körülnézni, van már pár olyan téma, amibõl több topic nyílt véletlen (ilyen pl a konyha és a mit fõzzek, tán még harmadik is van).
Tejkiütés nekünk is volt. Ill. nem tudom utólag, mert olyan is van, hogy meleg kiütés. Az elsõ babát (nyári volt mind) még eléggé öltöztettük. Õ volt az, aki zöldeket kakilt egy hónapig. Neki a pöttyök kb. akkor múltak el, amikor a zöld kaki.
Az ikreket lazábban öltöztettem, meg zöld kaki sem volt, õk nem voltak annyira pöttyösek se, úgyhogy nem tudom, melyik számított.
A koszmóról: akinek nagyobb gyereken van, az se ijedjen meg. Az én kisebb fiam lassan 6 éves lesz, de még kb. 3 havonta meg kell csináljam ezt az olajos dolgot (én vele már úgy szoktam, hogy átdörzsölöm az olajos vattával, aztán kb. 1 óra múlva újra, ekkor már fogok egy fésût, és azzal finoman vakargatom. Aztán ha még belefér akkor egy óra múlva újra. Aztán este hajmosás, és akkor azután már nem kell dörgölni, lejön teljesen)
Még egy pöttyös dolog: nagyfiamnak úgy 6 hó táján volt olyan, hogy a nyakán volt piros folt. Alapvetõen akkor nyálzott (fog), elég hurkás is volt, ezek együtt okozták. Kaptunk krémet rá,de nem volt jó. Ami ott bevált: a hintõpor. Tiszta liszteszsák volt a gyerek, de ettõl elmúlt.
Érdemes figyelni rá, hogy ne öltöztessük túl a babákat, mert az ember hajlamos rá. Alapvetõen állítólag 5 kg súly felett lehet számolni vele, hogy mûködik rendes a hõháztartásuk, onnantól nem érdemes sokkal melegebben öltöztetni, mint magunkkal tennénk (télen mondjuk plusz egy réteg, de nyáron nem)
Ildi
Pethes Ildikó

Sziasztok Lányok!

Hát nagyon örülök, hogy ennyien olvassátok ezt a topicot, de még jobb lenne, ha máskor is ennyien írnátok. Mindenre kíváncsiak vagyunk, minden tanácsra és tapasztalatra. Ildikó! Én nem érzem tolakodásnak a tapasztalataidat, sőt nagyon örülök nekik. Úgyis aztán nekünk kell eldönteni mit hasznosítunk, nem? Nyugodtan írjál nekünk, jó olvasni mindent.
Nekünk ilyen pöttyünk csak elvétve akadt a kis arcán, maguktól elmúltak. Én azt hittem, hogy a kiwitől van, amit ettem, mert másnap jött ki. A kiwiben meg magok vannak, gondoltam azok okozzák. Ezek szerint másnak is van és nem kajafüggő.
Az éjszakai szopi már 3 éjjel nálunk is úgy zajlott, hogy felkelt Lili átlag 6 perc alatt meszopizott és aludt tovább. Ezzel egy gondom van, hogy 2 2,5 óra múlva ébred újra és megint csak ennyi ideig szopizik. Hiába keltem fel, nem fogadja el a cicit egyáltalán újra. Ma éjjel már azt csináltam, hogy rögtön raktam vissza a kosarába és aludt tovább. Nem ébresztgettem. De úgy tűnik elég neki 8 óra alvás, mert ma 11-től reggel 7-ig aludt. Hát nekem biza nem elég. Az én fejem folyton le akar esni szopi közben és reggel nagyon nehezemre esik elkezdeni a napot. Még jó, hogy tündéri kislány, így, ha tele a pocak és nem alszik, akkor is elvan a kiságyában, nézelődik. Addig én teszek-veszek és van egy kis időm magamra. Főzni még nem kell, nem mintha nagy kukta lennék...

Évi!

Én már majdnem írtam abba a másik topicba, csak vhogy nem akarodzott. Tele vagyunk friss kismamákkal és gondoltam másban nincsenek azok a kérdések mint bennem. Alkalomadtán írni fogok én is, de még nem aktuális :-(Sebnéla varratok egyike nagyon szurkál, remélem hamarosan kiesik.

Üdv Bea, remélem mostmár gyakrabban írni fogsz nekünk ill. velünk. Gratulálok Neked is a kicsidhez.

Tegnap a kirándulásunk kicsit fárasztó volt, nekem legalábbis. A pici egész nap falusi friss levegőn volt aludt is du. 1 órától este fél nyolcig kisebb cici megszakításokkal. Aztán este 11-ig kukorékolt a pici, de nagyon szép egészséges szine volt a levegőzéstől.

Nálunk a párom nem megy ki a nappaliba, szerintem, ha már kifulladt, akkor meggondolja magát. Bár reménykedem abban, hogy mivel 4,5 kg, hamarosan hosszabak lesznek az éjjeli alvások. Bár mostanában inkább rövidebbek, mint korábban. Elaludni én is rögtön el tudok mikor lerakom a fejem, nem kell csak 2 perc.

Írjatok sokat és sokan. Puszi:

Geri
geri (geri)

Sziasztok Lányok!

Kedves Ildi! Köszi a jó tanácsot, átnézek abba a másik topicba, csak abba hiába írok, nem látogatják úgy naprakészen a lányok mint ezt.

Képzeljétek! tegnap Panka 1/2 10-kor evett és utána reggel 5-ig aludt egyfolytában. lehet, hogy kezdődnek az átalvós éjszakák? Ezzel csak egy a teendő, nekem mint éjszakai bagolynak meg kell próbálnom vele együtt feküdni és akkor én is kialhatom magam és nem hajnali egyig a neten lógni.

Örülök, hogy minden friss anyukánál kezdenek a dolgok helyrerázódni.

PankaMama

PankaMama!

Te mázlista! Irigyellek. Én is be fogok menni abba a topicba ne aggódj e miatt. Neked már aktuális, igaz? Remélem még "tapasztalatlanul" is hozzá fogok tudni szólni.

Szia:

Geri
geri (geri)

Csak még annyi, hogy megvolt az első közös fürdés Apukával a nagy kádban. hatalmas élmény és a lányzó is borzasztóan élvezte. Amikor kijöttünk sírt is. Gondolom azért, mert olyan jól érezte magát. Az emlékek... Ajánlom mindenkinek.

Geri
geri (geri)

Sziasztok!

Megnyugodtam, hogy másnál is vannak pöttyök, tehát akkor igaz, hogy az anyatejtől van. Igaz nekem Tomi már a második babám, de nem emlékszem, hogy a lányomnál is ilyen erős kiütések lettek volna.

Bea!
Azt nem tudom megmondani, hogy alkalmanként mennyit eszik a kisfiam, mert a cicin sajnos (vagy szerencsére?) nincs beosztás Kép, de általában naponta 6-7-szer eszik és alig merem leírni már 6 kg fölött van. Heti 30-35 dkg-ot hízik. Bár nagy súllyal is született.
Ti mikor lesztek 9 hetesek? Az én kisfiam ma lett
annyi.

Pankamama!
Ne reménykedj, az én Tomim se aludta át azóta az éjszakát. Kép Biztos csak véletlen volt a múltkori eset!
Anyanyanya

Ja elfelejtettem aláírni: Ancsa voltam

Sziasztok!
Anyanyanya

Sziasztok!

Én is olvasgatlak titeket folyamatosan, olyan aranyosak vagytok, ahogy mindenkinek próbáltok segíteni, tanácsot adni. Most nekem is szükségem lenne segítségre, tanácsra, bíztatásra. Teljesen el vagyok keseredve.
Múlt héten valamikor felfedeztem magamon egy csomót. Pont jött a hat hetes kontroll (a kislányom szombaton volt hat hetes, hétfőn voltunk a dokinál), megmutattam a nőgyógyászomnak. Írt fel egy krémet, és azt mondta, ha nem javul ki kell vágni. Éppen most voltam újra nála, és azt mondta, hogy mindenképpen ki kell vágni. Csütörtökön kellene befeküdnöm, és nem biztos, hogy pénteken hazamehetek. Össze vagyok törve teljesen. Mi lesz most a kislányommal??? Eddig még egy gramm tejet sem fejtem, a kórházban sem. Nagyon utálatom, és azért nem is erőltettem, mert soha nem jött 1-2 cseppnél több. A nagyobbik lányomat egy évig szoptattam, de soha nem fejtem. Most persze nem lesz más választásom, a gyerekemért úgyis megteszem, ha rámegy majd az egész napom, akkor is, csak az a baj, hogy szerintem már nem fog összejönni annyi tej, amennyi egy napra kellene. A tápszert mindenképpen szeretném elkerülni. Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy érdemes-e venni elektromos mellszívót (kézim van, de nem vált be), azzal könnyebb?? Bevallom az is eszembe jutott, hogy kölcsönkérnék egyet, mivel nekem biztos, hogy egy hétnél tovább nem kell. Nem tudtok véletlenül valami kölcsönzőt, vagy köztetek nincs olyan, aki tudná nélkülözni egy hétig (lehet hogy ez túlzás, és ilyet nem szokás kérni. Bocs, csak jár az agyam). Vagy megvenném, ha már nem kell, felesleges.
Egyébként nem csak az evés miatt felhős a hangulatom, hanem, azon is aggódom, hogy hogyan fogom kibírni egy napig Nélküle. Kilenc hónapig teljesen egyek voltunk, mióta megszületett, 3x mentem el itthonról, sosem 2 óránál hosszabb időre. A nagylányom másfél éves volt, mikor először töltöttük külön az éjszakát, és borzasztó volt. Arra már nem is gondolok, hogy mi lesz, ha pénteknél tovább kell maradni.
Bemásolom ezt másik topicba is, hátha pont ott olvassa el olyan, aki tud segíteni valami tanáccsal.
Egyébként már az is segít, hogy leírhattam.

Sziasztok: Kati
Csőre Katalin (cskati)

Sziasztok!

Kissé elmaradtam, egyszeruen nem jutott idom írni. Tegnap megmértük Csongort, már 3200 g!!
Tegnap éjjel megint volt egy hasfájás rohama, 1 órahosszáig tartott, nagyon sajnáltam. Végül az segített, hogy elkezdtem maszírozni a kis hasát, és gondoltam tisztába teszem. Erre ahogy emelgettem a lábait, jött két nagy pukkanás. És utána meg is nyugodott. Mindig olyan félve indulok az éjszakának...Nagy sírás csak tegnap volt.
Mivel ilyen hasifájós, én nem merem megtenni, hogy büfi nélkül tegyem vissza éjszaka a kiságyba. Legalábbis megpróbálom, hátha jön egy kis levego. Nem könnyu, de lehetne rosszabb.
Most jöttem vissza, mama szólt, nyakig kaki volt a baba. Ennyit még nem láttam...
Geri! Én nem gondoltam, hogy már nagy kádba lehetne fürdetni. Nem mertem volna még, de lehet, hogy mi is kipróbáljuk, mert apuci már nagyon várja, hogy együtt pancsikolhasson a picivel.
Évi
Évi (Évi)

Sziasztok!

Jó, hogy rászánzam magam az írásra klassz itt köztetek.Nagyon jó ezekez a dolgokat hasonszőrüekkel "megbeszélni", mert a még "nem babás" környezetemet nem lehet állandóan evvel fárasztani.

Geri! Köszönöm a gratulációt.

Pankamama! Anna lányod most milen sullyú?

Ancsa! Liza jövő héten csütörtökön lesz 9 hetes, most állunk a 2. hónapos oltás előtt.Kiváncsi leszek hogyan viselem ezt, hiszen az elsőnél nem voltam jelen.

Kérdezném: nekem a védőnő és néhány anyuka azt tanácsolta, hogyha a gyermek megfelelő sullyú kb:4-4,5 kg és nappal már megeszi a megfelelő mennyiséget,de önmagától még nem térne rá az éjszaka átalvására egy-két éjszaka feláldozásával érdemes rászorítani, különben az éjszakázás akar másfél éves koráig is egy program lehet.Van-e valakinek erről tapasztalata?

Bea
bea (bea)

Sziasztok!

Bea!
Erről annyit tudnék mondani, hogy nekem a lányom 11 hónapos koráig szopizott éjjel is. Volt egy időszak 3 és 4 hónapos kora között amikor átaludta az éjszakát, de utána visszatért az éjszakai szoptatásra. Szerintem ezt én rontottam el azzal, hogy adtam neki. Amikor már 11 hónapos volt én untam meg, és 3 nap alatt elértük hogy átaludja az éjszakát. Bár a mai napig hajnalban átjön a mi ágyunkba aludni.
Szóval szerintem érdemes megvárni amíg huzamosabb ideig magától átalussza az éjszakát, de ha utána vissza akar térni az éjszakai szopira nem szabad hagyni. Én legalábbis most kisfiammal így fogok tenni. Most még nem lenne hozzá szívem, hogy sírni hagyjam, pedig a súlya meglenne hozzá.

Kati!
Kézzel nem próbáltál még fejni? Nekem is van kézi mellszívóm, de azzal nem megy a fejés, viszont kézzel 1-1,5 decit is ki tudok fejni, ha pl. valahová elmegyek és emiatt kisfiam nem szopott, és mindez nem tart tovább 15 percnél.

Ancsa
Anyanyanya

Sziasztok!

Próbálkozom kézzel is, de nekem valahogy nem megy. Ma már kétszer fejtem (kézzel és a pumpással kombináltan), de a mennyiség még a 10 ml-t sem éri el, viszont a mellbimbóim fájnak. Ha kézzel fejek, akkor vagy az ujjamon folyik végig, vagy elspriccel valamerre, de az edénybe nem talál bele. Azért rendesen küzdök, most is épp ezt szándékozom csinálni, és valószinűleg éjszaka is.
Amikor korábban a fejés szóba került itt, akkor még úgy gondoltam, hogy micsoda felesleges, szükségtelen dolog ez, és akit lehet lebeszélnék róla. Mostmár másképp látom, és szerintem érdemes legalább az elején fejni, eltenni vész esetére.
Mindenkinek minden jót. Jó éjszakát és jó babázást.

Kati
Csőre Katalin (cskati)

Sziasztok Lányok !

Kedves Ancsa! Hát úgy tűnik, hogy igazad volt, mert tegnap éjfélkor evett, reménykedtem, hogy reggel 8-ig fog aludni, erre 4-kor már jelezte, hogy ejnye-bejnye de éhes. Nekem meg nincs szivem hagyni éhezni, mert biztosan éhes, hiszen sokat eszik. Ráadásul 1,5 órán keresztül nyűglődőtt utána. Hát ez van.

Geri! Én örülök, hogy már ott tartunk, csak a lányunk nincs erre tekintettel. Ráadásul fáj is piszkosul, remélem elmúlik. Erről itt ennyit.
Holnap én is kipróbálom az együtt fürdést, a papa sajnos nem fér be az egyenkádba.

Kedves Bea!Panka most 4400 g, gyakorlatilag 1 kilót hízott születése óta. Mi kedden megyünk oltásra, reggel 8-ra, izgulok is, hogy fogja viselni, és remélem nem lesz lázas utána.
Az éjszakai kajálásról meg annyit, hogy én amondó vagyok, hogy ha éjjel képes egy baba felkelni, akkor biztosan éhes /én néha mérem és tényleg sokat eszik / ha csak nyammogna akkor én sem adnék neki éjjel, de amíg eszik addig kell a szervezetének. Ez az én véleményem.

Kati! Nekem a Medela elektromos fejőgép vált be ha el kell mennem valahová, de a muris az, hogy 60-80 g-nál egyszerre nem tudok többet lefejni, közbe a gyerek meg 150g-okat eszik. Lám ő hatékonyabb. Ne aggódj, ki fogod bírni azt az 1-2 napot, a fő, hogy meggyógyulj és a papája jól fog róluk gondoskodni. Ha nem titok milyen műtéted lesz? Szorítok neked, hogy minden simán menjen. Majd írj.

Évi! Nyakig-kaki nálunk is ismerős néha még most is. Főztem Pankának édeskömény-ánizs teát és mintha a hasikója jobb lenne.

Jó hétvégét!

Pankamama

Bea!

Az én véleményem az, hogy nem szabad erőszakkal leszoktatni a babát az éjszakai evésről. El fog jönni annak az ideje, amikor Ő már nem igényli, és átalussza az éjszakát. Az viszont nagyon fontos, amit Ancsa is írt, hogyha egyszer leszokott róla, többet nem szabad adni neki éjszaka. Ha mégis felkelne, akkor adjál neki vizet.
Az én fiamnál ez így történt, 5 hónaposan átaludta az éjszakát, és így fogom csinálni majd a másodikkal is.
Kitartást, minden fog magától menni

Szia!
BGabi
Bánhidi

Kedves Kati!

Ha a melledben van a csomó, ami sajna nem derült ki a leveledből, és semmi más nem használ, kérd meg a párod, hogy a nagy erős férfiszájával szívja ki. Előtte masszírozd meg és meleg zuhannyal puhítsd fel, aztán kb. félóra alatt a párod tutira le tudja szívni az összes létező csomót. Az én párom megtette, bár fintorgott rendesen... Meg is oldódott minden gondom ,pedig már ott tartottunk, hogy lehet, hogy el kell apasztani a tejemet. Ez több, mint 5 hónapja volt, ma is vígan szoptatok...

Ha mégsem ott van, akkor szerezd meg a La Leche Liga egyik kiadványát, amiben egy olyan kézi fejési módszer van, amit azok a mamák alkalmaznak, akiknek a babája hetekig vagy még tovább kórházban van, és nem tudnak szoptatni... Ha gondolod, és adsz egy faxszámot, én is át tudom küldeni neked hétfőn...

Puszi:

Dia
Dia

Sziasztok!

Nem a mellemben van a csomó. Hál istennek ezt a problémát megúsztam. Ott csak a kórházban volt, de akkor rengeteg, és ahogy írtad Dia, meleg vizes zuhany, borogatás, maszírozás és elmúlt, fejnem sem kellett.
Máshol van, elég kellemetlen helyen, nem is tudom hogy írjam le. Azt hiszem farcsontnak hívják, de nem biztos, ott ahol a hátnak vége és a popsi kezdődik. Elég vacak, mert csak bizonyos pózban tudok ülni, és nem tudok háton feküdni. A doki azt mondta, hogy tályog.
Nagyon örülnék annak a kézi fejési módszernek, de itthon nincs faxunk. Megadnám a férjem munkahelyének a telefonszámát, ha megtennéd, hogy oda küldöd nagyon hálás lennék:
261-4639 Atys-Co Kft. Ez központi szám, nem emlékszik a férjem, hogy mi a fax melléke, de a hölgy aki felveszi, kapcsolni fogja.
Most is épp a fejéssel küszködök és sajna egyáltalán nem megy. A mai eredmény 3 csepp. Ezt kézzel értem el, ma a pumpással egyáltalán nem jön semmi.
Pankamama, Dia köszi, hogy írtatok.
Megpróbálom a kézifejést hétfőn, ha nem megy, akkor veszek elektromosat. Addig is küzdök rendületlenül.

Kati
Csőre Katalin (cskati)

Sziasztok Lányok!

Kati! Nekem most 4 hetes kisfiam, és én kezdetektol fejek. De nekem sem jön össze egy szopi után 10-15 ml-nél több. Gondolom nálatok meg már kialakult a kereslet-kínálat. De szerintem ha folyamatosan próbálod, biztos egyre több lesz, és arra az egy-két napra talán elég lesz!!
Pankamama! Én nem merem teáztatni Csongit, óva intettek tole. Bár lehet,hogy néha jobb lenne, mert egy-egy hasifájós óra után, néha azt hittem, hogy éhes, mert tátogott. De csak a cici kellett neki megnyugtatásként. Lehet, hogy ha egy pár korty teát adnék neki, akkor nem kérné a cicit? Te mikor adod Pankának?
Az éjszakáink sajnos napról-napra rosszabbak. Miért van az, hogy egy-egy szopi között állandóan nyögdécsel, fáj a pocija, aztán 2-3 óránként is enni kér. Nappal meg 4 óránál is többet aludna, ha fel nem ébreszteném. Mit csináljak vele? Bár nem hinném, hogy az éjszakai hasfájás ellen tudnék tenni valamit.

Évi
Évi (Évi)

Sziasztok!

Évi
Igen nálunk már kialakult a kereslet-kínálat, és pont ezért vagyok beparázva, hogy csütörtökig nem jön össze a szükséges mennyiség. El kell telnie pár napnak mire kialakul a túlkínálat, de már félek hogy késő lesz.
Teát én sem adnék, és nem is adtam egyik gyermekemnek se. Pont itt a babaneten olvastam, hogy ha szükséges igya az anyuka, belemegy a tejcibe, és a baba boldogan durrogtat, megnyugszik a pocija.
Az éjszakára nem tudok tanácsot adni, a nagylányom két éves koráig nem aludta át az éjszakát, amíg szopott (1 éves koráig), addig átlagban 6x kért cicit éjjel. Együtt alvás lett a vége, amit meg kell mondjam nem bántam meg, és ha úgy hozza ismét az élet, hát megint így lesz. Most a kicsivel még tanuljuk egymást, ő egyenlőre nagyon jól alszik (kaja 22-kor, 2-kor, 6-kor), de még nem merem elkiabálni, mert úgy emlékszem a naggyal is így kezdődött. Azóta is rágom magam, hogy mit rontottam el, de nem tudok rájönni. Mindig azt csináltam, amit jónak találtam.
Biztos van itt valaki aki tud neked jó tanácsot adni.

Kati
Csőre Katalin (cskati)

Szép napot Mindenkinek!

Tegnap este már írtam egy levelet, aztán már elküldeni nem volt időm. Igaz befejezni sem 100 %-os állapotra. Aztán éjfélkor mondtam a férjemnek, hogy nyugodtan kapcsolja ki a gépet, már nincs erőm ide ülni. De most itt vagyok és a körülményekhez képest pihenten. Hangsúlyozom, a körülményekhez képest. Tudnék aludni 10 órát egyfolytában... :-)

Kedves CsKati!

Mire én rájöttem a kézi mellpumpa használatára... Anyukám segített. Azóta csak azt használom, pedig vettem gépit is, de az nem jött be. (Pesztonka márka, olyat ne vegyél) Már, amikor használom. De én is elkezdek fejegetni, na nem viszem túlzásba, előre nem látható események miatt. Szerintem próbálgasd. Az éjszaka miatt pedig ne aggódj, a párod biztosan megállja a helyét és ripsz-ropsz otthon is leszel. Gondolj arra, hogy téged otthon várnak és biztos nem kell tovább bentmaradnod. A gyógyulás gyorsasága mindig függ a kedélyállapottól. Szerintem legalábbis. Csak a jóra kell gondolni. Kitartás. Írj a fejleményekről.

Ez az éjjeli leszoktatás nem brutális dolog egy kicsit pár hetes korban? Gondoljatok bele, ha ti éhesek vagytok nem esztek? Ő is kiszolgálná magát, ha tudná, de egyenlőre ezt nekünk "kell" megtenni. Azt megértem, hogy nagyobb korban leszoktatni, na de csak azért, mert 7 hetes vagy mert 4 kiló felett van... Badarság. Minden baba más és nem szabad sémát rájuk húzni. Ha majd nem lesz éhes úgysem kell fel a pici. Az én kicsim tegnap éjjel a 2 órási szopit 5 perc alatt elintézte böfivel együtt, de én felkeltem és nem hagytam sírni. Pedig bőven 4,5 kiló felett van. Inkább arra kellene figyelni mi a kicsink igénye, nem pedig arra, hogy mit írnak a nagykönyvben. Egyébként a Picik és Kicsik könyv ír arról, hogy egy pici baba is egyéniség, csak hajlamosak vagyunk a felnőtt szemünkkel gondolkodni. Pedig teljesen más igényei vannak és mi azért vagyunk, hogy így-úgy szolgáljuk őket. Bocs, ha kicsit keménynek tűnik, pedig vidáman írom. :-)))

Kedves Pankamama!

Szerintem addig, amíg fáj ne kezdj bele semmibe, helyettesítsd mással, ezer formája van a szexnek. Inkább ne maradjon benned rossz élmény csak azért, mert már itt az ideje. A párod is biztos megérti. Nálunk is az esték óránkénti szopival telnek, ha kb. 3 hét múlva is így lesz, akkor nekünk is tolódni fog a dolog. Vagy marad a nappal. Most olvastam az oltás utáni megnyugtatásról. A legfontosabb, hogy nagyon öleld magadhoz, ha sír és puszilgasd. Érezze a biztonságot. De lehet, hogy meg sem érzi. Neked is arra kell gondolni, hogy ezzel az oltással, mennyi bajtól megóvod és akkor nyugodt leszel. Én hiszek abban, hogy az anya nyugtalansága átvetődik a picire is és megérzi, hogy vmi nem túl jó közeledik.

Évi!

A teát ne a picinek, hanem magadnak főzd meg és idd meg. Én ezt a Laktoherb teát iszom és a picinek nagyon jó tőle az emésztése. Amúgy sem hasfájós tipus, de, ha csikar a hasikája, biztos sokat számít a tea. Ma reggel ugyan végigcsináltunk pár hasfájásos órát, de tegnap nekem is hascsikarásom volt, valószinű az ment át hozzá is. A resztelt májjal (csirke) lehetett vmi, mert a férjem hasa is fájt nagyon. Pedig hazai volt, nem is menzai. Ha csikar a hasija általában kibontom a pelust, elkezdem törölgetni a popsiját és az segíti a kakilást. Meg imád meztelenül kakilni... De már nem tud túljárni az eszemen. Gondolom én... A tegnap éjszakánk úgy telt, hogy 8-tól 11-ig 3 szopi, aztán alvás 3/4 2-ig, akkor 5 perces szopi böfivel, majd legközelebb kelés 6 órakor. Nagyon jó volt... Azt a 4 órát úgy aludtam át, mintha 20 perc lett volna. Reménykedtem benne, hogy akkor aludni fog még 8-ig legalább, de a hasija felkeltette 7-kor és attól kezdve nem sokat aludtunk. Bár 1/2 10-től 1/2 11-ig még egy kicsit. Jó, mert a hétvégén kimegyek Anyukámékhoz egy közeli faluban laknak, ott ebédelek, pihizek, míg a mama babázik, meg a baba levegőzik. Ott friss levegő van. A városban undorító, főleg, ha déli szél fúj.

Most mennem kell, mert jönnek a barátnőim, szokásos szombat esti szemlélődésre. Megnézik mennyit nőtt a pici egy hét alatt. Imádom ezeket a szombatokat, mert hozzák a külvilág híreit és mert imádom a barátaimat.

Sziasztok:

Geri
geri (geri)

Sziasztok, annyira jo titeket olvasni. Koszi, hogy mindezt leirjatok, bar persze tudom, hogy nem pont a mi, tobbiek okitasara irjatok, de megis.
En meg epp csak a 21-ik heten vagyok, felidoben, es bar minden kellemetlensegtol mentes a terhessegem, es a babacska mar nagyon sokat mozog, megis, sosem tudom teljesen megerteni, amikor azt mondjak, elvezzem ki a terhesseget, mert az olyan szuper. Persze hogy az, de en mar ugy szeretnem a kis edest a karomban tartani, nagyon varom.

Lenne egy kerdesem: az ember hasa a szules utan mennyi ideig marad meg nagy? (Persze nem ez a legfontosabb kerdes ilyenkor, de azert kivancsi lennek.)

Sziasztok, tovabbi kellemes babazast es pihenest, amikor lehet. Nagyon ugyesek vagytok!

Cili2
Cili2

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?