Új privát üzeneted érkezett!

Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

sziasztok!

Lapkezdés tényleg nem semmi, :oops: - Csillus nevében.

Nálunk nagylány beteg, hány, -Csill még jól van - egyelőre.
Mennem is kell, mert felsírtak.

Andi
KépKép
Kép
szabó_andrea
Halásztelek

a lapkezdes Kép
boga, mamacka - gyogyulast !
catherine - az ejszakahoz gratulalok

mi bororvosnal jartunk - bence ekzemas (nagyon ritkan jonnek elo a kiutesek, de akkor az egesz hasa csupa potty, szegenykem) - olyan duhos vagyok magamra, mert nem tudom mi idezte elo : evett egy epertartalmu bebipapit (o valasztotta, azt hittem, 3 evesen mar nem lesz gond) + csereltem mosoport (azota 100x megbantam) + tobb csokit evett az utobbi idoben. szerencsere, 2 nap alatt gyonyoruen javult.

nagyon szep unnepet kivanunk

andi
Kép
Kép
Kép
andy33

Sziasztok!

Mamacka!

A lapkezdés nekem nagyon tetszik! :D :D :D
De a segítség sem semmi az előző lap végén. :D Így biztosan könnyebben megy a munka!

Minden betegnek gyógyulást! :wink:

Andy!

Tényleg elég sok rizikó faktor... De nem lehet, hogy a víz szárította ki jobban? Más tusfürdő? Vagy csak annyi, hogy a víz ásványianyag tartalma folyton változik. Legalábbis nálunk.
Mi már csak Eucerin vagy Balneum fürdetőt használunk, és Heim Pálos testápolót. Beninek is kijöttek ugyanis a kiütések pár hónapja. Szerintem valamikor a tél elején. Addig csodaszép volt a bőre, mindenki dícsérte. De ezek most segítenek. Kezd újra szép lenni. :)

Éjszakai altatás annyira sikeres, hogy este nyolc körül már csak be kell tenni a kiságyba és alszik is. Előtte fürdés, tejcsi, mese... de addigra már nagyon fáradt. Kézben nyűgös és sír, de ha bekerül az ágyban akkor csend és alvás már 2-3 napja. :D igaz, hogy éjszaka még mindig felébred. Bár ez inkább hajnalra jellemző, de akkor is hamar visszaalszik és nem kell cici sem hozzá, elég Apa. :)
Így már azon is elgondolkozhatom, hogy elmegyek egyet bulizni (vacsizni és beszélgetni) a barátnőimmel, olyan régen nem tudtam. Sőt, ha találunk egy baby sittert, akkor akár apával kettesben moziba is...
Tényleg, nem tudtok jó baby sittert? Megbízható és ne túl drága legyen!

Jó hosszú hétvégét mindenkinek!

Catherine
Vendég

Sziasztok!

Chaterine!
Gratulalok az altatashoz, most mar csak az a lenyeg, h kitartsatok :wink: Sokszor olyan egyszeru, csak ra kell jonni. Es ez mar nem olyan egyszeru :lol:

Benit erdekli a mese? Kozben nezitek a kepeket? Nalunk Zsoltit nem nagyon lehet lekotni vele, o folyton rohangalni akar, ha meg almos, akkor azert nem. :roll: Gondolom nem baj, ha az esti mese majd kesobb kezdodik, amikor erdeklodest mutat :roll:

Akkor nalatok Apa a varazslo :D Nalunk is bevallt egy-ket otlete, pedig meg csak nemreg erkezett. Pl. reggel meg sokaig elszorakozgat Zsoltival anelkul, h az agyikobol kivenne (en ezt eddig el sem tudtam kepzelni :? ),en addig tudok a konyhaban tunderkedni.

Andy!
Biztosan hamar rendbejon a Bence, ha csak most jottek elo, valoszinu, h valami konkret dolog valtotta ki es el is mulik, ha rajossz, h mi. Ne hulyeskedj, annyi miondenre kell figyelnie egy anyanak (hat meg haromgyrerekesnek!), teljesen normalis, h idonkent valami kimarad. Szoval, ne idegeskedj!
Mit mondott a borgyogyasz?

Andi!
Boganak gyogyulast! Mi a gond?
Egyszerre sirtak fel? (igy csinaljak?)

Mamacka!
Jo ujra hallani rolatok!
Ha jol ertettem ti most anyoseknal laktok es a keszulo hazat rendezgetitek?
Jo az uj avatar :wink:
Lapkezdes: no comment :wink:

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1173959918.59.jpg[/img] Kép [/img]

bangham

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1173960203.98.jpg[/img] [/img]

bangham

Sziasztok!

Móni!

Boldog hófordulót Zsoltinak! Már csak egy hónap és itt az első szülinap! :D

A mese még Benit sem köti le igazán, de próbálkozunk. Ő is izeg-mozog közben, vagy megpróbál lapozni, gyűrögetni... De hátha hozzászokik és megszereti. Én imádtam gyerekkoromban, ha meséltek nekem.

Ma Beni nagyon elcsúszott fürdés közben. Pontosabban ugrándozni akart a kádban, és elesett. Most jobban beverte a fejét, mint máskor, és egy kis vizet is nyelt. A szokástól eltérően én ijedtem meg jobban és nem apa. Beni csak egy kicsit hüppögött. Szerencsére csak először nem akart visszamenni a vízbe, de amint a kacsa és a halacska benne volt, Ő is követte a játékokat. Mintha mi sem történt volna. :)

És most újra alszik. :D Én pedig keresek valami vacsorát... :oops:

Catherine
Vendég

Sziasztok!
Eléggé eltűntem, de olvasni néha azért tudtam.
Máté másfél hete hasra esett a szobájában, jól megütötte a jobb térdét, voltunk röntgenen, nincs eltörve. Azóta sem használja, úgy húzza szegénykém, mint a sánta kutyák :cry:
De ha behajlítom neki négykézláb mászás közben, akkor nem sír, és tesz is egy-két lépést. Egyébként meg az ágy mellett szinte már rohan két lábon, és egyre több lépést tud megtenni egyedül, kapaszkodás nélkül. Remélem lassan azért már elfelejti a balesetet. A legújabb pedig az, hogy a kádban fürdés közben nem engedi, hogy hátradöntsem egy fenékmosás erejéig, elkezd sírni. Pedig nem történt semmi rossz, hogy féljen tőle. Láttatok már ilyet? Szóval zajlik az élet.
Használjátok még ki ezt a jó időt, úgy hallottam, jön megint az eső, aztán kuksolhatunk megint bent. :evil:
Sziasztok
Kinga
Kép [/img]

Kép
németh

hello,
zsolti, mate - nagyon huncut kukuccs :wink:
beni igazi kisfiukent gyorsan feledte a kellemetlenseget 8) matenak gyors felepulest kivanunk. kinga - balint nem engedi magat hatradonteni, ha jol emlekszem a tesoknak is volt ilyen idoszakuk - kicsit zuros a fejmosasnal, de elmulik, nyugi :wink:

bence bore nagyon jol es szerencsere gyorsan javul, de hogy nehogy nyugalom legyen, balint betegedett meg - csupa hurut, legcsove is, csuny bacija van es kohog - de mar 3 napja szedjuk az atb es szerencsere kezd jobban lenni.

keresem lenne, ha szabad. tegyetek fel kepet a kolesgolyo csomagjarol, legyszi - dm van nalunk is, csak a kolesgolyot sehol nem talalom - aztan lehethogy ide nem importaljak. koszi

a hetveget a fiuk apaval es papaval a hegyekben toltottek, mi meg balinttal takaritottunk, tehat en - es ugy elfaradtam. ma jottek haza, persze mar a mosogep bekapcsolva es raadasul a bence elalvas elott az agyban rosszul lett (tobbet evett ebedre + utazas), ugyhogy a frissen cserelt agyazot mar 2x csereltem. csak remelem, hogy most mar nyugodtan alszik reggelig.
szep ejszakat

andi
Kép
Kép
Kép
andy33

Andi: köszi a bíztatást, nyugtatást, már mások is mondták. Már kezdem érteni, hogy ezek a gyerkőcök mindig kieszelnek valami vicceset :?
Jobbulást Bálintnak!
Kinga

Kép
németh

Sziasztok!

Mennem kell Benit lefektetni, mert nagyon nyűgös. D azért felrakom a képet a kölesgolyóról amit mi eszünk.

Kép kölesgolyó Kép

Catherine
Vendég

Sziasztok!
Tudom, hogy már sokszor volt szó a kölesgolyóról, de kérdezném, hogy ezt csak úgy rágcsálni eszitek, vagy valahogy fel is dolgozzátok? Pl. főzelékbe belekeverni, stb.
Kinga
Nem nagyon kis darabok? Mármint a félrenyelés miatt.

Kép
németh

SZiasztok!

Chaterine!
Tenyleg, el sem hiszem, h mar ilyen kozel van az a buvos egy ev! Pedig mar Zsolti az ajandekot is megkapta mamaektol, egy sportkocsit, mi pedig ki is probaltuk ma, mert olyan szep ido van! (hallottam, h nalatok egyre rosszabb es sajnos felenk is jon :( )
A regi kocsija is atalakithato, csak nagyon sulyos, olyan igazi erdelyi utakra kitalalt, ez most sokkal konnyebben kezelheto es egyedul is tudom le-fel vinni benne Zsoltit :)
A meset persze mondjuk, ha erdeklodest mutat, csak nem foltetlenul este. Van nehany kepes konyve es azokat nezegetjuk.
Eses:
At tudom erezni a ijedtseget, mivel mostanaban ZSolti is sokat esik, mindennek megy neki. Azt hiszem sosem tudom megszokni, bar tudom, h a korral jar. :roll: Szegenykem mindig foltos valahol, rendszerint a fejen, a tegnap ver is folyt... :( Nehez megtalalni az egyensulyt ovas es elengedes kozt, legalabbis nekem ez a nehez mostanaban. Jot rohogtem valamikor azon, h letezik fejvedo gyerekeknek, de sokszor gondolom, h nem is olyan hulyeseg... Azzal biztatom magam, h ez csak par het, aztan csak bekapcsol a veszelyerzete. :roll:
A kad tenyleg veszelyes hely, remelemBeni meguszta.

Kinga!
Latom, ti sem unatkoztok! :wink: Helyrejott Mate laba?
Mi is nehezen mosunk popsit, ujabban hajlando felallni mikozben a kad szelet fogja, en meg gyorsan, titokban, megmosom. :D

Andy!
Gyogyulast!
Mindig megijedek, amikor tobbgyerekes anyukat olvasok v hallok. Hogyan lehet birni, h valaki mindig beteg? :? Meg lehet szokni? :roll:

bangham

Sziasztok!

Kinga!
A kölesgolyó kb. 1 cm átmérőjű. Beni még soha nem nyelte félre. Viszont még mindig inkább szopogatja, mint rágcsálja (csak magában). Elolvad a szájban. Szerintem nem lehet könnyű félrenyelni, mert inkább felragad a szájpadlásra és a nyelvre... :)

Móni!

Mi nem veszünk Beninek itthonra új babakocsit, mert az eredeti sem túl nehéz. 7-8 kg között van. És a háttámlája közel vízszintesig dönthető, ami a könnyebbeknél nem így van. Nem is beszélve a kiegészítőkről. De azért nyaralás előtt gondolkodunk majd egy pár ezer forintos darabról, amit Apa csak úgy nevez, hogy játék babakocsi. De az csak akkor kell, ha repülővel utazunk...

Egyelőre Benit sem köti le igazán a mese és a vers. Napközben gyakran előfordul, hogy én verseket olvasok neki, ő pedig játszik közben. De szerintem így is jó.

Catherine
Vendég

Sziasztok!
Képzeljétek négy fogunk lett!!!
amit az előbb jól be is vertünk... :( még vérzett is :( remélem nem lesz baj...

Kölesgolyót mi is nagyon szeretjük... szerintem nagyon jó eszköz a gyereket darabos kajákhoz szoktatni... Áron rágcsálja és betömi nem is csak egyet egyszerre...

Lehet kapni rizsgolyót is az kisebb... olyan egy centis a köles kb másfél vagy kettő...

Áronnak Háti hordozót keresünk anyós nevében születésnapjára... voltunk egy nagyot kirándulni aptya majdnem megszakadt alatta...

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!
Úgy látom, mindenki esik-kel. Tegnap nálunk: szájbeverés, ujjodacsukás az ajtóhoz, arcra esés. De a lába már úgy-ahogy helyrejött!!!
Puszi mindenkinek:
Kinga
Köszi a kölesgolyó infókat, azt hiszem mi is ki fogjuk próbálni!

Kép
németh

hello.
catherine - koszi a kepet, sajnos nalunk tenyleg nincs meg - illetve nem talaltam ra
huuuuuuuu kocsi, na mi a 6 eves pegperegot hasznaljuk :oops: elkezdtem elohozakodni uj kocsi temaval, de aztan rajottem, ebbol most bizti nem lesz semmi :roll:
mamacka - fogacskakhoz gratula, na nem a verzeshez :shock: szep kepek, merre jartatok? :) jut eszembe, ha mi megyunk, en cipelek :wink: attilat es bencet anno meg ilyen hordozoban cipeltem, balintnak mar van kendoje - sokkal jobb - valahogy a suly jobban eloszlik
leeses - na, ez az aminek talan sosincs vege - a kulonbseg nagyobb korban jobban faj :cry:
moni - gyerkocok betegseget nem tudom megszokni. mostanaban tenyleg tobbet betegeskedunk, de remelem, hogy ha kesve is, de most kifagynak a bacik es bekenhagynak minket :wink:
szep napot

andi
Kép
Kép
Kép
andy33

Sziasztok!

Kinga!

Szerintem próbáld ki a kölesgolyót! Beni annyira megszerette, hogy egy nem is elég neki egyszerre, rögtön kettőt rak a szájába! Szerintem nagyon élvezi, hogy ezt magában is tudja enni. :)

Andy!

Nekünk is PegPerego babakocsink van... :lol: De most biztosan valami élénkebb szinűt vennék, bár a márkával semmi bajom.

Kérdés az éjszakai alvásról:
Mikor alszanak el és és ébrednek (kelnek fel) a lurkók nálatok? Egyedül alszanak? Éjszaka van még ébredés? És kaja?

Vett már valaki cipőt? Milyen márka? Jó?

Catherine
Vendég

Sziasztok!

Catherine: ki fogjuk próbálni, csak egyszer jussunk el a DM-ig! Kíváncsi vagyok rá.

Alvás: Máté kb. 8- fél 9 körül alszik el, és kb. 6-7 körül ébred. Egyedül alszik a szobájában. Éjszaka mostanában azért van ébredés, mert kereszbefordul az ágyon, vagy annyira felcsúszik az ágy végébe, hogy nyomja fejét. De ma éjszaka pl. kétszer is felkelt, és a vége az lett, hogy köztünk aludt el. Tegnap meg úgy kellett fél 8-kor felkelteni.

Kaja nálunk már rég nincs, de mi táposok voltunk, úgyhogy azért.

A cipő téma engem is érdekel. Még nem vettünk, de valamit állítólag kellene napközben, hogy cipőben is tudjon járni. A barátnőm Siesta cipőt ajánlotta, de az elég drága. Én arra gondoltam, hogy vagy valami kis könnyű tavaszi cipőt vagy szandit fogok venni és abban tanulgatunk majd mászkálni.

Sziasztok
Kinga

Kép
németh

Sziasztok!

Jó rég voltam…
Persze Csilli is elkapta a hányós-hasmenőst, sőt apa is. Én úsztam meg egyedül. Szerencsére már mindenki jól van. Ettől függetlenül múlt hétvégét Keszthelyen töltöttük, jó volt egy kis környezetváltozás, a betegeskedés ellenére is.

Altatás: Nálunk Csillu még mindig cicin alszik el, utána teszem be a kiságyba. De mióta hazajöttünk Keszthelyről, átalussza az éjszakát, este kb ½ 9- 9 től reggel 5-6-ig. Akkor megint cici, és még egy kis alvás, de már nem sokáig, mert jön Boga és ébresztőt fúj nekünk, és kezdődik a nap. :lol:
Nappal is cicin alszik el a picúr, vagy kocsi/babkocsi. Valahogy mintha most megint több lenne a napközbeni alvásigénye… Most is már 3 órája alszik :roll:

Mese: Mivel este én nem tudok Bogával lenni elalvás előtt, így ő mesét tőlem fürdés közben kapja meg. Csillivel ülnek a kádban, és egyre inkább észreveszem, hogy Csillu is odafigyel a mesére, főleg mivel mindig ugyanazt a kettőt kell olvasnom.

Nnna, most kelt fel a pici… majd jövök.

Andi
KépKép
Kép
szabó_andrea
Halásztelek

Sziasztok!

Alvas: este fel 9-9 kozott fekszunk (neha eltolodik valamiert), es alszik 7-8ig. :D Kulon szobaban, kulon agyban, soha nem aludt kozottunk, egyszer velem, amikor beteg volt. De o akkor nem tud elaludni, ha valaki a kozelben van. :roll: Nappal mar csak egyszer alszunk, kivetel ha kint elalszik es hamar felebred, ilyenkor probalunk ismetelni, h birja a napi gyurodest. De nagyon nehez masodikszor letenni, akarmilyen rovid volt az elso. Nappal 12-1tol alszik fel3-3ig. Idealis esetben. Napkozben raszoktunk a zenere tancolasos alvasra, mukodik, csak egy kicsit nehez a labaimnak :roll: A cicirol valo leszokas utan nem tudtam jobbat kitalalni, este szerencsere teljesen magatol alszik el mukk nelkul. :D

Kinga!
Mi az, h "taposok voltunk"? Most mar mast adsz neki? Tenyleg, milyen tapot hasznaltatok?
A kolesgolyot Zsolti is imadta, sajnos csak megkostolta, mert itt nem lehet kapni :(

Repult mar valaki babaval?

Cipot mi meg egyet hasznalunk kintre-bentre (orokolt, no name), de nemsokara mi is be kell fektessunk. Nalunk nem igazan vannak ezek a markak, de a leirasok utan remelem, h ki tudok valasztani egy megfelelo cipot, talan nem is olyan dragan. Zsolti mar nagyon megy, lassan eljarja az amugy sem uj cipojet! :D :D :D

bangham

Sziasztok!
Móni: úgy értettem a táposak voltunkat, hogy már csak egyszer kap tápit, reggelire. Többi már gyümi, főzelék, "tejbepapi", kiflicsücsök, babapiskóta. Elég sokféle tápot használtunk, mert hasfájós volt Máté és a doki sokszor cserélgette. Először Nestlé alpremet evett, mert az jó hízlalós volt, ui. kis súllyal született, aztán volt Humana meg még valami, most pedig Nutrilont kap. Egyébként nem tudom, még meddig kell enni, de majd 1 éves kora után megyünk dokinénihez és majd megkérdezem.
Jó éjszakát
Kinga
A mukk nélkül elalvás mit jelent? Leteszed az ágyba és úgymarad és elalszik? Szerencsés ember!!! :D

Kép
németh

Kinga!

Mukk nelkul= szo nelkul :D Ugy latszik ez is itteni kifejezes, kerdezzetek ra, mert nem mindig tudom. (a ferjemmel is naponta fedezunk fel ilyeneket, o ugyanis gyori)
Igen, szerencsesnek erzem en is magam, amikor hallom az elalvasi nehezsegeket, bar nalunk sem volt mindig igy :roll: Este egyszeruen ugy ki van faradva, h jogosnak erzi az alvast :D Eszik, megpuszilom, beteszem, betakarom es kimegyek. No meg mondom neki, h aludjon jol, reggelig :lol: Kepzeld, ma fel 9tol 9ig aludt :D :D :D
En nem tudtam, h hogyan kell, es azt olvastam, h naponta 500ml-t kell igyon kb egy ekkora baba a tapbol, ugyhogy reggel es este eszik egy-egy cumival, legtobbszor o meg ezt is megtoldana, de en nem hagyom. 8) Valoszinu, h akkor majd 1 ev utan probalkozok az egy alkalommal. (ugyanis eszik o epp eleget egyebet is,nagyjabol ugyanaz a menu, mint nalatok, csak vizet nem akar inni Nincs otletetek hogyan lehetne raszoktatni? :roll: )

bangham

Sziasztok!

Vettünk Beninek cipőt.
Majd megnézem, hogy milyen márka, valahol Magyarországon gyártják, az biztos. A bababoltban mondták, hogy első cipőnek ilyen kell állítólag. Nem gömbölyű az orra, hanem egyenes. Mint egy kacsacsőr... Nagyon édes benne, csak nem tudja hova tenni. Kíváncsi leszek, mikor szokja meg...

Tudom, hogy nem ide tartozik, de annyira megdöbbentett, hogy nem tudok napirendre térni fölötte: meghalt Kaszás Attila... :cry: :cry: :cry: Az egyik kedvenc színészem volt, és annyira fiatal. Rá kell jönnöm, hogy semmire nincs biztosíték, bárkivel történhet bármikor bármi szörnyűség... Inkább nem is gondolkodom ezen!

De Beni nagyon édes! :D Ha valamit ide akar adni, és nem figyelek rá, mert mondjuk éppen az Apukájával beszélgetek, akkor megfogja a kezem, tennyér felfelé fordítja, és beleteszi amit akar. :)

Ja, és a héten az egyik ismerősünknek kisfia született, ugyanott, ahol tavaly Beni. Olyan furcsa volt látni, hogy Ő is csak akkora volt... Mennyire megnőtt. És nem csak ő...

Catherine
Vendég

Sziasztok!

Catherine: majd írd meg légyszi a márkát, meg esetleg ha túlságosan unatkoznál egy képet is tehetnél fel 8) Majd írd meg, hogy hogy barátkozik Beni a cipővel.
Kaszás Attilát én is nagyon sajnálom, ráadásul az apukám is agyvérzésben halt meg két éve, úgyhogy így még jobban megérintett. Na meg a másfél éves Jancsika...
Na de mi örüljünk a gyönyörű babáinknak.

Móni: a mukk nélkült értettem, csak el sem hittem, hogy van ilyen gyerek, akit nem kell altatni. Én szerintem még 14 éves korában is ringatni fogom Mátét. :?
A vízre én úgy szoktattam rá, hogy egyre gyengébbre csináltam a teát, míg aztán csak a víz maradt... De azért teázunk is, mert abból sokkal több fogy. De a vizet csak a rózsaszín cumisüvegből, a teát csak a malackás cumisüvegből issza meg. Csak a gyümölcslevet hajlandó egyedül pohárból inni. Nem tudom ezzel is mit fogunk kezdeni.
Na megyünk vacsizni.

Sziasztok
Kinga

Kép
németh

Sziasztok!

Kinga!

Itt a kép a cipőről:
Kép Kép

Ma elmegyünk kirándulni, és megírom a tapasztalatokat.
Amikor tegnap este ráadtam, akkor látszott, hogy még nagyon szokatlan neki, hogy nem csak zokni van rajta... :)

Catherine
Vendég

Sziasztok!

Kinga!
Hanna is úgy alszik el, hogy szopizik, aztán berakom az ágyába. Vagy elalszik rögtön, vagy még magyaráz egy kicsit a falon lévő játékoknak, azt elalszik. De csecsemő kora óta igy csinálja... Eddig max 2x kellett ringatni, azt is azért, mert fájt valamilye. Máté is meg fog tanulni aludni. Csak valakinél tovább tart.

Cipő:
A Deichmannban vettünk egy eléggé hajlékony talpú cipőt, most még azt hodrja Hanna, ha kint mászkál (tologat valamit). Majd ha már rendesen megy, akkor szerintem egy Elefanten cipőt fog kapni, szintén Deichmann. És van egy Falcon szandálka, amit remélem nyárig nem nő ki. :D:D

Alvás:
Hanna tök változó mennyiségeket alszik nappal. Most volt egy időszaka, amikor 1x aludt 1-1,5 órát, 3 napja meg 3x alszik napközben. Max este 8kor már alszik és általában 6.30kor kel. Ma felkelt szopizott, majd visszalaudt még. :D Ez a ritkább...

Szülinapi ajándék:
Hanna kapott egy napszemcsit és egy uv-s kalapot tőlünk.
http://www.ebolt.hu/ProductDetail.php?P ... IPTION%3DX

http://www.ebolt.hu/ProductDetail.php?P ... IPTION%3DX

Az anyósomtól kap egy ugrálóvárat, amit az Auchenban vettem 4000 Ft-rt. :D

Anyutól ujjfestéket
:D Eddig ezeket tudom. :D

Indulunk piacra. :D
Szép napot nektek!

Eszter
Kép
Kép
vok

Na, a linkek miatt jó széles üzi lett belőle... :shock: :oops:

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

Eszter!

A mi cipőnk is Falcon!

A napszümeveg jó a babáknak? Mintha azt olvastam volna valahol, hogy nem olyan jó az UV szűrésük, mint ahogy írják. Így pedig nemhogy óvnák, de rontják a szemet. De ezt még megkédezem a szemészemtől. Úgysem ártana felkeresni. :oops: Viszont nagyon édesek benne. :D

Mivel Beni fiú, így tőlünk egy nagy dömpert fog kapni. Szintén Auchan, 4000 Ft körül. Imádja az autóka tolgatni, és a kerekekkel játszani. :)

Anyukáméktól pedig szintén Auchanos játékot kap. ez egy kis házikó labdákkal. (Olyanokkal, mint amik a játszóházakban vannak.) Ez is kb. 5000 Ft. :)

Anyósoméktól fogalmam sincs mit fog kapni.

Alvás!
Képzelétek, Beni már estéként mindig, de átalában napközben is elalszik úgy, hogy csak beteszem a kiságyába, hasrafordul... aztán vagy nézelődik még csendben, vagy rögtön be is csukja a szemét. Az a hangulatától függ, hogy rögtön ki lehet-e jönni a szobájából, vagy meg kell várni amíg elalszik.
Nagyon büszke vagyok rá, ügyesen megtanult aludni! :D

Catherine
Vendég

Chaterine!

Beninek boldog hofordulot, a kovetkezo mar szulinap lesz! :D
Azt hittem rossz helyre tevedtem, annyira megszoktam a regi kepeket, de nagyon jok ezek az ujak is! :D En gondoltam majd egy eves kora utan ujitok, ugyis kell vonalzot csinalni.
Nagyon aranyos a cipo, lehet, h mondtad, de mennyibe kerult? Ha hamarabb nem, harom het mulva pesten leszunk es mi is kell vegyunk. Zsolti mar jol viseli a cipot, csak a feladasnal sztrajkol neha, de utana nem zavarja. :wink:
Gratula Beninek az alvashoz! :D

Kinga!
Ti is meg fogtok tanulni aludni! :wink:
Arra mar en is rajottem, h kell probalkozni a vegyitessel, csak nalunk a teat sem issza. :roll: Ugyhogy a gyumolcslet vegyitem, de nem nagyon akarok neki adni, ugyhogy eppen csak megszinezem a vizet es maris jobban megy. Lehet, h szines cumival kell probalkozzunk :roll: Ti isztok-e csoros poharbol?

Eszter!
Ez igen, valodi kis holgy lesz Hannabol ezekkel az uj cuccokkal! 8) Kar, h olyan messze vagyunk, kulonben biztos Zsolti hajtana ra :wink: 8) :lol:
Tenyleg, mennyire vednek ezek a karos sugaraktol? szerinted meg miket kell foltetlenul beszerezni a nyarra, nyaralasra?

bangham

Sziasztok!

Catherine: köszi a képeket! Kíváncsi vagyok a tapasztalatra!
Mi is begyűjtöttünk anyutól egy dömpert legokkal, de tologatás helyett inkább kézben viszi a kiságy mellett. :oops:

Vok: nagyon dögösek a cuccok, már én is gondoltam napszemüvegre, csak félek, hogy egyből le akarná szedni a fejéről... Legalábbis a sapkát is rángatja már.

Móni: iszunk csőrösből, de csak gyümölcslevet. A többit csak cumisüvegből hajlandó meginni.

Sziasztok
Kinga

Kép
németh

Sziasztok!

Ezek a napszemcsik 100%os uv-szűrősek. Hannának egyébként könnyezik a szeme a naptól, meg a széltől. Én ezért vettem. Le tudja venni, de mivel pánttal van rögzitve, nem annyira könnyű elhagyni (remélem)

A kalap meg 50 faktoros szűrővel van ellátva. Ausztrál tervezés és azért ott elkél egy kis napvédelem. :D

Móni!
:D:D:D:D Köszönjük. :D:D:D Majd átadom Hannának a dicséretet. :D:D

Hát, nem tudom. ezen még nem gondolkoztam el annyira. Tavaly is inkább pelusban volt Hanna, meg kapott napkrémet... Most is pelus lesz, meg anélkül+bili próbálkozások... Ha bejön neki. :D Ha meg nem, akkor marad a textilpelus. :D

De körbekérdezek tapasztaltabb anyukákat is. :D

Puszi nektek! :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

Móni!

Köszi Beni nevében a köszöntést!
A cipő 5500 Ft volt. Azokhoz képest amiket előtte láttunk, még olcsónak is mondanám... :shock:

Eszter!

A napszemüvegről és a kalapról majd írj tapasztalatokat! Kíváncsi vagyok rá, tényleg olyan jó-e, mint ahogy írják!

Kinga!

A cipőt egész jól viselte Beni, csak állni és lépkedni nem nagyon tud benne. De amúgy nem zavarta. Legalábbis azt hiszem. Bár a kocsiban levette. :lol: :o Pedig azért vettem fűzőset, mert azt nem tudja kikötni. És ez így is történt, de ettől függetlenül lekapta a bal lábáról. :roll: Nagyon büszke volt magára!

Jó éjszakát!

Catherine
Vendég

Catherine
Nagyon tetszik a cipő!!!
Épp akartam írni, hogy nekünk Falcon van és szerintem nagyon jó... aztán tovább olvastam és láttam ti is ilyet vettetek... a miénket nemtudom mennyi volt... anyós vette ajándékba...
Ti hol vettétek?

Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Kép
:cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
Kép
mamacka

Anyós Áronnak hordozót akart születésnapjára... vagyis pontosabban mi ezt kértük.. szeretünk kirándulni... és szegény apa majdnem megszakadt...
Sokat jártam utánna... A Vaude és a Deuter a legjobb! Állítólag Tatonkát nem szabad venni, nem jó a minősége... garancia is csak egy év van rá míg a másik ketőre három. Magyarországon nem kaptam sajnos használtan... egy hírdetést sem találtam. Ebay-en néztem 5-10 euró között már ki lehet fogni ... de végül ebbe nem mertem belevágni...

A Tengerszemben a legegyszerűbb Deuter 38000 ehhez ha napvédőt is akarsz akkor + 4-5 ezer... ugyanez az Overland-ban 34000... végül a decathlonban vettük meg... ahol 32280 Ft napvédő-esővédővel együtt... így kb 10000-el olcsóbb mint az első üzletben...
Anyóstól ezt kapja manó szülinapjára... már fel is avattuk!
Íme:
KépKép

http://images.google.hu/imgres?imgurl=h ... l%26sa%3DN
http://209.85.129.104/search?q=cache:9p ... =firefox-a

Kép
Kép
Kép
mamacka

hello,
beninek boldog hofordulot
Kép

eszter -jeeeeeeeee, nekunk is van ilyen szemuvegunk, egyelore balint nincs tole elragadtatva, de majd megprobalom meggyozni, hogy szuksege van ra :wink: azt meg jobban nem szereti, ha a napocska a szemebe sut :)
nyar - ha meleg, akkor pelus, neha az se, vmi konnyu triko - szel miatt es kalap a fejre!!!!! mindenkeppen. ha viznel voltunk en napozokremet is hasznaltam (draga Vichyt) es meg a kocsira napernyot vettem - ha meg eszembe jut vmi, irom :idea:

cipo - nagyon csini, nem is ismerem ezt a markat - kemeny talpu cipojuk is van?. az attila siesta cipoben kezdte, aztan kiderult, hogy szeles a laba es a sziesztas cipok szukek, maradt a ciciban - fuuuuuu nagyon draga volt, de a bence is siman hordta, sot nem latni rajta, hogy vkinek a laban volt, ugyhogy balint is megkapja - annak ellenere, hogy olvastam, minden gyereknek uj cipo kell - ha ez igy lenne, tonkre is mennenk :roll: noname cipokkel rossz tapasztalatom van, altalaban szetjottek vagy nyomtak a labacskakat elkepzelhetetlen helyeken.

hetfon, nezem mar az van :shock: szep napot

andi
Kép
Kép
Kép
andy33

Sziasztok!

Megírtam és eltűnt... :cry: Most kezdem elölről.

Mamacka!

A cipőt a Mini-Manóban vettük. Én előtte nem is halottam erről a márkáról. Amikor az eladó megtudta, hogy első cipőt akarok venni Beninek, azt mondta, hogy ilyen kell. Én pedig elhittem neki. :)

A hordozó nagyon jól néz ki! :)
Bár mi ennél kisebbet (kevesebb helyet foglalót), és olcsóbbat szeretnénk. Sajnos nem járunk olyan gyakran kirándulni, mint szeretnénk. Az idő... :(
Hallott már valaki a Quinny kengurujáról?
Kép
Állítólag két éves korig jó, vagy 15 kg-ig.
Használ valaki ilyet? Hallottatok már róla valami véleményt?

Andy!

Beni nevében is köszi!
sajnos fogalmam sincs, hogy van-e kemény talpú cipőjük. Én sem hallottam addig erről a márkáról, amíg az eladó fel nem hívta rá a figyelmem.

Mennem kell, mert valamit nagyon szét akar szedni...

Catherine
Vendég

Catherine!

A hordozókendőn gondolkodtál már? Sokkal olcsóbb, mint a házi hordozók, viszont ugyan úgy be lehet hátra rakni benne a törpét.
És ha ritkán használnátok csak, én tuti olyat vennék. :D

A Falcon cipőt tök sok helyen lehet venni. Itt Gyálon pl a piacon is. Nekem nagyon bejön! :D

Andy!
Szerintem jó lesz az a szemübeg. Főleg amikor tényleg folyton a szemébe fog sütni. :D Nem hiszem,, hogy akkor már levennék... :D:D

Mamacka!
Jól néz ki a hordozótok! :D Milyen volt benen cipelni a srácot? Ez hány kilóig jó?

Eszter
Kép
Kép
vok

hahó!

én is itt vagyok, olvaslak Titeket, ha géphez kerülök. Beni kétszer alszik kicsit napközben, ezalatt vagy főzök, vagy olvasok.
Na mindegy, most itt vagyok, ez a lényeg. :)
Cipős témához én is szólnék, mi is vettünk Beninek, mi Siestát, egy zártabbat, amiben már kint tud egy kicsit tolyogni, és bentre egy szandit. A szandi nem zavarja, viszont a zárt cipő inkább, nem nagyon akar benne lépkedni. Fűzős a miénk is, és Beni ki is fűzi, ha nagyon unatkozik a babakocsiban. Sőt, le is rugja, pedig magasabb szárú. :)

Mamacka!
Tök jó hordozó, mi is gondolkodtunk rajta, de túl sokba kerülnek, és mi nem kirándulunk minden héten. Sőt, Benivel még nem is voltunk, pedig előtte havonta túráztunk rendszeresen.

Eszter!
Tényleg ennyire hasznos a napszemüveg ilyen kicsiknek is? Beni tutti nem tűrné el magán, sokszor a sapkáját is leveszi. Majd én is utánakérdezek a dokinőnél, hogy hordjunk -e a nyári nagy melegben.

Megyek, mert felébredt, jövök még.
puszi
Anita

KépKép
pusa

Hahó!

Újra itt, folytatás köv. :)
Beni már magától fel tud állni, nem kapaszkodik semmibe, de még nem indult el és azt sem szereti ha én akarom vezetgetni. A mászást favorizálja, de annyira, hogy kint is úgy akar közelekedni.
Nálatok lépkednek már maguktól?

A kölesgolyó tök jó, hasznos és fincsi is, Beni imádja, aki még nem próbálta, nyugodt szívvel tudom ajánlani.
Nálatok esznek már darabos kaját?
mi próbálkozunk sajttal, banánnal, de nem igazán eszi, a banánt elnyammogja, de a sajtot kiköpi, miután jól megforgatta a szájában. Szóval többnyire péepes vagy enyhén darabos kajákat eszik.

És nálatok mikor kelnek reggel? Beni kis kakas módjára 6 és 1/2 7 között. :(

Szió
Anita

KépKép
pusa

Sziasztok!
Pusa:
Máté 7 körül kel, bár ez az óra átállítósdi kicsit bezavarta.
Mi eszünk már darabos kaját, ami többnyire kiflit jelent, de az ebédet és a vacsorát úgy csinálom, hogy villával nyomom már csak össze nem turmixolom. Mondjuk mi nem tartozunk az átlaghoz, mert táposak voltunk, így elég hamar elkezdtünk "rendes" kajákat enni.
Máté kb. 1-2 hete kezdett el menni, azóta le sem lehet lőni, este is a végsőkig mászkál, mindig visz a kezében valamit (fürdőskönyvet, dömpert, ami akad).
Ja és boldog hófordulót!
Kinga

Kép
németh

Kép Kép Kép Kép [/img]

bangham

Sziasztok!

Tegnap falun voltunk, Zsolti ismerkedett az allatokkal, kedvence a cica, a tehentol nagyon megijedt! :? Pedig itthon van jatektehene es "A torok es a tehenek" meset is ismeri :wink:

bangham

Szia Móni!
És a cicákkal mit csinált? Hozzá mert nyúlni? Vagy esetleg nem kezdte nagyon húzni a fülét vagy ilyesmi?
Kinga
(Nekünk is volt cicánk anyunál, de sajnos novemberben meghalt, pedig úgy akartam, hogy a Máté majd játsszon vele.) :cry:

Kép
németh

Egyébként meg milyen hülyeségeket írogat ide az elküldés idejéhez ez a babanet? Pont két órát késik.... Na de lényegtelen, csak most vettem észre.

Kép
németh

Sziasztok!

Móni!
Nagyon édes Zsolti a képeken! Már érdeklik az állatok? Benit inkább még csak az emberek kötik le... :)

Képzeljétek, Beni ma már reggel hétkor kelt! :D És éjszaka már egyszer sem kell bemenni hozzá napok óta! El sem hiszem, hogy ilyen is lehet...

Bár ennek az lett az ára, hogy egyre ritkábban akar anyatejet inni. (Mást pedig nem iszik meg. :cry: ) Reggel még mindig kell neki, de este már kétszer is volt olyan, hogy nem kérte. Napközben pedig szinte soha mostanában...

De mennem kell, mert éhes!

Catherine
Vendég

hello,
balint 6,40korul ebred altalaban, de ejszaka meg nem alszik rendesen, ami 2 ebredest jelent, ebbol a masodiknal mar mellettem marad az agyikoban :wink: az attila nagyon rosszul alvo baba volt, kb haromnegyed eve alszik ebredes nelkul a sajat agyaban, bence icipicin is mar egesz ejszakakat aludt es ha faradt volt napkozben is agyba keredzkedett - vele nem tudtam mi az ejszakai ebredes. balint valahol a ketto kozott van es nem is eroltetem az elalvast sem, altatom - labdan, kendoben, karban hintazva, mikor hogy - ha minden igaz utoljara tehetem es nem okoz gondot, sot szeretem.
a kepek gyonyoruek !!!!!!!! nekunk is van egy fekete cicank, de az utobbi idoben alig latjuk, csavargo 8)
mamacka nemsokara szulinapozunk :!: el sem hiszem, hogy mar 1 eves lesz balint :roll:
kolesgolyo szlovakiaban nincs, csak kolest lehet kapni - nincs veletlenul vmi recept, hogy lehetne belole golyot kesziteni? de kaphato kukoricas pufi, so nelkuli - balint ma kapta eloszor es visitott erte, hogy meg, annyira tetszett neki, gyonyoru volt es maszatos :)
ja, es mar 2 foga van, tegnap nott ki a masodik es attilanak ma kezdett mozogni az elso, a jobb also :)
szep estet

andi
Kép
Kép
Kép
andy33

meg vmi eszembe jutott, kaszas attila, sellyen szuletett - szomszed varos :cry:
andy33

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?