Sziasztok!
Hű, jó sokat írtatok ám!
Mellszívó: Nekem is kézi Aventes van, nekem viszont a masszírpárna nélküli fejés nem jött be. De már énsem fejek, de még megtartom, mert ha gáz van, fejéssel segíteni lehet a tejtermelést. Én is használtat vettem, 7000.-volt a vaterán.
Beöntés: Én mindenki helyében kérnék. Nálunk nem volt kecmec, kaptam és kész, 1l-t, közölte a szülésznő, hogy kb. 5percig bent kell tartani. Elbattyogtam a szobába, pont du.i vizit volt, és megkértem egy szobatársam, mérné-e az időt. Az orvos megkérdezte miért, mondtam beöntést kaptam. Szembefordított az ajtóval, kezembe nyomta az asztalról a gurigámat, és közölte, hogy ne mérjek, rohanjak. Rohantam. A wc-n még 25-ig el tudtam számolni, aztán nem volt visszaút. Őszintén szólva nagyon jól esett.
Ültem ott egy jó ideig, a szülőágyon mégis sikerült még kijönnie valamennyinek, égtem mint a reistag, még szerencse, hogy a doki kiment apával cigizni.
Vérzés, betét: Nekem is az nlc-s lányok a tenát mondogatták, de mégis Always éjszakait vittem, elég volt. 2óránként cseréltem, pont tele is lett. De ajánlom mindenkinek az ARnica Montana 9 ch-homeósbogyót, mert nagyon sokat segít, csillapítja a vérzést, és segíti nagymértékben a gátseb gyógyulását. nekem nagyon bejött, azt mondták az ápolónők, hogy még nem láttak első gyereknél senkit másnap így rohangálni a folyósón. Szinte nem is éreztem, pedig csak kívűl volt 5öltés, belül még kitudja mennyi felszívódó, repedtem mint a rianás. De ez amiatt volt, hogy kinyomták belőlem a kisnyuszimat. Mindent összevetve 1,5csomag always fogyott el, meg még fél zacskó tena tisztasági.
Érzéstelenítés: Mindenki máshogy tűri a fájdalmat, én nagyon rosszul, ájulásig voltam a menzeszgörcsöktől, de nálunk nem volt csak kéjgáz, azt sem szívtam. Szerintem a málnalevél tea nagyon segített, azt igyátok ezerrel, mert csodát tesz, állítom. szűk 3ujjnyival mentem szülni, és 3/4óra alatt lettem 5ujjnyi. És nem volt elviselhetetlen a fájdalom. Nekem a kitolás volt gáz. Az asztán tényleg olyan, mint mikor az ember szenved a wcn. Rosszul nyomtam, úgyhogy hétszencség, hogy én el voltam ájulva, az égvilágon semmire nem emlékszem, csak hogy nagy a csönd, és kisnyuszi már megvan, rajtam meg oxigén. Ilyen nyomástechnikát gyakoroljatok, hogy mit kell csinálni a levegővel, le kell préselni a hasba, aztán nyomni, vagy mi. Én nem tudtam, mit kell, ott mondták el, fel kellett húzni a lábamat, azzal még nyomtam is a hasam, tök szar volt, magamtól eszembe nem jutott volna ilyen pózban szülni. Mint mikor az erdőben az ember elmegy sz@rni, sokkal könnyebb lenne.
Előtej: Semmi köze, hogy van, vagy nincs, hogy lesz-e tej. nekem nem volt előtejem, az utolsó nap zuhizáskor megnyomtam, és jött egy fél csepp, ennyi. De ne stresszelj a tej miatt, nekem 3hónapomba került rájönni, hogyvan, elég a gyereknek, hiába nem tudom mérni, mennyit eszik. HA a baba akar szopni. Mert ha valami miatt nem akar, akkor hamar elmegy a tej is. De erre ne is gondoljunk.
Szülésfelkészítő: Én sem voltam, csak egyen, aminek a szülés volt a témája. Mondanom sem kell, az internet világában semmi szükség ilyenre. Annyi újdonságot tudtam meg ott, hogy vihetek a szülőszobára cd-t. Vittem a kórházba, de mikor megkaptam sittysutty a beöntést, kisebb gndom nagyobb volt a cd-től. A babazene 2-t vittem, szerintem az osztályon dolgozók hülyét kaptak volna tőle, a 8hónap alatt már nekem is az agyamra ment néha, de a gyerek szerette, azt hittem. Azzal kezdtem a hazajöttet, hogy beraktam neki, meg néha most is, hát meg kell mondanom, saját magamat kínoztam hónapokon keresztül, mert a Léna sz@rik a babazenére.
Ennyit tudtam most írni, gondolom untig elég, remélem, hasznos volt valami belőle.
Voltunk ma uszizni, tök jól viselte, merültünk 3x, nem hisztizett. Sikerült bevezetnem, hogy 3óránként félórát alszik, persze cicin el, aztán becsempészés a kiságyba.
Ja, nekünk a pampers, libero és baby love jött be, de ált. pamperst használunk, mert ha annyit kakál, hogy kifolyik, akkor mindegyikből folyik, és a pampers a legkeskenyebb a lábaközött. majd még a huggiest is kipróbálom, mert van dm-es kuponunk rá. Szerencsére a kislányom úgy fosik, hogy nem lehet a fingással összetéveszteni, úgyhogy hamar is ki van véve belőle, lehet ezért nem folyik ki.