SZiasztok!!!!!!!
Nyuszko,
még mindig semmi? itt jönnek-mennek a frontok!!!!! Már nagoyn izgulok, várjuk a híreket!!! Hogy bírod még???
Főzés,
Marci is csak addig szeret főzni, amíg hagyom alkotni, utána már megunja, de a nyers húst nem fogdosta azért, csak a fűszereket hagytam neki beledobálni, meg fakanállal kevergetni. De a főzásen kívül szerelni is nagyon szeret, csavarokat pakolni, összerakni, betekerni, kitekerni. Szóval ő néha tud így szöszmötölni is.
Bár ma persze ki menne az udvarra, de szakad az eső.
Évi,
nem semmi Viola már milyen ügyes a szobatisztasággal, nálunk most teljesen stagnált a dolog, bár mindenki mondta, hogy a kistesó miatt ez természetes is. Remélem a nyáron azért majd sikerül leszokni a pelusról, mert anyago csőd kettőre venni!:)
Kistesótól pedig nem kell félni, majd minden jön magától, én is féltem, hogy mi a túrót fogok velük egyedül kezdeni, vagyis heti kétszer 2 órát vigyáz Marcira a szomszédunk, tehát akkor van kikapcsolódás, vagyis ügyintézés, vásárlás, de valahogy belejöttünk és megy. Bár tegnap már hulla voltam, mert reggel kimentem Lilóval gödöllőre málnát, epret, szegélynövényeket venni, majd Decathlonba MArcinak melegítőgatyákért, mert a 2 éves méretűeket, amiket ősszel vettem már csak halászgatyának lehet használni. Most egyből a 4 évedre valót vettem, inkább kicsit felhajtom, de utálok féléfvente 3-4 melegítőt venni, mert a kertben van úgy, hogy egy nap kettőt is elkoszol, vagy összevizez. Majd hazaértünk és emgláttam a kocsibeálló falának a színét, ami libafosra hasonlított, így futás volt belekevertetni még egy kis sötétítést, ami csak a második körre lett elfogadható. Most sem olyan, mint amit szerettem volna, de már nem annyira nevetséges.
Sajnos a festék adott volt, nem én választottam.
Na szóval egy ilyen nap után már én is hulla vagyok. Délután még kint voltunk 6-ig az udvaron, mert mintha éreztem volna, hogy ma már nem tudunk kimenni, ahol Marci tolta Lilit és persze mindig neki a korlátnak, amin mind a kettő rötyögött, aranyosak voltak.
Fanka,
mizu veletek???
állatkert,
akkor jövő szerdán kb fél 10-kor jó lenne??? Ki jön ???? Na persze nem a mai szakadó esőt rendelnénk addigra!:D
Timka,
szerintem vedd elő a 62-es ruhákat is, mert Lili 2 hétig fért bele a- 56-osokba. Jó vasalást, most nekem is azt kellene.
Ja most kicsit kétségbe estem, mert Lili csak 6600 gramm és 66 centi, Marci ennyi idősen már 7360 volt. A védőnő szerint ne aggódjak, mert hízott 420 grammot egy hónap alatt, és egy lánynak nem kell annyira nagynak lennie. NA meg azt is mesélte, hogy a nagy súllyal született babák nem annyira igyekeznek utána. REmélem a gyerekorvos is megnyugtat.
Muki,
remélem semmit sem találnak Nálad. Ügyesek voltatok a nagyiszoktatással, majd legközelebb már menni fog az alvás is!!:)
Szülés utáni depit én szerencsére kihagytam, MArcinál egy kicsit anno azon agonizáltam, hogy nincs elég tejem, de most már ezen nem rágódok, annyi van amennyi, mindent megteszek érte, de nem fog belehalni, ha kap tápot. Marci kezdettől kapott a tejem mellé tápot, mert annyit zabált, viszont 10.5 hónapig szopizott, de még lázas sem volt soha, na meg taknyoláson kívül se semmi, sőt antibogyót sem kapott még, csak nyáron egy napig. sZóval szerintem típus kérdése ez is, hogy ki milyen immunrendszer kap, ki meddig tud szoptatni, kinek mennyire tápláló a teje. Én cska ezeken paráztam most is, mert tegnap itt sétáltatott egy anyuka Lilinél 10 nappal idősebb babát, aki már 8 kg volt.
Ovi,
na államiba jelentkezni fogunk, már kértem kisfüzetet a kerületi ovikról, azt modnták van minden kerületről, a védőnők terjesztik.
De nem fogják felvenni, így elmentem a közeli magánoviba, és oda fogjuk beíratni, két napra, és majd meglátjuk, hogy hogy viseli a dolgot. Amíg ott voltunk udvari foglalkozás volt, Marci nagyon élvezte a társaságot, két nőre van kb 10-12 gyerkőc, délben van még egy harmadik segítség is. Ez tul. képpen 1,5-4 éves korig fogad gyerekeket, de ősztől két csooport is lesz már, a kicsik 3 évig, és a nagyok. Marci még a kicsikhez menne, jó kis családi házban van, jó levegőn, nagy udvarral, sok játékkal, majd meglátjuk. Azt hiszem ő már igényli a gyerektársaságot.
Na most megyek ebédelni Kunkával, majd ha alvás lesz még megpróbálok jönni.
Szebb napot, kellemes hétvégét!!
Juc,