Na, bosszúból én is írtam egy kisregényt! Remélem, azért elolvassátok.
Gyugyi
Persze, hogy írhatsz ide!
Különben a következőt már lehet, hogy én is úgy tervezem (epi nélkül). De még nem tudom. Lehet, hogy nekem csak az indítás miatt fájt ennyire.
ÉDESEK!!!!
Képzeld, nekem a hátamon is olyan varrat volt, aminek az egyik végét elvágta a doki, és a másikon kihúzta. Na, én azt hittem, amikor kiszedte a varratot, hogy egy hatalmas nyílt seb tátong a hátamon, annyira fájt. Biztos másképp varrják a hátat, mint a hasat.
Tiza
Miért nem érdekel? A szülőszobát sem akarod megnézni??
Epi: én először nem kértem, ki is töltöttem úgy a lapot. Aztán meg mikor már ők is rábeszéltek, akkor kitöltettek velem egy új lapot. Nem tudom, ez máshol, más esetben lehet-e, mert tényleg előre el kell dönteni.
Na meg persze attól is függ, hogy adnak-e, hogy hol tartasz a szülésben, mert lehet, hogy annyira a vége felé vagy, hogy mire hatna, már megvan a baba.
Videok:
http://www.youtube.com/watch?v=Cc311MV3jtY
http://www.youtube.com/watch?v=J7YxVhVKKJQ
Otthonlét: Az elején úgysem lesz időd unatkozni, később meg el tudsz járni a babával is erre-arra. Mondjuk, én nem vagyok az a menőmanó, úgyhogy én jól bírom.
Barbi
OK, fotóhiány megbocsájtva! De azért szülésnél már legyen gép!!! Szerintem menj el még egyszer 4D-re, ha szerencséd van, jobban fog látszani Balázs. Nálunk sajnos Fici nagyon belebújt a méhlepénybe, és nem is akart nagyon felénk fordulni, azért nem lett a későbbi jobb.
Wish, Barbi
Málnalevél tea?? A 36. héttől lehet inni, és állítólag segít a tágulásban. Én sajna már nem tudtam kipróbálni, mert a 36. héten szültem.
A másik, hogy kértek gátvédelmet?? Én azt is szerettem volna, de koraszülésnél ill. vákuumosnál nincs.
Fájdalom: hasonló a menzis görcshöz (nekem is rohadt erősek tudtak lenni), de sokkal-sokkal erősebb, szinte úgy éreztem, hogy kis gombóccá húzódik össze a méhem és közben leszakad a derekam. Én is azt hittem kibírom – a porckorongsérves élményemre tekintettel (kb. 2 hétig fájt iszonyatosan a lábam, és semmi fájdalomcsillapító nem használt) – de mégsem. De lehet, hogy nekem az indítás miatt volt már az elején ilyen durva. Na, meg egészen más jellegű a fájdalom.
Szilcsike
Hát igen, Mary esetében a két baba miatt tényleg más a helyzet, de drukkolok, hogy megússza a vérátömlit.
Fici azért nem olyan jól kivehető a 2-on, mert elég nehéz volt befogni, mert állandóan elbújt. Szerintem különben hasonlít rá, mert sokan mondják, hogy mikor megszületik a gyerek, nem is hasonlít a 4D-s képre.
Én a helyedben tuti megnézném még1szer 4D-sen a babát.
Ha beszerezted a színes fénymásolót, másolsz nekem is pár bankót?
Baba fekvése:
http://www.babanet.hu/faq/termas11.php
Én most elgondolkodtam ezen a fejfájáson. Nekem volt, de nem hiszem, hogy az epi-től. Az nem rögtön jelentkezik? Mert nekem kb. 2 nap múlva volt.
Szopi: Rékának is adtak cumisüvegből inni, de simán tudtam szoptatni. Már amikor felébredt, és hajlandó volt szopizni.
Kb. a 2. napon lövell be a tej, nekem majd szétrepedt a cicim. Senki rám sem bagózott. Úgy kellett megkérdeznem, hogy akkor most mit csináljak. Erre adtak egy steril poharat, hogy abba fejjem le. Naja, mert én úgy születtem, hogy tudok fejni. Még jó, hogy a szoba falán volt vmi tájékoztató, aztán az alapján próbálkoztam. Másodszorra egész jól ment, de aztán behozattam a mellszívómat, és akkor már nem volt gond. Amúgy meg segítenek a szülésznők ill. az ottani védőnő is.
Én, míg a szülőszobán voltam, „láttam” pár császáros szülést. Nagyon gyorsan mentek a dolgok. Ha jól tudom, most már csak 1 napig kell utána az örzőben lenni.
Viszont: császáros szülés után is lehet hüvelyi úton szülni! A húgomnak sikerült!!
Emma
Én sem voltam kibékülve az epivel, főleg, mert elég problémám volt a gerincemmel, nem akartam, hogy ott matassanak. De így visszagondolva, jól tettem. Szerencsére az anesztes doki, aki bekötötte, nagyon ügyi volt. Utána is éreztem a fájásokat, de fájdalom nélkül. És a kakilási ingert is, ami ugye már a kitolási szak kezdetének a jele. Én is epi nélkül szerettem volna végigcsinálni, de az oxitocin miatt hamar sűrű és elég erős fájásaim voltak, viszont nem tágultam. Már úgy beszéltek rá, hogy kérjem az epit. Amint megkaptam, nagyon hamar tágultam, és megúsztam a császárt is.
Szerintem mindkét időpont jó!
Wish
Engem az érdekelne, hol voltatok 4D-n.
Még az utolsó pillanatban is megfordulhat. De ne bánkódj, ha császár lesz. A lényeg, hogy semmi baja ne legyen.
Én nem tudom megállni, hogy ne vegyek Ficinek valamit – általában ruha. Pedig alapvetően utálok vásárolni, de annyira édibédi gyerekruhákat lehet kapni, hogy mindig rá kell ütnöm a kezemre, hogy fölöslegesen ne vásároljak. Még jó, hogy ritkán jutok el a boltokba.
Nelli
Még jó, hogy én annyira nem szerettem dolgozni.
Mondjuk ez a babázás azért sokkal fárasztóbb, mint bármely munka. De ezerszer több öröme is van az embernek. Csak hát 24 órás szolgálat.
Nekem eddig az éjszakákra – 1-2 héttől eltekintve – nem lehetett panaszom, de Fici 3 napja nagyon rosszul alszik, hajnali 5-kor sírva ébred, alig lehet megnyugtatni. Nagyon remélem, hogy a hidegfront miatt van, mert ha állandósul ez a helyzet, nem tudom mi lesz.
Lakcím téma: passz. Nem tudod megkérdezni őket?
Én is tp-n voltam a szülésig, ill. a kórházba kerülésig, onnan tgyás. Viszont azt tudjátok, hogy a GYED idejére fizu nélküli szabit kell igényelni, ugye?!
A második babaprojektet én is Fici 1. éves szülinapja után szeretném kezdeni. Remélem, most nem kell 3 évet várnom. Melóhely: nem tudom, nekem lesz-e majd még munkahelyem. Elvileg sokan nyugdíjba mennek, de mindig átszervezik a céget, úgyhogy nem tudom. De őszintén, nem is érdekel.
Egyelőre.
Nem is írtátok, hogy tetszik-e az új tábla?!
Fici fekvése:
18+3 koponyavégű
19+4 koponyavégű
24+5 medencevégű
25+0 koponyavégű
33+0 koponyavégű
Mit vegyünk, mit ne vegyünk téma: ha valamire kíváncsiak vagytok érdemes-e venni, én szívesen leírom az én tapasztalataimat. Már ha érdekel vkit.
Ha már Gyugyi így leírta a császárt, akkor leírom az epi-t:
Fel kellett ülnöm az ágyra, majd előrehajolnom. Először érzéstelenítőt adnak a gerinc mellé, miközben mozdulatlanul kell ülni. Ez mondjuk gyors. Viszont amíg az epihez bevezetik a csövet, addig sem szabad mozogni – na, nekem jött közben vagy 3 fájás, de tartottam magam, csak szegény szülésznő kezét törtem darabokra, annyira szorítottam.
Kb. 20 perc, amíg hat, de szerintem gyorsabb. Érzi az ember, hogy jön a fájás, viszont egyre kevésbé fáj.
Ja, nekem még oxigént is adtak maszkon. Hát, én mindig leszedtem, mert úgy éreztem nem kapok levegőt.
Én „simán” szültem, mégis vagy fél órát dolgozott rajtam a doki. A hüvelyemben voltak apró kis vérzések, és már tökre betojt, mert hiába öltött alájuk, nem akart elállni a vérzés. (Valszeg azért voltak ezek a kis sérülések, mert vagy 5 napig áztatta a magzatvíz a hüvelyemet, és felpuhult a fala.) Végül gézbucival rányomott és simán elállt. Jó vérszegény is lettem, de nem kértem vért. Asszem kb. 6 óra múlva lehet megpróbálni felkelni zuhanyozni, rendbe tenni magad. Nekem elsőre nem sikerült. A vérszegénység miatt olyan voltam, mint egy asztmás vénasszony. Léptem kettőt és lihegtem, mint aki most futotta végig a maratont. Na, meg szédültem is. Nekem ez elég lassan múlt el. Varratszedésem nem volt, mert kieső ill. felszívódó varrataim voltak. Hál’ Istennek!!
Na, jóccakát!