Új privát üzeneted érkezett!

Itt vagyunk, mindenkit szeretettel varunkKép

De ezt a topicot se kene hagyni kihalni, mert a most Kismamak a masikat biztos nem olvassak, mert olyan sokat irunk, mig itt esetleg felkeszulhetnek az elso hetekre. Vagy inkabb ne riasszuk meg ûOket elore?Kép
-Afonya
Névtelen

Sziasztok,
azt szeretném megkérdezni, hogy egy hónapos csecsemõt mikor lehet kivinni, illetve, hogy hány fokban? Pl. 0 fok felett ki lehet e menni vele, mondjuk negyed órára.
Köszi Kata
Névtelen

Hali!

Kakukkfu! Andi!

Gratula a Babákhoz! Azt hiszem olvastam a Friss-ben, de nem válaszoltam. Gabi sokat elvesz ám az idõmbõl és a neten kívül van más dolog isKép Hogy telnek az elsõ hetek? Én már szinte nem is emlékszem rájukKép Minden nap más és más és mindig csak jobbKép

Kata!
Ha kicsit enyhébb az idõ, mint pl most akkor szerintem nyugodtan kiviheted, csak jól bugyoláld be, hogy a szél ne érhesse a kis arcát. És ne hagyd hogy nyitott szájjal aludjon, mert akkor garantált a torok gyuszi. Legalábbis én nagyon félek tõle, mert a fiam is nyitott szájjal alszik és én olyankor elé teszek egy pelenkát.

puszi
sasha és a 3 hónapos Gábor

Kép
sasha

Sasha,
nem akarlak riogatni, de itt valahol azt is olvastam, hogy az sem jo, ha a babak szaja ele teszunk valamit, mert akkor a para ott lecsapodik es nedvesebb levegot lelegeznek be, az nem jo a tudejuknek. Nem tudom pontosan megfogalmazni, a masik "osztalyban" volt tema.

Kata,
eloszor tedd ki az erkelyre, mondjuk, par percre, vagy nyitott ablak ala, szep fokozatosan szoktasd hozza. Az en maradi gyerkemorvosom 6 hetig nem javasolja a teli gyerekek kivitelet, de errol megoszlanak a velemenyek. Lehetoleg tomegbe, emberek koze nen nagyon vidd ilyen idoszakban, mikor tamadnak a bacilusok, virusok. Menjetek del korul, akkor enyhebb az ido. A fulere is figyelj, hogy ne csusszon le a sapija. Es arra, hogy nagyon ne izzadjon meg, mert ha utana levetkozteted, konnyen jon a tudogyulladas. Inkabb egy kis natha, mint az.

Altalaban en szoktam sz*rra fagyni, a gyerek meg nagyon jot alszik a meleg kis vackabanKép

-Afonya
Névtelen

Lányok köszi szépen a segítséget. Holnap próbálkozunk.
A fiamnál nem volt ilyen gondom, mert nyári gyerek, de most kicsit tanácstalan voltam, mert többféle eltérõ véleményt is hallottam. A védõnõ azt mondta, hogy elõször amikor szellõztetek a baba maradjon a szobában természetesen felöltöztetve, majd egy hét múlva ki lehet vinni 10-15 percre.
Jöjjön már a tavasz!!
Üdv Kata
Névtelen

Az unokatesom Finnorszagban a nagy minuszokban a teraszon altatta a babajat, persze jol beoltoztetve, es bebiorzovel felszerelve, hogy ok odabent a meleg szobaban azert halljak, hogyha felebredne, vagy sirna! Jo, tudom ez is kicsit tulzasnak hangzik! Fo a mertekletesseg, es a szoktatas! Azt mondjak eloszor inkabb hordozokendoben, a sajat kabatunk alatt vigyuk ki a babat, mint babakocsiban!

Zsuzsi
zsuzsi74

Sziasztok!

Sasha,
igen, Áfonya jól emlékszik, nálunk volt téma a sálat a száj elé vagy se. Szóval a végeredmény az volt, hogy a sálat nem szabad a száj elé tenni.

Amikor Hanga icipici volt, akkor én textilpelenkát tettem az arcára. Az szépen átengedi a levegõt (de mégsem lesz olyan tökhideg) és még a hidegtõl is védi az arcát.

Na, közben megtaláltam Nyuszimanó írását:
"Valóban nem szabad a száj elé sálat tenni (nemcsak gyerekeknek, nekünk sem), mivel a ki-belélegzés során párás meleg közeget biztosítasz a baktériumoknak, így sokkal gyorsabban tudnak szaporodni és kész a kis torokgyulladás. (uis a torokgyuszi nem a hidegtõl van ámSzóval ha lehet, tényleg NE tekerjük a gyerek szája közé a sálat...egyéb ruhadarabot"

Kata,
én azért várnék ilyen hidegben a kinti sétával. Amúgy nekünk is azt javasolta a dokinéni, hogy kb. 6hetes koráig várjunk a sétával (Hanga is téli, karácsonyiKép). Mondjuk én kivittem 4hetesen, szép idõ volt, és végre jó volt sétálni. De most azért kemény fagyok vannak. Azért az otthoni levegõztetés is jó, és tényleg szoktatni kell. Én úgy csináltam, hogy elsõ nap 5 percig volt nyitva az ablak, gyerek jól felöltöztetve a babakocsiban, ami háttal a nyitott ablaknak állt. Minden ugyanígy történt a továbi napokon, csak az idõtartamot növeltem meg, a hét végén meg már az ablak felé volt fordítva a kocsi, és egy textilpelus volt az arca elé téve, mert azért fújt be a szél az ablakon. A következõ hét közepén már voltunk kint az udvaron egy kicsit, aztán már sétáztunk 500 m-t is szép lassan.

Áfonya,
nálunk is így szokott lenniKép.

Mindenkinek nagyon jó babázást kívánunk!

Üdv
Szila és Hanga
szila

Sziasztok!

Mar kezdek aggodni, annyira nem akar aludni Emma nappal.
Gondoltam, hogy lehet, hogy nem eleg amit eszik, de amikor lemertem mindig 50 gr folott volt amit szopott.
Kaja utan mindig csendben van negyed orat, de utana csak nyugoskodik. Ha nem jovok azonnal, utana uvolt.
Mar lassan allandoan a cicin van.
Szerintetek mit kellene csinalni?
kosz
Kakukkfu
Emma 11 napos
kakukkfu

Kakukkfu,
bufizik Emma rendesen eves utan? Nem lehet, hogy a hasa faj? Nem eszel-iszol olyat, amitol fajhat a pocija? Tejtermeket,v Laktoherbet, kaposztafeleket? Alvasra napkozben megprobalhatnad a hason-altatast, Reka is csak ugy aludt el konnyen. Hanyatt pedig allandoan ala kellett a labat polcolni.
-Afonya
Névtelen

Afonya!

Laktoherbet iszom, nem kellene?
A tejtermekre azt mondtak, napi max fel liter, ennel tobbet nem iszom.
Ha oldalt elalszik, arra azt mondtak meg a korhazban, hogy nem kell kulon bufiztetni.
Az is lehet, hogy tegnap volt egy front, mert ma aludt egy jot, sot meg az is lehet, hogy most is...
kosz
Kakukkfu
kakukkfu

Sziasztok!

Kakukkfû, szerintem ne igyál Lactoherbet, mert Zsófinak többek között ettõl fáj a pocakja, és sok más is írta már.
Szerintem mindenképp büfiztesd a babát, szopi közben többször is, és csak utána tedd le aludni, mert bántani fogja a pocakját, ha nincs megbüfiztetve,, és hamar felébred. ...csak saját tapasztalat

Kata,
Szerintem még ne viddd ki a picurt, pláne 0 fok alatt nem szabad, csináld úgy ahogy Szila írta, nekem is ezt mondta a dokinéni.

pusz
Brokkoli és a 6 hetes Zsófi
brokkoli

Kakukkfu,
Rekamnak is a Laktoherbtol fajt a hasa, amikor abbahagytam az ivasat, elmult neki. Igyal helyette mas teat /szerintem ugyis placebo, a folyadekbevitel es a hit a lenyegKép/.

Talan azert mondtak, hogy oldaltfektetesnel nem kell bufiztetni, mert ha visszajon neki, nem fullad meg, ki tud folyni a szajan. Viszont egyaltalan nem garantalt, hogy igy kijon belole a sok levego, ami fesziti esetleg a pocijat. En 2 mellbol szoptattam, felidoben is bufiztunk /kiralyi tobbesKép/, mert igy tobb kajcsi is fer bele. Probald ki, veszteni nem vesztesz vele. Az elso hetek ugyis a kiserletezgetesekrol, egymas megismereserol szolnakKép
-Afonya
Névtelen

Ja, es ha nem nagyon macera, a napi fel liter tejrol is mondj le par napig /ennyit meger a baba koerzete, meg a Te nyugalmad isKép/, aztan ha javul tole, akkor jo, ha nem, akkor nem attol van.
Névtelen

Sziasztok!

Kakkukfu: Már elment az sms amikor láttam, hogy írtál.
Mától én se iszom a laktoherb teát mások tanácsára. Ha van idõd akkor gyere te is a másik topikba. 2002 március1 és 2003 április között születet gyerekek, ott vagyok én is állandóan és a lányoknak nagyon jó ötleteik és tanácsaik vannak.

Ma volt az elsõ olyan napunk, hogy Márk a hasán aludt eddig nem akart sehogysem a hasán feküdni, de ma kiprobáltuk és elaludt igy is.

Na most megyek
sziasztok
Andy
andy78

Andy,
napkozben lehet, hogy azert nem szeret hason, mert nem tud ugy nezegetniKép
A hason alvas pl. azoknal a babaknal jon be, akik nyugtalanul alszanak, mert igy egy-egy hirtelen osszerezzeneskor nem csapjak szanaszet kezuket, labukat, s igy nem ebrednek fel tole.
-Afonya
Névtelen

Andy!
Kép

Bistos negyon bena vagyok, de nem talalom azt a masik topicot.
Segits!
puszi
Kakukkfu
kakukkfu

Kakukkfu,
ha ide kattintasz, akkor az "uj" topicunkban talalod Magad, ha pedig ide, akkor a fomenuben, ahol /nekem/ baloldalt a "Temak" kozott nagyon sokfele topicot talalsz, es koztuk a "Gyermekek" cimszo alatt a "2002 március1 és 2003 április között született gyerekek"-ben vagyunk.
Remelem, jol linkelekKép
-Afonya
Névtelen

Sziasztok Friss Mamik!

Nekem nagyon bevált a következõ táblázat, nem is volt hasfájós a babám soha. Azt nem vitatom, hogy gyerekenként más és más válthatja ki a hasfájást, de azt hiszem, egy próbát megér a táblázat betartása.

Kép

Üdv
Szila
szila

Zsuzsa
Elõd fordítása: azért nem alszom, mert már nagyfió vagyok, s szeretném az életet még jobban megismerni. De látom, anyukám, h te álmos vagy, ezért holnaptól reggel 8-ig alszom. Okés??

üdv,
bringa és hanna (22 és fél hét)
bringa

nagyfió=nagyfiú
bringa

Zsuzsa!

Én is jártam így akciós bodykkal, pont az Auchan-bõl. Vettem vagy 6 darabot, de jó lesz címszóval. Kimostam, hosszára 3*-ra nyúltKép Azóta babaruhát nem veszünk sem ott, sem a Tescóban. Van viszont itt hozzánk közel egy bababutik. A múltkor bementem ádámnak zokniért, és csak úgy elkezdem nézegetni a kis gatyókat. Mutatja erre a csajszi, hogy milyen jó kis ruhák vannak használtan. Hát nem bírtam ki(bár rengeteg ruhája van a törpének) de vettem neki egy kockás-macis kertésznadrágot és egy csíkos lábfej nélküli rugit, darabját 500 Forintért. De senki nem mondaná meg, hogy használtak. Tök örültemKép
Na, és írtam ide isKép

Betti és Ádám

Kép

Betti
fodbetti

Zsuzsa
mi szoktunk minkétt helyen vásárolni de még edig nem volt baj egyikel sem elentétben a nagyi butikba vett lábas rugijával Kép álandon kigombolodot hiába gomboltam be normálisan .

Pusz Csics és Petike

UI:én is irtam ide Kép
csics

Sziasztok!

Képzeljétek én a Corában vettem olyan rövid ujjú bodyt ami széltében duplájára nyúlt, hosszában viszont összement. Három pici minta van az elején, a vállánál pedig csak olyan átfedés van. Nehogy vegyetek!!!!

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Zsuzsa,
ami nálunk nagyon bevált, az a Kenguru Gold, ha piacon meg tudod venni, úgy olcsóbb, és általában a méret is az, ami rá van írva. Sajnos a corással már jártunk ógy, hogy tök édi volt, megvettük, ott nem próbáltuk fel, modván, úgyis nagyobbat veszünk, na, még az is kisebb volt. Visszavittük, aranyosak voltak, modták válasszunk helyette, de a következõ méret is kicsi volt, és nem volt belõle nagyobb.Kép
A Prince Oliver bodyk is tartósak, szeretem õket. És még, ami nálunk nagyon bevált a Babybell cuccok.

Édi a bébi, megnéztem a profilodba!Kép

Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

Hát Ádám még elég kezdõ játékos, de vannak dolgok, amiket szeret. Ilyen például az ágyára szerelt forgó, zenélõ, amin szép élénk színû bohócok vannak. Jól eltud nekik magyarázni, de aztán megunja, hogy nem válaszolnak, hiába kalimpál nekikKép Ha meg még a zenét is felhúzom mellé, külön jó, csak akkor reklamál, ha lejárt a muzsika. Van, hogy 10* is fel kell húzni neki. Van még egy zenélõ az ágyán, az meg villog, azt is szereti nézni. Meg mindent szeret, ami világít, legyen az a lámpa, a monitor, a tévé, csak nézhesse. Szereti a babatornáztatót is, az alatt is elkalimpál. Igaz, hogy még nem tudatosan nyúl a függõ játékok után, de figyeli, hogy éppen melyiket sikerült megcsörrentenie.
De legjobban velünk szeret játszani, mert ugye mi állandóan beszélünk, nevetgélünk, bohóckodunk neki. Az apját hangosan ki szokta röhögniKép

Ti hogyan vágjátok le a baba körmét? Mert Ádám egyre izgágább, ha alszik, akkor felébred, hogy matatok rajta, pedig nagyon óvatosan csinálom. És hetente le kell vágnom a körmét, olyan gyorsan nõ. Szóval kis közelharc után, de azért sikerül. De mi lesz, ha nagyobb lesz?? Épp ma volt itt a védõnõ(mióta hazajöttünk a kórházból nem volt) és kérdezte, hogy le tudom-e vágni a baba körmét? Azt gondolta, hogy mióta megszületett nem vágtam le? Szépen is nézne ki. Már bennt a kórházban le kellett vágni, olyan nagy körmökkel született. Apja már a fodrászhoz is zavar minket, mert a haja is tök hosszú.

Na sziasztok!

Betti és a ma 12 hetes Ádám

Kép

Betti
fodbetti

Sziasztok,
egyre gyakrabban olvaslak benneteket. Nekem is van egy kisbabám, ma 7 hetes, kislány. Egyébként van már egy nagyfiam is õ 3,5éves.
Ruhákkal kapcsolatban tényleg nem mindig éri meg az olcsóbbat megvenni. Mi hétvégén készülünk a corába, de inkább pelenkát meg popsitörlõt készülünk venni, a popsitörlõk most nagyon jó áron vannak.

Zsuzsa!
Te véletlenül nem gödöllõi vagy? Mintha valahol úgy láttam volna, csak azért kérdezem mert én az vagyok.

Sziasztok
Kata és Nóra (7 hetes)

Betti
Nálunk is volt egy idõszak a fiamnál (igaz már nagyobb volt, mint most a te babád) amikor nem engedte vágni a körmét. Üvöltött, rugdosott, szabályosan le kellett fognunk az apjával, hogy le lehessen vágni a körmét. Aztán egyszer csak elmúlt, ahogy nagyobb lett meg lehetett vele beszélni, hogy milyen szép lesz a körme ha levágjuk stb.
Fkata

Sziasztok,
egyre gyakrabban olvaslak benneteket. Nekem is van egy kisbabám, ma 7 hetes, kislány. Egyébként van már egy nagyfiam is õ 3,5éves.
Ruhákkal kapcsolatban tényleg nem mindig éri meg az olcsóbbat megvenni. Mi hétvégén készülünk a corába, de inkább pelenkát meg popsitörlõt készülünk venni, a popsitörlõk most nagyon jó áron vannak.

Zsuzsa!
Te véletlenül nem gödöllõi vagy? Mintha valahol úgy láttam volna, csak azért kérdezem mert én az vagyok.

Betti
Nálunk is volt egy idõszak a fiamnál (igaz már nagyobb volt, mint most a te babád) amikor nem engedte vágni a körmét. Üvöltött, rugdosott, szabályosan le kellett fognunk az apjával, hogy le lehessen vágni a körmét. Aztán egyszer csak elmúlt, ahogy nagyobb lett meg lehetett vele beszélni, hogy milyen szép lesz a körme ha levágjuk stb.

Sziasztok
Kata és Nóra (7 hetes)
Fekekata

Bocsesz..
Kata
Fekekata

sziasztok Lányok
játékok
igaz az én Petikém már kicsit idosebb de ö is szereti a zenélö dolgokat no meg a csörgöt szereti nagyon .

Körömvágás
vigyázatok nagyon a köröm vágásal mert különben ugy jártok mint mi petike körmével apukája rosszul vágta le véletlenül és most bevan gyuladva és nem nagyon akar begyogyulni a seb Kép

Pusz Csics és Petike Kép
csics

Hali!

Körömvágás: Nálunk a szopi közben jött be a körömvágás, vagy ha kakálKép Szopi közben megpróbálok úgy helyzkedni, hogy rendesen hozzáférjek a praclijához és mivel túlságosan el van foglalva az evéssel, mit bánja õ, ha közben tapizom a kezétKép A másik kezét meg a kajálás utáni kaksizás közben szoktam, bár már 1 nap csak 2-3 kaka van, igy néha szerencsém van, ha nem akkor küzdünk, de inkább elhalasztom. Azt nem tudom hogy vágok körmöt, ha kicsit idõsödik, lehet ki akarja majd venni a kezembõl az ollótKép

sasha és a ma 16 hetes Gábor

Kép
sasha

Zsuzsa
Nekem szerencsém van, hogy anyukámékkal egy városban lakunk, mert így ha bárhova el akarunk menni szívesen vigyáz a gyerekekre.Az anyósom is nagyon rendes, de õ Gyöngyösön lakik.
Még nem sikerült magam regisztrálni, nem tudom én vagyok e ilyen béna, vagy a rendszerrel van vmi, mert bármit írok be, már a szül. dátumomat is próbáltam mindenre azt írja, hogy van már ilyen. Sõt a vezeték nevemre is, pedig biztos nincs olyan másnak. Majd azért még próbálkozom. Az én emilem: fekekata@levele.hu

Nórikám most alszik, szegénykém csuklott és olyan sokáig tartott, pedig már aludt volna. A Gergõ pedig a jákétszerszámaival szerel engem. Kép Na mennem kell autózni. Kép)

Sziasztok Kata
Fekekata

Kata,
meg akartam nezni, mi lehet a gond a regisztracional Nalad. Nekem azt irta ki, hogy az altalad megadott mailcimmel mar van regisztracio. Tehat vagy sikerult a regisztraciod, csak nem vetted eszreKép, vagy valamikor regebben mar regisztraltal, csak elfeledted. Van egy harmadik lehetoseg is: megbuggyant a szamitogepKép
De ha az elso ketto kozott van az igazsag, akkor irj a szerkesztonek /Gabinak/ ide, hogy segitsen.

Kozben latom, hogy Zsuzsa is irt, de ha mar beklimpiroztam ezt, akkor elkuldomKép

-Afonya
afonya

Áfonya!

Megvagy! Már hiányoltunk a másik topicban! Mi van veletek? Úgy elvesztetek!

Zene:
szoktatok zenét hallgatni a babával? Nálunk Ádám nagyon jól eltud aludni a 4 évszakra, meg Mike Oldfield-ra. Meg én sokat hallgatom a Csinibaba film zenéjét (kedvenc filmem, láttam vagy 50*, tudom kívülrõlKép) és abból szoktam énekelni neki, mire õ csak elnézõen mosolyogKép Biztos gondolja, de hülye anyám vanKép Meg a Viva+-on van egy Christina Milian nevû félvér kiscsaj, kis piros szoknyás a videóklippje. Na, hogy azt hogy szereti nézni a fiam! Szinte nem is pislog, úgy bámulja. Vagy magyaráz meg kalimpál neki ezerrel. Apja szerint ezt mondja: kapnálak a kezem közé, leszedném rólad a kis szoknyádat! Kép De tényleg, ha vége van a számnak, már forog is másfelé, meg különben nem szokta nézni a tévét, mert nem rakom úgy, hogy lássa. Nem hiszem, hogy jót tesz a szemének. De legalább már látszik a fiamon, hogy bukik a csajokra, tetszenek neki az egzotikus nõkKép

Szia Kata!
Én is várom, hátha raksz fel a babáidról képet! Tök cuki lehet a fiad, mikor Téged szerelKép

Na sziasztok!

Betti és Ádám(12 hét+1 nap)

Kép

Betti
fodbetti

Fodbetti
Épp most találtam egy nagyon jó módszert a körömvágásra. A hordozókendõbe elõrefelé ültetem hannát, s így nyugodtan le tudom vágni a körmét. Igaz, h Ádám még pici, de szerintem az az 5 perc nem árt me g a gerincének. Nekünk nagyon bejött (igaz még csak pár hete találtam ki) Kép

bringa és hanna (ma23 hetes)
bringa

Bringa!

Köszi az ötletet! Ki fogjuk próbálni! Ha már a hordozókendõnél tartunk! Ti mióta használjátok? És hogy rakod bele a kiscsajszit? Mert nekünk van kb Ádám egy hónapos kora óta(Lieseléktõl rendeltük), de amíg kicsi volt, semmilyen pózban nem sikerült jól belerakni, nem is használtuk. Mostanában vettem elõ újra, és úgy elöl, keresztezve a kendõt, mintha kengurúban ülne, úgy jól beletudom rakni, csak a lába közt olyan vastag a kendõ, nem tudja úgy szétrakni (a lábait), kényelmetlen neki. Így most megint elraktukKép

Betti ás Ádám

Kép

Betti
fodbetti

Zsuzsa!
Köszi az emailt, azt hiszem sikerült a regisztrálás. Az volt a gond, hogy én egyszer régebben már próbáltam regisztrálni (sikerrel) meg is kaptam a jelszót, de már nincs meg. Szóval azért nem sikerült, mert az email címem már foglalt volt, úgyhogy, most egy másikat írtam be, ezt a férjem használja, de mindegy.Ez így egy kicsit lehet, hogy zavaros, de nem akarom részletezni..Esetleg a beírt email címen utólag nem lehet változtatni?

Mi a Gergõvel nagyon sokat éjszakáztunk. Eleve 2 óránként evett éjszaka is, még fél évesen is 3-4 alkalommal felkelt. Volt, hogy felébredt hajnali kettõkor, és 2-3 órát fentvolt. Beszélgetni kellett vele meg hülyéskedni, társaság hiánya volt. Most elaludt nagy nehezen. Jövõ héttõl szerencsére megy oviba.
Nóra viszont nem hajlandó aludni, néha bekómál, de aztán újra nyitva a szeme. Itt van a hordozóba most nem balhézik (kop-kop).
Ma voltunk kint elõször babakocsival sétálni. A Gergõ nagyon élvezte, hogy tolhatja a húgát, nagyon büszke volt magára.Kép

Betti!
Az én fiam is imádja a zenét. Kicsi korában neki is tetszett a zenei adó. Volt, hogy amikor reggel felkelt (úgy kb fél éves lehetett) beraktuk a babakocsiba és bekapcsoltuk tv-t (akkori zplussz) és kb. egy fél órát elnézegette. Addig még tudtunk egy kicsit apával szundítani. Tudom, hogy most sokan megbotránkoznak, én sem tartottam ezt túl jó ötletnek, de amikor az ember alig lát a fáradságtól nem mindig a legjobb "nevelési" módszert válassza.
Az nagyon jó ha minél több zenét hallgat. Nálunk a férjem nagy zenebolond, õ oltogatja a gyereket. De úgy látom tényleg csak a jó zenére indul be a fiam.

Idõ közben beájult a lány a hordozóba. Kép
Kata és Nóra
Katalin (fkata)

Betti
Én is így jártam. Az elején a fekvõ pozíció nem jött be, gondoltam, dobhatom ki a kendõt (nekem Kismamás van, de asszem ua. ??)Vigyázz azért, mert az ülõ pozíció nem túl jó, amíg még nagyon pici. Én kb. 2,5 hónapos kora óta használom, elõtte nem volt ötletem, hogyan. De vannak itt sokkal tapasztaltabbak is (Menta, Borcsa, vagy akár Liesel) akik biztosan tudnak jobb tanácsokat is adni. Most elég sokat van benne, szeret velem fõzni (persze csak az elõkészületeknél, amíg nem forró), meg aztán lassan ki akarom próbálni a többi pozíciót is. Egyébként van egy jó kengurum is (kaptam), amiben szintén szeret lenni, most már fõként kifelé ülve. Így járhat keze-lába Kép
Hanna kedvence (már korábban írtam másutt), a U Bloody Sunday c. száma volt. Ez mindig megnyugtatta, amikor még hasfájüs volt. Szerinbtem olyasmi lehet az öteme mint a várandós kismama szívének. Deminden ütemes zenét szeret.
Dalokban a kedvence a Süsü (az én fa hangommal is! Kép Kép

bringa és hanna(5 és fél hó)
bringa

sziasztok
Zsuzsa
én csak éjjel alszom nappal ritkán ugy 6-7 orát amelett hogy petikéhez éjjszaka még mindig föl kell kelni 1-2x de a kellések közösek éjszaka egyszer én kelek fel petikéhez egyszer apukája Kép nem hiném hogy rossz halása lene atol a babádnak hogy csak fördöszobai hangod van ö igyszereti nekem sincs jo hangom mégis tetszik petikének ha éneklek neki Kép szemöldöke petikének még nincs pedig lasan fél éves csak szép nagy szempilája Kép

Pusz Csics és Petike Kép
csics

Sziasztok!!
Segítséget szeretnék kérni..Meddig kell adni a D-vitamint, mert a 4 hónapos fiamnak a déli evés elött szoktam adni 60 ml gyümölcslét utána tejci. De reggel beadom neki a vitamint, csak anyatejet eszik egyébként.. Ettõl még nem lesz semmi baja? Ha valaki tudná, hol nézzek utána azt is megköszönném..
Köszi mindenkinek..
Tünde!
Névtelen

Tunde,

az en lanyom kb. harom honapos kapott Dvitamin cseppeket, utana mar csak akkor, ha netan valahogy kezembe kerult az uvegcse...talan havonta egyszer..De en egy szornyu hanyag anyuka vagyokKépKépKépKépKépMindenesetre tulelte es nem is angolkoros.Nemsokara itt a tavasz, a napfeny szerintem pont eleg.

Ani
Aniko

Uppsszz.Szoval harom honapos koraig.
Aniko

Hááát, lehet, hogy én paramami vagyok, de nálunk még a kétéves kölök is kapja télen a D vitamint.
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok!

Akkor én is paramami vagyok Kép, de Dóri is kapja még (8 hónapos és két napos).
Nyáron ha süt a nap, nem fogom adni, de most még igen, napi egyet. Persze nálam is van, hogy néha elfelejtem, de ez havi 1-2 alkalom.

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Az én fiam még most is kapja D-vitamint, két hét múlva lesz 1 éves. Annyi, hogy õ tablettát kap, ezt kétnaponta. (Én jobban csípem valamiért.) De ez olyan, mintha a Vigantol olajat naponta kapná 1 cseppjével.

Lina
Lina

Hali!

Én akkor a hanyagmamik táborát gazdagítom! Állandóan elfelejtem beadni a D vitamint GábornakKépKép Ha eszembe jut akkor adok neki. Elvileg meg az anyatejbõl is hozzájut nagyon sok vitaminhoz, többek között a D-hez is!

puszi
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Tünde!

A D vitamint adni kell, én úgy tudom két éves koráig, legalábbis úgy emlékszem nekem anno addig kellett adnom a kisfiamnak.
Kata
Katalin (fkata)

Sziasztok!
És köszi mindenkinek!Szóval nem lesz semmi baja, ha adom neki!Megnyugtattatok!!!Én is kicsit paráztam, de a miatt, hogy nem kap-e túl sokat...A cseppek+ a gyümölcslé is...A dokinénink szerint szóljak ha már nem csak tejcsit kap, de annyira kevésnek gondoltam, hogy nem is szóltam neki.
Jó babázást, gyerekezést mindenkinek!!
Tünde!
Névtelen

Tunde,
nem lehet, hogy a K-vitamin miatt mondta a dokinod, hogy szolj? Mert azt nem kell adni akkor, ha mar eszik gyumolcsot a baba, en ugy tudom.

-Afonya
afonya

Tünde
Áfonyának igaza van, a K vitamin miatt kell szólni a dokinéninek az nem kell már ha mást is eszik.

Kata
Katalin (fkata)

Sziasztok
Latom egy csomoan ide is irogattok ugyhogy nem menekultok tolem es jovok ide is ha van idom.

Zsuzsa
En is vettem az Auchanban 3 rugit,ki is mostam es semmi bajuk,ja ez egyikne kvan de azt en okoztam mert megvasaltam a mintat az elejen es a vasalon landolt a kis medve : ))))
EN is csak BabyBell es Prince Olivereket vettem eddig de nem tudtam megallni az Auchanban a multkor.
Hat igen en msr reg rajotte magamnal is hogy csak a markas jo minosegu ruhak ernek valamit.JA es en kaptam atesomtol es egy csomo Prine Olivert es olyanok mintha ujak lennenek es meg most tovabb is adom a sogornomnek ugyhogy mar 3 baba is hasznalni fogja : )))
Ti csak toritek a fejeteket a baban vagy mar a megvalositasi fazisban vagytok???Hu de izgi…

Jatekok
Bar Alex meg csak 16 hetes ugyhogy nezegeet ies fogdossa csak a jatekokat de imadja felhuzhato mehecsekejet,es a csorgoit.
Egyenlore nem igazan hozzak lazba a draga Fisher Proce jatekai,remelem kesob is megelegszik majd az egyszerubbekkel.
Bar en megfigyeltem a novere mikreinel hogy sokkal jobban eljatszanak a tepsivel meg a muanyag kukaval mint barmilyen jatekkal : )))

Koromvagas en eves utan vagom akor kevesbe nyugi miatta,de igy si surun kell vagni a kezen,ja es a laban megmeg egyszr sem vagtam,erdekes.

Fkata
Udv itt es gratula mindket gyermekedhez.

Alvas
Alex szerencsre alszik ejszaka 9 orat es akkor en is alszom igy napkozben csak ritkan szunditok el vele nehany percre.Regel is alszik meg 11-ig az eves utan nilyenkor csinalom azta franya hazimunkat : (((Utana mar csak a jatek meg a seta van delutanra.

Pusz
Kataa es Alex 16hetesen

Kép
Kép
kataa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?