Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Sziasztok!

Üdv Miliné, Mimoooo, ciripke1977, snezsanett!!!!

Zsani!
Nagyon szép a kislányod!

Móni!
Várjuk a uh képet. Tényleg nagyon cuki a kislányod a képen. :)

Timurr!
Köszi az érdeklődést, jól esett. Komolyan. Már azt hittem rám már nem emlékszik senki sem. :)

Tehát kérdezted a hordozót. Én most tervezem, de nem megvenni, hanem csinálni, nagyon egyszerű, csak be kell szegni az anyagot és olcsóbb is. :) Van kengurunk, de nekem nem jött be, Manó hamar kinőtte. Viszont nyáron nagyon jól jött volna a hordozó a nyaralás alatt. Mivel egy kisebb túrán voltunk, nem vittük magunkkal a babakocsit, majdnem végig kellett cipelni, ráadásul elaludt az ölembe, senkinek nem engedte, hogy vigye, csak én. Már akkor 13 kg volt. Tehát majd megpusztultam a végén, már a tájban sem tudtam gyönyörködni, csak a lépéseket számoltam, hogy mikor érünk már vissza. :) Akkor az egyik pulcsival kötöttük a derekamra. Na akkor nagyon jó jött volna a hordozó kendő, mindenképpen lesz helye nálunk. :wink:
Nevek még maradtak legutóbbról. :) Vagyis kislánynevek. De egyelőre fogalmam sincs. De apát megint rá kell vezetni a nevekre. :) Azt higgye, hogy ő választotta.:D
Vitamin: Én nem szedek semmit, Manóval sem szedtem. Most is rákérdezett a doki, de megmondtam, nem szedek, viszont zöldség és gyümi minden mennyiségben. Tiszteletben tartotta, csak annyit mondott, hogy ha tél lenne, akkor javasolná, főleg a D vitamin pótlását, de hát jön a nyár. :) Ja és a jód pótlást, mert erre nagyon kevés van, de már ezer éve jódozott sót használunk.
Amúgy én nem hiszek ezekben a mesterséges vitaminokban. Szerintem, aki rendesen és változatosan étkezik, annak nincs szüksége rá. Jó, igaz nem lehet tudni, hogy a bolti mi van, de a saját kertben tudom mit eszek. Kb. 2 hete, mondta a tv, hogy a mesterséges vitaminok túlzott fogyasztása káros lehet, pl. a, b, bétakarotin és a c vitamin. Sőt magzatkárosító is lehet. Én maradok a természetes dolgoknál. Biztos lesz ellenmondás, dehát ezért vagyunk itt. :)

Jutta!
Síelés? TE is? Vigyázz magadra!!!
Márknak már mondtuk a tesót, tudja is, hol van, de ennyi. Még ráér, még nem nagyon érti szerintem. Szeptemberig még sokat fog fejlődni.
Már voltál vérvételen? Nekem az első 16 hetes lesz, nem kell túlzásba vinni. :) Ezért is mentem 11 hetesen elsőnek dokihoz. :)

Hajni!
Nagyon csini vagy!
Pocak szép:) Látnád az enyémet. Most voltam védőnőnél is, hát....:D
Most súlyra annyi vagyok, mint amennyivel bevonultam Manóval a korházba, sőt a pocak körfogata is. De most nem érdekkel. Mázsásan azért nem akarok szülni. :wink:

Folyt. köv.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Csak két mondat.

Tesó jól van. 4,1 cm.
itt az első kép.
Kép

jó éjszakát mindenkinek!
Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Bocsi az eltűnésért már megint. :oops: :) Most is rövid leszek....

Fú Jolka!
De szép nagy már a pocaklakód!
Nekem a 3 éves fiam nem nagyon fogta fel a tesó kérdést egészen addig amíg azt a vezetékes kapcsolatos babás reklámot nem látta...addig nem tudta elképzelni miért mondom,hogy a pocakban van egy babuci. :D

Tontica!

Örülök,hogy minden rendben az ikrekkel!!!!

Hajni!

Gratula a 12. héthez!!!
Hipp-hopp eltellik ez a pár hónap nem? Az elsőnél olyan lassan teltek a hetek...most meg szalad az idő.
Legalább is nekem így tűnik,tűnt. :D

Újaknak üdv és gratula a babákhoz! :wink:

Rólunk:
Vannak napok,vagyis inkább órák amikor már jobban vagyok...de ezek kivételével alig tudok az ágyból kikelni...hányinger és egyéb fura érzések miatt...de amúgy minden ok..remélem. :D

Kép

KépKépKépKép
*orsi*

Orsi!

Manónak is nagyon tetszik az a reklám, szerintem Ő is akkor foghatta fel. :) De még minden percet kihasználok egy gyermekesként. 7 éves voltam mikor megszületett az öcsém, de megéreztem. Manó egyelőre imádja a babákat, de egy saját tesóhoz mit szólna, fogalmam sincs.

Szia

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Hajni
gratula a 12. hthez:-)
elvileg én is ott tartok:-)
kíváncsi vagyok az uh mit mond majd megint

Jolka
köszönöm,hogy válaszoltál.Én most csereberéltem egy kendőt,de nincs kötözési infóm:-(Majával kengurum volt,de nem sokat használtam,elég jól bírta,bírja a babaakocsit.
13 kiló?????jesszus,Maja most 11 :-)

Vitamin:teljesen igazad van,ha sok gyümit,zöldségt eszel,felesleges és ha még jól is táplálkozol,pláne:-)
sajnos én nem,csak is "rossz" kajákat kívánok,márha kívánok valamit.A tejet kihányom,gyümölcsök közül most csak az eper a nyerő,az meg nagyon drága:-(és hogy a kacsazsíroskenyérbe mennyi vitamin van (most két napja azt eszek) bár ahhoz azért eszek pradicsomot,ubit.

édes a kis manód :-)

Maja is szereti a babás reklámot,és most már amikor látja a pocimat egyből jön,hogy baba,baba,édes....

Timurr
Vendég

Sziasztok Lányok!

Ismét újabb hét kezdődik.

Nálunk a kislányom azt hangoztatja minden ismerősnek, hogy a gólya hozta a tesókat akik anya pocijában vannak és a gólya megviccelt bennünket mert nem egy bébit hanem kettőt tett anya pocijába. A Dumbó adta az ötletet, hogy a pocibakerülést vmilyen úton-módon kikerüljük. Ugyanis Zsófi most van a miért? korszakban és mindenre kíváncsi. Nem tudom ez meddig tart, de néha már uncsi egy kicsit.

Hajninak gratula a 12. héthez. Én is nagyon várom már.

Tontica köszi a segítséget.

Üdv: Zsani

snezsanett

Sziasztok!

Timurr!
Nálam a vajas kenyér a nyerő, de Anyuéknál vár engem is a kacsazsír. :) De csak reggel eszem, D.u főzelék, este szintén valami könnyű. Hús nagyon ritkán. Nem bírom. Fújjj.....REmélem azért nem leszek vega. :) Nálam nincs gond a tejjel, de mostanábban nem nagyon iszok, legfeljebb kakaót. :)

Zsani!
Nagyon cuki lehet a kislányod.

Ma jelentkeztem be a 12.hetes uh. Az ünnep miatt, csak jövőhétre kaptam időpontot. De a doki szerint 11-13 hetes korban kell elvégezni. MÁr csütörtökön is megnézte. Akkor 1mm, volt, tehát nagyon jó, 3 mm-nél kezdődik a gond. Annyit csak nem növünk 1 hét alatt.

Holnap megyek a munkahelyre, bejelenteni, hogy még itthon maradok. :) Na majd jövök és beszámolok, mi volt.
SZép estét mindenkinek!

sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Timurr!

Pár link a kendőhöz. :)
http://www.mobywrap.com/instructions.php
http://www.babakozelben.hu/praktikusinf ... _kendo.htm

Biztos vannak jobb oldalak is. EGyszer volt egy egész sorozatom, de eltünt. Pedig valaki itt a babaneten tett fel, egy tök szupi oldalt. Hátha megtalálod.

Szia

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!
Folyamatosan mindenki szabdkozik az eltünésért, hát én lennék a következő. :oops: De otthon nem szeretek netezni csak itt a nyugis munkahelyemen. Irígykedve olvastam, hogy egyesek más elérték a bűvös 12. hetet, bár én már a 40-re pályáznék, tudom illúzióromboló, de sosem szerettem terhes lenni.

Jutta, látom Te is kistarcsán fogsz szülni. És kinél? Jársz majd szülésfelkészítőre meg terhestornára? Én a múltkor jártam és nagyon jó volt a hangulat.

Az én hangulatom viszont a béka feneke alatt van, :cry: hétvégén bejelentettük a hírt a családnak és nem mindenkinek volt felhőtlen a öröme. A többit nem részletezném, 2 éjszakát végigbőgtem, aztán tegnap egy cipőboltban is hülyére vettek, most jobb ha nem mondtok rám semmi csúnyát, mert helyből elbőgöm magam.

Én nagy hordozókendő párti vagyok. Anno rendeltem egyet a kismamából, de annak a leírása számomra használhatatlan volt (vagyis azok a megkötési módok) így fogtam a gyereket meg a kendőt és az internetről tanultuk meg a dolgot. Szóval ajánlom figyelmetekbe a www.hordozokendo.lap.hu oldalt meg ezt: http://www.babyzimmer.de/html/baby/tragen/index.php, ezen belül is én ezt a hordozási módot preferáltam: Die Wickelkreuztrage
(gondolom lejött, hogy egy kukkot nem beszélek németül)

Tegnap voltam védőnőnél (2 gyerekkel, nagy élmény volt), Icuka (a védőnő) csak lesett hogy már megint. Eléggé kiakadtak, hogy még szoptatok (hozzáteszem a dokinak szeme se rebbent), megkaptam a repi gravidás mappámat, de valahogy nem visz rá a lélek hogy nyomassam a vitamint, talán vas meg kalcium nem ártana, de így is kellően el fogok terebélyesedni (pont nyárra) :?

Azért van jó hírem is, szinte teljesen elmúlt a hányingerem és semmit sem szedek. Valami túl szép, hogy igaz legyen :!: Az étvágyam sem olyan nagy már.

Na most hogy jól kiírtam magamból a bajaimat sokkal jobban vagyok, köszi hogy meghallgattatok!

be lehetne kerülni a táblázatba: ciripke1977/30/9+x/2007.10.11/Kistarcsa/2 tesó/2 és 4 év

Köszönöm

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Sziasztok Lányok!
Csak megkérdezném, hogy a mensi megjövetelének idején éreztetek valamit?
Mindenkinek kellemes és probléma mentes pocakosodást!
Jolka nagyon szép a babócád! :D
pusz szép napot!!

Kép, Kép
nemen

Sziasztok!

Kép

Ciripke!
Család néha furcsán áll a dolgokhoz. Gondolom az elsőnél lelkesebbek voltak. Lehet, nálunk se lelkesednek majd a 3. gyereknél. De anyósnak, muszáj, mert csak tőlem várhat unokát. Ugyanis a férjem egyke. :)

Szerencsére mi 2 hete leszoktunk a ciciről. Közösen megállapítottuk, hogy elfogyott a tejcsi. Az én védőnénim is csodálkozott, hogy még most hagytuk abba. De nem rosszallta. Merte volna. :)

Nemen!
Csak nem? Bocsi, hogy a másikba nem írtam, pedig mindig készülök. Mesi előtt én mindig görcsöltem. Most is, de nem jött meg. :) Sőt az első hetekben görcsölgettem egy kicsit, de ezt a méh növekedésének tudtam be. Nem szaladtam vele dokihoz, mert, ha baj lett volna, azon már úgysem tudott volna segíteni. Remélem lassan jó hírekkel jössz. :)
Köszi a babóca nevében a dicséretet.

Munkahely: Túl vagyok rajta. Bejelentettem, hogy nem megyek vissza szeptemberbe. Viszont a felhalmozott fizetett zabijaimat kivettem, azért gyesen lenni szeptemberig necces lett volna. Még jó, hogy tanárként több szabit kapok, ennyi előnye van. :)

Mentem is!

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Jolka!

Köszönöm, hogy bekerültem a listába. Nem anyós volt hanem egy dédi (akinek valjuk be a legkevesebb köze van a dologhoz!), de helyreállt a béke. Mi mindketten egykék vagyunk, és én annyira utáltam, hogy megfogadtam egykém nem lesz.
barnu is megemlíti néha hogy már nem sok tej van, de nem adja fel egy könnyen, pont most jött ide könyörögni. Na megyek leszerelni, mert nem hagy békén! Ezért írogatok én a munkahelyről!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Sziasztok!

Megvolt a mai uh.
Megvan mindene, keze-lába.
Mozgolódott, dobogott a szivecskéje. :)
A nyaki redő: 1.1 mm. :)

Kisnyuszim:
Kép

Ciripke:
üdv itt. :)

Orsi:
nekem meg most telett lassabban, Marcinál hipp-hopp elrepült. De akkor napi 12-14 órákat dolgoztam. :lol:

Nemen:
drukkolok. :))
Vendég

Sziasztok!

Hajni!

De gyögyörű ez a gyerek!!! :lol:
Örülök,hogy minden ok vele!!!
A nyaki redő értéke is szuper!!!

Én mindkettőnél itthon voltam vagyok a terhesség alatt,mert a munkahelyem elég veszélyes a babára nézve,így kirtak veszélyeztetett terhesnek. Most azért tellik gyorsabban,mert Domi teljesen lefoglal.:)

Ciripke!

Tudom mit érezhetsz most....
Nálunk egy fokkal még rosszabb a helyzet,mert szó szerint rettegve mondtam el a családnak...apunak hétvégén fogom valahogy...
Az első gyereknél apu elfogadta,de nem örült.Anyu a hátam mögött beszélt a párommal,hogy vetessük el Domit...( a párom természetesen felháborodva nemet mondott)
Most sírva félve közöltem anyuval hogy mi a helyzet és kértem hogy csak egy kicsit örüljön,olyan jól esne...
Azt mondta kis idő múlva,hogy hát én örülök csak az anyagi helyzetetek stb stb...
Mindíg elsírom magam amikor olyan történeteket olvasok,hogy a nagyszülők a meghatódottságtól bőgve örültek a leendő csemetének.
Na nem ragozom tovább.....
Egyébként anyu imádja Domit...már.
:?

Nemen!

Most,hogy kérdezted beugrott nekem,hogy tegnap miért fájhatott úgy a hasam(meg is ijedtem kicsit)...most kellett volna megjönnie.
DE nem jött szerencsére.:)
Ezek szerint ez normális lehet....

Orsi

KépKépKépKép
*orsi*

Csak gyorsan beköszönök.... :lol:

Kiderült, hogy Lucas lakik a pocakomban... :lol:

Nemen
Mensi várható idején előfordulhatnak görcsök, barás folyás...

Ciripke
Sajnálom.... nálunk a lányomat a nagymamája talán félévente egyszer látja... :cry:
(mit szeretnél tudni a kendőről?)
Vendég

Nálunk azért nem ez a helyzet, sőt hetente többször vannak ott a gyerekek, ezért is volt még furcsább a szitu

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Orsi!

Na akkor én nem is nyavalygok, látom máshol sem jobb a helyzet!
De nálunk már rendeződött, dédi még fel is hívott, hogy nem úgy gondolta...stb.

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Orsi!

Na akkor én nem is nyavalygok, látom máshol sem jobb a helyzet!
De nálunk már rendeződött, dédi még fel is hívott, hogy nem úgy gondolta...stb.

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Betsy:
gratulálok a kukishoz. :lol: :lol:
Gondolom az eredményed is ok-s lett :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Hajni!
Örülök, a kiváló eredményeteknek! Nálatok mi a következő vizsgálat?

Betsy!
Gratulálok nektek! Apa, akkor, most nagyon büszke, hogy fia lesz.

Orsi!
Sajnálom, hogy a család nem lelkesedik, nekem ez nagyon furcsa. :( De anyukád, miért nem? Nem azért, mert még nagyon fiatal vagy, hogy élj egy kicsit előtte? Ismerőseim között van egy ilyen nagyi, aki emiatt bőgött napokig. Utána, meg azért mert nem kapta meg az unokáját, még megfogni sem engedték neki. De mióta meg van a második unoka, minden rendben, végre Ő is lelkesedik.

Tudom, hogy a következő kérdés még korai, de... Szülés után használtattok haskötőt, v. valamit, ami lenyomta a pocakot. Én kb. féléve hallottam róla először. Szép pocakom maradt, ugyan nem is tettem ellene. Viszont, egy darab terhességi csíkom sem volt, előny, ha valaki plusszal indul. :)

Szép napot mindenkinek!

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Jolka!

Az első kettőnél én sem használtam (nem mondta senki, hogy van ilyen), de már engem is foglalkoztat, annyian mondták, hogy jó! De olyan véleményt is hallottam, hogy jobb, ha a saját hasizom erősödik meg minél elöbb, szóval nem jutottam előrébb a kérdésben!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Sziasztok Lányok!
Gratulálok nektek, olyan jó látni, hogy tényleg sikerülhet a baba :D nekem sajnos 2 napot késett és megjött, már pedig kezdtem elhinni :cry: , de úgy látszik most megkapjuk a magunkét, amiért Anna olyan könnyen összejött :D
Bocsi, hogy ide írogatok :D amúgy Ti tettetek valami plusszt az ügy érdekében, olyan jó lenne tudni mit kellene másképp csinálni vagy ez csak szerencse kérdése? és annak ellenére, hogy minden rendben (ami nem is biztos, csak Anna miatt feltételezem) mégsem sikerül?
Hajni Te voltál dokinál is?
Adjatok tanácsokat!! :D :D
pusz, mindenkinek

Kép, Kép
nemen

Nemen:
sajnálom. :( De tudod, úgy hó, új remény. :lol:
Marci nekünk is az első ciklusban összejött, kisnyuszink meg az 5-ben. :oops:
Igen, én voltam orvosnál, tüszőt néztünk, mert nekem volt februárban egy elég komoly műtétem. De szerencsére minden ok volt.
Próbáltál hőmérőzni? Vagy van ilyen lh teszt ( bár aszerint nekem abban a hóban nem is volt pé-sem, mikor fogant a babó. :lol: )
Ezeket érdemes kipróbálni.

Jolka:
én 2-án afp, 7-én 4D., 11-én meg doki. Ezek a mostani programok. :wink:
Vendég

Sziasztok!

Visszajöttem síelésből, tök jól telt. :D

Jolka, köszi az érdeklődést, én nem síeltem, csak az egyik délelőtt egy lenti "gyerekpályán" kb fél órát - csak hogy ne felejtsem el teljesen... Eszem ágában sem volt a fenti pályákra felmenni...
Jót sétáltam, olvasgattam és pihiztem, naés majdnem mindig volt velem valaki aki éppen inkább pihizett! :wink:

Hát nem tudom, hogy esne nekem, ha nem lekesedne a család...
Szerencsére nálunk nem ez a helyzet, párom 31 én 28 leszek, első gyerek... jövendő nagyszülők majd ki ugrottak a bőrükből. Ráadásul páromék családjában az első unoka, tehát ott aztán 2x öröm. :lol:

Nálunk inkább az a gond, hogy anyukám NAPONTA telefonál, hogy minden rendben van-e. :roll:

Nemen, sajnálom, hogy nem jött össze! :(

Hajni, örülök, hogy minden rendben! :D

Ciripke,
Igen én is Kistarcsán fogok szülni, tudsz róla mondani vmit? Mi most költöztünk Bp-ről ki Veresegyházra és nem ismerem a kórházat, de szülészetéről csak jókat hallottam. Az én orvosom Szabó dr. - Gödöllőre járok hozzá - és a tiéd? Valószínüleg fogok menni szülésfelkészítőre, te?

Szép napot!

Jutta

Kép
jutta

Szia Jutta!

Kíváncsi vagyok, mi a benyomásod a Szabóról? Nem ismerem csak hallomásból. Én a Gerőhöz járok, ott szültem a másodikat is, ő is az Átriumban rendel, gondolom Te is oda jársz. Ő a főorvos, nagyon lelkiismeretes és sokat pályázott azért hogy így fel legyen újítva a szülészet, szívén viseli az osztálya sorsát. Mondjuk nyomatja is az alapítványi szobákat, de nekem megéri az a pár 1000 ft a külön budiért.
A szülőszobák nagyon komolyan fel vannak szerelve, de őszintén én inkább a fájásaimmal voltam elfoglalva és azon nem sokat segített a gyertya meg a zene amit a szülésznő hangulatkeltés céljából dobott be. A pezsgőfürdőt sem élveztem egy cseppet sem, de az lebegett a szemem elött, hogy elviselem, mert az meggyorsítja az eseményeket. Mindezeket összegezve azért nagyon jó volt és szívesen megismétlem.
Kistarcsán még a gyerekosztállyal kapcsolatban vannak jó tapasztalataim, ott is minden ok.
Jó lenne járni a szülésfelkészítőre, meg a terhestorna is jó csak lenne ennyi időm!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Sziasztok!

Ciripke, elhiszem, hogy 2 babó mellett nem biztos, hogy van időd mindenre...

Szabó dokival még csak egyszer találkoztam, egy ismerős ajánlotta.
Rendes volt, de majd később meglátjuk.
Miért Te mit hallottál róla?

Az alapítványi szobát tuti én is kérni fogom, az a pár ezer Ft már nem számít, és legalább tiszta - szép környezetben leszek a babóval az első pár napban.

Úgy tudom, hogy május 8-tól van szülésfelkészítő s kórházban, én tuti menni fogok, ahányszor csak tehetem, hiszen nekem az első baba. Ha Te is jössz valamikor, akkor azért írd meg, vicces lenne személyesen is találkozni.

Na megyek tornázni (Rubin Réka DVD-t vettem)!

Szép napot,

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Nemen!
Sajnálom, talán a következő hónap sikerül. Anna szopizik még, hogy haladtok a leszokatással? Képzeld nekünk sikerült, vagyis elfogyott szépen lassan a tejcsi, lehet, a terhesség miatt. :)
Mi nem tettünk semmit, elhatároztuk, hogy jöhet. Dokinál voltál már? Az egyik ismerősünknek, az első baba mesterséges úton sikerült, a második csodák csodájára természetes úton, most nagyon boldogok. Szerintem, a nagyobbik megcsinálta az utat a kicsinek. :) Személy szerint a hő mérésébe, tesztelgetésben nem hiszek, de végső elkeseredésben ehhez fordulnék, megerősítésért.
Mi megvártuk a mesi utáni 13-14. napot, pár napig aktívak voltunk, apa örömére. :) Mindenestre ne görcsölj, ne olvas buta történeteket, mert azzal csak lelkileg teszel rosszat magadnak. Tehát rám se hallgass. :wink:

Hajni!
Kisfiadnál is csináltattok 4D? Mi, most is kihagyjuk. Biztos szép élmény, de én inkább élőben szeretném látni. Mind1, hosszú az ellenérvem. :wink: Az biztos, amikor megkaptam Manó első uh képét, boldog boldogtalanak mutattam, pedig akkor még csak egy maszat látszott. Viszont én a világ legszebb babájának láttam. :wink:

Ciripke!
Én, pedig azt hittem, hogy a pocaszorítónak, pont az a feladata, hogy tartsa a hasfalat, hogy nem engedje el magát. Mint pl. nálam. Másik, ami foglalkoztat, hogy egyáltalán lehet-e használni közvetlenül szülés után, hisz akkor még minden olyan eleven belül. A legjobb, szülés után kb. 3 hónappal elkezdeni hasazni. :) Na persze, ha az ember rá tudja venni magát. :wink:
2 gyerkőc után is elmennél még szülésfelkészítőre? Nálatok miből áll?
Itt Nyíregyen ez a feltétele, hogy apát beengedjék a szülőszobára. Jó, előtte be kell fizetni egy jelképes összeget az alapítvány számlájára, ami okés is. 3 alkalomból áll, amit folyamatosan indítanak, első alkalommal Doki beszélt az osztályról, a lehetőségekről, majd egy dili doki tett fel pár kérdést, kíváncsi volt a félelmeinkre... legközelebb végig járhattuk az osztály, az előkészítőt, az alapítványi szobát, szülőszobát...Utolsó alkalommal a védőnő beszélt és mutatta a gyerek ellátásáról pár dolgot, amit ki is hagytunk, mert nem értünk oda. :)
Mi sima, de szépen berendezett szülőszobán szültünk apával. Több nem is kellett volna. Viszont soron nem szülnék, több emberrel egyszerre. :? Hallani, hogy más is szenved, vagy már "végzett".
Még nem döntöttem, de szerintem, megint baba-mama szobában leszünk. itt is van külön wc :wink: és zuhanyzó, pelenkázó helyiség, tehát minden, ami kell. Na és társaság, ha szükség van rá. Alapítványi semmi képen egyelőre, hacsak Manó miatt nem, de lehet, jobb, ha nem látogat meg a korházba. Fogalmam sincs, hogy lenne jó, biztos sírás lesz, ha haza kell mennie Apával. Ti, hogy gondoljátok? Na és a többi látogató. Itt beengedik a rokonokat az alapítványiba, de csak ide. Nekem ez nem hiányzik, inkább kimegyek, ha jönnek. Nem kell az első napokba zavarni a babát, egyelőre kettőnknek kell megismerkedni, szerintem.

Jutta!
Örülök, hogy minden ok, és vigyáztál magadra. Nekem, anno azt a jó tanácsot adták, hogy sokat pihenjek szülés előtt, minden pillantott használjak ki. Milyen igaz, azóta, ha pihenek is, állandóan Manó körül jár az agyam, nem fázik, szuszog-e, ...:)
Tehát csak használj ki minden pillanatot magadra, mint leendő első gyermekes anyuka. :)

Bocsi, nagyon hosszú voltam...:)

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Jöhetek hozzátok? Régi babanetes vagyok, de amióta a két nagy lurkó ovis, már alig jövök errefelé. Most viszont megint "jogos" felhasználó lettem, szeptember 29-re vagyok kiírva a harmadik babával. Eddig nem volt problémamentes a pocakosodás, ezért nem jelentkeztem, csak ma, hogy beléptünk a 13. hétbe. És remélem az első trimeszterrel magam mögött hagyhatom a rémálmokat is!

Most először fogok a Mávaban szülni, ha valaki tud majd tanácsokat adni, szívesen fogadom. Igyekszem visszaolvasni majd, hogy megismerjelek benneteket, ti pedig kérdezzetek bátran, szívesen válaszolok mindenre.

solya
solya

sziasztok
olyan happy vagyok,ma voltam a 12 hetes uhán,ami érdekes lett,mert már összeissza vannak az időpontjaim ,a mai méretek alaoján 13 hetes vagyok kereken.
Crl:5.7
Bpd:2.2
N.r:1.6

és annyira jó volt látni,láttam kezét,lábát,mocorgott,ficánkolt,eleven posrtéka már most,imádom:-)

Solya
szia:-)

Hasszorító:én most beszereztem egyet,mert hatalmas hasasm maradt Maja után és most megpróbálom hátha használ.Én azt hallottam egyből a pocira és hat,kipróbálom.

Alapítványi szoba sajnos nálunk nincs:-(Sőt Majával 6-7 ágyas gyerekágyi szobába kerültem,egy borzalom volt.

Nemen
hajrá
Maja nekünk is elsőre jöt,kistesó meg harmadszorra.
Szerintem kitartás a baba titka.

Jolka
köszi a kendős linkeket,már begyűjtöttem pár oldalt:-)

Timurr
Vendég

Sziasztok köszi a biztatásokat!!nagyon aranyosak vagytok, kár hogy nekünk már csak téli babánk lehet, de azért majd benézegetek hozzátok! :D :D
Jolka! Már csak reggeli(inkább hajnali) szopi van (1 hete), de már nekem is nagyon kevés a tejem még ezt tartjuk vagy két hétig meglátjuk majd mi lesz és utána pápá cici :D Ti meddig tartottátok az utolsó szopcsit? Nem tudom hogy reagálna, mert eléggé nehéz a reggelit abbahagyni fél-3/4 órát is szopogat.
Jó pocakosodást nektek!!
pusza

Kép, Kép
nemen

Sziasztok!

Szia Solya!
GYere bátran, üdv itt a topikon.

Timurr gartulálok a kiváló eredményetekhez. :)
Milyen hasszorítót vettél?
Linket szívesen. :)
Nalunk 1, 2, 4, és 6 ágyas szobák vannak. Ha jól emlékszem. A 6 ágyásba a császáros anyukákat teszik akik még gyengék, és nem kérik magukat máshova, vagy azok mennek, akik pihenének még egy kicsit. Nagyon meglepődtem amikor megláttam Nyíregyi szülészetett, mert teljesen fel van újítva, tiszta, modern. És még a jelemző korházi színek sincsenek. Kiváncsi vagyok két év után mi maradt belőle.
Tényleg nálatok angol pólya vagy hagyományos jön be? vagy egyik sem?

Nemen!
Nálunk nem volt utolsó szopi. Végig kettő volt egy nap, reggel és délben. Délben az elalváshoz, ami csak 5 percig, ha kellett. Féltem, hogy fog aludni nélküle, de általában 10 perc után beájult. CSak egy kicsit sötétet csinálok a szobába. Lehet, hogy Anna is már csak cumizik reggel, mert már nincs annyi tejcsi. Mutasd meg neki, hogy elfogyott. Manót végül ez győzte meg. Ugyan sosem hit nekem, ő is ellenőrizte, és vesztemre egy cseppet mindig kitudott sajtolni. :) De a legutoslsónál, már egy csepp sem volt. Így meggyugodott és beletörődött.
Gyere azért, ide hozzánk is, beszámolni a hírekkel. :)

Sziasztok!

Nálatok milyen idő van? Itt szupi, meleg és süt a nap. De lassan külditek ide a rossz időt. :) :wink:

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Jolka
köszi:-)
te mikor mész uhra?

hasszorítót a teszveszen találtam 1500ért gumis bigyó,tépőzáras.

Nálunk pont telt ház volt a roominba és ezért kerültem gyerekágyra,egy kínszenvedés volt.Jöttek mentek a látogatók,ott ültek az ágyamon ahova később a babát hozták szoptatni,tiszta ideg voltam.Először nem volt tejem,Maja csak sírt,mire lett hely a babamama szobába besárgult,akkor meg állandóan fény alatt volt vagy aludt.Nagyon nehezen kezdtük így a szopit,egyszer tettem a kórházba tisztába,alig vártam hogy hazajöjjünk.remélem most majd nem lesz teltház.

a kórházba angolpólya volt,kisnyúlnak szereztem be 2 dbot,jó lesz hálózsák helyett.És kókuszt is szereztem,mert azt hallottam szeretik ha bevannak bugyolálva.van sima pólyánk is de nekem az túl nagy,kétszer volt Maja benne,de nem szerettem,meg meleg is volt nyáron

Timi Kép Kép angol pólyás Maja Kép Maja a keresztcsajommal
Vendég

Sziasztok!

Timurr!
Gratulálok Kisnyúlhoz! :D

Brigó

Kép

Kép
brigó

szia Brigó
köszike:-)
mi újsg veletek?
várunk babafalván,persze írhatsz itt is ;-)

Timi
Vendég

Jutta!

Én szeretnék menni a szülésfelkészítőre, egyrészt sokat felejtettem, ezer kérdés gyülemlik fel bennem is másrészt jó hasonló emberekkel találkozni akik nem unják ezt a témát. Úgyhogy szerintem mindenképp találkozunk majd! Ha nem jutna eszembe légyszi figyelmesztess már! Egyébként nem kötelező és papák nem is nagyon járnak (egyszer vittem el a férjem, de szó szerint majd elaludt, így nem erőltettem). A terhestorna meg azért volt jó mert megtanultuk a légzést és lehet hogy nem ér semmit a fájdalom ellen, de jól eltereli róla a figyelmet.
A Szabóról én nem szeretnék semmi rosszat mondani, de jókat meg nem hallottam róla. Szakmailag semmi negatív csak annyi, hogy az se tudja ki a páciense (futószalag dolog) a lóvénak viszont nagyon örül! Szóval semmi képpen nem szeretnélek lebeszélni róla, ha szimpi, mert az a lényeg!

Az alapítványi szobáról csak annyit, hogy egy hormonokkal megtámogatott depis kismamának nem lehet a kedvére tenni. Tarcsán 2 ágyasak ezek a szobák (persze kiveheted az egész szobát is ha a papa is beköltözik) és akikkel beszéltem ki voltak akadva a szobatársukra, hogy állandóan benn lógott a férjük így nem tudtak szoptatni meg Wc-zni nyugodtan, én meg azért bőgtem mert egyedül voltam és semmi társaságom nem volt, még jó hogy volt Tv, különben meg is őrülök! Jó lett volna, ha van valaki akivel az ember megoszthatja a bajait.

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Halihóóó!

Én is itt, de napok óta olyan zizi vagyok, biztos az idő vagy nem tudom, de semmihez nincs kedvem, így csak olvasgattam. :oops:

Timurr:
gratula az uh-hoz:)

Betsy: merre jársz??
Vendég

Sziasztok!

Timurr!
Nagyon cuki a baba a képen. Kis pocakos. :)

Én ma voltam 12. hetes uh.-n. Minde ok. Tarkóredő: 1,5mm, u.a. mint Manónál volt anno. :)

Én pólya párti vagyok, amikor meleg volt, akkor nem kötöttem be, csak alata volt. Nekem kényelmesebb volt így a szoptatást is. Szerintem a baba tartása is jobb lesz, később. De legjobban azt szeretem benne, hogy, ha jönnek a látogatók, nem gincsolják agyon a gyereket, csak a pólyát foghatják meg, ha adom a gyereket. :)

Timurr nálatok beengedik a korterembe a látogatókat? hú, azért az már dúrva. Nálunk nem jöhet be senki, szerencsére, kismaminak kell kimennie folyosóra. Itt le lehet ülni, dumcsizni. Látogatók visszik a betegséget, a férfiak megbámulják a másik ágyon kinlódó, vérző anyukát...nem tartom helyesnek. A lakásomba sem jöhet be boldog-boldogtalan nézelődni. Azért vannak emberi jogok is. Aki meg nem áll fel, mert a másik ágyon valaki éppen szoptatni akkar, az bunkó. Én csak a szüleim és barátnőim előtt is úgy szoptattam, hogy előtte megkérdeztem nem zavarja-e őket. Hát, én ilyen szemérmes vagyok.

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Jolka
örülök,hogy minden oké az uhán:-)

Igen bejöhettek a látogatók,amikor hozták a babákat szopni akkor kiküldték őket.DE most képzelje el egytermet 6-7 anyuka,szellőztetés nuku ez már eleve milyen.Aztán istenbizony nem vagyok fajgyűlölő,de mellettem egy kisebbségi sajszi volt aki ált. éjjeli életet élt,éjfélkor evett,akkor is fogadott látogatót ilyesmi.Na akkor fakadtam ki amikor az anyukája és az öccse ott ültek az én ágyamon és ott hagyták a szemetüket,taknyos zsebkendőket,na akkor szóltam nekik,féltem,hogy megvernek ,de nem bírtam megállni.Vháá és oda dobat le a csecsemős az újszülött gyerekemet az ágyra.Én már tiszta ideg voltam ,hogy legyen már hely a babamama szobába,bőgtem állandóan.
Szép kis látvány volt,mindenki dugtosta az alfelét a takaró alán,nehogy belássanak,közbe meg szívtuk ezerrel a ciciket:-)Azért ált. a férfiak kimentek

Nem tudom milyen pólyátok volt kókusz vagy az ahagyományos?Mert nekem a hagyományos tényleg nagyon nagy volt,alig találtam benne a fogást,igaz Maja nagyon pici volt.A keresztlányom és apukám is abba merte megfogni,de kánikula volt éppen úgyhogy fotózés után ki vettük belőle.De most őszi babuc lesz,lehet jobban tudom majd használni.

Hajni
köszi:-)
hánysz még?

Timurr
Vendég

Sziasztok!

Szeretnék én is kapcsolódni hozzátok, bár egy kicsit el vagyok késve. Holnap kezdem a 18. hetet - augusztus 25-re vagyok kiírva.
A Szent István Kórházban fogok szülni, mert már a kislányomat is ott szültem. Szonja 2 éves és épp a duracell nyuszi korszakában van. Állandóan csinál valamit!
Jó babavárást mindenkinek!

Barbara
babar

Sziasztok!

Olyan jó nektek ti már túl vagytok a 12 hetes uh-án én is szertetnék már ott tartani.Remélem minden rendeben lesz mert addig izgulhatok.
Szia Hajni20 látom te is erre felénk vagy Én Abda.

Sziasztok

Kép
Kép
eszter26

Sziasztok!

Szia Barbara! Az én két évesem is nagyon eleven, ráadásul még fiú is. :)
Akkor most volt, vagy lesz a 18. hetes uh-d?

Eszti!
Meglátod nagyon hamar el fog jönni az a 12.hét. Addig is még rengeteget tudsz foglalkozni a kislányoddal, pocakosan már nehezebb lesz. Rosszul lét elkerült?

Timurr!
Nekünk a hagyományos pólyánk volt. Imádtam. Manónak is biztonságot adott. Kókuszosat nem ismerem, de , ha matracunkra gondolok, akkor nem lehet valami jó. Első gyereknél mindent meg akartunk venni. Főleg a legjobbat. Matracból is a kókuszosat vettük, aminek van téli és nyári oldala is. Mióta nem rácsos ágyban alszik és csak szivacs matrac, van az ágyában, jobban alszik.

Jól tetted, hogy megmondtad anno a véleményed a korházban. Verekedésére nem hiszem, hogy sor került volna, ha meg még is, akkor is, tuti megvédted volna magad. Dúlnak a hormonok olyankor. :) Itt 20-ig van csak látogatás, de remélem utána, már nem engednek fel senkit sem, ugyan azt sem venném észre, mert kint lennének. Egyébként itt a szülészet, a kortermek el vannak zárva, ide véletlenül sem jöhetne be idegen.
Bezzeg ahol a kisgyerekek vannak, (már nem csecsemők), ide bárki bemehet a kisbeteghez. 1x voltam az unokaöcsémnél, de elég volt egy életre. Az ők szobájukban 2 ágy volt, az egyiken már volt egy kisbeteg, de az anyukája nem tudod vele lenne. Így vittünk be könyveket, és nagynéném szórakoztatta őket. De a másik szobába..., mintha csak piknik lett volna, az egész rokonság az ágyon ült, apa, anya, gyerekek, nagyik, és még kitudja még kik. Persze foglalták a másik kisbeteg fekhelyét is. Nem merném bent hagyni így a gyerekemet, inkább alszok a széken, vagy állok. A kicsi még nem tudja, v. nem meri mondani, hogy fáradt, és, menjenek ki. Remélem, sose kell ilyen helyre menünk. Én korlátoznám a látogatók számát, én csak a szülőknek engedtem, hogy bejöjjenek. Otthon úgy is találkozunk. Kajahordást is leállítottam, minek. Az első hat hétben megint csak a szűk rokonság jöhet hozzánk. Ha jön hozzánk valaki, szeretném, ha rend lenne..., egy jó darabig úgy sem jönnek, nem is találkozunk. Legtöbbet nem is a gyerek érdekli, vagy nem tudom, olyan az egész ilyenkor, mint egy mustra. :) Nekem ilyenkor az anyukám a legjobb segítség, persze Apa is ki tesz magáért. :)

Na lelövöm magam, hosszúra nyúltam megint.

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

szia Barbara enyém csaj is duracell:-)

Eszter
hipphoppp és itt is a 12ik hét ;-)

Jolka
nekünk szivacsmatrac volt,nem ismerem a kókuszt.
A kókuszpólya azért tetszik,mert kilehet belőle venni azt a vékony lapot és úgyis belehetbugyolálni a babát,persze takaróval is,de így csak idehajtodahajt és kész is:-)
aztán majd meglátjuk.

Ne is mond ezt a látogátást én is mondtam,hogy a kórházba köszi de ne jöjjön mindenki,erre amikor kitoltak a szülőszobából két kocsinyi rokon várt:-)
akkor még vigyorogtam,de aztán amikor a kórházi körülmények miatt bedepiztem,Maja sm volt velem akkr már sík ideg voltam amikor jöttek állandóan.És amikor hazamentünk kiosztottam mindenkit,hogy ekkor és akkor ennyi idegi maradhatnak meg ilyenek:-)hát volt egy kis viszhang,dehát a gyerekágyat nem fogja soha megérteni egy férfi sőt még az idősebb nők sem,mert olyanok mint akik elfeljtették,hog ymivolt hogy volt.

Hú én sem hagynám ebnt a gyerekem a kórházba,egy székkel beérném én is,de egy tappotat sem mozdulnák tőle

Timi
Vendég

Rosszul csak az első két héten voltam hányinger meg ilyesmi de azóta semmi,csak a hasam fájdogál.
Nekem még csak most indult el Lilike úgyhogy pont most a legrosszabb mert egésznap mászkálnom kell annyira élvezi,hogy mehet hogy még aludni sem akar.
Én Lilivel sem voltam rosszul egyszer sem részvétem akinek jelen vannak a tünetek én már a hányingertől is meg akartam halni,képzelem milyen lehet.
Én is remélem hamar itt lesz a 12.hét

Kép
Kép
eszter26

Én a tipikus "nekem semmi sem jó" esete vagyok. Az első szülés után a kórházban és otthon is megrohamoztak bennünket a látogatók. Bát itt nem lehet bemenni a szobába így az anyának kell a folyosón bájolognia. Császár után remek volt! Hétfőn megrohamozott a benti személyzet is anyakönyv, felicitas csomag, gyógytornász, védőnő (aki jól kiborított, hogy miért tologatom a síró babát, azonnal szoptassam meg, és iszonyú erővel elkezdte a baba fejét a mellemre nyomogatni, az meg csak ordított, én bőgtem, mire megmentett a csecsemősnővér!) Ekkor jött egy nő, hogy sétáljak el a folyosón ők meg lefotóznak valami újságnak. Engem igazából már semmi nem érdekelt mondtam hogy ok, de szerintem már nem is voltam beszámítható állapotban. A másodiknál megtettem e megfelelő óvintézkedéseket, finoman megkérve mindenkit, hogy tartsák be a 6 hetet. Nem is jött szinte senki (csak páran a kórházba), ezért totál depis lettem, hogy rám a kutya sem kíváncsi és gyorsan összehívtam a kisgyerekes barátnőimet. Próbáljon meg valaki kiigazodni a hormonjaimon!
Azt hiszem szájmenésem van!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Sziasztok!

Ciripke!
Nem, nem nincs szájmenésed. Jó olvasni a véleményeiteket, és a tapasztalatokat.

Én napi kapcsoltba állok anyukámmal. Ők sajnos 75km-el odébb laknak, így telcsizünk, még jó, hogy ingyenes, hetente 2x jönnek, 3 hetente pedig náluk vagyunk hétvégén. Anyósék 50 km-re laknak, de ők nem nagyon jönnek hozzánk. :) De hozzájuk is megyünk 3 hetente. Így mi mindig úton vagyunk hétvégén. 1 hétvége anyuék, következő anyósék, majd itthon, és kezdődik elölről. De így jó, nekem nagyon hiányoznak.
A társaság nekem is nagyon hiányzott, de amikor a második hét után anyósom megjelent 10 szomszéddal, azt hittem szélütést kapok. Ráadásul még nem is nagyon ismertem őket. Muti már nem volt itt, mert lejárt a szabija. Így nekem kellett ugrálni, kiszolgálni a vendégeket, a gyereket egymás kezéből ragadták ki, hangoskodtak, mert Manót ez "nem zavarja". Én is bőgtem utána, Apa meg is mondta, a nagyinak, hogy egy darabig ne hozzon senkit, és főleg ennyit egyszerre. Jó, rengeteg ajándékot kaptunk, meg kaját, meg mindent, de akkor is. Most 2 gyerek mellett sokkal nehezebb lesz. De már edzett vagyok, ráadásul Manó mellett megtanultam, nem a rend a fontos. :) Talán már a második gyerek nem lesz akkora sláger a szomszédoknak, mint az első. :wink:

Eszter!
Hú, akkor neked még cipekedni is kell. Hány kiló most Lilike? Ugyan még én is viszem Manó 15 kg-ját.
Babakocsi? Mit gondolsz, mire jön a tesó, ő ki fog szokni belőle? Mi nagyon sokat megyünk, jó most már lusták vagyunk a napi két sétához, már inkább a játszin vagyunk, de a bevásárláshoz még mindig kényelmesebb a bkocsi.
Én úgy gondoltam, hogy veszek egy újat a tesónak, talán ehhez nem fog ragaszkodni Manó sem, de hát addig is, nagyon sokat fejlődik még.

Ti dokihoz, milyen sűrűn jártok? Nekem azt mondta, hogy bő 1 hónap múlva menjek. Be is tartom, másfél lesz belőle. :) Már a friss 16 hetes eredményekkel akarok menni hozzá. Utána megint, uh(kötelező). Közben még ő is csinál. Remélem tényleg nem káros. Jó látni a picit, de most Ő a második fontos. Még Manó a dobogós. Utána két elsőm lesz. :)

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Azt hiszem 6 hetente elég, közte úgyis van ezer más (védőnő, egyéb vizsgálatok!) A végefele úgyis sűrűbben kell, győzze az ember pénzzel!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Sziasztok!

Én is kb havonta megyek nőgyogyihoz, most még több is lesz, tegnap voltam és május elején megyek az AFP eredménnyel.

Ja a mostani UH 12 hetes OK volt, bár meg kellett ismételni (tegnap volt - meg ma) mert pont a nyaki redőt nem bírta a doki megmérni. Előbb tornázott odabent, mintha VB-re készülne - majd befeküdt, de úgy hogy a hátát - nyakát - fejét hozzányomta a méhlepényhez. Natehát ma újra mérték 1,4 mm lett :-)

Április 15-e után megyek AFP-re, utána eredményestül a dokihoz.

Védőnőhöz kell most egyáltalán mennem? (Bár ő mintha azt mondta volna, hogy a doki után mindig menjek hozzá is...) :roll:

Tényleg AFP-nél is éhgyomorra veszik a vért? Remélem nem...

Jutta

KépKép
jutta

Jolka
én tetsvérfellépőt veszek Majának

Jutta
képet nem kaptál?:-)
kis eleven babócád van:-)de fő a jó eredmény
április 15én te már leszel 16 hetes?
Nálunk havonta kell menni a védőnőhöz,én majd 13-án megyek afpre akkor megyek be a védőnőhöz is aztán doki aztán uh.Nálunk nem éhgyomorra veszik egyébként

Timi
Vendég

Jolka
kijavítasz a táblába szept. 24re?állítólag az a jó időpontom.Én is havonta megyek kb. dokihoz
Vendég

Sziasztok

Hát igen még cipelem 11 kg és ráadásul most kezd el menni úgyhogy ez van babakocsiba nem nagyon akar megmaradni már délután aludni sem nagyon tudom lerakni mert egész nap csak megy.Bevásárolni mi is babakocsival megyünk még.Én nem hiszem hogy veszek újjat mert Lilinek kettő van úgyhogy egyik az egyikbe másik a másikba de szerintemnem fogom tudni addigra Lilit bele ültetni.Igazából még bele sem gondoltam hogy lesz majd két gyerekkel 1 évig mert utána majd Lili oviba megy de addig is biztos kemény lesz.

Dokihoz havonta megyek majd én is de az utolsó két hónapban 2 hetente kellett Lilivel is.

Már megint kinoznak a hasfájások!

Kép
Kép
eszter26

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?