Új privát üzeneted érkezett!

Kicsit kapálgattam a virágoskertem, szerintetek ez nem jó ötlet?
Utána kicsit szúrkált a pocim, de neméreztem, hogy megerőltető lett volna :?

Kép
mona76

Lányok vissztérve a súlyra nem találom soknak csak a bőrőm lett nagyon csúnyán csíkos hiába kentem inkább ez zavar mert azt már semmivel nem tudom eltűntetni, nem úgy mint a felesleges kilókat :lol:

Cici méret 75-ös B vagy C kosár kellett, mostmeg alig akartam elhinni 90-es c kosár nem tudom hol lesz a vége :oops: , még a szoptatós melltartot nem is vettem ,mert ha ilyen ütembe nő kicsi lesz a végén.

Mona szerintem csak elnyomtad egy kicsit, néha nekem is szokott szúrkálni ha többet hajolok, de azért csak óvatosan!

Barbi

Képbabafalva.hu vonalzó
zbarbi

Sziasztok csajok!

Én is jövök ide, ha nem baj.
Megpróbálok hozzászólni az eddigiekhez egyben.
Én ma voltam a 18 hetes UH-on. Aranyos a ocaklakóm, és a dokibácsi ugyan még nem mondta 100 %-ra, de azt mondta, hogy csajszis kinézete van ott lent. Ugyhogy még pár hét és bizti lesz.
Meg van a nagylányom összes ruhája, úgyhogy én nem bánnám ha ez is csajszi lenne. Ruha gondunk nem lenne, mert Anettom is nyári baba volt.
Én 165 cm "magas" :) vagyok. Nem tartom magam kövérnek, mert sportos alkat vagyok. Izmos láb, széles váll...Atlétikus alkat. Szóval 61 kg-mal indultam, és a négy hónap alatt kemény1 kg-ot híztam eddig.
Már nekem is látszik a pocim. Képet még nem tudok mutatni, majd talán később. Csíkjaim nincsenek. Az első terhességemnél sem voltak.
Az állapotomról: reggel hányás 6 óra 10 perckor, aztán utána köszönöm jól vagyok. Nem émelygek. A gyomrom befogadó képessége csökkent, úgyhogy többször keveset eszem.

Bocsi hogy hosszú voltam.

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34

Timi :)
Ennyi rosszulléttel nem csoda, hogy csak 1 kg-ot híztál. Remélem most már enyhül ez a fránya hányinger. Engem szerencsére elkerül.

Emma :)
Most vettem észre, amit a futásról írtál. Érdekes én pont azt olvastam, hogy több oxigénhez jut a baba és inteligensebb lesz. Amit Te olvastál igaz lehet, ha valaki túl gyorsan fut és liheg. Én olyan tempóban futok, hogy simán tudok közben beszélgetni. A férjem ugyanannál a tempónál már liheg. Én mindenhol azt olvastam, hogy a harmadik tirmeszterig bátran lehet kocogni (annak aki a terhesség előtt is csinálta) csak a túlmelegedésre, a pulzusra (140 fölé ne menjen) és a hidratáltságra kell ügyelni. Én régen is figyeltem ezekre és persze most méginkább. A pulzusom 130 fölé is alig megy, bár az elején nem nagyon műkszik rajtam a poláróra, mert nem izzadok eléggé.

Barbi :)
Furi, de nekem csak a kosárméret nőtt, de az jó nagyot. A csíkokkal meg ne törődj. Idővel egyébként halványodnak, ha nem is tűnnek el teljesen.

Kép
Kép
tiza

Mona :)
Én annak a híve vagyok, hogy ami jól esik azt lehet csinálni. Nekem a kapálás nem esne jól, mert minen hajolgatós nehezemre esik. Mérgelődök is eleget, mert valahogy minden kiesik a kezemből. Lehet, hogy régen is így volt, csak akkor könnyű volt lehajolni.

Kép
Kép
tiza

Remélem kikezelik neked ezt a kis fertőzést.

Lányok :P
Beszéltem Mary-vel! Jól vannak a kislányok. Az egyikük nagyon sportos, sokat mozgolódik, a másik csajszi kevesebbet.
Kicsit aggódik, mert sokszor keményedik a pocakja, fél, nehogy kinyíljon a méhszája, és attól is fél, hogy hamarosan be kell esetleg feküdnie a kórházba.
Bizony nem lehet könnyű neki az ikrekkel. Küldött nekem pocakfotót is, szépen gyarapszik.

Tiza :P
Hát a védőnő engem is megrótt a hízás miatt (mondjuk engem joggal). De te szépen lassan gyarapszol :P

Mona :P
Szerintem egy kis testmozgásból nem lehet probléma. Én is kertészkedtem egy kicsit a hétvégén. Terhes tornára is járok, és van itthon szobakerékpárunk, azon is tekerek néha-néha.

Kép
Kép
szilva069

Hú, már a 2. oldal?!? :lol:

Tynus
Hova küldted a mail-t?? Nem kaptam levelet. :(

Szilcsike
A Botond nem tetszik??
Nem is tudtam, hogy Marynél kislányok lesznek! Jippi!! Azt a pocakfotót nem lehetne ide is felrakni?!? Na, lécci lécci! De a Tiedről is kérek!!

Nelli
Tizának igaza van. Kinek mi köze hozzá, hova vagy bejelentve lakcímileg. Senki nem fog azzal törődni, tényleg ott laksz-e. Én pl. még mindig Anyukámhoz vagyok bejelentve, Réka is, mégsem ott lakunk.

Barbi
Nyugi, minden rendben lesz. Ha tudunk, úgyis segítünk. Én az elején szinte mindenen bőgtem - hogy nem vagyok jó anya, nem tudom miért sír, így hogy segítsek rajta, miért magas a bilirubinja, biztos valami baja lesz tőle stb.. De elmúlt.

Tiza
Hú, tényleg, hogy meglódult a súlyod. Hihihi.. :lol: :lol: :lol:
Milyen népszerű ez a Panna név. Nekem is tetszik. :wink:
Érdekes, nekem sem voltak nagy melleim sovány koromban. Aztán hízás után majdnem B-s lett, terhesség alatt lett B-s. Nekem annyira sokat nem nőtt. Amikor a tej beindult, akkor egy picit nagyobb lett, de még mindig B-s.

Emma
Én sem az általam elképzelt ideális súlyról indultam. De hát 60 kg már soha nem leszek többet. Most "csak" 14-el vagyok több. :) De kit érdekel?!
Nekem lánynév van egy csomó, ami tetszik, fiút alig találtunk, ami tetszene.
A 3. harmad a hízos, főleg az utolsó hetek.

Mona
Azért óvatosan! Elárulom, hogy az amnio után 3 hét pihi van előírva. Na, én kb. 1-1,5 hét után már dolgozgattam a kertben. :oops: Igaz, négykézláb. :) Amúgy is a gerincem miatt már pár éve csak így, ill. óvatosan szoktam.

Timi
Persze, hogy gyere!! Hurrá!! Kiscsaj!! Végre!! Annyi már itt a kis tökös.
1 kg-t híztál?? Jesszum! Az jó, hogy már csak reggel van émelygés. Gondolom, így már könnyebbek a napjaid.

Na, akkor leírom, én milyen súlyokat produkáltam:
9. hét 73,5
11. hét 73
14. hét 72
16. hét 74
18. hét 75
21. hét 77
24. hét 79
27. hét 81
30. hét 83
32. hét 85
A következő mérés a 36. héten lett volna, de akkor szültem. :)
gtünde

Most olvastam a babaprojekt előtt-ben, hogy Wish-éknek is Balázsuk lesz. :)
gtünde

Timi
Amnio eredményed van már? Ja, értem már!! Akkor fogod tudni már biztosan, hogy kislány-e, igaz?! Azért leesett, ha lassan is. :)

A lebabázott táblában csak azokat (Tynus+én) hagytam bent, akik írunk ide. Ha valaki jön a többiek közül, visszarakom.
Na, meg lassan amúgy is nő a létszám! :wink:

Kép
Kép
gtünde

Egy kis nosztalgia:

Pocakok:
18+4:
Kép

26+1:
Kép

32+6:
Kép

35+6:
Kép
gtünde

Kép

Na, ezt a lábtartást figyuzzátok! Még sírás közben is képes így tartani. :lol:
Kép
gtünde

Tüncsi :D
Már is jobb kedvem lett!
Kép
Vendég

Tüncsi :)
Csini kismami voltál :lol:
És hát a kislányod egy tünemény :lol:

Szerintem egy kis testmozgás nem árt. Én a két gyerek mellett szerinted tudok magamra annyira vigyázni, mint kéne? Domcsi még van, hogy fel akarja, hogy vegyem, és már elmúlt 14 kg. Na meg a bevásárlás. Ha ettől nem lesz bajom, semmitől. Annyit csinálj, amennyi még jólesik.

Tiza :)
Na a Te hízásodért leszúrt a védőnő, akkor az nem komplett. Ne törődj vele, nagyon csini kismami vagy!

Bizti én sem kapok dicséretet a súlyom miatt, de nekem elég toleráns a csaj.

Timi :)
Gratula a kislányhoz!
Klassz, hogy már nem vagy annyira rosszul!
1 kg? Na majd most jön a java :lol:

Sajnálom a kis fertőzést, de ez terhességénél sajnos gyakori. Reméljük, nem lesz gond! És nagyon ügyi anyuka lewszel, ne aggódj! Na meg itt vagyunk már egy páran gyakorló anyukák, majd segítünk Nektek!

Nekem is sokkal több lánynév tetszik, mint fiú. Még így is, hogy kettőt már ellőttünk :lol:

Kép
Kép
Kép
h.nelli

Tüncsi :D
Tutti képek! Te magas vagy, ugye? Mert a 80 kg-hoz képest jó vékonyak voltak a lábaid, meg nincs nagy popsi.
Nekem a hátsóm nagyon kerek :D De a felsőtestem most nagyon tetszik ezzel a cicivel meg a formás pocakkal
Kösz a táblázatot!

Mozgás
Én a sétálást tartom a legjobbank. Hétvégenként 1-2 órát kirándulunk a jó levegőn, tempósan. De semmi más nem merek (bicikli, kocogás stb). Eddig sem voltam egy sportlady, szóval szerintem nem most kell elkezdenem :D

CIcik
2 napja érzékenyebbek a mellbimbóim, meg olyan viszketősek, szárazak. Mit tegyek?

Kép
Kép
emma1976

Emma :)
Én is nagyon élvezem a ciciket. A sportolást meg nem is szabad elkezdened, ha azelőtt nem csináltál semmit. Kifejezetten tiltják. A séta pedig mindenkinek ajánlott, valszeg nemsokára nekem is át kell térnem a gyaloglásra.

Nelli :)
Az túlzás, hogy leszúrt a védőnő, de azért ingatta a fejét. Kíváncsi vagyok két hét múlva mennyi leszek, legközelebb akkor találkozok vele. Az otthoni mérleg szerint még mindig nem értem el a 4 kg-ot. Én azt tartom hitelesnek, mert az elejétől mérem magam reggel ruha nélkül. A nevekkel én is így vagyok. Lánynév lenne dögivel, de fiút alig találok, amit el tudnék képzelni. És akkor még ugye a páromnak is tetszenie kell, ez már szinte lehetetlen.

Ez a lábtartás nagyon tetszik.

Kép
Kép
tiza

Halóóóóóóó Gtündi!

át kell majd ide járnunk Fincikét nézegetni? :wink: gondoljatok ránk is csajok a baba képeket minden mennyiségben elvárjuk odaát is :)

Még nem jövök mert megjött tegnap, de a dokim nagyon örült a kis csikomnak, állítása szerint kémiai terhesség volt és örüljünk neki, hogy egyáltalán tudtak randizni a kis cuccaink :) úgyhogy most igen örülünk és várjuk a next time-ot, szépen magyarosan

Csók minden kismaminak :)
Vendég

Tündi :P

nem mondod tényleg Wishéknek is Balázs lesz,de jó. :lol:
Nem is emlékeztem rá hogy előbb indult meg a szülésed, de nem kellett Rékát inkubátorba rakni vagy igen, a 36 hét még koraszülésnek számít?
Tetszik ahogy a Réka kidugja a lábát.

Szilva nem is tudtam hogy 2 kislánya lesz Marynek, pusszilom és nagyon vigyázzon magára.Nekem is kb. 20 hét környékén begörcsöltem és kaptam rá egy nagyon jó gyógyszert amiből 2* felet kell szedni a 36 hétig , ha gondolod megnézem Marynek mi a neve hátha neki s felírja a doki.

nekünk nincs is lány nevünk,pediga az utolsó uh-on azt mondták hogy kislány,de én biztos vagyok benne fiú, na majd másfél hét múlva megyek dokihoz lesz uh és akkor talán megmutatja magát!

Barbi

Képbabafalva.hu vonalzó
zbarbi

Tündi, gyögyörű ez a baba :)
neked a kék gatyás képen mennyivel másabb az arcod :wink: és mindenhol milyen vékony maradtál, csak a pocid nőtt :)
mi az az amnio :oops: :roll: ?

Kép
mona76

De, nekem a Botond is tettszik, de Szilárdnak természetesen nem :twisted:
Mind1, lassan beletörődöm Boldizsárba :P
Én láttalak élőben is, úgyhogy tudom milyen voltál még alig terhesen, és ahoz képest nem igen változott az alakod a végére sem :P
Látom Ficike már olvas :P

Mary-ről :P
Azt mondta Mary, hogy már bekukucskált az ujdonsült topicunkba, de nem volt ideje írni. Üdvözöl mindenkit, és ha tud majd jön.
Ma mentek 4D-re, de ezt lehet, hogy már írtam :(
És igen, 2 kislány lapul a pocijában.
Ha nem jelentkezik a napokban, akkor majd felteszem a pocakos fotóit.
Rólam eddig csak lenge öltözékes pocakfotók készültek, de majd csinálunk Szilárddal publikusakat is :oops:

amniocentezis = magzatvíz vizsgálat, amivel a down szindrómát szűrik.

Kép
Kép
szilva069

köszi szilva :wink:
tündi, tőlem nem vettek magzatvízet :shock:vérvétel, és uh alapján nézték az Istenhegyin :roll: vagy félreolvastam valamit? Lehet, mert már reggel elment apa Svájcba, és csak szombaton jön haza. :cry: Én meg már most tiszta gyagya vagyok, nem találom a helyemet :roll: , lementem a szüleimhez is, de 10perc után felpattantam, hogy jövök haza. :? Kint sem jó sokáig, igaz jó idő van, de nálunk nagyon fúj a szél :?

Kép
mona76

Én is olvastam, Tüncsi összekevert valamit :twisted:
Nem baj, elnézzük neki :twisted:

Kép
Kép
szilva069

Mona
Mondhatni, randa az arcom :lol:
Az amnio-t nem azért írtam, mert Te voltál, hanem, mert én voltam. És ugye, akkor még jobban kellett vigyázni a megerőltetésre. Én mégis kertimunkáztam. Érted? :)

Szilcsike
Nem kevertem össze semmit. :) De jó!! Mary is fog jönni?! Már nagyon várom!!
Hát, férjurad nehéz eset. Csak ez az egy név tetszik neki?
Nem gond, ha lenge öltözékben vagy a képen, retusáld ki a kompromittáló részeket! :lol:

Barbi
Hát, úgy vették, mint koraszülés, de nem volt inkubátorban. 9-10-es lett az Apgar-ja. Szép súlya is volt.
Amúgy én nagy nyugiban a 35. héten hazaköltöztem, hogy juj dejó, van még 5 hetem, hogy felkészüljek a szülésre. Szombaton (35+1) családi buliban voltunk. Este nem tudtam elaludni, csak forgolódtam. Aztán éjfél körül úgy éreztem, mintha pici folyásom lenne. Elmentem WC-re, de csak 2 pötty volt, gondoltam, ez olyan terhességi folyásféle. Aztán nem sokkal később, már éreztem, hogy valamivel több jön belőlem. Megint WC, és a betétemen egy elég nagy, halvány rózsaszínes folt volt. Na, betojtam, mert még azért nem akartam szülni - még csak 35 hetes voltam, meg hát fel sem készültem lelkileg rá. De hát be kellett mennünk a kórházba. Úgyhogy vasárnap (35+2) befektettek. Először nem is voltak benne biztosak, hogy magzatvíz volt-e. De később kiderült, hogy igen. Mondták, jó lenne a 36. hétig kihúzni. Ez sikerült is, mert fájásaim abszolút nem voltak. Aztán a 36. héten megindították a szülést. Tovább nem merte a doki húzni a dolgot, mert nagy volt a fertőzésveszély. Így született Fici pont 4 héttel a kiírt időpont előtt.
Ja, és vasárnaptól péntekig (szülés napja), meg még szombaton is végig a szülőszobán voltam. Végighallgattam pár szülést. :?
Szombaton már egész más érzésekkel hallgattam őket.
Bocsi, hogy hosszú voltam. :oops:
gtünde

tünde, dehogy ronda az arcod, csak teljesen más mint most, nem ismertelek volna fel :wink:
bocsi, hogy nem értettem ezt az amnio dolgot, de már képben vagyok :oops: :wink:

Kép
mona76

Nelli
Köszi! Bár ma elég rossz napunk volt. :evil: Délelőtt nem volt jó neki semmi.

Emma
Kb. 172 cm magas vagyok. A lábam meg sajnos mindig is vékony volt. De nem combiban, hanem vádliban. Azért szemből nem volt ennyire előnyös a dolog. :lol:
gtünde

Mona
Dehogynem randa. :) Ez van! Randa tokás vagyok. Meg abszolút nem fotogén. Mondjuk baromi értelmes képet vágok a képen, az igaz. :lol:
gtünde

Na, mindjárt rakok fel egy mostani képet, hogy lásd, igazat beszélek. :) Hszoboszlón készült. Olyan üde és kisimult az arcom, nem? :lol:

Kép
gtünde

Sziasztok :)

Nahát, hogy ilyen topik is van :lol: Tök jó :)
Most már nem bírok többet ülni, de holnap úgy sincs a férjem itthon, visszaolvasom amit eddig írtatok (szerencsére nem sok) és írok majd magunkról.
Röviden most írtam a régi topikba.

Mit szólsz, hogy nekünk is Balázsunk lesz? Ugye milyen szép név? :lol:

Puszik minden kismaminak és babának :)

wish

Wish :)
Szia itt is! :D Írtam Neked a régibe :wink:
Vendég

Wish :)
Már majdnem meg is sértődtem, hogy ide nem írsz. (a babaprojektesben olvastalak) :) Hú, már nemsokára babázni fogsz!! Izgulsz??
A Balázs nekem is tetszett, de az unokatesóm lenyúlta. :?
gtünde

Sziasztok!

Szeretnek csatlakozni hozzatok (mar 2 napja probalok regisztralni, eredmenytelenul), ha lehet, regebben sokat olvastam a regi topikot es nagyon sokat segitett, de mire bekapcsolodtam volna mar nem volt aktualis :) .
Most varjuk a masodik picurt es hiaba nezelodtem, valahogy egyik babas forum sem volt annyira szimpatikus, ezert nagyon megorultem, hogy a babasokra is gondoltatok.
Nem tudom, a tablaba bekerulhetek-e meg, ugyanis most szombatra vagyok kiirva, hogy mi lesz az meglepetes :D . Az elso babank kisfiu, es most volt egy eves. Ja es 39 eves vagyok :oops: (meg egy kis ideig :) ) Elnezest kerek az ekezetes betuk hianya miatt, legkozelebb megprobalom ugy kuldeni az uzenetet.
Roviden ennyit magunkrol, holnap meg benezek, addig is puszi mindenkinek!

Kriszta
bensonhurst

Wish! Gondolom már számolod a napokat visszafelé. Balázs szép név!

Tündi! Elküldtem megint a mailt, mert az outlookom hibát jelzett, és a freemail-es webesről küldtem. Elment? Ha nem, akkor az okosbaba.hu-ról töltsd le a letöltések címszó alatt, és megadom a jelszómat. Bár ez már előbb is eszembe juthatott volna. Voltunk tegnap Orfűn, körbe akartuk sétálni a tavat, hogy elkészült a sétány. Tök jó lett, de csak a feléig jutottunk, mert a Léna teli torokból üvöltött. Nem tudom, mi van mostanában, alig lehet elaltatni, csak cicin, és ha leteszem, megint ordít. Már tökre kivagyok, egész nap szinte semmit nem alszik pár napja. Hiába viszem ki a babakocsival, semmit nem számít. Ficit te hogy altatod? Pedig már napközben is próbálkoztam adni tápot neki, hátha éhes, hogy kevés a tej, de ezek szerint nem, mert nem kell neki.
Fici is fürdött szoboszlón? Ő hogy viseli, ha nem a megszokott környezetben vagytok? Bár ti eddig is ingáztatok, tudom, de azért Győrt is gndolom megszokta. Tervezzük elmenni augusztusban nyaralni, de félek a dologtól nagyon. Bár akkor már majdnem 9hónapos lesz, de ha nem változik addig semmi, akkor nem lesz ez nyaralás. Tök jók a képek, Fici nagyon édes, imádnivaló. És nincs is tokád.
Kép 24+0 Kép 31+2 Kép 39+6(na ez, toka!!) Kép Tegnap (Léna ma lesz 15hetes!)

tynus12

tynus, nagyon szépek vagytok :wink:
mekkora pocid volt a végére :shock: aztaaa

Kép
mona76

sziasztok!

gyors bekukk!

gtünde!
szép kismami voltál na és ficikének ez a lábtartás hát nagyon édi!!!

tynus!
hogy megnőttetek tündéri ebben a sapkában a kismanó!!!

mona!
te nemsokára a felénél leszel de jó már neked és tudjátok hogy mi lesz???

timi!
de jó rólad hallani de nemsemmi hogy csak 1 kg-t híztál ügyi vagy de ahogy emlékszem te is nagyon hányos voltál!! és most hogy vagytok???

rólunk!
vasárnap már 8 hetesek leszünk és hétfőn megyünk uh-ra már nagyon várom hogy lássam a kicsi manócskámat!!!
a rosszullétek kicsit enyhültek de még azért kitartóak!!!

szép álmokat!!!
tündi23

Tündi azt mondta a doki, hogy kukacos, igy valószínű Dániel lesz :)
Lánynéven meg nem is gondolkodtunk :roll:
Mi hétfőn megyünk a genetikai uh-ra, már én is nagyon várom :)
Anyukák, ti anno hol vettetek magatoknak ruhákat?

Kép
mona76

Hát én most egy farmernadrágba beruháztam. Nem volt olcsó, de jó. A West End City Centerben vettem.
Sógornőmtől meg kaptam egy kordbársony nadrágot és nyári tunikát. Egyik ismerősömtől három gatyót, de nem mindegyik jó rám. Nagy melegben nem tudom, mit fogok hordani.
Genetikai UH :lol: Elhiszem, hogy várod.

Tündi :)
Biztos nagyon izgatott vagy az UH miatt, de nem lesz semmi baj!

Kép
Kép
Kép
h.nelli

Wish
Hol voltatok 4D-n? Nagyon jó a kép a kiskrapekról!!
Ki fog hírt adni rólatok, ha megvan a baba???

Tynus
Köszi, megkaptam. Nem lehet, hogy most van a növekedési ugrás (az első 3 hónapos kor körül szokott lenni), azért ilyen nyafi? Amúgy már 3 napja Fici is kikészít. Egyszerűen nem lehet még fél percre sem letenni, mert ordít, és egyre jobban hergeli magát. Tegnap, meg ma még a babakocsiban is nyafi volt. Nálunk meg lehet, hogy a 6 hónapos ugrás van. Ma már kicsit jobb volt. Különben Fici is elég keveseket aludt napközben. Ma viszont 4szer is aludt. Ilyen sem volt még. Egyszer még ki is számoltam, mennyit alszik, mert ugye a könyvek írják, hogy 3 hónaposan mondjuk alszik 14-15 órát. Hááát, Fici messze nem aludt ennyit.
Ja, és amikor volt a 3 hónapos "ugrás", akkor én is azt hittem, nem elég a tejem, olvasztottam fel, de az nem kellett neki. Ha cicin elalszik, nem tudod úgy lerakni, hogy ne ébredjen fel? Vagy próbáld meg fekve szoptatni, akkor nem kell lerakni. Fici is csak cicin alszik el, pedig volt kb. 2 hét, amikor sikerült cici nélkül is elaludnia. Tegnap viszont - csodák csodája - este is elaludt úgy, hogy szopizott, a cicin nem aludt el, beraktam az ágyba, volt kicsi nyafi, de fél óra múlva már aludt. Csak lestem! :shock:
Hszoboszlón nem fürdött, mert ott gyógyvíz van, meg még túl kicsi hozzá, hogy idegenekkel uszizzon egy medencében. Az ingázást jól bírja. Nemrég összeszámoltam, hogy 3 lakásban 7 helyen aludt. :lol: Plussz még Hszoboszló. Szerintem nyugodtan vihetitek nyaralni. Unokatesómék 5 hónapos gyerekkel mentek a horvát tengerpartra. Nekünk is tervbe van véve valami nyaralás, csak még nem tudom hova és mikor.
Csini kismami voltál Te is! Léna rucija nagyon klassz!!

Tündi
Örülök, hogy már jobban vagy! Biztos szupi lesz az UH.

Mona
Nekem is tetszik a Dániel. :) Én a C&A-ban vettem blúzokat, meg itt Pécsett az egyik kismamaboltban nacikat. Egy másikban meg szoknyát, ruhát és fürdőruhát. Ja, meg Győrben egy ruhát. :lol:

Bensonhurst
Üdv itt! Na, majd adhatsz nekünk jótanácsokat gyereknevelés témában. :) Szerintem, ha holnapra vagy kiírva, akkor várjuk meg míg megérkezik a baba, és beírlak a lebabázott táblába. :lol: Én meg 38 leszek. :wink:

Nelli
Nálatok mizu?
Megnyitottad a topikot, aztán alig jönnek a csajok. :( :(
gtünde

Ja, és az őstopikunkban van két új zebrás, ha nem láttátok volna!!
Susy és Boboka!!! :D
gtünde

Kép
Kép
gtünde

Sziasztok :D

Tüncsi kérésére itt vagyok!
Bár még félve, hogy ne kiabáljam el, meg úgy megszoktam már a másik topikot.
De! Febuár 28-án mégsem jött meg az első inszem után, és a március 14-i UH-n már mutatták a dobogó kis szívecskéjét. :D
Ez az első terhességem, úgyhogy készüljetek fel, hogy sokat fogok kérdezni, de csak ha nem baj.

Remélem Susy is benéz nemsokára!

Puszi mindenkinek. Hajrá!
boboka4

Boboka :)
Itt is gratulálok!!! És kérdezz nyugodtan, azért nyitottuk ezt a topicot!

Tünde :)
Sokat nem vagyunk itthon, meg sok a dolog, ezért tudok én is kevesebbet jönni, de azért igyekszem.

Tegnap babáztam Öcsémék 8,5 hós kisfiával. Annyira édes volt!

Dorka megint köhög :( Volt 1,5 hét szünet. Nem nagyon értem a dolgot, miért lett rossz megint az immunrendszere.

Kép
Kép
Kép
h.nelli

Csajok kérdeznék valamit, de ne vessetek meg, hogy ezt nemtudom :oops:
A magzatvíz az véres? :oops:

Kép
mona76

NEM :)
Vendég

Mona!
Elméletileg színtelen, ha minden jó. Ha a baba már belekakilt az utolsó időkben, akkor állítólag zöldes. Ha arra gondolsz, amire én gondolok, hogy gondolsz, akkor nyugi, tudni fogod, ha elmegy. Nekem burkot repesztettek, de a nyákdugó miatt 3hétig mindennap azt hittem, hogy ez az. De tényleg igaz az a sok közhely, amit mondogatnak, totál olyan, mintha az ember bepisilne. Talán még a pisinél is melegebb. Csak nem vérzel kicsit??Akkor rögön kórház!!
Tündi!
Lehet, hogy tényleg növekedési ugrás van. De valahol megnyugtat, hogy Fici sem más, mert már arra gondoltam, hogy valami nem stimmel nála, hogy beteg, vagy ilyesmi. Ma 10kor reggel adtam neki tápot a cici előtt, hogy nem-e attól nem alszik, hogy éhes. Hát az egész üveggel benyomta, 150-et meg még cicizett, elaludt, és fél óra múlva jelzett, hogy hahó, itt vagyok. Úgyhogy nem éhes. Viszont ma történt két érdekes dolog. Van neki ilyen puha kockája, biztos tudod, milyen. Szokta gyűrögetni, meg gyömöszkölni a szájába. Apa játszott vele, és kb. 5cm-ről rádobta a mellkasára a kockáját. Akkorákat kacagott, hogy kint az erkélyen meghallottam. És egész nap csinálta a kockával. :lol: Hihetetlen volt, eddig mindig úgy nevetett, hogy hatalmasra nyitotta a száját, de hangot nem adott. Nagyon édes volt.
Délután elmentünk sétálni Sikondára, ott is csinálják a tavat. Ott is aludt vagy fél órácskát. Hazajöttünk, apa evett pattogatott kukoricát, én is ettem egy kicsit miközben szopizott. Annyira kinézte a számból, és nyúlt érte, hogy mondtam apának, pucoljon almát. Reszelt is le egy kicsit belőle, és elfogadta!!! Annnyira édes volt, olyan fintorokat csinált, de azért kajálta, bár én úgy vettem észre, hogy a fehér műanyag kanál tetszett inkább. Most fél 8-kor el is aludt, pedig 2x elaludt du a cicin, de ha letettük ordított és felébredt.
Nagy ritkán tudom sajnos csak úgy letenni, hogy ne ébredjen fel, mivel oldalt szopizik, és hasra kell tennem. Sőt, ha a jobb ciciből eszik, akkor még körülményesebb, mert még pluszban meg kell fordítanom, hogy arra legyen a feje, amerre szokott. A mai éjszaka viszont katasztrófa volt. Tegnap 6-kor már annyira nyügi volt, hogy muszáj volt már fürdetni. Aztán kaja, fél 7-kor már aludt. (Ilyenkor semmi baj a letevéssel, még ébren is lerakhatjuk, elalszik). 2-kor felkelt, és úgy döntött, hogy minek aludni, ha játszani is lehet. 4-kor már ott tartottam, hogy az éjszakai fényt lekapcsoltam, hogy ne tudjon nézelődni a szobában. (Ugye megcsináltuk az általad felrakott szobát, tele a sok figurával, van mit néznie)Hát ígysem volt jó. Még egy órát csinátam be a kiságyba, ki az enyémbe, de szopizni se akart már, tiszta ideg voltam, ki sem láttam a fejemből. Már sírt mellettem is a kiságyban is. Bejött apa 5-kor, hogy mi van, aztán őtis jól megnézte, megkereste a cicit, és aludt fél 8-ig. Keserves volt, remélem, ebből nem lesz rendszer.
Nem semmi, Ficit jól beleszoktattátok akkor az idegenbe! De ez jó, mert legalább nem azt szokja, hogy mindig otthon van. Remélem, változnak ezek a dolgok majd, mert különben egy hisztis kis bőgőmasinánk lesz, amit nagyon nem szeretnék.
Elolvastad az okosbabás cuccokat? Léna nagyon figyeli, de néha nincs kedve, de általában ezzel le lehet kötni egy időre. Főleg a nyelveket szereti, mert ott kép is van, meg hang is, és nem az enyém. Ma mutattam neki oroszt is. Piros autó, sárga mittudoménmi, tök érdekes volt, én nem tanultam oroszt. Meg japán is van. Hát kiváncsi leszek, 1-2év múlva meglátjuk, mi értelme volt.
Végülis Horvátország mellett döntöttünk, tetszik a hely, és nem is drága, félpanzióval 50körül van fejenként, gyerek ingyen, és tengerre néző szoba. Aug végén, akkor már 8,5hónapos lesz.

Boboka! Üdv itt, és gratulálok!!!Tőlem 1évvel és 6nappal vagy lemaradva, nekem 22-én volt az utolsó menzim.tehát ha 40+2re szülsz mint én, akkor a baba most 3hónapos 1htes és 2napos lesz. :lol:

Jó hosszú lettem, bocsi, és mielőtt krcyczyxyxy ide is benézne, közlöm, hogy ma sem jött meg!!! :lol:

tynus12

sziasztok!

na itt vagyok. Èn is úgy vagyok ,mint Boboka, hogy egyenlöre még óvatosan örömködök, meg persze a másik topikot is már megszoktam. Szóval igyekszem kétlaki lenni.

mona!
mit takar a genetikai ultrahang? speciális?
susy75

Sziasztok Lánykák!

Tynus
Hú, nem korai még az alma?? Ficinek nem ízlik. Most almalével próbálkozom. Elég jól csúszik, bár állandóan játszana a poharával. Mondjuk amikor enni adtam neki reszelt almát, azt sem köpte ki, de láttam, hogy nem ízlett neki. A kanállal ő is állandóan játszana. Úgy, mint mindennel, amivel nem szabad. :lol: Már olvasom az olvasásról szóló könyvet. Lassan megy, mert csak este jutok a géphez, és aludni is kell. Nyelvtanuláshoz honnan van cuccod??
Hát, az éjszakai nem alváshoz nem tudok semmi jó tanácsot adni. Nálunk, amikor gond volt az esti alvással, akkor is csak az elalvással volt a gond. Ma már egész jól viselkedett Réka. Viszont el akartam vinni sétálni, és ahogy beraktam a babakocsiba, elkezdett megint ordítani. Kivettem, és a kenguruban vittem sétálni. Azt élvezte. :) De rájöttem, hogy szerintem ez hiszti, amit csinál. Mert ahogy leteszem, azonnal elkezd ordítani - nem sírni. Ma csak egyszer csinálta, de hagytam egy picit, és mintha kezdené lájtosabbra venni. Én meg nem akarok egy magát a földhözvágva hisztiző gyerkőcöt.

Nelli
Szegény Dorka! :( Jobbulást!!!

Mona
Nem véres. Az a jó, ha szép tiszta. Mikor nekem csordogálni kezdett és befektettek, egész nap egy tiszta harántlepedőn kellett feküdnöm, hogy lássák, tiszta-e.

Susy
Persze, érthető, hogy parázol. Mindenesetre, azért később majd gyere. A genetikai UH-n alaposabban megnézik a babát. Azt hiszem, úgy a 18. hét körül van. Javítsatok ki, ha tévedek.

Többi mamákok, hol vagytok???

Raktam föl a netre videot Rékáról:
http://www.youtube.com/watch?v=J7YxVhVKKJQ
gtünde

Boboka
Kérdezz, azért van a topik! :)
gtünde

Sziasztok!

Tundi, koszonom a fogadtatast, hat ma meg mindig egyben vagyunk, bar fajdogalok/tam, de meg nem az igazi...hetfore kiirtak csaszarmetszesre, ha addig nem tortenik semmi, ugyanis az elozo az volt a meretek miatt (a kisfiam 4,5 kg volt) :oops:
Gyermekneveles temaban nem biztos, hogy en vagyok a megfelelo tanacsado, rendre rajtakapom magam, hogy az elveim ellen cselekszem es engedek a csemetenek, no meg a papajanak :lol:
Majd talan a masodiknal konnyebb lesz szigorunak lenni? :?
Amugy en is Kriszta vagyok, de vegul ezzel a kacifantos nevvel sikerult regisztralnom :D .
Akkor jelentkezem majd ha meglesz a csemete, addig is mindenkinek oromteli pocaknovesztest illetve babazast kivanok!

Kriszta
bensonhurst

Tynus :D
Jó lenne, ha nem húznám 40+2-ig, mert így simán is november 8. a várható időpont, de mivel Ricsi nov. 6-án született, arra tippelünk, hogy az ő szülinapi ajándéka lesz a pici, tehát két nappal előre kell hozni a szülést. :wink:

Kriszta :D
És most tudod, hogy kb mekkora a babád? Persze csak akkor válaszolj, ha még nem vagy a szülőszobán. Drukkolok, hogy minden rendben menjen.

Nelli :D
Sajnálom Dorkát, de én is már 3 hete húzom ezt a fránya náthát, folyamatosan köhögök, be van dugulva az orrom, meg ilyenek. Eddig még mindig elmúlt pár nap alatt, most meg nem bírok kimászni belőle, de most már az egész család szenved tőle, úgy néz ki, mindenkin átmegy.

Susy :D
Azért jöjjünk át ide is, és ha lehet, egyre gyakrabban, jó? Neked vannak tüneteid? Nekem még mindig semmi.

Ha már itt vagyok, akkor kérdezek. Igaz az, amit az egyik barátnőm mondott, hogy a fiús kismamák nem szoktak annyira rosszul lenni az elején? Mi ugyanis nagyon kislányt szeretnénk, tehát tuti fiú lesz, de azért nem hagyjuk a kórházban :wink:

Puszi mindenkinek. Hajrá!
boboka4

sziasztok!

gtünde, tynus!
hát nagyon nőnek ezek lányok és szinte még csak most születtek!

susy!
annyira örülök hogy sikerült nektek is!
azthiszem mi ketten elég sokat izgultunk egymásért ebben az elmúlt hónapban!!!
vigyázz magatokra!!!!
egyébként hogy vagy????

boboka!
ez egy jó kérdés!
nekem az első fiú hát vele az első 12 héti voltam pocsékul de csak a 8 héttől tehát a rossz időszak 4 hétig tartott!
de nem úgy mint most mivel akkor reggel hánytam egyet /bocsi/
és utánna szuper jól éreztem magam!
most meg ha úgy ébredek akkor egész nap pocsékul vagyok és émelygek meg szédülök!!!
úgyhogy ez két különböző terhesség!!! na majd meglátjuk ki lesz a pocakban és én is nagyon kislányt szeretnék és a férjem is meg mindenki a családban!!!!
hajrá nektek és vigyázz magadra!!!

további szép napot!
tündi23

boboka!
igérem jövök sürübben. Nekem csak a cicim fáj,más nincs. Az elsö terhességemnél viszont sürün jártam pisilni már az elejétöl, most még az sincsen.
Neked egyáltalán semmi? Még a hét eljén szúrkált a hasam is,de most az is elmúlt. Remélem azért minden oké!:wink:

tündi!
igen ez így van! meg is lett az izgulás eredménye. :wink:
Jól vagyok, csak most fáj a torkom, szerintem a hideg fagyi miatt. Ùgyhogy most iszom a sok mézes,citromos teá.

Gondolok rád holnap és majd írj mi volt. Èn pénteken megyek az elsö uh-ra, már nagyon várom,mert elvileg már láthatjuk a szívverést, és az nagyon megnyugtatna. :) :) :)

Nálad is vasárnap váltanak a hetek? Nálam is!

Susy
susy75

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?