Sziasztok,
Hát ma este sikerült idejutnom, hogy írogassak kicsit
. Képtelenség visszaolvasni, jó sokat írtatok
.
Apa ma jó programot talált ki a szomszéddal, megmetszették a szőlőt és csomó új tőkét ültettek. Remélem befogannak, mert isteni cseresznye nagyságú szőlő fajtákből kaptunk
. Lili közben színezett ezerrel, kitalálta, hogy a holnapi nagyvendégségre mindenkinek kiszínez egy szép kifestőt. Apunak egy tortásat választott, annyira figyelmes, hisz apu szülinapját ünnepeljük
. Én meg mindent előre megfőztem, bepácoltam ma, holnap már csak betolok mindent a sütőbe és jöhet a vendégsereg
.
Panda,
Köszike a névnapi köszöntést, kedves, hogy gondoltál rám!
Mi is szeretjük a sertés husit, nem vagytok egyedül
. Ma pl. sertés szűz volt kirántva, isteni finom, annyira puha az a husi, hogy klopfolni sem kell, csak kézzel picikét megnyomni. A karajt is szeretjük, igaz a belsőségeket azért nem. Persze a szárnyasok nálunk is előtérben vannak, de én azért úgy vagyok vele, hogy kell a változatosság. Igyekszem egyenlő mértékben variálni a halat, szárnyasokat, marha és a sertés husit is, no meg néha be szoktam iktatni vega napokat is
. A reszelt sajtos vagy főttojásos főzelékekért odavannak a gyerekek. A milánóiba én is szoktam rakni szójagranulátumot a husi mellé és jó kis házi paripürével készül, vagy egy literrel nyakon öntöm, pár fűszer a kertből bele és főhet kedvére
.
Egyébként párom egyetlen de szuper kajatudománya a vörösboros marhapöri. Emlékszem, hogy amikor Lilivel hazamentem a kórházból, akkor is azt csinált. Jót mosolyogtam rajta, szegénykém mást nem tud, hát megcsinálta ezt, olyan édes volt
.
Vásárolni én a közeli Spar-ban szoktam husit is, abban még nem csalódtam, ellenben a közeli kishentesekkel
. De hiperszuperekben csak nagyritkán, fagyasztottat meg végképp soha.
Párizsikról jut eszembe, nálunk minden felvágottféle elég körülményes, hisz sokba van glutén, így apjuk miatt igencsak válogatni kell, ha még azt is nézném szigorúan, hogy sertés vagy szárnyas, vagy marha, hát alig-alig vehetnék valamit, ha egyáltalán lenne. Az egyetlen megbízható a Pick, annak minden terméke gluténmentes. Külön meg nem veszek neki is meg nekünk is, hisz épp elég, hogy így is egy csomó mindent külön kétszer kell megcsinálni. Hisz egy egyszerű nokinál is két fazékba két félét kell főzni, még a fakanalat sem keverhetem össze
.
Magdi,
Gratulálok a kislánykához!
Liliék múltkor veszekedtek kié legyen a játék, erre Lili: Az enyém lesz, én születtem előbb!
Bala is egész jól halad a beszéddel, nagyon lelkesen próbálkozik. De a tőmondatain rendszeresen megszakadok a röhögéstől. Pl. Ba fölme mekuku=Bala fölmegy és megnézi.
Na megyek pancsizni, és azt hiszem utána még beülök egy brióssal és egy forrókakaóval kicsit olvasgatni a nappaliba, ami max egy hétig lesz ebben az állapotában. Jövő héten kihasználva az ünnepet, a hálót kiköltöztetjük, parkettát felcsiszoljuk, lelakkozzuk, aztán gyerekek az összes játékkal be, mi meg a nappaliba mindenünkkel ki. Szóval nem fogunk unatkozni a négy nap alatt
.
Pusz,
Ilke