Ha már itt észosztásban vagyok...
Vizesedés elleni diéta by Wish a netes infok alapján (ne legyen rá szükségetek):
Az alapja a sószegény diéta, ami napi 2 gramm sót engedélyez. Én már három napja teljesen só nélkül eszem, de eddig elvagyok nélküle. A 2 gramm nagyon kevés, ezért azt javasolják, hogy só helyett zöldfűszerekkel fűszerezzünk és a ké ételre szórjuk rá az engedélyezett mennyiséget, úgy jobban sósnak tűnik a kaja. A zsálya álítólag a legjobb sópótló zöldfűszer, ezt nekem eddig nem sikerült venni.
Vízhajtó zöldségek:
Banán: magas káliumtartalmának köszönheti vízhajtó és vérnyomáscsökkentő hatását.
Eper: nagy mennyiségű karotint, C-vitamint, folsavat, mangánt és káliumot tartalmaz, ezért védi az érfalat, vízhajtó és vérnyomáscsökkentő is.
Karfiol: vízhajtó, csökkenti a vérnyomást és aktiválja az anyagcserét.
Görögdinnye: Kihajtja a vizet a szervezetbõl; enyhíti a gyomorfekélyes panaszokat, és csökkenti a magas vérnyomást.
Uborka: Természetes vízhajtó
Cukkini: Természetes vízhajtó
Zeller: Magas káliumtartalma megfelelõ egyensúlyban tartja a szervezet vízháztartását.
Grapefruit (citrusfélék): Szintén magas káliumtartalmuk miatt jó vízhajtó hatásúak.
Viszont vigyázni kell a petrezselyemmel, ami ugyan jó vízhajtó, viszont terhesség alatt semmiféleképpen nem ajánlott a túlzott fogyasztása.
Jó a sótlan vízben főtt krumpli is.
A csoki szintén vízhajtó
Én jelenleg ebédre és vacsira főleg főtt krumplit eszem (mikróba héjastul beteszem a krumplinként kb 2 perc alatt kész) . Ehhez a fenti zöldségeket eszem nyersen, öntetként kefírt, joghurtot vagy tejfölt keverek össze zöldfűszerrel, fokhagymával vagy tormával, vagy paradicsompürével, mustárral. Szerintem finom.
Ezt fel lehet dobni natúr grillezet husival, vagy meg lehet grillezni a zöldségeket is.
Reggeli, tízórai és uzsonna gyümölcs.
Nem mondom, hogy a gasztronómia csúcsa, de tulajdonképpen finom, éhes nem vagyok és használ.
Emellé fontos, hogy a lábat felpolcolva kell tartani. Magasabban kell legyen, mint a szív, mert így tud jól ürülni belőle a víz. Segít az is ha eközben a bal oldalán fekszik az ember, mert a vérkeringés így szintén hatékonyabban üríti a vizet.
Ha a kéz is vizesedeik, akkor a feltartott kézzel kell csuklókörzéseket végezni. A lábbal is lehet bokakörzést végezni, az is segít.