Új privát üzeneted érkezett!

Jé, sikerült egy új oldalt nyitni :lol:

Kép Kép
curse

Szia Curse!

Én is örülök, hogy sikerült a séta. Hát igen az idő nem a legjobb. Ilyenkor alig tudom lekötni a gyerekeket, tegnap is két kis kerge birkám volt. :)
Az üvegest megkérdezem apától ő ezeket, jobban ismeri.
Kozmetikus: A benzinkúttal szembe a Bajcsyn Andihoz jártam (jó ideje nem voltam :oops: ) de őt tudom ajánlani. Fiatal és nagyon jól végzi a dolgát.
Ha akarod, megadom a számát.

Andi
andrea27

Szia Andi,

Tök jó az új avatarod :) Köszi, h utánajársz az üvegesnek. Annyira bosszantó, h az igazi szakikra ilyen nehezen lehet rátalálni. A konyhabútorunk elkészítése után úgy döntöttünk, h céget soha többet nem kérünk fel semmire :evil: Maradunk az igazi szakiknál.
És persze, h érdekel a kozmetikus száma is, most már tényleg muszáj lesz elmennem, mert nagyon gáz már a bőröm. Most apa itthon van táppénzen, úgyhogy van időm elmenni :)
Képzeld most hívott a főnököm, h nem akarok-e esetleg visszamenni dolgozni :shock: :lol: Most nagyon bízok abban, h apa talál egy jobban fizető állást, úgyhogy nemet mondtam. Sajna a ktsgvetésünkbe egy kicsit beleszólt az állam és az utóbbi időben azon kellett el kezdenem gondolkozni, hogy visszamenjek-e dolgozni :?

Kép Kép
curse

Szia Curse!

Köszi. Kicsit felfrissítettem az avataromat. Már nem a legfrissebb képek voltak benne.
Üveges: Apa szerint ezek nem a legjobbak. De a Lőcsein van egy, és az még házhoz is megy. Tesóméknál biztonsági üveget szereltek a korlátba. Majd utána érdeklődöm.
Kozmetikus:372-794 (Andi egyik héten du. másikon de) Ezen a héten du. szombaton is.
Mi van az férjeddel, hogy táppénzen van? :( De az most jó hogy végre van egy kis segítséged.
Hűha ilyen korán visszamennél dolgozni? De a kényszer nagy úr ! :evil: Adélt bölcsibe raknád? Mit dolgoztál előtte?
Drukk az uradnak hogy jobb állást találjon.
Most nekünk is gázos lesz áprilistól mert a gyedet a gyes váltja Bálint betölti a 2-t az pedig fix összeg. :(

Andi
andrea27

Andi,
Nagyon köszi tényleg, h utánajársz az üvegesnek. A szobajtókat szeretnénk beüvegeztetni, most már épp itt lenne az ideje :)
Apával semmi komoly, csak a főnöke egy kicsit kiidegelte, úgyhogy inkább itthon pihen.
Őszintén szólva nagyon nem szeretnék visszamenni dolgozni és bölcsibe adni Adélt. Nem ezért vállaltunk gyereket. Másfél évvel ezelőtt, amikor az anyagiakat átnéztük, még a gyeddel is simán meg lettünk volna. Egyébként HR osztályon dolgoztam egy amcsi informatikai cégnél a Móricz Zs. körtéren.
A gyes összegéről már nem is beszélve, az szó szerint nevetséges, de legalább gyes mellett most már el lehet menni dolgozni, akár 8 órában is. És te gondolkozol azon, h visszamész dolgozni? Vagy esetleg terveztek harmadik babót is? :) És te mit csináltál előtte, merrefele dolgoztál? Munkahelyed esetleg nem jelezte már, h várnak vissza?
Őszintén szólva ez is annyira gáz, h vannak olyan anyukák, akiket abszolút nem várnak vissza, sőt, alighogy vége a kiadott szabadságnak, el is bocsátják :( Azért ezen is van mit feljesztenie az országnak :? Panaszkodnak, h az ország népessége öregszik és hogy egyre kevesebb gyerek születik, akkor legalább tennének vmit az ügy érdekében. Ha a nők nagyobb biztonságban éreznék magukat pl. a munkahelyeket illetően, meg, ha a család megfelelő támogatásokat kapna, biztos szívesebben vállalnának az emberek gyerekeket.
Na most jó hosszú lettem :oops: Bocsika :)

Kép Kép
curse

Sziasztok!

Curse, teljesen igazad van! De gyes mellett sem szívesen mennék vissza dolgozni, mert nem szeretném Balázst bölcsibe rakni, ill. nincs senki aki vigyázna rá. Szeretnék minnél több időt együtt tölteni a fiammal, amég lehet, később már Ő nem fog akkora igény támasztani iránta(m). Sajnos nálunk is az a helyzet mint Andiéknál, hogy lassan nálunk is csak gyes lesz, ami mellett nem biztos, hogy megélünk. :-(
A munkahelyről meg annyit, hogy nemrég beszéltem egy kolléganőmmel, egy éve új vezérigazgató van, csomó új embert vett fel és most megy a régiek kitúrása. Hiányzik ez nekem??? :-(
Kistesó projektre fel, úgy sem akartam, hogy 2-3 év-nél nagyobb korkülönbség legyen közöttük. :-)
Tényleg, ti hogy álltok ehhez a testvérek közötti "optimális" korkülönbség dologhoz?

Kép

Kép
tulipán5

Sziasztok!

Curse!
Teljesen igazad van, és neked is Tulipán. Sajnos! :(
Én is azt veszem észre hogy akár másfél két évvel ezelőtt is jobban kijöttünk. A bérek, nem emelkedtek annyira mint a rezsi, vagy az élelmiszer . :evil:
Nem tervezünk harmadik babót. Azt szoktam mondani. Van egy kislányunk, egy kisfiunk. Több variáció nincs, szóval nekem ez így pont tökéletes. :lol: De tényleg, én sokszor a kettő mellett is kitikkadok. A harmadiknál, már a szanatórium is bejátszana szerintem. :lol: Ti akartok második babust? Kis korkülönbséggel, vagy visszamész még egy kicsit dolgozni a kettő között?
Szeptembertől akarok visszamenni gyed mellett dolgozni. Elviekben azt mondták, hogy visszavesznek. Minisztériumban dolgoztam, mint titkárnő. De lehet, hogy más pozícióba vesznek vissza, mert már azóta megszűnt a főosztály, és a főnöknőm is eljött. Állami intézmény, szóval törvényileg vissza kell, hogy vegyenek. De lehet, hogy a szabi kiadása után énnekem is ajtót mutatnak.
Mindenesetre Bálint szeptembertől bölcsis addigra 2,5 éves lesz, talán nem viseli meg nagyon :oops: . Lilit meg most akarom majd beíratni oviba. Remélem őt is felveszik, és nem kell messzire hurcolászni. :roll:

Tulipán! Munkahely :( A kistestvér projekthez drukkolok :!:

Andi
andrea27

Tulipán!

Most nézem a vonalzódat. Balázs, és Bálint kora között csak 3 hét a különbség. :lol:

Andi
andrea27

Andi!

Azt már Én is néztem, hogy a két fickó között csak pár hét a különbség, a Balázs ápr. 26.-án született.
Köszönjük a drukkot a kistesó projekthez. :-)
Egy hónapig kötelező téged foglalkoztatniuk, de azért csak van annyi emberség bennük, hogy előre szólnak, hogy ha nem tudnak hosszú távon alkalmazni, nem?

Kép

Kép
tulipán5

Tulipán!

Bálint április 5.-én született. :)
Ma kimondta élete első összefüggő mondatát: Ajtót becsukom :lol: Eddig csak szavakat mondott külön-külön. :D
Munkahely: Hát nem tudom, én is reménykedem. De a mai világban. Egy ember helyett, találnak ötöt ( az is szingli, akinek nem baj hogy túlórázni kell, mert nem kell időre az óvodába/bölcsibe mennie a gyerekért. + Még betegség miatt sem kell szabit kivennie. Lehet őket terhelni) Szóval gyerekesnek lenni, a munkáltatók szemében hátrány. :twisted: És csodálkoznak, hogy nincs utánpótlás, és sokan csak max egy gyereket vállalnak. :x
De ha mégis kirúgnak, akkor jár a végkielégítés, az éveim csak nőttek amíg itthon voltam. Arról viszont nem mondok le. :wink:
Neked van valami remény, hogy visszavegyenek az új vezérigazgató mellett? Vagy fix helyre várnak vissza?

Andi
andrea27

Andi,

a Balázs még nem igazán beszél, néha próbálja utánozni a szavakat kisebb-nagyobb sikerrel. Biztos hátráltatja a kommunikációs képességét, hogy a mutogatásából, meg a nyökögéséből is megértjük, így nem siet beszélni.
Fogalmam sincs, hogy mi lesz és mi vár majd a munkahelyemen, nem igazán jelezték felém, hogy repesve várnának vissza, de pozitív, hogy eddig mindegyik kismamát visszavették valamilyen pozicíóba. De az viszont rossz, hogy nem nézik azt jó szemmel, ha túl sokat vagy távol, ez érthető a munkáltató szemszögéből de nekem a szívem fog megszakadni, hogy reggel fél 9-től délután 5-ig kell bent lenni még pénteken is. (ez egy hitelintézet). Így elmegy az életem azzal, hogy ott vegetálok az irodában és nem a kertben kapirgálok. :-(
Abban sajnos igazad van, hogy inkább a szingliket preferálják a kismamák helyett. Nem is tudom, hogy mi lesz majd akkor, ha kikerülök a "húspiacra" aztán mindegyik interjún körberöhögnek, hogy mit akarok én a kisgyerek mellett. Rám nem lehet úgy számítani, hogy a szívem-lelkem áldozom a cégért.
Szívesen vállalnék 4-6 órás munkát, de ez Magyarországon még nem működik és sajnos olyan keveset fizetnének érte, hogy nem éri meg. Talán majd 20-30 év múlva kialakul itt is ennek az intézménye, de akkor azt már a hajamra kenhetem. :-)
Bocsánat egy kicsit hosszú lett. :-)

Kép

Kép
tulipán5

Sziasztok,

Pár szót a munkatémához:) Hasonló cipőben jártam én is mert manó tavaly július 7-én töltötte be a 2-őt és szerencsére engem már hívtak vissza mert mielött eljöttem akkor a két évben állapodtunk meg. De ahogy hallgattam a játszón sok anyukát, őket egyáltalán nem várták vissza pedig én is úgy tudom h kötelező visszavenni legalább olyan pozicióba mint szülés elött. Szóval nálunk úgy alakult h júl 10-től (következő munkanap) visszavettek állományba akkor járt másfél évnyi szabi de mivel sok volt a munka nagyanyai segítséggel heti két napot dolgoztam júliusban és augusztusban és ezekkel a napokkal meg a szabival pont kijött addig amíg manó beszokott a bölcsibe. Kicsit kacifántos de remélem értitek. Az én munkahelyem még elég családbarátnak mondható de azért én is érzem ezt a kimondatlan hátrányt h én nem tudok túlórázni mert rohannom kell a gyerekért a bölcsibe. Ráadásul sokszor ő az utolsó még jó h szeret oda járni. Mi hétfőtől csütörtökig 8-tól 5-ig dolgozunk de pénteken csak fél 3-ig. Szóval nem könnyű, hétvégén semmire nem jut elég idő. De a másik oldal az h azóta sokkal több a türelmem hozzá még akkor is ha fizikailag fáradtabb vagyok mert én már nagyon begyöpösödtem itthon:) Jövőre tervezem én is a tesót így nálunk már 3 és fél év lesz a korkülönbség. Én nem mertem hamarabb bevállalni mert engem az egy gyerek is teljesen lefoglalt egész nap. Talán úgy már könnyebb lesz ha a nagyobb fél napot az oviban van.

Andrea,
Melyik oviba szeretnéd beiratni Lilit? Mi is most gondolkozunk az ovin bár a bölcsiben azt mondták h nagy a túljelentkezés mindenhol és csak a körzetibe van esély h felvegyék. De az annyira nem jó h 30 fős csoportok vannak.

Tulipán,
Akkor mikorra tervezed a kistesót?

Judy,
Mizújs veletek?

Noémi,
Egyben vagytok még?

Megyek mert hiányolnak.

Puszi
Andi

Kép[
Kép[
kostyika

Kostyika,
neked nagy mázlid volt/van ezzel a munkahellyel. Én nem érzem azt, hogy nagyon begyöpösödnék itthon, jól elvagyok a fiammal. Szerencsére egy eléggé nyugodt fajta ember, így hamarabb belemerünk vágni a tesó projektbe, azaz már benne is vagyunk és jön amikor úgy érzi itt az ideje. :-) Azt fix, ha az első gyerek után most visszamennék dolgozni, akkor páros lábbal rúgnának ki, ha megtudnák, hogy még szeretnék egy tesót is. Sajnos ilyen ez a mai világ. :-( Úgyhogy jelen esetben jobb lenne, ha egyszerre zongoráznánk le a babaprojekteket.

Kép

Kép
tulipán5

Tulipán,
Akkor egy kalappal a kistesó projekthez :) :wink: És teljes mértékben megértelek, h nem akarsz még visszamenni dolgozni, én is ameddig tehetném Adéllal lennék.
4-6 órás munkák valóban ritkák, bár nálunk a főnök megpróbál mindenkinek megfelelő lehetőséget kínálni. Szerencsére az én munkahelyemen a belső szabályok miatt elég macerás új embert felvenni, így a főnök megpróbálja az anyukákat visszacsábítani. Szerintem pont emiatt rugalmas a munkaidőt illetően. Az egyik kolléganőmnek még az otthoni munkavégzést is megengedte.

Andi,
Gratula az első mondathoz :) Olyan jót mosolyogtam, amikor azt írtad, h minden variáció megvan nálatok, való igaz :) Egyik ismerősömék úgy jártak, már volt 3 lányuk, h azért még egyszer bepróbálkoznak egy fiúval, hátha csoda történik. Bejött nekik, csak duplán :lol:
Mi is szeretnék persze tesót, de egy kicsit később. Mindenféleképpen szeretnék még előtte visszamenni dolgozni már csak a pénzt illetően is, h majd megint magas tgyást kapjak, meg persze gyedet is. Én a korkülönbséget olyan 3-4 évnek tartom reálisnak, mert akkor már a nagyobbik eléggé önállóan el tud lenni. Engem Adél egymagában kifáraszt :) Mondjuk persze tervezni mindig könnyebb :lol:
És még a végkielégítésről jut eszembe. A Munka Törvénykönyve esetében a fizetésnélküli szabadságot nem számítják bele a végkielégítés idejébe és sajnos a gyed, gyes fizetésnélkülinek számít. Bár mondjuk írtad, h közalkalmazott vagy, szóval a Kjt-ben lehet, h másképp van :?

Kép Kép
curse

Sziasztok!

Tulipán!
Beszélés terén nekünk előny, hogy itt van Lili, mert ő nem ért meg minden nyökörgést, és ha kommunikálni akarnak, akkor muszáj igyekeznie Bálintnak. Annakidején Lili sem beszélgetett ennyit. Olyan 2,5 éves korára indult be igazán. De azóta is mondja, be nem áll a szája. Sokszor apával mi sem jutunk szóhoz tőle. Úgy kell szót kérni :lol:
Én már kicsit mennék is, meg nem is. Mert már a 4 év itthonlét kicsit sokk volt. De közben félek is, hogy hogy fokok vele megbirkózni. Reggel igyekezni időre, hogy beérjek, délután szaladni a gyerekért, hogy ha lehet ne ő legyen mindig az utolsó. Hogy fogják bírni, mennyire lesznek betegesek, ha igen hogy oldom meg. És hogy lesz időm rájuk, és a háztartásra egyaránt. Tudom, hogy ezt más is megoldja, de ez nekem még új cipő ebben még nem jártam. :oops:

Kostyika!
Tényleg szerencséd van munkaügyileg. Te hogy oldottad meg ezeket a problémákat? Én még azt sem tudom, hogy fogom megoldani, hogy bölcsibe szoktassam a Bálintot, és egyszerre oviba a Lilit. Apa is kivesz egy hetet szeptemberben, de utána, hogy fogok ketté szakadni, azt nem tudom. :roll:
Én gyerek témában azt mondtam anno, ha visszamegyek dolgozni a két gyerek között, akkor nálunk nem lett volna valószínűleg második. Nem akartam újra kezdeni az egészet. Megoldottuk így egyhuzamban. Viszont így nagyon sok ez a négy év. Az elején nagyon jó is volt, de én tavaly ősszel kezdtem érezni, hogy mostmár sok.
Ovi: Hát a Tárnoki u lenne a legjobb nekünk, de körbelőttük az összes környezőt. Bem téren lévőt, a meseház óvodát, a napsugár ovit.....Összesen 5-6oviba akarom beíratni. Az a lényeg, hogy kocsival, és busszal is megközelíthető legyen. Mert sajnos nekem nincs jogsim :oops: , és én csak busszal tudom őket vinni. Ezért lenne jó a Tárnoki, mert oda mire lemegyünk a buszhoz, és megvárjuk, már a kisutcákban ott is vagyunk.

Andi
andrea27

Curse
Beleszámít!!!!!!végkinél kivétel a fizetés nélküli szabiból a 10 év alatti gyerek gondozása.

bocs, most csak ennyi, mennem kell.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Curse!
Hú akkor te nagyon jó munkahelyet fogtál ki.
5 gyerek :shock: Jaj... Gratulálok az ismerősödnek. Minden elismerésem!
Juti! Köszi épp most akartam írni, hogy akkor utánanézek ennek. De most így nagy kő esett le.

Na megyek, mert nagyon szépen süt a nap és a gyerekek nyúznak, hogy menjünk ki.

Andi
andrea27

Judy,
Én eddig úgy tudtam, h a gyed és gyes fizetésnélküi szabadságnak minősül jogilag és a végkielégítésnél az van, hogy a 30 napot meghaladó fizetésnélküli szabadság esetén, az az időszak nem számít bele a végkielégítésbe :? Lehet, h rosszul értelmeztem a jogszabályt. Inkább tudjam rosszul és növekedjenek az éveink :)
De Andi a te esetedben, szerintem a Kjt vonatkozik rád, nem az Mt. Mintha az írtad volna, h közalkalmazott vagy?! Csak a minisztérium miatt gondolom.
Mindenesetre valóban nem lesz könnyű helyzeted a gyerek beszoktatásával. Egyébként én is azt gondoltam, h inkább egyszerre tudjam le a két gyereket, de ahogy a másik fórumon látom, h akiknek kis korkülönbség van a két gyerek között, nagyon sokat szenvednek. Tudom magamról, h nekem nem menne.

Kép Kép
curse

Curse

azért ha belegondolsz elég durva és diszkriminatív lenne, ha nem számítana bele, ki menne akkor szülni?
MT szerint:

(3) A végkielégítésre való jogosultság feltétele, hogy a munkaviszony a munkáltatónál a (4) bekezdésben meghatározott időtartamban fennálljon. A végkielégítésre való jogosultság szempontjából figyelmen kívül kell hagyni
a) a szabadságvesztés, a közérdekű munka, valamint
b) a harminc napot meghaladó fizetés nélküli szabadság, kivéve a közeli hozzátartozó, valamint a tíz éven aluli gyermek gondozása, ápolása céljából igénybe vett fizetés nélküli szabadság
időtartamát.

korkülönbség:
Nálunk két év van a kettő között, én nem mentem vissza közben dolgozni.
néha tényleg nehéz volt, viszont mára nagyon jól összenőttek és elvannak együtt. ilyen szempontból előnyös is hogy mind2 fiú.
a begyöpösödés elkerülésére meg egyetemre járok.

pusz

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Andrea,
Nehezen :D Főleg az elején. Elötte elméletileg is tudtam h semmire sem lesz időm de aztán a gyakorlatban még annyira sem. Azt vettem észre h szombaton és vasárnap is csak takarítok, főzök, mosok, vasalok és hétfőn fáradtabb vagyok mint valaha. Úgyhogy takarítőnővel. Lehet h valaki fellengzősnek tart érte de mivel a párom semmit sem tudott segíteni muszáj volt külső segítséget igénybe vennem. Így jön a takcsinéni szombaton reggel fél 9-re (manó már úgyis fent van 7 körül) kb 3 óra alatt kitakarít, addig én megfőzök, du még elpakolom a maradékokat és bevásárolunk, így van egy szabad vasárnapunk. Van egy anyuka aki szintén egyszerre szoktatta az ovis fiát és a bölcsis kislányát. Ő úgy tudta megoldani hogy egy hét eltéréssel, először az ovist, utána a bölcsist. De érdekes h azt mondja a lánya sokkal jobban szeret bölcsibe járni mint a fia oviba. Láttam egy hírdetést egy magánoviról az Áfonya utcában. Hallottatok valamit róla? Egyébként az elején manó nem volt beteges de az utobbi két hónapban most beteg harmadszor. Most már meg kellett kérnem a nagypapát h jöjjön csőszködni mert az elmúlt két hétben én voltam itthon a mandulámmal már nem mertem még egy hetet vele is itthon maradni. Mint írtam neked is jár az otthon töltött időre az éves szabadság, azzal tudsz sakkozni.
Bocs most mennem kell mert hiányolnak.
Andi

Kép[
Kép[
kostyika

Ja még annyi h mostanában én sem hangoztattam h nyáron szeretnék terhes lenni :D Majd csak akkor szólok ha már sikerült és betöltöttem a 12 hetet.

A.

Kép[
Kép[
kostyika

Judy,
Persze, de én nem a jogosságot vitatom, hanem a végkielégítés mértékét. Most lehet, h saját magam ellen beszélek, de egy pl. van két ember, mindketten 6 éve vannak a cégnél, az egyik valóban a 6 évet ledolgozta, míg a másik csak 2 évet és mégis ugyanannyi végkielégítést kapnak.

Kostyika,
Akkor ezek szerint ti is belevágtok a babaprojektbe? :) Nektek is egy kalappal :)

Egyébként tényleg ez is olyan gáz, h az embernek titkolnia kell a gyerekvállalást. Miért nem lehetne azt megcsinálni, h mikor visszamegyek dolgozni az első gyerek után, megbeszélném a főnökkel, h te figyelj, maradok egy évet és utána megint szeretnénk babát. Szerintem ez lenne a fair mindenki számára, de ha ezt most megtennéd, akkor biztos páros lábbal rúgnának ki.

Kép Kép
curse

Curse
Hát persze, ha a cég szempontjából nézzük....de azért mégse essen már egy megítélés alá a szabadságvesztést töltő meg az anyuka :lol: :lol:

Andi
Akkor hajrá nyár 8) :)

pusz

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Curse,

Köszönöm a drukkot, majd jelzem ha sikerrel jártunk, egyébként Én is szeretnem megvárni a betöltött 12. hetet a bejelentéssel, ahogy Kostyika is. :-) Barátnőméknél 18 hónap van a két kissrác között és azt mondták, hogy az első fél év volt nehéz utána szépen összenőttek a srácok és most sokkal könnyebb nekik. Mi újság Adéllal?

Kostyika,

Nyári babásodásra fel!!!! :-)
Húú, biztos nehéz lesz az első időszak amikor majd visszamegyek dolgozni a Balázs meg az óvodába megy és közben meg a háztartást úgyanúgy kell valakinek vezetnie, mintha itthon lennék. Egyébként nem rossz ötlet a takinéni, ha nincs más segítséged. :-) Egy kis kikapcsolódás neked is jár!

Andi,

látom nehéz szeptember elé nézel, az új cipő előszőr biztosan szorítani fog, de majd hamar kitaposod! Várom majd a tapasztalataidat! Egyébként Én is attól félek, hogyha visszamennék mondjuk most dolgozni, akkor nem lenne tesó, azt meg nem szeretném, hogy a Balázs egyke legyen. Ja, igaz utólag de Én is gratulálok a Bálint első mondatához! Ez is egy fontos mérföldkő! :-)

Kép

Kép
tulipán5

Sziasztok!
Juti, Curse: Na akkor csak utánanézek a kjt-ben. :shock:

Kostyika, Tulipán! Hajrá nyári pocaklakók! :P

Most megint olyan dühös vagyok. :evil: Bálintot felvették hálistennek az Aradi u bölcsibe. Az is jó hír, hogy miután Lili januárban tölti az 5 kötelesek felvenni, mert óvodaköteles. De azt mondták, hogy mindenképpen írassam be oda ahova tartozunk, mert oda kötelesek felvenni. És miután háromszoros a túljelentkezés van az ovikba, az óvodaköteleseket veszik előre, a többit nem biztos, hogy feltudják venni. Mi viszont a tusculanum óvodába tartozunk. Egy házszámmal alattunk lakók, még a Bem térre, mi már Tusculanumiba. De már iskolába a 7-be itt a bölcsinél. Szóval az ovi bölcsi két ellentétes irányba, helyen van. Még csak nem is ugyan azzal a busszal lehet menni. Oda a lőcsei jár. :( :evil: Persze attól még beíratom az összes környező oviba.

Andi
andrea27

Tulipán,
Adél mostanság jól viselkedik, szerintem azért, mert az apja itthon van és megakarja mutatni, h ő milyen jó kislány :lol: Most az az új szokása, h köpköd ezerrel, néha már nekünk is meg kell mosakodni :lol: Fordulással eddig odáig jutottunk el, h a keze még útban van :) A félfordulat már megvan. Arra is rájött, h a kezeit már össze tudja tenni, mindkettő az övé :lol:

Judy,
Ha az kell, h vmi jogi témát dobjuk be, h írjál időnként :) akkor gyere vitassuk meg mást is :) Mit szólsz? :wink:

Andi,
Egy házszám miatt? :shock: De durva!!!Azért még van remény, h valami közelebbibe is felvegyék?
Ezt a felosztást soha nem értettem. Amikor pocakos voltam a védőnőm az sztkban volt, oda kellett járnom. Ha nem lenne kocsim, azért a város túlvégére átmászni, nagy hassal :evil: Időnként annyira nem gondolnak az ilyenekbe bele
A sétákat egyébként nem felejtettem el, csak most, h apa itthon van, vagy csavizunk vagy házimunkázok. De ha ráérsz, akkor esetleg holnap mehetünk. 20 fokot mondtak holnapra :)
Talán már itt van végre a tavasz!!!! :lol:

A bölcsikről jut eszembe. Anyaság alatt van egy olyan topik, hogy bölcsödei rémálmok. Na azt időnként érdemes olvasni. Olyan dolgokat írnak az anyukák :shock: mondjuk a legtöbb pesti bölcsöde, de tanúlságnak nem rossz.

És tényleg, amit még akartam kérdezni. Ki, hol, milyen dokinál szült? Most, h bevezették a lakhely szerinti hülyeséget, a szülést igencsak megdrágítják 30-40 ft-tal, ha nem az illetékes helyen szülsz és ami köztudottan eddig sem volt olcsó. Jár vki pl. érdi dokihoz?

Kép Kép
curse

Ja és tényleg, amit még akartam kérdezni:
Megy valaki a hétvégi nagy börzére a bmw területére? Azt elfelejtettem írni, hogy ha a babaszobában regisztrálsz, akkor ingyen jutsz be a börzére :)

Én elvileg tervezem, de attól tartok, h túl sokan lesznek, ráadásul, mire eljutok oda. Anno egyszer belefutottunk véletlenül a idegenforgalmis börzébe, egész pontosan, az odatartó autókba, hát mit ne mondjak nem semmi dugó volt.

Kép Kép
curse

Curse!

Beleolvstam a topikba. De már meg is bántam :shock: :( :evil: . Könyörgöm nyugtassatok meg, hogy az érdi bölcsik nem ilyenek. :cry:
Adél baba nagyon ügyes :)
Séta: Mi mostanában a kertben játszunk, de persze megyünk sétálni. Csak szólj hogy mikor.

Andi
andrea27

Hahó

Curse
Oké :D akkor dobj fel vmit :lol: :lol: de tényleg nem okoskodni akartam, csak jószándékból írtam, mert ha vki tényleg ilyen helyzetbe kerül, jó ha tudja, mi jár neki.

Andi
ez tényleg gáz...
őszintén szólva én már nem is gondolkodom itteni ovin. Gergőt anno próbáltam beadni félnapra, de körberöhögtek, mivel itthon vagyok a kicsivel.
A bp-i ovija nagyon bevált, így a kicsit is már előjegyeztettem oda, októbertől várják. Úgyis mind2-nk munkahelye ott van a közelben.
remélem összejön, hogy ne 2 irányba kelljen vinni őket.

Másik Andi
takinéni jó 5let szerintem. Én is szerzek majd, ha dolgozni fogok. nem akarom az egész 7végét sikamikálással tölteni majd, mert rá is menne a 7vége a házra. meg ugye a bevásárlás, mosás, vasalás, főzés.....most ez kényelmesen belefér, de meló mellett????

NOÉMI
MIZUJS??????????????

pusz

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Curse
Ez milyen börze lesz? mi elutazunk, úgyhogy én bizti nem megyek.
Én a Kútvölgyiben szültem mind2-t, de ahogy hallom azt is elérik a "reformok" és megszűnik a szülészet nagy valószínűséggel :evil: :twisted:
nődokihoz ma is ahhoz járok akinél szültem magánrendelésére, nem itt Érden.
De tegnap kaptam postán meghívót ingyenes szűrésre ide Érdre. De pont most voltam pár hete, úgyhogy nem próbálom ki.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Curse,

a Péterfyben szültem, ott szándékozom majd a következő babát is, fogadott dokim volt, alapítványi szobában voltam, úgyhogy így egészen elfogadható volt az egész hacacáré. Főleg, hogy később láttam ki mennyit küzdőtt a kórházakkal és az orvosokkal. Egyébként Én is tartok ettől a körzetesítési csodától. Szerintem nekünk a választható háromban benne lesz a Szt. Imre kórház, a szülészetéről szinte csak jót hallottam. Bár ragaszkodnék továbbra is a választott dokimhoz és a már "bejáratott" kórházhoz. De meglátjuk mi lesz a helyzet ha már ketteske útban lesz hozzánk. :-)
Börze téma, mi is utoljára a BNV területén tartott Baba-börzén voltunk, egészen jó volt, csak bele kellett jönni az alkudozás művészetébe. Így egészen jó áron jutottunk pár dologhoz. Elég nagy tömeg szokott lenni, parkolni mi is a villamos túl oldalán tudtunk. Most szerintem nem megyünk, mert más programunk lesz a hétvégén.
Gyönyörűen fejlődik a szépnevű lánykád! :-) Bár a köpködés nem tartozik a legszebb dolgok közé. :-)

Andi!

Ez tényleg brutális amiket írnak azokról a bölcsikről, csak reménykedni tudunk, hogy mi ilyennel nem fogunk találkozni.
:roll:

Kép

Kép
tulipán5

Andi,
Remélem nem ijesztettelek meg :( Nem az volt a szándékom, de gondoltam, jobb, ha tisztában vagyunk azzal, h esetleg mi várhat a dedekre, jobb nyitott szemmel járni. De minden bizonnyal ezek a dolgok csak kevés bölcsödéknél fordulnak elő.
Séta ügyben majd telcsizek :)

Judy,
De hogy vettem úgy, ne viccelj, sőt :lol: Csak nagyon örültem neki, h egy kicsit te is bekapcsolódtál a dolgokba :) Dobjuk fel a topikot!!!! :lol:
A börzén egyébként mindenféle dolgot lehet venni, ami babákkal, gyerekekkel kapcsolatos (legalábbis úgy hallottam). Sokan kiviszik a használt rucikat, de persze cégek is kint vannak az új dolgokkal.
Egyébként merrefele dolgozol?

Olyan jó hallani, h ennyi kórházzal elégedettek vagytok :) Nekem sajnos voltak rossz tapasztalatok, pl. Jáhn Ferenc :( a dokikról már nem is beszélve. Némelyik szakmailag, némelyik meg anyagilag :roll:

Tulipán,
Én nagyon remélem, h a Szent Imre a körzetbe fog tartozni, mert én ott szültem és tényleg csak jókat tudok róla mondani :) Nekem sajna úgy jött ki a lépés, h a dokim nyaralt, szóval ügyeletesnél nyomtam, és persze nem volt fogadott szülésznőm se (azt sajnos lekéstem, nagyon előre be vannak táblázva), de mindkettő munkájával totálisan megvoltam elégedve :) Egy kicsit a csecsemősök érdekesek, de a szobák tiszták, kultúráltak. Arról már nem is beszélve, h kétágyasak és két szobára jut egy fürdő.

Andi,
Küldök neked püt.

Noémi vajon fog valakit értesíteni a nagy eseményről??? :roll:

És csak még egy felvetés. Imádok képeket nézegetni gyerkőcökről. Nem tennétek fel? Olyan kíváncsi vagyok :)

Kép Kép
curse

Curse!
Nem ijesztettél meg, csak elkezdtem gyanakodni. És a szomszédságban kérdezősködni. Itt mindenki azt mondta, hogy szerettek a gyerekek oda járni, és nem volt baj. De ha valakinek van még ez ügyben tapasztalata várom.
:)

Andi
andrea27

Andi,
Nem akarlak hívni, mert montad, h a gyerkőcök ilyenkor alszanak, de olyan szinten vagyok mérges. Egész délelőtt halott volt a netünk és nem tudtam megnézni a telószámodat. Sajna elfelejtettem kiírni egy papírra :oops: Gondoltam nem baj, elindulunk 11-kor és elmegyünk felétek, hátha tudtok jönni. Aztán a helyszínen tapasztaltam, h nincs csengő, a kutya meg elég indok volt, h be se próbáljuk menni :lol: Szóval sajna ez a séta elmaradt, az én hülyeségem miatt :( pedig olyan szép idő van. A délután sajna nem jó, mert megint megyünk egy-két helyre a párommal.

Kép Kép
curse

Curse!

Van csengőnk, csak a kapun belűl. Oda nem ér el a kutya :oops: :) De az a röhely, hogy én meg 11-körül hívtalak, hogy van e kedved, de csak a rögzítő válaszolt. Úgyhogy kimentünk hátra a kertbe. Szóval meg sem hallottam volna ha csengetsz. :oops: Délután nekünk sem jó mert program van. Holnap jó neked?

Andi
andrea27

Látod Andi még vak is vagyok :lol: De ezt tényleg nagyon összehoztuk :lol:
Holnap esetleg délután jó, mert délelőtt babás találkozóra megyünk :)

Egyébként a Lőcsein hol van az üveges, mert mi végigmentünk rajta és nem találtuk meg :?

Kép Kép
curse

Curse!

Rendben majd telcsizünk. :lol:
Az üveges, ha a Lőcsin mész lefelé a központ felé. A Tárnokin túl van a buszmegálló baloldalt. Ott ahol az Napfényotthontól jövünk ki. És a buszmegálló mellett. Remélem még megvan.

Andi
andrea27

Sziasztok,

Sajnos nem tudunk kikeveredni ebből a betegséghullámból. Manó vasárnap óta lázas, ma viszem vissza az orvoshoz mert ez nem normális. Kíváncsi vagyok h mit mond.

Andrea, Curse
Válaszoltam a privikre :D

Megyek gályázok továbbb.

Andi

Kép[
Kép[
kostyika

Andi,
Bocsi, csak tegnap már nagyon későn értünk haza. Sikerült egy picit feltartani a házigazdát, mert Adél annyira cirkuszolt, h nem tudtunk elindulni. De végülis tegnap sem volt olyan szép idő :evil: és ahogy elnézem ma sem.

Kostyika,
Köszi megkaptam a püt és már válaszoltam is :) Jobbulást Nektek!!!!

Kép Kép
curse

Parfümökkel foglalkozom, ha te is szeretnél egy kis plusz pénzt keresni kérlek olvasd el és ha meggyőzött vagy felkeltettem a kíváncsiságod kérdezz nyugodtan szeretettel várom kérdéseid. Két pici manóm van egy 22hós és egy 4,5hós és mellettük is megtudok keresni hetente min. 5-10.000 forintot. Ami még vonzó benne hogy neten keresztül tudsz mindent intézni ami gyerekek mellett nem hátrány ;) keress kérlek itt a babaneten privin vagy írj e-mailt a branne.b@invitel.hu-ra vagy fel is hívhatsz 06-30-639-98-20
további szép napot Németh Beatrix

Miért érdemes csatlakozni az FM-hez?

Az FM Group 2005 márciusától van jelen hazánkban. 2005 oktober 5-én Budapesten megnyílt az FM Group Hungary Kft. raktára! Jelenleg még nem lefedett értékesítőikkel Magyarország, ezért hazánkban nagy üzleti lehetőség rejlik -magán személyek számára is- a kiváló minőségű termékeket forgalmazó cég segítségével.

A network marketing -személytől-személynek- módszerrel, dolgozunk mely mindenki számára elérhetővé teszi az FM termékeit.
A termékeket termékforgalmazóknak nevezett független értékesítési képviselők forgalmazzák. Termékforgalmazók jövedelme 2 forrásból tevődik össze, értékesítési árrés és jutalék. Értékesítési árrést kapnak a személyes vásárlóiknak eladott termékek után, jutalékot kapnak csoportforgalmuk után, mely a saját és azon tagok forgalma, akiket személyesen ők szponzoráltak és képeztek ki termékforgalmazónak.
Értékesítési árrés a termékekre:

Termék

Kiszerelés

Értékesítési árrés
Női parfüm 30 ml 1300 Ft
Férfi parfüm 50 ml 1300 Ft
Gyermek parfüm 20 ml 400 Ft
Tusfürdõk, nõi/ férfi/ gyermek 200 ml 350 Ft
Dezodorok 75 ml 350 Ft
Golyós dezodorok 50 ml 240 Ft
After shave 50 ml 450 Ft
Női feromon parfüm 30 ml 1400 Ft
Férfi feromon parfüm 50 ml 1400 Ft

Aki nem személyesen veszi át a raktárban, futárszolgálat költségével kell még számolnia, mely rendelés mennyiségétől függően 1500-1800 Ft között van. 20 db normál parfüm felett pedig ingyenes.

Mivel a futárszolgálat költsége kis mennyiségű termék rendelése esetén relatíve magas, ezért a hozzánk csatlakozó tagoknak vállaljuk a termékek kihozatalát a cég raktárából és postázását.
Így például egy parfüm rendelésénél a szállítási költség: 600 Ft

Miért lehet az FM termékekkel könnyebben sikereket elérni?

* Mert egyedülálló módon a network marketing cégek között a piaci árnál kedvezőbben kínál termékeket.
* Mert nem kell a termékek ismertetésével órákat vesződni, hiszen egyszerűen bemutathatók.
* Mert nem kell elmagyarázni senkinek, hogy miért jó, ha ezeket a termékeket használja.
* Mert nagyon gyorsan építhető a hálózat.
* Mert a cég teljes forgalmából is részesedhet.
* Mert ingyenes a regisztráció.
* Mert a termék mindenkit érdekel akár 10-100 éves korig.
* Mert mindenki szeret olcsón vásárolni.

Amit kínálunk

* Hosszú távú, biztos jövedelem.
* Korlátlan piaci lehetőség.
* Versenyképes minőségű és kedvező árú termékek.
* Hosszú távon részesedés a cég teljes forgalmából.
* Új, rohamosan fejlődő piac.
* Könnyen kialakítható vezetői pozició (hálózat építési lehetőség).

Kép
Kép
Kép
bnbeus
Fót

Curse!

Semmi baj majd máskor. :) Egyébként jól sikerült a babatali? Kicsit bekukucskáltam a Imrés topikba, láttam rólatok képeket. Most végre Adél babát is meglestem, mert a múltkor a babakocsiban alig láttam belőle valamit. Nagyon édes. :D

Kostyika!Jobbulást nektek. Privit megkapta, és válaszoltam rá. :)

Andi
andrea27

Andi,
Igen, a tali nagyon jó volt. Adél nagyon élvezte a többi gyerek társaságát, csak hát a végére borult ki a bili, de nem igazán jöttem rá, h mi volt a baj :?
Egyébként üveges témában már találtunk másikat, ugyan messzebb van, de pár nap alatt megcsinálja az üvegezést. Házhoz jött ő is, de azért köszi még egyszer :)
Ja és Fibi üzeni a Szent Imrés topikból, hogy ne sajnáld, h abba az oviba vették fel Lilit, mert az a Montessori irányelvet követi :)

Tegnap voltunk kint a nagy börzén. Nagyon jó volt, annyi jó cucc volt és tök jó árakon. És egyébként abszolút nem volt tömeg, sőt!
Az egyik helyen nagyon jól jártunk. Vettem két használt bodyt és valamiért a néni hármat csomagolt be. Bár az ingyen body használatára majd egy kicsit még várni kell, 92-es méret :lol:

Kép Kép
curse

Sziasztok!

Curse,
Úgye milyen jó ez a börze dolog? Sajnálom, hogy most nem tudtunk elmenni. Csodálkozom azon, hogy most nem volt tömegnyomor.

Andi,
mi az a Montessori irányelv?

Kép

Kép
tulipán5

Tulipán,
én járok Montessori tanfolyamra, ez egy reformpedagogiai irányelv, nekem nagyon tetszik. És az egyik csop.társam a Tusculanum oviban ovónö, és nagyon-nagyon kedves, aranyos, ezért üzentem Andinak, hogy örülhet, hogy Lilit oda vették fel :) (ugy tudom, az ottani 8 csoportból 3 vagy 4 követi a M. elvet)

KépKép
fibi

Fibi,
De jó, h írtál ide. Te vagy az igazi Montessori szakértő, én csak hülyeségeket beszéltem volna :)

Tulipán,
Én is meglepődtem, mert mindenki azt mondta, h ezren szoktak lenni. Lelkileg már készültem is rá és mivel Adélra nem volt felvigyázó, magunkkal vittük, párommal meg is beszéltük, h ők majd vhol leparkolnak, míg én körbenézek. De még erre sem volt szükség. Szerintem az lehetett az egyik ok, h szombat végülis munkanap volt :?

Kép Kép
curse

Hali,

Noémi írta: 20:48 kor 3350g és 53 cm vel megszületett Rajmond.
Gyönyörű és egészséges :)
Andi

Kép[
Kép[
kostyika

Jajj, de jó: GRATULÁLOK NOÉMI ÉS ISTEN HOZOTT RAJMOND!!!! :lol:

Kép Kép
curse

Sziasztok!

Én is vagyok, csak mostanában kihasználjuk a jó időt, és csavargunk, meg kertészkedünk.

Lilit még nem vették fel sehova, mert csak most iratom majd be. De a Tusculánumba kötelező felvenniük. Jó tudni, hogy ilyen irányelveket követnek. :)

Curse! Ilyen jó ott a börze, akkor lehet hogy legközelebb én is meglátogatom. De ahhoz apa kell, vagy valaki aki vigyáz a gyerekekre. De most szombaton apa is dolgozott, egyedül meg nem indulok már el két szélvész poronttyal :lol:

Gratulálok Noéminak, és Isten éltesse Rajmundot :!:

Andi
andrea27

Sziasztok!

Gratulálok Noéminak és a kisfiának! :-)

Köszönöm a felvilágosítást Montessori ügyben.

Kép

Kép
tulipán5

Sziasztok,
Mi is vagyogatunk időnként. Próbáltunk kertészkedni, aminek a vége bányászás lett csákánnyal. Tujákat próbáltunk meg elültetni, hát mint ne mondjak, nem egyszerű dolog sziklába lyukat ásni :)
Nagyon megszenvedtünk vele, de most már legalább kezd alakulni a kert. Ugyan még az egy kicsit aggaszt, h hogy fogunk tudni füvesíteni ezek után :? de optimista vagyok :lol:
Apa holnap már megint megy dolgozni, szóval vége az aranyéletnek. Nincs több felvigyázó, amíg én ezt-azt megcsinálok.

Andi,
Egyébként tényleg ilyen tuti volt a börze, tudom ajánlani :) Bár mondjuk én még méret ügyileg egy kicsit meg voltam lőve, mert nem tudtam, h nyáron milyen mérete lesz Adélnak, de pl bodyból soha sem elég, meg persze pelenkából sem stb.
Pont ezen a honlapon van egyébként börzefigyelő, múltkor megnéztem és itt Érden is szokott lenni.
Meddig kell Lilit beíratni, hogy szokott a határidő lenni? llyenekbe abszolút járatlan vagyok, sulis beíratásról már hallottam. Na azt tudom, h nem egyszerű.

Noémi,
Majd, ha lesz érkezésed :) Tegyél fel képeket Rajmundról :) és a szüléssztorit is nagyon várom :)

Kép Kép
curse

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?