Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Köszönjük a köszöntéseket!!!

Sajna dögrováson voltunk Hannával. Először Hanna volt hányós-fosós, utána én influenzás... mire Hanna rendbejött, zetdem én... remek volt. Ádit hazarendeltem melóból, mert nem bírtam volna. :(

Tuti fogyott a csaj, mert fél kézzel lazén bírom tartani... Remélem hamar visszaszedi.

Én még sajna nem vagyok 100-as, de olvasni olvasok, csak írni nincsen erőm.. :(

Andi!
CSillának is boldog hófordulót! :D Édi lehet, ahogy etet téged. :D:D Hanna is azt szokta... Annyira kedvesek, nem??? :D:D

Akartam még valamit, de most nagyon nem jut eszembe... :(:(:(:(

Viszont:
Mit szólnátok egy randihoz márciusban mondjuk az Örsvezér terei Ikeában??? :D

Eszter
Kép
Kép
vok

eszter gyogyulj gyorsan !
en a talira az ikeaba mennek 1000rel, csak messze van :cry:
ma szulinapi bulit tartunk bencenek, kis aranyom mar alig varja - januar ota valaki allandoan beteg volt, de ma meg lesz.
ugyhogy futok is, csak eppen ettem vmit es kozben olvastam - volna, de nem volt mit, hovaaaaaaaaaa tuntetek?
szep napot
andi

andi
Kép
Kép
Kép
andy33

Andy!!!

Tudom, hogy sajna nem mindenkinek elérhető pest... :( De hátha egyszer ti is átruccantok :D:D
Merre laktok egyébként?

Jó szülinapoztást!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

SZiasztok!

Biza, eleg messze van Pest... :( De igy jo elore szolok, h majd valamikor juniusban is szervezzunk egy talit, mert ott leszunk kb egy hetre, es mindenkeppen szeretnenk talalkozni veletek! Addigra mar totyogos kis tarsasag leszunk :lol:

Ugy latom mindenki betegeskedett... Lenyeg, h most mar jobban vagytok, jo szulinapozast Bencenek (es a csaladnak), Hannanak meg nagy eveseket, h anyucinak legyen mit emelgessen :lol: Ebben a temaban en tenyleg nem panaszkodhatok, eddig mar a 10 kg-os hatart surolja Zsolti :roll:

Eves: ha Zsolti kozelebe kerul egy tanyer, ajkkor o azzal kezdi, h felboritja. Akkor meg oda az egesz kaja. :( Azt nem bannam, ha bemaszatolna magat, csak valami jutna a szajaba is... Van ugy, h egyenkent adok darabokat a kezebe es azt elmajszolgatja, de kanallal a kajat egyenesen a plafonra ropiti. (az elso sikere a spenothoz kotodott, apa alig birta lemosni a plafonrol) Jo otlet a kulon talka keves kajaval, kiprobaljuk! Egyre inkabb szereti a darabosat, mar nem pepesitunk, a gyumolcsot is inkabb reszeljuk nagy lyukon, a zoldseget csak elnyomkodom. Zsoltinak is szazszor tobbet er egy falat, ha leveheti a kanalrol es sajat kezuleg gyomoszolheti a szajaba. :lol:

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham

hello, a buli veget ert. bence csodalatos volt, ragyogott a szemecskeje, erezte, hogy csak rola szol a nap :) (en elegge elfaradtam, tegnap 3.00ig rakoskadtam ezt-az, ma fel oraja fejeztem be a rakodast - mit meg nem tesz az ember a gyerekeert)
bpest - keszulunk, a tropicariumot szeretnenk megnezni :) tervben volt ez 2006majusra, csak a balint kozbeszolt.
:oops: moni, a kulon tanyert en is adom, csak a multkor elfelejtettem leirni.
vok - galantan lakunk (Kodaly Zoltan jart erre anno :wink: :) )
csatolok kepeket - ha sok lenne, vagy uncsi, szoljatok ram :oops: 8)
megyek szundiba, mert lecsukodik mar a szemem :) :wink: Kép Kép , szep estet
andi

andi
Kép
Kép
Kép
andy33

vacakol az oldal, nem akarja a tobbi fotot, probalom ujra
Kép Kép [/img] [img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1172355986.05.jpg[/img] Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
andy33

Andy!

Nagyon-nagyon edik a kepen a fiuk!!! Az embernek megjon a kedve a tesocsinalashoz :D (ha eddig nem lett volna :wink: )Tenyleg, hogy egyeznek amugy a fiuk egymassal? Zsoltinak van egy 2 es fel eves unokatesoja es nem eppen felhotlen a kapcsolatuk... :roll: Ugy ertem Zsolti mindent eltur tole, de Patrik nagyon feltekeny es irigy ra. Pedig amugy egy nagyon ertelmes, ugyes srac, egyik percben olelgeti, puszilgatja Zsoltit, a masikban meg vesz el tole mindent. Azt hiszem a tipikus (unoka)testver feltekenyseg esete all fenn :roll:
Az atorta is nagyon jol nez ki, gondolom az allatkak marcipanbol vannak... Tenyleg, hogyan lehet megoldani azt, h egyik ehet az edessegbol (v akar valamilyen etelbol), a masik meg nem? Szamomra meg az is zuros, h amikor mamaekhoz megyunk, Zsolti mindenben utannozni akarja Patrit, o meg rengeteg edesseget eszik, sajnos... :(
Ki a kislany? A zsirafot most kapta?
Kulonben a talkat szerintem nalad (is) olvastam...

Kepzeljetek!
ZSolti kezdett raharapni a mellemre, de ugy, h ilyenkor en egy nagyot orditok fajdalmamban, erre o ugy megijed, h elkezd sirni :cry: Akkor csinalja, amikor valamiert nem akar szopizni, en meg odateszem. Ilyenkor szopi nelkul alszik el, en meg fejek, mert kulonben setrobbanok :( A tegnap este sem kert (mondjuk jollakott este, de ez eddig nem zavarta), aztan hajnali 5ig aludt szopi nelkul, majd mintha mi sem tortent volna szopizott, reggel szinten. Most ujra ugy aludt el delben, h nem volt szopi. Szerencsere mar ki tudom vedeni valamennyire a harapast, ha nem keri hatarozottan, akkor nem adom. Kulonben a normalis szopi kozben semmi gond. Vajon ez az elvalasztodas kezdete lenne :roll:

bangham

Sziasztok!

Én is előkerültem. Végre egészséges az egész család. :D
Múlt héten Szombathelyen és Kőszegen kirándultunk, most pedig Debrecenbe megyünk. Így ha megint eltűnök pár napra akkor előre is elnézést kérek!

Hogy aludtak éjszaka a babók? Csak Beni volt nyűgös és ébredt sokszor, vagy más is, és írhatom az időjárás számlájára? :(

Andy!

Tényleg nagyon édesek a fiúk! látszik, hogy szeretik egymást. :)
Gondolom Bálint még nem kapott a tortából. :roll: Mit szólt hozzá? Nem akart ő is belőle?

Erről jut eszembe: közeledik az első szülinap! Én szeretnék Beninek tortát, de 2 éves koráig nam akarunk neki édességet adni. Mit lehet ilyenkor tenni? Van valami ötletetek? Milyen tortát lehet sütni (vagy kapni) ami egészséges, és mégis olyan ami illik egy első szülinaphoz?

Eszter!

Nekem tetszik az IKEÁs ötlet. Persze könnyen vagyok, mert Budáról könnyű eljutni oda. :wink: Mikor gondoltad?

Irígyellek titeket, hogy olyan jól esznek a gyerekek. Beni nem nagyon jeleskedik a témában. :( A darabos ételt nem szereti, és a pépesből is örülök, ha megeszik egy üveggel egy nap. A gyümölcsért nem rajong. Próbálkoztam a kölesgolyóval, de az sem nyert. A házilag készített tel sem nyerte el a tetszését. Sem amit én csináltam, sem az, amit az egyik ismerősöm, a hasonló korú babájának. (Hozzáteszem a kissrác szó nélkül befalta, és még kért volna...)
A súlyán is látszik, hogy nem az evés a kedvenc elfoglaltsága. Bár vékonynak nem mondanám... Olyan arányos a drágám: hosszú és izmos... Tegnap mértük, 77 cm és 8900g. Hol van ez Zsolti 10 kg-jától?

Catherine
Vendég

sziasztok!

Vok! Randi Ikeában - bár nincs túl közel, de talán bevállalnám... :lol:
Örülök, hogy Hanna meggyógyult, neked pedig jobbulást!

Andy! Bencének utólag is boldog szülinapot kívánunk! Mikor megy oviba? Vagy így, hogy itthon vagy velük, nem viszed? Amúgy szerintem nagyon hasonlítanak a fiúk egymásra. Főleg a két nagyobb.
Ha elhatározzátok magatokat, és eljöttök a Tropicáriumba, mindenképpen szólj, mert nagyon közel lakunk hozzá!!! Kb 10 perc kocsival.
Ja, és a torta igazán gyönyörű!!

Móni, spenót a plafonon, jól mutathatott!! :lol:
cicire harapás- hát igen, már megvan a saját akaratuk.. ha ő már nem kéri, akkor kár eröltetni a dolgot. Csillu is egyre kevesebbet szopizik.

Catherine, nekünk a szombat éjjel volt kritikán aluli, :twisted: Csillus kb 1-től 1/2 4-ig nem aludt, már eléggé kivoltam, végül köztünk aludt el, és nem is raktam vissza a kiságyába, pedig ilyen nálunk még nem fordult elő.
Egyébként most 1-2 napja megint nem eszik olyan jól nálunk sem a kiscsaj, lehet, hogy megint jönne a foga?! A nagymamájától kapott egy borostyánkő nyakláncot a fogzás könnyítésére. Ti tudtok róla esetleg valamit? Már pár napja viseli, nem tudom lesz-e valami hatása... mindenesetre nem zavarja.

Ja, van egy csomó kép a lánykáimról a neten:

http://www.hofeherfoka.hu/bfsekori.html

(a 13., 23.,24,25,28.,29,sorban vagyunk 2007.02.03. dátum alatt)

Andi
KépKép
Kép
szabó_andrea
Halásztelek

Ja - weblap- /babaúszás / képek, videók / alatt

Andi
KépKép
Kép
szabó_andrea
Halásztelek

Szia Andi!

Csillus mennyi idős volt amikor elkezdtétek vele a babúszást?
Milyen ahova jártok?

Catherine

És egy pár kép Beniről is... :D

Kép habfürdő
Kép pihenek egy kicsit
Kép 10 hónapos vagyok!
Vendég

Sziasztok!

Sajnos nálunk pár nap egészség utána pár nap betegség van így időm alig jut a netezésre, mert mikor Lizus nyügős a náthától nem haladok a házimunkával sem. Amikor jól van akkor meg járunk babázni mindenfelé!!

Eszter: tali jó ötlet én benne vagyok!!

Catherine: a pancsis kép nagyon tetszik! Szuper lett!!! Az evés nem csak nálatok gond, Lizus sem fényeskedik. Zöldséget pl nem eszik egyáltalán, néha kínok kínjával letudok tuszkolni egy pár kanállal atorkán de ennyi. A tortán már én is sokat filoztam. Nálunk kettő lesz egy amit mi eszünk felnöttek,de ez lesz ami szülinaposnak fog kinézni.Ésén pedigsütök neki valami répatorta félét, hátha megeszi.

Andi: Ati képeitek is jók látom a lányok élvezik az úszást!! :)

Andy: Jó lehetett a szülinap a képek alapján! A torta szuper volt! A fiuk is nagyon édesek!!

Anna
KépKép

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Sziasztok!
Catherine! Szerintem egyáltalán nem kell izgulnod Beni miatt! Nagyon szép, formás " baba", hát igen, már a kicsi fiaink nem is babák! Egyébként a múlt héten volt nálunk a védőnő, és azt mondta, hogy a rágófogak jobban megviselhetik a babucikat, mint a többi. Máténak is 3 napig hasmenése volt a múlt héten és nagyon-nagyon nyűgös volt, már izgultam, hogy influenza lesz, de aztán egyik napról a másikra minden elmúlt. Pedig már örültem, hogy az első négy fogon túl vagyunk, viszonylag könnyen...

Azt kérdezném tőletek, hogy tudjátok-e, hogy ha az első gyerek 2. születésnapja előtt szülnék még egy babucit, akkor kezdődne elölről a gyed, meg a többi, vagy Máté után kapnám a gyedemet, és a 3. évében pedig a gyes-t, függetlenül attól, hogy lenne egy pici testvére. Szóval értitek mire akarok kilyukadni. Ha tudjátok és megírnátok, nagyon megköszönném.

Sziasztok
Kinga

Kép
németh

Sziasztok!

Kinga!

A GYES-t, a GYED-et és ha jól tudom a TGYÁS-t is igényelni kell. Ezek közül egy időben csak egyet vehetsz igénybe, (ha a többi jogosultsági feltételnek is megfelelsz), de azt, amelyik számodra a legkedvezőbb. Sőt, én úgy tudom, hogy ha veszélyeztetett terhes lennél, akkor akár a táppénzt is válaszhatnád... De ez nem 100%...

Catherine
Vendég

Köszi Catherine! Ez tök jó!!!!
Kinga

Kép
németh

Kinga

Kép
németh

Kinga

Kép
németh

hello,
Beni szuper szemei vannak :) es Csilla csoadasak a kepeken.
kislany a kepeken unokateso, 9 honappal fiatalabb az attilanal, Virag. Hogy jonnek ki a fiuk egymassal? az attol fugg milyen a hangulatuk, vannak olyan napok, hogy alig kell oket felugyelni, jatszanak, megegyeznek es vannak olyan napok is, amikor jogdiploma se lenne eleg, biraskodok nonstop :roll: , szerencser egyre tovabb, ezekbol van a kevesebb.
a tortavagasnal a balint massal jatszott, hogy ne lassa es ne kerje, egyebkent o meg meggyozheto, elvonahato a figyelme. a fiuk elso szulinapra mindketten almas-turos tortat kaptak, amibol kostolhattak icipicit. az edesseget ugy a legkonnyebb elkerulni, ha nem tartasz otthon - itt is valtoznak a napok, van hogy eszukbe se jut es mostanaban attilanak volt olyan napja, hogy csak edesseget evett :oops: , de masnap bepotolta. szerintem nem kell kulonosen figyelmeztetni, mert akkor erezni fogja, hogy ez vmi kulonleges.
andi - ha majd megyunk a tropicariumba, biztosan szolok.
futok vasalni, pa
andi

andi
Kép
Kép
Kép
andy33

Ady!
Jól sikerült szülinap lett, amint látom! :D:D:D Én el se tudom képzelni, hogy ennyi pasi legyen körülöttem... Nálunk mindenki lány, a párom az egyetlen fiú a környéken :D:D:D

Cathreine!
Nagyon jók Beni méretei!!!! :D Nem kicsi babát cipelsz te sem. :D:D
Az Örsvezér terei Ikeát irtam,d e nekem jó a Budaörsi is. :D Alapvetően Gyáltól csak Gyál nincsen messze... :D:D

Andrea!
Az egyik barátnőm fiának van. Úgy jött ki a két elős foga, hogy észre se vettük, pedig mi is ott volzunk... Jó, előtte azért volt egy kis nyüglődés, de egyáltalán nem nagy. Érdemes kipróbálni! :D

Móni!
Sajna a harapáshoz nem értek... A lányok azt irták a tavaszikaban, hogy elvették a cicit, megmondták, hogy ezt nem szabad, mert fáj anyunak, azt folytatták a szopit. De ha nem akar szopizni, szerintem akkor is elmondanám neki,h ogy ez fáj nekem. És hagynám, hogy elaludjon. Az egyik lány, akivel sétálni szoktunk, ő is már szopi nélkül alszik el. április 22-ei, szóval a kor az kb stimmel.

A napközbeni szopik száma is csökkent?

Mi ma megyünk Püspökhatvanba 2 napra. Alig várom. :D Kapok anyutól masszázst, meg ilyen fincsiségeket, ő meg addig Hannázik. :D:D:

Pénteken jövök!
Irjatok jóóóó sokat !:D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

Eszter!

Te püspökhatvani vagy? Volt egy osztálytársam gimiben, aki szintén ott lakott... :D

Nekem jó az Örsön lévő IKEA, mert úgyis Apa használja a kocsit, és oda könnyebb eljutni metróval.

Mi most a hugomékhoz megyünk Debrecenbe, így nem tudom mikor jövök legközelebb.

Andy!

A túró azért nem jó nekünk, mert nem eszik semmi tejterméket még egy ideig Beni az allergia miatt. :(
Valakinek más ötlete?

Catherine
Vendég

Catherine:

Ez hogy hangzik?

Almás piskótatorta (bocsi, cukor azért van benne :

75 dkg alma
15 dkg porcukor
2 cs vaníliaízű pudingpor
1 cs vaníliás cukor
1 ek citromlé
25 dkg babapiskóta

A lereszelt almát kevés vízben pépesre főzzük. Hozzáadjuk a 2 dl vízben feloldott pudingport, a citromlevet, a cukrot és a vaníliás cukrot. Állandó keverés mellett sűrűre főzzük.

Egy 20 cm-es kapcsos tortaformát vízzel kiöblítünk. Az alját kirakjuk a piskóta 1/3-ával, ráöntjük az almás massza 1/3-át, majd folytatjuk a rétegezést: piskóta-alma-piskóta-alma. A tortát 1 napra hűtőbe tesszük. Tetszés szerint díszíthetjük tejszínhabbal, almacikekkel, de natúron is isteni.

Első szülinapra Milupás babapiskótából kell készíteni, abban nincs tej meg tojás sem.

Eszter, Catherine jó pihenést nektek, remélemki tudtok kicsit kapcsolódni!!!

Anna
KépKép

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Sziasztok!

Egy kicsit eltuntem, de azert elolvasgattam, amit irtatok, csak valaszolni nem volt idom.

Zsolti, ugy nez ki, vegkepp felhagyott a szopival, bar meg van egy egesszen kicsike remenyem. :roll: Azok a harapasok nem ugy neztek ki, h szopi kozben, hanem a legelejen, szopi helyett raharapott, jelezve, h nem ker. Visszaadni folosleges volt, mert ugyanaz kovetkezett, majd hatarozottan elforditotta a fejet es osszeszoritotta a szajat. Sajnos az elejen, amikor meglepetesszeruen jottek ezek a harapasok, nem tudtam "reagalni", es nagyokat orditottam, mire o kezdett sirni. Kb haromszor tortent ez meg ugyanennyi nap folyaman, aztan teljesen abbahagyta, meg ejszaka sem lehetett megszoptatni. Most igy, nagyon utolag, kivanok boldog hofordulot beninek! :oops: Ha jol latom, o az utolso, aki atlepte ezt a buvos hatart :)
Valaki egy masik topicban irta, h ez sztrajk, mivel tul hirtelen kezdodott, en is igy gondolom, de teny, h semmi sem mukodik, es ugy nez ki Zsolti nagyon jol megvan. Nem akarom es nem tudom eroltetni a dolgot. Gond van egy rakassal, de tul leszunk ezen is: egyfolytaban kell fejjek (sosem volt az eros oldalam),h meg egy darabig kapjon anyatejet es en is birjam (de mar lathatolag csokken a mennyiseg), nehezen tudom ravenni az ivasra (eddig gyakorlatilag nem ivott), pedig kell, mert felo, h kiszarad :( , aztan csak probaljatok elkepzelni az altatast :roll: (eddig cicin aludt el), v az ejszakai felkeleseket. De teny, h kb 4 napja nem kel ejjel (lenne valami koze, pl. ha nem kell szopi, akkor minek?).

Jobb hir: Zsolti megy! Sot: szalad! :lol: Eddig is probalkozott elengedni a targyakat es lepni egyet-kettot, de a tegnap revelaciokent ert a felismeres, h egesz hosszakat tud menni, ha nem figyel oda! Sot, meg is fordult, es ugy folytatta. :lol: Lehet, h koze van ehhez annak a tenynek is, h eddig a szobaban egy nagyon puha kis topankaban volt, most pedig egy kinti cipot kapott es az biztosabban tartja a bokajat?

Jo otlet az a dupla torta! En inkabb ket egyforma (nagy :lol: ) tortat tervezek, majd ami a ZSoltiebol marad, azt is meg tudja enni anyuka :wink: (ugyis a bebieteleit is falom- a maradekot)
Turotortarecept? De lehet, h kicsilany receptje lesz! ( a nagyok tortajarol gondoskodnak a tesomek :) )

Chaterine!
En sem ertem mi a gond, Beni edes es pont jok a meretei! Csak egy kg-mal kisebb Zsoltinal es ugy tunik, h magasabb. (csak a ruhameretek alapjan saccolom olyan75 cm-nek) Valoszinu, most, ha elkezd futkosni, Zsolti is megall a gyarapodasban.

Andi!
Spenottema megismetelve, ezuttal Zsolti aranyszoke haja lett zold, mint egy kis punkosnak :lol: De kitartunk :wink:
A szopitemat nem lovaglom tul, ugy vagyok vele, h szivesen szoptattam volna tovabb, de ha o nem akarja, akkor biztosan megvan az oka es ertelme. Meg egy par napig odafigyelek a jelzesekre. Persze, idealis ugy lett volna, ha fokozatosan tortenik, mint Csillusnal...

bangham

Chaterine!
az a ket mondat valahogy mashova kerult, remelem ki tudod bogozni :oops:

bangham

Mi van veletek?
Mi azota sem szopizunk, de vegre atalusszuk az ejszakakat! :D mar egy hete iogy van, remelem vegleges. Legyen valami jo is az egeszben. :roll:

bangham

Sziasztok!

Tényleg nagy a csönd... Nem erre gondoltam,a mikor elutaztunk... :D:D

Catherine:
Pihizni mentünk Püspökhatvanba egy wellnesshotelbe. Nem volt olyan jó, mint gondoltam. :(

Móni!
Sajnálom a szopit. Gondolom neked nehezebb volt, mint neki. :( Én még bele se merek gondolni, hogy mi lesz, ha Hanna elválasztja magát...
De viszont gartu az éjszakákhoz!!! :D:D Én is élvezném! :D:D

Mi most karanténban vagyunk még legalább 1,5 hétig, mert sikerült elmennünk a dokihoz, ahol is a váróban egy aznap kitört bárányhimlős lány ült a nagyobbik testvérével... nem gondolta, hogy ezzel a hátsó szobában kéne csücsülne... annyira fel ment a pumpám, hogy csak na. Leginkább azért, mert én még nem voltam bárányhimlős és annyi rosszat lehet hallani a felnőtt kori bárányhimlőről, hogy összetojtam magam. :(:(:(

Anna!
Van egy másik tortarecept, szintén tej és tojás mentes, majd előkotrom, azt adom. Az is naaaagyon fincsi, már teszteltem. :D:D

Na, csajok, kis aktivizálást kérünk szépen!!!! :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

Már nagyon régen írtam, pirulok is rendesen szégyenemben. :oops:

Andi:
tök jó nektek, hogy megy a darabos kaja. Beni nem igazán szereti, az almától fuldoklik, a banánt két harapás után megunja és kéri a Fruttapurát. Anyukám állandóan kérdezi, hogy haladunk a darabossal, dehát sehogy. Tudom, legyek türelmes, na de lassan már 1 évesa lesz a nagyfiú.

Andy, Catherine: nagyon jó képeket tettetek fel, tetszenek.

Catherine: evés ügyileg én csak biztatni tudlak, márami a pépeset illeti. Szerintem ne erőltesd, ha nem szereti a gyümit, lehet neki kétszer is főzeléket adni egy nap.

Eszter:

az Ikeás találkozóban én is benne lennék, csak múljon el az influenza járvány. Remélem, nem lesztek bárányhimlősök!
A tortarecept nekem is kellene.

Lassan tényleg gondolkodhatunk, milyen tortát fogunk nekik cssinálni, ami tej és tojásmentes.

Lányok, szerintetek milyen kenyeret lehet nekik adni, ha el akarom kerülni a tejet és a tojást?

egyébkéntmi nem voltunk 1 hétig, sJeltünk Ausztriában. Nagyon jó volt, nagyszülők isa jöttek és ők vigyáztak Benire kora délutánig, így én is tudtam síelni reggeltől. Szopi csak egy maradt ki, a déli, de azt már amúgy is abba akartuk hagyni, már neki sem volt nagy szüksége rá. Még így is szopik 4-5 ször egy nap.

Móni:

Ez a változat még mindig jobb, mert ha a tejed ment volna el és ő szopizott volna, az sokkal rosszabb lenne. Gondolj bele, jgy is tudsz még fejni, ha van hozzá erőd.
az éjjeleket én is írigylem. Beni még kel hajnalban szopizni, majd 6-kor kipattam a szeme és indul a nap. Ezt mostanában csinálja, hogy ilyen korán kel.

Anita

KépKép
pusa

Sziasztok!

Mi is hazaértünk. Igaz, hogy már tegnap, de ma babalátogatóban voltunk barátoknál.
Látom, végre mások is visszatértek, bár nem sokat kellett olvasnom. :?

Eszter!

Kíváncsian várjuk a receptet!
Sajnálom, hogy nem volt olyan jó a hétvége, mint vártad! :( Azért tudtál kicsit pihenni?
Remélem a bárányhimlőt megússzátok! Még én sem voltam, de a gyerekorvosunk ezt kizártnak tartja, mert a húgom viszont volt. Úgyhogy végeztetnem kellene egy szerológiai (?) vizsgálatot, és ha tényleg nem voltam még, akkor beadatnám magamnak is a védőoltást akkor amikor Beninek.

Móni!

Irígyellek az éjszakákért! Jövő hét végén megpróbálunk visszaköltözni a saját hálószobánkba, Benit pedig visszaszoktatni a kiságyába... :shock: Majd meglátjuk mi lesz az eredménye, és mennyi idő altt sikerül. :roll: Talán jobban fog aludni a Manó.
Ő még nem úgy néz ki, mint aki abba akarja hagyni a szopit, pedig néha már olyan érzésem van, hogy nincs annyi tej, mint amennyit szeretne. :cry: De remélem, hogy úgy fog történni, ahogy mindenkinek a legjobb.

Anita!

Köszi a képek dícséretét! Jó az alany, ezért könnyű jó képeket készíteni. :D
Én úgy tudom, hogy a kenyérben nincs sem tej, sem tojás. De javítson ki aki szerint tévedek!
Én majd sütök neki, elvégre van itthon kenyérsütőnk, még ha régen is használtam. Abban az lesz, amit én teszek bele, és friss, tartósítószer mentes.

Catherine
Vendég

hello,
regen jartam erre - tomor volt a program :wink: , szulinapi bulin voltunk szombaton - unokatesok, mindketten egyszerre, huuuuuu de jo volt, nem nekem kellett rendet rakni :lol:
fotok dicserete - jol esik, koszi, de csatlakozom catherinehez, ha jo az alany(ok) konnyu
bence - kezdett oviba jarni, marc.1-tol, fel napra, meg nincs krizisben, tetszik neki, csak remelni tudom, jobban turi majd, mint szeptemberben (akkor kivettem, mert ejjelente kezdett sirva ebredni)
ja es egyedul leszek a heten, apucink ment dokihoz, megprobalni gyogyulni. huzos lesz a het 8)
baranyhimlo - nalunk meg nem kaphato a vedooltas, de beszerezheto csehorszagbol, mar regota vacillalok, beadatni vagy nem - esetleg tapasztalat, akar baratnotol, tanacs???? szepen kerem.
eszter - mi volt a gond a szalloval?
pusa a sizest, fuuuuuuuu, mar nem is emlekszem, lehethogy elfelejtettem, az biztos, ha ujra lehetosegem lesz, nagyon felni fogok :(
bangham, ahogy mar irtak, ez a jobbik eset, ha a baboca valasztja el magat es az ejszakahoz, lassan 6 eve nem tudom, milyen a zavartalan ej, ezert vagyok meg fenn, meg apucinkat kisertem
de mar megyek is szundizni
ja, szep napot - hetfon
andy

andi
Kép
Kép
Kép
andy33

Na, vegre! Mar azt hittem eltuntetek! Azt azert elismerem, h sokkal jobb program a sieles Ausztriaban, meg a wellnesshotel (megha nem is az elvart), mint a potyoges... :)

En sajnos csak ez utobbit teszem, de most mar nekunk is nagyon kozel van a jo elet, apa jon haza marcius 8-an. Szegeny, annyi mindenrol lemaradt (8 hetet volt tavol :cry: ), miota elment, Zsolti nagy valtozasokon ment keresztul: felallt, elindult, elhagyta a szopit, atalussza az ejszakat, meg tarsasagi lennye valt: tapsikol, fenyeget, indianosdit jatszik... hat, nagyon varjuk mar ezt a talalkozast, szerencsere ezutan mar nem leszunk ennyit tavol. :D

Azota mar en is latom, h a szopileszokas nem tragedia, sot... Barmikor tortent volna, egy kicsit elszomoritott volna, most csak nehezebb volt, de kulonben tenyleg jobb, h o dontott, es nem en. meg fejegetek, aztan meglatjuk, ugyis nagyon kozel az 1 ev. :)

Chaterine!
Nem azert mondom, de nalunk sem volt semmi elozmenye, majdnem egyik naprol a masikra tortent, Zsolti naponta kb 5szor szopizott, es ugy tunt nem tudna meglenni nelkule. :roll: Kulonben en is ugy ereztem, h nincs annyi tej, mint regen, de most latom, h eleg sok volt.(a pelusok mindig tele voltak, most meg ezert harcolunk)
Sikert az alvastervhez! :)

Anita!
Tenyleg jobb! Olyan akaratos, h el sem tudom kepzelni mi lenne, ha forditva lenne! csak sajnos a fejes eleg idoigenyes es nem eleg hatasos, egyer inkabb ugy erzem, h fogy. :(
Valoszinu, h majd junior tejjel helyetesitem, az az egy honap gondolom nem szamit. :roll:

Andy!
6 ev! Nem semmi! :? Annyira remenykedem, h Zsolti most mar megtartja a jo szokasat! (mar tobb mint egy hete!)
Nem lehet konnyu 3 gyerekkel egyedul! En eggyel vagyok, de sokszor igy is ugy erzem, h nem birom tovabb! aztan van, amikor eszre sem veszem. :roll: Mindenesetre mar egy csomo tervet szottem azzal kapcsolatban, h ha apa hazajon... Gyogyulast a ferjednek!

Eszter!
En is varom a receptet!
Ez igy tenyleg nem kellemes, h te nem voltal himlos, talan ilyen esetben javalolott az oltas :roll: Kulonben nem latom miert kellene oltas a kicsiknek, szerintem vannak betegsegek amiken egyszeruen at kell esni. De mindenki maskepp gondolja. :roll:

bangham

Sziasztok!

Móni!

Én is úgy gondolom, hogy nem kell mindentől óvni őket, nem árt egy kis betegség. És nem is a bárányhimlővel van bajom. Csak sajnos az utóbbi pár évben nálunk nagyon sok bárányhimlőnek súlyos szövődményei lettek... :cry: Ezért javasolta nekünk is a gyerekorvos az oltást. Én pedig azért szeretném magamnak, hogy ha jön Beni kistestvére, nehogy véletlenül a terhesség alatt kapjam el... :(

Arra én is kíváncsi vagyok, milyen lesz, ha Beni már nem szopik majd!
Biztosan csapunk egy kis bulit, ahol megiszom egy-két koktélt, amit hónapok óta nem tudtam. :D :oops:

Catherine
Vendég

Móni!
Le a kalappal előtted, hogy 2 hónapig egyedül voltál Zsoltival. Nagyon nagy türelem kellett biztosan hozzá, meg kitartás, mert magamról tudom, hogy vannak napok, amikor már alig várom az estét, hogy jöjjön a férjem, ellenben vannak olyanok, is, amikor elrepül az idő és tök jól érezzük közben Benivel magunkat. Sok mindent lehet vele már játszani, ezt nagyon élvezem.

szerintem akkor se aggódj, ha elfogy a tej majd a fejés miatt, hiszem már lassan 11 hónapos lesz Zsolti és a fő dolog az, hogy eddig kapott anyatejet, ami nem kevés idő. A junior tej az micsoda? tápszer?

És most napközben több folyadékot iszik? mit vettél észre?

Amúgy most én sem tudom elképzelni, hogy Beni nem szopizik majd, mert délután, amikor felérünk a sétából, sír, ha nem kap rögtön cicit. Vizet meg nem sokat iszik, szóval a cici van szomjoltásra is.

Kenyér:
persze, tojás nincs benne, nem is tudom miért írtam, tej meg hm???? A héját csak kipróbálhatom nem?

Anita

KépKép
pusa

Sziasztok!

Anita!
Hannával mi kenyeret szoktunk rgegelizni. :D Ő üresen, én feltéttel. :D:D És már elég régóta kajpa. A kenyérben max állomány növelő van, ami annyira nem jó nekik, de én nem tudok itthon sütni, mert nincsen gépem (meg egyáltalán nem biztos, hogy menne az nekem)

Tortarecept érkezik... csak kicsit lassúúúú vagyok. :D:D
Kis türlemet még, jó? :D

Catherine!
a tavasziaknál Cory mind a 3 gyereket beoltatta, de a legnagyobb mégis elkapta a virust... csak rövidebb és nagyon enyhe lefolyású volt. Igaz, én is ketteske miatt akartam magam beoltatni, de lehet, hogy ezen is túlesünk... még legalább 1 hét kell, mire kiderül...

A másik, hogy te csak akkor kaphatod meg az oltást, ha már nem szoptatsz. Mondjuk ebben nem értem a logikát, mert a virusnak nem tudom azt mondani, hogy bocs, most ne gyere, mert szoptatok... én is ezért várok még az oltással.

Andy!
Jááát, nem jött be a hely. Nem volt körülötte az Ökogazdaságon kivül semmi, tehát 2 nap nál tovább maradsz, akkor uncsi hegyek... a wellnessrész nem volt egybekötve a hotellal, hanem kivül kellet lemenni hozzá. Ami nyáron még nem is gáz, de hidegben????? :(:(:(
Nem volt lift, Hannát cipelhettem kézben napjában xszer fel és le a lépcsőn....
Nem voltak olyan vészesesn sokan,d e azt se tudták megjegyezni a pincérek,h ogy Hanna evett kölesgolyót és mi hagytuk ott az asztalnál, igy másnap este, amikor észrevettük a hiányt, nekünk kellett kérni, pedig 3x voltunk addig ott (kaja+kávé)
Jaaa, és hab a tortán... a kettővel arrébb lévő szobában lakókkal összebarátkoztunk. A lány leadta az emilcimét... kidobták és amikor rákérdeztem, a szemetesből kotorták elő....
Szóval kb ennyi.... :(

Kellemes napot nektek! :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

Jó régen voltam, múlthét kicsit zűrös volt, hétvégén, meg mindkét nap vendégek voltak, ünnepeltünk.

Catherine, Csillust 3 hónaposan vittük úszni, azóta járunk folyamatosan. A Hófehérfóka Budafokon van, a Campona mellett. Itt elég szigorú feladatsorokat kell végigcsinálni a babákkal, sok merüléssel, de ezeket mindig feloldja a következő játékos feladat. Szóval elég nagy a fegyelem. 4 korosztályra van szétbontva a babaúszás, mi most a 2.-ban vagyunk, itt 1,5 éves korig vannak a babák. Nekem nagyon bejött, Bogával is 5 hónapos korában kezdtük, ő már a 4-es csoportban úszik apával, és már 3-4 métert el tud úszni egyedül a víz alatt. Nagyon szeretjük, Csillus is élvezi, bár a merülések nem éppen a kedvencei.
Beni nagyon formás kis fickó, főleg a habfürdős kép tetszett!

Eszter, a leírtaktól eltekintve Hannának tetszett a kiruccanás? Nem zavarta meg az idegen hely? Milyen kajákat adtál ott neki? Nem volt macerás ellátni?
Mi is tervezzük, hogy a 15ei hétvégén elmegyünk Keszthelyre, már foglaltam is szállást, már nagyon hiányzik egy kis változatosság. Egy baráti házaspár is jön, nekik 2 fiuk van, a mi lányainkkal egyidősek, remélem mindannyian jól fogjuk érezni magunkat.
Bárányhimlős gyerek a váróban- gáz… De ne izgulj annyira, és is 20 körül voltam, mikor elkaptam, a bátyám gyerekeitől, egyáltalán nem volt vészes – bár persze akkor még pocakosság szóba se jöhetett. :lol:

Anna, almatorta nekem tetszik! Azt a milupás piskótát hol lehet kapni? Én még nem találkoztam vele eddig sehol… :roll:

Móni, szerintem azért még ne add fel a szopival való próbálkozást! És pohárból issza a lefejt tejet?
És tényleg hogyan altatod el így? Azért az éjszaka átalvása nem rossz!! Csilli mostanában 1x kel, még éjfél körül, akkor szopizik, és utána csak reggel 7 körül ébred. Már ez is eredmény.
Az elinduláshoz nagy-nagy gratula!!! Mi még csak ott tartunk, hogy Csillus próbálkozik elengedett kézzel állni, de még csak pár pillanatig sikerül neki.
Két hónap – kettesben a kisfiaddal? Hát azt hiszem én nem bírnám ki. Bár sajnos mostanában egyre többször nagyon türelmetlen vagyok a férjemmel és a gyerekekkel szemben is. Kezdek belezakkanni az itthonlétbe – hát hiába, 2003 ősze már nem most volt. :?

Anita, woou, síelés, ez igen , nagyon klassz lehetett!! Én már annak is örültem volna, ha itthon annyi havat látunk, hogy legalább egyszer kimehettünk volna Bogával szánkózni, meg hóembert építeni!! Így a szánkó a pincében porosodik tovább. :(
Kenyér – szerintem bármilyet adhatsz a picúrnak, kifli, kenyér, zsemle…
Darabos kaja- pépes kaja- lassan mi ott tartunk, hogy Csillus eszi, amit mi. Múltkor is sültcsirkét evett – lenyúlta csirkecombomat!! apa lefotózta, majd feldobom.

Andy, bárányhimlő-oltás: szerintem fölösleges. De persze ez csak az én véleményem.
Bence-ovi: remélem most már okés lesz! Bogának is volt nemrég egy olyan időszaka, mikor éjjel sírva ébredt, de szerintem ennek sok más oka is lehet, nem csak az ovi.
Apának jobbulást! Amúgy mi a baja?

Na, lassan megyek, megnézem a lányomat, mert ½ 10 óta alszik. Pedig nem is kelt olyan korán, ¼ 8 körül, de mire hazaértünk az oviból, már olyan hisztis volt, hogy a z etetőszékbe se tudtam beletenni, hogy megetessem a reggelivel, menni kellett fel szopizni és el is aludt kb 20 perc alatt. A fene se érti ezt…, bár 2 napja kicsit folyik az orra, de láza nincs, csak nem lesz beteg!!

Andi
KépKép
Kép
szabó_andrea
Halásztelek

én nagyon óvatos vagyok, szerintem túlságosan is, ezért nem adtam még neki tejterméket sem. De ki fogom próbálni a kiflit, csak amiatt, hogy legyen neki mit rágnia. 10,5 hónaposan meg adok majd neki joghurtot, de biot. Lasan haladunk, de biztosan. :)

Eszter, Te írogatsz a tavaszi topicba is. Ott sok mindenkinek volt már első szülinapja, nem kaptál priviben tortarecepteket?
szoktam olvasni azt a topicot is, de nem nagyon találtam receptet.

Egyébként én valami gyümölcsöre gondoltam, Ti milyenre?

Hát az tényleg elég rossz lehetett, ha nem volt egyben a wellness a hotellal. Mi decemberben voltunk Siófokon, nagyon tetszett a hotel, és el sem tudtam volna képzelni, hogy ki kell menni a hidegre, ha wellnessezni akartunk.

Andi:
valszeg a második gyerkőccel már nem leszek ennyire beszari, ami az evészetet illeti, de szerintem ezzel sok mindenki így van. Én már próbáltam neki adni kanalat, de nem nagyon akar vele enni, és a darabos kaját sem csipegeti fel, a banánt is úgyeszi, ha én tartom neki. Szerintd mit tegyek, hogy ne kelljen majd 1,5 évesen is etetni?

A síelés tényleg fantasztikus volt, főleg mert imádok, másrészről meg jó levegőn ki lehetett kapcsolni rendesen.

Anita

KépKép
pusa

Anita!
A kiflire figylej oda, hogy vizes legyen, mert abba szoktak tejet rakni. Ha óvatos vagy, akkor én a helyedben inkább a zsömlét választanám vagy a kenyérhéjjat. :D

És nem hiszem,h ogy másfél évesen még etetned kell majd., Addira örülni fogsz, ha egy picit hagyja majd, hogy csinálj vele valamit. :D:D:D

A sielésért irigykedem. Sajna én még nem jutottam el oda, pedig nagyon szeretnék! De majd egyszer. :D

Mindjárt előkotrom azt a receptet. :D

Na, meg van. Az utcsó az almás, amit mondtam. Naaaagyon fincsi. Gondolom a többi is jó lehet! :D

Néhány recept tojás és tej nélkül:

Keksz

30 dkg liszt (fele zabpehelyliszt, másik fele bármi, pl. graham liszt)

12,5 dkg cukor

12,5 dkg liga

1 vaniliáscukor

(ha nem áll össz, pici vízzel )

Vékonyra kell nyújtani, izgi formákra szaggatni, kb. 10 percig kell sütni. Nem sötétre, mert akkor már picit égett íze lesz. Érdemes dupla mennyiséget csinálni.

Szilvás bukta

2,5 dkg élesztőt langyos cukros vízben felfuttatni

30 dkg fehér liszt

10 dkg cukor

2 evőkanál olaj

Összegyúrni, ha nem áll össze pici vizet adni hozzá

30 percig letakarva pihentetni

Lisztes kézzel gombóckákat veszel ki, közepébe fagyasztott szilva, vagy meggy. Kiolajozott tepsiben addig sütni, amíg szép piros lesz a teteje.

Cowboy cookies

2 bögre liszt

1 bögre zabpehely

1 kávéskanál szódabikarbóna

½ bögre olaj

1 cs. Mazsola

1 bögre méz

Fahéj

Icipici só

Ropi (sós süti)

25 dkg Liga

50 dkg liszt

Só, víz

Almás pite (rácsos tortát is lehet belőle csinálni)

Tészta:

½ kg liszt

21 dkg Liga

21 dkg cukor

½ citrom leve és héja

2 sütőpor

A tészta 1/3-át félretenni, a többit kerek tortaformába tenni

Töltelék:

Almát lereszelni, cukrozni, fahéjat hozzá, ½ citrom levét hozzáadni

Kifacsarni rátenni a tésztára

Tetejére 3 evőkanál baracklekvár

Maradék tésztából rácsok.

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

Anita, minden gyerkőc más és más - szerencsére. :lol:
Én csak a saját rossz tapasztalatomat tudom elmondani, ami nagylányomnál volt. Bogát nem nagyon hagytuk az egyedül evéssel kibontakozni, és őneki is jó volt, hogy mi etettük. Csakhogy ez így maradt azután is, mikor már én szerettem volna kicsit önállóságra nevelni, hogy próbáljon egyedül enni. Megmondom őszintén izgultam, hogy mi lesz az oviban (nem 1,5 évesen, hanem majdnem 3 évesen!!), hogy mi lesz az ottevéssel, mert kanállal nagyon csúnyán evett, szinte az összes kaját magára csorgatta állandóan. De már ez is haladás volt, mert szinte addig etetni kellett, amíg Csillu meg nem született. :!:
Szerencsére mostmár minden rendben van, sokat ügyesedett azóta, bár általában őrá kell várjon az egész csoport, mert annyira lassan eszik még mindig.
Szerintem bátorítani kell a piciket az önálló kanalazásra, még ha ez nem is túl egyszerű dolog főleg a koszolás nagyon gáz, ami lesz utána, és nyugodtan meg lehet próbálni a kezükbe adni olyan kajákat, amiket szeretnek és megesznek pép formában. pl puhára főtt répa. Ha ma nem fogja meg, majd megfogja holnap kitartás!

Eszter, sajnos én nem vagyok egy nagy sütőguru... de az a cowboyos tetszett. Valami segítség hozzá??? 8) Bár a mazsolát én úgy tudom 2 éves korig nem ajánlják a babáknak. :roll:

Andi
KépKép
Kép
szabó_andrea
Halásztelek

Sziasztok!

Eszter!

Köszi a recepteket!
Én arról még nem hallottam, hogy a mazsolát nem ajánlják, de a mézről igen. Allergizáló hatású a virágpor miatt amiből készül. Ha jól tudom. De később biztosan kipróbálom az a receptet is!

Beni és a az evés. Nálunk sem egyszerű. A kanalat csak azon a végén szereti megfogni, ahol a kaja is van. A darabostól öklendezik. De már kezdi megszeretni a kölesgolyót. Ez is haladás, először annyira elutasította, hogy azt hittem soha nem eszi meg. Lassan de biztosan haladunk. :?

Az bárányhimlő elleni oltásról én is hallottam már, hogy nem 100%-os védelmet nyújt, de nem is az a cél, hanem a szövődmények elkerülése. (Na és persze a betegségé is, ha lesz kistesó a pocakban...)

Móni!

Gondolom már nagyon várjátok a holnapot! :D azért ne tűnj majd el teljesen!

Andi!

Nem egyszerű ez az evés dolog. Neked legalább már van tapasztalatod! De lehet más is a különbség oka a lányoknál. Lehet, hogy Csillusnak jobb a kézügyessége, mint Bogának. Ez majd később kiderül... De szerintem is lehet, hogy itt az ideje egy már egy kis "malackodásnak".

Anita!

A mi Benink sem iszik semmit a tejcsit kívül. :( Pedig nem ártana, ha hozzászokna, hogy lehet máshogy is szomjat oltani.

Mennem kell, mert Apa a gépet akarja...

Catherine
Vendég

Sziazstok!

Bocsi, de én csak az almás receptet néztem meg rendesen... Mazsola elméletileg mehet, de utána kérdezek. MÉz tuti nem, meg a fahéj se ajánlott 1,5 éves kor előtt. Egyébként én úgy fogom csinálni, hogy hanna almás cuccot fog kapni. Illetve, az egyik leányzó írt most egy jó öteletet, de nem teljesen érthetően írta le, így rá kell még kérdezni.
Meg addig még keresek másik recepteket is. :D:D

Most viszont lépek, mert javintani valóm van holnapra, mert tegnap lusta voltam hozzá. :D

Jóéjt!

Eszter
Kép
Kép
vok

Eszter:

köszi szépen a recepteket, még nem tudom, hogy én mit fogok csinálni, de addig is van még idő gondolkodni.
Milyen javítani valód van?

Andi:

jó neked, hogy van már tapasztalatod, bár minden gyerek más, ahogy Te is írtad. Ma is meg fogom próbálni, adok neki répát, tegnap bekapott 3 darabot, rágogatta, aztán kiöklendezte.

Szép napot!
Anita

KépKép
pusa

Sziasztok!

Megjott apa! :D :D :D :D :D :D :D nagyon szuper nezni, ahogy baratkoznak, Zsolti egybol ramosolygott, olyan, mintha a tegnap valtak volna el :D Hozott neki sok erdekes konyvet, az egyik olyan, h mindenfele allat hangjat utannozza es meg szorocske mintak is vannak, h a baba meg tudja tapasztalni, h milyen az a tengerimalac. :lol: (bar ez utobbi eleg furanak tunik, nem tudom, miert :roll: )

Chaterine!
rahibaztal, valoszinu, h mostanaban kicsit ritkabban jovok, de azert nem hanyagolom a netet :wink: Csak majd apu is gyakran log rajta, es nekem is lesznek mas dolgaim mig Zsolti alszik.
Az otlet nem rosz, majd mi is kiprobaljuk a dolgot, de inkabb jo finom borocskaval :wink:

Anita!
azt hiszem ez ugy van, h az ember pont annyit bir ki, amennyit kell :wink: Sajnos mennem kell, jovok hamarosan!

bangham

Sziasztok!

A receptekben direkt Liga szerepel, vagy lehet Rama is? Nem vagyok egy nagy konyhatündér... :oops: Mi a különbség a kettő között?

Catherine
Vendég

Sziasztok!

Anita!
Most mar nem idegeskedek, csak reggel es este fejek (ha probaltam gyakran, mert mondjak, h igy no a mennyiseg, akkor kevesebb lett es nagyon nyuztam magam :( ), ez eleg reggelre, este kap Milumillt. A junior tej ugyanaz, mint a tapszer, csak 1 ev folottieknek valo, de ugyancsak por formajaban. Vegul Milumill3-at vettem, nagyon szereti. Sajnos csak cumibol issza, egyebet sem akar inni maskepp, hiaba vettem neki hiper-szuper csoros poharat :( Azert probalkozunk.

Andi!
Amint latod nem issza, de nem a tejjel van baja, hanem az ivassal. Kis mennyiseggel meg elszorakozgatunk, de ha a tejet kene poharbol igya, az mar tul sok lenne. Egyet kortyol, aztan egy fel ora mulva meg egyet, ha probalom noszogatni, egyszeruen visszakopi. Most meg tul fontos nekunk, h megigya azt a kicsi tejet, ami van. :roll: Igy a poharbol ivast inkabb egyebbel probaljuk, keves sikerrel. :(
Hat, tenyleg nem most volt 2003 tavasza, de mi is valami hasonlot tervezunk... Remelem zakkanas nelkul fog menni :lol: Nalunk meg az a baj, h mikor hazajon a ferjem en mar annyira varom es ugy kepzelem, h most aztan minden terhet le kell vegyen rolam, igy barmilyen figyelmes, nekem nem eleg jo stb. Pedig tenyleg nagyon probalkozik :) Most pl. setalnak es meglatogatjak mamat nonapi celokbol :lol:

Chaterine!
Megmentettel! Igy en is sejtem, h mi az a Liga :lol:

Kulonben en rajottem, h egyszeruen oldom meg a szulinapi torta problemat, egyszeruen bevetem a fantaziamat. Veszek olyan babapiskotat (itt Nestle-set lattam), ezeket retegesen lerakom valamilyen szogletes talba, meglocsolom valamilyen gyumolcslevel, h legyen puhabb, esetleg bananos narancslevel, h megse lagyuljon el tulzottan, aztan kozeje teszek turot, azt is lagyitva valamivel, esetleg mazsolat is teszek koze. de a "lapok" koze v fole akar tejbepepet is tehetek kicsit surubbre csinalva es meg lehetne szorni valamilyen orolt maggal. Sutni sem kell, biztos, h szeretni fogja (amugy is eszi ezeket, csak most "feljavitott" formaban kapja), disziteni is lehet es kisebb meretu lesz.
Na, ez hosszu lett, de legalabb, ha majd elfelejtem, utanna tudok itt nezni... :wink:

bangham

Sziasztok!

Móni!
Én jól megnézém azt a babapiskótát, mert szokott benne lenni tojás, meg néha tejpor. Még akkor is óvatos lennék vele, ha egyébként ugye már tejcsit iszik Zsolti, mert azt valami módositott tejcsiből kreálják. (állitólag)

Milyen őrölt magra gondoltál?
Én a csonthéjasokra úgy tudom 3 év a korhatár.

De ha vársz egy picit, a Lidi talán leirja azt az őszilében főtt rizses sütireceptet, amire várok. :D:D

Nehéz lehet igy neked! Ádám most csak 3 napra fog elutazni, de már azon gondolkozom, hogy kit hivjak ide, hogy ne legyek egyedül. :D De ahogy körbenézek, sajna senki se ér rá, igy maradunk kettesben.:D

Liga
Én helyette rámával csinlátam. Jobban szeretem. :D És abban sincsen tej, legalábbis nem olvastam a papirján.

Anita!
Német tanár vagyok (magánban angolt is tanitok) és az egyik tanitványom, aki emeltszintű érettségire készül németből, itthagyta a gyakroló füzetét, hogy javitsak ki vagy 15 oldalnyi feladatot... :D:D Elvoltam vele egy darabig. :D:D Sajna volt mit javitani benne, pedig mindjárt itt az érettségi... :(

Képzeljétek:
Nem elég a bárányhimlő gyanu az életemnek, megcsipett tegnap reggel egy darázs az ágyban. Feküdtem le,h ogy megszopiztatom Hannát, amikor úgy éreztem belefeküdtem valami tűbe, de nem láttam semmit a párnán, visszadőltem, erre megint. Akkor már felkeltem és a karomon ott volt egy haldokló darázs... most remekül be van dagadva és viszket, mint a fene... Még jó, hogy nem Hannához repült az a dög (aki egyébként sajnos a papucsom által lelte végül halálát...)

Eszter
Kép
Kép
vok

Eszter!

Persze, h megnezem azt a babapiskotat! Tudom, h a hagyomanyosan igy nevezett sutikben van tojas, de letezik direkt babaknak keszult babapiskota ( :shock: ), amiben talan nincs. De megnezzuk mielott megvennenk.
A Kismama egyik tablazataban (2006-os naptar vegen) olvasom, h a 12. honaptol lehet adni "mez, tojas, mandula, mogyoro, napraforgomag, tokmag stb." es "vegetarianus etrend eseten mar korabban is". A csonthejasok adasanak tilalma 3 eves korig kizarolag az egeszben torteno adasra vonatkozik, fulladas veszelye miatt, kulonben az olajos magvak nagyon egeszseges es szukseges kiegeszitok a baba etrendjeben is. Lattam, h ti nagyon ovatosak vagytok, mi, ugy gondolom, a kozeputat kovetjuk, sosem adok valamit korabban, mint ajanljak, de, ha mar lehet es elfogadja, akkor mehet. Nalunk a csaladban eddig senkirol sem tudom, h allergias lett volna, kulonben en is ovatosabb lennek. Amit odaadok, azt probalom a legtisztabb forrasbol beszerezni, szerencsere ez meg nalunk konnyebb, habar ezzel az unios csatlakozassal, nem is tudom... :roll:

Azert varom azt a fott rizses receptet, mert nagyon jol hangzik!
Lidi a tavasziakbol van? Mindenkepp kuld at ide is!

Hat, nem volt konnyu, de annyira nehez sem. En is mindig probaltam embereket gyujteni magam kore, tobb-kevesebb sikerrel, altalaban, amikor a leginkabb kellett volna, akkor maradtunk kettesben... :( De tuleltuk. :lol:

Andi!
Ez kimaradt:
Szerencsere az altatas mar nem olyan nehez, mert nappal alltalaban csak egyszer alszik, ilyenkor pedig zenevel altatom el, az olemben tancolunk :) Most, h ilyen szep idok vannak, kint is elalszik, ilyenkor meg ez sem kell. Este semmi gond nincs, egyszeruen megpuszilom, leteszem es betakarom, aztan kimegyek. Egy mukk sincs :lol: Ejjel meg nem kel fel :D (ket nap felkelt egyszer, de azt hiszem a foga miatt)

bangham

Hu, a darazs :evil: :evil: :evil:
Nekem ez ijesztobb, mint a baranyhimlo :?
Hogyan kerult be a hazba?

bangham

sziasztok,
en ejszaka irtam es nincs a hozzaszolas sehol :cry:
tehat ujra :?:
apucink otthon, javitas sikeresen befejezodott egyenlore. andi kerdezted mi baja, hat 10 eve porckorongserve van es januarban muteni akartak, de addig unszoltam, amig elment nemetorszagba egy akupresszuras kezelesre - most hogy attol vagy vmi mastol, nem tudom, de eltunt az a diagnozis, ami miatt a mutetet javasoltak az orvosok - le volt szakadva egy darab a velobe (szekvesztralt porckorong). sz uj mrg, ct vizsgalatok szerint ez a szekveszter szivodik vissza. nincs meg meggyogyulva, meg lehethogy nem is lesz, de a kest elkerulte. most mar csak erosen bizom benne, hogy orokre.
ez a egyedul, amikor jol jonne a segitseg - fuuuuuuuuuuu mi is a mult heten egyedul voltunk es raadasul megbetegedtunk, mind. en kezdtem - nathaval, balint kohogott, attila es bence szinten az orfolyassal bajlodtak, a het vege fele pedig balint elkapta tolem, ugyhogy, szegeny o volt, van a legrosszabbul, ezert is csak gyorsan elolvastam, miket irtok es mar szaladtam is tovabb.
es most is megyek, mert ha latnatok, mi van nalunk :oops: :oops: :oops: :oops: megyek pakolok icipicit
szep vasarnapot :!:

andi
Kép
Kép
Kép
andy33

Sziasztok!

Mindenki eltűnt? :shock:

Igaz, én is csak olvasgattam az utóbbi napokban. :oops:

Apa elkezdet visszaszoktatni Benit a kiságyába, mi pedig visszaköltöztünk a hálószobába.
Ő nagyon jól csinálja, nálam viszont még mindig elég sokat sír... :cry: De szerintem már neki neki is jobb így, csak meg kell szoknia, hogy most más, mint eddig. Ha éjszaka felébred, akkor Apa megy be hozzá, és pár percen belül újra alszik. :o Nincs tejcsi és semmi egyéb. Bár ma reggel hat előtt ébredt, de szerintem azért, mert tegnap alig akart enni, és éhes lehetett.

Többiek? Hogy vagytok?

Catherine
Vendég

Sziasztok!
Mi is eltűntünk... :(

Mi is betegeskedtünk, én még most is dögrováson vagyok... :(
Úgy érzem magam mint akinek telenyomták a fejét patex ragasztóval...

A lakással egy kicsit haladtunk...
pár kép
... a mi kis segítségünk! :)
Kép Kép Kép Kép AAAAA...EZT áRON ÜZENTE... :)

Ikeás tali nagyon jó ötlet!
Oda apa nélkülis eltudunk menni! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Ó micsoda lapkezdés! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
mamacka

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?