2003.01.19 11:09
Szerző: Anonymous
sziasztok!
mindenkinek köszi a gratulációt!
íme a szüléstörténet:
vasárnap este (jan.05)néztem a Rocky 4-et este az ágyban, és egyszercsak durr, kilyukadt a burok és elárasztotta az ágyat a magzatvíz. Mondtam a férjemnek, hogy akkor talán készülõdjünk, mert itt hamarosan baba lesz!
Beértünk a korházba, ahol megvizsgált az ügyeletes, bõ 1 ujjnyira voltam nyitva, és közben folyamtosan folyt a vizecske, de fájások sehol.
Ezután CTGre küldtek, és ahogy felfeküdtem az ágyra egybõl elkezdõdtek a fájások, rögtön 3 percesek.Na akkor átöltöztem, és mehettem vajúdni :-)ez volt 22.45kor.
Le föl járkáltam a folyosón, beszélgettem a férjemmel,és közben néztük, hogy mikor jönnek a fájások..hamar végetértek a 3 percesek, és jöttek a 2 percesek, majd az 1 percesek.Közben vajúdtam fittnes labdán, beálltam a meleg zuhi alá és a férjem a derekamat zuhanyoztatta, ez nagyon jó volt!Majd megkaptam a beöntést és a borotválást, és innét kezdõdött úgy isten igazából a pokol, mert már egybefüggõ fájások voltak, toló ingert is éreztem, de még nem lehetett nyomni, így folyamatosan a fitnesz labdán pattogtatott a szülésznõ, ami tényleg kicsit enyhített a fájdalmon (közben halkan relax zene szólt)ja, azt nem is mondtam még, hogy számomra a vajúdás alatti vizsgálatok elviselhetetlenek voltak , tágítottak kézzel is..
Végre elérkezett a próbanyomás, ami nem lett valami sikeres, csak a szülésznõt sikerült lepisilnem :-), de utána rájöttem, hogy hogyan kell nyomni,sokat segített a doki is, és együttes erõvel a 2. fájásra sikerült kinyomni az én babócámat :-)természetesen én sem bírtam ki végig hang nélkül.
szegénykém nyakára volt tekeredve a köldökzsinór 2x, rögtön el is vitték, nem tették rám, de hamarosan visszahozták, és minden rendben volt :-)
A gátmetszést nem éreztem, a varrás sem fájt, mert kaptam érzéstelenítõt.
Amikor megpillantottam babót 3.20kor, az volt életem leggyönyörûbb pillanata, minden fájdalom elmúlt, büszke vagyok a férjemre, aki végig melletem volt és segített leküzdeni a fájdalmakat!
én mindenkinek kívánok ilyen gyors szülést, mint nekem volt, és higyjétek el , tényleg megéri!!
Mint már említettem, Kósa doki és a szülésznõ nagyon rendes volt, a doki magyarázta, hogyan nyomjak, és asszisztáltak nekem, hogy épp mi töténik, már látják a baba haját stb.
A korházban töltött idõ alatt minden nap bejött a doki meglátogatni, és igaz, hogy a szülésznõ szabin volt, de az utolsó nap õ is bejött hozzám :-)
Az elsõ emeleten voltam a 3 ágyas fizetõs szobában, nagyon szuper szobatársakat fogtam ki, én nagyon jól éreztem magam.
Pelust, popsitörlõt, fürdetõt be kellett adni a csecsemõsöknek, betétet is jó, ha viszel. Van egy két csecsemõs, aki nagyon rendes,segít neked, a többiekrõl sem tudok rosszat mondani, õk csak végzik a dolgukat, de ha valami kérdésed van akkor, kérdezni, kérdezni, kérdezni!
A babákat 2 óránként hozzák, 1 órát vannak nálad, de a fizetõsekben kérheted, hogy veled legyen végig, akkor hozod-viszed õt, amikor akarod, de fürdetni mindig elviszik. Én az utolsó két nap kinn hagytam magamnál,(na jó, éjszakára beadtam, mert higyjétek el, kell az a pár nap éjszakai pihi)be is indult a tejcsi.Látogatók bámikor mehetnek, a szobában is benn lehetnek, akkor is, ha ott a baba.
Utolsó nap volt a varrat szedés, az egy kicsit fájdalmas volt, de pár órán belül sokkal jobb volt mint elõtte, most meg már kutya baja, és semmi nem látszik, esztétikus munka :-)
Összességében csak jókat tudok mondani a korházról, én jól éreztem magam ott, és a többi babát is ott szeretném szülni, márcsak a doki miatt is :-)
rögtön szülés után azt mondtam, hogy nekem nem kell több baba, de mára már megváltozott a véleményem, csak a szépre emlékszik az ember, és bármikor nekivágnék egy másiknak:-)
Hát ennyi a történet!
Minden anyukának-babának mégegyszer sok boldogságot, tejcsit, egészséget, a kismamáknak pedig hajrá, hajrá, hajrá!
Adrienn